Tilbake til hovedside

Inspirasjon!

Jeg får mange spørsmål fra dere om hvor jeg finner oppskriftene jeg legger ut. Jeg finner de ingen spesifikke steder, jeg dikter de opp helt selv etter inspirasjon fra andre steder. Jeg er tydeligvis født med en helt egen kreativ sans som gir meg muligheten til å finne opp herlige retter og snacks uten å ha vært i kontakt med en oppskrift. Likevel, så finner jeg inspirasjon mange, mange steder og vil gjerne tipse dere om noen fine inspirasjonskilder som har hjulpet meg veldig mye på vei!
Ha alltid med deg penn og papir, eller evt. mobiltelefonen!

Dette er superviktig for meg. Ofte kommer idèene når jeg er ute blandt folk, sitter på cafè og tar en god kopp kaffe. Plutselig dukker det opp en ny idè og jeg må umiddelbart skrive ned en oppskriftskladd før den forsvinner som dugg for sola. For jeg kan love dere at idèene kan forsvinner like fort som de har kommet! Av alle merkelige ting får jeg utrolig mange idèer når jeg ikke får sove og da er det utrolig viktig å skrive ned dette med en gang ellers er det garantert glemt dagen etter! 60% av mine oppskriftkladder er skrevet om natten.


Les oppskrifter med et øye :
Internett er nok plassen hvor de fleste finner inspirasjon i dag. Jeg syns det er smart å lese oppskrifter med et halvt øye åpent slik at jeg kun skummer gjennom oppskrifter. Jeg leser oppskriften og ser den for meg med ingredienser jeg ville brukt og slik lagrer dette seg i hodet og dukker opp en senere gang.

Misforstå meg rett; det er fint å bruke andres oppskrifter, for all del! Det jeg mener er at hvis man er ute etter å utvikle egne oppskrifter burde man ikke lagre andres oppskrifter for da blir det veldig lett å gå tilbake å bruke den originale oppskriften som utgangspunkt, bytte ut ett par ingredienser og ta "æren" for en oppskrift man egentlig har svart på hvitt et annet sted!

Internett er fantastisk.
Internett har et helt enormt utvalg av inspirerende og flotte sider fra alle verdens deler. På google vil man av og til komme over ekstremt dyktige og etter min mening profesjonelle bloggere, fotografer og kokker. Det kan også være lurt å søke " how to " eller annet på youtube for å finne videoer av absolutt alt man lurer på. Personlig er jeg likevel ikke glad i å bruke internett som inspirasjonskilde og bruker det minst mulig. Bøker er heller min "greie".


Bøker:

Er den beste inspirasjonskilden for meg. Boka kan jeg ta med meg over alt og lese når jeg vil. Bøker er oversiktlige og med fine bilder, men de er dyre. Vil du spare noen kroner bør du sjekke ut CDON.com, play.com*, amazon.co.uk* eller ebay.com* (engelske bøker*). Syns du det er dumt å kjøpe bøker uten å ha bladd i de kan du bruke bilioteket.Ta deg en tur på biblioteket!
Lån deg et par bøker, ta de med deg hjem eller sett deg på cafè, drikk noe varmt og bla gjennom bøkene. Ta frem penn og papir og ta notater. Plutselig dukker det opp mange idèer! Husk å spørre etter bøker du mener biblioteket mangler og trenger så er det fullt mulig at de tar de inn.

Mat ute, restaurantbesøk og liknende:
Jeg er ikke firkantet. Jeg spiser det jeg vil, når jeg vil, selvom det inluderer gluten, sukker og melk. Jeg bestemmer over min kropp, men jeg kjenner den også best og derfor unngår jeg dette oftest mulig fordi jeg vet det er best for meg. Likevel, de gangene vi er ute og spiser eller er på besøk hos andre så kan det dukke opp noen utrolig deilige retter. Jeg får inspirasjon fra disse også. F.eks. spiste jeg ei nydelig fiskesuppe for noen dager siden. Jeg aner ikke hva det var i den annet enn det man kunne se, men neste gang jeg skal lage suppe blir det en fiskesuppe inspirert av den nydelige jeg fikk sist!

Tilbakemeldinger er utrolig motiverende!
Alle de fine tilbakemeldingene dere deler med meg her på bloggen, på facebook og per mail er utrolig motiverende. Uten motivasjon ville jeg aldri orket å ha blogget i mer enn to dager og nå har det blitt over halvannet år! Tusen hjertelig takk til alle dere fine mennesker der ute som er med på å gjøre denne bloggen slik den er i dag. Dere gjør meg inspirert!Og husk, vil du lage egne oppskrifter så nytter det ikke bruke spesifikke oppskrifter til inspirasjon, det blir en kopi eller verre sjålet. Det er lov å prøve og det er lov å feile og det eneste man får ut av å feile er å lære til neste gang. Bruk sansene, smak deg frem og lag dine egne oppskrifter!

Yummy lavkarbobriks!

Jeg har så lyst på brød for tiden og når jeg skal ha et både kjernesunt og lavkarbo brød så er det rett og slett best å lage brødet selv. Jeg sier "lage" for jeg er absolutt INGEN baker og gjærbakst har jeg gitt opp for mange år siden. Men så var det en smarting som fant ut at man bare kunne lage en deig og steke den, rute opp i biter og så har man brødskiver uten deig langt under neglene og brød så flate som pannekaker. Disse skivene er sååå gode med alt mulig pålegg. Skivene er saftige og smaker mildt av nøtter.
 


Til 12 skiver:

♦ 2 egg fra økologisk, frittgående og glade høns!
♦ 3 dl nøtter (til disse brukte jeg paranøtter og valnøtter)
♦ 1 ss psyllium husk / fiberhusk / knuste loppefr + en halv desiliter vann ca
♦ 0,5 dl sukkerroefiber
♦ 1,5 dl soyaflak
♦ 1,5 dl vann
♦ Salt


- Bløtlegg psyllium husk i vann i noen minutter til den blir som gelè.
- Kvern nøtter og litt av soyaflakene til mel, evt. grovhakkes.
- Bland resten av ingrediensene og la de stå 5-10 minutter slik at sukkerroefiberen og soyaflakene suger til seg væske.
- Bre deigen jevnt ut over et bakepapir. Strø over salt og evt. krydder og urter.
- Stek på 180 grader i 30 minutter.
- Avkjøl, rut opp, oppbevar i en tett boks i kjøleskapet eller frys ned.
   

Raw sjokolade med blåbærfyll!

Denne sjokoladen blir mildere enn den vanlige mørke og mektige rå sjokoladen. Blåbærene gir en frisk og syrlig smak på sjokoladen. Hvis du liker typen sjokolade med gelèfyll vil du elske denne. God helg ønskes fra meg <3


 

Raw blåbærfyll:

♦ 1,5 dl blåbær
♦ 2 ss palmesukker
♦ 1 ss granateplepulver (ikke nødvendig)
♦ 2 ts psyllium husk / fiberhusk / knuste loppefrø
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts stevia

Slik gjør du:
- Mos blåbærene. Tilsett resten av ingrediensene.
- La blåbærfyllet stå en stund slik at det tykner.
- Ferdig eller:


Blåbærfyll/m "karamell" og kokos:
♦ Bruk halve mengden av blåbærfyllet.
♦ Tilsett en neve rå kokos og et par spiseskjeer yaconsirup.

TIPS: Blåbærfyllene kan også spises som syltetøy eller brukes til fyll i kaker!


Dette er oppskriften jeg bruker når jeg lager rå sjokolade:

♦ 100g rått kakaofett
♦ 2 ss extra virgin kokosolje
♦ 6 ss rått kakaopulver
♦ 2 ss rått carobpulver
♦ 2 ss rått yaconpulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ En klype himalayasalt
(I tillegg brukte jeg en dæsj lucuma og mesquite, men dette er ikke nødvendig!)

- Smelt kakaofett og kokosolje, bland inn resten av ingrediensene og rør ut alle klumper!
- Lag sjokoladeformer ved å fylle en sjokoladeform med 1/3 rå sjokolade. Sett i frysen i noen sekunder, "rull" formen rundt slik at det danner seg et lag med sjokolade rundt formen, sett i frysen igjen, gjenta til du har et tykt lag med sjokolade. 
  

Spicy grønnkålchips med smak av taco!

Her er enda en oppskrift på grønnkålchips som absolutt bør prøves, utroooolig godt sammen med rå salsa! Raw, lavkarbo og vegansk chips, -det kan bare ikke bli bedre enn det! <3

 

Raw "tacochips":
Grønnkål
♦ 3 dl cashewnøtter (bløtlegges et par timer)
♦ 10 soltørka tomater (bløtlegges en times tid)
♦ 3-4 dl bløtleggingsvann fra tomatene
♦ 1 ss rå eddik, ikke nødvendig
♦ Krydder: Jeg brukte salt, cumin, hvitløk, sort pepper, paprika, og koriander. Bruk det du liker av krydder, men husk cumin/spisskummen for det er det som gir "taco"smaken.

    SLIK GJØR DU:
- Oppskriften gir nok til 3 brett i dehydratoren eller 2 i ovn.
- Tørkes i ca 15 timer. Kan også tørkes i ovnen på 50 grader med døren på gløtt.
- Oppbevar i kakebokser.

PS: PS: Det er viktig å huske på at når man dehydrerer krydret mat så blir maten mye sterkere etter at vannet er fjernet. Derfor må du ikke krydre for mye og smak deg heller frem slik at det ikke blir for sterkt!

Shiratakinudler: mirakelnudlene!Hvis ikke du har hørt om "mirakelnudler" før så er det virkelig på tide nå! Da jeg først kom over disse nudlene var jeg svært skeptisk, de reklameres nemlig ofte med "mirakelnudler" fordi de inneholder null kalorier og null karbohydrater. "Ha-ha-ha-ha-ha-ha", tenkte jeg bare, men jeg la en pose i handlekurven av ren nysgjerrighet. Jeg tenkte at disse kunne umulig være spiselige, ei heller naturlige, men jeg har gått grundig til verks og sjekket fakta, og nå har jeg gomlet shiratakinudler i tre uker og jeg kan ikke si annet enn at jeg er mektig imponert! Nå kan jeg spise nudler selvom jeg spiser lavkarbo, YEEEAH! Nudlene smaker lite, egentlig ingenting, men sammen med andre godsaker metter de veldig og har akkurat den konsistensen jeg forventer av nudler. Helt supre etter min smak og derfor må jeg dele de med dere! 

Shiratakinudler:
♦ Shiratakinudler lages av roten Amorphallus Konjac og har vært kjent og brukt i Asia i over to tusen år.
♦ Konjactreet vokser i fjellene i Asia, ca 800 m.o.h.
♦ Vegan, glutenfri, soyafri og helt naturlig!
♦ Null kalorier og null netto karbohydrater.
♦ Rik på fiber, vitaminer og mineraler, spesielt kalsium. Inneholder ca 50 mg kalsium per 100g!
♦ Superenkle å tilberede. Skal kun skylles i kaldt vann og kokes et par minutters tid.
♦ Nudlene smaker ingenting så de er fryktelig kjedelige alene, men de tiltrekker seg smaker.
♦ For best resultat: kok med krydder, urter eller saus.
♦ Holdbar i opptil 1 år i romtemperatur!
♦ Oppbevares i kjøleskap etter åpning.
♦ Må ikke fryses.
♦ 1 pose = 1 porsjon på 198g koster ca 13 kroner.
♦ Min favoritt er "angel hair" og den finner du HER. Det finnes også to andre typer som du finner HER, men de syns jeg ikke er like gode.
 
 

Lukt, smak og konsistens:
Nudlene ligger i vann og dette vannet stinker, litt tåfis og fisk, men det er ingen fare for denne lukten forsvinner når man skyller nudlene i kaldt vann. Det er likevel greit å være obs på denne lukten. Nudlene smaker ingenting og blir fort fryktelig kjedelig så tilsett krydder, urter eller saus. Konsistensmessig er nudlene veldig like glassnudler. Jeg liker konsistensen og nudlene blir mykere hvis du koker de litt ekstra. Det høye fiberinnholdet gjør at shiratakinudler metter veldig! 

    Dette er dessuten fast food, bare sjekk:


Og noe av det beste: shiratakinudler er (for en gang skyld) LOV å importere fra USA. Iherb har disse til en billig penge. Bruk gjerne koden min VOR992 så får du $5 i rabatt første gang du bestiller.

Here we go again: GRØNNKÅLCHIPS!
Endelig er grønnkålsesongen i gang igjen. Jeg blir så lykkelig når jeg ser den store grønne tua med krusete blader henge over grønnsaksbodene på torvet i byen, da er det endelig tid for grønnkålchips igjen! Det var i fjor jeg først fikk smaken på grønnkål, deretter grønnkålchips og nå knaser jeg grønnkål dagen lang fordi jeg bare elsker den litt sprø og seige konsistensen, og at den må tygges mer en tradisjonell salat. Grønnkålsesongen varer noen måneder ut i sen høst og også i vintermånedene kan man finne grønnkål siden den tåler frost ganske godt. Utenfor grønnkålsesongen kan man lage chips av savoykål, men grønnkål er og forblir den beste raw grønnsakschipsen! Grønnkålchipsen blir like sprø som vanlig chips og MÅ prøves!

Og dere, grønnkålchips er lavkarbo chips! 100g grønnkålchips laget med cashewnøtter inneholder rundt 20g karbohydrater og masse kostfiber.


♥ Min oppskrift på cheesy grønnkålchips finner du HER.
♥ Min oppskrift på cheesy grønnkålchips uten næringsgjær finner du HER.
♥ Min oppskrift på spizy tomatgrønnkålchips finner du HER.
HUSK at da jeg la inn disse oppskriftene hadde jeg ikke dehydrator så grønnkålchips kan fint tørkes i vanlig ovn!
Oppbevar i kakebokser, men chipsen vil bli myk etter en stund i boks så den bør spises med en gang eller tørkes i en timestid før den spises for at den skal bli knasende sprø.

  
Litt om grønnkål:
Grønnkål er en bladgrønnsak i kålfamilien, forskjellen på grønnkål og "vanlige" kålsorter er at grønnkål ikke danner et hode slik vi ellers ser kål og den vokser oppover på en stor stilk med mange, krusete blader som går utover. Grønnkålen blir veldig stor! Grønnkål er virkelig supermat, den er lav på kaloriinnhold, den inneholder mye proteiner (til å være en bladgrønnsak), den inneholder masse fiber og er lav på karohydratinnholder. Vitaminmessig er grønnkål helt rå, den inneholder MER kalsium enn 100ml melk og den inneholder mye betakaroten, vitamin C, jern, magnesium, fosfor og kalium. Smaksmessig minner grønnkål om en blanding av ruccola og annen kål og hvis du ikke liker kål vil du nok ikke like smaken av grønnkål, ellers er det bare å gå amok! :D

    Er den ikke fin??

  

Tenk at denne vakre planten regnes som ugress(!) og er dypt hatet i mange hager. En skam spør du meg. Grønnkål er billig ( påtorvet koster grønnkål 30 kr for en stappfull pose) og god supermat. Ha grønnkålchips i bakhodet neste gang du ser grønnkål!

En uforventet pause..

Bloggen blir liggende i dvale noen dager eller uker til formen bedrer seg for jeg har en fryktelig nedtur og ME'en har tatt totalt kontroll over kroppen min.

