Tilbake til hovedside

Salat med smak av Italia :)

Jeg har virkelig fått sansen for de Italienske smakene og har i år tatt helt av med tomatbaserte varmretter med masse deilige krydder. Nå nærmer det seg derimot vår med stormskritt og lysten på salater øker med temperaturen. Denne salaten er en enkel og grei rett i seg selv, men den passer også veldig godt som tilbehør til pizza, lasagne og spaghetti. ♦ Isbergsalat
♦ Agurk
♦ Søte småtomater = Min favoritt dulcita tomater!
♦ Rødløk
♦ Kidneybønner
♦ Revet parmesan
♦ Balsamicoeddik
♦ Hjemmelaget pesto - oppskrift HER!
♦ Et dryss fersk oregano
♦ Nykvernet sort pepper
 
Jeg er ny på balasmio og har ikke fått prøvd ut så mange enda, derfor har jeg slått meg til ro med balsamicoeddiken på bildet ved siden av. Jeg syns den er frisk og god, men jeg vil gjerne ha spesifikke tips til balsamicoeddiker som dere mener løfter en hver rett til nye høyder!  

 

Salaten over alle salater!

Denne salaten har vært min favorittsalat i flere år nå og grunnen er ganske enkel fordi den har så mange smaker, både det søte, salte og bitre. Jeg elsker virkelig smakene i denne salaten og det er på høy tid at jeg får delt den med dere. Det er ikke så ofte jeg tar meg tid til å lage dene salaten siden den krever mange ingredienser, men derfor koser jeg meg alltid ekstra når jeg lager den. Alle ingrediensene MÅ være med og ingen kan utelates for da blir ikke resultatet bra, etter min smak. :)

 
SALATEN OVER ALLE SALATER INNEHOLDER:
♥ Isbergsalat
♥ Ruccolasalat
♥ Rødløk
♥ Agurk
♥ Søte cherrytomater
♥ Mais
♥ Kidneybønner
♥ Granateplekjerner og/eller fersk ananas.
♥ Fetaost + litt av oljen den ligger i.
♥ Soltørka tomater - kan droppes, men ellers MÅ alle ingrediensene være med! :)

         NAM! 
   

PERFEKT tilbehør til alt: Pastasalat!

Håper det står bra til med dere, tålmodige og gode lesere? Selvom jeg poster få innlegg for tiden er dere fortsatt innom daglig og det setter jeg stor pris på! Her går dagene i det vanlige, jeg sover, hviler og bruker all den energien jeg har på venner. Sommeren er nemlig slik for meg at den skal tilbringes ute blandt folk, sammen med venner, gjerne på ei strand eller i parken, gjerne rundt en grill og gjerne ut i de sene nattetimer. Været har jeg for lengst gitt opp, så her går det i å sette pris på de positive tingene noen av dagene bringer. Jeg lever lenge på de små gledene, og jeg gir blanke i om jeg må sove i tre døgn etter jeg har vært med venner. De er verdt det! Jeg har sålangt hatt en deilig sommer, tross vær og vind, og om noen uker reser vi til Kypros, wiiiiiiiii!!!! 

Siden været har vært dårlig har jeg hatt mindre energi enn jeg normalt har om sommeren. Derfor har det blitt mye mindre matlaging enn jeg ellers lager. En av mine favoritter for tiden er å lage en diger bolle med tilbehør etter kjøleskapets utvalg, og da har jeg mat i flere dager. Pastasalaten jeg vil dele med dere nå laget jeg i "anledningen" strand, grilling og kos med min kjære, min mor og hennes kjære for noen uker siden. Jeg spiste den ved siden av quorn, min kjære spiste den ved siden av laks, min mor og hennes kjære spiste den ved siden av hamburgere, -og konklusjonen var tydelig; ALLE ELSKET DEN! Da vi kom hjem fra stranda spiste min mor og jeg restene, bare salaten med litt fetaost. Utrolig godt og en hovedrett i seg selv. Jeg håper så inderlig at noen av dere vil prøve denne pastasalaten, det er en STOR porsjon, men den vil garantert falle i smak!

                           PERFEKT pastasalat som passer som tilbehør til alt. MÅ PRØVES!!! 

                                                Deeeeeeilig dag på Sørlandet! ... Den gang da ...

Mjuuugly's nydelige pastasalat:
♦ 4 dl ukokt pasta (jeg bruker denne som er glutenfri og laget av brun ris)
♦ 1,5 dl pinjekjerner, ristet
♦ 1 liten rødløk
♦ 1 lime
♦ 1 boks ruccolasalat
♦ 1 boks cherrytomater
♦ 1/2 boks mais
♦ 1/2 boks ananas eller fersk!
♦ Sort pepper!
♦ Gjerne fetaost hvis du tåler/liker!

Slik gjør du: 
- Kok pastaen med litt salt i vannet. Avkjøl. 
- Rist pinjekjernene i ei tørr stekepanne på middels varme. Pass på at de ikke blir brent ved å riste eller røre i stekepannen hele tiden.
- Finhaakk rødløk, del cherrytomatene i to og skvis saften ut av limen. 
- Bland alt godt. Pass på at limesaften blandes med ALT i bollen. 
- Kvern litt sort pepper over , -faktisk utrooooooolig godt i denne salaten!

     
Utrolig god salat med syrligheten fra lime, sødmen fra ananasen, bitterheten fra ruccolaen og den deilige ettersmaken av ristede pinjekjerner. Nå håper jeg bare pakken min fra iHerb med påfyll av glutenfri pasta kommer snart! Vi snakkes, og gi meg tilbakemelding om når dere har prøvd denne pastasalaten! :) 

Nydelig salat med bla. granateple, Mmm!

For første gang på over et år hadde i dag nærbutikken fått inn granatepler og med minus 40% ble det ganske "billig" også, helt topp! Jeg elsker granatepler! Granatepler er en antioksidantbombe som smaker nydelig i salat. Jeg bruker alltid ananas i salaten fordi jeg syns det er så godt med noe søtt som skiller seg ut og i dag gjorde disse små, røde ganateplefrøene denne jobben. Til dere som ikke har smakt granateple, kjøp det, du blir ikke skuffet! Salaten er vegan (uten animalske ingredienser) og bestod av flere godbiter, bare sjekk:
           
Denne godbiten består av:
♦ Litt kinakål
♦ Noen never spinat
♦ En perletomat
♦ Litt agurk
♦ Mais
♦ Kidneybønner
♦ Frø av ca 1/4 granateple
♦ Cashewnøttdressing
Cashewnøttdressingen lages ved å bløtlegge cashewnøttene et par timer, skyll godt. Legg i blender eller kaffekvern med krydder etter eget ønske. Blend/kvern og tilsett evt. mer vann etter konsistens. Jeg lot den være ganske tykk og med biter av cashewnøtter. Yaaammi!!!

Gi kroppen en antioksidantbombe, spis granateple. Smaken er søt og syrlig på samme tid, minner om søte rips og er veldig saftig! Spis granateple i salater, fruktsalater, yoghurt, is, desserter eller du kan lage juice.

    Er du usikker? - slik ser granateplet ut.
                    

Spinatsalat med bla. fersk røbete og peanøttdressing!

Dette er en veganrett, altså uten animalske røtter. Man trenger ikke kjøtt i salaten når man har gode rådvarer. Hvorfor har jeg aldri prøvd peanøttdressing før? Mmm....

                         

Dette hadde jeg i:
♣ 2 gode never fersk spinat
♣ 1 liten røbete, skrelles, kuttes i biter
♣ Kidneybønner
♣ Mais, uten sukker
♣ Ananas, uten sukker
♣ Agurk
♣ "Peanøttdressing"

Peunøttdressingen fant jeg bare på når jeg laget salaten.
Tok 1 god spiseskje peanøttsmør (som forøvrig er knallgod!) og blandet med vann til blandingen ble flytende.
Helles utover salaten, NAM!!!
 Denne inneholder 99,3% peanøtter, resten 0,7% er havsalt.

Har du aldri prøvd rødbete? Da er det på tide nå! Jeg var skeptisk, ante ikke hvordan jeg skulle tilberede den og har derfor unngått å kjøpe rødbete. Her om dagen tok jeg sjansen, det bør du og. Rødbete kan brukes som andre rotgrønnsaker; kokes, dampes, stekes, moses, raspes. Skrell den, kutt den i biter og spis den rå. Smaken er som rotgrønnsaker. Minner litt om gulrøtter og kålrot. og er absolutt ikke så kraftig og sur på smak som de man får kjøpt på glass.

                      MMM....
                      

Herlig salat med fetaost..

Mmm, laget meg en herlig lunsj i dag, salat! Og en stor kopp te! Her i hus har vi sjeldent salat for det ender oftest opp med råtne grønnsaker. De gangene vi derimot har de rette ingrediensene er det like herlig hver gang! Deler selvfølgelig resultatet med dere:Jeg brukte:
♣ Isbergsalat
♣ Purre
♣ Kidneybønner
♣ Agurk
♣ Mais
♣ Tomat
♣ Linfrø
♣ Fetaost/m soltørka tomater
Jeg hadde glemt spirene når jeg tok bilde, men de var også med, alfalfa-spirer.

Mmmm.... ^o^.
Kategorier
Instagram

hits