Tilbake til hovedside

Flor Essence Detox

Da har jeg fått prøvd de ti dagene med flor essence detox-teen og har gjort meg opp en formening om denne urteblandingen med rensende urter. Jeg er egentlig ganske skuffet, men jeg tror andre kan ha stor nytte og interesse av å lese et innlegg skrevet av noen som faktisk selv har brukt denne utrenselseskuren, fremfor å lese rosende ord fra produsent og skryt fra betalte kunder.


I ti dager skal man drikke 50ml av denne urteblandingen sammen med 50ml kokt vann. Man kan drikke den på tom mage om morgenen eller dele opp og ta 25ml (1/4 dl) to ganger om dagen. Jeg varierte litt, men drakk min daglige dose som oftest på kvelden og normalt ville jeg regnet med at det kanskje skulle bli noen ekstra toalettbesøk i løpet av natten av en slik blanding, men ikke en eneste toalettur mer enn normalt. Jeg merket ingen avgiftningssymptomer selvom jeg hadde en ganske hard detox ved siden av kuren, ingen hodepine, tørste og  ubehagelige symptomer. Denne urteblandingen tok jeg i TILLEGG til et ganske strengt detoxkosthold og likevel merket jeg ingen/lite avgiftningssymptomer.

Tror de fleste kunne drukket denne teen helt uten problemer. Den lukter sviskeaktig og smaker søtt, men ikke noe spesielt. Drikkes lett og er ikke noe "typisk" detox-får ikke svelgt fordi det er på vei opp igjen. Langt ifra, denne smaker nesten litt godt.

Litt om Flor Essence Cleansing Herbal Tea Blend:
♦ Flor Essence er basert på en tradisjonell formel som består av urter som jobber i perfekt synergi for å bla. gjenopprette balanse i kroppens vev og kjertler, rense og styrke kroppen.
♦ Urtene i Flor Essence inneholder næringsstoffer og antioksidanter, og de har en blodrensende virkning.
♦ Som ved de fleste andre detoxprodukter anbefales det å kutte ut alkohol, kaffe, bearbeidet mat og meireriprodukter og heller spise masse frukt og grønnsaker, fisk, kylling og drikke masse vann ved siden av å drikke urteblandingen.
 
Den magiske urteblandingen inneholder:
Rødkløver: Blodrensende urt som hjelper giftstoffer og avfallsstoffer ut av kroppen via nyrer, urin og hud.
Fingertare/kelp: God kilde til jod som hjelper å regulere vekten og energinivået.
Benediktinertistel: Urte som øker flyten av magesaften og styrker fordøyelsen og leverfunksjon.
Rødalm: Beroliggende og mykgjørende. Virker godt for betente slimhinner i fordøyelsesystemet.
Småsyre: Immunstyrkende urte og hjelper opptaket av vitamin C.
Engelskkarse: God kilde til klorofyll, vitamin A og vitamin C. Brukt for å rense og for å gjenopprette vitalitet.
Storborre: Tradisjonelt brukt for å rense og avgifte, spesielt huden.


Min konklusjon er hvertfall at dette er en veldig, veldig mild detox, kanskje litt for mild. Jeg vil ikke anbefale noen å ta dette alene, men hvis dere kunne tenkt dere 10-30 dager med detoxmat og renselse i kropp og sjel, -anbefaler jeg denne som et ekstra tilskudd. Ikke ta Flor Essence Detox og tro kroppen vil renses av seg selv, da vil du merke fint lite, både på kropp og energinivå. Det er viktig å gi kroppen minst mulig bearbeid mat slik at den kan jobbe med rense UT dritten, ikke tilføre den enda mer. Hehe. Jeg kjøpte min HER.Kilde: soma.no

Grønn og skjønn smoothie!

Jeg har enda ikke fått kakaopulveret mitt og det er like før jeg tar bussen inn til byen å kjøper en pose med rått kakaopulver på en helsekost der. Desperat? Ja! Jeg elsker kakaopulveret mitt og det er først nå når jeg er tom at jeg ser hvor mye jeg kan bruke det til og jeg får oppskrifter og idêer poppende ned i hodet støtt og stadig. Det er først nå jeg forstår hvor viktig det er å ha den posen liggende i skapet i tilfellet sjokoladesuget melder seg eller noen oppskrifter melder sin ankomst.

     I dag ble det en grønn og skjønn smoothie:

        Oppskrift (2 pers.):
       ♦ 1 dl kokosmelk (økologisk, ikke light)
       ♦ 1/2 frossen banan
       ♦ 2 kiwi (gjerne frosne)
       ♦ En god neve fersk spinat eller frossen
       ♦ 1 ss knuste chiafrø
       ♦ 1/2 ts vaniljepulver
       ♦ Litt stevia
       ♦ Iskaldt vann
       Blend alt, tilsett vann etter konsistens og behov.
       Bon apetitt :)Lille persille...

Persille er et universalkrydder og har i den tradisjonelle folkemedisinen vært brukt mot urinveisinfeksjoner, vann i kroppen, hevelser og urinsyregikt pga. sin vanndrivende virkning. Persille har også vært brukt for å stimulere melkeproduksjonen hos ammede. Jeg har alltid minst en type te som virker vanndrivende for jeg har lett for å samle (mye) vann ved blant annet mensen. Vanligvis har jeg hatt løvetannte og bjørkete, men nå fant jeg en boks med økologisk persille som også kan brukes som te. Flott.


Jeg har smakt bedre te enn persillete, men smaken er mild, nesten ikke der i det hele tatt. Smaker grønt, men med noen dråper sitron blir smaken god og syrlig. 1-2 ts per kopp te trekkes i ca 5 minutter og helst under lokk.

Persille inneholder betakaroten, kostfiber, folat,  vitamin C, jern, vitamin E, kalsium og kalium.

Jeg kjøpte tørket persille som da kan brukes som krydder, te eller smakstilsetning i mat. Boksen er fra "Helios" og kostet 32 kr på helsekost.

NB: Persille skal brukes med forsiktighet under graviditet og ved nyreskader. 


                         

             Håper dere har hatt en fin helg :)

Idiotisk spireboks!!

Jeg hadde trodd at en spireboks skulle være enkel i bruk og at det er nettopp derfor de selger disse spireboksene, beregnt til spiring? Nei, denne boksen er ikke praktisk i det hele tatt. Den ser enkel og flott ut og det er den også. Helt til spirene begynner å få noe lang hale etter ca. tre dager, da er den plutselig ikke like genial lengre.

     Det er snakk om denne typen spireboks:

Den kommer egentlig med to brakker, men her er det da to ekstra brakker. Denne skal være enkel: Legg frøene i vann over natten, skyll godt noen ganger og pass på at alt vannet er silt av. Legg frøene utover hver brakke og vann to ganger om dagen (eller så ofte frøene krever vanning). Vanning foregår på lokket. Det skal helles 1,5dl vann på lokket og dette "regner" ned på spirene og havner til slutt i den grønne brakken i bunnen som da må tømmes hver gang. Det er hvertfall det den lover.

♦ Problem 1: Alt vannet "regner" ikke ned i siste brakke så noen av frøene ligger i vann. Jeg måtte da helle ut ekstra vann av hver enkelt hylle og passe på at det ikke var for mye vann der.

♦ Problem 2: Etter noen dager gror spirene ut UNDER hver brakke og ned i brakken under... Det gir liten plass til frøene under, mindre vann og lite luft.

♦ Problem 3: De siste to dagene vokser spirene opp i halene til spirene over, veldig dumt!

♦ Problem 4: Etterhvert får ikke spirene under nok luft og jeg måtte separere hver brakke. Problemet er bare at siden hver av spirene har grodd ut under brakken kan man ikke sette boksen på bordet, da knekker spirene og det er fare for mugg... Jeg hadde jo ekstra bokser som jeg brukte...

♦ Problem 5: Du må også vanne spirene hver for seg mot slutten og passe veldig godt på at det ikke er for mye vann igjen.

♦ Problem 6: Når spirene er klare til spising må de dras ut av boksen, de sitter jo fast i hullene og dette gir ekstra fare for mugg. Den ene av mine mugnet på denne måten ved at det hang igjen noen knekte spirer og da var det gjort.

Konklusjon: Brokkolispirene gror fint i denne, de henger seg fast og alt "det der", men de gror hvertfall! Det er vel det eneste positive. Denne spiremetoden gjør det ikke lettere å spire, for jeg har en følelse av at man må ha litt peiling på spirer her for å unngå mugg og spirer mugner lett! Tanken bak spireboksen er veldig bra, genial og lettvint, men den holder ikke mål i praksis. Veldig skuffende og jeg anbefaler ikke denne boksen. Kjøp mye heller DENNE og bruk spiremetoden jeg har vist HER.

  Vokser UT av boksen...                                                Fine brokkolispirer :)
      

Jeg gir ikke opp og jeg lover å komme tilbake hvis jeg spirer annet og blir fornøyd med denne metoden! Spireboksen kan kjøpes blandt annet HER eller HER.

God helg og skål!

Da var det fredag og tid for en liten fredagsdrink, på mitt vis. Kakaopulveret har ikke kommet så det blir ikke den tradisjonelle fredagssjokoladedrinken i dag, men en nydelig frisk smoothie med ananas, jordbær, banan, appelsin, kokosmelk og mange andre godsaker. Yum,yum! Jeg avbryter vårrengjøringen i kveld fordi vi skal en tur over dammen og det er mat og drikke inkludert i prisen. Skal fortsette igjen i helgen, men gå litt hardere til verks. Hvem hadde trodd at spirulina, chlorella, grønne drinker, null kjøtt, null meieriprodukter, null bearbeidet matvarer IKKE er nok for å rense denne kroppen? Hehe, kanskje jeg ER ren? Lov å håpe. Hvertfall har jeg allerede mer energi og fikk ikke sove de to siste nettene selvom jeg var veldig trett. Nok rensesnakk, kommer tilbake til dette hvis noen er interessert.

Dere bør også se klippet hvor lege Dag Schiøth snakker om superfood, interessant, intervjuet kan leses og sees HER! Forresten, jeg hatet spirulinasmaken for en tid tilbake, men nå går både spirulina og chlorella i pulverform ned på høy kant. Jeg har faktisk blitt vandt til smaken, så til dere som syns det smaker #%&@$, det er håp! :D

                      Akkurat nå koster jeg meg med min grønne superdrink og David Sandoval!


Jeg har en idiotisk spireprosses på gang og jeg har tenkt å vise dere den idiotiske spireboksen. Ja, for den er bare idiotisk! Nyt en rolig kveld i sofaen eller på dansegulvet, men la den dårlige samvittigheten av en fortært godtepose eller noen drinker (uten superfoods) for mye ligge død. Den er ikke verdt det. Grip dagen, minuttene, stillheten, friheten og nyt dagen som det skulle vært din siste. God helg mine kjære lesere!

Rensende, ferskpresset juice

Jeg fikk smaken på grapefrukt da jeg ble anbefalt å drikke dette på tom mage mot treg mage og vann i kroppen og siden har jeg likt grapefrukt. Det var "Helios grapefruktjuice" jeg har kjøpt, men nå har jeg blir større fan av å presse sitrusfrukter som enkelt kan presses selv. Juicen jeg laget er frisk og god på smak, men også bitter pga. grapefrukten. Nydelig måte å rense kroppen på da ingrediensene er både agviftende, vanndrivende og med en god dose vitaminer!
     Rensende ferskpresset juice:
     ♦ Saft av en grapefrukt
     ♦ Saft av en stor appelsin
     ♦ Saft av 1/4 sitron
     ♦ Masse isbiter
     ♦ 5dråper stevia vanillacreme eller liknende, ganske surt hvis ikke.
     Jeg brukte sitruspresse, har ikke juicemaskin, men sitruspresse funker bra :) Det ser kanskje ikke mye ut, men det er 4dl i glasset.

Grapefrukt er søt og bitter på samme tid. Den rødlige fargen kommer av den kraftige antioksidanten "lykopen" og grapefrukten inneholder like mye C-vitamin som annen sitrufrukt. Det er nok ikke uten grunn at det anbefales å drikke ren grapefruktjuice under "C24". Det er en rensekur som går over ett døgn og man skal drikke en blanding av olivenolje og grapefrukt, skal visstnok ikke smake så godt nei og man blir sittende på do i ett døgns tid. Hver sin smak, jeg velger å kose meg med et glass ferskpresset grapefruktjuice og nyte de naturlig rensende egenskapene.

NB: Grapefrukt forsterker virkningen av noen typer legemidler/medisiner så man skal være forsiktig med å innta grapefrukt hvis man går på medisiner, spesielt blodtrykkspreparater og medisiner mot høyt kolesterol.

 


Rått og godt!

Siden det foregår en innvendig vårrengjøring i kroppen min prøver jeg å spise minst mulig behandlet mat. Helst bare et varmebehandlet måltid om dagen, gjerne middagen. Til anledningen "indre vårrengjøring" kjøpte jeg litt rått snacks fra funkyraw og spiser litt av dette daglig. Rå, økologiske, tørket kjeks og knekkebrød står på menyen, men dette kan bli ganske tørt alene.

    Dette er snacks, helt rått, bokstavelig talt!

Linfrø-og gresskarkjerne knekkebrød
, eple-og daddellkjeks og rødbete-og gulerotkjeks med cashewnøtt"ost" og tomat. Bløtlegg cashewnøtter en time eller to, hell ut vann, skyll godt og kvern med litt vann. Du kan grovkverne og få en gjevn masse, men jeg liker litt nøttebiter. Her har jeg brukt noen dråper sitron, sitronpepper, pepper og himalayasalt. Rått og godt. Yummi!


Disse har jeg bestilt fra funkyraw.com, men kan egentlig lages ganske enkelt og billig hjemme. For best resultat krever det en dehydrator, genial maskin, men man kan også prøve å lage disse i ovnen. Jeg liker alle tre, men synes linfrøknekkebrødene og rødbetekjeksene er best.

RAW linfrø-og gresskarkjerneknekkebrød: Økologisk, vegan, glutenfrie, men kan inneholde spor av nøtter. Inneholder: Brune linfrø, gresskarkjerner, løk, karve og uraffinert havsalt. Eneste ulempen med disse er alle linfrøene som setter seg fast i tennene, haha!


Biscru rødbete-og gulerotkjeks: Økologisk, vegan og glutenfrie. Inneholder: Bohvete, rødbete, gulerot, gule linfrø, solsikkefrø, loppefrø og havsalt. 

Biscru eple-og daddelkjeks: Økologisk, vegan og glutenfrie. Inneholder: Bokhvete, epler, dadler, gule linfrø, solsikkefrø, loppefrø og kanel.

Rå granola til frokost eller snacks..

Granola er en blaning av korn, nøtter, frø og gjerne tørket frukt. Ofte ristet lett i stekepannen med litt søtt og spises som frokostblanding med melk, over yoghurt eller som snacks. Det er slik vi kjenner granola i Norge, foreløpig. Granolaen jeg skal vise dere nå er rå (ikke varmebehandlet over 42grader, ubehandlet og økologiske ingredienser) og ubeskrivelig god! Selvom granola gjerne forbindes med frokost er disse så gode at de går ned på høykant som snacks hos meg.


Granolaen inneholder:
♦ Solsikkefrø
♦ Gresskarkjerner
♦ Buckhvete
♦ Banan
♦ Eple
♦ Dadler
♦ Kanel
♦ (Agave og vanilje - i den pakningen dere ser når dere går inn på linken under inneholder granolaen også agave og vanilje, men det gjorde ikke min. Dette er tydeligvis en fornyet og bedre utgave av den jeg kjøpte. Er det mulig? Enda bedre?)
♦ Allergi: De er glutenfrie, laktosefrie, sukkerfrie, veganske, men kan inneholde spor av nøtter.
♦ Solsikkefrøene, gresskarkjernene og bokhveten har blitt spiret for å øke næringsinnholdet, for så å ha blitt skånsomt tørket i dehydrator for å bevare mest mulig av næringsstoffene.Jeg smakte på disse da jeg var litt småsulten og vips der røk hele pakken, bortevekk, kan ikke skjønne det? Harde og søte biter av rå, økologiske ingredienser, kan minne om kjeks, bare hardere og knasende. Smaker naturligvis eple og kanel, men også søtt fra dadler og banan. Nydelige, næringsrike og små biter som kan spises som snacks foran TVen, som mellommåltid eller som erstatning for frokostblanding. Mmm...


Disse har jeg bestilt fra funkyraw, HER. Jeg har funnet en oppskrift på en liknende rå granolaoppskrift og blir det vellykket skal dere selvfølgelig få alle detaljer. Det er MYE billigere å lage selv og i tillegg er det kjempedeilig å mestre noe på kjøkkenet. "Ulempen" med raw food er at oppskriftene ofte krever en dehydrator (en maskin som skånsomt tørker mat, frukt, frø osv, ved å trekke fuktigheten ut uten å gå høyere enn rundt 40grader), men en dehydrator koster rundt 3000,-... "Fordelen" er at når jeg da skal lage raw food må jeg bruke ovnen og den har dere alle hjemme så da er det ingen grunn til at dere ikke kan følge oppskriftene mine, enn så lenge :)

Krise!

Jeg er tom for rått kakaopulver! Heldigvis er det en pose på vei, men hvor lang tid kan det ta da pga. denne vulkanasken? Nå vet jeg faktisk ikke om Iherb sender pakker med båt eller fly, så det kan godt hende det er like rundt hjørnet. Tro meg, det finnnes større problemer her i livet enn å gå tom for kakaopulver, men jeg må si det la en demper på humøret her hjemme! Hehe, kakaopulveret er jo mitt andre barn (Freia først) så dette kan bli noen dager med surmuling fra min side. Ingen fare i dag, for jeg laget et deilig, stort glass med sjokoladedrikke til meg og min kjære. Kakaobehovet er tilfredsstilt for i dag og jeg er blid og fornøyd! :)

     Tomt! Neineinei...                                           Supersjokoladedrikk:
 
Denne deilige supersjokoladedrikken er det (nesten) ingen skumle ingredienser i,
SUPERSJOKOLADEDRIKK (2 pers.):

♦ 1dl økologisk kokosmelk
♦ 4 dl soyamelk
♦ Et par isbiter
♦ 1 fryst banan (trenger ikke fryst, men det er best)
♦ 1 god neve mandler
♦ 2 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss mesquite pulver (jeg har blitt glad i dette pulveret nå gitt)
♦ 1 ss karob (mildere enn kakaopulveret på smak, gir en søtere sjokoladesmak)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia English Toffee
♦ Vann etter ønsket konsistens
♦ Kokos og kakaonibs på toppen
BLEND alt og husk å starte med litt væske å fyll på når mandler, bananbiter og isbiter er helt knust til en tykk masse ellers vil det være biter i drikken som ikke kvernes.

Sååå godt! Min kjære liker denne veldig godt og den holder blodsukker og humøret på topp lenge. Kokosmelk og bananbitene gir en kremete konsistens, meget godt, men mektig! ;)

Fruktfromasj, mmm...

Laget fruktfromasj i går og den ble luftig og god. Vet ikke hvor disse oppskriftene kommer fra, men de popper opp i hodet av og til, moro er det hvertfall når de blir så vellykket som dette. Oppskriften er helt uten gluten, laktose, sukker, nøtter og egg, men inneholder soya for de som bør være obs på det. Bruker du agar-agar i stedet for gelatin blir dette også en vegansk dessert. Frisk og god!


Oppskriften:
♦ 1/2 banan
♦ 1/2 appelsin
♦ Saft av 1/4 sitron
♦ 1/2 pk. soya kremfløte
♦ 3 store kokosmelk isbiter/eller en skvett kokosmelk
♦ 1/2 ts vaniljepulver, litt sukrin og stevia, smak deg frem.
Blend alt i blender eller kjøkkenmaskin, lag agarblandingen.
♦ Agarblandingen: 1dl vann kokes opp sammen med en liten spiseskje agar. Rør godt og kok på svak varme noen minutter.
Hell agarblandingen over i fromasjblandingen mens den blendes, bland godt. Stivner raskt så hell over i former med en gang og sett i kjøleskapet. Serveres med f.eks granateplekjerner som her. Oppskriften gir 3 passelige porsjoner.

    

Raw-og superfoods til God Morgen Norge!

I dag fikk jeg mail fra supernature om at Sara Chacko (en av forfatterene av den nye boken Super-mat) og David Sandoval (forfatteren av Den grønne supermaten) kommer til God Morgen Norge nå til mandag. Tenkte jeg måtte tipse dere om dette slik at dere også kan få det med dere. Husk også at reprisen av God Morgen Norge begynner fra kl. 10.30, så vet syvsoverene det. ;) For de av dere som ikke har muligheten til å se dette kan dere gå inn på www.tv2.no/gmn å se opptaket der senere på mandag. Klokkeslettet er uvisst, men det legges kanskje ut på nettsiden utover morgendagen.

                          Kanskje vi får se noe av dette på mandag?


David Sandoval regnes som en av de fremste ekspertene rundt temaet superfoods og grønn mat. Han er mannen bak "Pure Planet"-produktene, boken "Den grønne supermaten" og han har mye av æren for interessen rundt super-foods her i landet. Han reiser mye rundt og holder foredrag og er stadig innom Norge, kanskje ikke bare for å snakke om super-foods, men det får være hans sak ;)
Sara Chacko vet jeg lite om annet enn at hun holder foredrag, er en av forfatterene av den nye "super-mat"-boken og er kanskje en av landets mest profilerte kvinner rundt temaet raw-og superfoods.

Gleder meg. Jeg syns det er kjempeflott med raw-food, superfoods og grønn mat i meida. Kjempeflott, fortsett med det og gi oss mer!!!EDIT:
Programmet kan sees HER! Anbefales!

Godbiter fra MATGLEDE messen + annet stæsj!

Det var en helt fantastisk fin messe, masse produkter og flinke mennesker som jobbet der. Utrolig synd denne messen ikke ble arrangert i flere byer, virkelig verdt turen! Jeg var nærmest i himmelen da jeg ankom. Lite ante jeg om at utvalget ville være så stort, nesten en gymsal med allergivennlige produkter! Luktet fantatisk fra Toro's og Dampbageriets stands og i tilegg smaksprøver på pizza av glutenfri bunn. Nesa løp løpsk og jeg var i ekstase.

Først:


     Så til godbitene:

Smaksprøver: Glutenfrie kjeks, ikke spesielt begeistret for disse. Fiberhusk, kvernet psyllium frøskall (loppefrø). Brukes mye som fiberkilde i bakst og bindemiddel i glutenfri bakst.

Vanilj Visp og Luftig Visp: Bomkjøp. Ikke spesielt bra disse her hvis man ser på innholdet. Eneste positive er at disse er gode alternativer hvis man vil unngå laktose eller soyakremene. Glem disse hvis du tåler soya ;)

Sukkerfri sjokolade: Oh god, denne var god! Fikk smaksprøve å måtte ha en. Allergivennlig sjokolade uten: sukker, laktose, gluten, nøtter, ikke GMO, kolesterol. animalske ingredienser og kunstige smaks og tilsetningsstoffer. Søtet med maltitol. 37% kakao.

Sjokoladebiter: Denne fikk jeg gratis av en hyggelig danske, men oh, gode! Som over bare disse er søtet med rå lønnesirup! Beregnet på å bruke i f.eks cookies, kaker, muffins og liknende og det skal jeg prøve på!

Økologisk soyamelk naturell: Denne fikk jeg også gratis av en hyggelig dame på en stand. Veldig god, proteinrik og naturlig laktosefri. Inneholder kun økologiske dyrkede soyabønner og vann. Smakte også sjokolade og den var knallgod, men søtet med noe jeg ikke har sjekket ut ennå så får se om jeg kjøper sjokoladesoyamelken igjen, men denne naturell skal jeg helt klart kjøpe igjen.

Økologisk soyafløte: Økologisk soyafløte som kan vispes til krem. Naturlig laktosefritt, vegansk og et fint alternativ til vanlig kremfløte.

Toro's Glutenfritt havrebrød: Toro er blitt min venn for denne miksen smaker godt! Kan lages til brød, rundstykker, havrekjeks, havregrøt osv.. Jeg smakte brødet og det var luftig og godt! Uten hvetestivelse, egg og melk og er derfor et allergivennlig produkt.  Lanseres i butikk 1.mai.

Økologisk bokhvetemel: Bokhvetemel er naturlig glutenfritt og dette melet inneholder 100% økologisk bokhvete. Kan brukes i bakst, glutenfrie pannekaker, vafler osv..

Quinoaknekkebrød: Disse er uten gluten, sesam, egg, soya, laktose og nøtter. Inneholder bla. maismel, bokhvetemel og rismel.

Etter messen gikk vi opp til Sørlandssenteret og jeg fikk gravd med meg enda noen godbiter derfra. Formen var dalende, men humøret på topp. Det ble bare en liten tur innom, men godt fornøyd med fangsten!

Økologisk rødvin: Ett tre plantes pr. flaske rødvin solgt. Flott tiltak, god rødvin.

Rismelk/m sjokolade og økologisk rismelk naturell: Porsjonspakker. Greit for meg som aldri bruker opp en kartong. Sjokoladen har jeg ikke smakt før.

Yogi Detox Tea: Denne har jeg drukket litersvis med før, men gikk lei. Nå fikk jeg lyst på den igjen, veldig god. Koffeinfri urtete med rensende urter.

Riskaker/u salt: Inneholder kun poppede, økologiske brun ris. Dog. også naturlig glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt osv.. Gode som knekkebrød, nam!

I tillegg til dette fikk jeg pakke fra Danmark, fra helsehelse.dk. Jeg bestilte derifra, fremfor helsebasen.dk, fordi jeg sparte 40kr på å handle produktene der, men ellers er nok helsebasen best. Kjempefornøyd hvertfall. Det tok 8 dager.

Spireboks: Jippi! Jeg kjøpte to ekstra lag så nå kan det spires fire forskjellige frø samtidig i denne boksen. Kommer tilbake til den :)

Smaksprøve: Tydeligvis noe Fiber husk/m smak. Skal røres ut med vann og drikkes for fiber til fordøyelsen. Mer vet jeg ikke.

Tamponger: Som ikke dyretester, økologiske og jeg har ikke prøvd dette merket før så får vi se.

Mandelfløte: Ganske enkelt "fløte" laget på mandler. Alternativ for veganere eller de som ikke ønsker laktose. Økologisk og uten sukker. Denne er søtet med agavenektar, flott!

Basilikum: Økologisk dyrket og tørket basilikumblader. Enkelt og greit!

Bananchips: Inneholder enkelt og greit økologiske bananer, kokosolje og rørsukker. Planen er å legge et nydelig lag med sjokolade rundt disse.

Det ble en lang og slitsom dag i går. Vi var også innom passkontoret og ordnet pass tidlig på dagen og det nye fingeravtrykksystemet ga enda billigere pass, 140kr koster egentlig fotobildene. Fotoet tas nemlig sammen med fingeravtrykkene nå, flott når det går den veien! Etter mange timers søvn er formen bedre i dag og det blir sofasliting og film i kveld. Ønsker mine kjære lesere en riktig så fin lørdagskveld!

MATGLEDE messe!!!

Jeg gleder meg som en unge! Denne helga arrangeres det matglede messe her, i kristiansand, av alle steder i hele landet- i min by! Jeg har faktisk gledet meg til denne messen i et par måneder og i morgen braker det løs med glutenfrie bakverk og alternative, allergivennlige matvarer. Det er en ulempe med å bo i en såpass liten by med dårlig utvalg i både økologiske matvarer og alternative produkter, men denne messen veier opp mot resten av året.


Jeg har fulgt allergimat.no en stund og i følge programmet de har lagt ut kommer det mye godbiter med glutenfrie, laktosefrie, soyafrie produkter og generelt allergivennlige alternativer. Brisk selger glutenfrie pizzabunner, toro kommer med en stor nyhet, funksjonell mat selger sukrin i bøtter og spann, danmpbageriet kommer med bakst og syv glutenfrie brødsorter. I tilegg vil du se kjente produkter som: kur delight, mandelmel, jyttemel, quinoa, cocosa, den flate maves grød og forskjellig stæsj fra helios, Det skal også lanseres nye godbiter!!! For andre som bor i nærheten av Kristiansand, ta en tur dere også. Det er bare denne helgen og hvem vet, det er ikke sikkert de arrangerer messen i Kristiansand til neste år. Vil du lese mer om messen kan du lese HER. Jeg gleder meg og håper jeg finner noen godsaker :)

Verdens beste sjokolade!

Jeg tuller ikke, for meg må det være verdens beste sjokolade! I dag satt jeg nemlig tenna i den beste sjokoladen jeg noen gang har smakt. Jeg fikk et illebefinnende og fikk lyst på hvit sjokolade! Derfor ble det hvit sjokolade og selvfølgelig også en god dose rå sjokolade med godt tilbehør. Jeg har alltid elsket hvit sjokolade og kommer alltid til å elske det, men i dag prøvde jeg en litt bedre variant, bedre for blodsukker og kropp. Halvveis hjemmelaget og litt fusk, men fy så godt, skulle ikke vært lov med slike fristelser, men jeg kan ikke sitte på slik kjærlighet uten å dele det med dere.
                   
Sjokoladen er ikke hvit fordi jeg har brukt yaconsirup, den er brun og gir en veldig god smak i sjokoladen. Jeg skulle ønske jeg hadde et kamera som kunne gi dere det beste av disse sjokoladene, men det er dessverre langtifra hva mitt kamera klarer. Håper å få et speilrefleks en dag, det kan bli moro. Dere får nøye dere med denne elendige kvaliteten...
                    
Slik gjør du:
♦ Jeg brukte denne sukkerfrie hvite sjokoladen som base, den er søtet med maltitol, sukkeralkohol. (Bilde 1)
♦ For å få litt ekstra ut av denne 75grams sjokoladeplaten tilsatte jeg en dæsj rått kakaofett i små biter (Bilde 2)
♦ Så tilsatte jeg en god spiseskje ekstra virgin kokosolje, en spiseskje yaconsirup og ca en halv teskje vaniljepulver. (Bilde 3)
♦ Jeg smeltet så alt sammen i vannbad ved lavest mulig temperatur. (Bilde 4)
♦ Til slutt helte jeg sjokoladen over i former med gojibær i bunnen, men de kan fint blandes i sjokoladerøra også. Bruk gjerne andre smaker som chilli, tørket blåbær, tranbær, rosiner, frø, mandler, hasselnøtter, kokos, kanel osv, osv, osv... (Bilde 5)
♦ Settes kaldt, spises, nytes, smelter på tunga, heaven!

             
Slik gjør du:
HER har jeg vist hvordan jeg lager rå sjokolade fra bunnen av og du kan lære det. Jeg brukte kakaopulver, karob og mesquitepulver i denne sjokoladen, men du kommer langt med deilig rått kakaopulver, følg linken!
♦ Bland nøtter, tørket frukt og smaker etter eget ønske i en bolle og hell over sjokoladen når den er ferdiglaget (Bilde 2)
♦ I min blanding hadde jeg hakket mandler, kakaonibs, kokos, puffet kamut, vaniljepulver og litt himalayasalt. Himalayasalt gjør seg veldig godt i sjokolade, tro det eller ei. (Bilde1)
♦ Blandingen min så da slik ut og jeg la over i former og satt i kjøleskapet.

           Velbekomme

       

Gevinst og detox i posten!

For noen uker siden hadde Beate konkurranse på bloggen sin og jeg var en av de tre heldige vinnerene. I går kom pakken med gevinsten og i dag kom endelig pakken fra feelunique med detox-teen min. Den har tatt nøyaktig 23 dager og det er sløvt, men nå får jeg endelig startet denne vårrengjøringen da. Ikke noe skumle greier, veldig forsiktig og egentlig helt naturlig. Noen dager helt uten raffinert mat, ganske enkelt egentlig :)
     
Flor Essence Detox te! Som vanlig pent dandert av tollerne, men jeg hadde sjekket urtelisten og alle ingrediensene var fullt lovlig! Jeg kjøpte denne på feelunique.com og betalte ca 170 kr for den, her hjemme eller på norske nettsider koster denne rundt 350,- så det var billig! Urteblandingen skal blandes ut med vann og drikke på tom mage, helst før sengetid og drikkes i ti dager. Mild rensekur, helt naturlig og kun med urter som renser og får fart på renselsesprosessen i kroppen. Noen som har erfaring med denne?

                             
Noen har kanskje hørt om blomstermedisinmetoden "Bach", dette er da en annen metode innen blomstermedisinen. Så vidt jeg har forstått skal Bush flower serien hindre blokkeringer i kroppen som kan være årsaken til angst, depresjoner, humørsvingninger og denne metoden skal hjelpe å oppnå balanse i både kropp og sinn. Dette er to av de ferdigblandede essensene i serien og disse skal brukes "ved meditasjon" eller "for sensualitet". Dråpene legges under tunga. Vi får se hvordan disse funker da, kan bli spennende. Tusen takk til Beate for dråpene!!!

Nydelig salat med bla. granateple, Mmm!

For første gang på over et år hadde i dag nærbutikken fått inn granatepler og med minus 40% ble det ganske "billig" også, helt topp! Jeg elsker granatepler! Granatepler er en antioksidantbombe som smaker nydelig i salat. Jeg bruker alltid ananas i salaten fordi jeg syns det er så godt med noe søtt som skiller seg ut og i dag gjorde disse små, røde ganateplefrøene denne jobben. Til dere som ikke har smakt granateple, kjøp det, du blir ikke skuffet! Salaten er vegan (uten animalske ingredienser) og bestod av flere godbiter, bare sjekk:
           
Denne godbiten består av:
♦ Litt kinakål
♦ Noen never spinat
♦ En perletomat
♦ Litt agurk
♦ Mais
♦ Kidneybønner
♦ Frø av ca 1/4 granateple
♦ Cashewnøttdressing
Cashewnøttdressingen lages ved å bløtlegge cashewnøttene et par timer, skyll godt. Legg i blender eller kaffekvern med krydder etter eget ønske. Blend/kvern og tilsett evt. mer vann etter konsistens. Jeg lot den være ganske tykk og med biter av cashewnøtter. Yaaammi!!!

Gi kroppen en antioksidantbombe, spis granateple. Smaken er søt og syrlig på samme tid, minner om søte rips og er veldig saftig! Spis granateple i salater, fruktsalater, yoghurt, is, desserter eller du kan lage juice.

    Er du usikker? - slik ser granateplet ut.
                    

Ønsker du en kjernesunn familie?


Da kan du starte med å lese "Kjernesunn familie-slik gjør du det". Dette er en bok skrevet av moren i den danske familien som tidligere slet med et barn med autisme og uro, mens resten av familien slet med dårlig søvn, ustabilt blodsukker, bilringer, tv-titting, lite energi, søtsug, kviser og dårlig humør. Moren var oppgitt, deprimert og godtesjuk og en dag var det nok!

Familien la om til et kjernesunt kosthold og barnet med autisme har fått et normalt liv, astma hos faren er borte og alle punktene ovenfor er ikke lengre en del av hverdagen til denne familien. Moren, Ninka - Bernadette Mauritson, har nå skrevet denne boken for å hjelpe andre til å bli kvitt de samme problemene. Rett og slett spise seg ut av sykdom og plagsomme symptomer.Om boken på godt og vondt:
Dette er en bok med inspirerende historier og fristende oppskrifter med en kjernesunn tanke. Tanken med et kjernesunt kosthold innebærer å kutte ut sukker, hvete, melk og E-stoffer og bytte dette ut med rene produkter, naturlig sukker og laktosefri melk. Det høres kanskje veldig vanskelig ut, men gevinsten du får ved å endre (noe eller alt) av dette er et helt nytt liv. Jeg tør påstå at ved å kutte ut sukker, hvete, melk og E-stoffer vil du få et helt nytt og bedre liv og det er dette som er filosofien i boken også. Boken gir deg argumentene, inspirasjonen og motivasjonen til å ta det første steget. Boken lover deg ikke lykke og grønne skoger, men du vil få det og familien din vil få det bedre. Slik er det, man får det bedre ved å kutte dette. Familien blir friskere, gladere, sunnere og kroppen svarer med mindre sykdom, smerter, utslett og bedre søvn, fordøyelse og energi. Boken forteller deg hvorfor og hvordan du skal gå frem. Den gir deg argumentene, solskinnshistorier og motivasjon. Boken gir deg et hardcore-program til sukkeravrusning, hjemmeapotek, oversikt over hvor du kan kjøpe alt til en kjernesunn livsstil og ikke minst får du noen nydelige og fristende, kjernesunne oppskrifter! Boken er lettlest, forstålig og du trenger ingen eller liten kunnskap fra før av for å forstå innholdet. Det er fine bilder, også på oppskriftsfronten, men det kunne vært enda flere bilder av oppskriftene. Eneste minuset med denne boken er at den kan virke litt rotete. Hele boken er delt inn i små kapitler i stedet for store kapitler med små undertema, men du finner frem! Du bør også være innstilt på at denne boken er IMOT sukker, hvete, gluten, meieriprodukter og E-stoffer og det er en fordel å være forberedt på dette.

Om forfatteren:
Boken er som sagt skrevet av moren i familien, Ninka-Bernadette Mauritson, men Thorbjørg Hafsteinsdottir har hjulpet til med litt av sine gode kunnskaper. Thorbjørg er forfatteren av "10 år yngre på 10 uker" og Ninka og Thorbjørg deler en del av samme filosofi: økologisk ren mat av beste kvalitet, uten kunstige tilsetningsstoffer og E-stoffer, ubehandlet knallsunne planteoljer, ingen tomme kalorier og raske karbohydrater. Les mer om Thornjørg eller bloggen hennes HER. Nettsiden til den kjernesunne familien finner du HER.

Bilder fra boken, legg merke til kalven:
 
Jeg anbefaler "Kjernesunn Familie-slik gjør du det" for en kjernesunn familie!

En tilfeldighet?

Vi lo godt da denne dumpet ned i postkassen i går. Vi undres om dette var en tilfeldighet eller om postbudet som ukentlig må skrive ut nye hentelapper til samme adresse, gjorde dette bevisst, hva tror du? Ingen sure miner altså, syns det var morsomt jeg :)

"Gratis stor postkasse levert på døren! Handler du på nettet er det lurt å ha en stor postkasse. Da kan du få flere varer rett hjem. Nå gir Posten bort 500 store postkasser - ferdig med skilt! Fyll ut kupongen blablabla..."

Freia er 1 år i dag :)

I dag er det ett år siden Mubba (Freia's mamma) fødte Freia og Pepsi i ei gryte på kjøkkenet til "svigerfar". Hun fødte de på natta, men vi fikk hilse på de på morgenen etter. Kjærlighet ved første blikk, men slik er det vel alltid, er det ikke? Kattunger er jo så nydelige! Nå har fruen blitt ett år og er mest opptatt av å fly ute, men hun er enda opptatt av leking, jakte på fluer og flyvende blader ute i vårsola. 

                                                                 Noe så nydelig ♥
                                        
Oppi gryta på kjøkkenet, inni en hylle, mørkt og lunt, men ganske hardt vil jeg tro. Ja, der lå disse små nøstene helt til de begynte å utforske verden på egenhånd. Mor hentet de tilbake til gryta, mens nøstene gjorde som de ville. Til slutt ble det for tungt for mor å bære disse ikke så små katteungene rundt lengre og det var stor stas for oss å kunne ha de tilgjengelig hele tiden. Det tok ikke mange ukene før vi bestemte oss for at vi ville ha den hvite av de hvis utleieren vår godtok det og det gjorde han!

   2 dager gamle                              1. dag hos oss                     Blitt stor jente nå!   


                  Gratulerer med 1års-dagen Freia ♥                                             

Lakris-te fra Yogi


Vi snakker ikke lakris du kjenner fra smågodthylla, vi snakker ekte lakris, fra lakrisroten. Dette er en te for alle som liker lakrisrot, men syns lakrisrot alene er litt for kraftig på smak. Søt og mild på smak, samtidig som den er veldig smaksrik. Lukter kanel, smaker kanel og lakris, men har en laaang ettersmak av lakris. Dette er en godbit-te.Yogi - Egyptian Licorice
♦ 100% naturlige ingredienser
♦ Økologisk dyrkede ingredienser
♦ Koffeinfri
♦ Inneholder bla: lakrisrot, kanel, appelsinskall, ingefær, kardemomme og svart pepper.
♦ Dette er en urtete du kan derfor bruke kokende vann. Trekketid: 5-10 min, jo lengre den trekker jo kraftigere blir smaken.
♦ Kan kjøpes HER. Et tips: te er veldig fint å fylle opp pakker. Billig og lett.

Lakrisrot er en av de mest brukte medisinplantene i vestlig og østlig urtemedisin og er bla. bra for fordøyelsen, slimhinner og de øvre luftveier og ved lavt blodtrykk. Lakrisrot kan med fordel brukes ved forkjølelse og hoste. Lakrisrot er en antioksidant og styrker immunforsvaret. Lakrisrot har også vist seg å virke positivt for mange med ME, faktisk! Du kan lese mer om lakrisrot HER.

    

Nydelige rå blåbærbarer!

Disse er nydelige, knallgode faktisk, selvom de ikke inneholder sjokolade! Jeg fikk tips om disse barene for en stund tilbake og det ble med tanken om å prøve de. Da jeg var i byen for en tid tilbake fant jeg ut at den ene helsekosten selger disse og da var det jo bare å ta med en for å smake om disse var så gode som de skulle være. Og ja, det var de. Man forventer at når noe skal smake blåbær så er de nærmest blå av E-stoffer og kunstige smaker, mens disse, de inneholdt masse ekte blåbær og smaker naturligvis også blåbær!


Organic Food Bar - Wild Blueberry
98% rå.
USDA og sertifisert økologiske ingredienser.
Ingen animalske ingredienser, vegan.
9 g protein pr. bar og en god dose antioksidanter.
 Uten konserveringsmidler, tilsetningsstoffer, soya, transfett, og raffinert sukker.
Uten gluten.
Inneholder økologiske ingredienser som bla. mandelsmør, blåbær, dadler og agavenektar. 
♦ Kjempegreit på tur, ta med i vesken, som mellommåltid eller snacks!
♦ Koster ca 180kr for 12 stk, mens på helsekost er prisen 420 for 12 stk.
♦ Du finner produktet HER.

   Så god, så god, nam!!!
 

Oida...

Hvor ble det av gårsdagen da? Så vidt jeg kan huske stod jeg opp klokken 10, gikk ut i sola et par timer og la meg igjen kl 15. Resten av kvelden tilbragte jeg i drømmeland, så, hvor ble det av gårsdagen? Nei, jeg var ikke fyllesyk og hadde ikke "huffameg jeg skal aldri drikke mer"-dagen. Nå må jeg ha sovet nok hvertfall!Ang. isbiter i forskjellige slag:

For et par innlegg siden skrev jeg med stor skrift "FRYS NED RISMELKEN". Ja, for det er kjempegreit å putte noen rismelkisbiter oppi smoothien i stedet for vanlige isbiter. Det er hvertfall rett som det er at jeg har rismelk til overs og kokosmelk, synd å kaste, så frys ned. Dette visste ikke kjæresten min at jeg hadde gjort og det resulterte i rismelk i colaen da han skulle ha et glass med kald cola. "De isbitene var veldig hvite" sier han. Det var colaen også blitt, nesten som en kaffe latte. Han drakk og merket ikke noe. Hehe.. Så nå vet dere det, ikke alltid like greit å ha med seg øynene hele tiden og dere bør kanskje gi beskjed til eventuell samboer.
Det er mandag, men ingen grunn til å henge med hodet. Solen skinner og det er nydelig vår!
Ønsker dere en knallfin dag!

Pakker :D

I dag kom det pakker fra Iherb og funkyraw. Den ene pakken fra Iherb var jeg veldig usikker på om kom til å gå gjennom tollen, den inneholdt nemlig et produkt som inneholder et såkalt "legemiddel". Tollerne åpnet pakken og kontrollerte innholdet og da skulle den ikke gå gjennom, men den gikk gjennom, topp! Det er jo trossalt ikke snakk om noe ulovlig, det er snakk om pakker bestilt fra land utenfor EØS/EU, de kan ikke inneholde "legemidlene"...

"Detoxpakke" fra funkyraw.com


Rå tomat og paprikakjeks: Rå (ikke varmebehandlet over 42grader), økologiske ingredienser som bokhvete, løk, gulerøtter og tomater. Kan spises som snacks eller med pålegg.

Rå røbete og gulerotkjeks: Rå, økologiske ingredienser som bokhvete, gule linfrø, rødbete og gulerot.

Rå linfrø-og gresskarkjerne knekkebrød: Rå og økologisk, debio-merket faktisk. Ingredienser som linfrø, gresskarkjerner og løk. Spises uten pålegg eller som du spiser vanlige knekkebrød. Disse er glutenfri.

Rå granola: Blanding med solsikkefrø, gresskarkjerner, bokhvete, bananer, eple, dadler og kanel. Festet sammen til "klumper" og spises som frokostblanding med melk, med yoghurt, som snacks og liknende. Veldig gode. Uten gluten

Fra Iherb kom disse godsakene:


Kokos lip tint:
Påfyll, avhengig, god... Skrevet om HER.

CocoCeps: YEAH, den gikk gjennom tollen og jeg gleder meg til mange deilige kopper med denne kakaoen. Jeg har skrevet om denne HER. (PS: Disse koster 10$, ca 60kr, for 100stk nå!!! Jeg betalte ca 100 kr for 30!).

Mesquite pulver: Herlig superfoods til å smaksette i feks. bakverk, mat, smoothies, sjokolade og desserter. Er en vanlig ingrediens i rå sjokolader og gir søtsmak. Jeg syns dette luktet sjokolade med et annet merkelig preg. God smak, men igjen den merkelige ettersmaken. Dette er for spesielt interesserte og jeg tror jeg likte det. Produktet er sertifisert økologisk, USDA-merket, vegan og rått, det er et superfoods med lav GI og vellegnet for diabetikere.

Glutenfri bakemiks: Yes, en bakemiks med forskjellig typer glutenfritt mel. Klar til bruk. Jeg skal supplere dette med annet mel, det er hvertfall planen, dere får nok høre det om denne slår an!

Yogi Tea - Egyptian Licorice: Te, selfølgelig.. Denne har jeg ikke smakt så håper den er god!

Natron: Uten aluminium. Skal brukes i stedet for gjær i surdeiger og bla. i baking med bakepulver. Skal også brukes til litt forskjellig stæsj rundt i huset. Natron kan brukes til mye!

Brun ris spaghetti: Spennende. Selvfølgelig glutenfri og da også et alternativ til vanlig spaghetti for de som vil unngå gluten. Økologisk, USDA-merket og inneholder kun mel av hele riskorn.
                                                                                                                      
Det var dagens "fangst" og jeg er veldig fornøyd!
Håper dere har hatt en nydelig dag og får en minst like fin kveld, deilig vær her nede i sør! :D

Vil du lage hjemmelaget rå sjokolade? Tips

Mange har sikkert lyst å lage sin egen sjokolade etter å ha sett forskjellige bloggere lage de deiligste hjemmelaget konfektbiter! Mange av dere har sikkert også pustet oppgitt etter å ha sett hvor mange ingredienser dere trenger og det har blitt med tanken. Jeg har hele tiden sagt at dere kan begynne i det små og kjøpe litt fler ingredienser etterhvert, men nå har jeg et enda bedre tips til dere. Iherb har fått inn ferdiglaget sjokoladeblandinger, klare til å smeltes og lages til deilig, hjemmelaget konfekt! Dette er et helt nytt produkt, jeg har ikke prøvd det selv, men jeg er kjempefornøyd med merket!
Det er tre blandinger:

     

Organic Superfood Chocolate Kit

Cacao Nibs (bilde en): Inneholder kakaofett og en blanding av kakaopulver, kakaonibs, mesquite, lucuma og maca. Alle ingrediensene er setifiserte økologiske og de er kvalifisert som "superfood". Kakaoinnholdet er 80%. Du finner profuktet HER.
Goldenberry (bilde to): Inneholder kakaofett og en blanding av goldenberies (incabær), kakaopulver, mesquite, lucuma og maca. Alle ingrediensene er sertifisert økologiske og de er kvalifiseres alle som "superfood". Kakaoinnholdet er 65%. Du finner produktet HER.
Goji Berry (bilde tre): Inneholder kakaofett og en blanding av gojibær, kakaopulver, mesquite, lucuma og maca. Ingrediensene er også her økologiske og superfoods. Kakaoinnholdet er 65%. Du finner produktet HER.

Slik gjør du:
♦ Hakk kakaofettet i små biter. Legg over i en bolle, sett i varmt vann, helst ikke temperatur over 42grader, kroppstemperaturen kan brukes å måle med. Tålmodighet er tingen her!
♦ Tilsett blandingen av superfoods, rør godt! Hell over i sjokoladeformer eller et isbitbrett. Gir 12 sjokoladebiter.
♦ Settes kjølig. Sjokoladen blir myk i romtemperatur og smelter i hendene. (Kakaofettet smelter ved 32grader).

Disse er ganske dyre (ca 60kr), men de er trossalt helt nye produkter på Iherb og blir garantert utsolgt ganske raskt. Vil hvertfall tro det. Dessuten blir det nok (som alt annet på Iherb) også billigere etterhvert. Her er det faktisk bare og velge og vrake, finn en favoritt og forelsker du deg ved første smakebit kan du heller kjøpe ingrediensene senere. Jeg kommer til å prøve disse blandingene selv, men er litt usikker på hvilken i første omgang! Ok, men husk koden under hvis du ikke har bestilt på Iherb før, vi tjener begge på at du bruker den! Les gjerne mer om Iherb HER og HER hvis du er skeptisk, det er det ingen grunn til å være!

Mektig start på helgen!

NB: Fare for fristelse! Sjokoladesmoothie, mektig sjokoladesmoothie! Etter en slik smoothie har man tilfredsstilt søtbehovet for mange timer fremover. Jeg elsker å starte helgen med en deilig, karftig sjokoladedrikk og i dag tok jeg den med ut i sola.

Nydelige sjokoladesmoothien består av:
♦ Noen isbiter med rismelk (FRYS NED RISMELKEN!!!) / bruk gjerne noen isbiter med kokosmelk, enda bedre!
♦ En skvett rismelk
♦ En neve mandler (bløtlagt hvis du har muligheten)
♦ 1 ss knuste chiafrø (kan fint droppes)
♦ 2 store spiseskjeer rått kakaopulver
♦ 1/2 banan
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ 4 dråper stevia english coffee (kan fint droppes)
♦ En spiseskje kakaonibs til topping
♦ Vann etter konsistens og ønske
Blend alt untatt ekstra vann og kakaonibs til en flytende masse. Pass på at mandlene er kvernet helt. Tilsett liiitt vann om blenderen henger seg opp og tilsett evt. mer vann etter ønske. Strø kakaonibs over smoothien til slutt.

Bildet sier mer enn tusen ord? Mmmmmm...
  

En solskinnsdag!

Etter et halvt år i dvale har kroppen min fått en stor dose vitamin D. Deilig. Jeg tok med meg en stor, nydelig kopp med Chai kakao te og et par bøker ut i sola. Teen som du finner oppskrift på er nydelig, men den krever ekstra tid. Jeg brukte 25 min på å lage den og den ble knallgod med en dæsj rismelk. Det ble dog. kun tre slurker det før Mr.Flue også ville ha en smakebt av teen min og druknet liksågodt oppi koppen.. Jeg drikker ikke te som en flue har vært oppi (hvertfall ikke når jeg ser den flyter rundt oppi koppen), vi vet jo alle hva som er livretten til fluer. Ugh. Ên ting er hva vi ikke vet...


Orket ikke tanken på å bruke 25 nye minutter på en ny Chaitea, så det ble en forfriskende te med jordbær og gojibær, bildet taler for seg, det var deilig! Teen jeg brukte har jeg skrevet om den HER.
  

Sol, sol, soool og frem med solkremen!

Sola pryder en knallblå himmel på sørlandet i dag. Ikke en sky så langt øyet kan se, balsam for sjelen! Det er sjeldent jeg er så solsugen som jeg er nå, haha, nærmest desperat etter en lang, kald og grå vinter! En liten fugl visket at det ikke bare er sørlandet som har fint vær, men store deler av Norge. Noe så deilig da! Solen er så deilig på mange måter, varmen og vitamin D i mengder, men bonusen er også en gyllenbrun hud, men bruk solkrem!

Helgen er reddet!


Det er mange fordeler med solen og våren. Etter en lang vinter er det deilig å komme ut av vinterdvalen og endelig kjenne solen varme og dagene blir lengre og lysere. Men solen er ingen spøk! Den er også farlig. Faren for hudkreft øker når man gjentatte ganger blir solbrent. Det er lett å bli lurt av årstidene, men vårsolen er ingen grunn til å unngå solbeskyttelse.

Jeg har vært sløv med solkremen, mest fordi jeg ikke blir solbrent og syns det har vært kjedelig å bruke mer tid enn nødvendig. Jeg har endret den meningen nå heldigvis, men jeg får nok igjen i form av slapp og rynkete hud, tidlig aldringstegn, uff, hvem vil ha det? Bruk solkrem og du beskytter deg mot både hudkreft, føflekkreft og rynkete hud..

     Jeg bruker denne og er sålangt veldig fornøyd:


Nå har jeg bare brukt den noen få ganger, men den virker hvertfall veldig god. Den er luktfri, men lukter likevel "luktfri" og sommer. Ja, duften minner om sommer. Den er ikke fet og trekker fort inn i huden, hvertfall i min hud. Eneste minuset er liten flaske. Familien er stor og det finnes forskjellige kremer, sjekk familien HER.

Alba Botanica - Sunscreen spf 15
♦ UVA/UVB beskyttelse
♦ Allergivennlig
♦ Skal være vannavvisende, det vet jeg ikke om den er
♦ Oljefri
♦ Parfymefri
♦ Uten parabener
♦ Fått gode tilbakemeldinger på Iherb, dessverre utsolgt nå, men HER er den
♣ Alba Botanica tester IKKE på dyr

Nå er det snart helg, jeg ønsker mine kjære lesere, uansett vær, en riktig god helg!

Oppskrift eplemuffins

Fikk dårlig samvittighet da jeg la ut bilder av eplemuffinsene, men ikke oppskriften. Jeg har ikke oppskrift, men kan så godt jeg husker skrive ned det jeg puttet i røra. Det eneste som er litt usikkert er melmengden jeg puttet oppi, men følg sansene. Jeg kommer til å endre innlegget hvis jeg lager muffinsene igjen og de blir bedre eller annerledes ut ifra denne oppskriften. Muffinsene er uten laktose, gluten, raffinert sukker og soya.

  

Oppskriften er ca:
♦ 4 egg
♦ 4 store spiseskjeer sukrin
♦ 10 dråper stevia english toffee (kan byttes ut med annen søtning)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Mandelmel (ca. 5 store spiseskjeer)
♦ 1 ss jyttemel
♦ 1 ss kokosmel
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1/2 ts himalayasalt
♦ To never mandler
♦ 2 epler, uten skall og kjerne.
♦ Kanel (bruk så mye du vil ha)

Slik gjør du:
♦ Visp egg, sukrin, vaniljepulver og evt. stevia til luftig eggedosis.
♦ Tilsett det tørre: mandelmel, jyttemel, kokosmel, bakepulver, himalayasalt, kanel og mandler.
♦ Visp til mandlene er knust.
♦ Tilsett epler i biter, blend litt, men la det være klumper av epler igjen, det syns hvertfall jeg er best, smak av eple i muffinsene.
♦ Konsistensen skal være som vanlig muffinsrøre. Syns du den er for bløt, tilsett mer jyttemel, kokosmel eller mandelmel. Er den litt for tykk, tilsett vann.
♦ Hell over i mellomstore muffinsformer, 3/4 fulle, stekes på 180 grader i ca 20 min? Sjekk med gaffel, det skal ikke være deig på gaffelen. Denne oppskriften ga 10 store muffins.

