Tilbake til hovedside

Hjemmelaget, sukkerfritt kakestrøssel!

I dag vil jeg dele en oppskrift som jeg vet at mange av dere har ventet på, nemlig hjemmelaget, sukkerfritt kakestrøssel. Da jeg la ut innlegget med gul marsipan til påske, med bilde av dette kakestrøsselet som pynt, var det mange av dere som ville ha oppskriften. Dette er ikke så komplisert som dere kanskje hadde trodd, faktisk er det latterlig enkelt!

 
Hemmeligheten er kokos.
Jepp. Jeg har farget kokos med diverse og tilsatt litt søtning.
Det ferdigtørkede kakestrøsselet smaker ingenting siden det er så små mengder man skal bruke, men det ser lekkert ut og det var hele meningen da jeg laget dette! Nå har jeg dette glasset med kakestrøssel som vil vare lenge og siden det er tørket vil det ha så og si uendelig holdbarhet. 


Farge 1 - rosa: 1 dl kokos + en klype stevia + en neve frosne og tinte jordbær. Hell av overflødig væske, mos bærene, bland sammen med kokos og stevia. 
Farge 2 - mørkelilla/svart: 1 dl kokos + en klype stevia + en neve frosne og tinte blåbær. Hell av overflødig væske, mos bærene og bland med kokos og stevia. 
Farge 3 - grønn: 1 dl kokos + en klype stevia + noen dråper grønn konditorfarge = 100% spinat ekstrakt. 
Farge 4 - orange: 1 dl kokos + en klype stevia + ca 1 ts gul konditorfarge fra Wilton. 
Farge 5 - gul: 1 dl kokos + en klype stevia + en dråpe gul konditorfarge fra Wilton. 
Farge 6 - knallrosa: Oppskrift HER. 
Farge 7 - hvit: Kokos. 

- Alt tørkes i dehydrator på 41 grader i et døgns tid eller i ovn på lav varme.
- Vær nøye med at kakestrøsselet er helt tørket og at det oppbevares tørt, ellers vil det mugne. Utenom det har dette så og si uendelig holdbarhet. :) 
- Merk dere den ekle rosa gugga FØR og ETTER den er tørket på bildet under: 

     
                Lekkert, eller hva? Forresten, nå er jeg på instagram, navnet er Mjuuugly ;)

Oppskrift - Sopp vol 1!

Mitt forhold til sopp har vært anstrengt og vi har virkelig ikke kommet over ens. Jeg bare taklet ikke konsistensen! Grunnen vet jeg og det er de skrekkelige minnene fra barndommen med hermetisk champignon (les: GUMMI i lake) på pizza. Jeg plukket alltid av soppen, men en og annen gang gjemte det seg en liten djevel under osten og jeg mistet appetitten. Jeg sa aldri jeg ikke likte sopp, for jeg visste egentlig ikke hvordan soppen smakte, det var konsistensen jeg ikke taklet! I tillegg til dette var jeg gal etter å plukke sopp i skog og mark for deretter å mose de til diverse "gjørmekaker" og jeg fikk streng beskjed om at jeg aldri måtte ta så mye som en finger i munnen etter å ha vært i kontakt med vill sopp. For meg ble derfor sopp noe som var giftig gummi og overhode ikke spiselig!

 
Så gikk det mange år og interessen for vegetarmat økte betraktelig. For 2 år siden sluttet jeg å spise dyre-og fuglekjøtt og da ville jeg virkelig lære meg å like sopp, både på grunn av næringsinnholdet, tilgjengelighet og pris, men mest fordi sopp kan brukes i stede for kjøtt i mange, mange retter! Jeg ville virkelig like, men det gikk mange ganger hvor jeg måtte plukke ut soppen av maten jeg bestilte på restauranter. Jeg prøvde å kamuflere soppen i lasagne og pizza ved å hakke den så smått at den nærmest var usynlig, men nei, enda taklet jeg den ikke. Det sies man skal smake på mat man ikke liker minst 10 ganger slik at man vender seg til konsistens og smak, og vet dere hva, det snudde med meg! Jeg begynte å steke soppen med løk og nå skjønner jeg virkelig ikke hva som var så galt med konsistensen. Stekt løk og sopp er veldig like på konsistens og jeg forguder jo stekt løk!
 
GÅRSDAGENS MIDDAG:
Stekt chamignon med brokkoli, pinjekjerner og sky:
♦ Brokkoli
♦ 1 god neve pinjekjerner
♦ 3 store chamignon
♦ 1/2 stor gul løk
♦ 2 fedd hvitløk
♦ Meiereismør - fordi jeg liker smaken, evt. kokosolje. 
Sky:
♦ 1 ss balsamicoeddik
♦ 1 ss soyasaus
♦ 1/3 ts chilisaus
♦ Nymalt pepper
♦ 0,5 dl vann

- Start med å riste pinjekjernene gylne i ei tørr tekepanne. Legg til side. 
- Kutt opp champignonen i passelig biter. Stek i en tørr stekepanne på middels til høy varme til soppen begynner å dampe å miste væske. Legg soppen til side. 
- Surr løk og hvitløk i rikelig med smør eller kokosolje. Legg sammen med soppen. 
SKY: Bruk den skitne stekepannen. Kok opp vann, balsamicoeddik, soyasaus, chilisaus og pepper. Mengden chilisaus er opp til dere. Jeg brukte akkurat nok til at sausen stakk litt på tunga. 
- Sopp og løk blandes med sausen, men skal ikke koke. Hvis sausen har fordampet kan dere tilsette bittelitt vann. 
- Serveres med dampet brokkoli, ristede pinjekjerner og kruspersille.

                                                           NAAAAAAAM!!!!
 
                          Har dere opplevd at mat dere ikke likte før, ble godt etter flere forsøk? 

Salat med smak av Italia :)

Jeg har virkelig fått sansen for de Italienske smakene og har i år tatt helt av med tomatbaserte varmretter med masse deilige krydder. Nå nærmer det seg derimot vår med stormskritt og lysten på salater øker med temperaturen. Denne salaten er en enkel og grei rett i seg selv, men den passer også veldig godt som tilbehør til pizza, lasagne og spaghetti. ♦ Isbergsalat
♦ Agurk
♦ Søte småtomater = Min favoritt dulcita tomater!
♦ Rødløk
♦ Kidneybønner
♦ Revet parmesan
♦ Balsamicoeddik
♦ Hjemmelaget pesto - oppskrift HER!
♦ Et dryss fersk oregano
♦ Nykvernet sort pepper
 
Jeg er ny på balasmio og har ikke fått prøvd ut så mange enda, derfor har jeg slått meg til ro med balsamicoeddiken på bildet ved siden av. Jeg syns den er frisk og god, men jeg vil gjerne ha spesifikke tips til balsamicoeddiker som dere mener løfter en hver rett til nye høyder!  

 

Deilig sjokoladeglasur med raw sjokolade!

I går startet jeg dagen med en frisk  juice, i dag startet jeg dagen med et stort stykke sjokoladekake med dene deilige sjokoladeglasuren. Bedre start på dagen finnes ikke! En enklere og bedre sjokoladeglasur skal dere lete lenge etter, for dette er simpelt, men uimotståelig godt!. Denne glasuren passer dessuten like fint til cupcakes, muffins og kaker!

  
Til en stor porsjon sjokoladeglasur til kaker, muffins og liknende:
♦ 1 pakke ris kremfløte = 300 gram **
♦ 2 dl smeltet raw, hjemmelaget sjokolade. Oppskrift HER eller for en annen variant HER!

- Kremen piskes luftig og sjokoladen tilsettes i en tynn stråle mens kremen piskes.
- Det er viktig at kremen er romtemperert og ikke kald hvis ikke vil sjokoladen stivne med en gang den kommer i kontakt med kremen.
- SMAK! Trengs det mer søtning? Mer kakao? Tilsett dette nå. 
- Smør umiddelbart sjokoladeglasuren over en avkjølt kake eller muffins, eller hell sjokoladeglasuren over i en sprøytepose og avkjøl. Glasuren må stå noen timer i kjøelskapet for å bli stiv nok til å lage diverse fine detaljer med sprøyteposen.
- Glasuren blir fløyelsmyk i romtemperatur, men er veldig fast i kjøleskapet, derfor er det best å smøre glasuren over kaken/muffinsene FØR den går i kjøleskapet.  

                            Beklager dårlige bilder, men her ser dere hvilken krem jeg mener:

** Kremen jeg har brukt er som dere ser ris kremfløte fra SoyaToo! Denne kremfløten finnes også i soya og kokos, og hvis jeg hadde tålt soya ville jeg valgt den siden den er veldig god på smak. Her kan dere bruke hvilken krem dere vil, men jeg synes denne riskremen er grei på smak. SoyaToo og andre veganske, melkefrie alternativer til kremfløte finnes på velassosierte matvarebutikker og helsekostbutikker. 

                                                               Jeg elsker sjokolade!!! 
 

Yummy juicy breakfast!

I dag startet jeg dagen med denne deilige juicen. Juicen inneholder mer frukt og grønt enn Ola Nordmann spiser på en hel dag, hoho! Deilig kombinasjon av frukt og grønt og jeg lover dere, dere kommer til å bli sjokkert over hvor frisk og god denne juicen er! 


Til nesten en liter juice:

♦ 5 små gulrøtter
♦ 2 appelsiner
♦ 1 rød paprika
♦ 2 dl frossen skogsbærblanding / evt. frosne blåbær og bringebær 
♦ En god neve isbiter 

- Gulrøtter, appelsin (uten skall) og paprika (uten frø og kjerne) juices. Jeg bruker denne juicemaskinen!
- Juice, skogsbær og isbiter blendes til smoothie-juice. SMAK! Kanskje dere trenger bittelitt søtning, f.eks. stevia eller sukrin, men dette avhenger etter hvor søt frukten er. Jeg trengte ikke søtning i det hele tatt.
- Hvis dere ikke har en juicemaskin juicer dere appelsinene med ei juicepresse og blender alle ingrediensene (dropp isbitene). Tilsett vann hvis maskinen henger seg opp.
- Hell gjerne halve juicen over i en lufttett beholder og ta den med til lunsj eller trening.

                                                                    ♥ Drikk og nyt ♥
 

Fredagskonfekt - sukkerfri bounty!

Først; tusen takk for alle fine ord i forrige innlegg. Det betyr mye for meg, takk!

Har dere lyst på noe søtt og godt i helgen? Hva med å lage denne bountykonfekten i kveld og dyppe den i sjokolade i morgen? En lettvint oppskrift som smaker nydelig, men merk dere at dette er en stor porsjon så det går fint an å bruke kun halve mengden, eller husk at det går fint å fryse ned så har dere bonuty neste helg også! 
     
Til en stor porsjon bounty:
♦ 1 boks kokosmelk - kun krem *
♦ 4 dl kokos
♦ 1 dl sukrin - males til melis. Evt. 0,75 dl sukrinmelis
♦ 2 ss smelta kokosolje
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia vanilla creme eller stevia etter smak

* VIKTIG: Bruk den rosa kokosmelken fra Santa Maria. Det er kun kremen som skal brukes. Kokosmelken skiller seg ved lav temperatur slik at kremen blir liggende på toppen av vannet. Sett gjerne kokosmelken i kjøleskapet for å være sikker på at kokosmelken skiller seg. Det er ikke mulig å bruke light-varianten og noen av de andre typene kokosmelk skiller seg ikke like bra som denne fra Santa Maria. 

- Start med å blande den smelta kokosoljen med kokosen. 
- Tilsett de andre ingrediensene og bland godt! 
- Press bountymassen ned i ei form kledd med bakepapir og frys ned. Ta bountyen opp og kutt den opp i passelige biter. Som dere ser kuttet jeg i små biter, men her kan dere gjerne lage større barer. Frys ned igjen. Bountyen bør være helt frossen når den skal dyppes i sjokolade slik at den får et tykt sjokoladetrekk.
- Dypp i sjokolade. 
- Pynt med kokoschips / flak og raspa kokos. 
- Oppbevar i kjøleskap, men bountyen er best når den er romtemperert og myk. 
- Frys gjerne ned hvis dere ikke skal spise alt på en gang (som er veeeeeeldig mye!).
- Oppskriften på sjokoladen finner dere HER!  
           

                            Lyst på oppskrift på raw bounty? Oppskrift finner dere HER!

Vår elskede Nidar, hvil i fred!

Mange av dere følger bloggen min for oppskrifter og inspirasjon på alternativ og allergivennlig mat og snop. For meg handler ikke denne bloggen kun om mat og snop, men også om et tema som betyr mye for meg, nemlig dyrevelferd og dyrs rettigheter. Jeg har skrevet om da Freia (eldstepusen) forsvant etter sterilisering (les HER) og om da vi fikk Nidar (yngstepusen) som ble dumpet tre uker gammel (les HER). Derfor er det viktig for meg å dele denne livshendelsen med dere, men det er med svært tungt hjerte jeg skriver dette innlegget.


Mandag 8. april fikk jeg en telefon tidlig om morgenen, men siden jeg sov, lot jeg være å ta den. Da jeg stod opp mange timer etter hadde jeg en rar følelse i magen derfor googla jeg telefonnummeret og det viste seg at det vare en veterinær som hadde ringt. Klinikken var stengt og Nidar kom ikke inn i løpet av et par timer. Nidar kommer alltid inn. Han liker seg best inne og holder seg et kattehode unna slik at han kan løpe inn og ut hele dagen. Jeg fikk en ekkel følelse og måtte ringe nødnummeret til klinikken for å få avkrefta at det var hendt noe. Det ble samtalen jeg har hatt mareritt om siden jeg fikk katt. Telefonsamtalen jeg har vært livredd for, men som jeg ikke har turt å tenke at kunne bli virkelig. Telefonsamtalen fra helvette. Nidar var blitt påkjørt. I den lille gata vår. Personen som hadde kjørt på han hadde fortlatt stedet og en annen mann hadde funnet Nidar, livstruende skadd, men i live. Han tok med seg Nidar til veterinæren. Hos veterinæren skjedde det verste som kunne skjedd. Uten å gå i detaljer stoppet hjertet til Nidar. Vår kjære Nidar, vår kjære, kjære Nidar døde. 

Livet er utrolig urettferdig. Nidar ble dumpet som kattunge. Vi tok han til oss og ga han et godt hjem. Vi måtte lære han å spise, vaske seg, gå på toalettet og ting kattemammaen skal gjøre. Han ble bokstavelig talt babyen vår, og natt og dag måtte vi mate han med morsmelkerstatning og holde han nær brystet. Han var så god, så snill og så utrolig glad i mennesker. Da vi hadde besøk skulle han sitte på alles fang, male og kose seg. Han elsket å bli sett, han elsket å bli tatt på og han måtte være med på alt som skjedde. Skulle jeg i postkassa ble han med meg, skulle jeg sove lå han på hodeputa mi og sov heeele natten til mannen eller jeg stod opp. Nidar malte bare vi så på han og han sov sammen med meg hele dagen mens mannen var på jobb. Alle som var på besøk stusset over Nidar, han var så spesiell, og så snill, og han elsket å kysse meg på nesa. Vi pleide å forklare for folk at "han er en blanding av katt, hund og menneske". Det var den beskrivelsen som passet Nidars oppførsel best. Han var en veldig lykkelig katt, uten noen bekymringer og problemer. Livet bestod av kos! Men så fikk han ikke fyllt 2 år en gang! 


Tirsdag dro vi til veterinæren for å ta farvel med han. Der lå han så fredfull og fin, men så tydelig skadet og fryktelig redd. Ørene lå bakover, og det gjorde de aldri på han. Det var som et mareritt hvor jeg bare ville våkne, snu meg og se Nidar ligge ved siden av meg i sengen. Det var et fryktelig syn, men vi måtte si hade til han. Vi hadde bestemt oss for å kremere han slik at vi kunne få han hjeem igjen. Hjem dit han hører hjemme og dit han likte seg best; inne og sammen med oss. 

Nå sitter vi altså her. Jeg, mannen min og Freia. Oss tre det var for to år siden, men uten den fjerde som betydde så utrolig mye for oss. Vi har mistet et familiemedlem og jeg har mistet en støttende og lojal venn. Vi sitter igjen med den vonde tanken om at en av naboene våre har kjørt på Nidar og forlatt han. Vi klanderer ikke personen for at Nidar er dø, for et uhell kan skje, men vi klanderer den jævelen for å ha forlatt vår elskede pus, livstruende skadd. Dette er et menneske vi vil møte på i gata, men vi vet ikke hvem det er. Det er en fryktelig tanke siden vi har en pus til, som vi er livredde for at det samme skal skje med. Tanken på at et slikt menneske bor like i nærheten er utrolig ekkel.Noen kan mene det er overdrivelse å sørge slik over katter, men ikke for meg. Nidar var familie, han er familie og han kommer alltid til å være høyt elsket og dypt savnet. Nå venter vi bare på å få han hjem og mitt aller største ønske er å få møte han igjen, klemme han og si unnskyld for at vi ikke fikk mer tid sammen. 

                                                                       Vår kjære Nidar.
                                                               Så god, så snill, og så glad.
                                  Du fortjente så mye bedre, men vi vet du hadde det bra hos oss. 
                                       Vi elsker deg og kommer alltid til å elske deg. Vi ses igjen. 
På grunn av mennesker som ikke respekterer copyright har jeg valgt å legge ut bildene i dårlig kvalitet..
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits