Tilbake til hovedside

Raw energy bars med goji, inca og aprikos!

Her har dere en ny oppskrift på snacks jeg har tørket i dehydratoren min, nemlig raw energy bars. Disse barene er snacks som gir raske karbohydrater, mye energi, masse(!) antioksidanter, fiber, vitaminer og mineraler som speisielt høye doser vitamin A, C, jern og kalsium. Prøv disse som tursnacks, etter trening eller som snop i seg selv, men merk dere at dette er surt godteri! Ønsker dere søtere energy bars reduserer dere mengden incabær og øker mengden gojibær. Disse barene må tørkes i dehydrator eller ovn, men dere trenger ikke gjøre som meg, -å tørke de så lenge på svak varme at de deffineres som "raw". Les mer om dette nedenfor. HER er et eget innlegg om incabær, også kalt goldenberries og physalis!

    
Til 10 stk raw energy bars:
♦ 100 gram gojibær = ca 2,5 dl  
♦ 100 gram incabær / golden berries = ca 1,5 dl
♦ 50 gram aprikoser, naturelle = ca 1 dl
♦ 3 dl vann
♦ 80 gram kokos = ca 4 dl
♦ 3 ss kokossukker / annen raw søtning
♦ 1 ts vanijepulver
♦ 1/4 ts salt
♦ 1/2 dl bløtleggingsvann

- Start med å bløtlegge gojibær, incabær og aprikoser i de 3 dl med vann. Bløtleggingstiden er ca 15-30 minutter, men dette avhenger litt etter hvor tørre bærene deres er. Bærene skal ikke bli gjennomvåte, men lett myke. Press ut overflødig vann og ta vare på dette til senere. 
- Kjør alle ingrediensene utenom bløtleggingsvann i en foodprosessor. Skrap deig ned fra kantene i maskinen og spe på med nok bløtleggingsvann til at dere får en seig deig. Begynn med litt og tilsett heller mer vann etter behov. 
- Bre deigen utover et paraflexx bakeunderlag (til dehydrator) eller et bakepapir. Jobb deigen sammen og kutt den i passelige barer. 
- Har dere dehydrator eller god tid skal barene tørkes i ca 15 timer på 41 grader ( i dehydrator) eller 50 grader i ovn med døren på gløtt. Barene er ferdige når de er seige i midten, men tørre på yttersiden. 
- Ønsker dere en hurtigere versjon er det mulig å tørke barene på høyere temperatur. Jeg ville prøvd på 100 grader så lenge som mulig, evt. øke temperaturen når dere ikke vil vente mer. Det er selvsagt viktig at barene ikke blir brent, men tørket. 
    
Det nærmer seg jul og jeg regner med dere er klare for masse søtt og godt i desember? Jeg håper dere er flinke og legger igjen kommentarer. Det gir meg motivasjon i en tid jeg absoutt ikke har overskudd eller motivasjon til blogging, -men som jeg veldig gjerne vil blogge for dere! 
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits