Tilbake til hovedside

Gratinert løksuppe med brokkoli!

Fredag kveld og forloveden min dro ut på fest. Hjemme i sofaen satt jeg igjen med tett nese, sår hals, vonde bihuler og en sinnsykt medlidenhet ovenfor meg selv. Så, i stede for å bli hjemme, brygge ingefær te, bake cookies og pleie sin kjære så dro han altså ut med kompiser. Jeg var nødt å pleie meg selv, men på en måte som jeg kunne hevne meg bitte-litte-grann! Det ble løksuppe med SINNSYKE mengder hvitløk, HAH, for han var ikke tett i nesa! Bra for fordøyelsen, fra for immunforsvaret mitt, bra for smaksløkene som hadde forsvunnet og sinnsykt bra for ånden...

          Suppa ble utrolig god og er superenkel å lage.  
    
Gratinert løksuppe med brokkoli:
♦ 2 store løk
♦ 5 store / 10 små hvitløksfedd 
♦ 2 ss kokosolje til steking
♦ 1/3 brokkoli
♦ 1 ts sukrin
♦ Salt, pepper
♦ MASSE italiensk krydder - utrooooolig god krydderblaning som inneholder blant annet oregano, timian og rosmarin.
♦ 6 dl vann 
♦ 2 glutenfrie brødskiver
♦ Litt vellagret ost, om du vil! 

Slik gjør du:
- Surr løk og hvitløk gyllen i kokosolje.
- Tilsett resten av ingrediensene, utenom brød og ost og la suppa småkoke så lenge du har "tid til".
- Hell suppa over i en ildfast form. Legg skivene over suppa og topp med ost. Eventuelt en brødskive per suppebolle. Jeg har ikke ildfaste suppeboller så her ble det en ildfast form.
- Gratinér i ovnen i  20 minutter på 230 grader.
PSSST: Vil du ha en tykkere suppe tilsetter du 1/2-1 ts med glutenfritt mel under koking.


     Med litt dårlig samvittighet for begynnelsen av innlegget, kan jeg med hånden på hjertet si at suppa gjorde susen. Lørdag var jeg mye bedre!

PERFEKT tilbehør til alt: Pastasalat!

Håper det står bra til med dere, tålmodige og gode lesere? Selvom jeg poster få innlegg for tiden er dere fortsatt innom daglig og det setter jeg stor pris på! Her går dagene i det vanlige, jeg sover, hviler og bruker all den energien jeg har på venner. Sommeren er nemlig slik for meg at den skal tilbringes ute blandt folk, sammen med venner, gjerne på ei strand eller i parken, gjerne rundt en grill og gjerne ut i de sene nattetimer. Været har jeg for lengst gitt opp, så her går det i å sette pris på de positive tingene noen av dagene bringer. Jeg lever lenge på de små gledene, og jeg gir blanke i om jeg må sove i tre døgn etter jeg har vært med venner. De er verdt det! Jeg har sålangt hatt en deilig sommer, tross vær og vind, og om noen uker reser vi til Kypros, wiiiiiiiii!!!! 

Siden været har vært dårlig har jeg hatt mindre energi enn jeg normalt har om sommeren. Derfor har det blitt mye mindre matlaging enn jeg ellers lager. En av mine favoritter for tiden er å lage en diger bolle med tilbehør etter kjøleskapets utvalg, og da har jeg mat i flere dager. Pastasalaten jeg vil dele med dere nå laget jeg i "anledningen" strand, grilling og kos med min kjære, min mor og hennes kjære for noen uker siden. Jeg spiste den ved siden av quorn, min kjære spiste den ved siden av laks, min mor og hennes kjære spiste den ved siden av hamburgere, -og konklusjonen var tydelig; ALLE ELSKET DEN! Da vi kom hjem fra stranda spiste min mor og jeg restene, bare salaten med litt fetaost. Utrolig godt og en hovedrett i seg selv. Jeg håper så inderlig at noen av dere vil prøve denne pastasalaten, det er en STOR porsjon, men den vil garantert falle i smak!

                           PERFEKT pastasalat som passer som tilbehør til alt. MÅ PRØVES!!! 

                                                Deeeeeeilig dag på Sørlandet! ... Den gang da ...

Mjuuugly's nydelige pastasalat:
♦ 4 dl ukokt pasta (jeg bruker denne som er glutenfri og laget av brun ris)
♦ 1,5 dl pinjekjerner, ristet
♦ 1 liten rødløk
♦ 1 lime
♦ 1 boks ruccolasalat
♦ 1 boks cherrytomater
♦ 1/2 boks mais
♦ 1/2 boks ananas eller fersk!
♦ Sort pepper!
♦ Gjerne fetaost hvis du tåler/liker!

Slik gjør du: 
- Kok pastaen med litt salt i vannet. Avkjøl. 
- Rist pinjekjernene i ei tørr stekepanne på middels varme. Pass på at de ikke blir brent ved å riste eller røre i stekepannen hele tiden.
- Finhaakk rødløk, del cherrytomatene i to og skvis saften ut av limen. 
- Bland alt godt. Pass på at limesaften blandes med ALT i bollen. 
- Kvern litt sort pepper over , -faktisk utrooooooolig godt i denne salaten!

     
Utrolig god salat med syrligheten fra lime, sødmen fra ananasen, bitterheten fra ruccolaen og den deilige ettersmaken av ristede pinjekjerner. Nå håper jeg bare pakken min fra iHerb med påfyll av glutenfri pasta kommer snart! Vi snakkes, og gi meg tilbakemelding om når dere har prøvd denne pastasalaten! :) 
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits