Tilbake til hovedside

Brun uten sol og parabener!

Ok, om vi vil eller ikke så nærmer sommeren seg slutten. Vi har kanskje ikke blitt så brune som vi skulle ønske eller vi har ikke orket og ligge rett ut mellom skyer og byger. Dere vet at jeg er opptatt av dyrevennlig hudpleie og at jeg har sluttet å kjøpe dyretestede produkter som en slags protest til kosmetikkindustrien. Jeg har testet en selvbruningskrem som er både økologisk, dyrevennlig (ikke dyretestet) og uten parabener og andre slemme ingredienser.

     Green People Self Tan:

Førsteinntrykket mitt var ikke så bra. Denne har en stram lukt, vanskelig å forklare, men litt som en blanding av urter og krydder. Lukter ikke godt, MEN jeg har blitt mer og mer glad i denne kremen og jeg vil derfor anbefale andre bevisste forbrukere der ute om denne. Det finnes et par tips som gjør denne bedre å bruke; 1. smør deg dagen før du ønsker farge, 2. og bland den gjerne med en velduftende bodylotion. Dette gir bedre duft og en mildere farge.

Selvsagt skulle jeg tatt før og etterbilde, men det er "ikke helt min stil", så beklager det. Fargen blir fin og jevn og det er sjeldent jeg har fått skjolder. Jeg er nøye med å "klappe" med papir etter jeg har smørt den på, men vær obs på at fargen er ganske kraftig. Derfor anbefaler jeg å blande den ut med en bodylotion, men også på grunn av lukten. Den gjør solbrun hud naturlig brunere og jeg syns fargen blir veldig fin. Fargen kommer ganske raskt, men jeg vil si den er best etter en natt.Noen ord om Green People:
Green People er en serie med hud-og hårpleie produsert med respekt for dyr, mennesker og miljøet. Uten animalske ingredienser og produktene inneholder dessuten ikke: lanolin, parabener, petrokjemikalier, natrium lauryl sulfater (SLS), natrium lauryl etersulfater (SLES), GMO'er, PABA, PEG'er, DEA, TEA, ftalater, propylenglykol og parfyme. Embalasjen er resirkulerbare, biologisk nedbrytbare og kan brennes uten å slippe ut usunne eller skadelige gasser. Les mer om Green People her. PS: Jeg har på ingen måte noe form for samarbeidsavtale med noen Green People-produsenter, dette er kun min erfaring.


Du får kjøpt Green Peoples-merket i VITA butikker, men det er sikkert tilgjengelige i andre butikkkjeder. Jeg kjøpte min gjennom denne siden og her koster den ca 150 kr ink. frakt, men flaska varer lenge og prisen er verdt å betale! Dessuten er det noen kroner å spare av norsk pris,


Weleda!

Jeg fikk en mail fra vitalkost for en ukes tid siden og de lurte på om jeg ville teste noen Weleda-produkter. Selvfølgelig vil jeg det! Jeg hadde ikke trengt å nevne dette på bloggen, men Weleda er et veldig bra merke, økologisk, dyrevennlig da de ikke dyretester og har hudvennlige og pleiende ingredienser. I dag kom pakken og jeg skal nå teste disse i en stund, så får dere følge med. Hvis jeg er fornøyd kommer jeg garantert til å skrive om det og hvis det ikke er noe spesielt, lar jeg være. Det er alltid kjipt å måtte prøve og betale for noe man ikke vet om huden reagerer på eller noe. Da er det jo fint å dele erfaringer med hverandre så man kan unngå å gå i de største fellene!

    Jeg fikk:

♦ Weleda Skin Food, ansiktskrem. Ny serie.
♦ Weleda Mandel ansiktsrens.
♦ Weleda Mandel fuktighetskrem.
♦ Weleda Mandel ansiktsolje.

Blir moro å teste! Du kan lese mer om Weleda på denne siden!

GOD vannfast, parabenefri og dyrevennlig solkrem!

Etter at jeg bestemte meg for å bli en dyrevennligere forbruker så gjaldt det også for solkrem. Derfor gikk jeg tidlig i vår til innkjøp av alternativ solkrem fra Iherb. Jeg har nå prøvd denne solkremen i en månedstid og jeg er mektig imponert! Varmen kom over natten og min kropp var absolutt ikke vandt til varmen, med andre ord, - det ble som å komme til syden da jeg solte meg, og svettet som en og annen maratonløper! Dere vet hvordan solkrem og svetting fungerer? Etter en halvtime må man smøre på alt igjen fordi alt ligger i et fuktig håndkle, etter neste halvtime er det på'an igjen og man blir lei og dropper solkremen og resultatet blir solbrent! Svette og sol uten solkrem = solbrent. Jeg ble ikke solbrent selvom jeg lå flere timer OG svettet UTEN å legge nye lag med krem! Slik fant jeg ut at denne solkremen er vannfast, det forklarer jo litt bedre, men uansett, jeg er mektig imponert!
Alba Botanica suncreeen SPF 15, fragrance free:
♦ Vannfast
♦ UVA/UVB-beskyttelse
♦ Parfymefri, men lukter "luktfritt", hvis dere skjønner hva jeg mener ;)
♦ Allergivennlig
♦ Trekker raskt inn i huden uten gris og søl!
♦ Uten parabener
♦ Ingen animalske ingredienser
♦ Du kan lese mer eller finn andre solkremer fra Alba Botanica HER.
♣ Alba Botanica tester dessuten IKKE på dyr! :D


Eneste minuset med denne solkremen er at tuben er på 118ml, ML, det er ikke store tuba! Siden denne er vannfast og funker som fy så blander jeg denne ut med bodylotion og det funker kjempebra! Det blir dyrt om man skal smøre hele kroppen med denne, men det trengs altså ikke hvis ikke man skal bade! Anbefales virkelig hvis man skal være ute en hel dag og ikke har lyst å smøre seg hele tiden. Håper denne kommer i større tube etter hvert!

Sol, sol, soool og frem med solkremen!

Sola pryder en knallblå himmel på sørlandet i dag. Ikke en sky så langt øyet kan se, balsam for sjelen! Det er sjeldent jeg er så solsugen som jeg er nå, haha, nærmest desperat etter en lang, kald og grå vinter! En liten fugl visket at det ikke bare er sørlandet som har fint vær, men store deler av Norge. Noe så deilig da! Solen er så deilig på mange måter, varmen og vitamin D i mengder, men bonusen er også en gyllenbrun hud, men bruk solkrem!

Helgen er reddet!


Det er mange fordeler med solen og våren. Etter en lang vinter er det deilig å komme ut av vinterdvalen og endelig kjenne solen varme og dagene blir lengre og lysere. Men solen er ingen spøk! Den er også farlig. Faren for hudkreft øker når man gjentatte ganger blir solbrent. Det er lett å bli lurt av årstidene, men vårsolen er ingen grunn til å unngå solbeskyttelse.

Jeg har vært sløv med solkremen, mest fordi jeg ikke blir solbrent og syns det har vært kjedelig å bruke mer tid enn nødvendig. Jeg har endret den meningen nå heldigvis, men jeg får nok igjen i form av slapp og rynkete hud, tidlig aldringstegn, uff, hvem vil ha det? Bruk solkrem og du beskytter deg mot både hudkreft, føflekkreft og rynkete hud..

     Jeg bruker denne og er sålangt veldig fornøyd:


Nå har jeg bare brukt den noen få ganger, men den virker hvertfall veldig god. Den er luktfri, men lukter likevel "luktfri" og sommer. Ja, duften minner om sommer. Den er ikke fet og trekker fort inn i huden, hvertfall i min hud. Eneste minuset er liten flaske. Familien er stor og det finnes forskjellige kremer, sjekk familien HER.

Alba Botanica - Sunscreen spf 15
♦ UVA/UVB beskyttelse
♦ Allergivennlig
♦ Skal være vannavvisende, det vet jeg ikke om den er
♦ Oljefri
♦ Parfymefri
♦ Uten parabener
♦ Fått gode tilbakemeldinger på Iherb, dessverre utsolgt nå, men HER er den
♣ Alba Botanica tester IKKE på dyr

Nå er det snart helg, jeg ønsker mine kjære lesere, uansett vær, en riktig god helg!

Lips, lips, lips...

Det er viktig med pene og fuktige lepper, er det ikke? Jeg har tidligere anbefalt dere weleda lip balm og jeg står fortsatt fast ved den. Men så kom det da to søte små lip glosser i går, fra ehm, Iherb. De dunker ikke ut weleda's, men lip balm og lip gloss er jo to vidt forskjellige ting, er det ikke? Her kommer en liten anbefaling til leppene!

Dessert Essence Organics - lip rescue - raspberry / coconut

Kjempedeilige lip (tint) gloss! Bringebæren gir veldig lett rosafarge og skinn, mens kokos gir litt mer skinn og mild lys farge. Bringebæren lukter utrolig godt! Får lyst å spise den opp, kokosen lukter naturligvis kokos, men på lukt er bringebæren best, mens på farge kokosen, syns jeg. Disse smelter inn på leppene og man kjenner det pripper litt i leppene, som ved en mintgloss. Eneste negative med disse er at de er litt mindre i størrelse enn vi er vandt med i sånne tuber.

Generelt om begge:
♦ Sertifiserte økologiske ingredienser; som jojobaolje, solsikkeolje, sheasmør, essensielle oljer og glitter.
♦ Uten bla. parabener og silikoner.
♦ Og ingen kunstige farger eller dufter.
♦ Vegan, hvetefri og glutenfri.
♦ Ingrediensene pleier og lindrer, de tørker ikke ut leppene!!!
♦ Finnes i duftene/fargene: bringebær, kokos, blå drue og vanilje.
♦ De koster ca 22 kr og dere kan lese mer om hver enkelt, HER!
♣ Dessert Essence tester IKKE på dyr!

Jeg klarte å ødelegge min kokosgloss.
Ikke gjør samme feilen som meg: Den var kald, veldig kald og jeg presset på for å få den ut av tuben, så da sprakk den bak.. Ærh. Det skjedde ikke med bringebæren da jeg ventet til den var blitt romtemperert. Nå får jeg ta den over i en miniboks. "Uhellet":
   

Bodyscrub til å spise opp!

Dessverre ikke bokstavelig talt, men nesten! Denne skrubben er nemlig laget av knuste kakaobønner og sukker, og den lukter nydelig, sukkersøt sjokolade! Det var Kine som skrev om denne skrubben for en stund siden og en sjokoholiker som meg klarte ikke stå imot fristelsen. Nå har jeg prøvd den noen ganger og her er hvertfall min mening:

Giovanni - HOT CHOCOLATE sugar scrub


Nam, denne lukter så utrolig godt! Som jeg skrev over, den lukter sukkersøt sjokolade. Hadde dette vært for å spise ville lukten vært for søt, men den skal altså ikke det. Kjempedeilig kroppsskrubb som fjerner alt av døde hudceller og etterlater huden silkemyk. Denne skrubben er mild, men litt seig og er derfor veldig fin å blande ut med litt vann i hendene og skrubbe ivei. Jeg har prøvd denne i ansiktet og den er like deilig der, men, et stort MEN; uansett hvor mye jeg prøver å unngå det så kommer det er utrolig ekkel smak i munnen av denne sammen med vannet. Denne anbefales derfor ikke til ansiktet, men absolutt som en kroppsskrubb. Det er faktisk den beste kroppsskrubben jeg har prøvd, hittil.

Litt mer om Giovanni - HOT CHOCOLATE sugar scrub
Økologisk hudpleie med knuste kakaobønner og sukker.
Kun naturlige ingredienser.
Den varmer på huden når du skrubber, derav "HOT"!
Ingen parabener eller kunstige duft eller fargestoffer.
♦ Den heter ikke "HOT" uten grunn, den varmer nemlig når du smører den på kroppen. Det er helt sant!
♦ 
Kjøpte min på Iherb, billigere enn i butikk! Det er 260g og koster ca 55kr, kan kjøpes HER.
♦ Har du lyst på denne eller noen andre produkter fra Iherb, men er usikker? Les mer om Iherb HER!
♣ Giovanni tester IKKE på dyr! 

Se så nydelig da!

Verdens beste gave?

Jeg fikk en fantastisk fin gave av mine to søte venninner i går. Jeg fikk beskjed om at de ville jeg skulle få noe jeg kom til å bruke kun på meg selv og det kommer jeg virkelig til å få gjort! Gavekort på spaklinikk!!! Kunne det vært en bedre gave? Gavekort på spa er vell noe alle kvinner har lyst på... Årh, nå spørs det bare hva jeg skal bruke det på da :)

                       Vidunderet:
                       

Ellers var det en moro (og hard!) kveld i går. Fikk også en Champagneflaske på 1,5 LITER! Glad vi ikke åpnet den, ble nok i går for å si det sånn... Håper du hadde en fin kveld og får en minst like hyggelig kveld i dag!

Bodylotions til vintertørst hud!

Det startet med Coconut, gikk forventningsfullt over til Bulgarian Lavender, skuffet etter lavendelen prøvde jeg Chai Vanilla og siden alle disse tre var så kraftige på lukt trengte jeg også en Uten Parfyme. Her er resultatet:

Dessert Essence Family
 

♦ Coconut: Den beste. Lukter kokos, minner om sommeren, men lukten er svært kraftig! Det trengs veldig lite til å gi mye duft og det blir for mye om du smører inn f.eks hele beina. Denne er derimot fin å blande ut med den uten parfyme (blå) eller bare ha litt på hender og pulspunkt for godlukt.

♦ Chai Vanilla: Denne lukter godt. Chai Tea lukt. Denne kan man hvertfall ikke ha for mye av og jeg bruker denne kun på hendene! Den lukter mer krydder enn vanilje, dessverre, jeg håpet nemlig den skulle lukte mer vanilje, men absolutt grei.

♦ Bulgarian Lavender: Denne lukter ikke godt! Uansett hvor lite man smører på syns ikke lukten blir bedre. Denne har en "rar" lavendellukt. Om det er slik lavendel fra Bulgaria dufter, aner jeg ikke, men denne anbefales ikke.

♦ Fragrance Free: Denne er praktisk. Lukter ingenting (selvfølgelig). Grei til tørr mannfolkhud, grei å blande ut de to førstenevnte, da de har en intens lukt og fint om man ikke vil ha bodylotionduft. Om sensommeren vil jeg tro man slipper parfymeglade veps og bier!

Generelt om alle fire:
♦ Uten parabener og silikon
♦ Trekker raskt inn i huden og gir fuktighet
♦ Naturlig dufter fra oljer i naturen (og eteriske oljer)
♦ Naturlige ingredienser
♦ Ingen kunstige dufter og farger
♦ Ingen animalske ingredienser
♣ Dessert Essence tester IKKE på dyr

Disse har jeg kjøpt på Iherb.com og du kan lese mer om hver av de HER. Koster 5.62$ (ca 30kr) for 237ml. 


Jeg har i tilegg prøvd "Almond"lotionen nå i samme serie, men den er absolutt ikke noe å anbefale. Den lukter godt, men å smøre seg inn med mandel føles bare merkelig. Hehe, men god krem da :)

                          I dag skal vi til min mor på middag og jeg deg en kjempefin lørdag :)
           

Sol på grå dager!

Sol har vært mangelvare de siste månedene på sørlandet. Jeg nyter rekordvinteren og synet av snøen vi har, men merker lengselen etter å kjenne sola varme i ansiktet bli større for hver dag som går. Jeg er inne i en dårlig periode og jeg sov bort de fine dagene med sol vi hadde i forrige uke, men i dag har jeg bestemt meg, jeg skal ta sol! Og det skal jeg fortsette med frem til sola titter frem mellom snøbyger og grå skyer. Har ikke tatt sol siden i vår og har ikke kjent sol på kroppen siden august. På tide med litt D-vitamin iform av solstråler som omdannes til vitamin i huden.

Yes, jeg har nemlig tro på at moderate mengder solarium er godt for både kropp, sjel og ikke minst humøret! 

                                          Se, BLÅ himmel i bakgrunnen!
                                         

En liten skjønnhetsboost?

Jeg har tidligere omtalt "Hugo Naturals-French Lavender Essential Mist" og her kan du lese det jeg skrev. Nå har jeg da prøvd søsteren, med vanilje og søt appelsin og resultatet var positivt. Sjokk? Nei, jeg legger bare inn godbiter til dere! :)

Hugo Naturals -
Vanilla & Sweet Orange Essential Mist


Som søsteren lavendel har jeg blitt helt hekta på denne ôg. Herlig body mist, altså kroppsspray. Lukten er søt vanilje og appelsin, men meg og min kjære syns den minner om pistasj(is). Bruker denne som bodyspray, etter dusj eller om jeg trenger en liten boost eller litt fuktighet til ansiktet. Sprayer den i håret, i ansiktet eller på tøyet. Duften forsvinner fort, dessverre, men ellers er det et knall alternativ til parfyme. Noen vil nok syns den lukter litt for søtt, men ikke jeg :)

Inneholder naturlige ingredienser. I hovedsak er dette utvannet etetriske(rene) oljer i vann. Uten syntetisk alkohol, parabener, parfyme, farge, etc... Anbefales. Liten og praktisk, drøy i bruk og koster rundt 12kr! Har du lyst å bestille den finner du den her.

Hugo Naturals tester IKKE på dyr

Anbefaling: Herlig håndsåpe!

Dette er en fantastisk håndsåpe. Jeg elsker den, samboeren elsker den, gjestene elsker den. Lukta er himmelsk, såpa gjør hendene rene og myke uten å tørke de ut. Dette er virkelig en god håndsåpe!

Avalon Organics - Glycerin Hand Soap - Lavender
                     

Litt om denne såpa:
Uten kunstig farge og syntetisk duft
Ingen parabener
Inneholder E vitamin, essensielle oljer og organisk dyrkede ingredienser
Fuktighetsgivende glyserin
Avalon Organics støtter bærekraftig landbruk
Ingen animalske ingredienser
♦ Lukten er ekte, lavendel. Etterlater hendene myke og rene.
♣ Avalon Organics tester ikke på dyr!

Kjøpes på Iherb.com, HER finner du Iherb¨s utvalg av Avalon Organics-produkter.

                                

Ansiktsmaske av ren leire

Fikk testet mitt siste skjønnhetsprodukt fra Iherb i går. Europeisk ansiktsmaske av ren leire.Leire er kjent for å åpne porene og trekke ut gørra. Høres herlig ut? 

       Now Foods - European Clay

Foto: Iherb

Jeg blandet 1ts pulver med ca 1ss vann og 3 dråper jojobaolje. Oljen er etter bruksanvisningen bak på pakken og kan brukes til tørr hud. Har man fet hud derimot bruker man kun vann. Det første jeg merket når masken begynte å stivne var at det var det den bokstavelig talt gjorde og, ble helt stiv i ansiktet! Aldri vært med på liknende, og derfor tror jeg at de med tørr hud bør bruke mer olje. Jeg vasket den av, noe som var litt vanskelig siden den var blitt så stiv og fuktet deretter ansiktet med noen dråper jojobaolje (som ikke tetter porene!). I dag er huden fortsatt myk og herlig!!!

♦ Ingen kunstige tilsetningsstoffer!
♦ Garantert 100% naturlig
♦ 100% leire
♦ NowFoods tester ikke på dyr
♦ Les litt mer her.

Kommer i pulverform                                              Den ser grå ut sa du?

 

                                             Vell, den ble grønn da ;)
                                             


Nå har jeg noen mandler som venter på å bli fantastisk mandelmelk. Tenkte å tilsette stevia også i dag så melken blir litt søtere, og vanilje selvfølgelig!  Håper du får en nydelig dag!!!

Green Tea Skin Care - ansiktskrem

Har lenge vært på jakt etter en ansiktskrem som ikke er testet på dyr, uten parabener og helst renest mulig. Jeg er langt ifra ekspert på hudpleie og farlige ingredienser for huden, men jeg vet at parabener er horhomforstyrrende og bør absolutt unngås. Så fikk jeg en prøve på denne kremen i en av pakkene fra Iherb og jeg falt for den med en gang.

Jeg har kombinert hud, tendens til fet hud i T-sonen, -panne, på nese og hake, men kan bli tørr ellers. Jeg hadde en del sorte prikker i den fete sonen, men etter jeg begynte med denne kremen og bruker leiremaske 2 ganger i uken, er de nesten usynlige. Jeg liker denne kremen, føler ansiktet blir fornøyd :) Green Tea Skin Care -
Natural Anti-Aging Green Tea EGCG Cream
♦ Allergitestet
♦ Uten olje
♦ Uten kunstig parfyme
♦ EGCG (antioksidanter fra grønn te)
♦ Forsinker aldringstegn
♦ Forhindrer og reparerer solskader
♦ Kan brukes under sminke
♦ Bruk som nattkrem om den er litt for fet som dagkrem
♦ Du kan kjøpe en test her.
♣ Green Tea Skin Care tester ikke på dyr!

Dette er en toppselger på Iherb og du kan lese "reviews" fra kjøpere om kremen HER! (Ved siden av stjernene). Den koster $16.85, ca 97kr for 50ml. Anbefaler deg å lese "reviews" om produktene du er i tvil om, de har vært til stor hjelp for meg.

                                                                 Ha en nydelig dag!

En flaske ro!

Her kommer en liten anbefaling, har fått helt dilla på denne og bruker den flere ganger om dagen.

Hugo Naturals - French Lavender Essential Mist!


Det er rett og slett en liten flaske med utvannet eterisk lavendelolje. Den er beregnet på å spraye på feks. hodeputa, på tøyet eller i håret. Denne er ikke tilsatt noe som skader huden og kan fint sprayes i ansiktet og det samme gjelder håret. Den etterlater en mild og god lavendellukt, men den forsvinner etter en liten stund. Ingen farge, parfyme eller skadelige tilsetningsstoffer. Her kan du lese litt mere, den fåes også i en større flaske.

Litt om lavendel:
♦ Har beroliggende egenskaper
♦ Brukes ved søvnløshet, angst og depresjoner
♦ Blir anbefalt ved stress og anspente og ømme muskler
♦ Sårlegende, kan brukes på feks. sår, brannsår, solbrenthet og psoriasis
♦ Lavendel er også fin mot hodepine og er blodtrykksenkende

Ha en fantasisk dag!

♣ Hugo Naturals tester ikke på dyr!

Weleda Everon Lip Balm!

Åå, så deilig! I går fikk jeg pakke i posten, alltid like moro. Er som en unge på julaften når jeg river opp pappen for så å gå over på neste. I går kom det endelig en lipbalm som ser ut til virkelig å funke. I vintermånedene er jeg sikkert ikke den eneste som sliter med tørre og såre lepper. Anbefaler denne, Weleda Everon Lip Balm:

 Foto: Google

Visste du: at "vanlig"  lipsyl og leppepomade du får kjøpt overalt ikke hjelper på tørre lepper, men gjør det vondt verre? Man blir faktisk også avhengig av det over tid og de inneholder mye vann, som tørker ut leppene mer enn det gir fuktighet.

Weleda Everon Lip Balm:
♦ Pleier og fukter tørre og sensitive lepper.
♦ Innhold: jojobaolje, bivoks, sheasmør, candlelilavoks, rosevoks, karnaubavoks, rose-og vaniljeekstrakt.
♦ Naturlige ingredienser: ingen kunstige farge, lukt eller konserveringsmidler.
♦ Lukter mildt, litt vaniljeblomstaktig.
♦ Naturlig solfaktor 4.
♦ Inneholder ikke vann, kan like fint brukes i ekstremkulde som på stranda.


Kan kjøpes på Vita eller helsekost, selges også superbillig her!
♣ Weleda tester ikke på dyrKategorier
Instagram

hits