Dessuten så venter jeg svar på et opphold på Sørlandets Rehabiliteringssenter på Eiken. Det er et opphold på 1 måned og der de har et tilbud til en gruppe til ti ME-pasienter. Jeg har ikke fått svar enda derfor skriver jeg ikke noe mer om dette nå, men det neste tilbudet er i september så hvis jeg får plass så kommer jeg tilbake med informasjon ganske raskt. Slik formen min er for tiden så krysser jeg fingre og tær på at jeg får plass. EDIT: Fått plass i November. 
VERDENS beste iskaffe med karamell!

Jeg har postet mange nydelige oppskrifter på både varme og kalde kaffer, for det er noe jeg virkelig setter pris på, en god kopp kaffe i fred og ro, men denne overgår alle de tidligere kaffene og er den beste kaffen jeg har smakt noen sinne. Tenk dere det da, jeg har nemlig blitt veldig kresen på kaffe og nå kan jeg altså lage den aller beste iskaffen billig her hjemme, og den er uten sukker, den er vegansk og lavkarbo. MÅ PRØVES!!!
Karamell-iskaffe til to (eller en mektig stor porsjon til en):
♦ 2 dl avkjølt, kruttsterk kaffe eller espresso
♦ 1 dl økologisk soyamelk
♦ 2 dl økologisk kokosmelk
♦ 15 dråper Stevia English Toffee
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 15 isbiter

SLIK GJØR DU:
- Start med å hell over yaconsirup i bunnen av et glass.
- Blend alle ingrediensene i en blender til slush-konsistens.
- Hell over yaconsirupen.
- Topp gjerne islatten med steamet (med stavmikser/melkeskummer eller visp) kokosmelk + karamelldråper og litt yaconsirup.♥ TIPS: Bytt ut soyamelk med annen melk, hjemmelaget mandelmelk kan anbefales og husk å tørk mandelmassen som er til overs så har du hjemmelaget mandelmel i samme slengen!


TIPS 2:
Selvom det er brukt en del kokosmelk smaker iskaffen lite kokos, men hvis du virkelig ikke kan fordra kokossmaken så bruk bare en liten dæsj kokosmelk og resten valgfri melk.

    Nyyyyyyydelig som en avkjølende energidrikk!

Nå er jeg tom for kaffe og det er egentlig litt krise for i "natt" har jeg sovet i ikke mindre enn 24 timer, gud som jeg sover om dagen, og det er ikke noe festlig en plass når solen skinner fra skyfri himmel utenfor.. MEN, i dag skal jeg endelig få utnyttet dagen litt og min mor og jeg skal en tur på Skalldyrfestivalen i Mandal. Ønsker dere en strålende helg så snakkes vi før dere vet ord av det!

Junior etter 1 måned!

I dag er det en måned siden vi *kremt* jeg tok beslutningen om å ta oss av den ca 3 uker gamle dumpa kattungen. Det har virkelig vært rart å ha en liten propell som går i hundre hele dagen. Han er i fyr og flamme fra vi står opp til vi legger oss og aller helst vil han leke i senga også, men der har vi satt grensa. Vi er vandt med en særdeles veloppdragen kattepyse som vet hva rett og galt er, og som setter stor pris på kvalitetstiden vi har sammen i senga når hun ligger oppå dyna på ryggen min og maler. Freia får senga og sprettballen får stua om natten, ja, for de er ikke blitt perlevenner enda.

   Sjarmtrollet har fått navnet Nidar: 

 
Som jeg skrev innledningsvis så er ikke sjefen sjøl, Freia, spesielt begeistret for den nye småungen, men vi ser stadig fremgang og nå kan de også leke litt sammen. Det er nok ikke så lett å godta at maten, fanget og hjemmet skal deles, hvertfall ikke når det skal deles med en innpåsliten mygg hele døgnet. Heldigvis kan hun rømme ut når hun får nok og komme tilbake når hun selv ønsker det, det kan ikke vi, så her går dagene i å unngå å tråkke på han, prøve å lære han hva "nei" betyr sånn ca 100 ganger i timen og ta oss tid til at han får seg en aldri så liten høneblund på skuldra. Det er nemlig der han liker seg best, helst helt oppi håret. 
 
Det går altså strålende med den lille, tross en uhyggelig start på livet og Nidar ble stueren etter bare ei uke. Da kan dere tro matmor var stolt, var jo som å se sitt eget barn ta sine første skritt. Nå har jeg fått hjelp på tastaturet her og det er en som har fryktelig lyst til å si noen ord... Om noen måneder når han er over trassalderen så skal vi nok få det riktig så godt og fredelig her og kanskje jeg får lov til å ha pc'en for meg selv?

Savner du brus?Jeg sluttet å drikke brus for halvannet år siden og grunnen var at jeg ville slutte med kunstig søtning, spesielt aspartam. Jeg har aldri vært noe glad i brus med sukker så det har aldri vært noe alternativ for meg. Da jeg sluttet å drikke sukkerfri brus (og liknende leskedrikker) forsvant den kroniske hodepinen jeg har slitt med i alle år, og jeg får svært sjeldent hodepine lengre. Mange syns det er vanskelig å slutte å drikke brus, og selvsagt skal man få lov til å kose seg med brus hvis man vil det. Anbefaler disse til alle som ønsker å redusere brusinntaket og/eller er på jakt etter et sukkerfritt alternativ som ikke inneholder kunstig søtning. Disse er SKIKKELIG gode!

YUMMY "brus":
♥ Valgfri farris med eller uten smak
♥ 1 pose valgfri drink stick (les mer under)
♥ Masse isbiter!
Det tar ca 10 minutter så er pulveret helt oppløst i drikken.Now Foods Sugar Free Drink Sticks:

♦ Søtet med xylitol (bjørkesøt) og stevia.
♦ Naturlige ingredienser.
♦ Ingen kunstige tilsetningsstoffer!
♦ Inneholder masse vitaminer. OBS: Husk grenseverdiene for import som du finner HER.
♦ Hver sticks inneholder 15 kalorier.
♦ 4 g karbohydrater per stick, hvor 1 g er sukkeralkohol. Netto karbohydratinnhold er altså 3 g per stick!
 ♦ SUPERT alternativ til saft, brus, juice og annen drikke.
♦ En boks med 12 sticks med pulver koster ca 23 kr.
♦ Finnes i fire smaker. Direkte link finner du HER.
♦ Selges også som smaksprøver à en stick på 4 gram. Disse er gratis hvis du bestiller de sammen med andre varer. Veldig greit å kjøpe en av hver smak så finner man ut hvilke man liker best!
♦ Personlig syns jeg alle er like gode bortsett fra Tropical Punch med fiber, den er fæl, men det er kun min mening!


Jeg elsker disse nå som det (av og til) er varmt ute og jeg har behov for ekstra væske. Dessuten er de veldig gode som blandevann sammen med juice og vodka. Hysj, det sa jeg ikke! ;)


Raw og lavkarbo blåbærkake, jafs!

Rå mat inneholder ofte lite karbohydrater, men noen bruker mye bananer, dadler og frukt som søtning. Jeg valgte å lage denne så lav på karbohydratinnholdet som var mulig og fikk et utrolig nydelig resultat. Det som er så flott med denne kaken er at "alle" blir fornøyde, den er rå og dermed også vegansk, siden den er vegansk er den også laktose- og kaseinfri som mange reagerer på, den inneholder lite karbohydrater, den er glutenfri for de av dere som har cøliaki eller glutenintoleranse, uten sukker- og kunstige tilsetningsstoffer, og den er laget med ekte kjærlighet!

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er en av de beste kakene jeg noen gang har smakt, og jeg er sjokoholiker! Virkelig en opplevelse som vil sende smaksløkene til himmels!
 
BUNN:
♦ 4 dl valnøtter, bløtlegges noen timer
♦ 5 ss yaconsirup. (Vil du ha kaken rå bruker du denne)
♦ 1/2 ts salt

LYST FYLL:
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlegges et par timer
♦ 2 dl paranøtter, bløtlegges noen timer
♦ 2,5 dl lunkent vann / evt. annen væske
♦ Ca 4 ss kokosolje
♦ 1 ss lecithin
♦ 1 ts stevia (Vil du ha kaken rå bruker du denne)
♦ 1 ts vaniljepulver

BLÅBÆRFYLL:
♦ Bruk halve mengden av det lyse fyllet +
♦ 2 dl blåbær

BLÅBÆRTOPPING:
♦ 3 dl blåbær
♦ 1 ts stevia (Vil du ha kaken rå så bruker du denne)
♦ 1 ts psyllium husk / fiber husk / knuste loppefrø

  
 SLIK GJØR DU:
- BUNNEN: Kvern alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til en seig klump. Klapp den ned i ei kakeform. Jeg brukte en liten rund form, tror den er rundt 18 cm i diameter. Bruker du en større form blir kaken bare litt flatere :)
- LYST FYLL: Fjern det brune skallet på paranøttene hvis du ønsker at kaken skal være lys i fargen, men det er ikke nødvendig. Smelt kokosoljen i vannet. Kvern alle ingrediensene. Jeg brukte en blender til dette. Pass på at alle nøttene er ordentlig kvernet. Fordel over bunnen og spar halve mengden. Sett i frysen.
- BLÅBÆRFYLL: Bland blåbærene og halve mengden av det lyse fyllet. Jeg brukte blender til dette. Fordel over det lyse fyllet og frys ned slik at fyllene ikke blander seg.
- BLÅBÆRTOPPING: Mos blåbærene og bland inn stevia og psyllium husk. Jeg brukte stavmikser. Fordel på toppen av kaken. Frys ned.

Denne kaken er absolutt best når den er helt tint, da faller den sammen litt, men smakene kommer mye tydeligere frem og det blir en veldig kremete konsistens på kaken. Del kaken i serveringsstykker og oppbevar den i fryseren. Beregn noen timer til tining.    

Sørlandsidyll!

Ikke helt planlagt, men det ble en liten ferie på min kjære og meg. Forrige torsdag ettermiddag dro vi ut på hytta til familien til min svigerinne. Hytta ligger på ei øy i den idylliske sørlandsskjærgården og sola skinte fra skyfri himmel fra dag 1. Vi skulle egentlig være to netter, men det ble fort til seks. Dagene har vært helt fantastiske og endelig fikk vi kjenne på litt ekte sommer.

To av dagene var det 22 grader i havet, tenk dere det! Jeg badet for første gang på aaaltfor mange år i Norge.

   Vi hadde mange båtturer.
 

   Jeg satt i ring for første gang. Gud så moro!
   Min nevø var i fyr og flamme fra klokka 09-21. Ordene var ustoppelige.

   Vi spiste reker på brygga.
   Vi hadde besøk av en skjønn vofse. 
Vi fisket makrell tre kvelder, men det var ikke før siste kveld vi hadde lykken med oss og fikk 72 stk.

   Og familiens lille Prinsesse måtte selvsagt være med på fisketur.

Nå har jeg brukt noen dager på å ta igjen tapt søvn og kroppen er enda veldig sliten. Dere syns kanskje slike innlegg er kjedelige, men for meg er det veldig viktig å ikke ta slike dager for gitt. Det er veldig viktig for meg å huske på gledene og alt det fine jeg får opplevd, tross sykdom, og så får jeg heller ligge noen dager og uker i senga etterpå for det er det virkelig verdt. Uansett, jeg har noen herlige oppskrifter klare, men jeg venter til jeg har lyst til å legge de ut. GOD HELG! :)
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits