Tilbake til hovedside

Alle gode ønsker for 2011!Nytt år, nye muligheter. I morgen starter vi på blanke ark! Jeg vil ønske alle mine lesere et riktig godt nyttår. Jeg håper året byr på glede, fred og en frisk kropp. Måtte det bli et fantastisk og innholdsrikt år for dere og når vi om et år igjen skåler for et nytt år, sitter dere igjen med positive tanker om året som har gått. Mange klemmer og gode ønsker fra Anette :o)Make a wish!

Waldorfsalat med hjemmelaget majones (laktosefri).

Det er ikke mange årene siden jeg begynte å like waldorfsalat, men nå er jeg frelst. Jeg står heller over et måltid med kalkun enn å spise det uten waldorfsalat. For alle der ute som ikke har smakt dette høres det sikkert veldig rart ut med både krem, majones, valnøtter, stangselleri, epler og druer sammen, men kombinasjonen er perfekt balansert! Dessuten passer det veldig godt sammen med poteter og brun saus, men er spesielt godt med kalkun da. Har aldri smakt det med noe annet da dette er "hellig" kost for meg og har kun blitt spist i jula. Vet ikke helt om det vil fortsette slik for dette er den beste maten jeg kan få!

Vi hadde kalkun på julaften. Det er det jeg har vokst opp med og det er min tradisjon. Jeg gleder meg hele året til kalkunmiddagen på julaften, men i år ble det for mye. Jeg vet ikke om det var kombinasjonen waldorfsalat, riskrem, og ribbe dagen derpå, men magen likte det hvertfall ikke. Nyttårsaften blir det kalkun igjen og denne gangen skal jeg ta med min egne hjemmelagde waldorfsalat og forhåpentligvis blir magen litt mer sammarbeidsvillig etter denne!  Oppskriften var det moro å finne ut av for den tok jeg på sparket i går da min mor fortalte meg at det ikke blir waldorfsalat til kalkunen, i stedet blir det fløtegratinerte poteter. Makan... Fløtegratinerte poteter!? Jeg liker ikke det en gang, så her måtte jeg i tenkeboksen og kom frem til denne oppskriften!Oppskrift på laktosefri waldofsalat:
♦ 1 pakke soyakrem
♦ Hjemmelaget majones, det blir litt over 1 dl *
♦ 300g druer (over ei halv kurv)
♦ 300g grønne epler (2 epler)
♦ 100g valnøtter (1 pose)
♦ 150g stangselleri (3 stilker)
♦ En skvis sitron
♦ Spar noen druer og valnøtter til pynt!

TIPS:
Noen bruker ananas og hodekål i waldorfsalaten, men smaken er som baken. Bruk det du liker! Jeg er ikke glad i stangselleri, men det ville ikke vært waldorfsalat uten så det er et "must".SLIK GJØR DU:
- Pisk soyakrem og bland den med hjemmelaget majones og sitron.
- Del druene i to (fjern steiner!), del eplene i terninger (jeg fjerner skall), hakk valnøttene og kutt stangsellerien i biter. 
- Bland druer, epler, valnøtter og stangselleri med kremen.
- Pynt med valnøtter og druer.
- Sett i kjøleskap til servering.

* Til majonesen brukte jeg:
♦ 2 eggeplomme fra økologisk, frittgående og glade høns!
♦ 1 dl kaldpresset rapsolje
♦ 1 ts grov sennep (fra Helios)
♦ Saft av en halv sitron
♦ En klype himalayasalt
♦ Bruk gjerne en dæsj eddik om du har!Majones lager du slik:
- Romtemperér alle ingrediensene. Dette er VIKTIG!
- Bland alle ingredienser unntatt olje.
- Du kan vispe for hånd eller med stavmikser/håndmikser (anbefales, går mye raskere!).
- Hvis du visper for hånd er det svært viktig at du tar en dråpe olje av gangen i begynnelsen slik at egg og olje ikke skiller seg, etterhvert kan du helle i en tynn stråle mens du visper eggene. Blandingen skal tykne.
- Bruker du mikser er det ikke like stor sjanse for at egg og olje skiller seg, men start med litt olje av gangen.
- Det eneste som kan gå galt her er at egg og olje skiller seg, og dette reduserer du sjansen for hvis du bare tar litt olje av gangen, pluss at alle ingrediensene er romtempererte!
Veldig enkelt, og det anbefales virkelig! Du kommer til å bli imponert over hvor godt og enkelt dette er!

TIPS: Bruk kun kaldpresset olje og bruk en smaksnøytral olje som solsikke eller raps. Olivenolje vil ødelegge hele majonesen, det samme gjelder for aioli!
TIPS: Tilsetter du hvitløk har du en hjemmelaget aioli, kjempegodt til alt som passer til hvitløk, som dip, i salat, med skalldyr, kylling, på brød, over grønnsaker, osv... Mmm!
PSSST: Du kan lage waldorfsalaten uten egg ved å bytte ut majonesen med eggfri majones fra helsekostbutikk, men dette har jeg ingen erfaring med selv

Waldorfsalaten smaker himmelsk! Den eneste forskjellen fra den "tradisjonelle" med kremfløte og kjøpemajones, er at denne blir bløtere i konsistensen, så det er greit å være obs. på det. Helt nydelig!
♦ OPPDATERING: Etter et døgn i kjøleskapet trekker den til seg væske og blir tørrere, så det kan med andre ord være en fordel å la den stå over natten hvis du liker waldorfsalaten litt tørr :)   Og "kokken" måtte smake...

... Så hun smakte med økologisk hamburgerrygg. Veldig godt, den er mer en godkjent! Gleder meg til hva resten av den skeptiske gjengen sier i morgen. Tror nok ikke jeg sier noe før alle har spist! ;)
Forresten! Jeg har endeliiig fått meg kjøkkenvekt, forhåpentligvis til glede for dere også. Er så lei "ss", "ts" og "dl" nå! God natt :)

Ute av drift, men bloggen har fått ny header...


Desember har vært en veldig fin måned og formen har vært bedre enn på lenge, men nå har jeg fått en hard smell og blir nok fraværende en stund. Det jeg liker best med denne bloggen er å komme med nye og fristende oppskrifter til dere, og helst ofte! Men det er ikke mulig å komme med oppskrifter når jeg ikke får kokkelert og styrt på kjøkkenet. Dessuten ønsker jeg ikke at denne bloggen skal handle for mye om meg og min sykdom, det ville vært fryktelig uinteressant! Tenkte bare det er greit å opplyse dere om at formen er dårlig, og at jeg derfor blir borte. Jeg skulle ønske jeg kunne kommet med gode innlegg hver dag, men slik er det ikke og jeg må være fornøyd med det jeg får til i de gode periodene! :)

Vet ikke heeelt hva jeg tenker om den nye headeren... Jeg liker den, tror jeg!

Nyttår er like rundt hjørnet og det er mange tanker som surrer og går om det nye året. Noen av tankene skal jeg dele med dere i et senere innlegg. Men enn så lenge ønsker jeg dere en fortsatt fin jul!

Uggen... Ristede, salte mandler!

Nå sitter vi her inntullet i tepper. Det er fryktelig kaldt på sørlandet og etter et døgn ute av leiligheten sliter vi med å få varme i den igjen. Min kjære har feber og jeg har sovet 24 timer fra i går. Formen er ikke bra og jeg har ingen anelse om hva det kan være for noe. Julen har vært super. Jeg har holdt meg sukkerfri, men skal ærlig innrømme at det var svært vanskelig å unngå å legge merke til twisten. Jeg holdt meg likevel unna den og er veldig glad for det! Maten har vært fantastisk, men jeg har mine mistanker om at kombinasjonen kalkun, ribbe, waldorfsalat og riskrem over to dager var noe hardt for denne kroppen.. Det er ikke hverdagsmat her i hus nei. Dere husker kanskje at jeg skrev at riskremen på julaften er hellig for meg, og at jeg skulle spise den på julaften? Det gjorde jeg, men neste gang lager jeg min sukker-og laktosefrie variant... Ikke nok med det, jeg ser ut som en pizza. Helt tydelig at et par utskjeielser vises på huden i dagene etter. Så mye kviser har jeg ikke hatt siden i puberteten!

Nok klaging. Poenget eller det jeg egentlig vil frem til er at jeg ikke føler meg bra etter to dager med mat jeg ellers ikke spiser og at jeg vil ha dette svart på hvitt til neste gang jeg skal skeie ut noen dager.

Det er godt med noe salt når man er uggen og rar i mage, og/eller har fått i seg for mye søtt. I dag laget jeg en stor porsjon med ristede, salte mandler. De ble knallgode! Knasende sprø og salte, anbefales på det varmeste!

    Ristede, salte mandler!


Du trenger:

♦ Mandler
♦ Kokosfett uten smak, evt. smaksnøytral olje eller kokosfett med smak.
♦ Himalayasalt
♦ Jeg kledde en kakeform med bakepair og ristet mandlene i den.


- Jeg la mandlene i en kakeform for å gjøre det enklere å riste de. Hadde bakepapir under og salt og kokosfett rundt mandlene. 
- Bruk mye salt! Mye av saltet ristes til bunns.
- Jeg ristet mandlene på 170 grader i 15 minutter og ristet kakeformen noen ganger underveis.
- Avkjøl lenge!

  Før og etter:
 

Veldig, veldig gode, så det er vanskelig å stoppe når man først har fått smaken på disse! Man blir rett og slett hekta, så nå er du advart! :)

Ha en fortsatt god jul. Med vennlig hilsen Nissefar og jeg :o)

Slik tilbrakte vi lille julaften :)

Jeg var helt utslitt i går, så etter noen timer på øyet var det tid for å få julestemningen i kropp og sinn. Vi tilbragte kvelden i sofakroken med dette:


Ost, glutenfrie og salte kjeks, glasserte valnøtter, druer, økologisk rødvin, brettspill, "peis", stearinlys, julemusikk og hjemmelaget sjokolade. Apropo sjokolade, jeg har en oppskrift som jeg gleder meg veldig til å vise dere. Den er helt fantastisk og så god at det nesten er umulig å tro den er sunn, men det er den! Oppskrift kommer, men det blir nok ikke før etter jul. Siden vi ikke har peis hadde vi på en DVD som viser en brennende peis, med peisknitring eller julemusikk til lyd. Gjelder å ikke være så kresen. Hehe, tror jeg elsker den DVD'en ;) 


Hjemmelaget sjokolade:
1. Hjemmelaget marsipan med rå sjokolade.
2. Rå sjokolade og kokos, that's it!
3. Rå sjokolade med kokos-og karamellfyll.
4. Hjemmelaget "bounty" med rå sjokolade.
Mmm...


Bare sånn hvis dere lurte så er jeg "Den Forsvunne Diamant"-MESTEREN. Ingen slår meg i det spillet! Så det så, hehe! Den beste lille julaften jeg kunne fått og sofakroken har aldri vært bedre! Jeg håper dere hadde en fin kveld og at dere får en enda bedre kveld i dag!

Jeg ønsker dere en riktig god jul og jeg håper kvelden blir magisk, minnerik og fredfull! Takk for alt dere har gitt meg så langt!

Sjokoladefabrikken er i gang...

Nå har jeg samlet krefter og energi til å starte sjokoladefabrikken. Har utsatt det lenge nok, men nå er jeg hvertfall i gang. Det er faktisk ekstremt tungt å stå oppreist så lenge, men jeg må ikke glemme det forrige innlegget om å tenke positivt! Jeg må nemlig ha klar alle "bestillingene" på sjokolade til jul, *kremt* i kveld, så nå er dere bare å dra opp ermene og starte...

   Litt ingredienser må til ja...


 Dessuten hjelper det med litt musikk, hva med denne lille luringen?

Tenk positivt!


Gavene er handlet, maten er planlagt, avtalene er klare, stuen er skrubbet og juletreet pyntet. Kakene er i boks og julen er rett rundt hjørnet. Vinteren har for lengst lagt seg over det norske land og snøen daler lett fra himmelen. Forventningene til de nærmeste dagene er skyhøye både for store og små. Skuldrene heves, stresset stiger og humøret synket. Julen er en høytid hvor vi skal kose oss med familien, men også en høytid for krangel og brøl. Mange misliker til og med julen fordi det stilles så høye krav. Gravene skal være dyre og eksklusive og det forventes at samtlige i familien skal møtes med et åpent sinn. Vi glemmer hva julen handler om!  


Ro deg ned, kos deg, nyt dagene og...Tenk positive tanker,
Bruk positive ord,
Gjør positive handlinger,
Og det positive gror!

Et hengende hode smitter, det samme gjør et smil. SMIL! Vi har masse å være takknemlige for og vær bevisst over hva du er takknemlige for! Visste du at sjansen for å bli født i Norge er like stor som å vinne i lotto? Det er en gave i seg selv.Jeg ønsker dere noen fredelige dager. Jeg ønsker dere varme, hygge og ro. Jeg ønsker dere god mat og en mett mage. Jeg ønsker dere en riktig god jul og sender dere en god klem og et smil! :o)

Ristopper!

Ristopper må være den enkleste julekaken i rekken, men den er også en slager. Med tanke på gluten er det veldig greit å bruke puffet ris fremfor hvete eller havre :)
For mange måneder siden lagde jeg "ris"topper med puffet kamut, det kan dere lese mer om her. I tilegg har jeg prøvd med puffet bokhvete, men det smakte ikke bra, så styr unna puffet bokhvete! Bokhvete er naturlig glutenfritt, men det har en særegen smak. Jeg liker bokhvete, men som puffet var bokhveten ikke god. Her ser dere hvordan de ble med bokhvete, laget i miniformer:Denne gangen prøvde jeg med puffet ris og det ble veldig godt. Jeg vet ikke om man får kjøpt økologisk puffet ris i norske butikker, jeg har hvertfall aldri sett det, men både puffet kamut og puffet ris fåes kjøpt på iHerb og det er de jeg bruker. Du finner puffet ris HER og puffet kamut HER.

Til ristopper trenger du kun:
♦ Puffet ris
Hjemmelaget sjokolade eller ferdigkjøpt, (smelt den med et par spiseskjeer kokosolje)
♦ Muffinsformer, gir finere fassong :)
Enklere kan det ikke bli, bare se her:

Disse kan oppbevares i en kakeboks på et kjølig sted (kjeller, bod, kjøleskap). Det er lang holdbarhet på de. Jeg har fryst ned mine, men har ikke sjekket hvordan det ble :)...Og så må jeg bare si at det kommer et innlegg med noe fantastisk godt en av de neste dagene. Dere bør henge med, for dette må dere bare få med dere!!! :D

Hell i uhell: Havreknas! (sukker-og glutenfri)

Alt kan ikke gå etter planen, eller kan det det? Denne oppskriften ble til da jeg nok en gang skulle sette en av idéene mine til live, men det ble ikke helt som planlagt. Planen var å lage havreflarn, men slik ble det ikke. Det jeg derimot fikk var noe liknende, havreknas kaller jeg de. Havreknaset smaker havre, karamell og bittelitt kokos. De ble knasende sprø i kantene! Hell i uhell får en vel si. :)

   "Håp og glede". Viktig det! :)


Til 21 stk brukte jeg:
♦ 3 dl glutenfri havregryn
♦ 1 dl sukrin
♦ 5 ss kokosolje (extra virgin kaldpresset) / annen smaksnøytral olje/smør.
♦ 7 dråper stevia English toffee
♦ 1 egg
♦ 1 ss jyttemel / annet glutenfritt mel- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Sett på et stekebrett med litt avstand mellom hver.
- Stekes i ca 12 minutter på 180 grader. De skal være gylne.
- Avkjøl! De vil være veldig myke når de er varme, men blir harde og sprø i kantene når de er avkjølt!
- Hvis du dobler porsjonen så ikke bruk dobbelt så mye sukrin. 1 dl er i grenseland til denne porsjonen. Du kan med andre ord med fordel bruke mindre sukrin og mer stevia! 

Tenk at det kun er 4 dager igjen til jul! Syns det er sprøtt jeg, og denne uken kommer sikkert til å fly av gårde! Husk å senke skuldrene og lytte til kroppen, julen kommer uansett så ingen grunn til panikk. Ha en god uke!

13 dager igjen av 2010. Det betyr...

... at det er 13 dager igjen av mine 100 sukkerfrie dager. Nyttårsaften har jeg vært sukkerfri i 100 dager og den 1.januar-2011 er denne avtalen med meg selv over og ugyldig. Hva skjer da?

Normalt ville man nok stupt ned i godteriskålen så fort sjansen byr seg første nyttårsdag. Bivirkningen ville være cravling etter sukker andre nyttårsdag og restene i godteskålen ble neste stopp. Tredje nyttårsdag finner man frem de tørre julekakene ingen ville spise og de ville smake bedre enn noen gang, helt til kakeboksen er tom og man er kvalm. Etter et par-tre uker er man tilbake på "skjøret" igjen og fyller kroppen med sukker og dårlig samvittighet. Det var slik jeg tenkte de første ukene som sukkerfri, at jeg kom til å gomle snop i hele januar når sjansen først var der igjen. Slik er det ikke nå. Jeg skal forbli sukkerfri, på ubestemt tid!

      En slik oversikt er veldig motiverende:

Det jeg slet mest med da jeg ble sukkerfri var at muligheten til å få typen til å "stikke innom butikken en liten tur og ta med seg en kilo snop", -ikke var der lengre! Det var faktisk det vanskeligste. Plutselig var den muligheten helt borte. Jeg måtte lage alt selv og det var det ikke alltid kroppen ville. Normalt er det da lett å ty til lettere løsninger, men ikke denne gangen. Var jeg søtsugen måtte jeg fikse det selv. Punktum. Denne følelsen varte lenge. Jeg hadde ikke savn etter sjokolade for jeg laget en mye bedre sjokolade selv. Det gjorde jeg da jeg spiste "vanlig" sjokolade også, men så er det dette med at man må lage sjokoladen fra bunnen av selv da, og så er det jo ikke alltid kroppen vil det... Det jeg hadde savn etter var den lettvinte løsningen med å bare sende typen på butikken hvis kroppen var dårlig og grodde fast i sofaen!

Men så forsvant denne tanken. Bortevekk! Det jeg derimot har hørt er en indre stemme som forteller meg at det jeg gjør er helt riktig og at det er slik jeg skal fortsette! Jeg har ikke vært i tvil et sekund!

HVA er det som gjør at jeg vil fortsette å være sukkerfri?, tenker du kanskje.
♥ Jeg har det utrolig bra! Humøret er stabilt og det har jeg aldri opplevd før. For å beskrive det kort: sukker gir blodsukkeret en berg-og dalbanetur, men på meg sender sukkeret hele humøret mitt på en stor berg-og dalbanetur. Jeg blir fryktelig deprimert av sukker og jeg vil ikke være deprimert! I tilegg blir jeg stresset, får høy puls, blir oppblåst og får smerter i kroppen etter at jeg har spist mye sukker. 
♥ Jeg har ALDRI søtsug lengre!!! Jeg har aldri opplevd å leve uten søtsug. Det har vært en del av meg i hele mitt liv, men det er nå helt borte. Jeg spiser mye karbohydrater som noen mener er det samme som å spise sukker, men jeg har ikke karbohydratsug heller! Jeg  trenger ikke "sukker". Jeg elsker det!  

  Det er slettes ikke kjedelig å være sukkerfri: (bildene er linket til innleggene)
  
    
     
      


HUSK at dette er et valg jeg har tatt fordi det føles fantastisk bra for kroppen min. Det handler ikke om å være fanatisk og nekte meg selv noe, men det handler om å lytte til egen kropp og dens signaler. Min kropp har gitt tydelige tilbakemeldinger på at dette er det beste jeg kunne gjort for meg selv! Det er ikke dermed sagt at du vil føle det slik. Noen kan fint spise små mengder sukker og leve fint med det, men det kan ikke jeg for her er det enten eller. Jeg har tatt et valg som har gitt utrolig gode resultater og jeg kommer IKKE til å bryte denne gode vanen fordi andre mener jeg skal spise sukker. Det er mitt liv, min kropp og mitt valg, dessuten er det et av de beste valgene jeg har tatt i hele mitt liv!

Hjemmelaget konfekt med nougatfyll!


I går laget jeg et vellykket nougatfyll og sjokoman som jeg er var selvsagt baktanken å bruke fyllet i sjokolade. Jeg har vært tom for både den ene og det andre i det siste, så jeg har ikke fått laget alt jeg har planlagt. Irriterende, men nå fikk jeg altså prøvd én av idéne mine, nemlig hjemmelaget konfekt med nougatfyll.

Om du er ny på bloggen så er alt jeg lager sukkerfritt. Jeg bruker naturlig søtningsstoffer og aller helst superfoods som ikke bare tilfører sjokoladen søt smak, men også massevis av vitaminer og mineraler. Jeg lager sjokoladen fra bunnen av, slik sjokolade i utgangspunktet skal lages før den går gjennom en heftig oppvarmingsprosess hvor mange av kakaoens fantastiske næringsstoffer går tapt, og deretter blir tilsatt masse unødvendige ingredienser som sukker og melk! Her på bloggen finner du sunne sjokoladeoppskrifter slik sjokolade bør nytes og er du i tvil om ingredienser eller fremgangsmåter så ta en titt i "Rå sjokolade og konfekt"-kategorien her på bloggen.

Jeg valgte å gjøre denne sjokoladen ekstra mørk. Fyllet er ikke spesielt søtt, så om du har planer om å lage enten nougatfyllet eller sjokoladen så bør du nok søte den mer. Jeg er tom for kokosolje (ja, det er krise her!) og i mangel på det har jeg ikke det i oppskriften, men det anbefales absolutt å tilsette 1-2 ss kokosolje for ekstra fyldig smak! Bruk alltid litt kokosolje i sjokoladen!

Sjokoladen laget jeg av:
♦ Ca. 125 g rått kakaofett
♦ X antall spiseskjeer rått kakaopulver
♦ 2 spiseskjeer rått carobpulver
♦ 2 spiseskjeer rått yaconpulver
That's it, så denne er altså veldig mørk, men gjør seg veldig bra med et søtt fyll for å balansere kakaoens bitterhet.

  Oppskrift på nougatfyllet finner du HER.


Det jeg gjorde var veldig enkelt:
- Jeg smeltet kakaofettet, rørte inn pulver og passet på å røre bort alle klumpene.
- Jeg brukte former og tilsatte 1/3 sjokolade i de.
- Så gikk jeg ut, for man trenger ikke å bruke fryseren når det er ti kalde ute. Der "rullet" jeg formene rundt slik at det kom sjokolade opp til kantene.
- Sjokoladen tykner raskt og det blir et lag med sjokolade opp til kanten.
- Så lot jeg de stå ute til de var helt frosne og gikk inn og tok litt nougatfyll i hver form, trykte de forsiktig ned med fingrene slik at sjokoladene ble fylt med mye nougat.
- Deretter fylte jeg formene med sjokolade.


... og det ble masse nougatfyll igjen (jeg brukte ca 1/4) så om du ikke har tenkt å lage en diger porsjon bør du hvertfall halvere oppskriften på nougat! Jeg håper resten av ingredinsene mine kommer i morgen for da skal jeg vekke liv i en oppskrift jeg har tenkt på leeenge, og bruke resten av nougatfyllet!        Ha en fin fredag :)

    

Hjemmelaget, fløyelsmyk og sunn nougat!

Jeg har klart det! Endelig har jeg fått det til! Jeg har laget hjemmelaget nougat som smaker nøyaktig slik jeg forventer at nougat skal smake! Dessuten er den veldig sunn med masse sunt fett, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Jeg har egentlig ikke vært noe fan av nougat tidligere, men har forstått det nå at det er ikke fordi nougaten ikke er god, men fordi den alltid inneholder så enormt mye sukker og er derfor også veldig mektig. Denne nougaten derimot, den er (etter min smak) akkurat passelig søt, den lukter ordentlig nougat, smaker nydelig og dette må dere bare prøve!


Hjemmelaget fløyelsmyk Nougat alá Mjuuugly!
♦ 150g hasselnøtter
♦ 4 ss kokosfett
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 0,5 ss carob (kan droppes til fordel for annet søtt)
♦ En dæsj stevia
♦ 1/3 ts vaniljepulver (kan droppes)
♦ 2 ss yaconsirup / annen flytende søtning
♦ 1,5 dl økologisk kokosmelk!

- Bruk foodprosessor til dette.
- Kvern hasselnøtter, smeltet kokosfett (romtemperert ca.), kakaopulver, stevia og vanilje.
- Du må nok stoppe foodprosessoren en del ganger og krape ned nøtter fra kantene i foodprosessoren.
- Gjenta dette til fettet begynner å skille seg (massen blir tykkere), og du er fornøyd med konsistensen (at det ikke er store biter av hasselnøtter igjen).
- Så tilsetter du litt av kokosmelken og romtemperert yaconsirup.
- Massen blir nå en stor ball og du kan fortsette og tilsette resten av kokosmelken.
- Det tar bare et minutt før den er ferdig og er fløyelsmyk.
- Oppbevares i en lufttett beholder i maks 5 dager (vil jeg tippe etter ingrediensene å beregne) i kjøleskap!
♥ Selvom det er kokosfett og kokosmelk i den så smaker den ikke kokos, kun nougat. Fløyelsmyk nougat!

 Ta gjerne en titt her om du er usikker:


Jeg har laget sjokolade med nougatfyll, og bilder kommer, men tenkte å gi dere dette innlegget først fordi denne nougaten kan brukes til mye mer enn til sjokoladefyll.
- Du kan f.eks bruke den som nougatti på brød.
- Du kan fylle den i kaker, toppe kaker eller cupcakes.
- Du kan blande den med is eller fylle kjeks.
- Ønsker du et enda fastere fyll (f.eks som topping) tilsetter du kakaofett i stedetfor kokosfett!
- Ønsker du en enda søtere nougat tilsetter du mer stevia eller sukrin.

Oppskriften er hentet fra mine dype tanker i sene nattetimer! :)

STOPP dyremishandling og ja til dyrepoliti NÅ!!!

Siden jeg vil bruke dette innlegget til å nå ut til flest mulig mennesker er det logisk at jeg må gjøre dette nå som bloggen har fått et leserhopp. I går så jeg en sak som stakk meg dypt i hjertet. Jeg har vært helt på gråten etter at jeg så denne saken, du kan se den her, men vær obs. på at det er bilde av en spiddet katt. Grusomt! Begeret rant over når jeg så dette! Jeg orker ikke mere dyremishandling av husdyr eller ville dyr, og jeg vil nå gjøre det som står i min "makt" for å få slutt på dette!


Som dere vet har jeg en nydelig liten kattepyse, Freia heter hun og hun er matmors lille gollejente. ;) Hun er en del av familien. Hun har sterke meninger og hun er til tider veldig plagsom når hun skal tvangskose og legger seg oppå bærbaren min. Hun er også fryktelig irriterende når hun skal leke med føttene mine midt på natta, eller ligge i nakken(!) min og sove! Hun er likevel en del av familien og hun er ikke mindre verdt enn noen av oss andre. Vi tar hensyn til henne, vi tar vare på henne og vi passer på at hennes behov blir tilfredstilt. En katt må ha konstant tilgang på mat, vann, toalett/bli sluppet ut, kjærlighet, varme og omtenksomhet! En katt er ikke bare en katt som noen mennesker tror skal være så "enkelt å ha med å gjøre". Det skremmer vettet av meg at det går mennesker rundt og faktisk torturerer og dreper disse dyrene. Det gjør vondt og det føles som om katten som ble spiddet er min egen. Forskjellen er så liten, de er begge to uskyldige firbeinte. Det kunne like gjerne vært min katt!

En katt er ikke bare en katt. En katt er en del av et hjem, del av en familie og ofte høyt elsket av sine eiere. Jeg kan ikke skjønne at det finnes mennesker som har samvittighet og hjerte til å gjøre dyr så grusomme hendelser. Vi er mennesker, vi kan fortelle andre hva vi tenker og føler, det kan ikke dyrene og noen må tale for dem også. For ikke mange ukene sine var det pelsdyroppdrett i medias søkelys og det var flott å se at det er så utrolig mange engasjerte for å få lagt ned den grufulle industrien.

Nå er det slik at jeg vil legge igjen noen lenker som dere kan ta en titt på. HUSK at dyrene (både ville og husdyr) ikke snakker selv, vi må tale for dem! Og jo flere vi er som ønsker et dyrepoliti i Norge, jo større er sjansen for at vi får det. Vi blir hvertfall aldri hørt ved å være passive og vente på at noe skal skje!


NOAH: Jobber for dyrs rettdigheter. Det er bla. de som står bak fakkeltogene mot pels som arrangeres rundt omkrin i landet.
Dyrebeskyttelsen Norge: Sjekk også lokalavdelingene HER!
Dyrevernalliansen: En flott side med mye nyttig informasjon og aktivt arbeid!
HER er Facebooks gruppe: "JA til dyrepoliti i Norge"
HER er en underskriftskampanje for: "JA til dyrepoliti i Norge"
HER er dyrebeskyttelsens facebook-side og de legger stadig ut nye dyr som trenger sårt et nytt hjem.
♦ Jeg har valgt å støtte Dyrebeskyttelsen Kristiansand dusør-konto mot kattedumpere!
Ellers må dere bare legge til i kommentarfeltet under!

<--- Bildet er fra fakkelen i NOAH's fakkeltog mot pels!


Ironisk nok kom Freiapysen min opp på fanget og var svært kosen da jeg skrev dette innlegget. Jeg la fra meg bærbaren og lot henne få all den oppmerksomheten, kosen og kjærligheten hun ba om. Måtte alle dyr bli elsket og behandlet som henne, med respekt og kjærlighet!

"Få meg frisk" vises på NRK i kveld!

Jeg vil bare anbefale leserene mine til å ta en titt på denne dokumentarfilmen som vises på TV denne uken. Dokumentaren handler om ME og vi følger ME-syke Anette Gilje på veien til en friskere hverdag. Hun lå på det verste lenket til sengen i over 20 timer i døgnet og følte at skjebnen hennes var innenfor husets fire vegger. Vi får se hva som ble løsningen for henne! Dette er den første og eneste norske filmen, som jeg vet om hvertfall, som handler om ME! 


Dette er en film jeg har hatt lyst til å se helt siden den ble vist på diverse kinoer rundt i landet, men den har aldri blitt vist i Kristiansand, så nå får je endelig sjansen til å se den!  Det er vanskelig å sette ord på en slik sykdom, derfor håper jeg noen av dere tar dere tid til å se filmen. Nedenfor ser dere tid den blir vist på TV denne uken:

Filmen vises:
NRK1 mandag 13. desember kl. 19.45.
NRK2 Kl.00.15 Tirsdag 14.12
NRK1 Kl.10.35 Tirsdag 14.12
NRK1 Kl.15.10 Onsdag 15.12
NRK1 Kl.12.40 Torsdag 16.12
(Tatt fra DENNE siden)
♣ Dessuten er filmen tilgjengelig på nett HER!

Ellers håper jeg å komme sterkere tilbake med enda flere juleoppskrifter til dere!


Update: Fantastisk film, dere må se den!

David Sandoval til Norge! :D


David Sandoval er mannen bak boken "Den grønne supermaten" og merket "Organic By Nature, Pure planet", som er masse superfoods. Han er en av mine største insipratorer innen denne maten og Pure Planet-merket er absolutt mitt favorittmerke innen superfood som spirulina, chlorella, bygg, kamut/hvetegress, aloe vera og tart cherry. Jeg liker måten denne mannen snakker om sin filosofi på. Han snakker om det på en helt naturlig måte, slik at vi som er nyere får en følelse av at dette er en selvfølge og at det er slik vi bør velge. Han har en livsgnist for dette og det er det som er så fantastisk med han!

Nå kommer han altså til Norge og skal holde foredrag rundt omkring i de norske byer, jeg skal selvsagt delta!


Foredraget han skal holde heter "Total Lifestyle", det kan bli veldig spennende! :D Billetter og oversikt over byer, datoer og klokkeslett finner du HER, og facebooksiden til boken "Den grønne supermaten" finner du HER.

Og bare så det er sagt, jeg blir ikke sponset, og hadde jeg blitt det ville jeg aldri lagt skjul på det!

Ha en fantastisk fin lørdag :)

Kokosmakroner uten sukker :)Kokosmakroner er kjempeenkle å lage! Det skal mye sukker og smør i de originale oppskriftene, derfor byttet jeg ut noen ingredienser og satt igjen med kokosmakroner uten sukker og laktose. Jeg fulgte (som vanlig...) ingen oppskrift, jeg følte meg frem og fant en oppskrift jeg er veldig fornøyd med, og som jeg vil dele med dere. Kokosmakronene er sprø i kantene og myke og luftige inni. Slik kokosmakroner skal være!


Jeg brukte:
♦ 3 romtempererte eggehviter (Rykende ferske gårdsegg fra økologiske, frittgående og glade høner!
♦ 1 romtemperert eggeplomme (Gir fin og gylden farge)
♦ 3 dl kokos
♦ 1 dl sukrin
♦ 5 ss kokosolje
♦ 1/4 ts vaniljepulver
♦ 1 pose (1 ts) steviapulver (kan droppes)
♦ 5 dråper stevia vanilla creme (kan droppes)Slik gjør du:
- Stivpisk eggehvitene. (Noen lager kokosmakroner på hele egg, men jeg innbilder meg at kokosmakronene blir luftigere når man bruker stivpisket eggehvite).
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Tilsett eggeplomme, steviadråper og kokosolje og bland godt sammen. Eggene bør være romtempererte hvis ikke stivner kokosoljen og det blir vanskeligere å blande sammen.
- Vend inn eggehvitene i kokosblandingen. Det vil si rør forsiktig(!) inn hvitene slik at de beholder mest mulig av luften og ikke detter sammen!
- Form til topper med to spiseskjeer og sett på bakepapir.
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 min. Det er svært viktig at du sjekker de ofte de siste minuttene. Toppene blir fort brune!
- Siden de inneholder eggehvite og sukrin bør de fryses og tas opp til hver servering! :)
VIKTIG: Ikke rør kokosmakronene før de er helt avkjølt! Når de er varme er de veldig myke og detter fra hverandre veldig lett. Du må vente med å fjerne de fra bakepapiret til de er helt avkjølt!

    Pssst... Husk at kokosmakroner er veldig gode dyppet i sjokolade...


Jeg må få sitere min svært kresne venn. Han smakte på kokosmakronene og sa: "De smaker akkurat slik kokosmakroner skal smake jo!". Han var virket like sjokkert over at han syns de var så gode, som jeg ble da han likte mine sunnere variant av kokosmakroner! Det var veldig stas! :) 

I kveld skal jentene mine og jeg ha pepperkakelaging/pynting med melis, non stop, seigmenn, fargeessenser og det som hører med på pepperkakene. Og jeg, jeg skal pynte et pepperkakehus og spise tonnevis av mandariner, kokosmakroner og kransekakestenger!

GOD HELG mine kjære lesere! 


       Her er et bilde fra dagens porsjon. Stekt et par minutter lengre:

Jul uten sukker: Når en pepperkakebaker...

...ikke spiser sukker, hva gjør hun da? Jo, det skal jeg fortelle deg! 


Hun blir med på moroa og knar, kjevler, trykker ut kaker, steker, og pynter pepperkakene i stedet for å spise dem! I går hadde min nærmeste familie og jeg bakedag, en kjempekoselig tradisjon. Familien min vet at jeg er sukker-og glutenfri så de visste at jeg ikke kom til å ta del i spisingen, men herreman jeg koste meg da veldig!


Vi laget noen brett med pepperkaker og jeg fikk lage et eget brett med håndkjærte hjerter med hull i til å henges som pynt i stua. Jeg elsker å ha noen pepperkaker hengene rundt i stua i desember måned. Det er så koselig, men dufter nydelig også! Blogger som jeg "er" må jeg jo dokumentere:


I tilegg lagde de et par andre slag, men de var gjort på null komma niks så jeg så knapt at ingredienser ble til deig. Jeg derimot, jeg lagde rå sjokolade og min bror kverna mandler for meg. Og så var jeg i gang med hjemmelaget marsipan. Det ble mitt sukkerfrie bidrag i bakedagen! Jeg fulgte DENNE oppskriften, men jeg brukte ikke hjemmelaget rød fargeessens. Jeg tripplet porsjonen og brukte to eggehviter i stedetfor rød fargeessens. Mammas mandelkvern jukser noe veldig så det ble en veldig grov marsipan, det er ikke å anbefale om dere har andre muligheter.

  


Det er altså ikke noe problem å være sukkerfri, og samtidlig kose seg i jula! Alt handler om den mentale innstillingen. Hvis du i utgangspunktet er negativ til å spise sukkerfritt, men gjør det fordi du vil føle deg bedre, -kommer du til å få noen måneder med "smerte". Er du derimot positivt innstilt og ser gledene og ikke det negative ved å spise sukkerfritt, så vil det gå over all forventning! Det er nemlig veldig lett! Det finnes så mange gode anternativer, man trenger ikke sukker for å kose seg!


Familien reagerer ikke på at jeg takker nei til brus og kaker, men de reagerer på at jeg tar bilder av alt som kan spises! Hva er så rart med det da? ;)

Kransekakestenger!


Og siden jeg er sukkerfri er kransekakestengene naturligvis det samme! Våknet opp i morges med smak av kransekake i munnen, så det tok ikke lang tid før jeg fant ut at jeg ville lage min kjernesunne vri på kransekaka. Å lage stenger i stedetfor kake er mye lettere, ingen former og null stress, (sett bortifra å kverne mandlene da). Her er det også kjempeviktig at dere bruker mandelkvern og ikke foodprosessor! Da er det greit å ha en mann i hus/en hjelpende hånd! :)

Til ca 25 store kransekakestenger trenger du:
♦ 6 dl mandler (kvernes i mandelkvern)
♦ 2 dl sukrin (males til melis i kaffekvern) eller ferdigkjøpt sukrinmelis
♦ 4 eggehviter fra frittgående, økologiske og glade høner! :)
♦ 1,5 ts vaniljePULVER(!)
♦ 1 pose (1 ts) stevia pulver


   Slik gjør du:


- Du kan bruke mer sukrin om du vil, men jeg syns ikke det er nødvendig.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Bland inn én og én eggehvite. Fire (str. L) eggehviter passet perfekt til denne porsjonen.
- Rull til stenger og legg på stekebrett med bakepapir. Det hadde ikke jeg...
- Stekes på 175 grader på nederste hylle i 15 minutter. Avkjøl.
- Pynt med melis eller sjokolade. Du kan også fryse de uten pynt.
- Fryses ned og tas opp et par timer før de skal spises. Da holder de seg seige og gode. Knasende kransekakestenger/kake er ikke godt!

  Sukringlasur:


Jeg pyntet de med melis før jeg fryste. Det kommer ikke bilder av kransekakestengene med melis da jeg hadde et lite uhell... Det gikk hull på posen og det ble melis over hele kjøkkenet!
Likevel vil jeg minne om at rød/rosa fargeessens + sukrinmelis = veldig fin melisglasur. Sukrinmelis lages veldig enkelt i et kaffekvern, det samme gjør fargeessensen. Det går også an å kjøpe sukrinmelis. Bruk sprøytepose så slipper du melisglasur over hele kjøkkenet... :) Du kan blande sukrimelisen med vann eller fargeessens og sitter da igjen med sukringlasur.

Nå har jeg endelig fått pyntet jula inn i stua og det er så koselig. Og som dere ser serverer nissefar kransekakestenger, så nå kan jula bare komme!

Godt å ha en mann i hus!


Nå har min kjære nettopp stått og kvernet 6 dl med mandler og jeg må ærlig innrømme at det er ekstremt godt med noen ekte mannemuskler i hus. Jeg har blitt småforskjølet og jeg trenger vel ikke si mer enn muskelsmerter?


"Er det ikke tungt?" - meg
"Nei??" - han
"Er det ikke tungt nå da?" - meg
"Nei??" - han
"Nå da?" - meg
"Nææ.. eller litt " - han

Vet ikke hva jeg skulle gjort uten han i dag! Takk kjære <3


... og hva jeg skal bruke alt dette til kommer jeg tilbake til senere i dag. Ha det fint så lenge :)

Allergivennlige peppernøtter uten pepper!


Her kommer en glutenfri, sukkerfri, eggfri, laktosefri, soyafri og vegan versjon av peppernøtter, nemlig:  allergivennlige peppernøtter uten pepper! Pepper var en gang en del av pepperkakeoppskriftene, slik er det ikke nå lengre! Jeg er faktisk veldig glad for at jeg har utviklet denne oppskriften, både fordi den er så allergivennlig og fordi det egentlig ikke var tanken bak de i det hele tatt! Du kan i tilegg spise de rå, men denne gangen valgte jeg å steke de med håp om pepperkakekonsistens. De ble myke og veldig gode! Etter min mening ble de mye bedre enn steinharde pepperkaker! Så hvis du enten liker pepperkaker, er på utkikk etter glutenfrie og sukkerfrie pepperkaker så må du prøve disse!

Oppskrift:
♥ Paranøttmasse (rester fra paranøttemelken, men her kan man bruke mandelmasse også, eller bare mandelmel, ca 2 dl)
♥ 7 små dadler (bløtlagt en timestid)
♥ 3 ss mandelmel
♥ 2 ss yaconsirup
♥ 1/3 ts kanel
♥ 1/3 ts ingefærpulver
♥ 1/3 ts nellikpulver
- Alle ingrediensene blandes i en foodprosessor og trilles til kuler.
- Jeg trykte de ned med en gaffel for å gjøre de litt flatere.
- Stekes på 200 grader i 15 minutter. De blir saftige og myke etter 15 minutter. Jeg vil tro at hvis du steker de lengre blir de ganske tørre. Neste gang skal jeg steke mine lengre. Jeg liker kremerte pepperkaker ;)
- Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, men bør fryses hvis de ikke skal spises en av de nærmeste dagene.Dere kan tro det duftet herlig i leiligheten når disse peppernøttene ble stekt! Nesa løp i vann og nå er jeg blitt forskjølet, men skal spise masse grønne tilskudd slik at jeg blir frisk og fin igjen raskt! :)

Fyldig, hjemmelaget kakao!


Her kommer en oppskrift på en fyldig og god hjemmelaget kakao. Den er søt og barnevnnlig i smaken. Så hvis du ønsker en litt mørkere kakao tar du litt mer kakao. Dessuten er den er vegan, sukkerfri og laktosefri, noe de fleste kakaoer IKKE er. Kjempeenkelt og veldig godt nå som jula er rett rundt hjørnet og det er kaldt og flott på utsiden!

Fyldig kakao til to personer:
♦ 6 dl nøttemelk (jeg brukte paranøttemelk, veldig, veldig godt!)
♦ 1/2 ts ekte vanilje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ts carob
♦ 1 ts lucuma

Slik gjør du:
- Jeg varmet opp alle ingrediensene. Rørte godt med ei ballongvisp, men lot det ikke koke siden alle ingrediensene er rå. Dessuten trenger den ikke koke, bare den er varm når den serveres!
- Husk å røre i den av og til da det ofte synker et lite lag med nøtter fra nøttemelken til bunns.
TIPS: Ved å tilsette et par klyper med dine favoritt julekrydder, så får du en ekstra varmende kakao!

Nytes i en varm armkrok, foran peisen eller under et mykt pledd i sofaen! :)

Paranøttemelk!


Nøttemelk er supert for alle som ikke tåler laktose, for alle som ikke ønsker å drikke kumelk, for alle som ikke liker eller tåler soya og for alle som ønsker en næringsrik og smaksrik melk. 100% vegansk og laktosefritt! Nøttemelk kan lages av alle nøtter. Hvis du går inn på "Nøttmelk"-kategorien min finner du andre typer. Her kommer en ny favoritt, nemlig paranøttemelk!

En av fordelene med paranøtter er at de ikke krever bløtlegging. Paranøtter har ikke "hemmerene" man ønsker å kvitte seg ved når man bløtlegger nøtter. Med andre ord kan du lage denne nøyaktig når du vil og du trenger ikke planlegging, slik som med mandelmelk. Paranøtter er dessuten supersunt. Du kan lese mer HER.

SLIK GJØR DU:
Når du skal lage paranøttemelk tar du 1 del nøtter og legger i blenderen. Du bør bruke 3 deler vann til 1 del nøtter. Da får du en passelig tykk melk. Start med å blende nøttene med en del vann. Hvis du tar alt på en gang kan det hende blenderen jukser seg gjennom noen nøtter og at nøttene ikke blir helt kvernet. Da får du en tykk nøttemasse og kan dermed tilsette resten av vannet.

Så må du sile. I begynnelsen da jeg lagde nøttemelk brukte jeg et rent kjøkkenhåndkle, og det funker kjempefint! Etterhvert har jeg skaffet meg en nøttemelkpose, men det er absolutt ikke nødvendig. Det anbefales ikke å bruke et kaffefilter siden du da får en veldig tynn melk, men det funker. Pass på at du får presset ut all melken.Du sitter nå igjen med en deilig paranøttemelk som du kan oppbevare i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager. Du kan smakstilsette melken med smaker som vanilje, kanel eller kakao, men naturell er alltid greit å ha tilgjengelig.

Nøttemassen som blir igjen kan du strø over frokostblandinger eller tilsette i smoothies, men vær obs på kort holdbarhet. Du kan fryse ned nøttemassen for god holdbarhet og bruke den i oppskrifter du ellers skal bruke kverna nøtter eller du kan tørke det og lage nøttemel. Jeg kommer med en oppskrift på paranøttemassen jeg hadde til overs, så heng med :) EDIT: Oppskrift finner du HER!

                     SMIL :)

KOKOSBOLLER uten sukker! Nam, nam, nam!


Jeg elsker kokosboller! Luftige, søte, hvite topper, dekket i deilig sjokolade og rullet i kokos. Det er alltid en kamp mot kokosen når man spiser kokosboller, og for å unngå at alt havner på tallerkenen, gulvet eller i sofaen må man spise dem raskt og gjennomtenkt. Jeg forbiner kokosboller med julesnop, men de smaker alldeles nydelig året rundt. Sunne er de også når man dropper sukkeret!

Jeg har slitt veldig med å finne riktig mengde agar i denne oppskriften, så om du skal bruke agar er det viktig at du følger oppskriften. Ellers kan du bruke gelatin, som er det mest vanlige, men da vil jeg anbefale deg å følge denne oppskriften, bare bytte ut sukkeret med sukrin.

Slik gjør du:
Det er ingenting magisk med oppskriften. Jeg har bare byttet ut noen ting som er vesentlig i mitt sukkerfrie kosthold. Det jeg har gjort er å bruke 5 eggehviter (fra frittgående, økologisk og glade høns!), jeg brukte 3 ts agar som jeg oppløste i kokende vann, ca 1,5dl!. Eggehvitene piskes stive sammen med 8 ss sukrin og 1 ts ekte vaniljepulver. Når eggehvitene er stive og agar-blandingen er klar (når den har begynt å tykne), helles den over i eggehviten i en tynn stråle. La vispen gå til eggehviten er stiv igjen. Dette er litt vanskeligere med agar enn gelatin da agar stivner med en gang den blir nedkjølt, så her må du være raskt. Jeg helte så hviten over i en sprøytepose og gikk ut og laget kokosbollene. Så stod de en halvtimes tid ute og ble faste og fine. VIKTIG: Når du bruker agar må du ikke bruke mye mer enn det jeg har skrevet her, til 5 hviter. Bruker du mer blir de altfor harde, mens bruker du mindre stivner de ikke. Det kreves litt trening med agar, men det funker veldig fint! :)
Hvorfor agar? Les HER!


Kokosboller må være dekket i sjokolade!

Her kan du velge selv om du lager sjokolade (den bør være tykk for å få et tykt lag sjokolade), eller om du smelter en sukkerfri eller 80% sjokolade og tilsetter en skvett kokosolje. Mange bruker delfiafett når de smelter sjokolade. Det er transfett. Hold dere langt unna delfiafett. Bruk heller kaldpresset jomfru kokosolje, som er sunn! Jeg hadde ingen sjans til å rulle disse i kokos så jeg strødde bare kokos over og satt de i kjøleskapet. Og der blir de til de er borte på merkelig vis. Sikkert innen kvelden er omme.

   Og hvordan ble de?
   NYDELIGE. Nam! Gjettom det blir mange av disse fremover!!!

  
   Min kjære syns de var veldig gode og her koser han seg :P

Det siste døgnet har det kommet nesten en halv meter snø her jeg bor. Utrolig vakkert ute nå når den ligger helt urørt, hvit og pen over busker og trær. Det er virkelig slik det skal være om vinteren og hvertfall i desember! I dag håper jeg på å få krefter til å få vasket og satt jula på plass i stua. Det er virkelig dagen for å få jula inn hit nå som det har blitt jul på utsiden også!
I kveld tennes 2. lys i advent, og det tennes for håp:

" Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede." - Vakre adventsvisa som er skrevet av Inger Hagerup

   Det er vanskelig å lage kokosboller, så det så! ;)
 

                                                                Ha en flott 2. søndag i advent og del den med noen du er glad i!

Vegetar tacogryte på 10 minutter!

Her kommer et kort innlegg med et tips om en superenkel og smaksrik tacogryte. Du kan bruke kjøtt hvis du ønsker det, men jeg syns dere bør prøve med quorn. Jeg brukte filéer, men du kan fint bruke farse eller biter også. Jeg tok opp quornfiléene en times tid før jeg skulle lage maten så jeg fikk kuttet det opp. Husk at quorn inneholder eggehvite.Vegetar tacogryte:
(en stor porsjon)
♦ ca 3 dl hakket tomater (økologisk, sukkerfri, boks)
♦ ca 3 ts hjemmelaget tacokrydder
♦ 1/2 boks mais (økologisk, sukkerfri, boks)
♦ 1/2 boks kidneybønner (økologisk, sukkerfri, boks)
♦ 2 quorn filéer kuttet i biter
♦ Ananasbiter/ringer, økologisk i egen saft.
Rørosrømme, men jeg hadde ikke det så jeg brukte en skvett tjukkmjølk. Jeg bruker dette fordi jeg syns det er et must i taco, men det er ikke nødvendig :)- Kok alt untatt ananas og rømme/tjukkmjølk, tilsett dette helt til slutt med mindre du vil ha gryta litt søt. Ananas setter mye smak.
- Hell av overflodig tomatvann.
- Jeg spiste med spinat, men hadde jeg hatt glutenfritt brød skulle jeg gjerne hatt det ved siden av!
- Enkelt, men veldig godt!

Jeg sitter og ruger på en idé, spørsmålet er om jeg orker klekke den i kveld!
Ha en fin fredagskveld og hold på varmen!

Pakket og klart!

Litt på etterskudd er pakkene til Silje, Marianne og Ingvild pakket og klare til en tur med posten. Her er en liten smakebit av hva som dumper ned i postkassen deres en av de nærmeste dagene:

¨
   ... Resten overlater jeg til fantasien! :)

Jeg har ingen erfaring med å sende pakker med posten, hvertfall ikke spiselige gaver så jeg håper virkelig ikke det skjer noen uhell med pakkene under veis, og at de kommer seg trygt frem. Siden jeg er helt ny på dette må jeg nesten bare krysse fingrene for at det skal gå greit!

Jeg er ikke helt fornøyd, men jeg håper sjokoladene faller i smak og at den gir dere noen timer med glede! Jeg har hvertfall gjort mitt beste for at dere skal bli fornøyde. :)

Sov godt med Tart Cherry!


Tart Cherry er en drikke til å bli trett av! Ikke at jeg trenger så mye av den for tiden, men det kan jo hende noen der ute sliter med søvnen nå som det er mørkt døgnet rundt? Tart Cherry-bærene er kjent for å være en kraftig antioksdantbombe, men virker i tilegg søvndyssende og skal forbedre søvnkvaliteten.

Selvom jeg sover ekstremt mye så er det ikke dermed sagt at jeg sover godt. Jeg har store søvnproblemer og blir ofte liggende i mange timer å vri meg. De nettene jeg har det slik står jeg opp og tar et par spiseskjeer Tart Cherry og jeg sover fantastisk godt! Det er faktisk de eneste nettene jeg ikke våkner i det hele tatt! En normal natt for meg preges av hyppige oppvåkninger, enten av typen som snorker, tissetrengt, smerter, typen som snur seg, utleierenes unger som skriker, fugler som kvitrer, Freia som gnåler og vil ut, men som ikke vil ut likevel når jeg først har stått opp og åpnet døren for henne... Ja, og slik fortsetter det. Når jeg tar Tart Cherry sover jeg gjennom HELE natten!

Det høres sikkert ut som en mirakelmedisin, men det er det ikke. Tart Cherry inneholder melatonin, som er et hormon som styrer søvnrytmen og gjør oss søvnige. Men husk at selvom det funker veldig bra på oss så reagerer vi veldig forskjellig på melatonin, og jeg vet at jeg er veldig følsom for dette! Tart Cherry er virkelig verdt et forsøk, og det smaker veldig godt!

Tart Cherry:
♦ Er 100% kisebærkonsentrat!
♦ Det er kun Tart Cherry kirsebærene det er snakk om, ikke hvilketsomhelst kirsebærkonsentrat!
♦ Er en faktastisk kilde til antioksidanter, 7000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) per porsjon, for å vedlikeholde en sunn og balansert kropp og unngå sykdom anbefales det å få i seg rundt 20 000 ORAC daglig.
♦ Inneholder melatonin som er et hormon vi produserer i epifysen i hjernen og som er nødvendig for søvnkvaliteten. Melatonin er en kraftig antioksidant som vi trenger for normal døgnrytme.
♦ Anbefalt daglig dose av melatonin for god søvn er fra 0,1-0,5 mg (dette er veldig lite, melatonin gis gjerne i 3mg/5mg!) og ved å ta 1-2 ss Tart Cherry daglig gir du kroppen denne dosen.
♦ Er ikke vanedannede (slik de aller fleste søvnmedisiner er) selvom det er søvndyssende.
♦ Styrker immunforsvaret med sitt høye innhold av antioksidanter og fytokjemikalier.
♦ Har vist seg å være betennelsesdempende og bra ved leddgikt.
Smaker syrlige kirsebær, veldig godt! Utblandet med vann smaker det kirsebærsaft!
♦ Bør altså inntas på kveldstid!
♦ Oppbevares i kjøleskap etter åpning. 
Oppskrift på "god natt-drink":

♦ 1/2 frossen banan
♦ Saft av 1 liten appelsin
♦ 2 dl vann
♦ 1 neve gojibær, bløtlagt en halvtime-time.
♦ 2 ss Tart Cherry
♦ 1/4 ts vaniljepulver, evt. annen søtning
Det skal ikke være nødvendig med mer væske, blend godt og nyt iskald, gjerne med noen isbiter.
Sov Godt!Tart Cherry
fås kjøpt i de fleste norske helsekostbutikker. Jeg har kjøpt min HER og jeg angrer ikke. Du betaler faktisk ganske nøyaktig halv pris inkludert porto av norsk pris, dêt er ikke dårlig!  Og bare så det er sagt, jeg blir ikke sponset, jeg er bare veldig fornøyd!
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits