Tilbake til hovedside

ENDELIG!

Endelig er dagen her ja. Vi reiser! Virkelig en etterlengtet ferie. Sommeren forsvant før jeg rakk å nyte den, så nå skal det virkelig gjøre seg med sol og varme, men jeg tror jeg stopper der for det er absolutt ikke menningen å få dere tilbake i sommermodus.

   Jeg fikk en spennende pakke i posten i går, har du sett slik før?

Hihi, mest sannsynlig har du ikke det, men det er så mye moro man kan gjøre med dette. Gled dere til jeg kommer tilbake og kan fortelle litt mer om denne ganske merkelige "tingen" her ;) Mer vil jeg ikke si om dette, så slem er jeg.

Det blir nok lite/ingen blogging de neste ukene så derfor
ØNSKER JEG ALLE MINE KJÆRE OG FASTE LESERE TO FANTASTISKE UKER og jeg gleder meg til å komme tilbake med opplada batterier og nye innlegg.

Tips til reisen:

Kroppen min klarer seg fint uten gojibær, hamp og kakao i to uker og derfor ser jeg ingen vits i å ta med dette. Det er dog. et par tilskudd jeg må ha med meg, spesielt med tanke på at dit vi skal er det over 30 grader i skyggen på dagtid og jeg svetter som en maratonløper bare ved å ligge stille! Her er noen tips til å gjøre turen enda litt mer behagelig!


Aloe Vera:

Få tak på ren aloe vera som kan brukes innvortes også. Aloe vera er ikke bare supereffektivt mot brannsår, solskader, eksem og tørr hud, men det er genialt til å pleie kroppen innenifra. Aloe vera inneholder 200 virkestoffer og av disse finnes både vitaminer, mineraler, aminosyrer, mono-og polysakkarider og enzymer. Aloe vera virker bla. betennelseshemmende, er bra for fordøyelsen, øker næringsopptaket og styrker immunforsvaret (kilde: SUPERMAT). Jeg har hvertfall forelsket meg helt i en leskende drikke med aloe vera og himalayasalt til ekstra hete dager. Jeg merker straks at jeg får påfyll med energi, helt supert! Dessuten er aloe vera genialt om uhellet er ute, alt fra myggstikk, maneter til soleksem. Jo renere aloe vera, desto mer effektiv. Denne er helt rå!
Himalayasalt:

Skal jeg rett og slett tilsette i drikkevannet mitt noen ganger om dagen for å få påfyll av mineraler. Himalayasaltet tilfører kroppen alle mineralene og sporstoffene kroppen trenger og er en absolutt super mineralkilde. Vi mister både væske, mineraler og salter når vi svetter og da trengs det påfyll! Himalayasaltet er i motsetning til bordsaltet ikke farlig å innta i større mengder. Er du i tvil kan du prøve denne drikken en dag du føler deg tappet for energi. Her er en bra artikkel om saltbehovet.


IDOFORM:
Jeg skrev et innlegg om Idoform her. Dette er et kosttilskudd som skal motvirke feriemage på reise. Om det funker? Vi  (min mor, jeg, venner) tror hvertfall det. Vi har alltid tatt Idoform under reisen og har aldri blitt dårlige. Min mor får superfordøyelse av de, hehe, og det vil jeg ikke kalle negativt.

Loppefrø:
Motvirker både løs og treg mage og kan være supert tilskudd hvis uhellet er ute og man har fått diaré eller forstoppelse. Man føler seg ikke bra hvis magen slår seg vrang, uanstt hvilken vei. Loppefrøene er geniale. 1 ts to ganger daglig motvirker forstoppelse/diaré. Større doser bør tas hvis "uhellet" er ute. Her har jeg skrevet om loppefrø.Te, te, te:
Selvom både kaffe, te, brus og alkohol inkludert, så trenger jeg alternativer. Det er ikke bra å drikke koffeinholdig pg vanndrivende drikke hele dagen (som i kaffe og te) og hvertfall ikke når det er veldig varmt! Jeg tar med mitt eget lille lager og skal lage meg iste. I hovedsak koffeinfrie urteteer fra "Yogi".Ellers hadde jeg planer om å ta med frø og spireboks. Spirer er supermat som er utrolig lettvint, de kan spires hvor som helst og når som helst. Fuktig klima, høy temperatur og liten tilgang på rent vann øker farene for bakterier i spirene. Derfor har jeg bestemt meg for å la spiringen bli igjen hjemme.

Ønsker deg en super lørdag! Her holder jeg på å ta fyr av reisefeber og tiden står stille! ;D

Supergreens på reise!

Sakte men sikkert regner dagene bort og vi nærmer oss avreisedato og derfor har jeg har planlagt og gjort klart noen av tilskuddene mine. Selvom jeg skal på reise betyr det ikke fri fra superfoods. Superfoods er ingen kur eller diett for meg, det er en livsstil, så det er klart jeg må ha med disse faste tilskuddene! Mange av posene/boksene med superfoods og greens er på rundt en halv kilo-kilo, så å ta med hele pakken tar bare unødvendig mye plass og vekt i kofferten! Jeg har derfor laget èn blanding med nesten nøyaktig dose til tilsammen 14 dager til min kjære og meg.

Per dags dato bruker jeg en ts av hver av de under (+/- chlorella og spirulina), men blandingen til turen har jeg tatt halv dose av maca og bipollen + acai, ellers er dosen den samme som jeg tar hjemme. Jeg bytter greens-tilskudd hele tiden for å finne mine favoritter, men dette er hva jeg bruker i dag.


HELE supergreens-blandingen inneholder:
(Til 2 personer i 14 dager)
♣ 28 ts hvetegress juicepulver
♣ 28 ts alfalfa pulver
♣ 14 ts maca
♣ 14 ts bipollen (Blander seg bra med vann)
♣ 7 ts acai
I tilegg til dette har jeg med en boks med ♣ spirulina og en boks med ♣ chlorella. Normalt bruker jeg bare pulver, men kjøper tabletter til min kjære så derfor tok jeg kun med chlorellatablettene. Pulveret over blandet jeg GODT sammen og la i en lufttett beholder sammen med et par avfuktere (som ofte følger med i superfoods-boksene).

PER PORSJON: Blir 3,5 ts pulver som blandes med vann og drikkes på tom mage hver morgen, vi får dermed i oss, per porsjon:
♣ 3 gram hvetegress juicepulver
♣ 5 gram alfalfa pulver
♣ 1,5 gram maca
♣ 2,5 gram bipollen
♣ 500 mg acai
♣ (+ 3 gram spirulina til meg)
♣ + 3 gram chlorella tar jeg om kvelden, mens min kjære tar det sammen med drikken.

Mange av dere tenker sikkert "hvorfor i all verden jeg ikke bare kjøper et kombisupergreens-tilskudd" i stedet for alle disse forskjellige tilskuddene. Svaret er veldig enkelt. Hvis jeg skulle tatt et kombitilskudd får jeg i meg mye lavere dose av det jeg vil ha mye av og på denne måten øker jeg inntakket etter dagsform og behov. I tilegg er det mye rimeligere. Det er mye enklere å starte med et kombitilskudd, men i stedet for å kjøpe et blander jeg mitt eget.

♦ Greens-blandingen
♦ USDA 500 mg chlorella tabletter
♦ Spirulinapulver
♦ Gammelt syltetøyglass (skal fungere som en shaker)
♦ Teskje 

Blir spennende å se om denne grønne pulvermiksen blir stoppet og sjekket. Haha, kan jo se noe mistenkelig ut :)

Sorte nudler :D

Så disse sorte nudlene da jeg var innom "Sans&Smak" for et par uker siden. Jeg falt pladask. "Sorte nudler!? Hmmm. Dét må jeg prøve!", tenkte jeg! Jeg aner ikke hvilke butikker som selger "King Soba"-merket andre steder, men jeg tror det er et ganske kjent merke. De selges masse spennende pasta!

   King Soba Organic Black Rice Noodles:


Nudlene er laget av 55% svart ris, ris og vann. Risen er økologisk. Disse nudlene er med andre ord hvete og-glutenfrie. Da de var kokt ble de faktisk lilla, det samme gjorde vannet. Hehe. Og smaken? Ikke mye, men naturligvis ris. Konsistensen er som "vanlige" nudler glatte og myke. Jeg tror det kan lønne seg å krydre vannet slik man ellers gjør med andre nudler. Kan tenke meg at smakene trekker inn i nudlene da.

   Ser ut som en eller annen form for tang eller sjøgress :D

Her spiste jeg de sorte nudlene med en blokkoli-blomkål-og-avokadomos. Veldig godt. Mosen var ikke rå, men det kunne den fint vært.

Absolutt et morsomt og annerledes måltid og jeg kommer helt sikkert til å kjøpe disse igjen. Dyre, men skal man spise økologisk og renere må man regne med det. Alt i alt er ikke dette kostholdet noe dyrere enn annet, da hvert måltid planlegges godt. Kostet 45,-. Her finner dere masse spennende pasta!

Mine Iherb favoritter, del 1!

Etter spørsmål fra lesere har jeg nå fått skrevet ned mine favoritter fra Iherb som jeg håper kan være til hjelp for dere. Iherb har jo et hav av produkter, det er nesten umulig å finne frem i begynnelsen. Mitt beste tips er å lagre flittig i ønskelista og på den måten har du full oversikt over favorittene dine. Du må være medlem for å lagre i ønskelista. Jeg deler favorittene inn i to grupper og her kommer del 1.

DEL 1:
SKJØNNHET OG VELVÆRE:


Avalon Organics - hele serien!
Jeg har dog. ikke prøvd hele serien, men jeg har prøvd en del. Her er et innlegg om håndsåpa i lavendelserien. Jeg har prøvd håndsåpe, håndkrem, bodylotion, dusjsåpe, barberkrem og min kjære bruker serien til menn. Jeg er superfornøyd med alt jeg har prøvd i dette merket. Jeg kan ikke love at dere vil bli like frelst, men jeg anbefaler virkelig "Lavender"-serien. Lukter nydelig lavendel, gir fuktighet uten å tørke ut og gir myk hud. Herlig. Hele merket finner du her, mens lavendelserien finner du her.


Weleda - Everon Lip Balm:
Jeg har skrevet om denne balmen før og innlegget finner du her. Jeg elsker denne og kommer aldri til å slutte med den! Balmen pleier leppene uten å tørke de ut slik de fleste leppepomader gjør! Den lukter mildt og godt, gjør leppene myke og er drøy i bruk. Kan kjøpes i en del butikker her hjemme, men prisen på Iherb er veldig fin. Koster det samme som en lipsyl og det liker vi! :D Balmen finner du her.


Kiss My Face - Cool Lemon Minth Freshness Toothpaste:

Jeg har prøvd mange tannkremer uten fluor det siste året, men denne er virkelig en av favorittene. Ofte skummer ikke de alternative tannkremene som vi er vandt til, men denne skummer (om ikke mer) enn det vi er vandt til. Tannkremen er hvit, smaker sitron og mint, med et hint av aloe vera. Dette høres nok merkelig ut siden vi er vandt til at alle tannkremene smaker av mint og liknende, men kombinasjonen er god. Den smaker godt, veldig godt! :D Tennene føles glatte og rene etter tannpussen. Tannkremen finner du her.


Dessert Essence - Jojoba Oil:

Dette er en ren jojobaolje. Jeg har blandingshud, men siden dette er en ren olje tetter den heller ikke porene og gir ikke kviser, men i stedet fukter og gjør huden myk og god. Jeg smører gjerne noen dråper på fuktig hud etter jeg har dusja og da blir huden myk og god. Hvis jeg har blitt solbrent bruker jeg denne og jeg føler den demper rødheten. Av og til blander jeg i et par dråper i body lotionen jeg skal smøre over hele kroppen. Jeg vet at noen bruker jojobaolje som hårkur, men det har jeg aldri prøvd. Det er ikke lurt å olje seg inn med denne i ansiktet om morgenen, men om kvelden blir det som en nattmaske. Helt topp. Oljen finner du her.


Dessert Essence - Coconut Body Lotion:

Jeg har skrevet et innlegg om denne og noen av "familiemedlemmene" her. Elsker denne! Må legge til at den lukter veldig mye, men jeg blander den som regel ut med den blå i samme serie, som er uten parfyme. Gir en nydelig duft av kokos og sommer. Kokos minner meg nemlig om sommer! Kokoslotionen + resten av serien finner du her.


Dessert Essence - Facial Cleansing Gel:

Nok et dessert essence produkt. Lukten er noe underlig granateple syns jeg, men jeg har vendt meg til denne og kommer til å fortsette med denne rensegélen lenge! Gélen er veldig drøy i bruk, renser huden uten å gjøre den tørr og gir et mykt og rent resultat. Gir selvsagt ikke kviser. Rensegelen finner du her.


Giovanni - Hot Chocolate Sugar Scrub:

Jeg har skrevet om denne skrubben her. Den er varmende og lukter himmelsk sjokolade. Sukkeret smelter på huden mens du peeler. Jeg syns den er ganske seig, men ved å fukte nok er den helt super! Skrubben finner du her.


♣ DYRETESTING: Ingen av merkene tester på dyr! :D

Ja, dette var del 1 av mine absolutt viktigste Iherb favoritter. Kan legge til at jeg er veldig glad i alle merkene over og syns de har veldig mye fint! Jeg håper dette kunne være til hjelp for noen av dere der ute. Del 2 kommer så fort jeg får skrivefingre ;) Ønsker dere en fin start på uka!

Anbefalinger til en sunnere hverdag!

Jeg snakker ikke om light-produkter, fettredusert, sukkerredusert, nøkkelhullsmerket eller andre "sunnere alternativ". Jeg snakker om små endringer som pårvirker helsa di i stor grad, uten at det tar deg spesielt med tid og krefter! Det er snakk om endringer du ikke merker økonomiskt, men som har en enorm helsegevinst sett i et større perspektiv. Det er nemlig slik at selvom et produkt er magrere, betyr det ikke automatisk at det er sunnere, for jeg lover deg at fettet er ertattet med andre næringsfattige ingredienser. Selvom yoghurten eller syltetøyet er sukkerredusert eller enda verre, -sukkerfri, så betyr det absolutt ikke at dette er et sunnere alternativ, da jeg garanterer deg at sukkeret er erstattet med andre (gjerne kjemisk fremstilte) ingredienser. Og slik fortsetter det. Er noe tatt bort er det dessverre slik at det også har blitt erstattet med annet, som absolutt ikke er noe sunnere!

Her er en liste over hverdagslige produkter jeg mener du får en sunnere hverdag med å bruke regelmessig og ha lett tilgjengelig i kjøkkenskapene:


Himalayasalt:

Gir alle, ALLE mineralene kroppen vår trenger for å fungere og overleve. Dette er et sunt salt som ikke kan sammenliknes med bordsalt eller raffinert havsalt. Dette kan du salte med uten å frykte forhøyet blodtrykk eller vannsamlinger og hevelser i kroppen. Dessuten smaker det veldig godt og fremhever smakene i maten. Har du først smakt dette saltet, vender du aldri tilbake til bordsaltet! Les mer om himalayasaltet her eller du kan bestille det billig herfra. Jeg tror Himalayasalt er tilgengelig i de fleste helsekostbutikker nå.

Sukrin eller xylitol:

Erstatter sukkeret/farin. Sukkeret må nemlig ut! Det eneste positive sukkeret gir deg et et skyhøyt blodsukker og en rus som varer til blodsukkeret faller igjen og du vil ha påfyll. Selvfølgelig kan man kose seg med sukker av og til, men jeg snakker om den daglige dosen sukker på frokostgrøten, pannekakene eller i smoothies. Det finnes mye bedre alternativer! Noen foretrekker sukrin, andre xylitol. Begge er sukkeralkoholer og kan virke avførende på noen, men de fleste tåler normale mengder. Sukkeralkoholer lagres ikke i kroppen, de skilles ut gjennom urinen og er derfor supert med tanke på vekta. Dessuten er dette bra for tennene, påvirker IKKE blodsukkeret og er absolutt en nødvendighet hvis du ønsker å bli sunnere. Både sukrin og xylitol kan kjøpes i de fleste helsekostbutikker, men du kan også bestille det billigere herfra. Husk nå for all del at selvom dette er mye dyrere enn sukker, så gir du kroppen din noe med dette, det gjør du ikke med sukker. Syns du det er for dyrt så dropp den ène pilsen neste gang du er på byen, det er snakk om lommerusk! Les mer om sukrin her.


Stevia:

Erstatter alle de kunstige søtningsidlene du har i skapet for å søte kaffe/te/bakst uten å tilføre karbohydrater og kalorier. Stevia er like søtt som andre typiske kunstig fremstile søtningsstoffer (det er så søtt at vi ikke kan smake forskjellene), men forskjellene er likevel enorme!!! Stevia er naturlig og kommer fra en urt, en steviaplante rett og slett. Jeg slet med kronisk hodepine fra jeg var 5 år, jeg vet hva kunstig søtning gjør med kroppen. Kunstig søtning finner du i stort sett alt sukkerfritt eller sukkerredusert. Som sagt, jeg hadde kronisk hodepine. Altså hodepine fem dager i uka, men jeg var langt ifra en storforbruker av sukkerfri brus og snop. Likevel viste det seg at hodepinen forsvant som dugg for sola da jeg sluttet med alt sukkerfritt og jeg har ikke hatt hodepine siden! Det er ikke tull. Jeg gikk til og med i behandling for hodepinen, uten å få svar. Bruk stevia! Stevia selges (som dyrefôr) i helsekostbutikker i Norge, men du kan også importere fritt til privat bruk. Jeg bruker dette og er superfornøyd! Stevia kan fort bli bittert siden det er så ekstremt søtt, men denne typen jeg linket til er ikke bitter. Les mer om stevia her.


Grønt tilskudd:

Jeg skal prøve å være kort her. Start dagen med en grønn shot eller drikke! Hva slags grønn shot du velger er ikke så nøye, men start alltid dagen med en grønn energiboost. Drikk den før du inntar frokost, gjerne en halvtime-time før. Smaken er nok noe underlig i begynnelsen, men du vil fort merke bedringer og endringer i positiv retning. Kanskje fordøyelsen bedres, kanskje huden blir bedre (etter noen dager med kviser som er et avgiftningssyptom), kanskje eksemen forsvinner, kanskje du går ned i vekt, kanskje mindre godterisugen eller kanskje immunforsvaret bedres. Det er individuelt. Du kan starte dagen med f.eks 2 ts hvetegress juicepulver, kamut juicepulver eller bygg juicepulver. Du kan også kjøpe et kombipulver som inneholder forskjellige gress fra land og hav, i tilegg til alger. Start i det små, lytt til kroppen og finn ut hva du føler er best. Alt dette selges i helsekosten :)Smaksforsterkere/MSG:

Buljong og krydderblandinger type tacokrydder og andre fiks-ferdig-poser er en stor felle. Disse inneholder smaksforsterkere (MSG) og har absolutt ikke noe i et krydder å gjøre. Jeg mener, burde ikke krydder og urter være naturlig smaksrikt? Er kvaliteten på krydderurtene som brukes så dårlige at det trengs et stoff som fremhever og bedrer smaken? Kanskje du er livredd for å kvitte deg med tacokrydderet som utgjør hele fredagskosen, men ok, kast buljongen du har og kjøpe buljongen "Naturata" som du ser på bildet, den er i tilegg gjærfri. Naturata kan kjøpes på store dagligvareforetninger eller i noen helsekost. Jeg må legge til at både krydderblandinger og buljong inneholder unødvendig store mengder med både raffinert salt og sukker. Sukker har da ingenting i en krydderblanding å gjøre... Dette er lureri på groveste nivå, ikke la deg lure! Ved å kjøpe økologisk brukes det havsalt av bedre kvalitet og gjerne lavere dose. Les gjerne dette for å få bedre innsikt i MSG aka glutamat aka smaksforsterkere aka stort sett alle E600-E699, men E621-E628 er vanligst...


Slikkepinner:

Har du barn i hus, eller er selv fysen på noe godt av og til er disse et "must". Jeg har skrevet om kjærlighetene her, men det finnes også drops. Jeg syns alle burde ha disse tilgjengelig i skapet. Er det onsdag og ikke godteridag, men barnet ditt maser høl i hodet på deg etter snop? Ta frem en slikkepinne. Har minstemann vært hos legen og tatt blodprøver og vært kjempeflink? Kanskje greit å ha en kjærlighet i veska.. Grunnen er ganske enkelt, disse gir noe, det gjør ikke andre kjærligheter. Dessuten faller de like godt i smak hos de voksne.


Bønner/linser og andre belgvekster:
Dette er noe jeg håper jeg kan være med å inspirere nordenn til å spise mer av. Vi burde absolutt bli mye flinkere til å droppe risen/pastaen/potetene av og til å utnytte de utrolig deilige belgvekstene vi har tilgang på. Proteininholdet er høyt (spesielt i linser), fiberinnholdet er også høyt, karbohydratene er trege og gir en langsom energi og smakene er spennende. Jeg tror mange unngår bønner fordi de trenger bløtlegging over natten, men det trengs kun litt planlegging. Legg en hel boks med bønner i vann og salt over natten. Kok i tiden som står angitt på pakken og frys ned i porsjonspakker. Da har du tilgang på ferdigkokte bønner hele tiden, mye billigere enn fra boks! Linser må du skylle godt, men de trenger ikke å bløtlegges. Poenget mitt er uansett at det er verdt å prøve disse vekstene. Linsene skal kokes 10-15 min, det er ikke mye. Det samme skal quinoa. Med litt krydder og urter i kokevannet gir det en ekstra god smak, for ikke å snakke om i supper og gryter. Det tar ikke noe lengre tid enn å vente på at ovnen er varm og grandisen skal steikes.

RAW FOOD på norsk!

Min kjære har skjønt det. Etter å ha snakket hull i hodet på han om denne boken i en månedstid tok han endelig hintet. Fint innpakket var den også, gjorde det ekstra spennende. Hehe. Min kjære er ingen raw food-entusiast, ikke har han hengt seg på den kjernesunne bølgen heller, men han har sansen for det jeg lager og han merker også at dette gjør godt for kroppen, noe alle ville merket! 

    RAW FOOD på norsk:

    Skrevet av Erica Palmcrantz.

Boken skal ta for seg det grunnleggende innen raw food og etter å ha smugtittet i boken er det ca 130 sider med bilder av de lekreste retter. Det er rundt 45 sider med lære. En av grunnene til at jeg har ville ha denne boken var nettopp fordi det er masse lekre og fristende bilder! Ifølge omslaget skal du få vite nok til å komme i gang med raw food, og hvordan du kommer deg videre hvis du først har begynt å interessere deg for raw food. Passer perfekt for meg! Du får kjøpt RAW FOOD på norsk i de fleste bokhandlere eller du kan sjekke ut cdon.com og spare noen kroner.

Boken gir oppskrifter i kategoriene:
♦ Frokost
♦ Mellommåltid
♦ Lunsj
♦ Middag
♦ Tilbehør
♦ Grunnoppskrifter
♦ Snacks
♦ Desserter

Jeg hadde planer om å "spare" denne boka til vi reiser, men tror det blir vanskeligere enn antatt. Kommer sikkert en liten bokanmeldelse når jeg har lest og studert den nøye. Ah, jeg gleder meg til å sluke hver minste setning i denne boka. Det er da heilt rått!

Himmelsk karamellkonfekt! (delvis rå)

Dette er helt fantastisk! Har du ingrediensene må du prøve dette med en gang. Dette er en smaksopplevelse av de sjelde. Ingen ville gjettet at denne søte karamellen er helt uten sukker, men likevel kan spises ved diabetes da søtningen som brukes knapt påvirker blodsukkeret. Karamellkonfekt uten sukker, laktose og tilsetningsstoffer! Dessuten er nesten alle ingrediensene rå og av beste kvalitet. Næringsmessig er denne konfekten sunn, ja, en sunn konfekt! Lurer du på hvorfor er det bare å ta en titt på innleggene jeg har skrevet om ingrediensene, konfekten er kort fortalt laget av superfoods! Dette er konfekt du kan kose deg med hver dag, men med måtehold hvis du tenker på vekta. Anbefales på det varmeste!

    Karamellkonfekt:


Oppskriften på karamellen er svimlende enkel (ikke rå):
♦ 3 ss yacon sirup (gir karamellsmak) og er opperinnelige smil-sjokolade oppskriften til Silje.
♦ 1 ss kokosfett (gjør sirupen seigere. Bruker du mer blir karamellen enda seigere i konsistens).
♦ Viktig: 5 dråper Stevia English Toffee (denne setter virkelig prikken over i'en).
- Så blander du alt i en bolle. Det er en fordel om kokosfettet er flytende (blir flytende rundt 24 grader).

Du kan stoppe her og helle over is eller frukt, eller du kan spise den ren med skje. SÅ GODT! Jeg tror jeg tørr garantere at alle som liker karamell liker denne karamellen, så god er den faktisk! Du kan også dra den enda lengre og lage skikkelig karamellkonfekt, se lengre nede!

   Himmelsk karamell:


Sjokoladen er laget av (ekstra stor porsjon):
♦ CA 100g kakaofett (7 store spiseskjeer før det har blitt smeltet, men mengden er ikke så nøye)
♦ 1 ss extra virgin kaldpresset kokosolje (bruker du mer blir sjokoladen mykere, men smelter også raskere)
♦ 1 ss yaconsirup (eller agavenektar/honning) (ikke rå)
♦ 1 ss yaconpulver (rått)
♦ 6 ss kakao (rått)
♦ 2 ts carobpulver (Du kan bytte ut carobpulveret med kakao eller bruke mer hvis du vil ha sjokoladen søtere, mildere og barnevennligere sjokolade eller du kan droppe hele carobpulveret hvis du ikke har). (rått)
♦ 1/2 ts mesquite (kan droppes, eller byttes ut med maca) (rått)
♦ 1 ts ekte vaniljepulver (rått)
Du kan sjekke denne linken hvis du lurer på hvordan du lager sjokoladen. Ikke heng deg opp i teskjeer og spiseskjeer, smak deg frem, du mislykkes ikke!
Husk: Rå ingredienser krever lav temperatur, hvis ikke kan du like gjerne bruke vanlige (ikke rå) og billigere alternativ enn det jeg har her. Her er et tips når du skal smelte kakaofettet på lav temperatur.Slik gjør du:

- Fyll 1/2 av en sjokoladeform, sett i frysen et halvt minutt minutt. Sjokoladen skal tykne, men ikke stivne. Pass på, dette går fort!
- Hell sjokoladen rundt kantene slik at det blir sjokolade "opp i formen". Sett i frysen et halvt minutt, maks. Skal ikke stivne!
- Gjør gjerne dette ên gang til slik at sjokoladetrekket blir tykkere. Sett i frysen til sjokoladen har stivnet.
- Ta ut sjokoladen, fyll med karamell, men ikke gå over kanten på sjokoladen. Sett tilbake i frysen noen.
- Ta ut sjokoladen og fyll formene med sjokolade.

VIKTIG: Dette er en tabbe jeg gjorde første gangen og den er ikke festlig. Pass på at formene du bruker er veldig elastiske, ellers skal jeg love deg at du skviser karamellen ut av sjokoladen når du skal ha konfekten ut av formene. Det smaker like godt med skvist konfekt, men det ser ikke like delikat ut og det er veldig klissete!


Kos deg med sunn karamellkonfekt og nyt hver minste munnfull!

Spiret quinoasalat

  Dette har jeg spist tre dager på rad nå. Veldig godt. Og så vil jeg ønske dere en riktig god helg!Hovedsaklig:
♦ Forskjellige typer salat
♦ Agurk
♦ Masse avokado
♦ Spiret quinoa

Noen av dere som prøvde å spire quinoa?

Brun uten sol og parabener!

Ok, om vi vil eller ikke så nærmer sommeren seg slutten. Vi har kanskje ikke blitt så brune som vi skulle ønske eller vi har ikke orket og ligge rett ut mellom skyer og byger. Dere vet at jeg er opptatt av dyrevennlig hudpleie og at jeg har sluttet å kjøpe dyretestede produkter som en slags protest til kosmetikkindustrien. Jeg har testet en selvbruningskrem som er både økologisk, dyrevennlig (ikke dyretestet) og uten parabener og andre slemme ingredienser.

     Green People Self Tan:

Førsteinntrykket mitt var ikke så bra. Denne har en stram lukt, vanskelig å forklare, men litt som en blanding av urter og krydder. Lukter ikke godt, MEN jeg har blitt mer og mer glad i denne kremen og jeg vil derfor anbefale andre bevisste forbrukere der ute om denne. Det finnes et par tips som gjør denne bedre å bruke; 1. smør deg dagen før du ønsker farge, 2. og bland den gjerne med en velduftende bodylotion. Dette gir bedre duft og en mildere farge.

Selvsagt skulle jeg tatt før og etterbilde, men det er "ikke helt min stil", så beklager det. Fargen blir fin og jevn og det er sjeldent jeg har fått skjolder. Jeg er nøye med å "klappe" med papir etter jeg har smørt den på, men vær obs på at fargen er ganske kraftig. Derfor anbefaler jeg å blande den ut med en bodylotion, men også på grunn av lukten. Den gjør solbrun hud naturlig brunere og jeg syns fargen blir veldig fin. Fargen kommer ganske raskt, men jeg vil si den er best etter en natt.Noen ord om Green People:
Green People er en serie med hud-og hårpleie produsert med respekt for dyr, mennesker og miljøet. Uten animalske ingredienser og produktene inneholder dessuten ikke: lanolin, parabener, petrokjemikalier, natrium lauryl sulfater (SLS), natrium lauryl etersulfater (SLES), GMO'er, PABA, PEG'er, DEA, TEA, ftalater, propylenglykol og parfyme. Embalasjen er resirkulerbare, biologisk nedbrytbare og kan brennes uten å slippe ut usunne eller skadelige gasser. Les mer om Green People her. PS: Jeg har på ingen måte noe form for samarbeidsavtale med noen Green People-produsenter, dette er kun min erfaring.


Du får kjøpt Green Peoples-merket i VITA butikker, men det er sikkert tilgjengelige i andre butikkkjeder. Jeg kjøpte min gjennom denne siden og her koster den ca 150 kr ink. frakt, men flaska varer lenge og prisen er verdt å betale! Dessuten er det noen kroner å spare av norsk pris,


Slik spirer du quinoa :)

Jeg har blitt fullstendig hekta på guinoaspirer så jeg tenkte jeg skulle dele fremgangsmåten med dere. Herligheten så gode disse knøttsmåe frøene er. Btw. quinoa er et næringsrikt frø som vi absolutt bør bli flinkere til å bruke her til lands. Frøene er fulle av kalsium, jern, protein og proteinet er fullverdig da det inneholder alle de 8 essensielle ainosyrene vi trenger tilført gjennom kosten. Quinoa inneholder mye av de essensielle aminosyrene lysin, cystin og metionin, noe det er lite av i andre kornslag så her kan du med fordel bytte ut ris, couscous, korn og annet tilbehør med quinoa. Når man koker quinoa blir de krispy, nesten så de knaser i munnen, det er bare godt! Nå tok jeg skrittet lengre og spiret quinoaen, men kjøp gjerne en boks å prøv og kok de først. Som du ser er mine svarte, det skal visstnok ikke være så lett å få tak i, men man kan kan også spire de vanile typene som er gulhvite eller rødbrune. Quinoa er naturlig glutenfritt.

   Etter 1 døgns spiring:

NAM NAM:
Over til spirene igjen. Hvorfor liker jeg disse spirene så godt da? Smaken er mild og nesten litt søt, den er nøtteaktig og jeg syns smaken minner om hampfrø og solsikkekjerner. Uansett, man blir hekta! I munnen er de (som kokte) krispy og knaser sprøtt. Dette er ypperlig tilbehør i en raw food-rett da quinoa inneholder mer næring (kalorier) enn typisk alfaspirer. Jeg syns quinoa smaker mye bedre enn spiret linser.Husk: Du kan la quinoaen spire mer enn dette.

Slik spirer du quinoa:
♦ Legg en del frø i tre deler vann i 2-4 timer.
♦ Skyll veldig godt! Allerede nå er det kommet spirer.
♦ Sett til spiring. Enten som jeg har gjort i et spireglass, eller du kan lage ditt eget spireglass eller i en nøtteelk/hampmelk/spirepose.
♦ Frøene trenger ikke stå mørkt.
♦ Etter 10-12 timer er det tid for vanning. Sett på plass igjen for videre spiring.
♦ Etter neste 10-12 timer er siste skylling og du kan la spirene stå litt ekstra. Jeg tok de nå fordi jeg har erfart at jo lengre de spirer jo verre blir smaken, men det ser dere bare selv.
♦ Sett kjølig i lufttett beholder, men quinoaspirer er best ferske og bør spises innen noen dager.

