Tilbake til hovedside

Gleder i hverdagen..

NAV vet hvordan de skal suge ut den oppsamla energien fra en sliten kropp og jeg kjenner hvordan psyken sakte men sikkert tømmer kroppen for positive tanker. Jeg har noen tunge dager og det hjelper ikke at det bøtter ned regn fra en mindre sammarbeidsvillig værgud. Er det noe jeg har lært av å være syk, hjemme, utenfor arbeidslivet og mye alene, -så er det å sette pris på de små gledene i hverdagen, gledene som gjør livet verdt å leve og som gjør hver dag spesiell.

Jeg tenkte å dele disse gledene med dere (og minne meg selv på de). Nemlig de små og store tingene som gjør dagene mine gode!
  
 

Tross sykdom, lite penger og en psyke som tar en berg-og dalbanetur når jeg minst trenger det, så er jeg rik. Ja, jeg er rik! Ikke på penger, men jeg har alt jeg trenger og vel så det. Jeg er rik på gleder i livet som gjør det så godt å leve. Norge er et av verdens rikeste land, Norge er også kåret til et av verdens beste land å bo i, likevel er vi også et av verdens mest deprimerte folkeslag, det er en liten tankevekker. Jeg velger å fokusere på det positive, alt jeg har og kan få til. Jeg er trossalt heldig, jeg bor i et fredelig land som Norge, jeg har vann fra kranen og mat i kjøleskapet, jeg har et varmt og godt hjem, jeg kan ta meg en god og varm dusj når jeg selv ønsker det, jeg har en myk og god seng å sove i og jeg klarer meg bra. Jeg er heldig.

RAW BBQ-marinade :)

Her kommer oppskrift på en deilig marinade jeg anbefaler dere å prøve. Marinaden kan fint brukes til marinade i rå mat som i raw food eller på grillen. Knallgod er den hvertfall og denne skal jeg bruke masse i sommer!!! Varier krydder og mengde etter egen smak og behag.

RAW BBQ-marinade:
♦ 10 soltørka tomater
♦ 5 dadler uten stein
♦ 1-2 dl vann (bruk bløtleggingsvannet fra tomater og dadler)
♦ 1/3 paprika
♦ 1/4 lime
♦ 1 ss rå eddik (jeg bruker DENNE)
♦ 5 ss hampolje (eller annen smaksnøytral olje)
♦ Krydder: Salt, pepper, hvitløk, løk, chilli, laubærblad, cumin og ingefær.

SLIK GJØR DU:
- Bløtlegg de soltørka tyomatene og dadler i en til to timer.
- Kvern alle ingrediensene i f.eks en blender, foodprosessor eller med stavmikser. Jeg brukte den store kolben til kvernet i Magic Bullet'en min.
- Bruk nok vann til at du er fornøyd med konsistensen. 2 dl gir en mer flytende marinade. Jeg brukte nøyaktig 1,3 dl og dere ser hvor tykk min ble. Husk at ikke alle kaffekvern/blendere takler så lite vann.


Ohhh, så nydelig dette var. Her marinerte jeg blomkål i BBQ-marinaden som jeg lot ligge i en times tid (kan med fordel ligge lengre) og pakket den marinerte blomkålen og litt salat inn i et kålblad. Veldig godt!Send gjerne mail!

Etter at PC'en ble hacket har det vært mye tull med mailene mine og jeg har ikke fått tilbake rettighetene på mine gamle mail. Derfor må jeg bare beklage på det sterkeste til alle dere som har sendt meg mail til en av de gamle mailene mine og ikke fått svar. Jeg beklager for dette, men dette er mail jeg faktisk ikke har fått lest siden jeg ikke kommer meg inn på mailene.

Kontakt meg gjerne på mail uansett hva det gjelder så skal jeg gjøre mitt beste slik at dere får de beste svarene jeg kan gi. Jeg svarer på spørsmål av egen kunnskap, interesse og erfaring, men jeg er tross alt ingen fagperson så det er det veldig viktig å huske på! Jeg svarer alle seriøse henvendelser og syns det er kjempehyggelig at dere tar (og har tatt) kontakt!      Mailen er mjuuuglysblogg@gmail.com.


