Tilbake til hovedside

Hjemmelaget bringebærpudding - uten sukker og meieriprodukter!

Sjokoladepudding, karamellpudding, vaniljepudding... Hvorfor ikke bringebærpudding, tenkte jeg, og laget nettopp det. Resultatet ble en nydelig søtsyrlig bringebærpudding som jeg toppet med vispet riskrem og raspa mørk sjokolade. Bringebærpuddingen er dessuten sukkerfri og vegansk, altså uten gelatin og meieriprodukter. En dessert til hverdags og fest, lekker er den også, ikke sant? 

  

Til 4 bringebærpuddinger:
♦ 300 gram bringebær
♦ 300 gram ris kremfløte = eller annen vispbar kremfløte
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 stor ts agar agar - vegansk alternativ til gelatin. Les mer HER! 
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts stevia
Pynt:
♦ 150 gram ris kremfløte
♦ Bringebær
♦ Raspa raw sjokolade / annen mørk sjokolade

- Mos bringebærene med en gaffel. Bruk en finmasket sil og press ut all brigebærsaft som overhode er mulig. Frøene er ikke spesielt gode, og det er MANGE av de i bringebær så derfor ønsker jeg å få bort disse. Det kan være lurt å koke opp bærene før de siktes, da skiller de seg lettere. 
- Kok opp bringebærsaft, sukrin, stevia og vaniljepulver. 
- Når bringebærsaften koker tilsetter du en teskje agar agar. Bildet viser nøyaktig hvor mye jeg brukte. Kok videre i 1 minutt.
- Pisk kremen. Jeg brukte bare foodprosessor til dette. 
- Hell litt og litt bringebærsaft over i kremen, mens vispen går. 
- Hell bringebærpuddingen over i serveringsglass med en gang. Agar stivner raskt. Avkjøl. 

   
                                       Er bringebærpudding noe dere kan tenke dere å prøve?  

Smoothie med sommerens bær!

Flere der ute som har utnyttet muligheten til å fråtse i de deilige, søte og norske bærene i sommer? Det har i hvert fall jeg, og årets favoritt er moreller. Søte, saftige og store moreller! Beste godteriet jeg kan få! I denne smoothien brukte jeg de bærene jeg hadde, alle norske, og alle supergode. I tillegg brukte jeg en halv pose amazing meal raw måltidserstatter, kun for å gjøre smoothien litt mektigere, men det er bare å droppe.

  
Smoothie med sommerens bær -
Oppskrift til to store glass:
♦ 200 gram frosne jordbær
♦ 200 gram frosne bringebær
♦ 200 gram moreller/kirsebær 
♦ 4 dl kokosmelk
♦ 1 dl melk (mandelmelk) eller annen væske
♦ 1/2 pakke Amaziing meal pomegranate and mango
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts lecitin
♦ 1/4 ts stevia  

                                                   Fine mannen min og smoothien hans :)
 

Skagensalat ala Mjuuugly - verdens beste skalldyrsalat!

Dette er min aboslutte favoritt når det kommer til fisk og skalldyr. Oppskriften har jeg funnet frem til selv, men inspirasjonen har jeg fått fra restauranten "Sjøhuset" som ligger i Kristiansand. Sjøhuset selger en nydelig skagensalat, med håndpillede reker og ferske krepsehaler, men min oppskrift er bedre, og det har jeg fått bekreftet av alle som har smakt den. Dette er en sikker vinner til koldtbord, forrett, sommerrett eller rett og slett som et luksuriøst pålegg. Om jeg får si det selv, denne skagensalaten er bare verdens beste skalldyrsalat!

 

Oppskriften er stor og vil mette mange sultne mager!
Juster mengden etter behov, men ikke utelat noen av ingrediensene. De er der alle av en grunn :)  
Skagensalat alá Mjuuugly:
♦ 300 gram creme fraiche = 1 boks
♦ 100 gram majones
♦ 150 gram pillet krepsehaler *
♦ 150 gram pillet reker **
♦ 200 gram asparges
♦ 1 liten rødløk
♦ 1/2 dl sitronsaft
♦ 3 store stilker fersk dill
♦ 1 stort fedd hvitløk
♦ 1 ts dijonsennep
♦ 2 ts sukrin / sukker /annen søtning
♦ 1/2 ts chilisaus. Jeg bruker denne, det er ren chili. Eventuelt bruk litt fersk eller tørket kajenne. 
♦ Nymalt sort pepper 

* Ferdigpillet kresehaler får man kjøpt hos diverse fiskeforhandlere. Dette er det aller beste alternativet, men kan væære vanskelig å få tak i. Alternativ to er krepsehaler i lake fra butikk, disse er ikke like gode, men de funker overraskende bra i skagensalaten da den ufyselige lakesmaken forsvinner med alle de andre smakene i salaten. Til hverdags funker krepsehaler fra lake, men til fest må dere få tak i ferske/eventuelt frosne krepsehaler! ** Rekene derimot, de skal IKKE fra lake! Store, fine og rosa frosne reker går fint og smaker godt, men vær skeptisk og kritisk når dere kjøper disse. Ferske reker brukes til fest og disse har en akseptabel pris hele året utenom i sommermånedene. Reker i lake er altså forbudt! 

- Creme fraiche, majones, sitronsaft, dijonsennep, chilisaus, pepper, og sukrin røres godt sammen. 
- Rødløk, hvitløk og dill finhakkes og blandes med creme fraiche. 
- Brekk bort nederste del av aspargesen. Kutt aspargesen i passelige, små munnfuller. Kok opp vann med en liten teskje sukrin og salt. Kok aspargesen i 2-3 minutter avhengig av tykkelsen på aspargesen. Skyll i iskaldt vann og la aspargesen renne av seg på et tørkepapir. Avkjøl. 
- Bland asparges, reker og krepsehaler inn i kremen. 
♥ Skagensalaten kan med fordel stå over natten, den vil bare bli bedre jo lengre smakene får satt seg. 

         
PSSST! Ønsker dere en vegetarisk skagensalat?  
Det går helt fint og det er prøvd ut! Bytt ut reker og krepsehaler med ekstra asparges og noen gode bønner.

Tilslørte jordbærpiker - en nydelig dessert for store og små!

Dette er resultatet av en dessert jeg laget da jeg var på besøk hos min mor, helt uten tilgang på mine "spesielle og sære" ingredienser. Alt her er kjøpt på en (relativt) dårlig butikk, så disse ingrediensene bør finnes i de aller fleste butikker. Det eneste jeg hadde med meg hjemmefra, var sukrin. Jeg har alltid noen pakker sukrin med meg når jeg skal på besøk til mamma eller andre, meg om det, men bruker dere sukker eller annen søtning er det bare å bruke det! 

Dette er en ordentlig deilig sommerdessert som faller i smak hos store og små. Kombinasjonen søte bær, sjokolade, vanilje og salte havrekjeks er bare, helt nyyydelig! Bytt gjerne ut bærene etter sesong og bruk frukt når det passer best.

 
Til 6 jordbærpiker:
♦ 1 pk. glutenfrie digestivekjeks = eller andre havrekjeks, men disse er utrolig gode, dog. ikke sunne :)
♦ 1. ok norske jorbær
♦ 1 vaniljestang
♦ 400 gram Yoplait vaniljeyoghurt 0% = eller soyayoghurt. 
♦ 1 pk. mørk sjokolade. Jeg brukte økologisk, vegansk 85%
♦ 2 ss sukrin

- Jordbærene renses og skjæres opp i passelige biter. Rør inn sukrin.
- Vaniljestangen deles på midten og 1/3 av frøene skrapes ut og blandes inn med yoghurten. 
-  Kjeksene knuses lett og sjokoladen rives med rivjern. 
- Legg jordbær, kjeks, yoghurt og sjokolade lagvis. Jeg fikk to lag og topp med sjokolade.
- Må spises med en gang ellers vil kjeksen bli svampete :)


Nå er jo blåbær - og bringebærsesongen i gang for fullt. Prøv med disse, eller vent et par uker og prøv med bjørnebær. Nam! Dere vil nok trenge litt ekstra sukrin eller annen søtning, men det er bare å smake seg frem! 

 

Barnslig raw is på 1-2-3!

Hvordan går det med dere? Nå er det veldig lenge siden sist og jeg håper dere fortsatt er der ute og nyter sommeren. Oppskriftene fremover vil være sommerpreget, og jeg håper ikke dere syns det er for sent med slike oppskrifter. Jeg har nemlig ingen planer om å la høsten komme riktig enda, jeg har faktisk planer om sol og varme til langt ut i september! Jeg kaller oppskriften barnslig, vel, av den grunn at isen serveres på pinne og er verdens enkleste is å lage! Denne isen må bare være en favoritt hos barna! 

   
Til 4 bananis:
♦ 2 bananer
♦ 4 ispinner eller pops-pinner
♦ 1,5 dl hjemmelaget raw sjokolade
♦ Hjemmelaget kakestrøssel <--- oppskrift HER! 

- Del bananene i to. Stikk en pinne i hver av bananene. Frys ned i minst en time.
- Dypp de frosne bananene i smeltet, hjemmelaget, raw sjokolade. Dypp gjerne to ganger og strø over litt kakestrøssel.
- Jeg anbelafer en liten, men høy beholder når dere skal dyppe bananene i sjokolade.
- Spises med en gang! 
- Sjokoladen lager jeg av kakaomasse, kakaofett, yaconsirup, carobpulver, yaconpulver og vaniljepulver. USIKKER? Oppskrift finner dere HER!  

     
Enkelt, ikke sant? :)




Kategorier


Photobucket



Instagram

hits