Tilbake til hovedside

Min favoritt-te for tiden!

Nå som det går mot kaldere og mørkere tider så vil jeg gjerne dele et varmende tips om min nye favoritt-te. Dette er ikke egentlig én te, men to som jeg blander sammen og sammen utfyller de hverandre, etter min smak. Jeg har rett og slett fått totalt hekta på denne teen for tiden så hvis det er noen som er ute etter ny te så vil jeg absolutt anbefale denne kombinasjonen. 

Mangoteen av grønn te gir bittelitt koffein og tilsvarende energi, jordbærteen gir en fruktig smak og steviaen gir en sødme som jeg syns fremhever smakene av mango og jordbær.


♥ En pose St.Dalfour Golden Mango Green Tea
♥ En pose St.Dalfour Strawberry Tea
♥ Ei klype stevia
♥ Gjerne noen gojibær som kan spises når tekoppen nærmer seg tom. 

Skal du lage god te er det viktig at det ikke brukes kokende vann, helst rundt 80-90grader, og at teen ikke trekker for lenge (maks 3 minutter). Grønn te blir fort besk.  

Jeg har nevnt mangoteen før, men jeg syns denne kombinasjonen fortjente et eget innlegg. Høsten er definitivt den årstiden jeg drikker mest te og for tiden drikker jeg minst en kopp med denne teen daglig. Grønn te gir bittelitt koffein og kan drikkes på kveldstid, men det anbefales ikke. Ceylon te er koffeinfri og kan godt nytes i sofakroken på kveldstid. Mitt tips, denne regnfulle lørdagen er rett og slett at neste gang du har litt ekstra plass i en pakke fra iHerb, - er å slenge oppi disse pakkene med te, så har du definitivt mange kopper med knallgod og rykende varm te fremfor deg i høst!
 

Grønn te med jordbær og rose!

Nå er det lenge siden jeg har anbefalt en te og det er virkelig på tide igjen. Jeg drikker nesten aldri kaffe lengre og hvis jeg drikker en kopp så er det en dobbel soyalatte som jeg koser meg lenge med. Problemet er at siden jeg drikker så lite kaffe så blir jeg et nervevrak av en kopp, kaldsvetter og blir veldig stresset. Likevel, det er godt og skal nytes av og til, men en kopp te kan jeg drikke så mye jeg vil av uten å bli dårlig i nervene av for mye koffein. Her er et tips om en ny favoritt!


St. Dalfour Strawberry Rose Green Tea:
♦ Økologisk grønn te med naturlig jordbær og rose.
♦ Ingen konserveringsmidler eller kjemikalier er brukt.
♦ Teen er så ren at den ikke vaskes og skal være en av verdens beste grønne teer.
♦ Teposene er laget av øko-vennlig papir.
♦ Smaker tydelig jordbær og grønn te, med hint av rose. Lukter også tydelig rose og jordbær.
♦ En veldig god og mild, grønn te!
♦ Trekk den i bare 1-2 minutter for best resultat!
♦ Kan kjøpes HERFRA!


Brygg GOD grønn te:
Grønn te blir lett besk, for å unngå dette er det veldig viktig at du ikke bruker kokende vann! Rett under kokepunktet er fint! La teen trekke i 2-3 minutter, aldri mer, da vil teen bli bitter og vond! Denne grønne teen er likevel best ved å trekkes i 1-2 minutter. Det er lite, men da får man en mild og god smak uten at teen blir besk. Jeg bruker alltid to eller tre teposer når jeg skal ha te. Det gir en sterkere og bedre smak etter min mening.

Gode ord på veien :)


                                             "Let your heart guide you"
Små gleder i hverdagen. Det er hyggelig med Yogi teene hvor man får slike søte sitat. Dagens sitat varmet litt ekstra. Og det er jo helt sant. La oss følge hjertene våre... Ha en god dag og sett pris på den som om det skulle vært den siste!

Noen som sa kanel, kakao, te? :D

Hva med alt i ett? Det har vært noen "slitsomme" dager med sol og hetende varme. Ironisk nok er det utrolig slitsomt å ligge i sola når man er ME-syk, men det er så godt på mange andre måter at det er verdt det. I dag ble det kjøligere og i kveld måtte vi faktisk lukke ytterdøren. Godt å sette seg ned med en god kopp te som varmer godt når man kjenner seg litt småsolbrent over halve kroppen! Denne teen er en av mine favoritter og liker dere ingrediensene bør dere prøve denne, en ordentlig kose-te!

      Pukka - Pleasure

Alle ingrediensene er sertifisert økologisk dyrket og inneholder: 25% lakrisrot, 20% kakao, 15% ristet chicory rot, kardemomme, kanel og fennikel. Chicory rot har blitt brukt mye som erstatning for kaffe, er koffeinfri og bra for fordøyelsen. 

Ut i fra ingrediensene smaker og luker denne teen mye mindre lakris enn jeg hadde trodd, kun et hint av lakris, det er kakao og kanel som domminerer. Lukter mest kakao, smaker både kakao, kardemomme, kanel og litt lakris, men ettersmaken er kanel. Chicorysmaken kan jeg ikke deffinere, syns denne teen er vanskelig å sette ord på, kanskje rett og slett pga. chicoryen?Denne er veldig allsidig og kan drikkes ren eller blandes med melk av forskjellige slag. Jeg har prøvd med soyamelk, mandelmelk og hasselnøttmelk og det smaker nydelig! En tepose i kaffen er også godt og jeg kan tenke meg denne teen kan varieres på veldig mange måter. For ikke å snakke om IS-te på varme sommerdager! Kun fantasien setter grenser!

Kan kjøpes på helsekost og i diverse nisjêbutikker (59,-) eller på mange forskjellige nettsider til ca. samme pris, det er den verdt! :)

     Med økologisk soyamelk/m kalsium og kanelstang, mm!
              

Min TE-toppliste!

Jeg merker jeg skriver mye om te og varme drikker. Det er en fryd for ganen og balsam for sjelen og sitte med en god kopp te en tidlig morgen som sent på kveld. Det jeg også merker er at jeg er generelt glad i alle teene jeg legger ut her på bloggen og jeg vil tro dere bare blir forvirret og fristet om hverandre. Jeg tenkte først jeg skulle gi dere topp 5 av favorittene, men det ble for vanskelig så det ble en ekstra. Her har dere hvertfall topplisten av mine favoritter, per dags dato, og de er så gode at de ikke kan rangeres i nummerert rekkefølge.

  Min TE-toppliste:

♥ Pukka Harmonise
(les mer HER) ♥ Chai kakao-ingefæt te (les mer HER) ♥ Grønn te/m fersken og ananas (les mer HER)

Gojite (les mer HER) ♥ Pukka Pleasure (les mer HER) ♥ Pu Erh med skogsbær (kommer evt. innlegg)

Dette er teer for alle og enhver og jeg anbefaler alle seks! Ellers håper jeg dere har hatt en sålangt fin helg og nyter søndagen og lader opp til morgendagen!

Løvetann te

Siden jeg skrev et langt innlegg om "ugresset" løvetann tidligere i dag og i tilegg ga dere oppskriften på å tørke og lage te/urter av det så tenke jeg at det var på sin plass å vise resultatet av en god kopp løvetann te!Innlegget jeg skrev om løvetann og oppskriften på tørket løvetann finner du HER.

En god kopp te?

Da bør vurdere denne. Pukka har masse god te og denne fikk jeg noen gratisprøver på en gang, men så har jeg rett og slett glemt den litt bort i det enorme utvalget av te. Jeg husker jeg falt pladask for denne første gangen jeg smakte den og jeg gjorde akkurat det samme da jeg igjen smakte på teen i går kveld. Kjempedeilig te som kan nytes i sofakroken, på terrassen eller i sene nattekvelder.

    Bare sjekk fargen på teen og pakningen, så søtt!


Pukka - harmonise:
Som fargen på teen og pakningen er denne en ordentlig "jentete" te! Nydelig og mild smak av rose og vanilje med et hint av lakris. Kjempedeilig te som er koffeinfri og inneholder blant annet kamille som kjent er beroliggende, søvndyssende og fremmer en god nattesøvn. Kan fint nytes på kvelden og er du så heldig å ha et badekar så ta med en kopp av denne oppi karet.
Pukka - Harmonise:
♦ Er 100% økologisk, USDA
♦ Skal balansere og styrke kvinnens helse
♦ Inneholder en ayurvedisk urt, shatavarirot, som oversatt blir "hun som kan takle 100 menn"
♦ Er en urtete og koffeinfri
♦ Inneholder: Kamilleblomst, shatavari, hibiscus, roseblader, lakrisrot og vanilje
♦ Kan kjøpes på helsekostbutikker og noen interiørbutikker. På nett kan den kjøpes på bla. kinsarvik, tempelyoga eller for fri fakt, på coverbrands
♦ Fikk tips av Kine om å prøve et par dråper stevia - vanilla creme i denne teen og det ble veldig bra! To dråper til en pose te anbefales til alle dere som har disse dråpene. Veldig, veldig godt!

Lakris-te fra Yogi


Vi snakker ikke lakris du kjenner fra smågodthylla, vi snakker ekte lakris, fra lakrisroten. Dette er en te for alle som liker lakrisrot, men syns lakrisrot alene er litt for kraftig på smak. Søt og mild på smak, samtidig som den er veldig smaksrik. Lukter kanel, smaker kanel og lakris, men har en laaang ettersmak av lakris. Dette er en godbit-te.Yogi - Egyptian Licorice
♦ 100% naturlige ingredienser
♦ Økologisk dyrkede ingredienser
♦ Koffeinfri
♦ Inneholder bla: lakrisrot, kanel, appelsinskall, ingefær, kardemomme og svart pepper.
♦ Dette er en urtete du kan derfor bruke kokende vann. Trekketid: 5-10 min, jo lengre den trekker jo kraftigere blir smaken.
♦ Kan kjøpes HER. Et tips: te er veldig fint å fylle opp pakker. Billig og lett.

Lakrisrot er en av de mest brukte medisinplantene i vestlig og østlig urtemedisin og er bla. bra for fordøyelsen, slimhinner og de øvre luftveier og ved lavt blodtrykk. Lakrisrot kan med fordel brukes ved forkjølelse og hoste. Lakrisrot er en antioksidant og styrker immunforsvaret. Lakrisrot har også vist seg å virke positivt for mange med ME, faktisk! Du kan lese mer om lakrisrot HER.

    

En solskinnsdag!

Etter et halvt år i dvale har kroppen min fått en stor dose vitamin D. Deilig. Jeg tok med meg en stor, nydelig kopp med Chai kakao te og et par bøker ut i sola. Teen som du finner oppskrift på er nydelig, men den krever ekstra tid. Jeg brukte 25 min på å lage den og den ble knallgod med en dæsj rismelk. Det ble dog. kun tre slurker det før Mr.Flue også ville ha en smakebt av teen min og druknet liksågodt oppi koppen.. Jeg drikker ikke te som en flue har vært oppi (hvertfall ikke når jeg ser den flyter rundt oppi koppen), vi vet jo alle hva som er livretten til fluer. Ugh. Ên ting er hva vi ikke vet...


Orket ikke tanken på å bruke 25 nye minutter på en ny Chaitea, så det ble en forfriskende te med jordbær og gojibær, bildet taler for seg, det var deilig! Teen jeg brukte har jeg skrevet om den HER.
  

Kakao-te for kresne!

På lødag kjøpte jeg en kakao-ingefærte og fikk tips om å koke teen på svak varme i tyve minutt, tilsette melk, gi et oppkok og sile. Dette skulle visst fylle huset med en deilig duft og samtidig gi en knallgod chaitea. Jeg har aldri vært begeistret for verken chaitea (te med forskjellig krydder) eller ingefær så dette kunne jo bli spennende. Herrehud så godt, dette er god te! Ikke bare lukter teen fantastisk, men det gjør den i gryta også, i tekoppen, men så smaker den nydelig også.Oppskrift:
♥ 3 ss KakaoIngefærTe
♥ 9 dl vann
♥ 5 dl rismelk (bruk den melken du har)

Smaken minner om søt ingefær med hint av kakao. Lukten minner mer om sjokolade og heller et hint av ingefær. Uansett; nydelig! Naaam. Kan jo legge til at typen også elsket denne, dêt er ikke dårlig. 

Nå har jeg sjekket ut for dere om akkurat denne selges på nettbutikken til Lillan (butikkeier), men det ser det jammen meg ikke ut som den gjør!                                   Fremgangsmåte? Klikk på bildet!

Gojite!

Eller sitrongojite? Det var et langt og kjedelig ord. Uansett fikk jeg endelig prøvd gojite i dag. Kokt vann med sitron og gojibær. Søtt og surt, veldig godt! Fin måte å få i seg gojibær og sitron på.Kokt vann med sitron er som sikkert mange av dere vet, rensende og det gir en god dose vitamin C. Gojibær er en kraftig antioksidantbombe, samtidig inneholder bærene også Bvitaminer, vitamin C og jern. Vitamin C stimulerer jernopptaket, med andre ord, en god kombinasjon her!

Drikk teen og spis bærene. Normalt er gojibærene tørre og litt harde, men i kontakt med vann blir de myke og nesten litt knasende. Teen blir søt, men samtidig syrlig av sitronen.Senere skal jeg lage hjemmelaget marsipan med sjokoladetrekk.. Det er jo påske... Årh, det er sååå godt!
                 

Mye bedre! (sjokoladete)

Jeg har gitt Yogi Tea Choco en del pepper før, mest fordi jeg syns den smaker tamt og rart. Sjokoladete høres for godt ut til å være sant, men jeg har nå funnet en bedre blanding. Faktisk ble chocoteen veldig god!Sammen med to dråper stevia med sjokolade og to dråper stevia med karamell ble denne teeen nemlig mye fyldigere (og søtere). Og etter min smak: Mye bedre enn utgangspunktet! Sammen med mandelmelk tror jeg dette ville vært knallgodt, så har du stevia med sjokolade eller stevia med karamell anbefaler jeg deg å prøve dette.

Yogi Tea har masse god te og man får søte små beskjeder i hver av dem. Jeg liker veldig godt Yogi Tea og Pukka Tea, mine favoritter blandt poseteene hvertfall! Kjøpes på helsekost og større matvarebutikker. Pukka te skal visstnok også selges i noen interiørbutikker.

           " Oneness is achieved by recognising your self "

Yogi - Green Tea Blueberry Slim Life

Yes, det er tid for litt te! Denne teen skal faktisk ha æren for at jeg liker grønn te, jeg gjorde nemlig ikke det før jeg smakte denne. Jeg er uenig i "slim life", men grønn te er kjent for å øke forbrenningen og sammen med garcaniafrukt (apetittsvekkende), koffein og ginseng (oppkvikkende) kan denne teen sikkert virke slankende. Ha derimot ingen forhåpninger, dette er ingen mirakelte, men den er god så jeg syns den fortjener plass her.Yogi - Green Tea Blueberry Slim Life Tea:
♦ 100% naturlige ingredienser.
♦ Inneholder kun 1/3 av koffeinen sammenliknet med kaffe og sammen med ginsengen gir dette en lett oppkvikker.
♦ Inneholder bla. grønn te blader, ginseng, garcinia cambogia og urter som stevia, bibiscus (blomst) og blåbær.
♦ Les om garcinia cambogia her. Garciniafrukten er det som skal virke apetittsvekkende med teen. (Merker ikke noe spesielt til det jeg da).
♦ Aldri la den trekke lengre enn 3minutt og ikke bruk kokende vann, 80-90grader er fint. Den blir lett bitter og det smaker grusomt!
♦ Lukter naturligvis grønn te og blåbær.
♦ Smaker også grønn te og blåbær og den er søt.
♦ Den koster ca 21 kr på Iherb og HER kan du lese resten.
Jeg liker denne som en liten oppkvikker når det trengs, men den er ikke favoritten min :)

" W h e r e    t h e r e    i s    l o v e ,    t h e r e    i s    n o    q u e s t i o n "

Søt teboks og "litt" te...

Blir glad hver gang jeg ser på denne søte, lille teboksen her. Fikk den til jul i 2008 av vår eks-nabo og den er kjøpt i Polen. Skulle så gjerne hatt flere og muligens i forskjellige størrelser. Denne lille teboksen blir dog. ikke bruk til te, men til å oppbevare mine porsjonspakker med xylitol og stevia. Praktisk :) 

Søte teboksen
      
Hvis noen tilfedigvis skulle ha sett noe liknende i butikk eller på nett: ROP UT!

Så, over til "litt" te. Ryddet i kjøkkenskapet i morges og fant ut at jeg kunne ta noen bilder av teen min. Noen av disse er sikkert modne for søpla, mens andre er nyere. Te er noe jeg aldri får nok av så selvom dette ser veldig mye ut, er det ikke det for meg. Går fort lei og er alltid klar for ny te, men er ikke like flink til å tømme boksene.

Poseteene, de helt til venstre drikker jeg aldri. Samboeren liker disse.

Fra venstre:
Starter med litt grønn te i forskjellige smaker, kamillete, svart te eple/kanel og earl grey. Det er disse sambo liker. Min høyreside: På toppen ceylon te og hvit te/m pære. Masse yogi: bla. vanilje/hasselnøtt, rooibos med søt fersken, sjokolade, detox bær, detox fersken, grønn te med blåbær, "sunn faste"..

Så teen i løsvekt. Te i løsvekt er alltid best syns jeg:

Her er det litt av hvert.
Grønn, svart, rooibos, kinesisk pu erh og urteteer til høyre. Alle bortsett fra de grønne er kjøpt hos Lillan. De grønne er fra helsekost og er blåbær, løvetann og en med rensende urter.

Og et siste bilde:

Her er de fra bildet ovenfor: 
en sengetidte, ren kinesisk earl grey, svart te med mango og en honeybush med fersken og aprikos.

Pukka Detox Tea

Da var det tid for en liten te-anbefaling. Det er vår (kremt, vinter!) og jeg tror denne detox-teen vil passe perfekt nå som det går mot lysere tider. Denne teen var jeg på jakt etter lenge før den endelig lå i mine hender. Dette er ingen superskummel rensete der du kan risikere å sitte på toalettet hele dagen eller føle deg uvell. Nei, dette er en mild og god te, med urter som hjelper renselsesprosessen i kroppen. Det er mulig man går på toalettet et par ganger ekstra, den er vanndrivende, men den er ikke noe mer vanndrivende enn annen te (som for meg alltid er vanndrivende).

                              

Pukka Detox Tea:
♥ Kåret til "great taste gold 08"
♥ USDA, økologisk
♥ Ingrediensene er: Anisfrø, fennikelfrø, kardemomme, lakrisrot, korianderfrø og sellerifrø 
♥ Koffeinfri, urtete
♥ Min erfaring er at denne kan være vanskelig å få tak på, MEN selger helsekostbutikken "Pukka-te" kan de også ta inn denne.

                        

Lukten er litt som løvetann-te og for de som har drukket  løvetann-te er ikke lukten eller smaken den beste, men smaken er ikke som lukten, langt ifra! Med en gang den kommer i munnen merker man en søt smak, svelger og det er vanskelig å beskrive smaken, men den er god og mild. Så kommer en lang ettersmaken av lakris og kardekomme som domminerer.  Nam!

Det er tid for te!

Yogi Choco Tea er tydeligvis en favoritte hos veldig mange. Personlig syns jeg den var tam og merkelig. For meg ble det helt feil, sjokoladete høres rett og slett for godt ut til å være sant og fåreløpig er ikke det motsatte blitt bevist. Jeg har derimot funnet ut at denne chocoteen kan brukes til andre ting, gi en ekstra piff på ellers så smaksløse teer. Kombinasjonen jeg kom frem til i dag var nok en smule rar for mange av dere: 

Lillans Sort Te/m vanilje & Yogi Tea ChocoJeg brukte:
♦ 1 Porsjon sort te/m vanilje
♦ 1 Pose chocote (denne lot jeg trekke lengre enn den sorte)
♦ Litt (ekte) vanilje
♦ Litt rismelk/m hasselnøtt og mandel
Smaken ble en artig blanding av nøtter, sjokolade, krydder og vanilje.

♦ Den sorte teen med vanilje har jeg brukt til mye. Det er ikke mye vaniljesmak i den så noen dråper eller litt vaniljepulver gjør fort susen. Ellers er den god med mandelmelk og rismelk med vanilje. Jeg har også brukt denne med honning (for sår hals), kjempegodt, så denne kommer jeg nok til å ha i skapet. Kjøpt her.

