Tilbake til hovedside

Superenkel raw sjokolade protein shake - perfekt etter trening!

En liten oppdatering først! Herlighet, dette året har bare vært helt sinnsykt for min del. Jeg har begynt på en medisin som skulle hjelpe for ME (LDN = lav dose naltrekson) og jammenmeg er jeg bedre enn noen sinne. Det er helt uvirkelig å kjenne at jeg lever og at kroppen fungerer. Av den grunn kan jeg nå TRENE igen, - etter 7 år på sofaen! Jeg tenker å komme tilbake med et utfyllende innlegg om formen min og denne medisinen senere, det er fortsatt bare gått 2,5 uvirkelige måneder, så det er enda tidlig.

Ok, det var oppdateringen. Siden jeg trener er jeg for tiden opptatt av å få i meg proteiner, og det i bøtter og spann. Jeg har også fått med meg at styrketrening er i vinden som aldri før nå og jeg håper derfor dere er klare for en vår og muligens sommer med oppskrifter rike på proteiner? Først ut er en raw sjokolade protein shake. Denne shaken er PERFEKT rett etter hard trening da den inneholder lite fett, raske karbohydrater og proteiner. Skal dere derimot drikke denne som et mellommåltid vil jeg anbefale små justeringer som dere kan se mer om nede på siden. Shaken blir luftig og deilig! 




Denne shaken anbefales rett etter trening = fra 0-60 minutter etter en styrke/og eller kondisjonsøkt!
Til 1 porson: 
♦ 2 scoops hampprotein = 30 gram (scoop følger med)
♦ 100 gram frossen (!!)banan *
♦ 10 isbiter 
♦ 2,5 dl kokosvann **
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 1 ts vaniljepulver

* Bananen er viktig for konsistens og sødme. Ønsker dere derimot en lavkarboversjon bytter dere enkelt ut bananen med valgfri sødme etter smak. 
** Kokosvann er GULL etter trening da det fyller på med salter og mineraler som vi mister under svetting. Kokosvann gir også god smak og sødme, men dette er luksusvarianten. Skal shaken drikkes som et mellommåltid anbefaler jeg en teskje lecitin og kokosmelk i stede for kokosvann, og hvis dere ikke har kokosvann anbefaler jeg vann (gir kjedelig smak) eller fettfri valgri melk som soya eller rismelk. 

- Ingrediensene blendes i en foosprorsessor til alle isbitene er most. Hvis dere bruker blender er det mulig dere vil trenge mer væske og shaken blir tynnere.

Etter at dere har drukket denne shaken er det på tide med et ordentlig restitusjonsmåltid som inneholder både fett, karbohydrater og protein, og da gjerne en middag. Pass på at dere får i dere dette måltidet 1 - maks 2 timer etter en hard treningsøkt!




Håper shaken faller i smak hos dere også, dette er en stor favoritt hos meg! Nå skal jeg (HIPP HURRA!) ut på ukens 4. gåtur!!! :D

#oppskrift #mat #kosthold #trening #treningsmat #raw #rawfood #protein #proteinshake #vegan #hamp #hemp #banan #kokosvann #vegansk #melkefri #sukkerfri #naturlig #sunn #sunt #suntoggodt #hjemmelaget #vektklubb #slanking #vektnedgang #diett #inspirasjon #foto

Smoothie med sommerens bær!

Flere der ute som har utnyttet muligheten til å fråtse i de deilige, søte og norske bærene i sommer? Det har i hvert fall jeg, og årets favoritt er moreller. Søte, saftige og store moreller! Beste godteriet jeg kan få! I denne smoothien brukte jeg de bærene jeg hadde, alle norske, og alle supergode. I tillegg brukte jeg en halv pose amazing meal raw måltidserstatter, kun for å gjøre smoothien litt mektigere, men det er bare å droppe.

  
Smoothie med sommerens bær -
Oppskrift til to store glass:
♦ 200 gram frosne jordbær
♦ 200 gram frosne bringebær
♦ 200 gram moreller/kirsebær 
♦ 4 dl kokosmelk
♦ 1 dl melk (mandelmelk) eller annen væske
♦ 1/2 pakke Amaziing meal pomegranate and mango
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts lecitin
♦ 1/4 ts stevia  

                                                   Fine mannen min og smoothien hans :)
 

Årets første utesmoothie!

For en utrolig deilig dag vi hadde på Sørlandet i går med sol fra knallblå himmel og over tjue grader i skyggen. Jeg koste meg ute i flere timer og slikket sol til den store gullmedalje. Litt vel ivrig kanskje, for jeg ble meget så rød utover kvelden... *Kremt*. Til lunsj var det tid for noe lett, friskt, godt og leskende og det ble smoothie, ÅRETS FØRSTE UTESMOOTHIE! Åh, som jeg koste meg og det er jeg innmari glad for siden dagen i dag har vært regnfull fra mørke, tunge skyer.

 
Gårsdagens smoothie ble en stor og tykk skogsbærsmoothie, og den er meget easy peasy med få ingredienser. Jeg er så lei av at jeg lager for mye smoothie og ikke har plass til alt i glasset, at jeg tok et norgesglass på en liter! Hvis dere følger oppskriften til denne smoothien blir den tykk som en sorbet og må spises med skje, men ettersom den smelter kan den drikkes med sugerør. Jeg elsker å spise smoothies og nå som jeg er uten blender (!) har jeg neesten ikke noe valg.

Oppskriften er som sagt easy peasy!
♦ 250 gram frossen skogsbærblanding (bjørnebær, blåbær, bringebær ol.) 
♦ 3 dl kokosmelk light
♦ 1 ss lecitin - gir en skikkelig kkremete smoothie og dessuten er lecitin hjerneføde!
♦ 1 ts stevia - jeg bruker dette!
♦ 10 dråper stevia kokos eller annen søtning.
♦ 2/3 ts vaniljepulver 

- Legg alle ingrediensene i en foodprosessor, men la bærene tine litt i kokosmelken før alt blendes.
- Det vil bli en tykk smoothie som må spises med skje, men ønsker dere en tynnere smoothie bruker dere bare blender og ekstra væske. Det vil ikke være mulig å bruke kun tre desiliter væske hvis dere bruker blender!
- Juster søtningen etter eget ønske. Skogsbær er veldig syrlig og trenger mer sødme enn f.eks kun jordbær. 

 
Instagram? @Mjuuugly

Jordbær, ananas - og kokossmoothie!

En frisk og tropisk smoothie kan lyse opp en hver mørk vinterdag og denne smoothien vil garantert sende ganen tilbake til sommer, sol og varme med den deilige kombinasjonen av jordbær, ananas og kokos. Slike tropiske smoothier er mine favorittsmoothier, ingen over og ingen ved siden. Bruk gjerne frossen ananas! 

 
Oppskrift til to store smoothies:
Jordbærsmoothie:
♦ 4 dl frosne jordbær
♦ 2 dl kokosmelk - fullfett eller light etter hvor mye kokossmak dere vil ha. Jeg brukte fullfett. *
♦ 1 dl vann *
♦ 1 ss gojipulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
Ananassmoothie:
♦ 1/2 halvfrossen ananas, oppkuttet i biter
♦  2 dl kokosmelk - fullfett eller light etter hvor mye kokossmak dere vil ha. Jeg brukte fullfett. *
♦ 1/2 ss lecitin (valgfritt)
♦ 1/4 ts steviapulver - eller smak til.

- Det er ikke nødvendig å lage smoothien i to omganger slik jeg gjorde, da er det bare å hive alle ingrediensene i blenderen.
- Vil dere at smoothien skal skille seg slik jeg gjorde her lager dere smoothien i to omganger slik oppskriften viser og heller de lagvis i et glass.
* Mengden væske vil variere etter hvor god blender dere har og mengden frossen frukt dere bruker. Jeg brukte halvfrossen ananas og frosne jordær. Bruk alltid minst mulig væske for å få en tykk smoothie.

   

Deilig, kremet sjokolademilkshake!

Her er en oppskrift på en deilig, kremet sjokolademilkshake som er laget på kun 6 ingredienser. Ofte inneholder smoothiene mine mange ingredienser, men det gjør ikke denne. Poenget er nemlig at 4 av disse ingrediensene er virkelig obligatorisk på kjøkkenet til en hver matentusiast. Hvis du mangler en eller flere av disse ingrediensene er det virkelig på tide at du tar deg selv i nakken og får kjøpt deg disse; kokosmelk, rått kakaopulver, ekste vaniljepulver (evt. vaniljestang) og alternativ søtning etter egen smak og behag. Jeg bruker litt banan i milkshaken, kun for å gjøre den litt søtere og kremete på konsistens, men det er helt opp til deg selv. 

      
Sjokolademilkshake til to:
♦ 4 dl økologisk kokosmelk, fullfett
♦ 10 isbiter
♦ 1/2 frossen banan
♦ 2 ss rått kakaopulver
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia eller annen søtning etter smak, f.eks sukrin, steviapulver eller yaconsirup.
Valgfritt: 1 ss lecitin, 1 ss carob og  1 ts maca

- Jeg brukte carob for sødme, lecitin for hjernefett(!) og konsistens, og maca for energi. Maca gir meg masse energi! Les gjerne mer om carob HER og mer om maca HER.
- Og her skal alt selvsagt bare blendes. 
- Sjokoladesausen i glassene er laget av rått kakaopulver, yaconsirup og en spiseskje kokosmelk. 

På grunn av kokosmelken, som det er viktig at er fullfett, blir denne milkshaken kremete og skikkelig fluffy, og ønsker du en kraftigere sjokoladesmak tilsetter du bare mer kakao. Smak deg frem! 

    

Proteinsmoothie med peanøtt, kakao og karamell!

Husker dere snickers isen med iskrem, peanøtter, karamell og sjokoladetrekk? Årh, det var en av mine favoritter i lang tid, og det hjalp ikke stort da vi fikk esker(!) til 10 kr da min mor jobbet på Hennig Olsen en periode. Skrekk og gru så mye jeg spiste av den isen. Per dags dato har jeg ikke spist den isen siden vi hadde fryseboksen full, og det er maaange år iden, men jeg husker fortsatt smaken og denne smoothien smaker helt likt, etter min mening. Det er ikke ofte jeg lager så mektige smoothier som denne, men jeg er veldig glad i å drikke maten min og denne er et bevis på at man fint kan bytte ut et måltid med en smoothie (se næringsinnhold lengre nede på siden) en gang om dagen eller i blant.

Denne smoothien smaker tydelig peanøtt, kakao og karamell og jeg garantere at hvis du liker snickers vil du like denne, og hvis du elsker snickers kommer du til å bli frelst! Er du i tvil? PRØV!


Oppskrift til to:
♦ 3 toppa ss fettredusert peanøttmel = 1 dl
♦ 2 dl økologisk fullfett kokosmelk (eller annen melk)
♦ 2 dl vann (eller annen væske
♦ 3 toppa ss rått kakaopulver
♦ 1 ss carob
♦ 1 ss lecitin
♦ 1 ts maca (hvis du har, jeg bestiller min lovlig HERFRA)
♦ 1/3 ts salt
♦ 15 dråper stevia english toffee
♦ Isbiter**
♦ Evt. yaconsirup og søte kakaonibs.
**Bruk gjerne frossen banan, men da må du smake deg frem med steviadråpene.

For moro skyld tenkte jeg å regne ut næringsinnholdet i smoothien, inkludert 1 spiseskje yaconsirup og 1 ts kakaonibs per smoothie.
Næringsinnholdet PER smoothie ca:
450 kcal;
35 gram karbohydraater
35 gram fett <-- stort sett fra kokosmelken. Les mer om kokosfett HER!
22 gram protein
10 gram fiber


I dag skal jeg ligge rett ut å slikke sol, og jeg skal lage meg denne smootien til lunsj, men først må jeg drikke opp min dose grønne drikk! Kroppen er elendig for tiden så her må jeg bygge opp med greens! Jeg håper sola (og klorofyllet i den grønne drikken) gir meg energi til å være litt aktiv på bloggen igjen. Ha en NYDELIG dag alle skjønninger.

  

Repair blåbærsmoothie!


Mannen i hus har blitt syk og han har vært stor tilhenger av å gi kroppen et "vitamin C-sjokk" når han er forskjøla. Før hadde vi alltid brusetabletter med 1 gram vitamin C tilgjengelig og han følte det var til stor hjelp hver gang han var syk. Nå har vi ikke disse tablettene lenger for jeg er stor tilhenger av naturlig c-vitamin, fremfor de kjemisk fremstilte. Men "vitamin C-sjokk" skulle han få siden han ville så jeg laget en reparasjonssmoothie til han, og vet dere, han mente fullt og ærlig at han umiddelbart følte seg bedre, og om det var fysisk eller psykisk så er vel ingenting bedre enn at han følte seg bedre!?





Reprasjonssmoothie til to:
♦ 4 dl frosne blåbær / evt. andre frosne bær
♦ 3 dl kokosmelk
♦ 3 dl vann
♦ 1 ss gojipulver
♦ 2 ts camu camu **
♦ 2 ts lecitin
♦ 1,5 ts vaniljepulver
♦ 1 ts stevia 

** Her er det camu camu-pulveret som er viktig og må ikke utelates, bortsett fra det bruker du det du har av ingrediensene ovenfor. Camu camu er gull verdt og gir faktisk denne smoothien ti ganger daglig anbefalt dose vitamin C. Vitamin C er et vannløslig vitamin som ikke lagres i kroppen. Det er derfor ingen fare å ta store doser vitamin C av og til da kroppen skiller ut overflødig vitamin gjennom urin. 

 

 - Her skal alle ingrediensene blendes sammen. Har du en god blender trenger du kanskje ikke så mye vann som det er oppgitt over, og har du derimot en svak blender vil du trenge mer.
- Drikk med en gang!

Pina colada super-smoothie! :)

Pina colada forbinnes sikkert for mange med en iskald, tropisk drink, servert i fine glass gjerne under en palme på Hawaii. Jeg er selv en stor fan av smakskombinasjonen til denne verdenskjente drinken, pina colada, som er kokos og ananas, men jeg er ikke like begeistret for ingrediensene som brukes i denne drinken. Jeg har funnet ut at det er superenkelt å lage en vel så god pina colada hjemme, bare med ingredienser som tilfredsstiller mine behov.

 
Til en pina colada super-smoothie:
♦ 3 dl frossen ananas
♦ 3 dl kokosmelk, evt. kun kokoskremen og annen væske. Opp til deg! :)
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ Valgfri supermat: jeg brukte mandelolje, maca, hampfrø og lecitin.
♦ Strø over kokos til pynt 

- Blend alt til en kremete konsistens.
- Denne er definitivt best iskald. Hvis du ikke har frossen ananas, så hiv oppi noen isbiter og fersk ananas.

       Nam, nam, nam :)

                                     Forresten, hva syns dere om den nye headeren min? ;)

Iskald kveldskos :o)

Jeg har funnet en ny favorittsmoothie, eller smoothie og smoothie, den kan spises med skje hvis man bruker minst mulig vann. Jeg elsker smoothies og har mange oppskrifter, men her er en ny favoritt jeg vil dele med dere!

Denne smoothien inneholder masse næring bare se: antioksidanter fra bærene, den inneholder sunne fettsyrer fra hampfrøene og kokosmelken som også inneholder MCT olje som bla. er fettforbrennende og energigivende, proteiner inkludert de essensielle aminosyrene vi trenger tilført gjennom kostholdet, langsomme karbohydrater fra den aktiverte byggen som ikke tuller med blodsukkeret og som holder deg mett lenge. I tillegg inneholder den lecithin som er supermat for hjerne, konsentrasjon og nerver. Bon appetitt! :)


Til to favorittsmoothies:

♥ 3 dl frosne jordbær
♥ 2 dl frosne, selvplukkede blåbær
♥ 2 dl økologisk kokosmelk
♥ 2 ss hamfrø uten skall
♥ 1 ss activated barley
♥ 1 ss lecithin
♥ 1 ts vaniljepulver
♥ Evt. stevia
♥ Vann nok til at blenderen går rundt.

- Blend alt. Bruk minst mulig vann, men nok til at blenderen går rundt.
- Spis med skje eller drikk med sugerør :)



                    Kremete, søt og god smoothies. Smaker jordbær, blåbær, kokos og vanilje. NYDELIG!

Bringebær-og sjokosmoothie! :)

I dag våknet jeg til regn som pisket mot vinduet og i går kveld snødde det bittelitt, ikke vårlig i det hele tatt. Jeg er så klar for våren nå at det nesten gjør vondt, hehe, så jeg lagde en sommerslig smoothie. Egentlig skulle jeg bare lage en liten smoothie, men det ble en diger porsjon så min kjære fikk også en frisk og god start på dagen!


Til to store bringebær-og sjokosmoothies:

♦ Ca 300g fryste bringebær
♦ 1/2 boks økologisk kokosmelk
1 scoop hampprotein
♦ 2 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss antioksidantmix
♦ 1,5 ts lecithin (Gjør smoothien kremete og fylldigere, samtidig som den er veldig bra for hjerne, konsentrasjon og nerver).
♦ 2 porsjonspakker stevia / 2 ts
1 ts vaniljepulver
♦ Og vann nok til at blenderen går rundt! Start alltid med litt, bruk minst mulig væske.

Ta oppskriften med ei klype salt og bruk det du har, men prøv en smoothie med bringebær, kokosmelk og kakaopulver! Veldig godt, mettende, frisk og sommerslig!


Jeg har endelig fått den nye dehydratoren min(!!!) så nå mangler jeg bare penger så jeg får fyllt opp lageret med frukt og grønt slik at jeg kommer ordentlig i gang. Vet dere, jeg spiser rundt 90% rått om dagen og det innebærer masse vegansk mat! Jeg har faktisk ikke spist kjøtt på så lenge jeg kan huske, -og det føles deilig! Jeg håper dere får en fin torsdagskveld og så har jeg en godbit til dere, men dere får vente til fredag! I mellomtiden kan dere jo kose dere med en smoothie? ;)

Fredagssmoothie med kokosmelk og skogsbær!

Laget en deilig fredagssmoothie til min kjære og meg i dag. Smoothien er ikke søt, den er syrlig og frisk. Ønsker du den søtere tilsetter du mere søtning, som stevia, sukrin, palmesukker, xylitol eller liknende! En slik smoothie kan fint være et måltid i seg selv, den metter godt og inneholder sunt fett fra kokosmelken og essensielle aminosyrer og proteiner fra hampproteinet. For ikke å snakke om alle antioksidantene!



Fredagssmoothie med kokosmelk og skogsbær:

( Til 2 personer / ca 4 dl per person)
♦ 300 g fryste skogsbær
♦ 100 g fryste jordbær
♦ 3 dl vann
♦ 2,5 dl økologisk kokosmelk
♦ 1 ss antioksidantmix
♦ 1 ss granateplepulver
♦ 1 scoop hampproteinpulver
♦ 1 ts soya lecithin
♦ 1 pk / 1 ts stevia
♦ 2 ss kokosmelk til topping




- Start med å blende alle ingrediensene untatt kokosmelk til topping og 1 dl vann.
- Du må kanskje hjelpe blenderen litt rundt et par ganger, men ikke tilsett mer enn den desiliteren med vann du har til overs.
- Smoothien skal være tykk, men blenderen må kunne blende. Derfor begynner man ikke med alt vannet på en gang.
- Hell over i fine glass. En god smoothie skal drikkes av fine glass!
- Tilsett 1 ss kokosmelk på toppen av smoothien.
- Kan spises med skje eller sugerør.
Enjoy! :)


TIPS: Bruk den supermaten du har. Har du maca så bruker du det. Har du gojipulver så bruker du det. Har du acai så bruker du det osv, men prøv å få tilsatt hvertfall en protein og/eller fettkilde, som hamp, linfrø eller chiafrø.

Som jeg skrev på facebook, så håper jeg å komme sterkere tilbake til dere etter helgen. Da (eller i morgen) får jeg nemlig en veldig, veldig, VELDIG spennende pakke! Jeg gleder meg som en unge på julaften! Ønsker dere en riktig god helg og tankene mine går til alle tsunamiofrene der ute. Helt forferdelig!

Goji-and vanilla smoothie!

Jeg liker gojibær, men det er ikke de beste bærene jeg vet om. Hvis du er som meg og ikke er overbegeistret vil jeg tipse deg om denne smoothien, eller til å prøve bløtlagte gojibær i smoothies fremover. Hvorfor spise bærene når man kan drikke de og samtidig få fullt utbytte av gojibærenes mange næringsstoffer?


Superbæret gojibær:
Gojibær er mest kjent for sitt høye innhold av antioksidanter og gojibær inneholder faktisk mye mer antioksidanter enn blåbær, granatepler og andre "superfrukter", men gojibær har flere goder. Gojibær er rikt på proteiner (rundt 10-12g/100g), inneholder 18 aminosyrer, inkludert de 8 essensielle, inneholder mange vitaminer og mineraler, spesielt jern og vitamin C og A (iform av betakaroten). Gojibær inneholder mer jern enn spinat! Dessuten inneholder gojibærene mye polysakkarider som er karbohydrater som tas langsomt opp i kroppen vår. Noen mener i tillegg at gojibær er et adaptogen, men dette har jeg ingen formening om! Kilde.

Gojibærene er mye bedre etter bløtlegging. De smaker mer og er bedre, etter min mening. Bløtlegg gojibærene så lenge du selv ønsker.

Her ser du forskjell på bløtlagte og tørre gojibær:



Goji-and vanilla smoothie:

♦ 2 store never fryste, norske jordbær
♦ 1 dl gojibær + 2 dl vann.
♦ 2 ss hampfrø uten skall
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1 ts lecithin*
♦ 1 ts granateplepulver **
♦ 4 isbiter
♦ 0,5 dl vann, (det er mulig du trenger mer eller mindre, det kommer anpå blenderen din).

* Lecithin har jeg brukt lenge uten å bli veldig glad i det, men lecithinen og jeg blir stadig bedre venner! Er ikke nødvendig, dropp det hvis du ikke har det. Lecithin er en emulgator som gjør det mulig å blande vann og olje.
** Granateplepulver smaker nydelig! Det er ingen fare om du ikke har det. Tilsett gjerne annen superfood hvis du har det, men ikke bruk grønne tilskudd, de vil ødelegge smaken! ;)

- Bløtlegg gojibærene.
- Halvtin gjerne jordbærene for å hjelpe blenderen litt på vei.
- Tilsett alle ingrediensene, men ikke den halve deseliteren med vann. HUSK bløtleggingsvannet til gojibærene, dette må du ikke skylle bort!
- Hvis blenderen trenger hjelp; tilsett mer vann og rør rundt et par ganger. Bruk minst mulig vann for en tykk og smaksrik smoothie!
- Alle ingrediensene kan kjøpes på helsekost, men jeg har linket til de jeg pleier kjøpe!




Få ingredienser betyr rene, tydelige smaker og det liker vi! Smoothien smaker tydelig jordbær og vanilje og litt gojibær. En veldig "safe" smoothie som jeg tror dere alle vil like!

Søtsug-KILLER!

Det er mange som slanker seg og endrer livsstil om dagen. Noen slutter å røyke, noen begynner å trene, mens andre fjerner sukkeret. Det man ofte merker er et dalende blodsukker og søtsug av de verste arter i en slik livsstilsendring. Her kommer jeg med oppskrift på en smoothie som garantert tar knekken på søtsuget. Dessuten tilfører den kroppen mange, mange sunne næringsstoffer. Kokosmelken inneholder masse sunne fettsyrer, bananen gir fylde til smoothien samtidig som den gir sødme, kakaopulveret tilfredsstiller sjokoladesuget samtidig som det er proppet med antioksidanter, magnesium og sentralnervestimulerende stoffer som sender humøret til himmels og PMS'en til vest. Ja, for ren kakao er rene kruttbomben for konsentrasjon og humør! Hampproteinet tilfører proteiner, fiber, de essensielle aminosyrene vi trenger tilført gjennom kosten og masse jern, mens de knuste chiafrøene tilfører omega 3, proteiner, fiber, magnesium og kalsium. Aktivated barley stabiliserer blodsukkeret, gir energi og fiber, mens vaniljepulver gir en deilig, mild og søt smak. Himalayasalt + kakao = perfekt kombinasjon. Himalayasaltet inneholder alle mineraler og sporstoffer kroppen trenger tilført. Herlig, eller hva? Den ser dessuten like nydelig ut som den smaker, husk at vi spiser med øynene! ;)

Jeg brukte:
♦ 1 dl økologisk kokosmelk, ikke ligth!
♦ 2 dl iskaldt vann
♦ 3 isbiter
♦ 1/2 frossen banan
♦ 2 toppet ss rått kakaopulver
♦ 1 toppet ss hampprotein
♦ 1 ss knuste chiafrø (du kan bruke hampfrø eller knuste linfrø)
♦ 1 ts activated barley
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ En dæsj himalayasalt

Psssst! Jeg vet jeg bruker mange rare ingredienser, så derfor har jeg linket til de for dere som aldri har hørt om disse før. Superfood!

- Du kan blende alle ingrediensene sammen, men det beste er å knuse frøene slik at du får fullt utbytte av de sunne fettsyrene som ligger under skallet.
- Hvis du vil ha den søtere bruker du ønsket søtning. For meg var denne søt nok, men smaken er som baken! 
- Jeg valgte å blende alt untatt kokosmelken.

- Kokosmelken steamet jeg med melkeskummer og fikk en kremete kokosmelk som jeg helte over sjokoladesmoothien.

 















     Sjekk den kremete og fine konsistensen:
 

                                                                                                               Ha en fin fredagskveld! :o)

Mmmango smoothie!

På tide med en smoothie igjen. Det er en stund siden sist, er det ikke? Hihi. Godt er det hvertfall med en oppfriskende drikke, selvom høsten har satt inn for fullt! Her kommer gårdsdagen herlighet:


Til to pers:
♦ 2 dl økologisk kokosmelk
♦ 1/2 banan (gjerne fryst)
♦ 1 mango (gjerne fryst)
♦ 2 ss yacon pulver
♦ 1 ss chiafrø
♦ 1 ss aktivated barley
♦ 2 ts acai
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ Vann nok til at blenderen blender.
- Blendes til det er en smoooth konsistens! Creamy og god!

Det er acaien som gir den rosa fargen :)

Knall start på dagen!

Ikke en høst-farge akkurat, men makan til knallgrønn start på dagen! Her er dagens grønne:

   Se så lekkert bilde:












Inneholder:
Isbiter, fersk spinat, frossen ananas, eple, + 1 ts chlorella, 1 ts spirulina, 1/2 ts maca, 1/2 ts hvetegress juicepulver, 1/2 ts alfalfa pulver og 1/2 bipollen.


Startet du dagen med en grønn drikk? ;) 

Energiboost!

Merker lange og late dager suger med seg alt som heter energi. Dere kjenner dere sikkert igjen. En kopp kaffe er en sikker energiboost, det samme er en stor og saftig salat eller en macashake. Jeg hadde hatt min daglige dose macakaffe og salat, så da måtte jeg finne en annen energibooster. Det ble en aldri så liten shake! En nydelig blåbærshake med snille karbohydrater for et stabilt blodsukker og kokosfett som også virker som energi (karbohydrat) i kroppen uten å påvirke utskillelsen av insulin. Prøv gjerne denne shaken om du trenger en liten oppkvikkende drikk.



Super energiboost-shake:

♥ 2 dl frosne og selvplukkede blåbær. (Evt. andre bær/frukt).
♥ 1 stor ss Aktivated Barley *
♥ 1 ts Acai
♥ 1 ts Aloe Vera
♥ 1 ss Kaldpresset Extra Virgin Kokosolje. (Start med 1 ts og øk gradvis. Leveren gir tydelig beskjed i form av kvalme hvis den får for mye fett på en gang, så start forsiktig).
♥ 1/2 ts vaniljepulver
♥ 1/2 ts stevia
♥ Vann

- Blend alt til en gjevn og fin masse. Kokosoljen vil stivne i små biter, men den smelter til gjengjeld på tunga hvis du ikke svelger den først. En vanesak, nam!




I tilegg kan du bytte ut acai eller aloe vera med f.eks maca, gojibær (bløtlagt en halvtimestid), spirulina, greens eller kakao. Jeg ville gått for maca og kakao i èn og samme, passer godt sammen. Husk at greens og alger ikke skal blandes med sitrus, men ellers kan du bruke de bærene eller den frukten du selv ønsker. Kan fint være en frokost. Holder deg mett i 2-3 timer! Bon apètitt :)

  Og en nærmere titt ;)

*
Aktivated Barley eller aktivert bygg på norsk, er et pulver av aktivert byggfrø og må ikke forveksles med byggspirer, som er spirer. Aktivert bygg har blitt avbrytt spiringen med næringsinnholdet på topp. Aktivert bygg er en kjempefin kilde til betaglukaner (polysakkarider=langsomme karbohydrater) og har vist seg å virke positivt på dårlig kolesterol, opprettholde et stabilt blodsukker og er godkjent for bruk av diabetikere. Et energitilskudd av de beste.

                                                                                      

Mmmilkshake!

Varmt og godt vær i dag også så i dag måtte det nesten bli en aldri så liten sjokolade-milkshake, uten soya, laktose og sukker!


Oppskrift på suuuuper-milkshake:
♦ 3 dl mandelmelk
♦ En skvett kokosmelk / noen kokosmelk-isbiter (0,5dl kanskje), ikke light!
♦ 6 isbiter
♦ 1/2 fryst banan
♦ 1 ss hampfrø uten skall (kan droppes)
♦ 1 toppet ss kakaopulver
♦ 1/2 ts vanilje
♦ Her kan du gjerne lure i den daglige dosen med maca ;)
- Blend alt godt! Unngå (hvis det er mulig) å tilsette ekstra væske/vann. Blend alt godt, til en gjevn og creamy konsistens.
♦ Putt oppi 3 ekstra isbiter for å holde den kald lengre.
Slurp og smatt og Bon Apêtitt!



NB:
Du kan bytte ut kakaopulveret med jordbær eller andre bær/frukt eller litt ekstra vanilje og banan!

   Nærbilde må til, de svarte prikkene er ekte vanilje ja ;)











    

Goji smoothie for sårte ganer!

Jeg vet at det er noen av leserene mine som ikke har slått seg helt til ro med smaken av gojibær. Ett tips er å ha gojibærene i en boks med cashewnøtter og kakaonibs og spise som snacks på tur. Gojibær er svært rikt på betakaroten, antioksidanter, proteiner og fiber og gjør seg ypperlig som superfood i en smoothie. Gojibær inneholder også en rekke vitaminer og mineraler og de inneholder 6(av de 8) essensielle aminosyrene kroppen trenger tilført. Det kan være lurt å la gojibærene bløtlegges i alt fra en halvtime til noen timer, alt etter hvor myke du vil ha de. Da er det lettere for blenderen å kverne bærene, da de er ganske harde i tørket form. Jeg syns også gojibærene smaker bedre når de har vært bløtlagt, men hver sin smak :)

    Goji smoothie for sårte ganer:


Oppskriften er enkel:
♥ Saft av 2 appelsiner
♥ Et par never gojibær (bløtlagt en times tid)
♥ En halv neve jordbær, bruk gjerne fersk ananas
♥ Isbiter og evt. søtning etter ønske, jeg syns ikke denne trengte det.
Blend alt til en fin og myk konsistens.
Forfriskende, søtt og syrlig, nam!













  Bløtlagte gojibær:


Grønn og skjønn smoothie!

Jeg har enda ikke fått kakaopulveret mitt og det er like før jeg tar bussen inn til byen å kjøper en pose med rått kakaopulver på en helsekost der. Desperat? Ja! Jeg elsker kakaopulveret mitt og det er først nå når jeg er tom at jeg ser hvor mye jeg kan bruke det til og jeg får oppskrifter og idêer poppende ned i hodet støtt og stadig. Det er først nå jeg forstår hvor viktig det er å ha den posen liggende i skapet i tilfellet sjokoladesuget melder seg eller noen oppskrifter melder sin ankomst.

     I dag ble det en grønn og skjønn smoothie:

        Oppskrift (2 pers.):
       ♦ 1 dl kokosmelk (økologisk, ikke light)
       ♦ 1/2 frossen banan
       ♦ 2 kiwi (gjerne frosne)
       ♦ En god neve fersk spinat eller frossen
       ♦ 1 ss knuste chiafrø
       ♦ 1/2 ts vaniljepulver
       ♦ Litt stevia
       ♦ Iskaldt vann
       Blend alt, tilsett vann etter konsistens og behov.
       Bon apetitt :)















Krise!

Jeg er tom for rått kakaopulver! Heldigvis er det en pose på vei, men hvor lang tid kan det ta da pga. denne vulkanasken? Nå vet jeg faktisk ikke om Iherb sender pakker med båt eller fly, så det kan godt hende det er like rundt hjørnet. Tro meg, det finnnes større problemer her i livet enn å gå tom for kakaopulver, men jeg må si det la en demper på humøret her hjemme! Hehe, kakaopulveret er jo mitt andre barn (Freia først) så dette kan bli noen dager med surmuling fra min side. Ingen fare i dag, for jeg laget et deilig, stort glass med sjokoladedrikke til meg og min kjære. Kakaobehovet er tilfredsstilt for i dag og jeg er blid og fornøyd! :)

     Tomt! Neineinei...                                           Supersjokoladedrikk:
 
Denne deilige supersjokoladedrikken er det (nesten) ingen skumle ingredienser i,
SUPERSJOKOLADEDRIKK (2 pers.):

♦ 1dl økologisk kokosmelk
♦ 4 dl soyamelk
♦ Et par isbiter
♦ 1 fryst banan (trenger ikke fryst, men det er best)
♦ 1 god neve mandler
♦ 2 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss mesquite pulver (jeg har blitt glad i dette pulveret nå gitt)
♦ 1 ss karob (mildere enn kakaopulveret på smak, gir en søtere sjokoladesmak)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia English Toffee
♦ Vann etter ønsket konsistens
♦ Kokos og kakaonibs på toppen
BLEND alt og husk å starte med litt væske å fyll på når mandler, bananbiter og isbiter er helt knust til en tykk masse ellers vil det være biter i drikken som ikke kvernes.

Sååå godt! Min kjære liker denne veldig godt og den holder blodsukker og humøret på topp lenge. Kokosmelk og bananbitene gir en kremete konsistens, meget godt, men mektig! ;)

Mektig start på helgen!

NB: Fare for fristelse! Sjokoladesmoothie, mektig sjokoladesmoothie! Etter en slik smoothie har man tilfredsstilt søtbehovet for mange timer fremover. Jeg elsker å starte helgen med en deilig, karftig sjokoladedrikk og i dag tok jeg den med ut i sola.

Nydelige sjokoladesmoothien består av:
♦ Noen isbiter med rismelk (FRYS NED RISMELKEN!!!) / bruk gjerne noen isbiter med kokosmelk, enda bedre!
♦ En skvett rismelk
♦ En neve mandler (bløtlagt hvis du har muligheten)
♦ 1 ss knuste chiafrø (kan fint droppes)
♦ 2 store spiseskjeer rått kakaopulver
♦ 1/2 banan
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ 4 dråper stevia english coffee (kan fint droppes)
♦ En spiseskje kakaonibs til topping
♦ Vann etter konsistens og ønske
Blend alt untatt ekstra vann og kakaonibs til en flytende masse. Pass på at mandlene er kvernet helt. Tilsett liiitt vann om blenderen henger seg opp og tilsett evt. mer vann etter ønske. Strø kakaonibs over smoothien til slutt.

Bildet sier mer enn tusen ord? Mmmmmm...












  

Heaven!

Det sies at perfekt ikke finnes, men denne smoothien er perfekt! Søt, syrlig og frisk, akkurat slik den skal være, perfekt! For meg har ananas aldri vært det samme etter jeg var i Thailand for tre år siden. Ananasen vi importerer er på langt nær så nydelig som den ferske ananasen i Thailand. Ananasen vi får tak i her modnes på vei til Norge så kanskje ikke rart den ikke er like myk, søt og saftig som den solmodne i Thailand. Nå er det ikke noe å gjøre med det, vi får ta til takke med ananasen vi får tak på. For meg er ikke det verste at ananasen vi får tak på er hardere og smaksløs, men at jeg ikke kan se, lukte og smake ananas uten å savne Thailand! Denne smoothien tok meg tilbake til hvite strender og førti grader, akkurat det jeg trengte i dag! Bon appetit!






   Oppskrift:
   ♥ Noen fryste kokosmelk-isbiter / kokosmelk
   ♥ En neve fryste jordbær
   ♥ En halv ananas (uten kantene og ringen inni)
   ♥ En halv stor appelsin
   ♥ 2 ss knuste chiafrø (smaker ingenting)
   ♥ 1 ss sukrin
   ♥ 1/2 ts vaniljepulver
   ♥ Litt vann



















                 

Bringebærsmoothie!

Jeg er hekta! Bokstavelig talt! Jeg må ha minst en smoothie om dagen. Jeg varierer de etter hva butikkene har av frukt og bær, gjerne også etter tilbudene. Også sniker jeg alltid inn en proteinkilde og helst også en omegakilde, for å gjøre den mer balansert og mettende. Det er så friskt og så deilig å kjenne kroppen fylles med energi!





       Denne enkle bringebærsmothien bestod av:
       ♦ Frosne bringtebær, kanskje 200g
       ♦ Isbiter
       ♦ Kokosmelk
       ♦ En bit honningmelon (eller banan)
       ♦ 1 ts acai
       ♦ 1 scoop hampprotein
       ♦ Vaniljesukker (ekte)
       ♦ Litt stevia













                        

Skål og god helg!

Yes, da var det helg igjen gitt og for å feire laget jeg meg en kraftig sjokoladedrikk. Regner ikke med dere hadde forventet noe annet? ;) I kveld blir det "date" med min bestevenninne som jeg ikke har møtt på to måneder. Huff, hvor flyr dagene, ukene, månedene?


SKÅL!


         Oppskrift?
         ♦ 4 store kokosmelk isbiter
         ♦ Et par dl rismelk/m kalsium
         ♦ 1/2 banan
         ♦ 1 ts acai (kan fint droppes)
         ♦ 2 store ss mandelmel
         ♦ 1 målebeger hampprotein
         ♦ 2 ss kakaopulver
         ♦ Kakaonibs til pynt
         ♦ Vann etter konsistens
         Blend, finsish, nyt!
















           GOD HELG & GOD PÅSKE!









         

Kos!

Sitter her med en god kopp te og en deilig smoothie. Smoothien gir meg sommerminner så det griner. Hovedinngrediensen er nemlig jordbær, og hva er vel mer sommer enn jordbær? Tortur, men deilig og snart, ja snart er sommeren like rundt hjørnet!

 

Sommersmoothien består av:
♥ Ca 200g frosne jordbær
♥ Saft og kjøtt fra en appelsin
♥ Noen biter honningmelon
♥ 1 ss knuste chiafrø (omega 3, kalsium, fiber og antioksidanter)
♥ 1 scoop hampprotein (protein, omega 3 og 6, fiber og jern)
♥ En dæsj sukrin, stevia karamell og rismelk/m kalsium. (For sødme og konsistens, bruk gjerne banan!)
♥ Blend, svisj, NYT!
Hampproteinet og chiafrøene smaker ingenting i denne smoothien, men det øker næringsinnholdet og gjør smoothien både mettende og sunn! Hamproteinet i denne smoothien er genialt, pga. hampets høye innhold av jern. Vitamin C (som det er nok av i denne) sammen med jern gjør opptaket av jern lettere!

Og teen? Yogi Berry Detox Yea!
En av mine favoritter ja! Jeg har skrevet om den før og det kan du lese HER.
Beskjed: "Be happy so long as breath is within you"
 

Slush!

Laget meg et deilig glass med slush i dag, eller smoothie om du vil. Søt, syrlig og frisk!
NB: kan gi brain freeze!


                

Oppskrift:
♦ Isbiter
♦ 5 stooore kokosmelk isbiter
♦ Saft og kjøtt fra en appelsin
♦ 1 neve bløtlagte gojibær
♦ 1 neve fryste blåbær
♦ 4 stevia vanilla creme dråper
♦ 1 ts acaipulver
♦ Vann
Bruk minst mulig vann, men nok til at blenderen ikke kjøres fast.

Fryst kokosmelk er genialt! Kokosmelk har kort holdbarhet etter åpning, men kan fint fryses. Hell over i isbiteformer og frys ned. Kjempegreit å ha i frysen, smaker veldig godt i smoothier og gir en god smak.

         

Dagens antioksidantbombe!

Årh, det er så oppkvikkende med en stor og saftig smoothie! Man trenger ikke kaffe hvis man har tilgang til denne Og så så god au da? En ordentlig kruttønne av antioksidanter, vitaminer og omega 3!







Antioksidantbombe:
- 1 neve frossen spinat
- 1 neve frosne blåbær
- 1/2 frossen banan
- Saften av 1 appelsin
- 1ts acaipulver
- 1ss kvernet chiafrø
- 1ss kvernet linfrø
- Isbiter og masse vann

Smakte mest blåbær og appelsin egentlig. Nam, nam, nam!

Oppfriskende smoothie

Liker du sursøtt? Da tror jeg denne smoothien vil falle i smak. Du kan gjøre den søtere eller surere ved å tilsette mer/mindre banan eller søtning. Jeg elsker søtsurt og hadde med meg en hel flaske med denne drikken på ferja i går. Vil du kun ha en smoothie dropper du mandelmel og chiafrø eller linfrø, men vil du ha en litt mer næringsfull smoothie bruker du det som står i oppskriften under...

     

Yammy smoothie:
♥ Saften av en halv sitron
♥ Saften av en hel appelsin
♥ Frossen spinat
♥ 1/3 banan
♥ 1ss chiafrø / eller linfrø
♥ 2 never frosne blåbær
♥ 3ss mandelmel / eller proteinpulver
♥ Stevia / eller annen søtning

Mmm, denne var frisk, sur, søt og full av vitaminer!

              

Dagens "grønne":

Nå drar jeg snart på harrytur over dammen. Ên av fordelene med å bo i Kristiansand er å ha Danmark på andre siden av fjorden. Får se om jeg finner noe snacks der da, foruten sprudlene vindråper.

Dagens grønne var ikke helt grønn, men fargerik var den:


Oppskriften var enkel (hvis man har ingrediensene):
- Rismelk/m vanilje
- Litt kokosmelk
- 1ss linfrø
- 2ss kakaopulver
- 2ss mandelmel
- 1ts bipollen
- 1ts hvetegresspulver
- 1ts byggjuicepulver
- 1ts alfalfapulver
- Stevia
- Blend først linfrøene (så de blir knust). Blend, svitsj, finish!

Denne holdt meg mett lengre enn den vanlige som er uten linfrø, kokosmelk, mandelmel og rismelk.

Smooth sjokodrink!

Når søtsuget melder seg hos meg er det ikke noe annet som kan dempe det enn en skikkelig sjokoladedrink. Jeg er en sjokomoms og jeg mener en dag ikke helt er den samme uten, nettopp, sjokolade! Den trenger ikke nødvendigvis være usunn selvom den smaker sjokolade og er søt. Nupe! Denne drinken er proppet med godsaker for både kropp og sjel!

Oppskrift:
- 2dl mandelmelk
- 1dl rismelk/m mandel&hasselnøtt
- 1dl vann
- 1ss knuste chiafrø
- 2ss rått kakaopulver
- 1stor ss mandelmel
- 1/3 banan
- Stevia
- Blend, svisj, finish!

   NAM!
   

Rismelk med hasselnøtt og mandel

I dag fikk jeg prøvd rismelken jeg kjøpte forrige uke og dette var godsaker! Denne melken er søt og passer nok fint i dessertoppskrifter. Jeg kommer til å bruke den i te og i smoothies.

Rice Dream - Hazelnut & Almond


♦ Gluten-og laktosefri.
♦ 100% naturlige og økologisk dyrkede ingredienser (inneholder: vann, ris, hasselnøtter, solsikkeolje, mandler, bygg, vanilje og havsalt).
♦ Uten tilsatt sukker, men inneholder naturlige sukker.
♦ Kan fint brukes av vegetarianere og veganere.
♦ Lavt fettinnhold og den er kolesterolfri.
♦ Fargen er som på bildet, lukten er hasselnøtt,smaken er karamellaktig og ettersmaken er nøtter. Helt nydelig!-men søt!

Her kan du lese om søsteren, rismelk med vanilje.






Testdrikk med rismelken
♦ 2dl rismelk/m hasselnøtt og mandel
♦ 1dl vann
♦ 1ss rått kakaopulver
♦ 1ss knuste chiafrø (2g omega3)
♦ 3ss mandelmel
Blend, svisj, finish! 
 



"Massen" er bare mandelmelet som eser ut i væske, blir litt som havregryn når det har ligget litt i vann! Godt :)

Vegansk-sjokoladedrikk!

Regner med det er flere sjokolademomser der ute, som aldri får nok av oppskrifter og inspirasjon til å utfordre sansene litt Hva med å ta to fluer i en smekk å gjøre sjokoladedrikken både vegansk og sunn?

Jeg fikk et tips om å prøve ut: rismelk, frossen banan og kakaopulver. Det skulle visstnok være veldig godt og siden alle ingrediensene var i hus måtte jeg teste det, men med en liiiten vri på oppskriften, resultatet ble bra, veldig bra! Tusen takk til Lise for tipset: http://renpenedelsten.blogg.no/.  Du kan bytte ut rismelken med den melken du bruker, du bør ha banan for sødme og konsistens, men kakaopulveret trenger ikke være rått. Kjøp økologisk kakao på Ica, de har "I <3 ECO" -kakao, billig. Alle sjokolademomser bør ha kakao i hus og sjokolademomser mener at kakao er som poteten, det kan brukes til alt!

Vegansk sjokoladedrikk:
♥ 1dl rismelk/m vanilje
♥ 2dl iskaldt vann
♥ 1/2 frossen banan, ca
♥ 1 toppet spiseskje rått kakaopulver
♥ 1 toppet spiseskje brun-risproteinpulver (for protein, kan sløyfes)
♥ Vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
♥ Stevia etter smak
Blend, vips, ferdig! Sikkert kjempegodt med et par isbiter oppi!

Bilde av herligheten!
  

Brun ris proteinpulver er en vegan/vegetar proteinkilde. Et alternativ til soyaprotein og vanlige animalske proteintillskudd.

Supersunn drink!

Hver morgen mikser jeg meg en grønn drikk med ingredienser du kanskje aldri har hørt om før. (kommer tilbake til den) Men siden det er lørdag tenkte jeg å endre litt på den. Den ble knallgod, søt, men ikke for mektig. Det hvite på toppen er rett og slett skummet melk/m bananbiter. Hvis du tilfeldigvis skulle ha noen av ingrediensene i hus, prøv den!

Her er opprskriften:
- ca 1/2 frossen banan
- 1 dl skummet melk (bruk gjerne soya eller rismelk)
- ca 3dl iskaldt vann
- 2 ts rått kakaopulver
- 1 ts linfrø
- 1 ts hvetegress
- 1 ts alfaalfapulver
- 1 ts byggress
- 1 ts bipollen
- stevia ca 1/2 ts (eller det søtningsstoffet du bruker)

Mmmm... ;)




Kategorier




Instagram

hits