Som dere ser, ingenting fett i denne oppskriften, det er ikke en feil, men bruk gjerne olje eller smør muffinsformene med fett, som sagt, de henger godt fast i muffinsformene hvis ikke.

Eplemuffins

Jeg har ingen oppskrift til dere. Var søtsugen i går og hadde to epler som begynte å bli rynkete i skallet så da var det frem med smaksløkene igjen gitt. Det ble noen nydelige eplemuffins med mandler og kanel. Glutenfrie, sukkerfrie, soyafrie, melkefrie (og laktosefrie).. Nomnom, de ble saftige og smakte akkurat slik jeg husker mammas eplekake smaker. Eneste minuset er at de satt godt fast i muffinsformene og de hever ikke som muffins/kaker bakt med gluten, men øvelse gjør mester, hvertfall med glutenfri bakst!

Jeg har funnet ut at jeg ikke er en sjokolademoms, men et sjokolademonster!Krydderkake/eplekake/gulerotkake/marsipankake/sjokoladekake? Sjokoladekake! Eplemuffins/blåbærmuffins/sitronmuffins/sjokolademuffins? Sjokolademuffins! Lakris/smågodt/sjokolade? Sjokolade! Ja, dere skjønner "greia", jeg velger alltid sjokolade fremfor alle andre valg. Finner jeg en god oppskrift på is kan jeg love at det kommer en liknende oppskrift igjen. Is og eplekake/muffins, ja, dêt er godt!!
                                                                                                                        
 

Heaven!

Det sies at perfekt ikke finnes, men denne smoothien er perfekt! Søt, syrlig og frisk, akkurat slik den skal være, perfekt! For meg har ananas aldri vært det samme etter jeg var i Thailand for tre år siden. Ananasen vi importerer er på langt nær så nydelig som den ferske ananasen i Thailand. Ananasen vi får tak i her modnes på vei til Norge så kanskje ikke rart den ikke er like myk, søt og saftig som den solmodne i Thailand. Nå er det ikke noe å gjøre med det, vi får ta til takke med ananasen vi får tak på. For meg er ikke det verste at ananasen vi får tak på er hardere og smaksløs, men at jeg ikke kan se, lukte og smake ananas uten å savne Thailand! Denne smoothien tok meg tilbake til hvite strender og førti grader, akkurat det jeg trengte i dag! Bon appetit!


   Oppskrift:
   ♥ Noen fryste kokosmelk-isbiter / kokosmelk
   ♥ En neve fryste jordbær
   ♥ En halv ananas (uten kantene og ringen inni)
   ♥ En halv stor appelsin
   ♥ 2 ss knuste chiafrø (smaker ingenting)
   ♥ 1 ss sukrin
   ♥ 1/2 ts vaniljepulver
   ♥ Litt vann                 

Nettsidetips...

For noen dager siden kom jeg over en nettside jeg vil dele med dere. Jeg har ført vært inne og snoket på siden, men de sendte ikke til Norge da, dêt gjør de nå! Siden er som kinsarvik, har et enormt utvalg i alternative produkter, bare denne siden er dansk. Noe er veldig billig, mens annet ikke lønner seg å handle. Portoen er dyr (fra 100kr), men jeg tror det vil lønne seg å heller handle mye. Ta en titt: helsebasen.dk

                     

Men siden jeg er i gang med nettsider vil jeg gjerne anbefale dere en annen side. Ikke helsekost, men en norsk side med stort utvalg i kosmetikk og hårpleieprodukter. Jeg har tidligere vært fan av "blivakker.no", men denne siden har hatt dyr porto og nå finnes det da en som er billigere enn blivakker. Jeg er storfornøyd med feelunique.com og anbefaler alle å sjekke ut den siden, men de sender ikke hårsprayer, derfor har jeg vært på utkikk etter en norsk side som sender dette, blush.no er siden, sjekk den ut.

             

Gojiking made my day!

I dag kom en skuddsikker pakke fra gojiking, de hadde pakket den som om den skulle ut i 3. verdenskrig, men ok, den kom trygt frem hvertfall! Gledet meg til denne pakken, bestilte nemlig vaniljepulver, ekte vaniljepulver og det er vanvittig dyrt i Norge, så her er det mye å spare!


♥ Rå, økologiske kakaonibs! Jeg har egentlig slått meg til ro meg navitas raw cocoa nibs (454g, som kan kjøpes på Iherb), men jeg tenkte å teste disse kakaonibsene (500g) og de sviktet ikke. Like gode, litt mindre biter bare, eneste bemerkelsesverdige. Jeg betalte ca 90kr, mens nå koster de ca 110kr, les mer om de forskjellige typene HER!

♥ Mmm, ekte, økologisk vaniljepulver! Dette har jeg ungått å kjøpe i Norge, det er så dyrt og har faktisk ikke funnet noen interessante nettsider heller, men så fikk gojiking inn vaniljepulver og jeg var kjapp med å bestille. Dette vil vare leeenge! Anbefaler alle å kjøpe vaniljepulver, så praktisk og så godt!
Jeg betale £ 7.50 (ca 70kr) for 60g, men det koster £ 8.50 nå. Billig uansett, se HER. Til sammenlikning koster 10g med vaniljepulver fra urtekram 49kr på kinsarvik, 30g vaniljepulver fra urtekram 89kr på okosjokolade, 57g med vaniljepulver til 149kr på sanabona.

Ikke spør meg hvorfor jeg fikk rabatt på disse, enten har de satt opp prisene ellers har jeg ingen idê. Portoen på disse to kom på tilsammen ca 35kr, så ikke galt det.. Jeg er sålangt veldig fornøyd med gojiking.co.uk, polstre pakkene er de flinke til, måtte fram med hekkesaksen for å få opp den der ;)

Endelig er våren her!

Det er ikke mye som har minnet om vår denne påska. Det har regnet, blåst og vært kaldt, men på lørdag så jeg snøklokker på vei hjem fra bussen. Snøklokker som så lykkelig slikket til seg noen minutter med solstråler, ja, for det er nok de minuttene vi så til sola i påska. Snart pryder nok hvitveisene også skogen utenfor her og hva er vell ikke mer vår enn grønne spirer og ville blomster? Syns det er vakkert jeg, dessuten, i slutten av denne uka er det meldt godvær. En uke for sent, synd for de som har hatt ferie, men sola kommer hvertfall i ei helg da, kan vell ikke forlange i poser og sekk? ;)

                             Pene snøklokkefamilien:


Håper alle mine kjære lesere har hatt en rolig og avslappende påske! Håper dere har kost dere med god mat og drikke, vært med familie, nære og kjære, nytt sol og/ellet evt. regnfulle dager foran peis med en god kopp te, stått på ski med knall og fall i bakken og ikke minst spist påskesnop til den store gullmedalje! Selv har jeg skeiet ut mer enn jeg hadde planer om, men det spiller ingen rolle, for dere vet vell at en sunn livsstil starter med å slutte og hakke ned på seg selv og kvitte seg med negativ energi? Hva hjelper det å erge seg over noen biter (eller poser) med marsipan som ble spist for en ukes tid siden, nah, den er bortevekke for lengst og det burde den dårlige samvittigheten også være!


Påska er over, men våren er rett rundt hjørnet. Jeg øsnker dere en god uke, tilbake i hverdagen!

Sjokolademousse med cashewnøttkrem!

Konsistensen på denne moussene ble litt tykkere enn mousse, litt som luftig sjokoladepudding, men det spiller ingen rolle, det ble nydelig. Cashewnøttkremen er så god, den bør prøves. Fint alternativ til alle som ikke tåler laktose eller gluten. Dessuten, den kan brukes til alt mulig, ikke bare til sjokolademousse. Det var visst ikke så lett å finne ut hva denne cashewnøttkremen inneholdt. Kjæresten tippet Captein Morgan (rom), "den derre rismelken med mandelgreiene" og mandler. Med andre ord, litt karamellsmak på kremen, det er nok dråpene med stevia English Toffee som er takken for det, men det var også en god dose ekte vanilje i.Oppskrift, cashewnøttkrem:
♦ 1 dl cashewnøtter (bløtlegges i et par timer, bytt vann, skyll)
♦ Litt vann
♦ 1 ss sukrin
♦ Vanilje (bruk ekte vaniljesukker, vaniljepulver eller frø av vaniljestang)
♦ 2 dråper stevia English toffee
♦ 2 dråper stevia vanilla creme
♦ 1 ts mandelmel *
*
Jeg tok for mye vann, kremen ble for bløt, derfor måtte jeg spe med mandelmel for å gjøre konsistensen tykkere. Det skal ikke være nødvendig i det hele tatt, bare unngå å ta for mye vann og tilsett heller mer vann hvis blenderen henger seg opp. Konsistensen skal være tykk, men flytende. Du kan fint bruke blender til dette.Oppskriften på sjokolademoussen kan du lese HER, men jeg har (igjen) en liten twist på den, denne gangen soyakrem. Sjokolademousse:
♦ 4 eggehviter
♦ 2 ss sukrin
♦ 5 dråper stevia english toffee
(Visp stive)
♦ 1,5dl vann
♦ 1 ss agar agar
(Kok opp, rør godt og kok på svak varme noen minutter)
♦ 1 dl soya kremfløte
♦ 3 store ss rått kakaopulver
♦ 1/2 ss karob
(pisk soyakremen, tilsett kakaopulveret og evt. karob)

Ta eggehvitene over i en bolle, bland krem og agarblandingen godt, vend sjokoladeblandingen over i eggehvitene. Pisk forsiktig med ballongvisp, hell over i former, settes kjølig. Stivner raskt! Soyakremen jeg brukte er denne, mens her har jeg skrevet om samme krem, bare på sprayboks. Når moussen er stivnet kan kremen lages, helles over og pyntes med gojibær. Oppskriften gir tre porsjoner og dette, med kremen, er mektig! Knallgodt! Mmm...

     

Kakao-te for kresne!

På lødag kjøpte jeg en kakao-ingefærte og fikk tips om å koke teen på svak varme i tyve minutt, tilsette melk, gi et oppkok og sile. Dette skulle visst fylle huset med en deilig duft og samtidig gi en knallgod chaitea. Jeg har aldri vært begeistret for verken chaitea (te med forskjellig krydder) eller ingefær så dette kunne jo bli spennende. Herrehud så godt, dette er god te! Ikke bare lukter teen fantastisk, men det gjør den i gryta også, i tekoppen, men så smaker den nydelig også.Oppskrift:
♥ 3 ss KakaoIngefærTe
♥ 9 dl vann
♥ 5 dl rismelk (bruk den melken du har)

Smaken minner om søt ingefær med hint av kakao. Lukten minner mer om sjokolade og heller et hint av ingefær. Uansett; nydelig! Naaam. Kan jo legge til at typen også elsket denne, dêt er ikke dårlig. 

Nå har jeg sjekket ut for dere om akkurat denne selges på nettbutikken til Lillan (butikkeier), men det ser det jammen meg ikke ut som den gjør!                                   Fremgangsmåte? Klikk på bildet!

Dagens fangst!

Jeg kom meg til byen, men jeg kom ikke hjem med det jeg var på jakt etter. Jeg trodde alle butikkene skulle ha åpne i dag, men det var det langt ifra alle som hadde. Helsekostene og min lille, faste "sans & smak" var stengt, ble litt småstressa da ja, men fant heldigvis ên helsekost som var åpen. Idiotisk service, men sånn er det jo noen plasser, dessuten klarte jeg røske med meg noen godsaker ;)

Nøttemelkflaske:

Denne søte flasken kostet 28 kr og det skal bli min nøttemelkflaske! Så søt...

Helsekostfunn:

♦ Økologisk grønnsaks"coctail":
Fra Helios. Tja, det kan jo bli spennende! Inneholder bla. tomat, rødbete, gulerøtter, agurk...
♦ Yogi Tea - Women' s Energy: Dere får helt sikkert tilbakemelding om denne teen faller i smak, luktet godt.
♦ Revet lakrisrot: For te, vi får se hva annet den blir til. Moro. Har aldri funnet ekte lakrisrot før. Smaker godt, godt å tygge på.
♦ Organic Food Bar Blåbær: Wiii... Ên butikk som selger disse hvertfall. Jeg har tidligere omtalt to av slektningene, mens denne, den er med blåbær! Ordentlig biter av blåbær også. Prisen er så stiv (35,-/stk) at det er uaktuelt å handle mange av denne, men så har vi da Iherb... Kommer omtale om denne lekkerbisken!

Noe varmt i koppen!

Kaffebønner:
En halv kilo med "costa rica tarrazu" kaffe, aldri smakt. Den skulle være kraftig og fyldig.. Disse kaffebønnene fryses ned så har man den beste kaffen tilgjengelig hele tiden :)

Kakao-ingefærTE: Lillan (dama som eier butikken) sa at denne blir som ekte chaitea hvis du lar den småkoke i 20 min, tilsetter melk og koker opp igjen. Hele huset lukter vidunderlig og den skal visst bli knallgod da. Hun sa "hvis du har tid da", jeg har masse tid, dette skal prøves! Luktet dog. fantastisk! Og teen er rett og slett biter av deilig kakao og ingefær.

Økologisk hverdagsmat!
 
Vi har en elendig nærbutikk. Utvalget er så dårlig at selv "joker" nesten slår denne "ICA"butikken. Mega derimot, de har godt utvalg. Fikk derfor, endelig, kjøpt meg økologisk kokosmelk og økologisk rismelk. Aldri smakt før, blir spennende. Og egg, 20 stk! Var på tilbud også, økologiske egg på tilbud, det likar vi!

Ekte feta!
 
Ekte, gresk fetaost.
Inneholder dog. kun pasteurisert geitemelk, ikke kumelk som vi finner i vanlig feta. Jeg gleder meg. Har letet lenge etter dette og nå vet jeg hvor jeg får fatt på det også, men har noen tips til en økologisk variant? 35kr for 200g.

God påskeaften!

Det er påskeaften i dag og butikkene har åpent noen timer. Selvom jeg er hjemme uansett vær og vind, ukedager og helligdager, så er det noe med disse helligdagene som gjør det mye kjedeligere enn ellers. Planen i dag er derfor å komme meg ned til byen og handle noen godsaker jeg har siklet etter lenge, veldig lenge...

Tradisjonen i min familie er å gi påskeegget på påskeaften, hvordan er det hos dere?
Nå har det seg slik at min kjære ikke feirer noe som helst så det blir magert med påskeegg i år også, men jeg håper jeg finner meg noe søtt, både slikkerier og duppedingser som kan erstatte tradisjonen <<påskeegg>>.
                       
Jeg digger dette bildet! Jeg fant det i et ukeblad til påske i fjor og hadde det lenge som bakgrunnsbilde på mobilen. Noen av dere registrerte kanskje at jeg hadde det som mitt første profilbilde på blogg.no og. Jeg har redigert dette, orginalen slettet jeg for lenge siden, men det finnes sikkert der ute en plass.

Så, da gjenstår det bare å ønske dere alle en riktig god påskeaften, kos dere med nære og kjære!

Sjokoladekake uten sukker, gluten og laktose!

Dette er en glutenfri, melkefri (laktosefri) og sukkerfri sjokoladekake. Ingrediensene vil sikkert skremme gud og hverman, men ingen fare, denne kaken smaker som vanlig sjokoladekake og den eneste forskjellen er at denne kaken ikke er så søt som "normalt". Denne kaken, i motsetning til tradisjonell sjokoladekake sender ikke blodsukkeret opp i skyene, gir ikke oppblåst mage, kvalme og mageknip. Følger du oppskriften slipper du også gluten og laktose som kan være en stor påkjenning for fordøyelsen. En allergivennlig kake med andre ord, så lenge man tåler egg, nøttene kan du fint droppe og mandelmelet erstattes med annet glutenfritt mel.Laget denne kaken på søndag, men da stod jeg med skjeer og øyemål om hverandre og endte opp med en knallgod kake, men ingen oppskrift. I dag måtte jeg prøve på nytt og resultatet ble likt, men med oppskrift, kun for dere!

Oppskrift:
5 egg
3 store ss sukrin
25 dråper stevia (jeg brukte 10 vanilla creme og 15 english toffee)
5 store ss mandelmel / evt. annet glutenfritt mel
4 ss kokosmel
3 store ss kokos
1/2 ts himalayasalt
♦ 2 ts bakepulver
♦ 4 ss kokosolje, pure (for matlaging) / evt. annen smaksnøytral olje
♦ 2 grovraspa gulerøtter (viktig, smaker ingenting, men gjør kaka saftig)
♦ 3 store ss rått kakaopulver / evt. vanlig, usøtet kakaopulver
♦ 1 liten ss karob (kan sløyfes, bruk heller litt mer kakao da)
♦ 1 banan
♦ 3 store ss rå kakaonibs / evt. litt hakka mørk sjokolade
♦ 1 god dl mandler

Mangler du noen av ingrediensene, spør, de kan garantert byttes ut med noe du har i kjøkkenskapet!Fremgangsmåte:
♦ Visp de fem eggene, sukrinen og steviaen til luftig eggedosis. (Bilde en til venstre oppe)
♦ Tilsett mandelmel, kokosmel, kokos, salt, bakepulver og olje, bland videre. (Bilde to)
♦ Blandingen over vil nå se slik ut. (Bilde tre)
♦ Grovrasp to mellomstore gulerøtter for hånd, eller lenge leve latskapen, bruk maskin. Tilsett kakaopulver og evt. karobpulveret. (Bilde fire)
♦ Blandingen over vil nå se slik ut. (Bilde fem)
♦ Tilsett bananen i biter, kakaonibs/sjokoladebiter og hakket mandler. Bland, men la det være biter igjen. Vi syns hvertfall det er best med biter. (Bilde seks)
♦ Hell over i en rund form, jeg tror denne formen er av den vanlige store formen. (Bilde syv)
♦ Stekes ved 180 grader, midterste rille i ca 25 min. Stikk med gaffel, det skal ikke være deig på gaffelen.
♦ Avkjøl, bland sjokolademelis og strø over kokos eller evt. frys ned halve kaken uten glasur.

Velbekomme!

Kategorier


PhotobucketInstagram

hits