Mine iHerb favoritter, del 4!

Jeg får stadig spørsmål her på bloggen og på mail om jeg har noen nye favoritter jeg kan anbefale. Det har jeg. Jeg får stadig nye favoritter etter jeg har prøvd de en stund og jeg vil gjerne dele disse favorittene videre med dere slik at dere kan ha samme glede av de som meg. Her kommer et nytt favorittinnlegg og jeg håper dere kan finne noe fristende!


Usøtet, økologisk og lett kokosmelk:
Denne kokosmelken har jeg blitt veldig glad i. Jeg bruker mye veldig mye kokosmelk, men synes av og til den naturelle blir for fet. Denne smaker mildere, er fettredusert og har litt tynnere konsistens en den vanlige. Inneholder ingen skumle ingredienser og er billigere enn økologisk kokosmelk i Norge ink. frakt.Økologisk mungbønner:
Jeg er veldig glad i mungbønnespirer og her får man en stor pose mungbønner til en billig penge. De spirer bra og er veldig enkle å få til å spire. Eget innlegg om hvordan man spirer mungbønner finner du HER.
Økologiske valnøtter:
Veldig billige og gode valnøtter. De har også en rå variant, men jeg velger de økologisk fremfor rå som ikke er økologisk.
Vita coco, 100% Pure coconut water:
Jeg bare elsker smaken på dette kokosvannet og i tillegg fyller det hele kroppen med energi og mineraler. Super til varme sommerdager eller etter en treningsøkt. Eget innlegg finner du HER.ECOVER rengjøringsartikler:
Dette er et økologisk merke som ikke dyretester og er uten farlige ingredienser. Vi har brukt dette merket lenge siden det selges i Norge, men nå har iHerb også fått inn en del av serien til en mye rimeligere penge. Vi bruker vasketablettene til oppvaskmaskin og vaskepulveret til vaskemaskin. Ellers har vi ikke prøvd så mye, men vi er veldig fornøyd med disse to og de vasker bedre enn noe annet økologisk vaskemiddel vi har prøvd. Kan anbefales på det varmeste!Kettle Foods, Potato Chips Sea Salt:
Farlig gode chips som smaker sørlandschips, mer trenger jeg vel ikke si? Kan legge til at alle typene i dette merket er altfor gode... NB: Bør ikke kjøpes om du er glad i chips! ;)
Lundberg, Organic Brown Rice Elbow Pasta:
Her er det macaroni som smaker helt vanslig macaroni. Samboeren min spiser veldig mye av disse. Jeg anbefaler dere å ta en titt på de ulike typene med pasta, HER, for de er alle veldig gode!
Organic Italien Herb Nuggets:
Herligelondon, dette krydderet er så nydelig! Det er sprøstekt hvitløkbiter med urter, det er rett og slett fantastisk godt og jeg bruker det på alt. Jeg merker abstinensene kommer når boksen begynner å bli tom, så det er en stor favoritt her ja! Men pass opp for det gir deg en velduftende hvitløksånde ;) Sjekk gjerne ut de andre smakene HER.
Næringsgjær:
Et vegansk alternativ til ost. Smaken minner om parmesanost og denne næringsgjæren er B12-beriket. Eget innlegg om denne finner du HER.Det var alt for denne gang. Jeg lover at det ikke blir fullt så lenge til neste gang. Bruk gjerne rabattkoden min hvis du er ny kunde hos iHerb og du vil få $5 i rabatt på din første bestilling.Jordbæris med jordbær- og kramellsaus!

OOOH LYKKE! Det tok meg nøyaktig 5 minutter å slenge sammen ingrediensene og hive de i fryseren slik at de kunne bli jordbæris. Lett som en lek med andre ord, og så står den bare der i fryseren og blir til is, mens du i løpet av de neste 2,5 timene rører i isen tre-fire ganger. Så kan du kose deg med hjemmelaget jordbæris som er vegansk, uten sukker og veldig sommerslig! Og jeg lagde den uten iskremmaskinen min, kun for dere! :)

JORDBÆRIS:
(Til tre store porsjoner)
♦ 300g frosne jordbær
♦ 1 banan
♦ 3 dl økologisk kokosmelk. (Jeg brukte DENNE for den gir litt mildere kokossmak)
♦ 1 ss palmesukker / evt. annen søtning
♦ 1/2 ts vaniljepulver

SLIK GJØR DU:
- Blend alle ingrediensene sammen. Jeg brukte foodprosessor og jeg tror ikke det funker med annet kjøkkenredskap.
- Nå er isen sorbè så den kan spises med en gang eller den kan i fryseren for å bli is.
- Hell over i en boks. Jo lavere boksen er, desto raskere fryser den.
- Ta på et lokk eller plastfolie slik at det ikke blir iskrystaller på toppen.
- La den stå i fryseren i 2,5 time (alt etter hvor lav/høy boksen er) og rør i den 3-4 ganger for å unngå iskrystaller.
- Ferdig, spis og få brainfreeze ;)


JORDBÆR-OG KARAMELLSAUS:
♦ 100g tinte jordbær
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 0,5 dl vann
♦ 4 dråper stevia English Toffee

SLIK GJØR DU:
- Dette er superenkelt: Kvern ingredienserene med en blender, stavmikser eller liknende. Jeg brukte Magic Bullet'en min og sausen er ferdig!

 


Verdens beste salat!

Sommer er tiden for en kjølende, knasende og sprø salat. Jeg elsker salater, og spesielt på denne tiden av året når man kan ta den med på utsiden og nyte et grønt måltid i grønne og varme omgivelser. Herlig! Nå har jeg funnet på en helt ny salat (har hvertfall aldri sett noe liknende), og den er nydelig, sååå nydelig og kjapp å lage. Vegansk og rå er den også, så her er det bare å spise med god samvittighet! Anbefales på det varmeste :)
 
Grønn salat:
♦ Jeg brukte ruccola, isbergsalat, agurk og nykål, nom!
Tomat- og pinjekjernemarinade (dobbel porsjon):
♦ 5 soltørka tomater
♦ 2 dadler
♦ 1/3 snackpaprika
♦ Ca 2 dl vann
♦ Salt
♦ En dæsj sitron
Masse rå pinjekjerner!

- Start med å bløtlegge soltørka tomater og dadler i dobbelt så mye vann i ca en time.
- Bland salaten for seg.
- Kvern de soltørka tomatene, dadlene (bruk gjerne bløtleggingsvannet), paprika, sitron og salt.
- Du må bruke nok vann til at kvernet/blenderen går rundt, men marinaden skal være tykk! Eventuelt spe på med ekstra vann. Jeg bruker Magic Bullet'en min til dette.
- Rør inn pinjekjernene i halve tomatmarinaden og sett resten i kjøleskapet til en annen gang.

    TIPS: Pinjekjernene blir mye bedre om man rister de lett i ei stekepanne.

       Utrolig lettvint og "sabla godt"!
 

RAW, meksikansk knask!

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle kalle disse kjeks/flattbrød/knekkebrød-liknende bitene så det ble "knask". Disse passer veldig godt som snacks, mellommåltid eller tapas, og de er knallgode for både munn og mage!


Oppskrift til 2 brett meksikansk knask:
♦ 200g rå mais / 1 boks
♦ 10 soltørka tomater, bløtlagt i et par timer
♦ 3 ss linfrø
♦ 2 snack paprika / 1 paprika
♦ 1/3 løk
♦ 2 fedd hvitløk
♦ Salt, pepper, chilli, cumin

SLIK GJØR DU:
- Bløtlegg linfrøene i tre ganger så mye vann til de har sugd til seg all væske.
- Blend alle ingrediensene i en foodprosessor + litt av vannet fra de bløtlagte tomatene.
- Fordel jevnt utover 2 paraflexx bakeunderlag (dehydrator) eller et stekebrett med bakepapir.
- Rut opp i passelig størrelse med et pizzahjul.
- Tørk i dehydrator i ca 15 timer (eller til bitene er helt tørre). Kan også tørkes i stekeovn på 50 grader med døren på gløtt.
- Husk å snu mot slutten av tørketiden!

     Veldig enkelt, og veldig, veldig godt!

Her spiste jeg bitene med bløtlagte cashewnøtter som jeg kvernet med litt vann, sitron, salt, pepper og hvitløk, og hakket opp litt agurk.


Magic Bullet: Kvern og blender i ett!

Veldig mange av dere har hatt sprøsmål om kaffekvernet/kvernet/blenderen jeg bruker og nå har jeg endelig fått skrevet innlegget. Jeg har lenge brukt DETTE kaffekvernet og det var supert til sin jobb. Dessverre tok jeg kverken på tre kvern så da det tredje tok kvelden måtte jeg krype til korset og innse at jeg måtte se meg etter et nytt kvern. Jeg er totalt avhenig av å ha et kvern som takler litt hardt arbeid og som kan kverne frø, nøtter, kaffebønner og lage diper, patèer og sauser. Jeg har funnet meg en god kompis, nemlig Magic Bullet, som også er kjent fra TV shop!
Skal prøve å være kort og konkret:
♦ Inneholder mange deler (se bilde) og etter min mening mye unyttige deler som jeg aldri kommer til å bruke (som f.eks koppene med farget topp, sil-lokkene og juiceren.
♦ Jeg har aldri prøvd juiceren så den kan jeg ikke uttale meg om. (HYL ut om det er noen andre som har erfaring med den!). Jeg bruker DENNE juiceren og kommer aldri til å erstatte den! :)
♦ Det er to kvern, et med knivblader som er fin til smoothies og et med flate knivblad som er fin til å kverne frø. Begge er veldig gode.
♦ Jeg synes blenderen er imponerende god, og da bruker jeg knivbladet som har blader som står oppover. Den hakker is og fryste bær.
♦ Jeg er superfornøyd med kvernet, og da bruker jeg kvernet med de flate knivbladene på.
♦ Man har to kolber til å kverne med, et lite og et stort.
♦ Det er en egen kolbe til blenderen/juiceren.
♦ Enkel å vaske.
♦ Tar lite plass på kjøkkenbenken!
♦ Det er ingen av/på knapp. Man skrur på maskinen ved å sette den i hakkene.
♦ Et minus er at kolbene er av plast og kan fort knekke.
♦ Et annet minus er at hvis kvernet og kolbene ikke er skrudd helt riktig på så lekker det man lager utover hele maskinen, -så det bør man være obs på.
♦ Jeg kjøpte mitt på netthandelen hvor jeg vant en auksjon og betalte totalt 126 kr for alt. Nå tror jeg ikke de har den inne, men prisen kommer anpå budet du gir og om du vinner budrunden. 
♦ Jeg har hørt rykter om at Euro Pris selger Magic Bullet, men det vet jeg ikke sikkert. 


   Her er et eksempel på før og etter jeg kvernet noen cashewnøtter:     Under ser dere bilde av utstyret jeg bruker. Alt det andre ligger i esken.
 
 
Så nå håper jeg dere har fått svarene dere lurer på. Jeg er veldig fornøyd med denne hvertfall :)

VINNEREN(e)!

Tusen hjertelig takk til alle som ble med i give awayen min. Responsen overgikk alle forventningene og det ble veldig mange deltakere. Jeg var ikke helt sikker på hvordan jeg skulle trekke en vinner denne gangen og siden alle skulle ha like stor sjanse til å vinne ble det nummertrekking. Men siden det var så mange som deltok fant jeg ut at jeg kunne sende ut to ekstra premier. Hovespremien går til førsteplassen, mens en "trøstepremie" blir sendt til andreplassen. Ingen av vinnerene hadde blogg jeg kan linke videre til så her får dere bare navnene.


Jeg har sendt en mail til dere så sjekk innboksen og send meg adressen deres. Gratulerer! Og igjen, tusen takk til alle som deltok. :)

Unngå dehydrering med denne mineralbomben!

Det tok meg et gang ganger før jeg vendte meg til smaken av kokosvann, eller kokosjuice som noen kaller det. Man er vandt til den tradisjonelle "kokos"-smaken, og slik smaker ikke kokosvann, det smaker mye renere, mye friskere og mye yngre enn kokos. Da jeg først begynte å like kokosvann så har jeg vært hekta siden. Det er bare et stort minus og det er prisen. Prisen på kokosvann er å få bakoversveis av, men nå, endelig, har jeg funnet meg en helt ny favoritt! 

Er dere klar over at prisen på 500ml kokosvann koster rundt 50 kr i Norge (*vil ikke si merket*), mens man får 330ml til under 12kr på iHerb.com!?

       


Mineralrik drikk til hete sommerdager:
♦
1 boks kokosvann
♦ Saft fra 1/4 sitron
♦ Masse isbiter
That's it, så enklelt!
Oppfriskende, kaldt, godt og energigivende skal du lete lenge etter!

Noen få ord om kokosvann:
Kokosvannet utvinnes fra unge, grønne kokosnøtter, ikke de brune,tørre og hårete kokosnøttene vi finner i butikkene her i landet. Kokosvannets oppgave er å gi næring og holde kokoskjøttet fuktig slik at kokosnøtten kan spire og gro, ja for kokosnøtten er nemlig ingen nøtt, det er et frø! Kokosvann er kalorifattig, det er karbofattig, det inneholder masse livsviktige mineraler og det kan med fordel byttes ut med enhver sportsdrikk. Kokosvann har samme elektrolytt-balanse som vårt eget blod og inneholder bla. store mengder kalium som er spesielt viktig i forbindelse med dehydrering etter fysisk, hard trening, svette, oppkast eller diarè! I tillegg inneholder kokosvann laurinsyre som man også finner i morsmelk og som skal ha antibaktrielle egenskaper.

Bortsett fra alle fordelene jeg har skrevet om ovenfor så er det et par andre grunner til at jeg er så glad i kokosvann. Jeg føler meg nemlig automatisk mye bedre etter å ha drukket det, jeg får umiddelbart energi, mindre smerter i kroppen, om jeg er litt dehydrert/tørst så forsvinner alle symptomene med en gang, og for ikke å glemme smaken! Denne smaker mildere enn den man får kjøpt her hjemme. Jeg synes denne er bedre og jeg anbefaler dere å prøve den etter en lang dag i sola eller en hard treningsøkt! Jeg bare elsker kokosvann og håper dere kan få den samme gleden av det som jeg.

Det er DENNE jeg kjøper, den er (EDIT: ikke økologisk), ikke fra konsentrat og jeg kan virkelig gå god for den. Jeg har hamstret og har sikret meg nok for resten av sommeren! :D Tid for brownies! Mmm....

Nå skal dere få oppskriften på en SUPERENKEL vegansk sjokoladebrownies. Jeg elsket denne, typen elsket denne, men den er veldig mektig. Bortsett fra å være vegansk er browniesen uten sukker, soya, egg og gluten. Jeg laget min i en brødform, men det anbefales ikke for da er det vanskelig å få den ut uten å mose hele kaken. Bruk helst en liten rund form til denne oppskriften, men hvis du lager en større porsjon kan du fint bruke en vanlig rund form. 

                           Smaker nydelig, mørk brownies og faktisk veldig lite banan! :D

Brownies alà meg :)

♦ 3 bananer
♦ 4 ss raw kakao
♦ 2 ss raw palmesukker
♦ 3 ss kokosnektar eller yaconsirup
♦ 1 ss raw carob
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 2 ss kokosolje
♦ En god neve hasselnøtter
♦ Noen spiseskjeer cacaonibs (Jeg bruker en blanding av usøtet raw, søtet og med sjokoladetrekk)

TIPS: Hakk gjerne litt mørk vegansk/sukkerfri/hjemmelaget sjokolade. Det blir ekstra godt!!

SLIK GJØR DU:
- Mos bananene.
- Tilsett alle de andre ingrediensene.
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte, evt. sett bollen i varmt vann slik at kokosoljen smelter og fordeles ut i deigen.
- Se an konsistensen, den skal være så tykk at du må smøre den utover kakeformen.
- Hakk hasselnøttene (blir veldig gode om du rister de i ei stekepanne bittelitt!).
- Fordel ut over en smurt form.
- Stekes på 200 grader i 30-40 min. Tiden avhenger i hvor liten eller stor form du bruker. Jo flatere kaken blir jo kortere steketid. Den er ferdig når toppen er fast, men du ser selv hvordan du vil ha konsistensen.

Jeg serverte med pisket økologisk soyakrem med 1/2 ts vanilje som jeg satt i frysen til den ble som softis. Anbefales :)
 

RAW måltidserstatter!

TUSEN TAKK til alle som har meldt seg på give awayen, så moro at det ble så mange! Over til noe helt annet, jeg sliter med matlysten for tiden, og jeg har verken lyst eller energi til å stå på kjøkkenet lenge av gangen og da jeg kom over denne måltidserstatteren så var jeg bare nødt til å kjøpe ei pakke med DHL-levering! Måltidserstattere er genialt for folk i farten, om man ønsker å gå ned i vekt, spiser for lite eller som meg, har dårlig matlyst. Måltidserstattere er kort fortalt et komplett måltid i èn shake, bar eller liknende. Man skal aldri leve kun på måltidserstattere, men en shake om dagen er virkelig ikke dumt. Denne metter veldig!


  

Garden of Life, RAW Meal:
♥ RAW og sertifisert økologisk. 
♥ Vegansk måltidserstatter.
♥ Inneholder 26 superfoods.
♥ Inneholder 20 vitaminer og mineraler, horav 16 av disse gir minst 100% av referanseverdien (det vi trenger av det aktuelle vitaminet/mineralet) i løpet av en dag.
♥ Inneholder bla: spiret - brun ris, quinoa, hirse, amaranth, linser, solsikke, linfrø, chlorella, spirulina, hvetegress juice og rå enzymer.
♥ Inneholder ikke: gluten, laktose, soya, konserveringsmidler, kunstig-søtning og tilsetningsstoffer.
♥ En pakke på 85 gram inneholder bla: 270 kalorier, 34 gram protein, inkludert alle de essensielle aminosyrene, 35 gram karbohydrater 13 rå, økologisk spirer og 9 gram fiber. 
♥ 85 gram x 10 pakker koster ca 165 kr.
♥ Jeg syns 85 gram er for mye til en porsjon så jeg tar maks en halv pose, gjerne bare ei spiseskje i smoothies.
♥ Blandes i vann eller smoothies, men merk at den tykner etter en stund i glasset.
♥ Blander seg greit, men bør ristet eller røres i jevnlig.
♥ Kjøpt HER.
♥ Finnes også en boks på 1,2 kg, den finner du HER.

PS: Siden denne inneholder høye verdier av vitaminer og mineraler vil noen av de gå over de norske "grenseverdiene" og det er mulig at denne pakken blir stoppet i tollen. Sjekk grenseverdiene HER. Dog. inneholder nesten alt på iHerb noe med for høye grenseverdier i forhold til norske regler og det bør man merke seg!

Men la meg være 100% ærlig: Denne kan virke som den perfekte måltidserstatteren, men jeg har en negativ ting å si og det er om smaken.

Smaken:
Dette er ikke en smak for sårte og kresne ganer. Jeg syns denne måltidserstatteren lukter og smaker brun risprotein, greens, grønnsaker, blader og knuste frø, spesielt linfrø. Hvis dere har vært borti brun risprotein så vet dere at det ikke smaker spesielt godt, jeg syns hvertfall ikke det, og denne inneholder mye brun risprotein. Den smaker ikke direkte vondt, bare veldig rart og det tar litt tid å vende seg til. Hadde det ikke vært for en utrolig fin sammensetning av ingredienser og næringsstoffer så hadde jeg ikke kjøpt denne. Forresten, finnes det måltidserstattere som faktisk smaker direkte godt!?

På bildene under har jeg i den ene kokosmelk, fryste jordbær, vanilje og to spiseskjeer måltidserstatter, den ble veldig god! I den andre hadde jeg kokosmelk, rå kakao, rå carob, vanilje, stevia og måltidserstatter, den ble ikke spesielt god, det beste er altså å lage friske smoothies til denne :)

  

Vegansk ismocca for hete sommerdager!

Denne ismoccaen er bare superherlig! Enten så er det mine smaksløker det er noe galt med eller så smaker denne faktisk ordentlig ismocca. Med "ordentlig" mener jeg en slik man kjøper på cafè som er laget av sjokoladesaus og kumelk. Denne ismoccaen er uten sukker, den er vegansk, og den er uten soya! Faktisk er det den beste iskaffen jeg har smakt!

                         Ismoccaen smaker mildt av både kaffe, sjokolade og kokos! Nydelig!

ISMOCCA:
(1-2 porsjoner)
♦ 2 dl kruttsterk, god kaffe! Evt. en dobbel espresso.
♦ 2 dl økologisk lett kokosmelk, jeg bruker DENNE. Evt. vanlig kokosmelk.
♦ Isbiter
Sjokoladesaus:
♦ 3 ss yaconsirup
♦ 2 ts raw kakao
1 ts raw palmesukker
♦ 1 ts raw carob

SLIK GJØR DU:

- Brygg kaffen. Jeg foretrekker ferske kaffebønner (se nederst i innlegget) og jeg bruker presskanne.
- Viktig: avkjøl kaffen helt!
- Rør sammen alle ingrediensene til sjokoladesausen.
- Blend isbiter (jeg brukte 10 stk), sjokoladesaus, kaffe og kokosmelken, men spar litt!.
- Når isen er knust er moccaen ferdig.
- Jeg steamet litt kokosmelk med en melkeskummer, helte over ismoccaen og tilsatte noen isbiter, men det er ikke nødvendig.


 
 
HER finner du oppskriften på min veganske kaffe mocca, den er i motsetning til ismoccaen varm og laget med soyamelk, men veldig god den også!

Og du, husk at det er veldig viktig å bruke god kaffe. Kjøp helst hele kaffebønner som du fryser ned og tar opp hver gang du skal brygge kaffe, evt. ha en liten forsyning til en uke av gangen på kjøkkenbenken. Dette for å bevare aromaene og oljene i kaffebønnene. Fersk kaffe er god kaffe, gammel kaffe er sur og vond! Denne kaffen er veldig, veldig god, den er økologisk og fair trade:Vil du vinne? GIVE AWAY!

Jeg har vært aktiv shopper på iHerb.com i snart 2 år og som mange av dere vet så får man med en gratisprøve i hver pakke. Jeg har derfor fått samlet opp veldig, veldig mange prøver og jeg kommer aldri i verden til å få brukt de opp selv. Derfor tenkte jeg at noen av dere kan få noen smaksprøver. Jeg kan skrive under på at ikke alle smaksprøvene er like gode, men det er supermat og det er en veldig fin måte å teste supermat på uten å kjøpe en stor boks som man eventuelt ikke liker!

Pakken vil inneholde: smaksprøver på Madre labs Acai Heart, Simply Acai, Madre Vitamin C, Immune Punch, CocoCeps (eget innlegg HER), CafèCeps (eget innlegg HER), CocoCardio, Eureka! Berries, Midori Greens, Stevia (eget innlegg HER), Syltetøy, Te (bla. DENNE), rå sjokoladebarer/pålegg og planteenzymer. Jeg legger også ved smaksprøver på gojibær, kakaonibs (både søte kakaonibs søtet med rårørsukker (eget innlegg HER), kakaonibs med mørk sjokolade (eget innlegg HER) og naturelle kakaonibs), og incabær / goldenberries (eget innlegg HER).

I denne give awayen trenger du ikke ha facebook eller egen blogg. ALLE kan melde seg på! Det eneste du trenger å gjøre er å kommentere dette innlegget. Vinneren trekkes Onsdag 15. juni. HUSK å legg igjen en mail jeg kan kontakte deg på. :)PS: Jeg har ikke sjekket dato på alle prøvene, men ingen skal være dårlige siden de er uåpnet!EDIT: vinneren er trukket og innlegget er stengt for kommentarer!

Hjemmelaget, vegansk potetsalat! :)

Grillsesongen er for fullt i gang og vi har allerede rukket å grille mer enn vi gjorde i hele fjor. Potetsalat er en av mine favoritter til grillmaten, det er bare så godt, men ikke direkte sunt, hvertfall ikke etter hvordan jeg ønsker å spise. Det har blitt til at jeg har spist potetsalat fra butikken, men så fikk jeg idèen om å lage en hjemmelaget og kjernesunn potetsalat som jeg kan spise med god samvittighet, men som også skal smake så godt at den blir en fast erstatning! Ikke nok med at potetsalaten er kjernesunn, altså uten melk, men den er også vegansk! HURRA for vegansk og nydelig potetsalat!

VEGANSK potetsalat:
(3 porsjoner)
♦ 6 mellomstore poteter uten skall
♦ 1 ts salt
- Potetene deles i to og kokes med salt til de er møre.
- Det er viktig at man sjekker de ofte for potetene skal være perfekt kokt, nemlig helt møre!
- Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten hvor potetene kan dampe av seg slik at de blir faste og fine i formene.
- Avkjøl potetene helt og kutt de opp i terninger i valgfri størrelse.

Potetsalaten:
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlegges et par timer.
♦ CA 2 dl vann
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ Salt, pepper
♦ 1/3 purre
- Kvern cashewnøtter, vann og sitronsaft. Det er viktig at du tar vannmengden med ei klype salt da det varierer fra maskin til maskin hvor mye vann det strengs for at nøttene skal blendes ordentlig. Jeg bruker en miniblender til dette og bruker minst mulig vann slik at "rømmen" ikke blir for tynn.
- Bland poteter, cashewrømme, salt, pepper og purre godt sammen og sett til avkjøling. 

   Superenkelt og veldig godt!


 
 
Men her kommer en enda bedre variant, den er ikke vegansk, den er kjernesunn, men den tar også litt ekstra tid! TILLSETT 3 ss majones. Økologisk majones får man kjøpt på helsekost og noen dagligvarebutikker. Det beste er likevel hjemmelaget majones.

Hjemmelaget majones:

(Liten porsjon)
♦ 1 eggeplomme fra frittgående, økologiske og glade høns!
♦ Ca 0,5 dl raspolje, annen smaksnøytral olje går også fint
♦ 0,5 ts sennep
♦ Salt
NB: Det er superviktig at alle ingrediensene er romtempererte!
- Majonesen kan vispes for hånd, det har jeg aldri prøvd for jeg bruker en stavmikser til dette.
- Start med eggeplomme, sennep og salt, begynn å visp mens du heller litt og litt olje i en tynn stråle. Majonesen tykner raskt og er ferdig når den er helt tyknet.

Håper potetsalaten faller i smak, for det er en stor favoritt her i hus! Den smaker utrolig nok skremmende likt "original-oppskriften" som er laget med rømme. Hurra og bon appetitt! :)

Siden sist...

    ... Har jeg vært på hyttetur hvor jeg fikk sjøluft i håret og hilst på den fine franske bulldoggen!

    ... Der kom det en fotogen svane på besøk...

     ... som var veldig sulten!

    ... Jeg har spist økologiske tomater og drukket økologisk brus i solsteiken. Yum!

    ... Og jeg har tatt bilder av kunst i parken i Kristiansand. Paraplykunst kalles det vel?

    ... Grilla MASSE godt! Ikke kjøtt, nei, for jeg spiser jo ikke dyre-og fuglekjøtt lengre! :D

  ... Det gjør pysejenta vår og hun kom hjem med denne som en takk for fersk fisk en dag. Hun skjønte ingenting da vi ikke ville spise den... En "gave" ja...

... Dessuten har jeg vært i møte med NAV og legen min, og det er muligens store greier på gang for meg med tanke på ME.
... Jeg har også fått skitnet og rotet til kjøkkenet, og dere vet hva det betyr?
NYE OPPSKRIFTER!!
... OG det er masse spennende som skjer i tiden fremover!

TUSEN hjertelig takk for tålmodigheten deres, fine, fine dere!
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits