Tilbake til hovedside

Hjemmelagde sukkerfrie Freia påskeegg med melkekrem!

Hvem liker Kinder maxi?
Hvem liker Freia påskeegg med melkekremfyll? Dere vet de eggene i lilla kartong med sjokolade utenpå og hvit krem inni som bare kommer i butikk til påske? Vel, jeg er ekstremt svak for slike, men de er så usunne at det gjør vondt å tenke på og derfor har jeg lenge tenkt på lage en sunnere versjon. Dessverre fant jeg aldri en oppskrift jeg kunne gå 100% god for, - før nå! Jeg lover dere, disse ser ikke bare gode ut, de er så og si identiske på smak og konsistens med Freia's påskeegg. Disse er i motsetning til Freia sine sukkerfrie. Her har man altså full kontroll over ingrediensene man bruker, og er det noe man ikke liker eller tåler bytter man det enkelt ut med noe annet. Hovedingrediensen er hjemmelaget hvit melkesjokolade. Tåler dere ikke melk bruker dere rismelkpulver eller soyamelkpulver i stede! Det samme gjelder kremfløten, bytt den ut med hvilken som helst allergivennligere melkealternativ. Jeg har laget disse påskeeggene med både kremfløte og ris-kremfløte, og begge resultatene er helt nyyyydelige!

Dere vil bli sjokkert over hvor enkel denne oppskriften er, bare se litt lengre ned!
Oppskrift til ca 25 små påskeegg:
♦ 1,3 dl smeltet hjemmelaget sukkerfri hvit sjokolade
♦ 0,5 dl økologisk kremfløte *
♦ 2 ss = 25 gram økologisk melkepulver **
♦ 3 dråper stevia vanilla creme
Hjemmelaget raw overtrekksjokolade
* Jeg bruker økologisk kremfløte som jeg kjøper i Danmark. Alternativt kan dere bruke vegetabilsk kremfløte som riskremfløte, soyakremfløte eller kokoskremfløte.
** Tåler dere ikke melk kan dere bruke rismelkpulver eller soyamelkpulver. dette vil naturligvis påvirke smaken.

- Lag den hvite sjokoladen.
- Rør inn melkepulver og kremfløte. Kremfløten bør være romtemperert slik at melkekremen ikke stivner med en gang
- Hell melkekremen over i former og frys ned.
- Ta melkekrem ut av formene og dypp de straks i sjokolade. Jeg dyppet 2-3 ganger per bit.
- Pynt med hvit sjokolade eller raspet hvit sjokolade.
- Oppbevares kjølig til servering :)

Melkekremen holder seg stabil i romtemperatur og smelter ikke, den holder seg myk og deilig. Avkjølt smaker den mindre og er mye hardere så jeg anbefaler dere å oppbevare denne i romtemperatur før servering! Likevel anbefaler jeg et lag med mørk, hjemmelaget sjokolade utenpå og det på grunn av at melkekremen er veldig søt og mektig, og gir en god kontrast til det søte. Nå slipper vi vente til påske med å nyte påskeegg med melkekrem, nå kan vi spise de hele året med god samvittighet! Er ikke det flott så vet ikke jeg.

Jeg håper denne oppskriften faller like godt i smak hos dere som den gjorde hos mine venner og meg!#mat#kosthold#oppskrift#hjemmelaget#melkesjokolade#hvit#sjokolade#snop#godteri#snacks#konfekt#sukkerfri#sukkerfritt #melkekrem #freia #påskegg #kondermaxi  #melk#søttoggodt#bringebær#inspirasjon#foto#vektklubb

Babyen vår, Freia har bursdag og blir 5 år i dag. Og ja, hun er oppkalt etter Freia melkesjokolade, hehe. Gratulerer så mye med dagen, kjære gollejenta vår. Vi elsker deg så enormt mye!

Påskegul crunchy og sukkerfri melkesjokolade!

Oppskriften på denne knallgule melkesjokoladen er enkel. Det dere trenger er gårsdagens oppskrift på hvit melkesjokolade, gul konditorfarge og spiret bokhvete. Bokhvete kan enkelt spires hjemme, bare se her! Spiret bokhvete er å anbefale da det er billig og næringsrik supermat. 
Til ca 15 biter påskegule melkesjokolader:
♦ 1,5 dl smeltet hvit melkesjokolade
♦ 1/2 ts Wilton golden yellow konditorfarge
♦ 3 ss spiret og tørket bokhvete
♦ 2 ss sukrin - eller kokossukker for bedre smak!
♦ 1 ss yaconsirup
Appelsinskall fra 1/4 appelsin - unngå det hvite!

- Start med den hvite sjokoladen. Oppskrift og fremgangsmåte finner dere HER, men husk at den oppskriften er stor og dere vil nok ikke trenge mer enn kanskje 1/4 av oppskriften.
- Bland bokhvete, finrevet appelsinskall, sukrin og yaconsirup godt sammen. Pass på at all bokhveten har litt yacon og sukrin på seg.
- Rør inn konditorfarge i sjokoladen og la den smeltede sjokoladen stå en stund slik at konditorfargen "smelter sammen" med sjokoladen.
- Beregn ca 1/2-1 ts bokhvetefyll per sjokolade avhengig av størrelsen på formen. Hell over sjokolade og sett kjølig.

KNAS, KNAS!#mat#kosthold#oppskrift#hjemmelaget#melkesjokolade#hvit #gul #påske #gulsjokolade #påskesnop #påskegodteri #påskesjokolade #påskekonfekt #crispo #glutenfri #glutenfritt #bokhvete #spiret #sjokolade#snop#godteri#snacks#konfekt#sukkerfri#sukkerfritt #melk#søttoggodt#bringebær#inspirasjon#foto#vektklubb

Som dere ser på siste bildet har jeg mer påskesnop til dere på lur. De siste tre dagene har jeg laget ikke mindre enn 2 KILO påskekonfekt. Oppskrifter kommer de neste dagene så ikke ta helt påskeferie fra Mjuuugly.blogg.no :)

Hjemmelaget sukkerfri og økologisk hvit melkesjokolade!

ADVARSEL: Fare for at tennene løper i vann!
Her skal dere få oppskrift på hjemmelaget hvit melkesjokolade som både er sukkerfri og økologisk. Melkeprodukter er ikke en ingrediens jeg bruker mye, men jeg har gradvis innført økologisk meieriprodukter (ikke Tine!) i kostholdet mitt og det funker bra. Jeg lover at flertallet av oppskriftene jeg legger ut forblir melkefrie! Ok, over til sjokoladen. Den er akkurat slik hvit sjokolade skal være, nemlig søt, myk og som smelter i munnen hvis den blir liggende. Jeg har brukt minimalt med sukrin for å unngå den "kalde metalliske" smaken mange reagerer på. Den hvite sjokoladen var en test før et "større og viktigere prosjekt" til påske og jeg har derfor ikke fått introdusert den til venner enda, men jeg gleder meg. Jeg lover dere, liker dere hvit melkesjokolade vil dere elske denne! 

TIL VEGANERE/MELKEALLERGIKERE: Fortvil ikke. Dere kan lage denne sjokoladen dere også, men da vil dere trenge soyamelkpulver eller rismelkpulver. Link til disse finner dere nedenfor og det eneste dere gjør er å bytte ut melkepulveret med soya eller ris. Det vil selvsagt ikke bli samme smaken, det vet dere jo, men det vil likevel bli en deilig og mild sjokolade! 

STOR porsjon hvit melkesjokolade: 
♦ 150 gram kakaosmør
♦ 3 ss kokosolje
♦ 1 ss lecitin - kan droppes.
♦ 1 dl økologisk melkepulver = 50 gram
♦ 30 gram sukrinmelis = 3 toppet spiseskjeer.
♦ 15 dråper stevia vanilla creme

- Smelt kakaosmør, kokosolje, steviadråper og lecitin. 
- Rør ut sukrinmelis og melkepulver og hell den hvite sjokoladen over i former. Sett kjølig. 
Veldig enkelt og utroooolig godt! 

SOYAmelkepulver finner dere HER! Rismelkepulver kan kjøpes på økosjokolade.no HER eller i helsekostbutikk. 

#mat #kosthold #oppskrift #hjemmelaget #melkesjokolade #hvit #sjokolade #snop #godteri #snacks #konfekt #sukkerfri #sukkerfritt #melk #søttoggodt #bringebær #inspirasjon #foto #vektklubb
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits