Tilbake til hovedside

God helg :)

Her kommer et lite god helg-innlegg. I morgen er det Halloween og klokka skal stilles. Noen av dere som skal kle dere ut, tigge snop og feire Halloween? Hehe ;)

HUSK at lørdag natt skal klokken stilles en time tilbake.
Huskeregelen er: Om våren settes utemøblene frem, mens om høsten settes de tilbake.

I kveld skal jeg på stand up med Kristian Valen og dere kan tro jeg gleder meg som en unge. "Det e flott det!"

    Her kommer en søt liten setning til dere:                 Ha en riktig god helg :)

Fylte pannekaker med smak av taco!

Ja, for nå skal jo lasagnen, pizzaer, supper, gryter og jeg vet ikke hva,-smake taco og jeg følger trenden og kommer med fylte pannekaker med smak av taco. Hehe, neida, ikke fullt så ille. I går hadde jeg lyst på noe med tacosmak og helst innpakket. I tillegg hadde jeg lyst på pannekaker, så da ble det to fluer i en smekk! Det høres sikkert noe spesielt ut å kombinere pannekake med taco, men det ble utrolig godt og bildene taler for seg. Veldig lettvindt, godt, sunt og mettende!

 

Pannekakene laget jeg etter DENNE oppskriften!
Og så fylte jeg de med litt grønnkål, ananas, mais, agurk, tomat, næringsgjær, rømme, salsa og så strødde jeg over litt tacokrydder.
Det er det de smakene jeg er nødt til å ha i min taco!
♣ Jeg bruker det grønne økologiske tacokrydderet uten smaksforsterkere og gluten. Det inneholder sukker, men sukker er langt bak på ingredienslisten.

♣ Jeg bruker økologisk røros rømme, den er laget på gammelt vis og den er ikke homogenisert.

♣ Jeg bruker Ica's "I <3 ECO" salsa. Den er naturligvis uten smaksforstereke, men også uten sukker! Den er billig og anbefales!

Den aller beste kaffen jeg kan få!


Jeg merker at nå som temperaturen synker og det blir stadig tidligere mørkt ute, så får jeg også mer lyst på kaffe og varme mat. Hvis man liker en god kopp kaffe så skal man også drikke en. Jeg merker jeg blir helt svimmel når jeg stikker nesa mi ned i nykvernet kaffe. Alle aromaene sender meg rett til himmels og det er like før jeg faller i gulvet. Lykkerus :D

Ja, for jeg har blitt kresen. Før drakk jeg kun kaffe for koffeinets oppkvikkende effekt, mens nå drikker jeg det fordi det fyller kroppen med glede. Ja, en god kopp kaffe altså! Før drakk jeg halvannen liter kaffe om dagen, samme hvordan den smakte bare jeg våknet av den. Nå drikker jeg en kopp av og til, men stopper der, for jeg merker jeg ikke har godt av for mye. To kopper er for mye. Jeg har til og med sendt kaffetrakteren til noen som trengte den, for hjemme hos oss stod den og støvet ned i boden. Skal jeg ha kaffe, skal det være god kaffe, med presskanne. Jeg trenger da ikke en kaffetrakter når jeg har kaffekvern og presskanne!

Nå har jeg også funnet de aller beste kaffebønnene jeg har smakt. De er økologiske og Fairtrade, og det er Colombian Coffee! Jeg har lenge vært opptatt av at kaffen jeg kjøper skal være både økologisk og fairtrade. Problemet har vært at jeg ikke har fått tak i økologiske og fairtrade-merkede kaffebønner, kun filtermalt.
Nå har jeg funnet de og butikken selger den beste teen og kaffen du kan tenke deg. Jeg har linket før, jeg linker igjen: Coffee and Tea shop.

Hvis du ønsker kaffebønnene jeg snakker om så finner du de HER og du bestemmer selv malingsgraden. Hvis du bor i Kristiansand og vil kjøpe samme bønner så er det bare å si du skal ha de økologiske fair trade-merkede kaffebønnene. Det er de eneste hun har i både økologisk og fairtrade. Hun maler de til ønsket bruk, hvis du ikke vil ha hele bønner.


Til min latte trenger du:

♦ 2 dl økologisk soyamelk/m kalsium
♦ 1 dl kruttsterk presskanne-kaffe (eller 1-2 espresso shoter)
♦ 6 dråper Stevia English Toffee (men du kan også bruke Vanilla Creme, Hazelnut eller Chocolate)

- Har du melkeskummer så skum soyamelk og stevia. Har du stavmikser så miks soyamelken og steviaen til melken er luftig og fin. Hvis du ikke har noen av delene kan du vispe melken, og hvis du i tilegg varmer melken på svak varme blir soyamelken enda luftigere.
♦ Du kan variere med å tilsette litt vanilje, kanel, kakao, yacon eller maca.

...Så er det bare å lene seg tilbake, gli ned i godstolen, la tankene sveve og smaksløkene danse av glede og nyte en nydelig kopp med kaffe!

OG HUSK: Hele kaffebønner beholder aromaen mye bedre enn kvernet kaffe. Hvis du har kaffekvern så er det aller best å kjøpe hele bønner, fryse ned og ta opp litt av gangen. Du får da den desidert beste kaffen!

Sjokoladeingredienser i førjulstiden!


Jeg har fått med meg at det den siste tiden har vært vanskelig å få tak i sjokoladeingredienser fra iHerb. De har vært utsolgt for viktige ingredienser ganske lenge og hvis man ikke er tilgjengelig akkurat i det de får inn nye varer, er de utsolgt allerede dagen etter. Jeg føler derfor for å informere dere litt om andre alternativer også.  Jeg VET nemlig av erfaring at nå fremover mot jul vil det bare bli enda vanskeligere å få tak i sjokoladeingredienser!

Aktuelle linker:
Gojiking.co.uk
Funkyraw.com


Min favoritt er helt klart Gojiking. Begge sender fra Storbritania og er helt trygge sider å handle fra. Begge sidene tar betaling gjennom paypal. Jeg har bestil masse fra begge nettsidene og jeg er veldig fornøyd. Fra funkyraw har jeg bestilt småtingene Gojiking ikke har, som spiret bokhvete, rå kjeks og "brød", rå sjokoladebarer, yacon chips osv. Ellers handler jeg det meste fra Gojiking. Det er gode produkter. Gojiking og Funkyraw selger begge masse ingredienser til rå sjokolade. Mitt tips er derfor å ty til disse sidene (eller andre) hvis du nå sitter uten en ingrediens og ikke har en anelse om hvor lang tid det vil ta før iHerb får de inn igjen. Portoen regnes utifra vekt, men en typisk pakke med verdi under 200 kr kommer ca på 30-60 kr i frakt. Ikke så galt, men det blir litt dyrere enn iHerb.

Siden iHerb er utsolgt (og har vært utsolgt lenge!) for kakaosmør så måtte jeg bestille det fra en annen plass. Jeg bestilte derfor fra både Gojiking og Funkyraw og slik ser de ut:

 

Gojiking's er fra Peru, mens Funkyraw's er fra Ecuador. Gojiking's er gulere (men ikke like gul som det ser ut til på bildet) i fargen enn Funkyraw's som er veldig lys. Gojiking's er glatt, mens Funkyraw's føles tørr og skrukkete. 500g kakaosmør fra Gojiking koster ca 125kr, mens 500g kakaosmør fra Funkyraw koster ca 140 kr. Portoen er ca den samme. Begge funker bra til å lage sjokolade, men personlig syns jeg den fra gojiking ser mer proff ut enn den fra funkyraw. Den er dessuten mest lik Navitas Naturals kakaofettet de selger på iHerb. Den koster ca 110 kr for 454g. Se her. Jeg kommer hvertfall til å kjøpe kakaofettet fra Gojiking igjen, spesielt med tanke på at man får kjøpt kakaofettet i større pakninger!

Av andre sjokoladeingredienser bestiller jeg alltid rått carob-pulver og vaniljepulver fra gojiking og det jeg mangler eller iHerb er utsolgt for. IHerb ER billigere, men jeg ønsker ikke å sitte i opptil uker å vente på at ingrediensene jeg trenger er tilbake på lageret!

Ellers er det viktig å huske at det er mange norske helsekostbutikker, nettsider eller skandinaviske nettsider hvor du kan få tak i sjokoladeingredienser hvis du skulle gå tom eller ønsker raskt levering.. Poenget mitt er at det tar helt av nå fremover mot jul og det er en fordel å være forberedt på det.

   Så, hvis du har planer om å lage sjokolade til/før jul så bør du begyne å planlegge nå!

 

Jeg vil også vinne ingredienser til rå sjokolade :D

Superlivsstil har give away på bloggen sin hvor hun skal gi bort rå sjokolade-ingredienser fra ØKOSJOKOLADE. Nå skal hun dele ut tre premier og jeg deltar med åpent sinn og kryssede fingre. Jeg har liten erfaring med økosjokolade, så det hadde absolutt vært stas å prøve disse produktene også. Vi som er fan av rå sjokolade får aldri nok av slike ingredienser! Vil DU vinne ingredienser til rå sjokolade? Da kan du delta HER!

Anita har en super blogg, med supermat og supre ingredienser, en skikkelig supermamma er hun også. Absolutt en av mine favorittblogger, og hvis du liker min blogg vil du hvertfall like hennes.

Viktige ord om ME!

Jeg er for tiden ute av drift og det er det ME'en som har skyld i. Vi med ME (og vi er mange!) møter daglige utfordringer som tapper oss for oppbygde krefter. Disse utfordringene kan for noen ME-syke være å spise eller dusje, for andre kan en utfordring være å klare en 60% stilling, husarbeid, sosiale sammenkomster eller rett og slett det å være mor eller ektefelle. Vi ME-syke dras gjerne over en kam og hvis vi ikke er sengeliggende, med hørselsvern og bind for øynene, -er vi gjerne ikke syke nok. Det er mange som sliter med å ta oss på alvor for vi er "jo" ikke dødende og vi ser "jo" tilsynelatende oppegående og normale ut når vi er ute blant folk. Jeg føler det er på tide at jeg får sagt hva jeg mener om akkurat denne saken!

Noen ME-syke er mye sykere enn andre hvis vi tenker på det å være sengeliggende og det å kunne fungere i hverdagen, men felles for oss alle er at vi blir totalt utmattet, handlingslammet og punktert etter en fysisk eller psykisk påkjenning. Vi må samle krefter, hvile, sove og være i fred og ro i flere dager eller uker. Når vi endelig har ladet batteriene går vi gjerne på en smell fordi vi er så lei av å være asosiale og innelukket i husets fire vegger, at vi går ut og gjør noe som kroppen protesterer imot, men man nekter å lytte. Utmattelsen er som en influensa med hodpine, smerter fra topp til tå, feber, sår hals og sist, men kanskje verst en følelse av at kroppen er totalt tømt for krefter og man føler at det å reise seg er et stort tiltak. Alle ME-syke har sin egen ME. Vi er individer akkurat på samme måte som at en mann kan gå gjennom en forskjølelse og treffe på "det kjente og dødelige manneviruset", mens en annen går gjennom samme sykdommen i full jobb. Det er viktig å huske at det ikke er noe fasit på hvordan alle ME-syke takler å være syk, men vi HAR samme sykdom og skal behandles deretter!

Jeg har vært i kontakt med mange ME-syke etter at jeg begynte å blogge. Noen er friske, mens andre er fortvilte og syke. Noen er i begynnelsen av en mulig ME og skriver fortvilt til meg fordi de håper jeg har en mirakelmedisin, mens andre gjerne vil fortelle meg om sin vidunderkur. Det "rareste" med det hele er at alle som har anbefalt meg noe, anbefaler meg noe annet enn det de andre har anbefalt! En behandlingsmetode eller helbredende "kur" kan hjelpe for en, to eller tre, men man skal være ekstremt forsiktig med å si til et sykt menneske at hvis man ikke prøver alle mulige alternativer, så vil man ikke bli frisk nok! Rett behandling til rett pasient og dette er så utrolig viktig at vi husker på! Jeg vet om flere som har brukt hundre tusener (!) på alternativ behandling og noe hjelper, men det er ingen garanti. Det finnes kanskje en kur, men den er ikke oppfunnet!Dere forstår sikkert hvor jeg vil med dette innlegget. Jeg ønsker respekt, fred og ro over ME. Jeg ønsker at vi som er syke ikke skal bruke ekstra krefter på mennesker som stiller spørsmålstegn ved en diagnose vi har fått, en sykdom som vi ikke liker, men som vi faktisk er nødt til å lære å leve med. Det er mange av oss som sitter spikret fast. Vi ble syke som unge og er unge, uten fullført utdannelse, uten et økonomisk ståsted og vi har ME. Det vil si at vi lever under fattigdomsgrensa, vi kan ikke vudere behandlingsalternativ til 15 000,- og vi får ikke lån. Vi har ikke valgt den situasjonen vi er i og derfor trenger vi hvertfall ikke kritiske spørsmål til hvor syke vi er.
Noen uker får dere innlegg på rykende bånd, mens andre uker sulter bloggen. Det er ME i et nøtteskall! Det er en evig lang berg-og dalbane tur..

Ta en titt HER!

Karamelltrøfler! NAM!

I går kveld hadde jeg lyst på noe snacks, men visste ikke helt hva jeg skulle lage så jeg tenkte å gå for en oppskrift jeg har komponert i sene nattetimer når jeg har ligget i senga uten å få sove. Det ble en suksess! Trøflene smaker karamell og hvis du i tilegg bruker steviadråpene så vil de virkelig smake Freia's smil-karamellfyll! Du kan droppe yaconpulveret, vaniljen og himalayasaltet, men ellers bør du følge oppskriften. Blir perfekt!Til ca 40 små trøfler:

♦ 2 dl mandler (ikke bløtlagt)
♦ 5 små dadler
♦ 1 ss yaconpulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ Et dryss himalayasalt
♦ 6 dråper stevia English toffee <--- gir virkelig karamellsmak, men trøflene er gode og smaker karamell uten også!


Slik gjør du:
- Kvern alt i foodprosessor.
- Etter noen minutter skal massen bli seig, hvis den ikke er seig nok må du tilsett mer yaconsirup eller kokosolje. Jeg brukte nøyaktige mål som i oppskriften.
- Det skal være lett å rulle til kuler!
- Sett i kjøleskapet, blir fastere når de er kjølige, men tåler fint romtemperatur!
- Så enkelt, så godt!

TIPS:
Jeg orket ikke lage sjokolade, men planen var å dyppe disse kulene i sjokolade, så hvis dere gjør det (som jeg vil tro bare blir enda bedre), -så gi gjerne en tilbakemelding. Jeg skal hvertfall prøve det neste gang jeg skal lage sjokolade.

  Bon apetitt! :)
 

4 uker sukkerfri, oppdatering!

I dag har jeg vært sukkerfri i 4 uker og det går strålende! Hvis man først går inn for å endre en uvane er det ikke noe problem å holde seg der. Jeg har det så mye bedre uten sukker! Humøret er stabilt, jeg føler meg ren og jeg har ikke lyst på sukker i det hele tatt. Av og til tuller blodsukkeret med meg, men da vet jeg at det er på tide å spise, ikke at det er tid for "sukkerrus". 

  Sukkerfritt, deilig og allergivennlig snacks:
 
  
    
   Bildene er linket til innleggene.

Jeg gleder meg til de neste månedene uten sukker og planen er å forbli sukkerfri etter nyttår! Har aldri hatt et så stabilt og godt humør som jeg har nå, tross mørke og kalde høstkvelder. Jeg er sliten, men jeg har det så bra og jeg får i meg så utrolig mye god og næringsrik mat. Det er så godt og kjenne at man gir kroppen det den lengter etter. Men jeg har konkludert med at avokado ikke er noe for meg altså. Huff. Blir kvalm bare jeg skriver ordet... ;)

Håper denne nye kategorien "Sukkerfri ut 2010" kan inspirere andre til å prøve å bli sukkerfrie. Det er som jeg har sagt før, det handler ikke om å nekte seg noe som helst, men å erstatte sukkeret med alternativer som er sunne og gode for kroppen. Resultatene kommer veldig fort!

Ha en flott høst dag! Det er så pent ute nå!

Nå skal vi mentalt trenes friske!

Så på God Morgen Norge for en liten stund siden og nå har det kommet et nytt treningsopplegg for deprimerte, utmattede, stressende, utbrente ol. Senteret ligger i Oslo og opplegget går ut på å trene mentalt. Helt sikkert flott det, for de som bor i Oslo. Intui er det første mentale treningssenteret i Norden, så det er vel bare å smøre seg med tålmodighet til det kanskje kommer et slikt tilbud i din nærmeste by...


Bildet er hentet fra artikkelen om Intiu på GMN.

Vi lever i et samfunnn hvor det hele tiden stilles høye forventinger til oss og vi krever stadig mer av oss selv. Mange av oss glemmer å lytte til kroppens røde lampe og mental trening går ut på nettopp det å lytte til kroppens signaler og lære å porsjonere ut den energien kroppen har riktig. Det ligger sikkert veldig mye positivt i det å bli bevisst ovenfor egen kropp og signaler, lære å lytte og leve i nuet. Unngå å plages over det som har hendt og det som skal skje, men leve i nuet og være her nå! Det er jo litt som LP dette, bare dette er et treningssenter, ikke et kurs. Jeg håper dette kan hjelpe mange til et friskere liv, og til (forhåpentligvis) en mye billigere pris enn LP!

Du kan lese mer HER!

Husk:


Håper dere har hatt en sålangt fin kveld. Jeg har forspist meg på avokado. Forspist og forspist. Jeg har spist nesten en hel. Tror ikke jeg tåler avokado så godt som jeg ønsker, blir så kvalm. Noen andre som blir det?

Og husk; You only give when you love :)

Sjoko-og nøttekuler!

Jeg lovet å komme med oppskrift på godterikulene mine, og selvsagt skal dere få den! Disse kulene og "Bounty"-sjokoladen falt i smak hos alle jentene, og min kjære gomlet ivei. Suksess med andre ord! Dere må prøve disse :) Oppskriften har jeg smakt meg frem til selv, og jeg har ikke fulgt en oppskrift.

 

Til ca 40 passelig store kuler trenger du:

♦ 2 dl mandler (bløtlagt over natta)
♦ 0,5 dl hasselnøtter (bløtlagt over natta)
♦ 12 små dadler, tilsvarer vel 6 store. (ikke bløtlagt)
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 1 ss yaconpulver
♦ 3 ss kokosolje (smeltet)
♦ 4 ss kakao
♦ Et dryss himalayasalt- Tilsett alle ingrediensene bortsett fra yaconsirupen i foodprosessor. Skru på og kvern. Kanskje du må skrape fra kantene en gang eller to, men min blanding ble til en stor deig med en gang jeg tilsatte litt og litt yacon sirup.
- Konsistensen er nå klissete og fin, uten å være for bløt, perfekt til å rulle noe i!
- Form til kuler, rull i det du vil ha rundt de og sett kjølig.
- De blir ikke harde, men litt fastere ved å stå kjølig.
- Jeg rullet mine i kokos og rått kakaopulver, men det er jo bare fantasien som setter grenser!Ønsker du å gjøre disse kulene helt rå er det bare å kjøpe rå yaconsirup (vanskeligere og dyrere å få tak i), eller droppe yaconsirupen. Personlig er disse så rå de kan få blitt uten å være 100% rå.

Dette er snop du kan servere til jul! Alle kommer til å like de :D

Jentekveld!

I kveld får jeg jentene mine på besøk og det blir spennende å se om de vil like "Bounty"-sjokoladen. For "sikkerhetsskyld" måtte jeg lage noe annet også. En oppskrift jeg har jobbet meg frem til og er veldig fornøyd med! Noen skikkelig gode godterikuler. Kaller de godteri fordi de er søte som godteri, snop og kaker, men de er selvsagt uten sukker og andre stygge ingredienser.  De smaker bare helt fantastisk. Oppskrift og flere bilder kommer i morgen. Mon tro hva jentene syns om disse da? Jeg syns hvertfall de med kakao er best. Jeg har blitt så sensitiv for sødme nå at de med kokos faktisk er for søte, og kokosen som er usøtet(!). Sånn er det å være på sukkeravvenning!

     HUSK; det er det indre som teller! Det gjelder for disse også!

                                                                                                                             Ha en superfin lørdagskveld! :)

Hjemmelaget "Bounty"-sjokolade!

Mange av dere som testet sjokoladen med kokos-og karamellfyll synes den minnet om Bounty sjokoladen. Vil dere ha Bounty skal dere få Bounty! Du vet den sjokoladen som er fylt med kokos? Min variant er langt ifra like søt, men den smaker Bounty! Yum, yum!

   Rå sjokolade laget jeg SLIK.
Til kokosfyllet brukte jeg:

♥ 4 ss smelta kokosolje
♥ 5 ss kokos
♥ 5 dråper vanilla creme
♥ 1 ss sukrinmelis (kvern sukrin/erythritol til melis)OPPDATERING: Hvis du har kaffekvern/kvern så kvern 3 av spiseskjeene med kokos og 1 ss med sukrin sammen. Rør dette sammen med resten av ingrediensene. Det blir mye bedre med litt kvernet kokos enn kun hele biter, dessuten trenger man mindre kokosolje fordi blandingen suger til seg kokosoljen.

Hvis du ikke har kvern så bruker du 7 spiseskjeer kokosolje og følger disse intruksjonene:

- Bland ingrediensene sammen, pass på at kokosoljen ikke stivner, sett evt. bollen i varmt vann.
- Pass på at kokosen er innolja i kokosoljen :)
- Så er det bare å fylle sjokoladeformer og få sjokoladen opp til kantene, fylle på med kokosfyllet, sette kjølig og så fylle på med sjokolade. Er du usikker se HER.
- Liker du mint?
Prøv med noen dråper mint/peppermynte-ekstrakt.... Men husk at hvis du ikke er vandt med store mengder kokosolje, så bør du ikke spise alt for mye av denne sjokoladen (eller annen snacks med mye kokosolje). Kokosolje setter virkelig leveren i full sving og man blir faktisk kvalm og løs i mage. La meg forklare det kort og brutalt: oljen går rett gjennom! Det skal mye til, men nå har jeg hvertfall sagt det!

Oransje og "kremet" gresskarsuppe!

Det er så vakkert ute for tiden. Bladene faller av trærne og pynter bakken med sine vakre farger. Rødt, gult, oransje og grønt, det er så pent. Høsten er pen. Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen; vi er så utrolig heldige som har fire forskjellige årstider. Alle årstidene har med seg noe positivt og selvom ikke alle er like glad i snø og kulde, så er det viktig å se det positive i disse årstidene. Høsten er tiden for å krype opp i sofakroken og nyte varm mat og drikke. Jeg laget en deilig gresskarsuppe i går. Det er faktisk bare et par uker siden jeg smakte gresskar for første gang i hele mitt liv, men det blir ikke den siste. Suppa står i stil med naturen utenfor. Bon Apetitt!
Jeg brukte:
♦ 1 gresskar (1,2 kg med skall og kjerner)
♦ En bit sellerirot
♦ 1 stor løk
♦ 2 store hvitløksfedd
♦ 2 buljongterninger
♦1 liter vann
♦ Himalayasalt og pepper
♦ 2 dl økologisk kokosmelk


- Skrell gresskar, fjern den midterste delen med vev og kjerner, og kutt i biter. Kjernene kan du ta vare på og bruke som snacks. Jeg syns ikke de er noe særlig...
- Del selleriroten i biter.
- Fres løk og hvitløk i litt kokosolje til den såvidt er gylden.
- Kok løk, gresskar og sellerirot møre i krydder og 1 liter vann (eller nok vann til det såvidt dekker grønnsakene).
- Når gresskaret var mørt fjernet jeg 2 dl væske (denne kan du fryse ned og bruke som buljong) og så tilsatte jeg 2 dl kokosmelk, mer enn dette blir fort kvalmende.
- Så blendet jeg med stavmikser til en gjevn og fin suppe. Hvis ikke du har stavmikser kan du mose grønnsakene med en gaffel. Ikke bruk blenderen når suppa er varm, det vil gi deg suppe utover hele kjøkkenet! Jeg snakker av erfaring. Stavmikser gjør susen!
- Spises umiddelbart og jeg hadde en stor klatt med røros rømme. Så godt og så utrolig enkelt!
- I dag spiste jeg rester med 2 ss næringsgjær. Veldig godt!  Suppa er vegansk, glutenfri, laktosefri, soyafri, sukkerfri, osv...

Søkefunksjon!

Nå har jeg endelig(!) fått installert en søkefunksjon på bloggen og jeg håper det kan hjelpe dere til å finne frem litt lettere. Jeg forstår godt at det kan være vrient å finne frem til riktig innlegg, men hvis dere bruker søkefunksjonen så skal den hjelpe dere godt på vei!

Har du lyst på en søkefunksjon på din blogg?
Da kan du bruke denne koden. Gå til design, rediger, maler og lim koden inn der du vil ha den.

<form action="${AppUrl}index.bd?fa=search.do" name="search" method="post">
<input type="hidden" name="bl_id" value="${BlogID}" />
<input type="text" name="criteria" value="" size="12" maxlength="64" />
<input type="submit" value="Søk" />
</form>

At ingen har fortalt meg at det er sååå enkelt tidligere. En god start på helga!

God helg kjære lesere!

Lager du hjemmelaget sjokolade?

Eller er du på utkikk etter konfektformer? Da har jeg et tips til deg. Jeg har kommet over noen isbitformer som fungerer supert til sjokolade. Det er diamantform og jeg fant de på Jernia. Jernia selger også "ordentlig" sjokoladeformer i silikon, men de koster 119,-/stk. Disse koster 38,-/stk og er til og med mer elastiske enn de dyre. Forskjellen på plast og silikon er at i silikonformer blir sjokoladen matt, mens i plastformer blir sjokoladen blank.

VIKTIG oppdatering: Nå har jeg prøvd å bruke formene til sjokolade med fyll (karamellfyll), men det funket ikke noe særlig så disse formene er best hvis du bare skal lage sjokolade med valgfritt fyll som nøtter, frø og tørket frukt. Tenkte det var greit å gi beskjed om :)


                                                                                                                         Så nå vet dere det. Smil :)

Gode ord på veien :)


                                             "Let your heart guide you"
Små gleder i hverdagen. Det er hyggelig med Yogi teene hvor man får slike søte sitat. Dagens sitat varmet litt ekstra. Og det er jo helt sant. La oss følge hjertene våre... Ha en god dag og sett pris på den som om det skulle vært den siste!

Grønnkål chips 3 med "OST"!

Dere vet jeg har fått helt dilla på grønnkål og grønnkål chips. Siden jeg mottok næringsgjæren min for noen dager siden måtte jeg selvsagt prøve grønnkål chips med næringsgjær, pga. den parmesan/oste-liknende smaken. Og det ble veldig, veldig godt. Hvis du har prøvd den tidligere oppskriften på grønnkål chips, og likte den, så vil du hvertfall like denne. Alle som har eller skal kjøpe næringsgjær bør prøve grønnkål chips mes ostesmak! NAM!

Les mer om næringsgjær HER.

 

Den gamle grønnkål chips-oppskriften:
♦ Blader av 4 bunter grønnkål
♦ 3 dl cashewnøtter (bløtlagt en times tid pluss)
♦ Smak til med saft av sitron
♦ Hvitløksfedd eller hvitløkspulver
♦ Grovkverna sort pepper
♦ Himalayasalt
♦ Legg til: 5 ss næringsgjær.
- Ikke blend næringsgjæren sammen med cashewnøttene. Næringsgjæren kommer i flak og er god slik den er, den trenger ikke å bli pulverisert.
- Strø over en spiseskje av gangen og pass på at alle grønnkål-bladene får rikelig med næringsgjær. Jeg strødde den femte spiseskjeen over helt til slutt, da det lå utover bakepapiret.
- Tørkes i ca 12 timer på 50grader med døra på gløtt.
- Usikker? Ta en titt HER!


NB:
Ønsker du å beholde mest mulig av næringsgjærens vitamin B12, må du ikke utsette den for sterk varme! Ellers kan du selvsagt "steke" chipsen på høyere temperatur over mye kortere tid, hvis du ikke har tid til å gjøre den raw.

"Knas, knas, knas, knas..."

Vegetar puckar!

Haha, for et sært ord; "puckar". Det er altså vegetariske boller det er snakk om og jeg er mektig imponert over disse. Min erfaring er at når man spiser vegetar-kaker/boller/og liknende, så blir konsistens og smak veldig merkelig. Jeg har savnet noen vegetar-alternativer, noen alternativer som ikke er helt ok, men som er supergode! Disse bollene bør du prøve hvis du er så heldig å komme over de, for de er faktisk supergode! De smaker deilig basilikum og konsistensen er som de ville vært med kjøtt. Gode tyggemotstand og de går ikke i stykker når de stekes. Konsistensen er som de ville vært med kjøtt, og min kjære likte også disse veldig godt. Virkelig en ny favoritt her i huset. Dette er "vegetarmat for skeptiske kjøttetere", men selvsagt også for alle andre.

  Vegetar puckar ;)


Ingredienser: rehydrert soyaprotein, rapsolje, eggehvite, maisstivelse, betfiber, krydder, naturlig aroma og salt.
Dessuten bruker de ikke genmodifisert soya, konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer.

  De er ferdigstekt og det trengs kun en liten oppvarming!


Det skal visstnok være en hel serie i dette merket, og jeg fant noen flere på "Ultra", sånn hvis du lurte på hvor de er kjøpt :) Jeg har smakt "burgerene", men de er ikke like gode som disse. Fin konsistens på de, men de smaker ikke like godt. 

Anbefales til alle kjøttetere som gjerne vil redusere inntaket av kjøtt, og til vegetarianere selvfølgelig.  

Næringsgjær: veganerenes svar på ost!

Tusen hjertelig takk til Lise som introduserte meg for næringsgjæren. Jeg smakte dette først i grønnkål chipsen hennes og deretter måtte jeg bestille med en gang! I forrige uke fikk jeg endelig næringsgjæren og jeg falt pladask. For å beskrive smaken, den smaker ost, men mer spesifikt: mange syns smaken minner om cheddar og parmesan. Jeg syns det minnet om ostepop! :D Næringsgjær er ikke rått, den er pasteurisert, men brukes av rå veganere, og andre som ikke ønsker/kan spise ost.

 

Om næringsgjær / nutritional yeast:

♦ Inneholder opptill 50% protein!
♦ Næringsgjær er et inaktivt gjær, altså det er pasteurisert og er ikke "levende" slik vanlig gjær er. Dette er trygt for de med candida.
♦ Er en super B12-kilde (så lenge næringsgjæren man kjøper er beriket med dette), utenom alger og animalske kilder. 1 ss av næringsgjæren jeg har bestilt inneholderr 200% av anbefalt daglige inntak av B12! <--- Les dette alle som er skeptiske til alger som en god nok B12-kilde, eller til dere som spiser lite animalske produkter. JAFS!
♦ Mange av næringsgjærene, både i flak og i kapsler, er beriket med ekstra B-vitaminer. Dette er med andre ord en B-vitamin bombe, men sjekk næringsinnholdet hvis du er usikker på om din er det!
♦ B-vitaminer styrker hud, hår, negler, demper mesturasjonssmerter, bedrer hukommelse, styrke nervene og immunforsvaret, osv, osv. B-viaminer er vannløslige, det vil si at de ikke lagres i kroppen, skilles ut gjennom urinen og det er ikke mulig å ta for mye.
♦ Næringsgjær kan med fordel tas av gravide. Næringsgjæren jeg har inneholder store mengder folat og litt selen.
♦ Næringsgjæren jeg har bestilt er uten GMO, salt, stivelse, hvete, gluten, mais, soya, melk, egg, skalldyr og konserveringsmidler. 
♦ Kan tilsettes i melk og smoothies, strøs over yoghurt eller grøt. Jeg vil nok heller tilsette det i mat som hadde vært god med ost. Mange strør litt over popcorn, pasta, tofu, supper, eller legger det til i dyreforet for økt næringsinnhold.


NB; NB; NB; Hvis du skal kjøpe næringsgjær fra utlandet så pass på at du ikke bestiller "Brewer's yeast", fordi det er ølgjær og smaker død og fordervelse! Riktig ord for næringsgjær på Engelsk er "Nutritional yeast" og i mange av helsekostene i Norge selgers næringsgjær i merket "Bjæst". Det er altså ikke noe problem å få tak på dette her hjemme, men jeg bestilte mitt HERFRA, kostet ca 50 kr for 284 gram!

Mmmango smoothie!

På tide med en smoothie igjen. Det er en stund siden sist, er det ikke? Hihi. Godt er det hvertfall med en oppfriskende drikke, selvom høsten har satt inn for fullt! Her kommer gårdsdagen herlighet:


Til to pers:
♦ 2 dl økologisk kokosmelk
♦ 1/2 banan (gjerne fryst)
♦ 1 mango (gjerne fryst)
♦ 2 ss yacon pulver
♦ 1 ss chiafrø
♦ 1 ss aktivated barley
♦ 2 ts acai
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ Vann nok til at blenderen blender.
- Blendes til det er en smoooth konsistens! Creamy og god!

Det er acaien som gir den rosa fargen :)

SjokoladeKOS!

I dag hadde jeg besøk av min kjære bestevenninne og vi koste oss med hjemmelaget sjokolade. Min konklusjon er: det er nå bevist at veien til kvinnens hjerte er sjokolade! Føler meg litt småforelska og er direkte svevende på rosa skyer når jeg spiser slik nytelse! ... Derfor må jeg inspirere (og foråpentligvis friste) dere litt med noen bilder. :)


   
Nom, nom, nom! Jeg har noen med hasselnøtter, de bulkete og runde er med karamellfyll, mens hjertene er med kokos-og karamellfyll.

                                         Sett pris på de små gledene i hverdagen og ha en god natt! :)

Lille persille :D

Det er høysesong for årets frukt, grønt og ikke minst urter og er du så heldig og har tilgang på en stor fryser så er det mange gode kupp å gjøre nå om dagen! Jeg kjøpte en diiiger bunt med persille til 15 kroner. Nå ligger den oppkuttet og trygt i frysen og jeg har den sikkert i to år. Urter trenger ikke å bli forvellet en gang, det er bare å hakke opp og fryse ned, og så har man deilige og ferske urter resten av året. Det smaker så mye bedre med ferske urter, enn tørket!

  Fersk, vasket og oppkuttet persille                                               Klar for frysen
 

Ta deg en tur på nærmeste torg og se om du kan finne noen kupp du kan varme deg på resten av året! Ingen grunn til å sippe over dyre grønnsaker om du har plass i frysen :D

Glutenfrie pannekaker :)

For et par dager siden lagde jeg noen veldig gode pannekaker. Pannekaker er egentlig ikke noe jeg er spesielt begeistra for, siden jeg har blitt mata med det gjennom hele oppveksten, så går det faktisk an å få avsmak på pannekaker også! Hehe. Men nå var det veldig godt. Jeg vet ikke med dere, men jeg er vandt med at pannekakene ikke er søtet, og at man søter pannekakene etter at de er stekt. Hvis du dermed liker søte pannekaker, må du nesten sukre røra selv, med stevia, sukrin eller den søtningsformen du foretrekker.

   Se så nydelige:


Veldig, veldig, veldig enkelt:
♦ 2 dl glutenfri bakemix (fiks, ferdig og klar til bruk. HER har jeg skrevet om den).
♦ 1 egg fra glad høne
♦ 3 dl vannJøye meg. Det var det! Kan det bli enklere?
Rør ut alle klumper og stek pannekakene på middels vare. Stek gjerne i kokosfett. Jeg brukte denne.
Oppskriften gir 3 store og tykke pannekaker, eller 4 tynne.
PS: Det skal ikke være nødvendig å bruke egg, men jeg syns det blir best og så lenge man tåler egg, og vil spise det, så er det bare litt ekstra protein :)


Jeg spiste min pannekake med grønnkål, rødbete, agurk og noen knallgode vegetarboller. Kommer tilbake til de. Jeg kunne fint droppet å ha salaten i og bare rullet pannekaken og vegetarbollene sammen, men det gjorde jeg altså ikke. Smakte veldig godt. Jeg er nemlig vandt med at pannekaker skal serveres med sukker eller syltetøy, så for meg er det en helt ny smaksopplevelse å spise pannekaker uten søtt til. Men jeg ble positivt overrasket. Gled dere til jeg kommer tilbake med vegetarbollene. De er (nesten) til å dø for!

Glutenfri bakemix!

Her kommer en liten anbefaling om et produkt jeg har blitt veldig glad i. Du finner sikkert liknende melblandinger, som "Semper" og "Cornells", men disse har jeg aldri prøvd selv. Jeg gikk for denne glutenfrie melmixen fordi tilbakemeldingene var veldig positive og selv ble jeg ikke skuffet. Ja, den er fra iHerb! ;)NOW FOODS - Gluten Free Baking Mix

♦ I prinsippet kan man bruke denne til all glutenfri matlaging, men det mangler oppskrifts-forslag, så her må man nesten prøve seg frem selv. Blandingen inneholder alt som trengs til å bake, men det vil nok være en fordel å bruke gjær hvis man ønsker luftig bakst, som boller og rundstykker. Dêt gjør ikke jeg og de fleste som baker glutenfritt vet at man ikke kan forvente at det heves som "normalt". Denne melblandingen mener jeg smaker mye bedre enn både jyttemel og bokhvetemel, men det går selvsagt an å blande disse litt.
♦ Ingredienser: Økologisk- brun rismel, buttermilk (kjernemelk), arrow pulver (en stivelsesrik rot), mandelmel, tapiocamel, gule og kverna linfrø, aluminiumfritt bakepulver, natron, havsalt og xanthan gum (karbohydrat som hjelper når man baker glutenfritt).
♦ NB: Jeg tror ikke kjernemelk er laktosefritt.
♦ Koster ca 30 kr for 680 gram, kan kjøpes HERFRA! 


Jeg prøvde meg på noen "scones" og de ble veldig gode. Jeg brukte 1/3 av hele pakka, vann og 2 raspa gulerøtter (for å gjøre de saftige). Kuttet de på midten å spiste de nystekte med røros smør og et dryss himalayasalt. Veldig godt. Det ble 10 scones.

Sukkerfri ut 2010: oppdatering!

I dag er jeg på min 14. sukkerfrie dag og hvordan har jeg det? Jeg har det SÅ BRA! Humøret er stabilt og jeg har ikke hatt lyst på snop en eneste dag. 14 dager er ingenting, men det er kanskje de viktigste dagene i en slik overgang. Det er her man gjerne føler et enormt sukkersug og man løper ned veggene i frustrasjon og håp om å døyve suget. Det er nå jeg innser at det er slik jeg VIL ha det! Å være sukkerfri og uten cravings etter sukker. Sukker gir meg ingenting, absolutt null komma null og jeg vil så gjerne nyte snacks og godis som gir meg noe, samtildig som det smaker deilig.

Ellers blogger jeg lite for tiden for selvom jeg føler meg veldig bra, er jeg så trett og så utrolig utmattet. Jeg tilbringer over halve døgnet i søvn, så nå får jeg virkelig håpe jeg våkner fra denne dvalen snart! Det er meldt knallvær resten av uka, kanskje det hjelper?

                                                          Ha en fin onsdagskveld :)

Yacon IN STOCK!Jeg vil bare tipse dere om at den deilige yacon-sirupen endelig er tilbake på lageret på iHerb! De får den regelmessig inn, men det kan fort gå et par uker og det er sure dager hvis man er veldig fysen på karamellkonfekt <3

Sitter du nå og klør deg i hodet og ikke skjønner hva yaconsirup er for noe merkelige greier? Ta en titt HER.


                                      Ø n s k e r    d e g     e n     f i n     s t a r t     p å     u k a !


PSSST!!! Hvis du ikke har bestilt fra iHerb før kan du bruke rabattkoden VOR992 og du vil få $5 i rabatt på din første bestilling!

Tid for bøker!

Jeg var på biblioteket for noen dager siden i håp om å dra med meg noen underholdende bøker til mørke og triste høstkvelder. Jeg har lenge hatt lyst til å lese "Den hemmelige kokken" av Mats-Eric Nilsson, men har av en eller annen grunn ikke kjøpt den, så da var det moro å finne den. I tilegg har samme forfatter skrevet "Ekte vare - veien til uforfalsket mat" og denne boken visste jeg ikke at han hadde skrevet, så det var ekstra moro!

Nå blir det mange rolige kvelder, godt plassert i godkroken av sofaen, klar for å lære mer informasjon om lureriet i maten!Hvis du bor i Kristiansand: Jeg så de hadde "Kjernesunn familie oppskriftsbok" og "raw food på norsk" og de har sikkert mange andre uten at jeg skal si noe sikkert. Spør i skranka. Bare sånn hvis du kunne tenke deg å lese disse, men ikke vil kjøpe så er det verdt en tur på biblioteket. :)

Nå skal jeg lage eplekake! Jafs!

100% økologisk kyllingkjøttdeig!

Jeg er glad i vegetariske retter, men jeg spiser også veganske retter gjevnlig, men jeg er også veldig, veldig glad i kylling! Jeg klarer meg fint uten alt annet kjøtt, men kylling/kalkun er virkelig luksus for meg. Ettersom jeg har blitt veldig opptatt av HVOR kjøttet jeg spiser kommer fra og at kilden driver etisk, så har jeg konkludert med at dette er en superenkel metode for å spise kyllingkjøttdeig med god samvittighet. Dyrt? Ja, men jeg spiser kjøtt ên dag i uken. For dyrt? Absolutt ikke! Så selvom jeg er dyrevennlig OG kjernesunn, så er det lasagne, taco og pizza her i hus også, bare fra bunnen av :)

   Det eneste du trenger er:

  Okei, og en foodprosessor da!Man merker ikke at det er rent kyllingfilê, det smaker og ser ut som vanlig "kyllingkjøttdeig". Min kjære har aldri klaget når jeg har laget denne typen kjøttdeig, så her i hus blir dette kjøttdeigen fra nå av!

Ganske morsom link. Hun veide kjøttdeigen før og etter steking for å se hvor mye kjøtt hun satt igjen med:
http://matbit.blogg.no/1281714573_first_price_kjttdeig.html

Grønnkål chips 2!

Etter at jeg fikk smaken på grønnkål har jeg "måtte" ha en daglig dose med grønnkål chips. Jeg elsker grønnkål! Her kommer en annen variant av oppskriften på grønnkål chips'en jeg la ut for noen dager siden.


Tomat marinade:
♦ 2 dl cashewnøtter (bløtlagt en time +)
♦ 7 soltørkede tomater (bløtlagt en time +) De er halve.
♦ Bløtleggingsvannet til tomatene
♦ 1 stort hvitløksfedd
♦ 1/4 saft av en sitron
♦ Himalayasalt
♦ 1/4 ts chilli eller kajennepepper
♦ Grovmalt sort pepper

Slik gjør du:
- Kvern cashewnøtter med litt(!) vann i blender/kjøkkenmaskin sammen med de andre ingrediensene, unnatt tomater.
- Når denne massen er tykk, gjevn og flytende, tilsettes de soltørkede tomatene med bløtleggingsvann. (Bløtlegg tomatene så de så vidt er dekket med vann).
- Blend godt. Hvis blenderen henger seg opp må du tilsette mer vann, men bruk minst mulig væske!
- Tomatmarinaden helles over grønnkålen og du blander dette godt sammen.
- Tørket på 50 grader til de er tørre og sprø, ca 12 timer, men dette kan variere mye, men mine chips har tatt ganske nøyaktig 12 timer.
- Du må gjerne åpne døren helt for å slippe ut fuktigheten av og til.
- Husk å snu de når de begynner å bli tørre slik at de tørker ordentlig på begge sider. 

HER finner du en annen og veldig god variant av grønnkål chips.

  De smaker cheesy tomat. JAFS!

Tusen takk!

I dag fikk jeg ei pakke med gojibær i posten fra en av leserene, Tina. Hun kunne ikke ha gojibærene selv, så hun ville at noen som kunne få bruk og glede av de skulle få de, enn at de ble liggende å støve ned i ei skuff. Jeg hadde bare et par håndfuller med gojibær igjen, så det passet perfekt! Tusen hjertelig takk Tina, veldig snillt av deg å tenke på meg når du ikke kunne ha gojibærene selv!

 

   Jeg lover å nyte hvert eneste bær! ^o^.

Månedsoppdatering for september!

Det ble ingen månedsoppdatering for august av den grunn at det ikke var noe å skrive, ingenting, men noen ord om august: Jeg var dårlig og svede rundt i min egne reisefeber-boble helt frem til vi reiste den 22. august. Der nede var formen veldig bra! Det var det. August forsvant som dugg for solen og bortsett fra reisen, skjedde det ingenting!


REISE:
♦ Vi reiste til Nessebar i Bulgaria og hadde to helt fantastiske uker. Formen var grei og jeg fant en balanse mellom aktivitet og hvile. Vi gjorde "mye", men jeg passet på å hvile, sove nok og ta det rolig. Gammel dame vet dere ;)
♦ Absolutt en av de beste opplevelsene i hele mitt liv. Fantastisk deilig å dra på en slik ferie med min kjære.

SYKDOM:
♦ Da vi var i Bulgaria var "alle" på hotellet syke og det gikk rykter om at dette var noe som smittet gjennom airconditionene på rommene. Jeg ble ikke syk. Før vi kom hjem vel og merke og der var jo halve byen allerede syke. Masse smitte og veldig mange med lungebetennelse/stille lungebetennelse.
♦ Veldig mange i min krets fikk antibiotika etter uker med sykdom, jeg slapp unna med en kraftig forskjølelse. Årets forskjølelse.

EGG OG GRØNNKÅL:
♦ Inngikk avtale på å få levert økologiske egg fra frittgående og glade høner. Superfornøyd med avtalen og kommer ikke til å kjøpe et eneste egg fra butikk.
♦ Fant kjærligheten til grønnkål og har vært frelst siden. Spiste grønnkål daglig, enten rå eller som grønnkål chips. Jafs!

SUKKERFRI:
♦ Bestemte meg for å være sukkerfri ut året, noe som ble nøyaktig 100 dager. Les mer her.

HELSE GENERELT:
♦ Var på medisinsk poliklinikk på sykehuset igjen og fikk beskjed om at "utredningen" blir avsluttet da Sørlandets sykehus ikke har noe behandlingtilbud for ME-syke, og at de ikke kan gjøre noe for meg. 
♦ Var ute av hus fem ganger etter at vi kom hjem fra Bulgaria, så trenger ikke si mer enn at jeg har vært dårlig.

Kategorier


PhotobucketInstagram

hits