Tilbake til hovedside

Sunt og godt; ristede kikerter med smak av chilinøtter!

Ristede kikerter er kjempegodt i salat, supper og gryter, men aller best liker jeg å spise de som snacks når de kommer rett fra ovnen og er lune. Kikertene blir krispy med en myk kjerne når de har blitt ristet og passer utmerket som garnityr til en ellers kjedelig rett. Smaken på disse minner om chilinøtter og er bare fantastisk deilig. Hvis dere rister disse litt lengre enn jeg har gjort blir de enda mer krispy! Dette er snacksen med stor S!

 
Ristede kikerter med smak av chilinøtter:
♦ 1 boks økologiske kikerter
♦ 3 ss smelta kokosolje
♦ Kryddermengde i denne rekkefølgen: Røkt paprikapulver (MÅ PRØVES!), løkpulver, salt, hvitløkspulver nykvernet pepper og chilipulver.

- Skyll kikertene godt og la de renne godt av seg, gjerne på kjøkkenpapir.
- Alt blandes godt sammen. Pass på at kokosoljen er flytende.
- Bre kikertene ut over et bakepapir og rist kikertene i 30 minutter på 200 grader midt i ovnen. Snu på kikertene 2-3 ganger i løpet av denne halvtimen.
- Varme vil kikertene være myke, men avkjølt blir de litt mer krispy. Stek de gjerne litt lengre hvis dere vil ha de enda litt hardere, men pass på at de ikke blir brent!

     
                                                      Kjempeenkelt og veldig, veldig godt!

Tips: Lavkarbosjokolade med hasselnøttkrem!Nå vil jeg bare komme med et lite tips om en sjokolade jeg kom over for noen uker siden som jeg synes var helt fantastisk god og som jeg derfor vil dele med dere. All ære til funksjonell mat som har tatt inn disse sjokoladene og sender de rundt til diverse butikker i Norge, for disse sjokoladene kommer til å bli en stor hit! Dette er begynnelsen på noe stort og tagatose er stikkordet her! Den beste sukkerfrie kjøpe-sjokoladen jeg har smakt!Danbert Nutrition Praliné, eller melkesjokolade med hasselnøttkrem om du vil!
Melkesjokolade søtet med tagatose og isomalt. Ingrediensene er som følger: Tagatose (32%), hasselnøtter, kakaosmør, helmelkspulver, kakaomasse, kostfiber (inulin og olio-sakkarider), isomalt, melkefett, naturlig aroma (hasselnøtt og vanilje), soyalecitin. Kakaoinnhold minst 32%. 8,5g netto karbohydrater per plate á 50g, men det er mer enn nok for den er veldig mektig. Kan virke avførende ved stort inntak. Bildet viser feil innhold av netto karbohydratinnhold som er 8,5g.Hvorfor måtte jeg skrive om denne?
Rett og slett fordi denne sjokoladen er verdt å merke seg hvis du går rundt i butikkene og er litt småskjesken. Sjokoladen smelter rett og slett på tunga, og den hasselnøttkremen, den er bare himmelsk. Hele sjokololaden er himmelsk og den koster "kun" 30kr! Det selges også flere varianter, de finner du HER. Mens en oversikt over hvor disse sjokoladene og andre produkter med tagatose selges finner du HER. Litt om tagatose (kopiert fra funksjonell mat): 
" Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas. Det blir utvunnet av laktose, som vi finner i meieriprodukter. Det endelige produktet inneholder imidlertid ingen spor av laktose og er derfor 100%  laktosefritt. Tagatose har 92% av søtsmaken til vanlig sukker. Smaken er naturlig og god, og kan sammenlignes med ekte sukker. I motsetning til vanlig sukker blir Tagatose ufullstendig absorbert i kroppen. Bare 15-20 prosent av Tagatose absorberes i tynntarmen og brukes som energi.Tagatose er helt trygt å bruke. Grundig testing har blitt utført for å sikre trygghet og menneskelig toleranse. En mulig sideeffekt er at enkelte kan få litt urolig mage ved for stort inntak, slik som også andre søtstoffer vil kunne gi. " 

    Ganske stor forskjell på bildet og selve sjokoladen. Hehe :D

Cheesy popcorn!

Jeg har fått dilla på popcorn og nå som "Fangene på fortet" har begynt igjen, etter 15 år med venting, er det ingenting som passer meg bedre enn en stor bolle med nypoppet popcorn mens jeg ser på "Fangene på fortet" uten fanger! Det er noe eget med popcorn og den deilige duften som legger seg i hele leiligheten. For ikke å snakke om alt skallet som legger seg mellom hver eneste tann og som tar flere dager å røske løs. Jeg hadde glemt hvor godt popcorn er og hvor lett det er å lage! Jeg er nemlig vokst om med en trofast microbølgeovn som aldri har sviktet poppingen. Salte popcorn er godt, men jeg gjorde en liten vri som ble enda bedre, nemlig cheesy popcorn. PERFEKT til helgekosen!


Til en full gryte popcorn:
♦ 1 dl upoppet popcorn
♦ 2 ss fett*
* Du kan bruke kokosolje med smak, men dette har jeg prøvd og jeg syns ikke det var godt. Alternativet er kokosolje uten smak (cocosa pure eller denne), den funker veldig bra eller smaksnøytral olje som raps eller solsikkeolje, men disse er ikke beregnet til høy varmebehandling.Til cheesy popcorn:
♦ Himalayasalt
♦ 3 ss næringsgjær (vegansk alternativ til ost, veldig godt, les innlegg HER!)
- Strø over popcornene og rist gryta med lokket på slik at salt og næringsgjær blander seg godt.Poppe popcorn i gryte:
Halve moroa med popcorn er et glasslokk og poppingen. Start med å smelte kokosfett med eller uten smak, evt. olje og tilsett popcorn. Du kan fint ha nesten på full styrke. Rist kjelen med gjevne mellomrom, et par ganger i minuttet slik at kornene ikke brenner seg fast og oljen fordeles. Etter noen få minutter begynner kornene å poppe, og poppe og til slutt er det rene fyrverkeriet av popcorn i gryta.  Husk å rist gryta så popcornene ikke brenner seg fast. Skru gjerne ned varmen litt. Du hører tydelig når poppingen avtar, da er popcornene er ferdig.
PS: For all del, IKKE ta av lokket under poppingen!

Hjemmepoppet popcorn er mye bedre for deg enn micropoppet popcorn. Popper du selv har du kontroll på saltmengden og hvilken olje du bruker. Micropopcorn inneholder transfett som er svært uheldig for kroppen! Popp selv! Husk at popcorn er laget av mais, og har derfor et høyt innhold av stivelse. Godt er det uansett!

Tid for snacks!

Tid for snacks og mer chips! Dette er chips som jeg falt pladask for ved første møte. Jeg elsker som tidligere skrevet salt chips og dette er luftige (som i ostepop) brun rischips. En storfavoritt, selvom de ikke smaker spesielt mye! Hvis det i det hele tatt var noe spørsmål så har jeg kjøpt chipsen fra iHerb.com. HER har jeg skrevet om noen andre gode chips som jeg har kjøpt fra iHerb og som er verdt et forsøk.

 

Kort om Eden Foods - Brown Rice Chips:
♦ Laget av brun ris.
♦ Inneholder ikke transfett!
♦ Ingen konserveringsmidler og kunstige farger/smakstilsetninger.
♦ Glutenfrie.
♦ Inneholder kun brun ris, riskli olje, havsalt og nori (tang).
♦ En pose på 50 gram inneholder 250 kcal.
♦ Du finner den HER.

Rischipsen er veldig mild på smak så dette er ikke en chips for de som liker kraftige, fremtredende smaker. De smaker ris, nori og salt. Norismaken er veldig mild og saltmengden varier fra hver chips. Noen er det mye salt på, mens andre er det nesten ingenting, og de er desidert best med mye salt! Nori er kjent som en tang man tørker til ark og bruker når man lager maki. Chipsen er som ostepop og "skrumper inn og smelter" på tunga. De er ikke fettete, men avgir salt og smuler slik som ostepop. Jeg som elsker salt chips elsker disse, mens min kjære som hater salt chips og som mener det er altfor smaksløst hater disse, så det bør gi dere en idé om dere vil like disse.

 

Supergode ris chips!


Her kommer en liten anbefaling av en glutenfri chips som vi virkelig har fått sansen for her i hus. Jeg har bare smakt tre av typene og de fallt like godt i smak alle tre, på hver sin måte. Nå har jeg bestilt enda flere og gleder meg som en unge til de kommer! De er bestilt fra iHerb, hvis det er noen som var i tvil! Hehe. Her får dere noen ord om hver av dem, men først litt om Lundberg ris chips.Generelt om Lundberg Ris Chips:
♦ Bruker hele brun ris korn.
♦ Bruker ikke-GMO (genmodifiserte organismer)!
♦ Glutenfri!
♦ Uten transfett!
♦ Bruker ingen kunstige smaker eller farger.
♦ En viss prosentdel (varierer) av ingrediensene er økologisk dyrket.
♦ Bruker melk i noen av chipsene.
♦ For spesifikkt innhold ta en titt på ingrediensene i hver enkelt chips!
♦ Posene er på 170 gram.
♦ Som serveringsforslag står det at chipsen kan knuses over supper, gryter og salater og det er jeg helt enig i. Det skal jeg absolutt prøve!

   Lundberg Ris Chips - Sea Salt:


Jeg elsker salt chips, uansett hvilken type. Salt chips er det beste jeg kan få. Rene smaker og jeg elsker det! Mange syns likevel salt er kjedelig og det forstår jeg veldig godt. Denne typen minner om tortillachips med salt, bare disse smaker mye ris og passelig salt. Knasende sprø, tykke chips. Styr unna denne hvis du ikke er noe fan av tortilla med salt. Du finner den HER.

   Lundberg Bønne & Ris Chips - Pico De Gallo:

Dette er en ekspolsjon av smaker! Virkelig en smaksbombe! Smaker tydelig røket, grill og paprika. Masse krydder, mye smaker. Det biter litt i tunga da disse er litt sterke, men ikke for sterke. Man smaker tydelig risen. Disse er litt spesielle siden de inneholder sorte bønner, men det gjør chipsen enda mer interessant! Dette er nok favoritten til alle som liker smaksrike og krydret chips, smaken minner om taco. Du finner den HER.   Lundberg Ris Chips: Santa Fe Barbecue:

Dette er en spennende kombinasjon! Her smaker man tydelig sesam, ris, røket og sødme! Virker nok som en rar kombinasjon, men jeg er faktisk sjokkert over hvor godt disse smakene passer sammen. Dette er en søt chips, samtidig som den smaker masse! Anbefales til alle som har lyst på en helt ny smaksopplevelse!
 Du finner den HER.
Anbefales på det varmeste! Anbefaler alle tre fordi de er kjempegode på hver sin måte. Masse smaker, samtidig som man helt tydelig smaker at det er ris som brukes. MYE bedre enn maistortilla fra butikk!

Dette var bare tre av smakene. Jeg har som sagt bestilt flere, så om dere er interessert kan jeg poste nytt innlegg når de kommer. Hele utvalget finner dere HER, det er mange spennende smaker!

Ulempen er at chipsen kommer ganske smadret, og mange av bitene er langifra hele, men de er like gode uansett! Ifølge kommentarene er visst dette et vanlig "problem" og det ser ikke ut som iHerb har tenkt å gjøre noe med det.

Snacks: Organic Food Bars

Dere husker kanskje noen av slektningene. Det er en stund siden sist, men de er verdt et besøk ;)
Her har jeg skrevet om: RAW Organic Food Bar - Chocolate & Coconut.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar, Kid's Keerunch - Chocolate Brownie Crunch.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar - Wild Blueberry.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar - Protein.
Nå har jeg prøvd to nye og den ene vil jeg anbefale dere og den andre fraråde dere å kjøpe.


RAW Organic Food Bar - Chocolatey chocolate chip:

Navnet sier vel sitt? Hvertfall nesten. Dette er snacks for oss som elsker sjokolade og cashewnøtter. Jeg syns den i tilegg smaker karamell, men det må være på grunn av kombinasjonen av ingrediensene. Biter av deilig sjokolade er det også. Bare vent til dere får se bilde! Helt nydelig. Dette er sunn snop! Jeg fant denne i en helsekost så det er fullt mulig dere finner samme i nærområdet. En storfavoritt her og etter å ha smakt den måtte jeg bestille en hel pakke fra Iherb. Sjekk ingredienslista da: Økologisk - cashewnøtter, dadler, agavenektar, brun ris protein, mørk sjokoladechips (uten laktose) og spirer. Baren er 80% rå! Kan kjøpes HER eller eventuelt i din nærmeste helsekostbutikk :D

Organic Food Bar - Active Greens Chocolate:
Denne fant jeg i samme helsekost som den andre, mon tro om det var "Life"? Hvertfall, denne var fæl. Smaker i grunn ganske godt i det man tygger. Store og gode biter av mørk sjokolade så den smaker sjokolade, men også superfoods og dette er ikke akkurat problemet. Problemet er ettersmaken. Denne smaker spirulina! Sjokoladebar og spirulina passer ikke sammen. Jeg liker spirulina, men ikke i en energibar/sjokoladebar, da drikker jeg heller spirulina rent! Tanken er fin og ingredienslista er det ingenting å si på, men om du ikke elsker smaken av sjokolade og spirulina, -sammen, så styr unna. Ingredienslista og barene finner du HER.

Kom gjerne med innspill om du har noe på hjertet om disse!

Det ble visst ingen bilder av disse barene. Det var da merkelig. Hmmm... Det er en dårlig blogger det, eller hva? Tenk dere å glemme ta bilde, makan altså! ... ;) 

UPDATE: Men nå har jeg bilder. Dårlig kvalitet, men det er hvertfall bilder:

 

Kokos chips!


Disse nydelige kokosflakene, også kalt "kokos chips" er så gode at jeg er nødt å anbefale de. Hvis du kommer over en slik pose på helsekost, så kjøp den og smak, -hvis du liker/tåler kokos da! Hvis du ikke har smakt usøtet kokos før så vil det nok bli en ny smaksopplevelse, en ekte kokos opplevelse! Det er ikke negativt. Chipsflakene er naturlig søte, de er tørre i det de kommer i munnen, men blir saftige når du tygger de. God og ikke minst sunn snacks, men disse kan brukes på andre måter og, hvis du klarer å la posen ligge da...

Jeg ser for meg at disse er nydelige i granola, frokostblandinger, sjokolade (for crunch), i fruktsalat, i salat generelt, på yoghurt, is, sammen med nøtter, som snacks osv, osv... Kokos kan brukes der du selv ønsker eller liker det!


Kokos chipsen inneholder 6 g karbohydrater per 100 g og er derfor et alternativ for alle low carbere, lchf'ere, diabetikere og alle andre som kan tenke seg redusert inntak av karbohydrater. De inneholder en liten mengde protein, men en stor del fett. Sunt fett, vel og merke, mellomlange mettede fettsyrer, også kalt MCT-fettsyrer som har vist seg å være immunstyrkende, bra for fettforbrenningen og blir brukt som energi i kroppen. Kokosfettet er BRA for kroppen, så det er ingen grunn til å sky kokos chips pga. det høye fettinnholdet!

            

Anbefales på det varmeste! En pose med økologiske kokos chips koster 22 kr for 150 gram. Jeg vet ikke om det er noen helsekoster i nærheten av dere som selger disse, bare å ta en titt, men de kan også bestilles herfra.

Husker du disse?

Vil bare forsikre meg om at disse nydelige kjærlighetene ikke har gått i glemmeboka for det burde de absolutt ikke gjøre! Har du barn og er opptatt av å kun gi det beste snopet uten sukker eller kunstige tilsetningsstoffer? Eller liker du snacks på sene kvelder selv? Ja, da bør disse smakes. HER er innlegget mitt jeg skrev om disse og jeg mener akkurat det samme i dag!


Smaker EKTE, kanskje ikke så rart når smakene faktisk er ekte! Uansett, veldig gode! Har du først smakt disse vil du aldri ha lyst på "vanlige" kjærligheter igjen. Disse fortjener faktisk masse ros og derfor må jeg ha noen skryteinnlegg av og til for å minne meg selv (og andre) på denne lekkerbisken. Kan kjøpes HER. Har du smakt disse før?

Nå er det helg igjen gitt! Syns dagene går, mens ukene flyr! Ønsker deg og dine en riktig god helg!

Vegan, rå og allergivennlig proteinbar

Jeg har allerede omtalt et par slektninger av denne proteinbaren,- "rå sjokolade-og kokosbar", "rå krispy sjokoladebar" og "rå blåbærbar". I dag smakte jeg altså det fjerde familiemedlemet og denne vil jeg anbefale alle der ute som sliter med å finne proteinbarer uten soya, melkeprodukter, sukker, egg eller hva det enn skulle være. Ingrediensene er enkle, ikke noe lureri og du kunne faktisk laget denne proteinbaren veldig enkelt hjemme!

   Organic Food Bar - Protein

Inneholder:
Mandelsmør, brun risprotein, daddelmasse, agave, linfrøspirer, rosiner, sesamfø og det var det!!! Alle ingrediensene er sertifisert økologisk dyrket. Baren er rå, vegan, sukkerfri (naturlig søtet), glutenfri, laktosefri, uten tilsetningsstoffer og salt.
Jeg skal være ærlig og dette er IKKE den beste proteinbaren jeg har smakt, men jeg vet hva som er synderen... Brun risprotein har en veldig fin baktanke det er soyafritt og vegansk, men smaker rett og slett ikke godt! Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare smaken, men den er spesiell og har du en gang smakt det så kjenner du igjen smaken med en gang. Proteinbaren smaker dog. ikke bare dette, men den er søt med smak av dadler, rosiner og agavenektar. Den er faktisk veldig god, -før ettersmaken av brun risproteinet trer frem igjen.

Poenget med dette innlegget er egentlig bare å vise dere en proteinbar som er veldig sunn og veldig allergivennlig! Jeg, personlig, mener de kunne brukt hampprotein i stedet for jeg vet det smaker mye bedre og er mye sunnere, men ok, denne duger! Det beste er likevel: DEN ER KJØPT I HELSEKOST HER HJEMME, så det er mulig å kjøpe denne når man er på farten, men det ikke er andre "gode nok" alternativer. Har helsekostbutikkene "Organic Food Bars" så kan de ta inn denne også, mas på de og de vil få inn denne. Koster rundt 35,- stk eller du kan kjøpe en 12pk HER til halve prisen av butikkpris.

Rå granola til frokost eller snacks..

Granola er en blaning av korn, nøtter, frø og gjerne tørket frukt. Ofte ristet lett i stekepannen med litt søtt og spises som frokostblanding med melk, over yoghurt eller som snacks. Det er slik vi kjenner granola i Norge, foreløpig. Granolaen jeg skal vise dere nå er rå (ikke varmebehandlet over 42grader, ubehandlet og økologiske ingredienser) og ubeskrivelig god! Selvom granola gjerne forbindes med frokost er disse så gode at de går ned på høykant som snacks hos meg.


Granolaen inneholder:
♦ Solsikkefrø
♦ Gresskarkjerner
♦ Buckhvete
♦ Banan
♦ Eple
♦ Dadler
♦ Kanel
♦ (Agave og vanilje - i den pakningen dere ser når dere går inn på linken under inneholder granolaen også agave og vanilje, men det gjorde ikke min. Dette er tydeligvis en fornyet og bedre utgave av den jeg kjøpte. Er det mulig? Enda bedre?)
♦ Allergi: De er glutenfrie, laktosefrie, sukkerfrie, veganske, men kan inneholde spor av nøtter.
♦ Solsikkefrøene, gresskarkjernene og bokhveten har blitt spiret for å øke næringsinnholdet, for så å ha blitt skånsomt tørket i dehydrator for å bevare mest mulig av næringsstoffene.Jeg smakte på disse da jeg var litt småsulten og vips der røk hele pakken, bortevekk, kan ikke skjønne det? Harde og søte biter av rå, økologiske ingredienser, kan minne om kjeks, bare hardere og knasende. Smaker naturligvis eple og kanel, men også søtt fra dadler og banan. Nydelige, næringsrike og små biter som kan spises som snacks foran TVen, som mellommåltid eller som erstatning for frokostblanding. Mmm...


Disse har jeg bestilt fra funkyraw, HER. Jeg har funnet en oppskrift på en liknende rå granolaoppskrift og blir det vellykket skal dere selvfølgelig få alle detaljer. Det er MYE billigere å lage selv og i tillegg er det kjempedeilig å mestre noe på kjøkkenet. "Ulempen" med raw food er at oppskriftene ofte krever en dehydrator (en maskin som skånsomt tørker mat, frukt, frø osv, ved å trekke fuktigheten ut uten å gå høyere enn rundt 40grader), men en dehydrator koster rundt 3000,-... "Fordelen" er at når jeg da skal lage raw food må jeg bruke ovnen og den har dere alle hjemme så da er det ingen grunn til at dere ikke kan følge oppskriftene mine, enn så lenge :)

Nydelige rå blåbærbarer!

Disse er nydelige, knallgode faktisk, selvom de ikke inneholder sjokolade! Jeg fikk tips om disse barene for en stund tilbake og det ble med tanken om å prøve de. Da jeg var i byen for en tid tilbake fant jeg ut at den ene helsekosten selger disse og da var det jo bare å ta med en for å smake om disse var så gode som de skulle være. Og ja, det var de. Man forventer at når noe skal smake blåbær så er de nærmest blå av E-stoffer og kunstige smaker, mens disse, de inneholdt masse ekte blåbær og smaker naturligvis også blåbær!


Organic Food Bar - Wild Blueberry
98% rå.
USDA og sertifisert økologiske ingredienser.
Ingen animalske ingredienser, vegan.
9 g protein pr. bar og en god dose antioksidanter.
 Uten konserveringsmidler, tilsetningsstoffer, soya, transfett, og raffinert sukker.
Uten gluten.
Inneholder økologiske ingredienser som bla. mandelsmør, blåbær, dadler og agavenektar. 
♦ Kjempegreit på tur, ta med i vesken, som mellommåltid eller snacks!
♦ Koster ca 180kr for 12 stk, mens på helsekost er prisen 420 for 12 stk.
♦ Du finner produktet HER.

   Så god, så god, nam!!!
 

Økologiske, ubehandlet og krispy sjokoladebarer!

Oh, disse er gode! Jeg var ikke spesielt optimistisk til disse da søsteren skuffet, men der tok jeg feil! Knallgode snackbarer som absolutt ikke er kun for barn. Ingredienslisten er det ingenting negativt å si på, den er gjennomtenkt og har bestått med glans. Dette kan du fôre deg selv og barna dine med, uten dårlig samvittighet. Bedre ferdigkjøpt snacks skal du lete lenge etter!

Organic Food Bar, Kid's Keerunch - Chocolate Brownie Crunch


MIN MENING: Denne smaker egentlig ikke mye sjokolade, men smaken er en fin blanding av dadler, sjokolade og cashewnøtter, syns jeg. Den er krispy og hvert tygg gir en god "crunch". Det er også biter av cashewnøtter som gir en god tyggemotstand, og smak! Jeg liker denne, mye bedre enn den andre jeg har smakt. Ikke bli redd fordi jeg sier det smaker dadler, dadler høres skummelt ut, men de er ikke det.Det eneste minuset med disse er at det gjerne kunne vært et sjokoladetrekk (dere kjenner meg), men det er fordi disse er ganske klissete som dere kan se på bildet, men så er det også vanskelig å kun ta ên. Anbefales! Den andre organic food baren jeg har smakt kan du lese om HER.

Fakta om Keerunch Chocolate Brownie Bar:
♦ Rene og ubehandlede ingredienser.
♦ 100% sertifiserte økologiske ingredienser.
♦ USDA.
♦ Ingen GMO (genmodifiserte organismer).
♦ Uten raffinert sukker, kolesterol, hvete, gluten, konserveringsmidler, kunstige tilsetningsstoffer, rissirup og peanøtter.
♦ Vegan.
♦ Søtet med dadler og agavenektar.
♦ 98% av fettet er fra cashewnøttsmør, ego. sunt fett.
♦ Lese mer / bestill disse kan du gjøre HER!


      Her kan dere se litt mer informasjon:
       
     

       

Per dags dato er Iherb utsolgt for disse, men er du medlem: Når Iherb er tomme for produkter kommer det en alternativ knapp opp der hvor "buy now" ville vært, på denne står det "notify me". Ved å trykke på denne sender de deg automatisk en mail når den er på lager, greit eller hva?

Stevia - Vanilla Creme dråper

Dette innlegget er for alle dere der ute som bruker søtning regelmessig og spesielt til dere som bruker kunstig søtning som splenda, natreen og suketter. Ut med det! Det finnes noe mye bedre. Flytende stevia med vaniljekrem smak. Nok en gave fra moder jord, helt naturlig. Og nei, det er ikke for godt til å være sant, det smaker vaniljekrem!

Tusen takk til Silje som la ut informasjon om denne, ellers hadde jeg nok aldri oppdaget den.

Wisdom Naturals -
Liquid Stevia Vanilla Creme


                                                                                 
♦ Naturlige ingredienser.
♦ Stevia er en urt som ikke inneholder kalorier eller karbohydrater og påvirker derfor heller ikke blodsukkeret.
♦ Et par dråper kan brukes i vann, te, kaffe, melk, smoothies, is, yoghurt, desserter, sjokolade, kaker, i krem, sorbê, marengs, på frukt, bær, og alt du kan tenke deg.
♦ Den inneholder 60ml. Lite? Nei. Det blir 240 porsjoner hvis man bruker 5 dråper av gangen. Dvs. ca. 500 porsjoner hvis du bruker den i kaffe, te, melk og andre milde ting som krever lite søtning.
♦ Den koster ca. 55kr og det er billig for den kommer til å vare lenge.
♦ Bestilles fra Iherb. Jeg har søkt litt på nett og det ser ikke ut som dette er noe man får tak i og prisen vil uansett ikke være så lav som på Iherb.
HER finner du resten av serien. Om noen dager får jeg sjokoladen, spennende :)

NB: NB: Her skal man være sparsom med dråpene. 2 dråper i teen er nok og 3 i kaffen. Tar du for mye blir det bittert. Ta heller for lite. Gjør som meg, vær enusiastisk og spent, smak på en dråpe. Bittert og søtt x (!!!). Du vil da forstå hvor søtt dette er og hvor lenge denne flasken vil vare!

                            

Rå, økologisk snackbar!

For et par uker siden fikk jeg disse i posten og det tok ikke lang tid før de var testet ut. Førsteinntrykket var ikke bra, men jo mer jeg har spist disse, jo bedre har de blitt og. Ingrediensene er det ingenting å si på, de er rå (ikke varmebehandlet over 42grader) og de er helt uten kunstige tilsetningsstoffer.

Raw Organic Food Bar - Chocolate & Coconut
  

♦ Rå ingredienser
♦ Uten gluten
♦ Uten raffinert sukker
♦ Uten kunstige tilsteningsstoffer
♦ Søtet med naturlige ingredienser som dadler, agavenektar, rosiner og honning
♦ Ingen GMO (genmodifiserte organismer)
♦ Uten soya, peanutter og transfett
USDA OrganicSå, hva mener jêg om disse barene, etter at du har lest alle disse positive setningene ovenfor?
Jeg er overbevist om at disse er et knallgreit mellommåltid eller snacks på farten, men jeg syns derimot ikke de holder mål. I romtempratur blir de veldig klissete og de føles fettete i hender og munn. Dette pga. de ikke har noe "ytterlag" og hovedingrediensen er cashewsmør og det blir naturligvis klissete da. I kjøleskapet blir de bedre, men likevel veldig fettete i munnen. Smaken er god, nøtt og kokos dominerer! Er du ute etter en sjokoladebar med kokossmak er ikke denne idêell, sjokoladesmaken er der knapt. Jeg liker disse, smaken ER god, men da avkjølt. Jeg kommer ikke til å kjøpe disse igjen med det første, nå står resten av familien for tur.

Organic Food Barer kan kjøpes på super-nature.no, eller på Iherb.com, som er mye billigere, selvfølgelig.

                                              Ha en kjempefin dag! :)

Soyakrem!

Jeg har kommet over et vidunder av et soyaprodukt!
Nemlig soyakrem, et mye bedre alternativ enn vanlig krem, i tillegg smaker denne kremen nydelig! Etter å ha lest en test av soyaprodukter i "KK" ble jeg veldig intressert i å prøve soyakrem, som et alternativ til vanlig krem. Testen av soyaproduktene finner du HER. Forrige tur hos "Sans & Smak" kjøpte jeg kremen og i dag ble den testet.

SOYATOO! - Soya Spray Cream


♦ 100% vegan/vegetar
♦ 0% kolesterol
♦ 0% laktose
♦ 11g fett VS Tines kremtopp med 38g fett
♦ 155kcal VS Tines kremtopp med 370kcal
♦ 74% av ingrediensene er soyamelk (vann og soyabønner)
♦ Uten kunstige tilsetningsstoffer
♦ Les mer HER.

Konsistensen er som vanlig krem, men smaker naturligvis ikke likt krem, god er den uansett. Jeg har funnet min topping hvertfall :)

Ukens snacks!

Yummy Earth - Organic Fruit Lollipops


Disse er ubeskrivelig gode. En slikkepinne (kjærlighet,lollipop eller hva du vil kalle det) vil aldri smake like godt ettter du har smakt disse! Kraftig, frisk smak! Og de smaker ekte, ikke så rart, for de er nettopp det! Innholdsmessig er det ingenting å sette fingeren på heller.

♥ Inneholder ekte fruktekstrakt
♥ USDA organic
♥ Ingen kunstige farge eller smakstilsetningsstoffer
♥ Glutenfri
♥ Kaseinfri
♥ 100% vegan
♥ GMO-fri (genmodifiserte organismer)
♥ Nøttefri, Soyafri, Hvetefri
♥ Ikke tillsatt sukker (inneholder naturlig sukker)
♥ 22 kcal pr. Lollipop
♥ Ingredients: Organic Evaporated Cane Juice, Organic Tapioca Syrup, and/or Organic Rice Syrup, Citric Acid (from beet sugar) Natural Flavors, may contain Organic Black Carrots, Organic Black Currant, Organic Apple, Organic Carrot, Organic Pumpkin

Denne pakken inneholder 15 Lollipops og koster $ 2,31, ca 14kr. Kjøper den her. Finnes også i større pakke og i drops, se her!

                        
Fra venstre: granateple, mango, blåbær, vannmelon.


                                        "YummyEarth. Good for us. Good for Mother Earth."

Snacks!

Tenkte jeg skulle ha et ukentlig snackstips og da legger jeg stor vekt på innhold og sunnhet. Ikke hva som helst blir med i tipsene mine, hehe, her er det første:

Clif Bar, Organic ZBar, Chocolate Brownie:


Disse er fantastisk gode!!! Første biten jeg tok var litt spesiell, ikke samme konsistens som "vanlige" sjokoladebarer, men jeg ble frelst uansett. Dette er ikke bare en bar for barn, så er det sagt, kjempegreit å ha med i veska eller som et lite mellommåltid.

♥ Ikke noe transfett
♥ 12 Vitaminer og Mineraler
♥ 120 kcal pr. bar (36g)
♥ Naturlig søtet, ikke tilsatt raffinert sukker
♥ Ingen kunstige tilsetningsstoffer eller E-stoffer!
♥ USDA Organic
♥ Ca 24kr for 6stk!

Nam....Mmmm..Jeg kjøper mine HER!
Kategorier
Instagram

hits