Tilbake til hovedside

Nam, nam, nam!

Jeg tenkte jeg måtte minne dere på en oppskrift som hvertfall jeg syns er helt fantaaastisk nydelig! Jeg er superfornøyd med oppskriften og oppfordrer dere til å prøve den, eller evt. bytte ut noe hvis dere ikke tåler noen av ingrediensene. Nå som de norske eplene er på sitt beste er det hvertfall en god idè å prøve granolaen i løpet av høsten.Du kan spise disse nydelige bitene med nøttemelk, som en frokostblanding, men jeg spiser de som snacks. Syns de er så smaksrike og nydelige at det ikke trengs noe annet til. Smaker eple, kanel, mandler og bokhvete. Nam. Jeg er hekta!

Hvis du skal spise de i løpet av en ukes tid kan du oppbevare de i en kakeboks eller i kjøleskapet (men da blir de ikke like krispy). Hvis du ikke kommer til å spise de med det første, bør du fryse ned granolaen. Tiner raskt.

Oppskriften og fremgangsmåten finner du HER!

En smakebit av norsk kjøtt-og meieriindustri!

Jeg fikk noen kommentarer etter at jeg la ut link til "FOOD, inc", om at matindustrien i Norge heldigvis ikke driver på på denne måten. Jeg fikk også en link til en norsk dokumentar som tar for seg akkurat dette og nå tenkte jeg at dere skal få denne linken. (Takk til deg som ga meg denne!).

Vi liker å tro at kjøtt merket med "Norsk kvalitet/100% rent norsk kjøtt/og liknende" er så mye bedre enn å kjøpe kjøtt fra f.eks Tyskland. Og vi liker å tro at dyrene behandles mye bedre her til lands. Vi tenker fortsatt på Norge som "idyllen med grønne enger, småbruk med gress-etende kuer og frittgående høns". Dyrene vi spiser behandles bedre i Norge, men langt ifra godt nok og du kan se det selv!

"Smaken av Hund"-heter filmen. Her er link til episode 1:
Episodene 2-12 finner du HER!

I disse filmklippene kan dere få se sannheten om hvordan kjøtt-og meieriindustrien i Norge drives og dere kan gjøre dere opp en egen mening. Filmen ser gammel ut, men opptakene er fra 2005 så det er ingen grunn til å tro at ting er bedre i dag. Filmen er delt opp i 12 x ca 5,30 min, så du må se deg gjennom hvert enkelt klipp, men du bør se hele, virkelig!!!

Jeg gjør oppmerksom på at filmen inneholder sterke sener, men spesielt episode 6.

Sjokolade med kokos-og karamellfyll <3

Hvis ikke dette er en smak av lykke så vet ikke jeg. Du skal få oppskriften på denne deilige sjokoladen. Rå sjokolade er som mange av dere vet full av kraftig aroma. Smaken er fylldig og kraftig, med en lang og bitter ettersmak av kakao. Det er dette som kan kalles sjokolade, fordi det er nettopp det, ekte sjokolade! Har du ikke smakt rå sjokolade har du gått glipp av noe stort, aldri smakt noe liknende og du kommer til å konkludere ved å elske eller hate denne sjokoladen fra det sekundet den treffer tunga (de aller fleste elsker det!). Forbered deg på rosa skyer og en følelse av forelskelse ved første bit. Det er bare å innse det, rå sjokolade med karamellfyll eller dette fyllet vil sende deg til himmels, du kommer til å bli frelst! Selvfølgelig, hvis du liker kokos da!

                  "Et stykke lykke!"


Rå sjokolade lager du
enkelt ved å bruke en del kakaofett (så mye du vil) og blander inn en ønsket mengde med kakaopulver, alt etter hvor mørk og kraftig du vil ha den. Jeg bruker alltid en ss kokosfett, en ss yaconsirup, en ss yaconpulver, en ts vaniljepulver, en klype himalayasalt og litt stevia. Dette gir en nydelig, men mørk sjokolade. Du kan søte med det du selv ønsker, men ikke bruk for mye flytende søtning som f.eks honning, agavenektar eller yacon, da du vil "blande ut" sjokoladen og gjøre den mykere og den vil dermed smelte raskt. Usikker? Ta en titt HER!Her er oppskriften på kokos-og karamellfyllet:
♦ 3 ss yaconsirup (gir karamellsmak)
♦ 3 ss kokosolje
♦ 2 ss kvernet kokos (kvern i kaffekvern, men pass opp: fettet skiller seg raskt, du kan eventuelt droppe å kverne kokosen)
♦ 1 ss kokos
♦ 5 dråper stevia vanilla creme 
(Hvis du bruker stevia English toffee vil det smake mye mer karamell, men da forsvinner mye av kokossmaken)
- Sett i lunkent vann slik at kokosfett og yaconsirupen blir flytende. Bland godt og sett til side.
- Hvis du vil ha fyllet flytende tar du kun 1 ss kokosfett og litt mindre kokos, vil du ha fyllet enda tykkere tilsetter du mer kokosolje og mindre yaconsirup.
Så enkelt og så utroooolig godt!

   

Slik gjør du:
- Så må du fylle en sjokoladeform/isbiteform halvfull, fryse ned maks et minutt, rulle rundt slik at det kommer sjokolade opp til kantene, sette i frysen igjen noen sekunder og rulle rundt igjen slik at sjokoladefyllet blir tykkere. Sett i frysen til sjokoladen er helt stiv.
- Når sjokoladen har stivnet legger du i ønsket mengder kokos-og karamellfyll, men ikke ta for mye. Tenk deg at du skal kunne "pakke inn" kokos-karamellfyllet i sjokoladen rundt. Sett i frysen.
- Fyll opp formen med sjokolade.
- Sett kjølig og etter en stund, en liten stund; NYT!

 

Husk at jeg la ut oppskrift på et utrolig deilig karamellfyll, innlegget finner du HER!

                                        Nytt bilde av kokos-og karamellfyllet (lagt inn feb. 2011):

 

FOOD, inc!

Ok, jeg gir meg ikke så lett for jeg har veldig lyst å få flest mulig til å se denne filmen, altså "FOOD, inc". I dag fikk jeg denne i posten og nå kan jeg innta godkroken i sofaen og sette meg ned og la innholdet i denne filmen synke enda dypere inn. Nå har jeg sett den to ganger og jeg har begge gangene blitt fysisk dårlig etter å ha sett den, men likevel føles det bra å vite hvordan denne matindrustrien driver på. Jeg har faktisk endret en stor del av meg selv etter å ha sett denne filmen, men det kan jeg eventuelt komme tilbake til etterhvert hvis noen er interessert.

                                    "You'll never look at dinner the same way again"
                                      Freia's kosebamse :)

Nå vil jeg altså at du som leser dette innlegget skal se filmen for du kan se den GRATIS på DENNE linken. Det er bare å trykke play. Filmen stopper etter 72 min hvor du får beskjed om at tiden er ute og at du kan se resten en annen gang. Da merker du deg tidspunktet filmen stoppet og ser den eventuelt videre litt senere. Det er altså ingen gode unnskyldinger for å ikke se filmen. Den er gratis, uten reklame og det er noen sterke sener, for dyrekjære, men ikke så sterke at man ikke kan se hele.

Jeg kjøpte "FOOD, inc" på play.com og betalte ca 90 ,- inkludert porto. Dessverre er den kun med Engelsk tale, ikke tekstet, men play.com er forrøvrig en veldig bra side hvis du er interessert i bla. billige bøker på Engelsk.

Grønnsakscoctail med melkesyrebakterier!


Etter å ha lest dette fine innlegget som renpenedelsten skrev om melkesyrebakterier ble jeg inspirert til å kjøpe denne coctailen. Jeg er en av de som må bli MYE flinkere til å få i meg naturlige melkesyrebakterier og i løpet av høsten håper jeg på å få melkesyregjæret mine egne grønnsaker, men inntil den tid får jeg drikke denne coctailen. Og den smakte slettest ikke så verst!


Melkesyrebakterier:

Melkesyrebakterier har en naturlig plass i tarmene (og vaginaen) vår. Ved en antibiotikakur drepes både gode og dårlige bakterier, dog. også melkesyrebakteriene som også kalles for "de snille bakteriene". Det er mange som merker at de lett får infeksjoner eller blir syke i under eller ettertid av en antbiotikakur. Under en slik kur er det derfor ekstra viktig å fylle på med melkesyrebakterier. Melkesyregjærede grønnsaker (som i denne coctailen) eller f.eks surkål, er stappet med disse gode bakteriene. Det sies at nøkkelen til et sterkt immunforsvar starter i tarmene. Disse melkesyrebakteriene styrker immunforsvaret ved å drepe de skadelige og dårlige bakteriene. Vi har rundt ett kilo bakterier i tarmene og det er viktig at en stor del av disse bakteriene er gode.


Helios melkesyregjæret grønnsakscoctail:
♦ Inneholder kun økologiske ingredienser.
♦ Ingrediensene er: rødbeter, gulerøtter, selleri, reddikk og acerola (en frukt).
♦ Melkesyrebakteriene omdanner sukkeret i grønnsakene til melkesyre L(+) og denne juicen inneholder store mengder L(+).
♦ Smaker i grunn bare rødbete og selleri. Liker du rødbeter på glass liker du hvertfall denne.
♦ Helios selger denne grønnsakscoctailen, en melkesyregjæret gulerotcoctail og en melkesyregjæret grønnsakscoctail med bla. tomat i stedet for rødbete..
♦ Kan kjøpes på diverse helsekostbutikker.

Husk Bondens marked!

I morgen er det igjen duket for nok et Bondens marked og for å gi dere enda et argument til å dra minner jeg dere på det i dag, i tilegg til at jeg skriver opp hvor du finner nærmeste Bondens marked! Så bor du i nærheten? No excuses! ;)
LØRDAG 25. SEPTEMBER:
♣ Bodø:  På Torvet
Kl. 10 - 15
♣ Drammen: På Bragernes torg
Kl. 11 - 16
♣ Kristiansand: På Torvet
Kl. 10.30 - 15
♣ Trondheim: På Torvet
Kl. 11 - 16 (Med stort utvalg i økologiske produkter fra hele 16 produsenter!!!) HELDIGGRISER!

Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det igjen. Bondens marked er et marked hvor vi som kunder kan handle direkte fra produsenten. Du kan stille alle spørsmål og få gode svar. Min erfaring er at disse produsentene er svært hyggelige og behjelpelige. De gir deg gjerne smaksprøver og visittkort med lenke til hjemmesidene dems. Her har du muligheten til å støtte lokale produsenter, betale direkte og stille spørsmål du gjerne aldri får svar på fra andre. Dette er supert! Dessuten, det er jo høst! Jeg håper det bugner av sesongens frukt og grønt! Det er lov å håpe! :) Jeg krysser fingrene for litt upasteurisert ost med løk og hvitløk.
Hvis du ikke har anledning til å ta turen innom et av markedene ovenfor, kan du sjekke tid neste Bondens marked arrangeres i nærheten av din by, HER.


Kanskje vi sees da? :D

Sukkerfri ut 2010!

Inspirert av bloggerene som har en "godteriavtale" pågående, har jeg inngått en avtale med meg selv om å holde meg sukkerfri ut 2010. Ironisk nok startet denne avtalen 23.september og jeg fant raskt ut at fra 23.sep-31.des er det nøyaktig 100 dager! Det er ironisk fordi denne "godteriavtalen" bloggerene er med på, gjelder i 100 dager. Jaja, det var jo bare "flaks" med et slikt fint tall! ;)

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg var sukkerfri hele mars og du kan lese mer om det her

Mitt ståsted:
♦ Jeg spiser per dags dato så og si null gram skjult sukker! Jeg er fullstendig klar over hvor sukkeret befinner seg og dette er ikke noe jeg tenker over en gang når jeg handler eller spiser!
♦ Jeg forbanner kunstige søtningsmidler og jeg spiser eller drikker med andre ord ALDRI sukkerfritt med mindre det inneholder kun sukkeralkoholer. Dette vier jeg ikke en tanke til en gang. Jeg velger sukker fremfor kunstig søtning!
♦ Men jeg har mine laster! Jeg er et sukkervrak som har enormt godt av å holde meg unna denne rusen til over nyttår. Jeg er totalt avhengig og jeg er som veldig mange andre: jeg tar en bit, vil ha mer og må ha alt! Jeg har aldri kunne kost meg med litt og dette er virkelig noe jeg vil bli kvitt. Hvis du har lest "Kjernesunn familie"-bøkene vil jeg si at Ninka Bernadette Mauritson forklarer veldig bra hvordan dette sukkersuget er. Det er en evig lang rus, på vei etter mer. Det er faktisk sånn, jo mer man spiser, jo mer vil man ha og i min familie er det ikke sjeldent noen av oss er på "sukkeravrusning" som vi kaller det. Egentlig veldig godt forklart; mye vil ha mer!
♦ Målet er å forbli sukkerfri. Ikke fordi sukker er så "grusomt, forferdelig, fetende, og blabla", men fordi min kropp ikke har godt av det!

Mine unntak:
♦ Jeg sverger til min doble (sukkerfrie) soyalatte med karamell hver gang jeg er i byen. Det er ikke ofte gitt. Karamellen er sirup, bokstavelig talt, men det får så være. Alternativet er aspartam i den sukkerfrie. Nei takk!
♦ Jeg kommer til å drikke vin fordi at når det gjelder vin er jeg mer opptatt av at den skal være økologisk og fair trade-merket og av god kvalitet, enn at den inneholder sukker. Dessuten kan jeg ikke fordra søt vin!
♦ Risgrøten på julaften hadde jeg ikke byttet bort om det så gjalt på død og liv! ;)

Gleder meg til å lage masse konfekt, sjokolade og snop fremover. I dag er det jo faktisk 3 måneder til jul!

   Det var det! Her er min motivasjon:

Slik spirer du mungbønner!

Mungbønner er superenkelt å spire og har en krispy og saftig konsistens. Spiret mungbønner syns jeg smaker som sukkererter, men det er min mening da. Så hvis du har lyst å prøve å spire noe enkelt, kan du starte med disse. Kjøp alltid økologiske frø/bønner og de skal være ubehandlet. Du kan spire disse små bønnene i en spirepose, ved å bruke glassmetoden, i en spireboks eller du kan prøve å spire de i et dørslag. 

  Mungbønnespirer:


Hvorfor spire mungbønner?
♦ Fordi spiret mungbønner er en god kilde til folat og vitamin B, C, E og K.
♦ Fordi spiret mungbønner er en god kilde til mineralene kalsium, jern, magnesium, fosfor, kalium, kobber og mangan.
♦ Fordi spiret mungbønner er en god proteinkilde til å være spirer, 3,5g/100g
♦ Fordi spiret mungbønner inneholder mye fiber og enzymer som styrker fordøyelsen, med mindre du koker spirene da og bryter ned enzymene.
♦ Fordi i spiret form inneholder mungbønner kun rundt 30kcal/100g, så fyr løs!
♦ Fordi spiret mungbønner kan spises i salater, varmretter, kaldretter eller som snacks. Egner seg spesielt i WOK, men må tilsettes helt mot slutten!
♦ Les mer om næringsinnholdet HER.Slik gjør du:
♦ Bløtlegg 1 del mungbønner i 4 deler vann i ca 12 timer.
♦ Bytt vann, skyll godt og sett i et mørkt rom til spiring.
♦ Etter 12 timer trengs det vann; skyll spirene og fjern overflødig væske. Spirene skal ikke stå i vann.
♦ Allerede nå kan du se at mungbønnene har fått hale!
♦ Etter 12 timer er det på tide med vanning igjen.
♦ Og slik fortsetter det til du vil stoppe spireprosessen.
♦ Du stopper spireprosessen ved å legge spirene i en lufttett beholder og oppbevare i kjøleskapet.
♦ Spiretid er 2-4 dager. 2 dager gir veldig små spirer, mens 4 dager gir store spirer, -slik spirene på bildet er. Du bestemmer selv hvor lenge du vil la de spire :)

  I glass:

  Ikke dumt, ikke dumt :D
                              

Snacks: Organic Food Bars

Dere husker kanskje noen av slektningene. Det er en stund siden sist, men de er verdt et besøk ;)
Her har jeg skrevet om: RAW Organic Food Bar - Chocolate & Coconut.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar, Kid's Keerunch - Chocolate Brownie Crunch.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar - Wild Blueberry.
Her har jeg skrevet om: Organic Food Bar - Protein.
Nå har jeg prøvd to nye og den ene vil jeg anbefale dere og den andre fraråde dere å kjøpe.


RAW Organic Food Bar - Chocolatey chocolate chip:

Navnet sier vel sitt? Hvertfall nesten. Dette er snacks for oss som elsker sjokolade og cashewnøtter. Jeg syns den i tilegg smaker karamell, men det må være på grunn av kombinasjonen av ingrediensene. Biter av deilig sjokolade er det også. Bare vent til dere får se bilde! Helt nydelig. Dette er sunn snop! Jeg fant denne i en helsekost så det er fullt mulig dere finner samme i nærområdet. En storfavoritt her og etter å ha smakt den måtte jeg bestille en hel pakke fra Iherb. Sjekk ingredienslista da: Økologisk - cashewnøtter, dadler, agavenektar, brun ris protein, mørk sjokoladechips (uten laktose) og spirer. Baren er 80% rå! Kan kjøpes HER eller eventuelt i din nærmeste helsekostbutikk :D

Organic Food Bar - Active Greens Chocolate:
Denne fant jeg i samme helsekost som den andre, mon tro om det var "Life"? Hvertfall, denne var fæl. Smaker i grunn ganske godt i det man tygger. Store og gode biter av mørk sjokolade så den smaker sjokolade, men også superfoods og dette er ikke akkurat problemet. Problemet er ettersmaken. Denne smaker spirulina! Sjokoladebar og spirulina passer ikke sammen. Jeg liker spirulina, men ikke i en energibar/sjokoladebar, da drikker jeg heller spirulina rent! Tanken er fin og ingredienslista er det ingenting å si på, men om du ikke elsker smaken av sjokolade og spirulina, -sammen, så styr unna. Ingredienslista og barene finner du HER.

Kom gjerne med innspill om du har noe på hjertet om disse!

Det ble visst ingen bilder av disse barene. Det var da merkelig. Hmmm... Det er en dårlig blogger det, eller hva? Tenk dere å glemme ta bilde, makan altså! ... ;) 

UPDATE: Men nå har jeg bilder. Dårlig kvalitet, men det er hvertfall bilder:

 

Det var den Irish moss'en...


For noen dager siden skrev jeg om Irish Moss og jeg lovet dere noen oppskrifter. Jeg oppdaterte innlegget dagen etter fordi jeg klarte å ødelegge hele glasset med mose, uten å vite hvordan. Litt oppgitt, men fortsatt optimist prøvde jeg igjen, bare litt annerledes. Mislykket denne gangen også. Så ble det en tur på youtube, men fant ikke noe hjelp i det hele tatt fordi de eneste presentasjonene av irsk mose, -hadde jeg allerede prøvd. Jeg tenkte at jeg fikk prøve den siste metoden også, men nei, mosen ble ikke som den skulle denne ganga heller! Jeg har fulgt instruksene på denne siden, i tilegg til at jeg har gjort dette prøvde et par småtips fra youtube, men med uten hell.Nå trenger jeg altså DIN hjelp,
for dette er virkelig plagsomt. Jeg er så positiv til irsk mose og håper virkelig jeg kan få brukt dette i noen av de rå oppskriftene mine fremover.

Har du erfaring med irsk mose/irish moss/karragenan/carrageen? Jeg har en følelse av at mosen må være hvit for å fungere som fortykningsmiddel, men så syns jeg det er rart at Gojiking skriver at Irsk mose er blitt en populær ingrediens i raw food, -hvis mosen de selger ikke kan brukes i rå oppskrifter... Når til og med han Mr.Google ikke kan hjelpe meg så må jeg virkelig bare krysse fingre og tær for at det sitter noen der ute som kan hjelpe meg! :)

Tusen takk eventuelle tilbakemeldinger!

Mine Iherb favoritter, del 2!

Etter mange spørsmål fra våkne lesere er det virkelig på tide med fortsettelsen på "Mine Iherb favoritter". Del 1 finner du her og er skjønnhet og-velværeprodukter, mens jeg nå skal ta for meg noen andre favoritter som man får tak i her hjemme, men som er enten dyrt eller vanskelig å få tak på. Her er mine favoritt hverdagsprodukter innen mat som jeg bestiller fast fra Iherb! 

DEL 2
MAT:

Kokosolje pure (akkurat det samme som cocosa pure):
Denne kokosolja er akkurat den samme som Cocosa Pure som sikkert mange av dere kjenner fra før. Den er raffinert. Jeg vet ikke nøyaktig hvilken metode de har brukt, men de har raffinert denne for å fjerne den milde kokossmaken. Denne kokosoljen har jeg alltid i kjøleskapet og min kjære bruker alltid denne hvis han skal steke noe. Kokosoljen tåler sterk varme og ødelegger ikke de gode mellomlange mettede fettsyrene som bla. stimulerer fettforbrenningen og er energifremkallende. Hvis du er veldig glad i kokos og kunne tenke deg å steke/behandle maten i -mild- kokossmak, -så anbefales ikke denne, men for alle andre som ønsker en helt nøytral olje man kan steke i, uten å ødelegge fettsyrene, så er denne helt super! Du finner den billig HER.


Brun ris spagehetti:
Man får kjøpt liknende i Norge, men så vidt jeg vet kun i helsekost og de er ganske dyre, og ikke like gode! Jeg prøvde disse fordi jeg er (merk: var) veldig glad i nudler, men siden nudler inneholder enten en stor del hvete og dermed også gluten, så tenkte jeg at denne spaghettien med brun ris måtte være verdt å prøve. Og de falt i smak, men jeg vil egentlig heller kalle de for nudler, konsistensen er mer lik nudler enn spaghetti. Smaker så og si ingenting uten krydder, som annen pasta, så det er viktig å krydre kokevannet med favorittsmaker. Vi er veldig glad i disse, men for all del; Ikke kok de for lenge, da smuldrer de helt opp! Du finner de HER.


Cashewnøtter naturelle
Dette er enkelt og greit "rå" cashewnøtter. Altså cashewnøtter som ikke er fritert eller saltet. Nå må jeg bare legge til at de ikke er 100% rå, siden det er nesten umulig å få tak på "ekte rå" cashewnøtter, men alle som spiser raw food spiser cashewnøtter naturelle. Likevel, disse er mye billigere enn de naturelle cashewnøttene vi får kjøpt her hjemme og de er absolutt et av mine faste kjøp. Veldig greit å plassere disse i handklekurven hvis man mangler noen hundre gram for å fylle opp pakka! Du finner cashewnøttene HER.


Sukrin / Erythritol
Jeg har erstattet 100% av sukkeret jeg har hjemme med sukrin og da er det veldig greit å få kjøpt det billigst mulig. Jeg er ikke storforbruker, men jeg tjener ganske mye på å kjøpe dette fra Iherb så derfor er sukrin blitt et fast produkt jeg kjøper. Sukrin heter erythritol på Engelsk og du kan lese mer om sukrin i innlegget jeg skrev om sukrin her eller du kan lese mer HER.
Mandelmel:
Her har vi nok et produkt jeg bruker regelmessig i bakst og som jeg bestiller mye. Det er mye billigere å bestille dette fra Iherb. Jeg har aldri kjøpt mandelmel fra helsekost eller norske nettsider, så jeg vet ikke om det er noe forskjell, men jeg har laget masse bakst og godsaker med dette melet og jeg er superfornøyd! Bruker du mandelmel regelmessig bør du hvertfall prøve dette! 100% mandelmel, med andre ord glutenfritt og lavkarbo (til alle dere som spiser lavkarbo). Koster ca 30 kr for 284g, du finner det HER.Kokosmel:
Jeg bruker kokosmel i veldig mange av kakene mine. Kokosmel gir en naturlig søt smak på bakverket og er naturlig glutenfritt. Det vil ikke heve som man er vandt til (glutenfri bakst er vanskelig å få hevet!), men et par spiseskjeer gjør seg veldig bra i de fleste oppskrifter. Etterlater lite smak hvis man bruker små mengder. For seg selv syns jeg ikke melet smaker noe godt, men finnes det egentlig noe mel som smaker godt? Det er hvertfall veldig godt i bakverk og hvertfall hvis man er interessert i et glutenfritt mel til søt bakst! På Iherb er kokosmelet billig i forhold til norske priser. Her betaler man ca 45 kr for 453g og med mindre du bruker mye kokosmel i oppskriftene, vil melet vare lenge fordi det suger til seg veldig mye væske og man bruker gjerne små mengder! Du finner kokosmelet HER.Usøtet kokos
Billig usøtet kokosflak som jeg har blitt veldig glad i. Jeg elsker kokos! Jeg husker ikke hvordan "vanlig" kokos smaker engang. Disse har absolutt blitt en favoritt her i hus. Les mer HER.Stevia
Jeg føler jeg har skrevet så mye om stevia nå at jeg egentlig ikke har mer å si. Hvis du er i tvil kan du lese mer om stevia her eller her. Og for (igjen) å knekke myten; stevia er fullt mulig og lovlig å importere til Norge til privat bruk. Stevia er en urt som er kvalifisert som Handelsvare (H) og er derfor fullt lovlig å importere til privat bruk. Bruker du kunstig søtning eller syns du sukrin er litt for dyrt, så er stevia tingen for deg! Kan kjøpes HER!Himalayasalt:
Har jeg skrevet om mange ganger nå. Les her eller her, eller du kan bestille HERFRA. Absolutt et must!Snacks bars:
Ok, det er bare å innse det, Iherb har et enormt utvalg i barer. Både snacks barer, energi barer, protein barer, med smak av nøtter, sjokolade, karamell, bær osv, osv... Jeg har bare prøvd en brøkdel og jeg kan anbefale disse. Snacks for barn? Ikke nødvendigvis, de er knallgode! Min kjære er veldig glad i de med peanøtter, mens jeg foretrekker sjokoladen som jeg har skrevet om her. Merk at den med peanøttene ikke er saltet slik vi gjerne er vandt til. :) I tilegg er jeg veldig positiv til dette merket. Jeg har prøvd noen av dem og omtale finner du finner du i kategorien "Snacks!".


TE:
Jeg har kjøpt mye forskjellig te, men favorittene er fra Yogi. Yogi te får du kjøpt i helsekostbutikker/dagligvareforretninger her hjemme også, men ikke samme typene som de selger på Iherb. Hvis du er glad i Yogi te så bør du prøve noen av disse. Utvalget er stort så det er vanskelig å gi noen tips om hvilke, annet enn at jeg har skrevet om noen av favorittene i kategorien "Tekos!". HER kan du ta en titt på det store utvalget av Yogi teer.


I tilegg bestiller jeg Agar agar og jeg fant til min store forskrekkelse ut av en boks agar koster 180,-(!) på helsekost. VILT! Her finner du billig agar.

Disse er storfavoritter og jeg bruker de nesten daglig, selvom det ikke akkurat er mat! Jeg vil abefale dere disse to: Stevia Vanilla Creme og Stevia English Toffee. Vanilla creme har jeg skrevet om HER, mens toffien smaker nydelig karamell.Gjør seg utrolig godt i krem, alt med sjokolade, desserter, is og kaffe latte! Husk: den er ekstremt søt, siden det er flytende stevia, men smaken er faktisk veldig god! Jeg har prøvd en del av de andre i "familien" og jeg anbfelaer dere kun disse to. Disse kan brukes til så og si alt man ønsker! Disse er ekstremt drøye og en liten flaske vil vare leeenge!


Puuuh, det var nok for denne gang! Her har dere hvertfall noen favoritter som jeg av ulike årsaker bestiller fra nettet og jeg er veldig fornøyd med det. Håper ikke jeg linker for mye. Jeg orker bare ikke skrive så voldsomt mye om hver enkelt av disse, siden jeg har skrevet mye om de før. Del 3 i  "Mine Iherb favoritter" vil være om superfood. Heng med!

Grønnkål chips!

Nå kommer en liten oppskrift på en kjempedigg snacks jeg har hatt lyst å prøve i over et halvt år, men som jeg skrev tidligere er det nesten umulig å få tak på grønnkål. Jeg fikk tilbakemelding på at mange av dere ikke er så veldig glad i konsistensen og/eller smaken på grønnkål og hvis du er en av disse, bør du hvertfall prøve dette! Kålsmaken forsvinner og kålen blir sprø som chips. Jeg er hekta!

   Grønnkål chips:Oppskriften er enkel:

♦ Blader av 4 bunter grønnkål
♦ 3 dl cashewnøtter (bløtlagt en time eller mer)
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ 1 hvitløksfedd eller hvitløkspulver
♦ Grovmalt sort pepper
♦ Himalayasalt
SLIK GJØR DU:
- Bryt grønnkålbladene i små biter, ikke bruk stilken. Skyll godt.
- Lag marinade: Blend de bløtlagte cashewnøttene med sitronsaft og krydder. Jeg måtte ha en skvett vann for å få blenderen til å blende ordentlig. Bruk minst mulig vann.
- Legg grønnkålen over i en stor bolle og hell cashewnøttmarinaden over.
- Bland godt med fingrene. Litt grisete, men så skal hvert minste blad være sauset inn med marinade.
- Bre utover ei rist med bakepapir.
- Tørkes på 50 grader med døren på gløtt.
- Mine chips var krispy og sprø etter 12 timer, men tiden varierer så pass på. Vi ønsker de ikke knusktørre!
- Det kan være en fordel å snu chipsen mot slutten av tørketiden, slik at de tørker ordentlig.
- Oppbevares best i kakebokser, men kan også oppbevares i lufttett beholder, men holder seg ikke like sprø da.

Søker du på "kale chips" på google vil du finne enormt mange oppskrifter. Dette er en enkel oppskrift jeg visste kom til å smake godt. Forhåpentligvis blir det noen mer kompliserte ingredienser etterhvert, men starter med denne!

  Nam, nam, nam!
              

"Du grønne...krusete...

...grønnkål!" Etter en skuffende time (*host* 15 min) på medisinsk poliklinikk på Sørlandets sykehus i går fikk jeg ENDELIG tak i grønnkål. Det er første gang jeg har fått tak i denne bladgrønnsaken og ikke nok med det, jeg fikk den økologisk! Det kaller jeg småstore gleder i hverdagen! Hellet stopper ikke der for jeg møtte en kjempesøt blogger jeg (og mange av dere andre) har snakket med gjennom bloggen. Hun ga meg en smakebit på en herlighet jeg håper så inderlig jeg kan få oppskrift på etterhvert. Herligheten jeg fikk smake på var laget av grønnkål og den var nydelig, så nydelig, nam! (Oppskriften på hennes grønnkål chips finner du HER!) Mitt første møte med grønnkålen var altså veldig bra og jeg gikk og knasket grønnkål resten av dagen. Ja, sånn kan det gå...

  Se så pen :)♥ GRØNNKÅL:
Grønnkålen er altså en bladgrønnsak i kålfamilien, men danner ikke et fast "hode" slik de andre kålsortene gjør, men vokser i stilker med krusete blader. I utlandet gror grønnkål som ugress og når verken "Meny", "Ultra", "Coop OBS", "Mega" og Norges største "Ica Maxi" har grønnkål, da må jeg si det er nesten umulig å få tak på. Dårlig!
♥ HELSEFORDELER:
Disse grønne bladene dunker nemlig ut grønnsaker som brokkoli og spinat, rent næringsmessig. Grønnkålen er supermat med sitt høye innhold av protein, fiber, kalsium, folat, jern, vitamin A, C, K, fosfor og kalium. I tilegg er grønnkål en super antioksidantkilde! Sjekk næringsinnholdet HER.

♥ BRUKSOMRÅDE:
Du kan bruke grønnkål som spinat; rå, i salater, smoothies, stuing, supper, ovnsretter, osv. Grønnkål har en skarp kålsmak. Personlig elsker jeg smaken, men man kan evt. fryse kålen for å gjøre kålsmaken søtere og mildere, eller man kan spe ut med rømme, fløte ol.
Til dere som bor i Kristiansand: Man får kjøpt grønnkål og rødkål på Torvet eller i Lillemarkens på "Sans & Smak".

Knall start på dagen!

Ikke en høst-farge akkurat, men makan til knallgrønn start på dagen! Her er dagens grønne:

   Se så lekkert bilde:
Inneholder:
Isbiter, fersk spinat, frossen ananas, eple, + 1 ts chlorella, 1 ts spirulina, 1/2 ts maca, 1/2 ts hvetegress juicepulver, 1/2 ts alfalfa pulver og 1/2 bipollen.


Startet du dagen med en grønn drikk? ;) 

Himmelsk eplekake på kjernesunt vis!

Gud så nydelig denne kaken smakte. Nå er jeg bare nødt til å dele oppskriften med dere for denne fortjener absolutt en plass i bloggen min! Tenk dere at en så nydelig kake kan være helt uten gluten, (raffinert) sukker og laktose. I hovedsak har jeg brukt mandler i kaka og egg, så dette er ingen kake for de som må/vil unngå egg eller har nøtteallergi, men for alle oss andre: spis med god samvittighet!

   Himmelsk eplekake med "vaniljeis":


Her er ingrediensene jeg brukte:
♦ 3 store egg
♦ 7 store ss sukrin
♦ 9 store ss mandelmel
♦ 3 store ss jyttemel
(Du kan bruke samme mengde kokosmel eller bokhvetemel, eller du kan doble mengden og bruke mandelmel).
♦ 1 ts ekte vanilje
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1 ts stevia (1 pose) eller steviadråper etter smak.
♦ 3 norske (!) epler
♦ 2 never bløtlagte mandler
♦ Kanel og sukrin til å strø over kaka!
Det var det! Ingen oppblåst og kranglete mage av dette nei!

UPDATE: Hvis du bruker 1/2 ts bakepulver (ikke nødvendig), 1 ts natron og saften av 1/2 sitron vil kaka heve MYE!SLIK GJØR DU:
- Kvern mandlene, sett til side.
- Bland egg og sukrin til eggedosis.
- Bland det tørre for seg og tilsett det i eggedosisen. Bland.
- Tilsett ett eple uten skall, bland.
- Tilsett de kverna mandlene, men ikke bland for mye. Vi ønsker ikke mer mandelmel, vi ønsker store og gode biter av mandler!
- Hell over i en rund form, smørt eller med bakepapir.
- Skrell de to siste eplene. Kutt i biter. Jeg brukte litt tykke biter. Eplesmaken "forsvinner" fort i kaka hvis ikke.
- Jeg hadde ett lag kanel under eplene og la over eplene.
- Strø over sukrin og kanel.
- Stekes på 180 grader i 30 minutt på midterste rille. Jeg åpnet døren to ganger for å slippe ut fuktighet. Kaka ble perfekt, men du kan evt. sjekke med en gaffel eller trepinne, den skal være tørr.

Jeg serverte kaka med denne hjemmelagde og deeeeilige vaniljeisen! Anbefales på det varmeste!Nå skal jeg leve på kake et døgns tid ;)

Økologiske egg fra frittgående høns :D

Jeg har inngått en avtale med en bonde som selger økologiske egg fra frittgående og glade høner. Jeg er superfornøyd med avtalen og får fra nå av to brett levert på døra en gang i måneden. Disse eggene kan jeg med hånda på hjertet si at jeg spiser med god samvittighet for jeg vet at hønene lever i beste velgående. Jeg kan dessverre ikke si noe mer om gården, fordi de ikke har kapasitet til eventuelt flere nye kunder, men jeg skal selvsagt gi dere beskjed hvis sjansen byr seg for dette er supre egg!


Jeg oppfordrer dere til å kjøpe økologiske egg fra frittgående høns og da spesielt fra lokale bønder hvor dere kjenner driften eller kan gå inn på nettet å se hvordan de driver gården. At eggene er "frittgående" hjelper veldig lite hvis eggene ikke er økologisk i tilegg. Hønene som lever i disse farmene har det ikke bra og frittgående? Ja, ifølge lovene er de det, 11 høns per kwm, men jeg syns ikke det kan kalles "frittgående" bare fordi de kan snu seg rundt. Disse hønene har ikke muskler til å holde dem oppe, men ja, de "kan" flakse med vingene, selvom de ikke har muskler til å gjøre det. De ser aldri sollys.. De er altså ikke burhøns, men for min del blir høner som ikke har muskler til å holde dem oppreist nesten like ille som burhøns. Jeg garanterer, disse hønene har det ikke bra! Jeg snakker om de største produsentene nå, de som har hønsefarmer med flere tusen høns. Kjøp økologiske egg fra frittgående høns fra nærområdet. Sjekk hjemmesiden/linkene som produsenten reklamerer for og hvis du liker driften og eggene så bli fast kunde. Det er faktisk så enkelt, for at det er dyrt er den dummeste unnskyldningen du kan komme med, den går jeg ikke på! Disse 60 eggene i størrelse L kostet meg 180 kr levert på døren og jeg velger selv tid neste leveranse kommer :)

Dagens moralpreken er over.
Konklusjon: Kjøp økologiske egg fra frittgående høns fra nærområdet eller en gård du kjenner driften av!

Jeg vant, jeg vant! :D

Tenk at jeg skulle ha hellet med meg på en grå og trist septemberdag? For ja, jeg er en av de heldige vinnerene i Silje's give-away og jeg er superglad for dette er en premie som faller (bostaveligtalt) i smak! Gleder meg som en unge til min boks med Bio Stabilizer dumper ned i postkasssa. Den skal testes så fort jeg får den og dere får selvsagt full rapport hvis jeg mener dette er et produkt man bør prøve. Dette blir spennende! :D

   

Og tusen takk til super-nature som ga Silje muligheten til å ha denne give-awayen!

*Danser på bordet*

Varme epler med hjemmelaget "vaniljeis"

Hvem hadde trodd at denne oppskriften er helt uten meieriprodukter, sukker og egg? Oppskriften er vegansk (uten ingredienser med animalske røtter) og helt uten kunstige tilsetningsstoffer og gluten. En kjernesunn dessert med andre ord. I går kveld høljet det bokstavelig talt ned utenfor her, så da fikk jeg så enormt lyst på en varm dessert og så kom jeg på at varme epler og vaniljeis er utrolig godt! De norske eplene er så gode for tiden. Søte og syrlige, sweet'n sour! :D

 

Vaniljeis (til en stor porsjon):
♥ 3 frosne bananer
♥ 2 dl økologisk kokosmelk
♥ 1 liten ts ekte vaniljepulver
♥ 10 dråper vanilla creme
- Vaniljeisen har jeg hentet inspirasjon fra Silje's oppskrift, og liker du hennes, bør du absolutt prøve denne også!
- Du bør vente til bananene såvidt begynner å tine. Ellers henger bare foodprosessoren seg opp.
- Så er det bare å blende alt til du får en softis-liknende konsistens.
- Spis umiddelbart eller frys ned noen minutter. Isen smelter raskt!
Fint å vite: Isen kan fint dypfryses, men ta den opp en stund før servering :)


Varme epler
:
♥ Epler
♥ Kanel
♥ Sukrin
♥ Kokosolje
-Blandes godt og stekes i ovnen på 220 grader til eplene er varme og myke.


Jeg helte i tilegg litt yaconsirup over isen. Og hvis du tror denne isen smaker veldig banan, så tar du feil. Merkelig nok forsvinner veldig mye av banansmaken når bananene er frosne. Min kjære elsket dette!Nam, nam, nam!

Hjemmelaget mandelsmør <3

Så enkelt og så godt! Mandelsmør kan kjøpes på helsekost eller på nett, men det er litt dyrt etter min smak. Hvertfall når man kan lage det enkelt hjemme! Etter ellevill leting etter et godt kaffekvern, konkluderte jeg med at jeg rett og slett var nødt til å kjøpe et nytt "Bosh"-kvern, selvom jeg nå sitter med to kaffekvern! Det var godt å ha kaffekvernet i bruk igjen! :D


I kaffekvern:
- Tilsett ønsket mengde mandler og kvern.
- Du må regne med å stoppe kvernet en del ganger og "dra ned" mandler og masse fra kantene.
- Etter en stund vil fettet skille seg og mandlene bli til en våt masse.
- Vær obs. på at kaffekvernet kan bli varmt og trenger pause gjennom prosessen.
- Det tok meg 10 minutter fra mandler til mandelsmør, inkludert en pause til hett kvern! ;)
HUSK: Det kan virke som om mandlene ikke har tenkt å slippe fettet, men smører du deg med tålmodighet så skal du se at det løsner etter en liten stund!

I foosprosessor:
Jeg har sett en film på youtube (tror jeg) hvor de viser hvordan man lager mandelsmør i foodprosessor, men det har jeg ikke prøvd selv. Jeg tror man må ha en større mengde mandler da, kanskje et par hundre gram eller mer. EDIT: Fikk tilbakemelding på at det fungerer veldig greit å lage mandelsmør i foodprosessor, også med små mengder mandler. Nå vet vi det :)

Her blandet jeg i litt vann (for å gjøre mandelsmøret litt tynnere) og himalayasalt og brukte som dip, OOOH, nam! Anbefales til alle som liker/tåler mandler.
En tankevekker, se denne filmen!

De fleste av oss har en viss anelse om hvordan matindustrien hersker og driver på som de selv vil og kan gjøre. De fleste av oss har lest artikler, sett dokumentarer eller lest gripende historier. Felles for de fleste av oss er at vi fortenger denne sannheten og fortstetter å spise fra disse produsentene eller denne drittmaten. Jeg blir så utrolig provosert (og engasjert) når jeg ser filmer som denne og jeg er bare er nødt til å spre budskapet videre til dere.

Denne filmen må du bare se. Legg den til på facebook, oppford venner og familie til å se den eller legg den inn på din egen blogg. Jeg tror ikke det er mulig at man med hånden på hjertet kan gå i butikker eller på gatekjøkken etter å ha sett denne filmen, uten et stikk av dårlig samvittighet eller kvalme. De fleste vil nok ha noen "fantastisk gode argumenter" for å unngå dårlig samvittighet, etter å ha sett filmen, men jeg håper det stikker ekstra hos disse menneskene! De argumentene kan garantert ikke måle seg opp mot de fornuftige så la vær. Kast håndkleet og bare innrøm at du ikke har noe problem med denne maktmisbruken matindustrien driver! Jeg sitter igjen med dype inntrykk og tanker om denne filmen og det kommer jeg nok tilbake til etterhvert.

Jeg stopper her i denne omgang og lar filmen tale for seg selv:


Hele "FOOD, inc"-filmen finner du HER .Vær oppmerksom på enkelte sterke scener.

Irish Moss!

Før jeg reiste la jeg igjen et bilde og spurte om dere ville tippe hva det var. Mange gjettet tang og det er helt riktig, men for å være mer presis, det er irish moss, eller irsk mose! Irsk mose er en super ingrediens i raw food fordi den er helt rå med en spesiell egenskap. Den fungerer som gelatin og dere kan vel bare tenke dere hvor mange raw food oppskrifter som kunne trengt litt gelatin for å holde massen sammen? Irsk mose brukes ofte i rå desserter, kaker, is, supper, smoothies og youghurt, både for å gjøre rettene tykkere eller helt faste i konsistensen. Irsk mose er som agar agar, et vegansk alternativ til gelatin.

   Tørket irsk mose:


Irish moss:
♥ Irsk mose (Chondrus Crispus) kalles også for karragenan og er en rødalge som vokser i steinete havbunn i Atlanterhavet.
♥ Er et naturlig fortykningsmiddel og stabilisator.
♥ Brukes mye i bla. aloe vera-gèls, tannkrem, iskrem, syltetøy, kaker, ost, andre meieriprodukter osv..
♥ Irsk mose er en god kilde til protein, mineraler (spesielt jod, jern, kalium) i tilegg til store mengder polysakkarider (trege karbohydrater).
♥ Når mosen bløtlegges lukter det ordentlig hav av vannet og mosen, men dette setter ikke smak på maten!
♥ Noen er allergiske mot irsk mose og da er det greit å være "obs" på at irsk mose har E-nummeret E407.
♥ Kan kjøpes her.
♥ Les mer her.

Akkurat nå holder jeg på å tilberede den irske mosen, altså, gjøre den spiseklar. Så i morgen kommer fremgangsmåten og en oppskrift. Følg med :D


EDIT: Jeg klarte å ødelegge hele forsyningen med mose, ikke spør meg hvordan, men det må jeg finne ut av! Det kommer mer om irsk mose og oppskrifter så fort jeg får teken på denne tanga! :)

Kakao til kalde dager!


Høsten er ikke lengre like rundt hjørnet, her er den allerede godt i gang. Fordelen med høsten er at man kan krype opp i sofaen, krølle seg godt inn i et teppe, nyte en god kopp te eller et varmende glass med rødvin. Ute hører man løvet rasle på bakken, vinden ule i trærene og regnet dryppet fra hustaket. Man kan få tiden til å gå med å strikke, lese ei fengende bok eller se yndlingsserien på tv. Om vi vil eller ikke, høsten er her og da er det smart å gjøre det beste ut av denne fargerike årstiden. I dag høljet det ned så det var spesielt godt med en varmende kopp med hjemmelaget kakao. Ikke vanskelig i det hele tatt og jeg håper det kan friste dere til å lage deres egen kakao av favorittingrediensene.
Jeg brukte:
♦ 3 dl øk. soyamelk (prøv gjerne med mandelmelk!!!)
♦ 2 store ts rått kakaopulver
♦ 1/3 ts vanilje
♦ 1/3 ts kanel
♦ 1/4 ts maca
♦ 1/2 ss manuka honning
♦ Stevia etter smak
- Jeg varmet opp melken med kakaopulver, vanilje, maca, kanel og stevia. Ikke la det koke, bare varme.
- Visp godt så kakaoen blir luftig og skummet.
- Da kakaoen var ferdig tilsatte jeg manuka honningen.

                                                           

Give-away :D

Silje har give away på bloggen sin og denne gangen krysser jeg fingre og tær og deltar optimistisk. Jeg blir ekstra interessert i konkurranser/give-aways hvor man kan vinne superfoods! Premiene som er gitt ut av super-nature er "Bio stabilizer", et produkt jeg syns virker kjempespennende, men som har vært for dyrt til at jeg har kjøpt det.

Bio Stabilizer er et greens-tilskudd med bla. aktivert bygg, riskli, kamutgress juicepulver og eple, og er laget spesielt med tanke på å holde et stabilt blodsukker. Pulveret er uten kunstige tilsetningsstoffer, basedannede, trygt for diabetikere, gir gjevn og fin energi i forbindelse med trening og bør tas på tom mage.


Vil du delta i give-awayen finner du den HER!

Manuka honning som medisin!

Nå er det over et år siden jeg var syk sist, så det er supert, men nå har jeg klart å bli syk. Ordentlig "dett i dasa" og hoster som en stakkars kols pasient. Tydeligvis er denne  forskjølelsen/influensaen noe som går så jeg har mine mistanker om at flere av dere kan få glede av dette innlegget om manuka honningen. Jeg hørte om manuka honning for et år siden, men prisen skremte vettet av meg så det ble med tanken og der ble den frem til i sommer da iherb kom ut med en rå og økologisk manukahonning til en fin pris!MANUKA HONNING:
♥ Er kjent som "helende honning med antibaktrielle egenskaper" og er en honning fra manuka busken som også vokser i New Zealand.
♥ Manuka honning har vært brukt av urbefolkningen i New Zealand innvortes og utvortes i mange hundre år og det er først nå det er begynt å forske på de virkelige medisinske egenskapene ved denne honningen.
♥ Forskjellen mellom vanlig honning og manuka honning er at manuka honningen har et mye høyere innhold av de antibaktrielle egenskapene som honning er kjent for å ha. Se etter "UMF"(Unique Manuka Factor)-merket manuka honning da kan du være ganske trygg på at manuka honningen er aktiv.
♥ Man får kjøpt manuka honning i forskjellige styrker; men for å være UMF-merket må det være en aktivitet på minst 10+.
♥ Manuka honning er dyr, men den er edel, sjelden og den virker. Man betaler for kvaliteten når det gjelder denne honningen! Manukabusken skal visst kun blomstre i 2 måneder i året og det er da biene samler inn nektar til honningen.
♥ Tradisjonelt brukes manuka honning mot bla. mage-og fordøyelsesplager, sår hals, sure oppstøt, for å styrke immunforsvaret og hud.
♥ Kan spises fra krukken, brukes i te, på frukt eller som du selv ønsker.
♥ Som annen honning oppbevares manuka honningen mørkt, tørt og i romtemperatur og skal ikke gis til barn under 1 år.

   Styrkedrikk: Avkjølt te med rå manuka honning


Personlig erfaring:
Denne honningen behandler jeg som flytende gull og den skal kun brukes i spesielle "anledninger". Jeg bruker den helst når jeg er syk med forskjølelse eller hoste, noe jeg ikke har vært så fryktelig mye, men min bedre halvdel har også fått prøvd. Det jeg merker er at den roer hosten, er slimløsende på hosten og beroligger sliten og sår hals. Den fungerer litt som smertestillende på både hals, ører og hode og jeg er superfornøyd. Det sies at smaken skal være særegen, men jeg syns bare den smaker av kraftig honning. Hvis du syns vanlig honning fungerer bra bør du absolutt prøve manuka honning!

Manuka honning får du kjøpt i noen helsekostbutikker eller på nett, men det koster. Vil du spare opptil et par hundre kroner kan du bestille fra Iherb til ca 115 kr for 340g med UMF 15+, sjekk HER.

Kilde: Gojiking

Home!

Da var jeg hjemme igjen og jeg må først bare si tusen takk for kjempekoselige kommentarer og tusen takk til alle dere som er innom bloggen min selvom det er dødt herfra. Turen var bare helt fantastisk og jeg finner virkelig ikke et bedre ord enn dette.

Formen har vært på topp. Jeg har vært forsiktig og passet på å sove mye, slappe av, drikke nok væske (også grønne drikker, himalayasalt og aloe vera). Jeg har vært mer aktiv enn på flere måneder, men jeg har lagt meg før jeg har blitt utmattet. Varmen og sola har tatt på kreftene, men ikke gjort meg utmattet. Det har vært helt fantastisk og disse to ukene har jeg levd, jeg har ikke bare vært til. Det har vært utrolig deilig å kunne leve litt og gjøre mer enn jeg har gjort på år. Jeg skulle gjerne likt å vite nøyaktig hva det er som gjør slike varme ferier så utrolig godt for kroppen.

Det er utrolig deprimerende å komme hjem igjen til "samme gamle" når hverdagslivet her hjemme absolutt ikke kan sammenliknes med ferien, men jeg håper humøret stiger de neste dagene slik at jeg får matet dere med noen innlegg. Jeg vil tro dere er ganske utmagret etter to uker uten føde... ;) 

                                                   Her er det nye profilbildet:


PS: Det er riktig at i det forrige innlegget er det bilde av tang!
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits