Tilbake til hovedside

En bursdag - to raw terter!

I dag har jeg bursdag og blir 25 år. HIPP HURRA for meg, eller noe sånn... Hehe ;) Jeg feiret dagen min med disse to lekre tertene som jeg laget for noen dager siden og spiste i dag. Terte nummer en er en terte med rester fra cookie dough konfektkulene jeg ga dere oppskrift på og fyllet er en jordbær-og bringebærkrem. Terte to er en browniebunn laget av pistasj, mandler og kakao, og med samme fyll som terte nummer en. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det før, men pistasjnøtter og sjokolade, åh herligfred, det er bare helt sinnsykt godt! 

Disse tertene er veldig mektige, men de er minimini og èn terte holder til 1, maks 2 personer: 




Cookie dough terte bunn:
♦ En liten neve av DENNE OPPSKRIFTEN! 
Pistasj- brownie terte bunn - NOK TIL 2 MINI TERTER: 
♦ 0,5 dl mandler
♦ 3 ss raw pistasjnøttsmør *
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/5 ts salt
Jordbær-og bringebærkrem:
♦ 100 gram jordbær (frossen vekt)
♦ 100 gram bringebær (frossen vekt)
♦ 0,5 dl cashewnøtter = 30 gram
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1 ts psyllium husk - eventuelt chiafrø
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Steviapulver - valgfritt

* Pistasjnøttsmør kan fint lages hjemme. Da er det bare å blende pistasjnøttene i en foodprosessor i ca ti minutter.

- Start med å lage tertebunnene. Deigen bør stå i kjøleskapet over natten slik at den er lett å jobbe med.
- Mandlene kvernes lett i en foodprosessor, dere ser selv hvor store mandelbiter dere vil ha. Tilsett de aandre ingrediensene og kvern til det blir en seig deig.
- Dagen etter kjevles tertebunnene ut mellom to bakepapir og trykkes godt ned i terteformen.
- Lag jordbær- og bringebærkremen ved å kverne cashewnøttene til mel i en foodprosessor Blend inn de andre ingrediensene og hell over tertebunnene.
- La tertene stå i kjøleskapet over natten slik at den blir fast.
- Server med raspet raw sjokolade og friske bær.

♥ TIPS! Når det gjelder pistasj-brownie terten er det selvsagt bare å droppe hele terten og trille kuler av deigen i stede, og deretter dyppe i sjokolade. 






#oppskrift #kosthold #mat #godteri #snop #godis #kake #kaker #dessert #desserter #terte #terter #bursdag #jordbær #bringebær #hjemmelaget #raw #rawfood #rawterte #rawkake #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #glutenfritt #utenegg #melkefri #vegan #vegansk #sunn #sunt #suntoggodt #snack #snacks #iherb #inspirasjon #foto #vektklubb

Raw cookie dough konfektkuler!

Disse konfektkulene inneholder det meste av det beste nemlig sjokolade, kokos, vanilje og en anelse salt og karamell. For meg er dette det beste av det beste, men disse konfektkulene kan også spises med god samvittighet da de er fulle av sunne fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Mine raw cookie dough konfektkuler er raw, det vil si at de er helt uten varmebehandlede ingredienser, men de er også uten egg, gluten, raffinert sukker, soya og meieriprodukter.

100% naturlig - søtt - godt - og sunt!




Oppskriften er stor og gir ca 30 store raw cookie dough konfektkuler. Jeg valgte å spare litt av deigen til en annen oppskrift (raw cookie dough terte med jordbær-og bringebærkrem, oppskrift HER), men jeg vil tro at oppskriften er nok til ca 50 små kuler! 

RAW COOKIE DOUGH KONFEKTKULER:
♦ 150 gram cashwnøtter naturelle = 2,5 dl
♦ 70 gram raw kokos = 2 dl
♦ 100 gram raw sjokolade - jeg brukte DENNE!
♦ 1 dl raw kokosnektar 
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt

- Start med å blende cashewnøtter till mel. Foodprosessor funker fint til dette.
- Hakk sjokoladen og tilsett ca halvparten, pluss det andre tørre. Mens maskinen går tilsettes litt og litt kokosnektar.
- Ønsker dere store sjokoladebiter må dere ta deigen ut av maskinen og kna sjokoladen godt inn. Jeg tilsatte bare resten av sjokoladen helt mot slutten når deigen allerede hadde begynt å klumpe seg sammen.
- La cookie dough deigen stå i kjøleskapet i ca 12 timer, trill kuler og frys ned. Etter det dyppes cookie dough kulene to ganger i hjemmelaget raw sjokolade. Topp med et lite dryss raspet raw sjokolade til pynt.







Hva tenker dere, frister disse?

#oppskrift #kosthold #mat #godteri #snop #godis #sjokolade #hjemmelaget #raw #rawfood #rawsjokolade #cookie #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #glutenfritt #utenegg #melkefri #vegan #vegansk #sunn #sunt #suntoggodt #snack #snacks #iherb #inspirasjon #foto #vektklubb

Sukkerfrie marsipanhjerter med frysetørket bær og sjokolade

Til fredag er det Valentine's day og dere har kanskje lyst til å glede en som betyr ekstra mye for dere. Spiselige gaver er en sikker vinner. Hvem blir vel ikke rørt og glad for noe som det er lagt tid og arbeid i, og som man kan spise!? Jeg vil gjerne dele denne oppskrften med dere i dag slik at dere kan kjøpe de ingrediensene som trengs, men husk at dere alltids kan bytte ut en ingrediens med en annen, spør meg gjerne om dette i kommentarfeltet hvis dere er usikre! 

Til årets kjærlighetsdag vil jeg friste dere med røde marsipanhjerter som er laget med tørket bringebær og jordbær, og som har et deilig lag med enten mørk raw sjokolade eller rosa sjokolade laget av hvit sjokolade. På grunn av de frysetørkede bærene er marsipanen søt og syrlig, en perfekt kombinasjon. Lengre nede på siden kan dere lese mer om sjokoladen jeg har brukt. 





Oppskriften er stor og gir MANGE små hjerter - størrelsen på hjertene velger dere selv:
♦ 5 dl mandelmel - bruk skolda mandler = ca 220 gram
♦ 1 dl sukrinmelis = ca 60 gram
♦ 15 dråper stevia vanilla creme
♦ 4 ss yaconsirup
♦ 4 ss vann
♦ 3 ss knuste frysetørkede bringebær
♦ 3 ss knuste frysetørkede jordbær
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts Wilton rød konditorfarge - den er vegansk!

- Bland alle ingrediensene utenom 3 ss av de frysetørkede bærene (det er pynt), yaconsirup, vann og konditorfarge.
- Tilsett konditorfargen og gni den godt ut. På dette tidspunktet vil mandelmelet bare se rosa ut, men det er først når yaconsirup og vann tilsettes at den røde fargen kommer frem så ikke ta helt av med mengden konditorfarge!
TIPS! Det er lurt å bruke engangshansker for den røde fargen setter seg overalt!
- Tilsett yaconsirup og 2 ss vann og jobb dette godt inn i det tørre. Tilsett 2 ekstra spiseskjeer med vann.
- La marsipanmassen stå kjølig i minst 8 timer slik at den får satt seg og blir lettere å kjevle ut.
- Kjevl ut marsipanmassen mellom to bakepapir og stikk ut hjerter i den størrelsen dere selv ønsker. Jeg stakk en slikkepinne i de store hjertene. Nå kan dere fryse ned marsipanen eller tørke den - les mer om dette lengre nede!
- Etter et par timer i fryseboksen er marsipanen klar tl å dyppes i raw eller rød sjokolade - mer om dette lengre nede! Dypp marsipanen 2-3 ganger.
- Dryss over restene av de frystetørkede bærene og sett kjølig.






♥ Som jeg skrev har jeg brukt raw sjokolade til noen av hjertene. Oppskriften jeg bruker er DENNE oppskriften på raw overtrekkssjokolade som jeg mener aldri kan gå galt. Dere kan selvsagt bruke en mørk og god sjokolade fra butikk, det ser dere helt selv. Hjertene med sjokolade er pyntet med frysetørket bringebær og jordbær. 
♥ Den rosa sjokoladen er laget av DENNE oppskriften. Forskellen er at jeg har brukt stevia berry dråper i stede for vanilje og jeg har farget sjokoladen med Wilton rød konditorfarge. Hvis dere har tenkt å gjøre det samme er det en viktig ting dere må merke dere og det er at når konditorfargen blandes med den flytende sjokoladen skiller den seg først og vil ikke bli rød. Når den hvite sjokoladen derimot har stått en stund "smelter konditorfargen sammen med den hvite sjokoladen" og dere får en mørk rosa sjokolade. Rør godt når dere dypper hjertene i denne sjokoladen og oppbevar den ferdige marsipanen med rød sjokolade i kjøleskapet eller kjølig. Den smelter mye lettere enn den mørke pga. konditorfargen så dette er viktig at dere merker dere! :)
♥ Utenom overnevnte har jeg også tørket noen av hjertene i dehydrator i 24 timer, det er de som er knallrøde uten sjokolade på. Når marsipanhjertene blir tørket er de litt seigere og tørrere, naturligvis, men de får også en fastere konsistens og smaker mer. Det er overhode ikke vits å bruke et døgn til å tørke de, men ønsker dere det tørker dere de på 42 grader i 24 timer i dehydrator eller på 50 grader i ovn (gjerne varmluft) med døren på gløtt i 24 timer. Dere kan selvsagt tørke de på høyere temperatur/ steke de. Skal disse dyppes i sjokolade må de kjøles ned først. 





#oppskrift #mat #snop #godteri #valentinesday #hjemmelaget #marsipan #sukkerfri #sukkerfritt #sunt #sunn #suntoggodt #sjokolade #raw #rawsjokolade #iherb #konditorfarge #foto #vektklubb #slanking #inspirassjon #vegan #vegansk #utenegg #melkefri #kosthold

Raw crunchy "crispo" sjokolade!

Den forrige oppskriften jeg delte med dere var raw eple- og kanel energibarer som inneholder spiret bokhvete. Derfor vil jeg nå dele en oppskrift med dere som inneholder spiret og tørket bokhvete, se mer HER! Denne sjokoladen er en av mine nye favoritter og grunnen er den søte crunchen! Dette er en raw sjokolade som i motsetning til de fleste raw sjokoladene jeg lager, er mild og søt på smak og passer derfor godt til barn eller til folk som er glad i lys sokolade. Jeg kaller den "crispo" pga. den deilige crunchen! 




Oppskriften gir nok til et brett raw crispo à 15-20 biter: 
♦ 40 gram kakaomasse
♦ 20 gram kakaofett
♦ 1 ss kokosolje
♦ 1 ts yacconsirup
♦ 1 ts carobpulver
♦ 1 ts yaconpulver
♦ 1/2 ts lecitin - valgfritt
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 3 ss spiret, tørket bokhvete
♦ 3 ss palmesukker
♦ 1 ss yaconsirup
 
- Start med sjokoladen. Smelt kakaomasse, kakaofett og kokosolje. Rør inn yaconsirup, yaconpulver, carobpulver, lecitin og vaniljepulver. 
- I en egen skål: Rør bokhvete, palmesukker og yaconsirup godt sammen. Pass på at yaconsirupen er blandet godt med bokhveten slik at det er litt palmesukker på all bokhveten. 
- Blad sjokolade og bokhvete og hell over i former. Pass på at det er litt bokhvete i alle formene. 
- Sett kjølig. 
  NYT!





#oppskrift #hjemmelaget #sjokolade #supermat #superfood #raw #rawfood #bokhvete #iherb #vegansk #crispo #snack #snacks #godteri #sunn #sunt #suntoggodt #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #melkefri #glutenfritt #vegan #mat #kosthold #inspirasjon #foto

Raw eple- og kanel energibarer!

Disse energibarene er fantastisk gode med smak av eple, kanel og vanilje, og de er ypperlig som et lite mellommåltid eller snacks når ulvehungeren melder seg og dere er nødt til å ha noe å bite i, med-en-gang! Putt de i veska eller i treningsbaggen og dere har et sunt, mettende og godt knask tilgjengelig til svake øyeblikk. Energibarene er enkle å lage og krever få ingredienser. Det dere må merke dere er SPIRET BOKHVETE! Spiret bokhvete er billig supermat som inneholder store mengder proteiner, jern, fosfor, magnesium, kalium og kalsium. Bokhvete inneholder ikke gluten og er et godt og næringsrikt alternativ til alle som ikke spiser gluten og som savner korn. Dessuten, bokhvete er kanskje det enkleste man kan spire, bare les og lær HER! 




Oppskrift til 10-12 raw eple- og kanel energibarer!
♦ 5 dl spiret bokhvete
♦ 2,5 dl mandler, bløtlagt i minst 10 timer.
♦ 1 dl hampfrø uten skall
♦ 2 stk epler
♦ 3 ss palmesukker - valgfritt
♦ 1/3 sitron
Eplemos:
♦ 150 gram dadler - bløtlegges i 1 time.
♦ 1,5 dl bløtleggingsvann fra dadlene
♦ 2 stk epler
♦ 3 ts ceylon kanel
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt

- Start med å spire bokhveten i ca 1 - 2 døgn, eller til den får en liten hale.
- Bløtlegg mandler og dadler.
- Skrell eplene og blend alle ingrediensene til eplemosen. Jeg brukte foodprosessor.
- Hakk mandler og skjær de resterende to eplene i små biter. Bland eplemos og alle de andre ingrediensene godt sammen.
- Fordel massen jevnt utover et paraflexx bakeunderlag *** (evt. bakepapir) og pass på at den blir like tykk overalt.
- Tørk i dehydrator i ca 8 timer ***, skjær stykket opp i passelige energibarer, fjern paraflexx/bakepapiret og tørk videre til energibarene er helt tørre. Det er viktig at energibarene er helt tørre!

*** TIL DERE SOM IKKE HAR DEHYDRATOR:
Ingen grunn til å henge med leppa. Dere kan fint lage disse barene uten dehydrator! Det dere da må gjøre er å tørke energibarene i ovnen på 50 grader (gjerne varmluft) og med døren på gløtt. Det tar en del timer så det er best at dere er hjemme og kan passe på når de tørkes. Snu de under veis. Om dere ikke har "tid" til å lage de raw, altså tørke de på lav temperatur over mange timer kan dere også sette opp temperaturen til ca 100 grader og tørke til de er helt tørre.




Med denne oppskrften kan dere også lage raw granola som dere ser på bildene nedenfor. For å lage granola strør dere bare bokhvetemassen løst ut over 2-3 paraflexx bakeunderlag eller 2-3 stekebrett med bakepapir for de av dere som ikke har dehydrator. Når granolaen er helt tørr brytes den opp i små biter, puttes på lufttette glass og oppbevares tørt og mørkt. 
Her har jeg eple- og kanelgranola med hjemmelaget mandelmelk, eplebiter og et dryss ekstra ceylon kanel. Nam :)
 




#mat #kosthold #oppskrift #raw #rawfood #supermat #superfood #suntoggodt #sunt #sunn #glutenfritt #glutenfri #iherb #energibar #hjemmelaget #sukkerfri #sukkerfritt #vegan #vegansk #snack #snacks #treningsmat #trening #slanking #vektklubb #inspirasjon #foto




Kategorier


Photobucket



Instagram

hits