♦ Yogi-teen var egentlig en skuffelse. Som jeg skrev, sjokoladete høres bare for godt ut til å være sant, så det ble bare rart. Blanda med mandelmelk, rismelk, andre teer derimot er denne fin, men jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen. Fås kjøpt i de fleste helsekostbutikker.

   

Irish Cream Tea

Dette er for meg helt perfekt! En te som erstatter "Irish cream kaffe". Det må sies med en gang at denne smakte fælt uten mandelmelk (med vanilje og stevia). Det var to vidt forskjellige opplevelser. Jeg har ikke prøvd med andre typer melk eller nøttemelk, men har du tilgang til mandelmelk anbefales denne på det aller varmeste!

                     Kjøpes HER    

"Irish Cream" er en sort te med kakao og aroma. Smaken er kremete og kakaokaramellaktig og helt nydelig med mandelmelk. Mandelmelken gjør teen mer fyldig, gir nøttesmak og den blir ikke så kvalmende og falsk på smak som den gjør uten melken. I tillegg smaker den like godt kald! Dette er en te jeg skal prøve meg litt frem med. Kanskje en liten ts rått kakaopulver utrørt med litt soyakrem og kakaonibs på toppen kan få gjestene mine til å falle pladask. Lov å håpe. Har du ikke tilgang til mandelmelk har jeg en annen, liknende god-te på lager :)

                                      Mmm....
                                     

Grønn te/m ananas og fersken!

Jeg nevnte for noen dager siden at denne lukter helt fantastisk, det gjør den alstå! En tropisk blanding av grønn te, ananas, fersken, jorbær, solsikkeblomst og aroma. Jeg kunne bokstavelig talt satt en skål med denne teen på stuebordet og ville hatt noe godis å sniffe på hele kvelden! Lukten er kraftig, men smaken er mild og søt tropisk.

Bruk aldri kokende vann og la aldri grønn te trekke for lenge, maks 4min. Grønn te blir fort bittert og det smaker forferdelig.

     
                                                               Slik ser teen ut, med biter av ananas, fersken og jordbær.


Denne teen anbefales på det varmeste, kan kjøpes her!                  Ha en fin tirsdag :)

Sort mangote

Fant nettopp ut at butikken jeg har kjøpt mye te og kaffe har nettbutikk! Det er jo helt supert, da kan jeg jo legge inn anbefalinger på te jeg har kjøpt der, uten å ha dårlig samvittighet for at dere kanskje ikke har muligheten til å få tak på det! Dessverre så det ut som portoen var litt dyr siden det må betales på posten, ikke med visa. Men til gjengjeld ser det ut som det faktisk er billigere varer enn i butikken, men det kan jeg finne ut av:) Lillans coffee and tea!

Jeg har nevnt det før, jeg er ikke glad i grønn te, men svart te derimot, det er heeerlig! Dette er en svart te med mangobiter, solsikkeblomst og aroma-(hmfr.). Det er ikke noe negativt å si, den er kjempegod! Sort te inneholder koffein, men på langt nær like mye som i kaffe. En liten oppkvikker med andre ord!

       Sort Mangote                                            Teen kan kjøpes HER!
           

                        

                                  Det er 1 uke siden jeg har drukket kaffe!

Tetid!

Jeg er på min 4. dag uten kaffe og jeg jobber fortsatt med å øke teinntaket. Her kommer dagens anbefaling!

Yogi - Tahitian Vanilla Hazelnut
 

Høres det ikke herlig ut, vanilje og hasselnøttte? Lukter krydder, sjokolade-og nøtteaktig. Vanskelig å definere lukten. Smaken er kraftig krydder, overgår dessverre litt den milde vanilje-og hasselnøttsmaken. Kan minne litt om jul, en herlig te som varmer kalde vinterkvelder. Anbefales.

♥ Koffeinfri, dette er en urtete
♥ 100% naturlige ingredienser. Ingen kunstige smaks-eller fargetilsetningsstoffer.
♥ Inneholder bla. kanel, kardemomme, ingefær, stevia, carob, hasselnøtt og vanilje.
♥ Yogi selges i helsekostbutikker, bla. ultra, men om de selger denne vet jeg ikke. Jeg kjøpte den her-selvfølgelig ;)Varm te med mandelmelk
   

Denne varme drikken var vell så god som teen. Ved å tilsette mandelmelken ble den mildere på smak og ikke så krydderdominert. Den smakte mer nøtter enn den rene teen. Dette kommer jeg til å eksprimentere mer med. Anbefaler dere å prøve dette.

Enkelt og greit:
♥ 1 pose yogi vanilla/hazelnut teabag
♥ 1/2 dl mandelmelk/m vanilje
♥ Ekstra vanilje etter ønske
♥ La teen trekke 5-10min, tilsett mandelmelken, rør, nyyyt!

Det snør igjen og det er tid for te!

Snø er så vakkert! Her på sørlandet har snø vært mangelvare de siste årene, bortsett fra et snøfall årlig, hvor alt kommer på en gang! Det ligger aldri lenge, blir slaps, is og den smørja. I fjor fikk vi snø tidlig i desember, snøen lå hele jula gjennom og har ligget til nå. I dag kom det ny, fersk snø. Herlig! Jeg er en av de få som mener snø hører vinteren til. Den skal ligge fra desember-februar, ikke noe slaps, bare ligge der å være nydelig! 

                                  

Jeg har skjerpa meg på kaffefronten. Fra fredag, for altså 6 dager siden har jeg kun drukket ên kopp daglig, men drukket mer te. Jeg er veldig fornøyd, men skal trampe enda mer ned og drikke enda mer te.
Apropo te, hva med en liten te-anbefaling? Det snør, det er vinter! En god kopp te å varme seg på er ikke å forakte, er det vell?

   KlosterUrter - Blåbær Te
     

Jeg fikk denne teen til jul av ei venninne og trodde kanskje det var biter av blåbær i den. Feil tok jeg for teen betår kun av tørkede blåbær. Dessuten henger noen av "stilkene" igjen. Intressant.Testet den for første gang i dag, men har kjøpt flere teer av "KlosterUrter"-merket. Enkelt å få tak på, tror de har de i alle helsekostbutikker og er te i løsvekt. Man trenger da en teklype eller tekanne, men teklype kjøpes billig på de fleste nisjê-og småbutikker. Man kan også sile teen når den er ferdigtrukket. Smaker mildt blåbær, kan fint søtes, koffeinfri, ikke favoritten min, men en fin te for variasjon! Ha en kjempefin dag!

                                               Nam og så nydelig farge da!
                    

Tid for te!

Om jeg har Sørlandets største utvalg av te, blir jeg ikke forstøkt. Jeg elsker å se på te, jeg elsker duften av te, jeg elsker de helsebringende effektene av te, jeg elsker smaken av te, men dessverre drikker jeg kun te i perioder. Jeg skal skjerpe meg og tenkte å gi deg noen av mine favoritter.

                        

På bildet ser du godesken da vi flytta for 13 måneder siden. Mye av dette er kasta! Jeg tok en rask titt i skapet nå og så minst 30 pakker med forskjellig typer te. Den eneste typen jeg ikke er glad i er grønn te, uheldigvis, men prøver å bli bedre der og. Har funnet ên grønn te som virkelig er god! Men her kommer den første anbefalingen som er en urtete:


Yogi - Berry DeTox.
Dette er en urtete med masse smak og lukt! Den lukter naturligvis bær, frisk bærlukt, men også et hint av lakris. Jeg elsker denne! Smaken er søt og frisk, uten å egentlig kunne sette fingeren på hvilke bær den smaker. At det er en "detox"-te merkes ikke. Man må verken på toalettet den ene eller andre veien. Hehe, men den inneholder "urter og antioksidanter av frukter som skal hjelpe på kroppens naturlige renselsesprosess".
♣ 100% naturlige ingredienser
♣ Koffeinfri urtete
♣ Organisk urter som: ingefær, fennikel, stevia...

  

Yogite selges på de fleste helsekostbutikker og store matvarebutikker, men om de selger akkurat denne, det vet jeg ikke. Billig på nettet og greit å fylle opp pakkene man bestiller med noe lett. Teen koster ca 22 kr, $3,74 her. 
Kategorier
Instagram

hits