Tilbake til hovedside

RAW løkringer!

Raw løkringer er en av mine største favoritter for tiden, det smaker bare så utrolig godt! Liker du løk og er glad i cashewdip'er så du prøve mine rå løkringer. Jeg bruker næringsgjær i oppskriften, som gir en nydelig "ostete" smak, men hvis du ikke har dette så bare lager du løkringene uten. Til to brett raw løkringer:

♦ 4 store edelløk **
♦ 2 dl cashewnøtter, bløtlegges i en time eller to
♦ CA. 1,5 dl vann
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ 4 ss næringsgjær
♦ Salt, pepper

** Edelløk er litt mildere og søtere på smak enn vanlig gul løk. Jeg har prøvd å lage løkringene med både vanlig løk, rødløk og edelløk og det ble best med edelløk. Likevel, hvis du ikke finner edeelløk så kan du bare bruke vanlig. 


Slik gjør du:
- Kutt opp løken i tynne ringer. 
- Blend cashewnøtter, vann, sitron, næringsgjær, salt og pepper til en tykk saus. Jeg brukte nøyaktig 1,2 dl vann til dette, men mengden kopmmer an på hvor kraftig maskin du bruker. Du kan bruke  foodprosessor, blender, minihakker eller stavmikser. 
- Bland løk og sausen godt samen og fordel ut over to paraflexx bakeunderlg, evt. to stekebrett med bakepapir.
- Tørk i dehydrator/ovn i ca 1 døgn, snu underveis.
- Pass på at løkringene er helt tørre når du tar de ut av ovnen for da vil de kunne oppbevares lenge i en kakeboks, men som all annen dehydrert raw food smaker de best når de er helt ferske.
 
 
  
                Kunne du tenke deg å lage raw løkringer etter min oppskrift?

Hvit mandelsjokolade!

Hvit jokolade har vært en større utfordring enn jeg trodde da jeg prøvde for første gang. Faktisk har jeg prøvd å lage sukkerfri, vegansk, hvit sjokolade mange ganger uten å bli fornøyd. Det er vanlig å lage hvit sjokolade, gjerne rå, med cashewnøtter, men jeg syns det smaker helt forderdelig, og dere vet hvor glad jeg er i cashewnøtter! Jeg føler fortsatt at denne sjokoladen har et forbedringspotensiale, men jeg vil gjerne dele oppskriften med dere! 


 

Jeg vil tro denne oppskriften gir ca 20 biter hvit sjokolader:
♦ Hvitt mandelsmør av 3 dl mandler uten skall, se eget innlegg med oppskrift og fremgangsmåte HER.
♦ 0,25 dl sukrin
♦ 10 ss smelta kakaofett
♦ 2 ss smelta kokosolje
♦ 15 dråper stevia med smak, jeg brukte vanilla creme.

Slik gjør du: 
- Kvern sukrin til melis ved bruk av et kaffekvern, stavmikser, blender eller foodprosessor. 
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte hvis ikke vil sjokoladen stivne før du får den over i former. 
- Bland alle ingrediensene godt sammen. 
- Fyll hvit sjokolade i noen former og sett kjølig. 
Tips! Hva med å dyppe de i rå sjokolade? Da bør du fryse den hvite sjokoladen før du dypper den i sjokolade.

Jeg brukte minst mulig sukrin i denne oppskriften, men likevel merker man at det er sukrin i sjokoladen ved at den er litt "kald" og knasende. Hvis du er en av de som overhode ikke liker sukrin så vil jeg anbefale å bruke en annen form for søtning. På et eller annet vis forsvinner kakaosmørsmaken i mandelsmøret og sjokoladen smaker marsipan, noe hvit sjokolade med cashewnøtter IKKE gjør. 


  

                                              Lekker som dekor er den og. Fristet?

Hjemmelaget, hvitt, raw mandelsmør!

Jeg er stor fan av å lage nøttesmøret mitt hjemme og grunnene er ganske enkle: det er billig og man kan lage passelige porsjoner slik at nøttesmøret ikke harskner. Jeg er også stor fan av DISSE porsjonsposene med nøttesmør fra Artisana, rett og slett fordi da har nøttesmøret stort sett uendelig holdbarhet (jeg fryser de ned). Uansett, hvis dere lager deres eget nøttesmør eller kjøper ferdiglaget så er det veldig viktig at dere oppbevarer det i kjøleskapet, helt uten tilgang på luft og lys for da vil det holde seg lengre og ikke harskne så raskt. 

Hvitt mandelsmør er litt mer jobb enn vanlig mandelmør, men det smaker også bedre! Jeg bløtlegger mandlene over natten, skolder de for hånd og tørker de i dehydrator. Dette gjør jeg for å unngå varmebehandling og for å beholde næringsstoffene mest mulig, men det tar også mye lengre tid å skolde mandlene på denne måten så dere må gjerne skolde mandlene på vanlig vis. Ved å bløtlegge mandlene vil de smake bedre og bli lettere fordøyelig, men uten skall smaker de enda bedre og har en mildere smak. Perfekt til mandelsmør!


Hvitt, raw mandelsmør:
♦ 3 dl skolda mandler
♦ 1 ts lecitin (valgfritt, ikke nødvendig)
♦ 1/2 ts vaniljepulver (valgfritt, ikke nødvendig)
 
                                       Når du skal lage mandelsmør må du smøre deg med tålmodighet:
 

Det vil med andre ord ta litt tid, jeg vil tro rundt 15 minutter, men det viktigste er at du passer på at mandlene ikke blir oppvarmet og ikke gir opp fordi det tar litt tid, for mandelsmør dét blir det hvis du bare gir mandlene god nok tid! Mandelsmøret smaker utrolig godt og kan brukes til alt etter min smak. Faktisk så er mulighetene uendelige, bruk mandelsmøret til fyll i sjokolade eller kaker, som topping på kaker eller cupcakes, bland det med rått kakaopulver og/eller yaconsirup/kokosnektar og bruk som dip, til fyll i dadler eller tilsett litt salt og/eller krydder og bruk det som pålegg, nom nom.

                                Oppskrift på hvit sjokolade laget av mandelsmør finner du HER! 

Raw "pringles" chips!

Her skal dere få en oppskrift på noen enkle og knallgode chips som egner seg veldig godt til dip, tortillachips i taco eller som snacks alene. Jeg bruker gule linfrø fordi de har en mildere og bedre smak enn de brune og de gir et bedre resultat utseendemessig, men har du kun brune linfrø så bruk det. Næringsgjær gir en nydelig "ostete" smak på chipsen og er virkelig å anbefale til de av dere som ikke tåler/liker/vil spise ost.
 
    


Til 2 fulle brett "pringles" trenger du:

♦ 1 dl kverna, gule linfrø
♦ 3 dl vann
♦ 2 gulrøtter
♦ 3-4 ss næringsgjær
♦ 1 liten løk
♦ Saft fra 1/4 sitron
♦ Salt, pepper og annet krydder hvis du har noen favoritter!Slik gjør du:
- Kvern linfrøene. Jeg bruker Magic Bullet'en min til dette, men hvis du ikke har en miniblender/hakker så kverner du linfrøene i foodprosessor så godt det lar seg gjøre. 
- Blend alle ingrediensene i en foodprosessor.
- Det er viktig at blandingen får stå å svelle i ca 30 minutter!
- Lag små chips ved hjelp av ei teskje. En teskje per chips. 
- Snu chipsene etter noen timer og tørk videre i ca 12 timer. Tørkes på 41 grader i dehydrator eller i ovn på 50 grader med døren på gløtt til chipsen er knasende sprø!
- Chipsen holder seg sprø i en kakeboks, men bør ikke oppbevares lenger en en uke.

  
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits