Tilbake til hovedside

En bursdag - to raw terter!

I dag har jeg bursdag og blir 25 år. HIPP HURRA for meg, eller noe sånn... Hehe ;) Jeg feiret dagen min med disse to lekre tertene som jeg laget for noen dager siden og spiste i dag. Terte nummer en er en terte med rester fra cookie dough konfektkulene jeg ga dere oppskrift på og fyllet er en jordbær-og bringebærkrem. Terte to er en browniebunn laget av pistasj, mandler og kakao, og med samme fyll som terte nummer en. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det før, men pistasjnøtter og sjokolade, åh herligfred, det er bare helt sinnsykt godt! 

Disse tertene er veldig mektige, men de er minimini og èn terte holder til 1, maks 2 personer: 




Cookie dough terte bunn:
♦ En liten neve av DENNE OPPSKRIFTEN! 
Pistasj- brownie terte bunn - NOK TIL 2 MINI TERTER: 
♦ 0,5 dl mandler
♦ 3 ss raw pistasjnøttsmør *
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/5 ts salt
Jordbær-og bringebærkrem:
♦ 100 gram jordbær (frossen vekt)
♦ 100 gram bringebær (frossen vekt)
♦ 0,5 dl cashewnøtter = 30 gram
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1 ts psyllium husk - eventuelt chiafrø
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Steviapulver - valgfritt

* Pistasjnøttsmør kan fint lages hjemme. Da er det bare å blende pistasjnøttene i en foodprosessor i ca ti minutter.

- Start med å lage tertebunnene. Deigen bør stå i kjøleskapet over natten slik at den er lett å jobbe med.
- Mandlene kvernes lett i en foodprosessor, dere ser selv hvor store mandelbiter dere vil ha. Tilsett de aandre ingrediensene og kvern til det blir en seig deig.
- Dagen etter kjevles tertebunnene ut mellom to bakepapir og trykkes godt ned i terteformen.
- Lag jordbær- og bringebærkremen ved å kverne cashewnøttene til mel i en foodprosessor Blend inn de andre ingrediensene og hell over tertebunnene.
- La tertene stå i kjøleskapet over natten slik at den blir fast.
- Server med raspet raw sjokolade og friske bær.

♥ TIPS! Når det gjelder pistasj-brownie terten er det selvsagt bare å droppe hele terten og trille kuler av deigen i stede, og deretter dyppe i sjokolade. 






#oppskrift #kosthold #mat #godteri #snop #godis #kake #kaker #dessert #desserter #terte #terter #bursdag #jordbær #bringebær #hjemmelaget #raw #rawfood #rawterte #rawkake #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #glutenfritt #utenegg #melkefri #vegan #vegansk #sunn #sunt #suntoggodt #snack #snacks #iherb #inspirasjon #foto #vektklubb

Fruktsalat med sunn og god raw sjokoladesaus!

WOW, her er det skikkelig vinter nå. Vi har godt over en meter snø ute og inngangsdøren til leiligheten vår er bokstavelig talt snødd inne. Jeg er en av de få som nyter snøen og koser meg under myke pledd med godt og varmt å drikke. Av og til har jeg også energi og overskudd til å hoppe og sprette rundt i snøen som en liten unge. Med snøstorm utenfor er det ingenting som minner om at våren er rundt hjørnet, men det er ikke så mye som skal til, - for med en fruktsalat som denne får dere virkelig tankene tilbake til sommer, sol og varme. Bon appetit!

En fruktsalat som denne ser lekker og luksuriøs ut og kan godt serveres i finere selskap. Server da fruktsalaten i coctailglass eller andre fine glass med stett. Prikken over i'en til denne fruktsalaten må være ei kule med hjemmlaget raw vaniljeis. For meg holder det å spise den med sjokoladessaus og hampfrø!




FRUKTSALAT MED RAW SJOKOLADESAUS TIL TO PERSONER:
♦ 1/2 granateple
♦ 1/4 ananas
♦ 1/2 appelsin
♦ 1/2 blodappelsin / rød appelsin
♦ 1/2 eple
♦ 1/2 banan 
♦ 1 kiwi
♦ 2 ss hampfrø - les mer om hamp HER!
RAW SJOKOLADESAUS:
♦ 3 ss raw yaconsirup
♦ 2 ss raw kakaopulver
♦ 1 ts raw carobpulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts vaniljepulver

Det er en fordel at yaconsirupen er romtemperert når den skal røres sammen med de andre ingrediensene. Bortsett fra det er det bare å kutte opp frukt, blande ingrediensene til sausen, helle den deilige sjokoladesausen over frukten og strø litt hampfrø over til slutt.

Dere velger selvsagt selv hvilken sirup dere vil bruke, men jeg er storforbruker av yaconsirup. Yaconsirupen jeg bruker når jeg lager raw food er denne som jeg bestiller fra Gojiking/VitaMe. Yaconsirup er rik og fruktig på smak, har lav GI og inneholder mye inulin som er mat for de gode tarmbakteriene våre. Med andre ord er yaconsirup gunstig for fordøelsen vår! Jeg elsker rett og slett yaconsirup. En annen yaconsirup, som ikke er raw, men som smaker godt er denne fra iHerb. :)





#kosthold #vegan #vegansk #mat #dessert #oppskrift #frukt #fruktsalat #sunt #sunn #sukkerfri #sukkerfritt #sunn #sunt #suntoggodt #rawfood #raw #superfood #supermat #iherb #rawsjokolade #sjokoladesaus #vektklubb #slanking #inspirasjon #foto

Raw bringebær cake pops!

Cake pops eller kake på pinne er morsom måte å servere kake på. Her har jeg laget raw cake pops med smak av bringebær og selvsagt er cake popsene dyppet i sjokolade... Disse er enkle å lage, men bør stå noen timer i kjøleskapet for å få satt seg. Derfor anbefaler jeg ag deigen kvelden i forveien, trill ut dagen etter og dypp i sjokolade. Enkelt og veldig godt. Cake pops er en sikker vinner hos barna!




Oppskriften gir 15 store bringebær cake pops:

♦ 100 gram skolda madelmel = 2 dl
♦ 50 gram cashewnøtter = 1 dl
♦ 30 gram kokos = 1 dl 
♦ 250 gram frosne bringebær = ca 1,3 dl ferdig saft
♦ 4 ss palmesukkker
♦ 1 ss kokosolje
♦ 1 ts vaniljepulver
Hjemmelaget raw overtrekksjokolade
♦ Hjemmelaget raw rosa kokospynt

Jeg brukte bløtlagte, skolda, tørka og kverna mandler. Dette er mye arbeid og tar mye tid, og hvis dere vil ha en raskere versjon bruker dere enten kverna mandler eller ferdigkjøpt mandelmel, men IKKE fettredusert mandelmel! 
- Bringebærene tines, moses og presses gjennom ei finmasket sil. Press ut så mye saft som mulig, det er kun frøene dere ikke trenger. 
- Blend alle ingrediensene i en foodporsessor. 
- La deigen hvile i kjøleskapet i noen timer, men gjerne over natten. 
- Form til runde pops, stikk en pinne i hver cake pops og frys ned i et par timer. 
- Dypp cake popsene i hjemmelaget raw sjokolade og pynt med knallrosa kokos. 

Tips! Har dere dehydrator kan disse fint tørkes og vil da få en enda bedre konsistens! Dropp da kokosoljen og tørk popsene på 41 grader i 10 timer. Frys de deretter ned før dere dypper de i sjokolade. 





Formen er bedre, heldigvis! Jeg er så lei av å være syk nå. Denne høsten har vært helt ekstrem... Nå har jeg derimot et nytt problem! Favorittobjektivet til kameraet mitt er ødelagt og det er overhode ikke like festlig å ta bilder til bloggen. Jeg håper fine, snille mannen min tok hintet av statusoppdateringen jeg la ut på Facebook på søndag: 

" Jørgen, du vet det f1,8mm objektivet jeg bruker hele tiden? Det er ødelagt, og det vet du jo for det var du som ødela det første gang. Men nå er det slik at det ikke funker i det hele tatt og jeg tenkte at siden det er desember og det nærmer seg jul og du fikk lønning i går, ja, så tenkte jeg at jeg kanskje kunne oppgradere til f1,4mm... Ja, siden jeg likevel må ha nytt vet du, og ja, siden det er desember og snart jul, og fordi jeg virkelig trenger det objetivet.... Dessuten! Jeg er jo syk og i følge deg er det du som har smittet meg. Min helg har vært tilbragt under dyna og med hodet i toalettskåla, eller med andre ord, - jeg har ikke brukt ei krone denne helgen! ..... " 

Hjemmelaget sunn vaniljeis og jordbæris med sjokolade!

For noen uker siden postet jeg oppskrift på raw sjokoladeis for nybegynnere, nå er det på tide å poste oppskriften på vaniljeis og jordbæris. Is er alltid en slager! Her velger dere selv om dere vil ha pinneis eller kuleis og som dere ser har jeg laget begge deler. Isen er  sukkerfri, melkefri, eggfri, soyafri og ja-den er raw vegansk! :) Oppskriften gir 12-20 pinneis (avhengig av størrelse på isformene). 

       

Raw Vaniljeis - BASE:
♦ 420 gram frosne bananer (frossen vekt) 
♦ 3 dl cashewnøtter 
♦ 3 dl kokosmelk - fullfett og bruk all kremen hvis den har skilt seg!
♦ 1 ts vaniljepulver
Raw Jordbæris:
♦ Halve mengden vaniljeis +
♦ 5 dl frosne jordbær = 2 dl tinte
Raw sjokolade:
♦ Oppskrift HER! Beregn 1-1,5 dl flytende sjokolade.

Vaniljeis - base:
- Kutt opp bananer. Frys ned. 
- Bløtlegg cashewnøtter i ca 1 time. Hell bort vannet og skyll godt. 
- Start med å kverne cashewnøtter, kokosmelk og vaniljepulver. Pass på at nøttene er helt kvernet. Jeg brukte foodporsessor. 
- Tilsett halvfrosne bananer og blend til is. Isen kan spises nå, men er bedre om den fryses ned eller kjøres i iskremmaskin. 
- Hell vaniljeisen over i isformer eller en boks. Fryser dere isen ned i en boks må dere røre i isen et par ganger i timen til den er frossen. 
Jordbæris:
- Bruk halve mengden vaniljeis og blend inn jordbær. Denne isen blir bløtere enn vaniljeisen og må fryses eller kjøres i iskremmaskin hvis dere vil spise den med en gang. 
- Hell jordbærisen over i isformer eller en boks. Fryser dere isen ned i en boks må dere røre i isen et par ganger i timen til den er frossen. 
Ispinner med sjokolade:
- Når isen er helt frossen tas den ut av frysen, tines lett og tas ut av formen.
- Etter det må den fryses igjen. Legg isen på et bakepapir. 
- Lag sjokolade og hell den over i en liten, men gjerne høy form slik at det er lett å dyppe isen. 
- Ta isen ut av frysen og dypp den umiddelbart i den flytende sjokoladen. To lag sjokolade er fint!
Isen kan spises med en gang!

       
Vanskeligere er det faktisk ikke. Fyr løs, bløtlegg noen cashewnøtter og frys ned banan så har dere is dere også i helgen!

Raw mini mango-og sjokoladekake!

Dere som følger meg på instagram har allerede fått en smakebit av denne deilige kaken, men her skal jeg dele oppskriften. Først vil jeg bare si at denne kaken er veldig lett å lage og dette er en mini kake (les mer nede) som gir ca 4 mektige porsjoner. Mange raw kaker skal fryses og spises næmest som is, det trenger ikke denne kaken, og mangofyllet er fløyelsmykt og smelter i munnen. Best er kaken likevel hvis dere serverer den kald :) 

                     Mango og sjokolade er en nydelig kombinasjon av det søte, syrlige og bitre. 
       
LES DETTEB FØR DERE LAGER KAKEN :)
Jeg har brukt en mini kakeform til denne kaken. Diameteren på denne kakeformen er 12 cm og bildet nedenfor viser hvor liten den er i forhold til en teskje og en spiseskje. Dere kan fint bruke en litt større kakeform, det vil bare gi en litt lavere kake, men går helt fint. Eventuelt kan dere doble mengden og lage en stor kake, eller dere kan kle en plastikkboks/glassboks med plastikkfolie og lage kaken i den slik jeg har gjort HER. 
Selvom kaken ikke krever bløtlegging av nøttene anbefaler jeg likevel bløtlegging av nøtter. Det jeg gjør er at jeg av og til bløtlegger masse bøtter og frø og tørker de i dehydratoren min etterpå. Deretter oppbevarer jeg de i en lufttett beholder i kjøleskapet til jeg skal bruke de. Grunnen til at jeg gjør dette er at på denne måten har jeg alltid bløtlagte nøtter tilgjengelig, og kan gå i gang på kjøkkenet med en gang. Dere trenger ikke gjøre dette, dere kan bruke tørre nøtter, men jeg anbefaler dere å bløtlegge cashewnøttene i en time, og mandlene i 8 timer. Macadamianøttene trenger ikke bløtlegging. Merk dere at hvis dere bruker bløtlagte nøtter i denne kaken vil dere trenge mindre væske enn det som er oppgitt i oppskriften, ellers er det samme mengde. 

Raw mini mango-og sjokoladekake (ca 4 porsjoner):
Bunn:
♦ 1,5 dl mandler = 50 gram
♦ 1/2 dl kokos
♦ 4 ss yaconsirup / eller annen sirup
♦ 1 ss kakaopulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1 klype salt
Mangofyll:
♦ 200 gram fersk mango
♦ 2,5 dl cashewnøtter og makadamianøtter = 130 gram
♦ 3 ss agavenektar / eller annen sirup
♦ 3 ss limesaft
♦ 2 ss flytende kokosolje
♦ 1 ts lecitin
♦ 1/4 ts vaniljepulver
Sjokoladesaus: Er laget av yaconsirup, kokosnektar, kakaopulver og kokosolje. Dette røres godt sammen. Enkelt og greit :) 

Bunn:
- Bruk foodprosessor og start med å kverne mandler og kokos. Ikke kvern mandlene helt, litt tyggemotstand er godt. 
- Tilsett de andre ingrediensene og kjør til en seig deig. 
- Press kakebunnen ned i en valgfri kakeform.
Mangofyll:
- Bruk foodprosessor og start med å kverne cashewnøtter, makadamianøtter og mango til krem. Pass på at nøttene er helt kvernet.
- Tilsett de andre ingrediensene utenom kokosolje og blend i et par minutter. Helt til slutt tilsettes kokosoljen. 
- Hell mangofyllet over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet i MINST 12 timer. Legg gjerne over et lokk eller plast, og ikke sett kaken i nærheten av noe som lukter mye, feks. løk.
- Etter disse tolv timene skal kaken ha satt seg nok til å kunne skjæres i, dette kan lett kjennes på toppen av kaken om den er fast nok. 
- Oppbevar eventuelle rester i en lukket boks i kjøleskapet et par dager eller frys ned.

           
                                                 GOD HELG ALLE SAMMEN :)

Nydelig raw sjokolade-is for nybegynnere!

Rask og enkel sjokoladeis alle kan klare å lage. Sjokoladeisen er dessuten raw, altså vegansk, sukkerfri, melkefri, soyafri og eggfri. Smaken er nydelig og aromatisk, men juster mengden kakao etter egne smaksløker. Jeg har nemlig brukt mye råkakao i oppskriften, noe som gir en kraftig og intens (men etter min smak deilig) sjokoladesmak! 

     

Denne oppskriften ble først publisert i blandet "MEDIUM" som kom ut i Mai. Nå har det gått noen måneder siden oppskriften var på trykk, derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere! Isen laget jeg spesielt med tanke på nybegynnere innen raw food, og dermed er oppskriften enkel å lage og har få ingredienser, men smaken er det derimot ikke noe å si på!

 

Til 1,2 liter raw sjokoladeis:

♦ 500 gram frosne bananer
♦ 2 dl cashewnøtter - naturelle
♦ 1 boks økologisk kokosmelk = 400 gram
♦ 8 ss rått kakaopulver  
♦ 1 ss rått carobpulver (kan droppes) 
♦ 1 ts vaniljepulver

- Start med å kutte banenene i små biter og frys ned. 
- Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann i minst 1 time. Hell av bløtleggingsvannet og skyll nøttene godt. 
- Bruk foosporsessor: Blend cashewnøtter, litt kokosmelk, litt av kakaopulveret, carobpulver og vaniljeulver til en kremete saus. Pass på at alle cashewnøttene er ordentlig blendet. Tilsett resten av kokosmelken. 
- Ta bananene opp av frysen og la de tine til du kan knekke de opp og legge de i foodporsessoren. Blend på full styrke. Foodporsessoren vil kanskje være litt sta og du må kanskje hjelpe med å skrape banan ned fra kantene i foodprosessoren, men jo mer bananene tiner, desto enklere blir det for foodporsessoren å kverne. 
- Smak om du ønsker mer kakaopulver. 8 ss gir en ganske kraftig smak, men tar da bort mye av banansmaken. Smak deg frem selv hvor mye kakaopulver du vil bruke. 
- Isen kan spises med en gang, men best blir den i konsistens om du kjører den i en iskremmaskin eller fryser den ned i 1-2 timer. Jeg fryste ned isen i en 1,2 liters brødform, rørte i den hvert 20.minutt til den var frossen og dekket den med en plastpose. Dypfryses isen må du regne med et par timer til tining. 

Bildene av sjokoladeisen viser samme is, men i to forskjellige serveringsforslag. Server gjerne isen med ferske bær, raspa raw sjokolade, hjemmelaget raw sjokoladesaus, hakka nøtter eller annet godt.
    

Nam nam? :)
 

Barnslig raw is på 1-2-3!

Hvordan går det med dere? Nå er det veldig lenge siden sist og jeg håper dere fortsatt er der ute og nyter sommeren. Oppskriftene fremover vil være sommerpreget, og jeg håper ikke dere syns det er for sent med slike oppskrifter. Jeg har nemlig ingen planer om å la høsten komme riktig enda, jeg har faktisk planer om sol og varme til langt ut i september! Jeg kaller oppskriften barnslig, vel, av den grunn at isen serveres på pinne og er verdens enkleste is å lage! Denne isen må bare være en favoritt hos barna! 

   
Til 4 bananis:
♦ 2 bananer
♦ 4 ispinner eller pops-pinner
♦ 1,5 dl hjemmelaget raw sjokolade
♦ Hjemmelaget kakestrøssel <--- oppskrift HER! 

- Del bananene i to. Stikk en pinne i hver av bananene. Frys ned i minst en time.
- Dypp de frosne bananene i smeltet, hjemmelaget, raw sjokolade. Dypp gjerne to ganger og strø over litt kakestrøssel.
- Jeg anbelafer en liten, men høy beholder når dere skal dyppe bananene i sjokolade.
- Spises med en gang! 
- Sjokoladen lager jeg av kakaomasse, kakaofett, yaconsirup, carobpulver, yaconpulver og vaniljepulver. USIKKER? Oppskrift finner dere HER!  

     
Enkelt, ikke sant? :)

Fløyelsmyk sjokoladekake - raw, vegan og sukkerfri! :)

WOW sier jeg bare! Denne kaka laget jeg forrige helg og den ble bare helt fantastisk god. Bildene viser dere en fløyelsmyk og kremet kake og det er akkurat det denne kaken er; f-l-ø-y-e-l-s-m-y-k, k-r-e-m-e-t og den s-m-e-l-t-e-r i munnen. Jeg tilsatte litt "julekrydder" i bunnen, men disse kan fint droppes hvis dere vil lage kaken utenom jul eller er lei jula allerede, hehe. Denne kaka skal jeg lage igjen til 1.juledag da vi feirer mammas bursdag og jeg gleder meg til å la familien få smake! 

       Dette er en helt fantastisk deilig kake som bare må oppleves!
     
Til en sjokoladekake trenger dere: 
Bunnen:
♦ 4,5 dl mandelpulp *
♦ 4 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokossukker
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts kanel
♦ 1/4 ts nellikpulver
♦ 1/4 ts kardemommepulver
♦ 1/4 ts salt
* Mandelpulp er restene man sitter igjen med etter man har laget mandelmelk. Denne kakebunnen er en fin måte å få brukt opp denne mandelpulpen som veldig mange sliter med å få brukt. Det vil gå an å bruke mandelmel, men jeg anbefaler alle å lage mandelmelk og bruke restene til denne kaken, så har dere mandelmelk til sjokoladekremen og pulpen til kakebunnen.

Sjokoladekrem:
♦ 3 dl cashewnøtter - bløtlagt i en time
♦ 2 dl hampfrø uten skall - bløtlagt i en time
♦ 3 dl mandelmelk
♦ 1 dl yaconsirup / annen sirup
♦ 0,5 dl appelsinsaft
♦ 0,5 dl smeltet kokosolje
♦ 5 ss kakaopulver
♦ 2 ss kokossukker
♦ 1 ss lecitin - anbefales, men kan droppes.
♦ 1 ss carob - anbefales, men kan droppes.
♦ 1 ts vaniljepulver 

VIKTIG: Følg instruksene!
Bunnen: 
- Start med å lage mandelmelk. Klem ut så mye væske som overhode mulig av mandelpulpen. 
- Bruk en foodprosessor og blend alle ingrediensene utenom 1 ss yaconsirup til bunnen. Når alt er blandet tilsetter du den siste spiseskjeen med yaconsirup. 
- Trykk kakebunnen ned i ei kakeform. jeg brukte ei kakeform med diameter 18cm, det gir en høyere kake enn om du bruker en vanlig kakeform, men det funker med en vanlig kakeform til denne oppskriften. 
Sjokoladekremen: 
- Start med å bløtlegge cashewnøtter og hampfrø i en time. Du kan bruke kun cashewnøtter i stede for hampfrø.
- Bruk en blender og blend alle ingrediensene UTENOM kokosolje og 1 dl mandelmelk. Blend til en jevn og kremet masse. Det beste er å bruke en god blender til dette da det vil bli vanskelig for blenderen å blende denne massen, men jeg har ingen god blender og min blender klarte denne jobben. Eventuelt tilsetter du den siste desiliteren med mandelmelk for å hjelpe blenderen. Det viktigste her er at alle nøttene blir ordentlig kvernet! 
- Når du har en jevn, tykk og fin krem, smak på den og tilsett eventuelt mer søtning eller kakaopulver etter eget ønske. 
- Tilsett kokosoljen (og den siste desiliteren med mandelmelk hvis du ikke brukte den tidligere) mens blenderen går. 
- Hell sjokoladekremen over kakebunnen. Sjokoladekremen vil være veldig flytende, men det gjør ikke noe. 
VIKTIG: Nå skal kaken fryses ned i 24 timer. Deretter skal den tine i minst 12 timer i kjøleskap. På denne måten vil den få satt seg og bli fast. 
- Ta av kakeringen og pynt kaken som du selv ønsker. 

 

                                        Jeg trenger ikke si mer enn NAMNAMNAM!
           

Raw konfektkake med sjokolade-og bringebærkrem!

Jeg har utsatt å dele denne oppskriften med dere lenge, pga. bildene. Jeg ble ikke fornøyd og derfor har det ikke vært motiverende å dele den med dere. Det får gå denne gangen siden så mange av dere ønsket oppskriften! Denne konfektkaken er et bevis på at raw kaker er enkle å smelle sammen også når man ikke har planlagt kaken i forveien i form av å bløtlegge nøtter. Jeg slang sammen denne kaken på under 30 minutter, bare en timestid før jeg skulle være på besøk der kaken skulle serveres. Jeg hadde bløtlagte og tørka nøtter tilgjengelig, og da går det enda raskere. Denne kaken fikk ikke tid til å "sette seg" og bli "fast i fisken" og derfor har jeg brukt mye kokosolje i kaken. Jeg vil anbefale alle som skal lage denne kaken at dere fryser den ned i ca 12 timer og lar den tine i kjøleskapet i ca 12 timer. Denne kaken krever ikke å bli fryst, men den bør stå kjølig i en del timer før den serveres nettopp for å bli "fast i fisken"! Jeg hadde altså ikke tid til å la kaken få satt seg denne gangen, men reslutatet taler for seg selv: den smakte like godt som den ser ut! Dette er en FEST AV EN KAKE!!!!!!

     Nydelig kombinasjon av sjokolade, nøtter, bringebær og kokos.
     
Bunn:
♦ 2 dl tørre mandler (bløtlagt og tørka) 
♦ 2 dl tørra valnøtter (bløtlagt og tørka)
♦ 4 ss palmesirup
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 1/2 ts salt

Bringebærkrem: 
♦ 2 dl tørre cashewnøtter (bløtlagt og tørka)
♦ 400g bringebær
♦ 7 ss raw agavenektar / annen sirup
♦ 1/2 dl kokosolje
♦ 1 ss lecitin

Sjokolade- og kokoskrem: 
♦ 3 dl kokos
♦ 1,5 dl palmesirup
♦ 1 dl kokosolje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ss carobpulver (hvis du har)
♦ 1 ts ekte vaniljepulver
♦ 2 dl vann 

Sjokoladesaus:
♦ 1 dl yaconsirup
♦ 4 ss kokosolje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 1 ss carobpulver (hvis du har)

Slik gjør du:  
- Blend ingrediensene til bunnen i en foodprosessor. Trykk nøttebunnen forsiktig ned i en kakeform. Jeg brukte en liten kakeform med diameter på rundt 18 cm, men en vanlig form går fint. Pass på at du fordeler like mye nøttemasse over hele bunnen. 
- Tin bringebærene om du bruker frosne. Blend alle ingrediensene til bringebærkremen i en blender. Det blir en tykk krem. Smak deg frem, syns du det trengs med søtning så tilsetter du nettopp det.  Hell over kakebunnen. FRYS!
- Til sjokoladekremen brukte jeg foodprosessor igjen, men det bør gå fint i blender. Blend til en tykk krem og hell over bringebærkremen som bør være såvidt fryst på toppen slik at sjokoladekrem og bringebærkrem ikke blandes. FRYS!
- Til slutt lager du sjokoladesausen. Pass på å få rørt ut alle klumper og hell den over sjokoladekremen. 
- Frys kaken ned i minst 12 timer og la den deretter tine i kjøleskapet i 12 timer. 
- Før servering toppet jeg kaken med revet, raw sjokolade og jordbær.
- Kan oppbevares i kjøleskap et par dager, men bør fryses i porsjonsstykker etter opptining.

VIKTIG 1: Alle ingrediensene må være romtempererte og kokosoljen må være flytende. 
VIKTIG 2: Alle nøttene/sirupene kan byttes ut til fordel for andre nøtter/sirup. 
VIKTIG 3: Her er oppskriften lagt til rette for tørre nøtter så hvis du ikke har bløtlagte og tørka nøtter tilgjengelig bør du bruke bløtlagte, men da må du redusere væskemengden noe.


Dette er en konfektkake, altså en skikkelig mektig kake. Problemet med "tradisjonelle" konfektkaker er at de er laget på store mengder sukker, smør, fete meieriprodukter og/eller hvetemel. Konfektkaker er til for å spises med god samvittighet, en gang i blant. Det samme gjeder denne kaken. Dette er en fet konfektkake med mye fett og kalorier, men denne er, i forskjell fra "tradisjonelle konfektkaker", - i hvertfall sunn! Denne kaken inneholder masse vitaminer, mineraler og nyttige næringssstoffer, og man vil føle seg mett på behagelig vis etter et lite stykke. Jeg mener ikke at man ikke kan ta seg et stykke "vanlig" kake av og til, selvfølgelig kan man det, men hvorfor ikke lage en slik SUNN og HIMMELSK GOD konfektkake i stede? Jeg tror alle vi som spiste denne kaken på lørdags kvelden kan skrive under på at ett stykke med denne kaken er ti ganger bedre enn hundrevis av gram med smågodt. Velbekomme!

  

Raw sjokoladecookies!

Disse sjokoladecookiesene er veldig enkle å lage, men det kreves litt tålmodighet hvis du vil lage de raw og dehydrere de, men det er ikke noe krav, -disse cookiesene kan fint stekes på lav temperatur i ovnen. Her er enda en oppskrift hvor jeg bruker mandelpulpen = mandelmassen som blir igjen etter du har laget mandelmelk og jeg vet mange av dere ønsker oppskrifter med mandelpulp. Bruk den nøttemassen du har til overs etter du har laget nøttemelk. Husk at nøttepulpen fint kan oppbevares i fryseboksen! Disse sjokoladecookiesene blir skikkelig seige og gode!

                                      Sukkerfrie, glutenfrie, lavkarbovennlige og raw veganske!    
Til 16 stk. raw sjokoladecookies:
♦ 3 dl våt mandelpulp (mandelmassen som er til overs etter man har laget hjemmelaget mandelmelk)
♦ 1,5 dl mandler
♦ 5 ss raw yaconsirup / eller annen sirup
♦ 3 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss rått carobpulver (valgfritt)
♦ 1 ss rått palmesukker
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts psyllium husk ( valgfritt, men vil gi seigere cookies)
♦ 1/3 ts salt

To do: 
- Grovhakk mandler. Bland alle ingrediensene godt sammen. Det er viktig at mandelpulpen er våt hvis ikke vil du trenge ekstra væske. 
- Form til cookies. 
- Tørkes i dehydrator i 10-15 timer, sjekk etter noen timer og ta de ut når du er fornøyd med konsistensen. Cookiesene skal ikke bli helt tørre. 
- Eventuelt: stek cookiesene på svak varme (120-150 grader) til cookiesene er tørre, men fortsatt seige.
- Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet i en ukestid, men kan fint fryses.


Som dere vet mener jeg at alt blir bedre med sjokolade, derfor dyppet jeg som vanlig cookiesene i smelta sjokolade (laget av kakaomasse, kakaosmør, kokosolje, yaconpulver, carobpulver og vanilje). For å få et tykt og delikat sjokoladetrekk utenpå cookiesene fryser jeg kjeksen ned i et par timer før jeg dypper de i sjokolade, slik får man et tykt og fint sjokoladetrekk.      

Incabær dyppet i flytende sjokolade!

Dette er superenkel luksussnacks du kan servere til velkomstdrink på fest, som appetizer eller bare som kos. Les gjerne mer om superbærene incabær/goldenberries/physalis HER! Incabær passer etter min smak perfekt sammen med sjokolade da de er søtsure. Jeg har også laget raw sjokolade med tørka incabær, oppskriften finner du HER

 
Superenkel sjokoladesus: 
♦ 2 ss yaconsirup eller annen sirup
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1 ss kakaopulver
♦ 0,5 ts carob (hvis du har) 

VIKTIG! Alle ingrediensene må være romtemperert, og kokosoljen smelta, hvis ikke blander ikke ingrediensene seg sammen.
- Rør ut alle klumper. Ferdig! :)
 
 
Incabær har blitt ganske lett å få tak i her i Norge nå og de koster heller ikke all verdens. Se etter de gule bærene på store dagligvarebutikker som Coop, Mega, Meny og Ultra. Server gjerne med litt oppkutta ananas og ferske jordbær.

Det trenger ikke være så komplisert bestandig: sorbét!

"Puuuhft, hett, altfor hett. Ikke klag, Anette, det er jo bare deilig.. Jeg svetter, det er varmt, jeg trenger smoothie, jeg trenger smoothie NÅ!! Nei, jeg vil ha is. Jeg orker ikke lage is, men jeg er varm, jeg trenger noe iskaldt nå! F**n da... Jeg lager sorbét!" - tenkte jeg. Så gikk jeg inn og la noen jordbær i foodprosessoren, fant frem de andre ingrediensene, blendet og hadde sorbét. Det tok ikke ti minutter en gang og jeg fikk slurpet den i meg, og hei, det gikk unna skal jeg si dere! Fikk brain freeze to-tre ganger, men så kviknet jeg til igjen. Det trenger ikke alltid være så komplisert, her er et bevis på det: 

 

♦ 250g fryste jordbær
♦ Litt kokosvann, ca 2 dl
♦ En god dæsj raw agavenektar
♦ 1 ts vaniljepulver

                - Jordbærene må tine noen minutter. Blend i foodprosessor, det går ikke i blender. Ferdig. 

 
Aller helst ville jeg sluppet en pøs med isvann over Freia når hun lå slik.. At ikke hun kreperer med den pelskåpa hun bærer er meg et stort mysterium, menmen hun liker seg i sola så da får det bare være, fine pysejenta!

Friskis torsdagskos!

Litt torsdagskos er ikke å forakte, er det vel? Dette var i hvert fall min lunsj i dag. Egentlig er denne isen en smoothie som bare er laget med mindre væske slik at den blir mer som is enn smoothie. Jeg syns det er godt å spise smoothiene mine av og til, og så ser det så mye bedre ut når den serveres i et fint glass og kan spises med skje. Denne oppskriften krever ikke rare ingredienser og den er veldig åpen, så her er det bare å bruke det du har å prøve deg frem.
 



Friskis til to eller en veldig sulten:
♦ Et par never fryste jordbær
♦ Et par fryste never blåbær
♦ Et par spiseskjeer kokoskrem **
♦ En neve kokos
♦ En teskje vaniljepulver
♦ En dæsj økologisk kokosmelk
- Ekstra søtning? Smak deg frem!
- Supermat? Bruk det du har!
** Kokoskremen ligger på toppen av kokosmelken når kokosmelken blir avkjølt. Hvis kokosmelken ikke har skilt seg kan du fint bruke kun kokosmelk, men ikke bruk mye.

- Halvtin bærene. 
- Blend i foodprosessor, det vil ikke funke i blender.
- Det eneste du må huske på her er at bærene er halvfrosne når du kverner de i foodprosessor. Er de helt fryste vil du trenge mye væske for at foodprosessoren klarer å kverne, og da blir det smoothie. Er bærene helt tint vil det bli en saus, så bare pass på at bærene er halvfrosne. 


Sjokoladesaus:
♦ 1 ss yaconsirup (romtemperert)
♦ 1 ss smelta kokosolje
♦ 1 ts kakaopulver
- Rør sammen!
 

       Sjokoladesausen stivner på isen, hvis du ikke vil at den skal det dropper du bare kokosoljen! :)
 

RAW OREO DRØMMEKAKE!!!

Gjettom jeg har gledet meg til å dele denne lekkerbisken med dere, for det har jeg virkelig! Denne kaken er nemlig en fest av en kake! Kokoskremen har en kremete og silkemyk konsistens som smelter på tunga, mens bunnen og cookiebitene smaker av mørk og intens sjokolade. Denne kaken lager du dagen i forveien, setter den i kjøleskapet og fiks ferdig, -klar til servering! Hvilken herlig start på helgen, eller hva!?? :)

  
RAW OREO DRØMMEKAKE:
Bunn:
♦ 1,5 dl mandler
♦ 1,5 dl valnøtter
♦ 0,5 dl kokosnektar / evt. agavenektar eller yaconsirup.
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 0,5 ss carob (valgfritt)
♦ Ei klype salt

Kokoskremfyll:
♦ 4 dl kokoskjøtt fra fersk kokosnøtt
♦ 1,5 dl kokosvann fra fersk kokosnøtt
♦ 1 dl rå kokos
♦ 0,5 dl rå agavenektar (for farge, du kan bruke annen sirup)
♦ 5 ss smelta kokosolje
♦ 1 ss lecithin
♦ 1 ts vaniljeessens

  
Slik gjør du: 
Bunnen: 
- Blend alle ingrediensene i en foodprosessor. Det kan ta litt tid, men bare la maskinen gå til alt blir en deig. 
Kokoskremen:
- Pass fingrene når du skal åpne en kokosnøtt. Jeg bruker DENNE metoden og syns den er enkel og grei. 
- Blend alle ingrediensene i en foodprosessor. Start med litt væske og tilsett mer etterhvert. Det skal ikke være nødvendig med mer væske enn det som er oppgitt i oppskriften, men bruker du blender er det mulig du må tilsette mer kokosvann. 
- Smak deg frem! Vil du ha kaken søtere? Tilsett f.eks litt stevia. 
- Hell kokoskremen over bunnen som er trykket ned i en kakeform. Trykk noen cookiebiter ned i kremen og strø gjerne over noen kakaonibs. Cookiesbitene i kaken er laget av samme oppskrift som bunnen til kaka. 
- Sett kaken i kjøelskap noen timer, men gjerne over natten. 
- NB: Jeg brukte en liten form med en diameter på rundt 18 cm. 
- Oppbevar kaken i kjøleskap i noen dager eller frys den ned.


                                                 Liker du kokos vil du elske denne kaken!

Dette er ingen mager kake, heller en konfektkake som skal nytes med god samvittighet. Det er slike kaker som får hjertet mitt til å hoppe over noen slag og jeg føler meg som en forelska tenåring igjen. For tenk dere det da, at en slik kake kan være både sunn, søt, mektig, sukkerfri, vegansk, glutenfri og raw! En fest av en kake som inneholder kun naturlige ingredienser som alle er bra for deg!  

   

Raw og lavkarbo blåbærkake, jafs!

Rå mat inneholder ofte lite karbohydrater, men noen bruker mye bananer, dadler og frukt som søtning. Jeg valgte å lage denne så lav på karbohydratinnholdet som var mulig og fikk et utrolig nydelig resultat. Det som er så flott med denne kaken er at "alle" blir fornøyde, den er rå og dermed også vegansk, siden den er vegansk er den også laktose- og kaseinfri som mange reagerer på, den inneholder lite karbohydrater, den er glutenfri for de av dere som har cøliaki eller glutenintoleranse, uten sukker- og kunstige tilsetningsstoffer, og den er laget med ekte kjærlighet!

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er en av de beste kakene jeg noen gang har smakt, og jeg er sjokoholiker! Virkelig en opplevelse som vil sende smaksløkene til himmels!
 
BUNN:
♦ 4 dl valnøtter, bløtlegges noen timer
♦ 5 ss yaconsirup. (Vil du ha kaken rå bruker du denne)
♦ 1/2 ts salt

LYST FYLL:
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlegges et par timer
♦ 2 dl paranøtter, bløtlegges noen timer
♦ 2,5 dl lunkent vann / evt. annen væske
♦ Ca 4 ss kokosolje
♦ 1 ss lecithin
♦ 1 ts stevia (Vil du ha kaken rå bruker du denne)
♦ 1 ts vaniljepulver

BLÅBÆRFYLL:
♦ Bruk halve mengden av det lyse fyllet +
♦ 2 dl blåbær

BLÅBÆRTOPPING:
♦ 3 dl blåbær
♦ 1 ts stevia (Vil du ha kaken rå så bruker du denne)
♦ 1 ts psyllium husk / fiber husk / knuste loppefrø

  
 SLIK GJØR DU:
- BUNNEN: Kvern alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en seig klump. Klapp den ned i ei kakeform. Jeg brukte en liten rund form, tror den er rundt 18 cm i diameter. Bruker du en større form blir kaken bare litt flatere :)
- LYST FYLL: Fjern det brune skallet på paranøttene hvis du ønsker at kaken skal være lys i fargen, men det er ikke nødvendig. Smelt kokosoljen i vannet. Kvern alle ingrediensene. Jeg brukte en blender til dette. Pass på at alle nøttene er ordentlig kvernet. Fordel over bunnen og spar halve mengden. Sett i frysen.
- BLÅBÆRFYLL: Bland blåbærene og halve mengden av det lyse fyllet. Jeg brukte blender til dette. Fordel over det lyse fyllet og frys ned slik at fyllene ikke blander seg.
- BLÅBÆRTOPPING: Mos blåbærene og bland inn stevia og psyllium husk. Jeg brukte stavmikser. Fordel på toppen av kaken. Frys ned.

Denne kaken er absolutt best når den er helt tint, da faller den sammen litt, men smakene kommer mye tydeligere frem og det blir en veldig kremete konsistens på kaken. Del kaken i serveringsstykker og oppbevar den i fryseren. Beregn noen timer til tining.    

Jordbæris med jordbær- og kramellsaus!

OOOH LYKKE! Det tok meg nøyaktig 5 minutter å slenge sammen ingrediensene og hive de i fryseren slik at de kunne bli jordbæris. Lett som en lek med andre ord, og så står den bare der i fryseren og blir til is, mens du i løpet av de neste 2,5 timene rører i isen tre-fire ganger. Så kan du kose deg med hjemmelaget jordbæris som er vegansk, uten sukker og veldig sommerslig! Og jeg lagde den uten iskremmaskinen min, kun for dere! :)

JORDBÆRIS:
(Til tre store porsjoner)
♦ 300g frosne jordbær
♦ 1 banan
♦ 3 dl økologisk kokosmelk. (Jeg brukte DENNE for den gir litt mildere kokossmak)
♦ 1 ss palmesukker / evt. annen søtning
♦ 1/2 ts vaniljepulver

SLIK GJØR DU:
- Blend alle ingrediensene sammen. Jeg brukte foodprosessor og jeg tror ikke det funker med annet kjøkkenredskap.
- Nå er isen sorbè så den kan spises med en gang eller den kan i fryseren for å bli is.
- Hell over i en boks. Jo lavere boksen er, desto raskere fryser den.
- Ta på et lokk eller plastfolie slik at det ikke blir iskrystaller på toppen.
- La den stå i fryseren i 2,5 time (alt etter hvor lav/høy boksen er) og rør i den 3-4 ganger for å unngå iskrystaller.
- Ferdig, spis og få brainfreeze ;)


JORDBÆR-OG KARAMELLSAUS:
♦ 100g tinte jordbær
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 0,5 dl vann
♦ 4 dråper stevia English Toffee

SLIK GJØR DU:
- Dette er superenkelt: Kvern ingredienserene med en blender, stavmikser eller liknende. Jeg brukte Magic Bullet'en min og sausen er ferdig!

 


Nydelig raw 17.mai-kake! Nam,nam,nam...

Det nærmer seg nasjonaldagen og endelig kunne jeg prøve ut denne kaken som jeg har gått og tenkt på veldig lenge. Det er alltid moro med ideer, men det er enda bedre når det man har gått og grublet over en lengre periode faktisk smaker bedre en forventet. Dette er en alldeles nydelig rå kake som dere kan prøve nå som det går mot varmere dager. Kaken er kald, frisk, søt og altfor god, men den er sunn så spis den med god samvittighet! Dessuten er kaken økologisk, vegansk, lavkarbo, glutenfri, laktosefri, sukkerfri, soyafri og raw (bortsett fra steviaen!). Her er det med andre ord bare å fyre løs, så la tennene løpe i vann og ta en titt nedenfor. :D
 
BUNN:

♦ 2 dl mandler, bløtlagt i ca 10 timer
♦ 3 ss rått palmesukker
♦ 3 ss rå yaconsirup
♦ 1 ts vaniljepulver

BRINGEBÆRKREM:
♦ 4 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer
♦ 5 dl frosne bringebær
♦ Søtning. Jeg brukte stevia, men bruk det du selv ønsker.
♦ Nok vann til at blenderen går rundt, men bruk minst mulig. 

JORDBÆRSAUS:
♦ 2,5 dl frosne jordbær
♦ 1 ss rå yaconsirup
♦ 1/2 dl vann
♦ 1 ts psyllium husk/fiber husk/loppefrø

KOKOSKREM (Til et tykt lag, du kan halvere oppskriften):
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlagt i 2 timer
♦ 1 dl rå kokosmasse
♦ 1,5 dl lunkent-varmt vann, viktig!
♦ 3 ss kokosolje
♦ 1/4 ts vaniljepulver
♦ Stevia, evt. annen søtning.

SLIK GJØR DU:
Bunn:
- Kvern alle ingrediensene i en foodprosessor.
- Skrap mandler ned fra kantene og pass på å få med all yaconsirupen som synker til bunnen i maskinen.
- Bunnen er ferdig når den er seig og du kan dytte den ned i ei kakeform.
Bringebærkrem:
- Halvtin eller tin bringebærene.
- Jeg brukte en blender til dette og blendet alle ingrediensene til en jevn og fin krem.
- Det er viktig at du bruker minst mulig vann og heller hjelper blenderen ved å røre rundt av og til. Bruker du for mye vann blir kremen tynn og smaksløs.
Jordbærsaus:
- Halvtin eller tin jordbærene.
- Tilsett alle ingrediensene og blend i blender eller foodprosessor. Jeg brukte stavmikser.
- Sett sausen til side slik at psyllium frøene kan suge til seg væske.
Kokoskrem:
- Denne kremen kan du lage til sist siden kaken må være helt frossen før du kan smøre på kremen.
- Her er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte.
- Bland alle ingrediensene + varmt vann i en blender.
- Grunnen til at vannet må være varmt/lunkent er for at kokosoljen skal smelte og blande seg ordentlig med resten av kremen. Kokosolje smelter ved rundt 23 grader.
- Kremen vil være varm så avkjøl den til den har tyknet nok til at du kan smøre den på kaka.
Så gjør du dette:
- Ett lag med mandelbunnen.
- Et tykt lag med bringebærkremen.
- Deretter fryser du ned kaken til bringebærkremen er nesten frossen.
- Hell over jordbærsausen.
- Frys ned kaken igjen, men denne gangen til den er helt frossen.
- Når kaken er helt frossen tar du den ut av formen og smører på kokoskremen, og når kaken er myk nok til å kuttes i er den klar til å serveres. Du kan også pynte kaken, fryse den ned og servere senere, men husk at den må tas opp noen timer før den skal serveres eller evt. tines i kjøleskap over natten.

PS: Formen jeg brukte er den samme som jeg brukte HER. Tror den er 18cm i diameter, ganske liten altså!

 
  
 


    NYDELIG! Håper den faller i smak! :)

 

Forfriskende og raw mangokake!

Har i grunn droppet all påskesnop i år, men slang sammen denne kaken som jeg har gått og tenkt på i noen dager nå. Resultatet ser dere under og smaken ble veldig god og "påskete". Dette er en frisk kake som fint kan spises på varme sommerdager eller etter en tung middag, ønsker du en søtere kake tilsetter du bare mer valgfri søtning, men personlig synes jeg denne kaken ikke skal være så altfor søt. Og forresten, jeg glemte nesten det viktigste; denne kaken er enkel og krever ikke de aller merkeligste ingrediensene!

      Dette er mitt bidrag til påsken 2011: RAW MANGOKAKE!

 

Bunn:
♦ 4 dl mandler, bløtlagt
♦ 10 dadler uten stein, bløtlagt
♦ Vannet fra dadlene, ca 1 dl
♦ 1,5 ts vaniljepulver
♦ Ei god klype salt

- Kvern alle ingrediensene til en jevn deig, men la det gjerne være noen nøttebiter igjen.
- Fordel utover bunnen i en kakeform. Kle gjerne formen med bakepapir eller plastfolie.
VIKTIG: Jeg brukte en mini kakeform (tror den har en diameter på 18cm) derfor ble kaken så høy, men hvis du bruker den minste kakeformen så blir kaken flatere, men det funker fint.

Mangofyll:
♦ 3 dl cashewnøtter, bløtlagt
♦ 1 mango uten skall
♦ 1,5 dl vann
♦ 4 ss kokosolje
♦ 4 ss kokos

- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte og gjerne over 24 grader slik at kokosoljen smelter og blander seg med fyllet!
- Jeg brukte en blender og kvernet alle ingrediensene.
- Begynn med litt og litt mango.
- Fyllet blir tykt og kremete.
- Ikke bruk mer vann, men hvis blenderen ikke klarer å blende må du tilsette mer vann.
- Dette fyllet skal oppå bunnen, selvfølgelig ;)

Topping:
♦ Saft og litt av kjøttet fra en appelsin
♦ 1/4 ananas
♦ 1,5 ts psyllium husk/fiber husk/loppefrø
♦ 5 ss rå, lys agavenektar (annen sirup kan brukes, men det vil påvirke fargen)
♦ Skallet av en økologisk appelsin
♦ En neve kokos.

- Kvern appelsinsaft, ananas, psyllium husk og agavenektar.
- La det tykne i ca 10 minutter.
- Hell over kaken og strø over appelsinskall og kokos.
VIKTIG: Husk at det KUN er det oransjfargede skallet som skal med fra appelsinen, ikke det hvite for det smaker grusomt.
- Frys ned kaken og ta den opp 4-5 timer før den skal spises. Evt, kan den tine over natten i kjøleskapet.



    Håper dere liker den for det gjør jeg! :)

 
 


Fløyelsmyk sjokoladeis!

Ute blomstrer våren for fullt, solen skinner og det er varmt og godt. Perfekt påske spør du meg. Jeg vet ikke om jeg tørr si dette, men jeg er egentlig ikke noe glad i is, men når det er så varmt ute som nå så er det godt uansett, ja, for det er 15 grader i skyggen og vindstille. Ikke dårlig! Laget en porsjon sjokoladeis og den ble fløyelsmyk og herlig, og oppskriften? Den deler jeg selvsagt med dere!



Til tre små/to store porsjoner fløyelsmyk sjokoladeis:
♦ 2 små bananer
♦ 2 dl kokosmelk / kremen i boksen
♦ 2 dl vann
2 ss hampfrø uten skall
1 ss lecithin
2 ss carob
♦ 5 ss kakao
♦ 3 ss palmesukker
1 ts vanilje


SLIK GJØR DU:

- Lag smoothie av alle ingrediensene.
- La smoothien stå i ca 20 minutter slik at lecithinen tykner og gjør smoothien kremete.
- Hell over i iskremmaskin eller i en boks og sett i fryseren *
- Hvis du vil ha isen helt frossen legger du den i en boks etter at den har blitt is i iskremmaskinen, men den kan fint spises med en gang og det gjorde vi.
- Jeg helte over litt tart cherry og strødde over noen kakaonibs.
- * Isen kan fint lages uten iskremmaskin, men da må du røre i den hvert 20. minutt for å unngå iskrystaller. Ha gjerne et lokk på boksen også.

Du kan bytte ut bananene og/eller litt av kokosmelken med bløtlagte cashewnøtter, men jeg spiser så mye cashewnøtter fra før av at jeg ikke bruker de i is.


  

Nydelig, raw bringebær dessert :)

Jeg lagde denne desserten etter at jeg satt igjen med litt for mye bringebærfyll etter jeg laget "troika" sjokoladen. Porsjonen med bringebærfyll ble for stor og jeg måtte finne noe å bruke restene til. Resultatet ble denne enkle, friske og gode desserten! Jeg vil tro den passer godt som dessert etter en tung middag eller på varme sommerdager.



Raw bringebær dessert:
♦ En banan
♦ 2 ts rå sjokolade (kakaofett, kokosolje, kakao, carob, yaconpulver og vanilje)
♦ 1 ts rå kokos
Bringebærfyll (stor porsjon, jeg brukte bare halve!):
♦ 3 dl frosne bringebær
♦ 1 dl cashewnøtter (bløtlagt et par timer)
♦ 1 ss rått palmesukker
♦ 1 ts psyllium husk / knuste loppefrø / fiber husk


- Tin bringebærene.
- Mos bringebærene med en gaffel. Det ble litt over en desiliter bringebærmos.
- Kvern cashewnøtter, bringebær, palmesukker og psyllium husk.
- Dette fyllet vil tykne så du kan med fordel la det stå en stund før du spiser det.
 

RAW kake med jordbær, mandler, kokos og sjokolade!

I "anledningen" min egen bursdag laget jeg for noen dager siden en kake etter egen oppskrift og fikk en knallgod raw food kake, (ja, for sånn er det når man er eldre, man må lage kaken sin selv!). Bunnen er av bla. mandler og kokos = veldig god kombinasjon, fyllet er av cashewnøtter og jordbær = enda bedre kombinasjon og toppingen er laget av rå sjokolade = den ultimate bursdagskake for meg! Jeg visste at kaken var god, for både bunnen og fyllet smakte veldig godt, mens sjokoladetoppingen laget jeg ikke før kaken skulle spises!

      Og ser den ikke fin ut!? Jeg er hvertfall veldig fornøyd og det må være lov! ;)

Til bunnen:
♦ 8 små dadler / 4 store uten stein
♦ 2 dl mandler (bløtlagt noen timer)
♦ 1 dl kokos
♦ 2 ss yaconsirup
- Blend alt i en kjøkkenmaskin til massen blir klissete og begynner å klumpe seg.
- Denne bunnen kan du trille til kuler og spise som snacks. Bunnen er veldig, veldig god!

Til jordbærkremen:
♦ 8 små dadler / 4 store uten stein
♦ 3 dl cashewnøtter (bløtlagt noen timer)
♦ 3 dl jordbær. (Jeg brukte fryste og helte av tinevannet)
♦ Saft av 1/3 sitron
♦ 1/2 ts vaniljepulver
- Blend alt i en kjøkkenmaskin til du har et kremete fyll. 
NAM, NAM, NAM! Denne jordbærkremen MÅ du prøve, enten til denne kaka eller til noe annet. UTROLIG god!

Cirkaoppskrift til sjokoladetopping:
♦ 2 dl hjemmelaget kokosmelk
♦ 5 ss kokosolje, ekstra virgin kaldpresset.
♦ 7 ss rått palmesukker
♦ 5 ss rått kakaopulver
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte!
- Bland ingrediensene godt sammen.
- Denne toppingen blir tykk når den blir kald.

SLIK LAGER DU KAKA:
- Finn en form. F.eks en brødform, rund liten kakeform, en ildfast liten form eller liknende. En stor, rund kakeform blir for stort her, men hvis du dobler eller gjør oppskriften større kan du bruke det.
- Jeg brukte en liten ildfast form som jeg kledde med plastfolie. Du kan bruke bakepapir også.
- Start med bunnen. Press den godt ned i bunnen og prøv å fordel fyllet likt.
- Hell deretter jordbærkremen over bunnen og fordel likt.
- Jeg la litt plastfolie over jordbærkremen så det ikke danner seg iskrystaller på kaka.
- Så skal du FRYSE ned kaka!
- Hvis du skal spise kaka med en gang trenger den ikke fryses mer enn en times tid eller to. Stikk en gaffel i den for å sjekke konsistensen.

NÅR KAKA ER FRYST...
- Hvis du ikke skal spise den med en gang, slik som jeg, så tar du den opp to timer før du regner med å spise den.
- Når du får kaka ut av formen uten problemer setter du den på et fat. Jeg måtte kutte litt i kantene siden formen buler utover, men det er bare nødvendig med noen former.
- Hell over sjokoladetoppingen. Den stivner med en gang, så kaken kan serveres straks!
- Pynt med noen jordbær!
- Kutt kaken i porsjonsstykker og frys ned igjen når du er forsynt.

Jeg syns denne kaka ble perfekt for mine smaksløker. Typen (som drikker veldig mye cola!) syns kaken ikke var søt nok, mens jeg syns den var litt for søt, så smak underveis og søt etter eget ønske. Denne kaken er 100% rå, vegansk, glutenfri, laktosefri, sukkerfri, soyafri og fullstappet med sunt fett, god smak og vitaminer og mineraler. Den eneste haken med kaken er hvis du har nøtteallergi, ellers er det bare å spise, nyte og kose deg!

      Vel bekomme!
   

Min første raw food kake!

Ja, nå skal dere få lov til å le høylydt! I dag har jeg gjort ting jeg ikke kan, nemlig å lage raw food kake, -uten oppskrift. Det gikk ikke som jeg håpet, men kaka ble god, absolutt god og veldig mektig! Det blir ingen oppskrift, men jeg håper jeg kan komme tilbake med oppskrift på en liknende kake en dag! Til neste gang håper jeg på å få laget en høyere kake, for denne kakeformen er altfor stor med mindre man skal ha den så flat som denne kaka.



Det er en nøttebunn selvom det ikke er så lett å se og over den er det sjokoladefyll, så dere kan tro denne er mektig! Ingrediensene er 100% rå og selvfølgelig uten anialske røtter. Her er det spysyka på gang så nå spørs det vel hvor lang tid det tar før jeg henger over doskåla og sier adjø til kaka. Hehe, nei, jeg har ingen planer og å bli smitta.

Ha en fin og avslappende søndag :)

Rå sjokoladepudding!

I motsetning til tradisjonelle desserter stappet med uønskede stoffer som sukker, laktose, hvete, gluten, gelatin, transfett osv., er denne puddingen stappet med sunne næringsstoffer. Denne smaker søtt og ser ut som en dessert, men det er mat. Ja, MAT! Det er mer næring i denne puddingen enn i en tradisjonell brødskive med ost, en youhurt eller en baguette fra Geheb. Med mer næring mener jeg ikke kalorier, jeg mener vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer, enzymer og livsviktige og essensielle elementer. Denne puddingen skal nytes med god samvittighet og den kan spises til frokost (men mektig!), lunsj, dessert eller som snacks.



Oppskrift til MEKTIGE 2 porsjoner:
♦ 1 stor moden avokado
♦ 1/2 banan (eller bløtlagte dadler)
♦ 1 ss knuste og rå chiafrø
♦ 3 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss rå manukahonning (eller yacon, agave, honning o.l)
♦ 1 dl økologisk kokosvann og ♦ 1/2 dl vann. (Bruk gjerne annen væske, mandelmelk, hampmelk eller annen nøttemelk. Jo mer vann, jo tammere smak).
I tilegg hadde jeg LITT: ♦ rått carobpulver, ♦ rått macapulver, ♦ rått mesquitepulver, ♦ rått vaniljepulver, men dette trenger du ikke. Du trenger kun kakaopulver.



- Blend alt i en foodprosessor evt. i blender, tilsett litt og litt væske. Er puddingen for bløt kan du tilsette mer chiafrø eller en liten teskje psyllium husk (knuste loppefrø), er blandingen for tykk tilsetter du ekstra væske. Nytes kjølig. Oppbevares et par dager i lufttett boks i kjøleskap.


Skal du lage denne rå, må ingrediensene naturligvis være rå, men ingen fare, -bruk det du har! Det finnes mange oppskrifter på rå puddinger og rå mousse, men jeg har ikke fulgt noen oppskrifter. Jeg prøvde meg frem og er svært fornøyd med resultatet. Bildet taler for seg selv, helt nyyydelig, men gud så mektig! Neste gang skal jeg prøve med bær og cashewnøttkrem. Herlig, men vær forberedt på et kraftig møte med aromaene fra den deilige kakaoen! Virkelig en smaksbombe! Yam! Man blir virkelig mett av denne porsjonen. Men deilig mett, glad og ingen oppblåst og vond mage! Derimot en svært så fornøyd kropp :D PS: Puddingen smaker ikke avokado!

  Og en nærmere titt, som vanlig ;)

Jordbærsorbet!

Deilig med iskald is i varmen. Denne oppskriften er veldig enkel og bør absolutt prøves på varme dager. Sorbêen er rå og vegan, men også helt uten sukker og laktose.




Jeg brukte:
♦ 3 never fryste jordbær
♦ 1/2 fryst banan, evt. mer hvis du ønsker
♦ 2 ss hamfrø uten skall
♦ 1 ts acai
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 5 dråper stevia-sitron / evt. annen søtning
♦ Litt ferskpresset sitronsaft
♦ 1,5 ss chiafrø *



Kvern alt i en foodprosessor, evt. blender hvis den takler det uten mye vann slik at det ikke blir smoothie. Tilsett litt vann, men bruk minst mulig. Du må nok stoppe et par ganger å "dra ned bærene" fra kantene.

* Sorbêen smelter raskt så for å unngå at den smelter veldig raskt kan den settes inn i frysen i ti minutter eller du kan tilsette frø. Jeg brukte 1,5 ss med chiafrø til slutt fordi de suger til seg væske. Smaker ingenting, men blir bløte og gelèaktige!


PS: Jeg er ikke i form om dagen og jeg bruker derfor ikke kreftene mine på blogging, men det forstår dere nok veldig godt! Jeg kommer alltid tilbake når jeg er form til det :)




Kategorier




Instagram

hits