    Svart quinoa før spiring:

 Les mer om quinoa HER.

Tørket kirsebær!

Har du tilgang på et kirsebærtre? Da bør du være raskt ute, plukk og pell, stu og sylt eller lag kirsebærlikør. Det er altfor synd å la disse nydelige bærene gå til spille fordi man er lei av smaken den ene sommermåneden man har de. Hva er vel ikke bedre enn å lage kirsebærsausen til riskremen i jula, fra bunnen av, med egenplukkede bær? By på en liten hjemmelaget kirsebærlikør til desserten i selskaper eller gi bort i gaver? Bærene som blir igjen av likøren kan fryses og brukes til konfektfyll for voksne, til marsipan eller saus til is eller desserter. Deilig å ta frem smaken av sommer når vinterens kulde har lagt seg på utsiden.


Jeg ville prøve å tørke kirsebærene. De krymper enormt, så hvis du har mulighet så bruk gjerne flere brett samtidig. De stod i ovnen og tørket i 24 timer på 50 grader og med døren på gløtt. Dere kan ha litt høyere temperatur, det vil gå raskere, men pass på at de tørker og ikke blir stekt, derfor den lave temperaturen! Du kan spise de tørre eller bløtlegge de litt og bruke de deretter. Hvis kirsebærene er tørket ordentlig holder de seg i måneder i lufttett beholder.

Lyst til å lage kirsebærlikør? Sjekk denne bloggen.

Min første raw food kake!

Ja, nå skal dere få lov til å le høylydt! I dag har jeg gjort ting jeg ikke kan, nemlig å lage raw food kake, -uten oppskrift. Det gikk ikke som jeg håpet, men kaka ble god, absolutt god og veldig mektig! Det blir ingen oppskrift, men jeg håper jeg kan komme tilbake med oppskrift på en liknende kake en dag! Til neste gang håper jeg på å få laget en høyere kake, for denne kakeformen er altfor stor med mindre man skal ha den så flat som denne kaka.Det er en nøttebunn selvom det ikke er så lett å se og over den er det sjokoladefyll, så dere kan tro denne er mektig! Ingrediensene er 100% rå og selvfølgelig uten anialske røtter. Her er det spysyka på gang så nå spørs det vel hvor lang tid det tar før jeg henger over doskåla og sier adjø til kaka. Hehe, nei, jeg har ingen planer og å bli smitta.

Ha en fin og avslappende søndag :)

Get raw food inspiration!

Noen av dere har spurt hvor jeg finner oppskriftene og liknende. Hvis jeg har funnet oppskriftene (OG bilder!) et sted så linker jeg og skriver dette, men som noen av dere har skjønt så bruker jeg sjeldent oppskrifter. Det jeg derimot gjør er å finne inspirasjon til oppskrifter. Jeg skriver ikke ned noe som helst, jeg bare husker det jeg mener er viktig og plutselig dukker det opp idèer og slik finner jeg egne oppskrifter. Kanskje dere finner oppskrifter som likner, men jeg bruker aldri bevisst oppskrifter uten å linke til kokken, forfatteren, fotografen eller hva det måtte være. Dette håper jeg dere også tenker over. Det er både ulovlig dårlig gjort å ta æren, ros og tilbakemeldinger som egentlig ikke er dine.

Jeg finner altså inspirasjon til oppskriftene mine ulike steder og jeg tenkte å hjelpe dere også litt på vei. Forhåpentligvis vil siden nedenfor hjelpe dere i gang med å produsere masse raw food eller allergivennlige, kjernesunne og snille oppskrifter. Spesielt med tanke på raw food så er det ikke bare bare å åpne kjøkkenskapet og begynne å lage mat på "raw food vis". Det trengs prøving, feiling, miksing og triksing, men så blir resultatene kjempebra og du sitter igjen med en lykke av å mestre denne kunsten!

              Bildet er linket til siden, ta en titt!

På denne siden finner du en side med de "50 beste" raw food-bloggene. Jeg har selv fulgt rundt 15 av disse fast en stund og jeg må si det er mye godsaker å glede seg til hvis du tar deg tid til å se gjennom bloggene. Det er derimot også mange av bloggene som bare er rotete enten med mye reklame eller lite bilder og mye tekst. Det finner du ut av selv, denne siden er hvertfall en god start!

Ha en fin søndag med disse herlige bloggene!Kategorier


PhotobucketInstagram

hits