Tilbake til hovedside

Søte mini sjokoladekaker :)

I går fikk dere oppskrift på sukkerfri sjokoladekake med bringebærkrem som jeg hadde skåret ut til et hjerte. I dag vil jeg gjerne dele hva jeg gjorde med de avkutta kantene av kaka, for man skal ikke kaste mat. Det jeg gjorde var å lage mini sjokoladekaker! Hver kake er en munnfull og perfekt til selskaper! Lekkert, ikke sant?

   
Her brukte jeg:
♦ Restene fra sjokoladekaka - oppskrift HER!
♦ Raw sjokolade - oppskrift på raw overtrekksjokolade finner dere HER!
♦ Kverna gojibær
♦ Knallrosa kokos
♦ Mini muffinsformer
- Det eneste dere trenger å gjøre er å kutte opp kaka i passelige biter, fryse ned til bitene er dypfryste, smelt sjokoladen og dypp sjokoladekakebitene i sjokolade til de får et tykt og fint sjokoladelag. 
- Disse gikk rett i fryseboksen etter jeg hadde dyppet de i sjokolade. Egner seg bra til frysing :) 

      
Jeg ble så glad for mannens tilbakemelding på kaka, han elsket den og tok med seg kake til svigerfar i dag. Svigerfars konklusjon, som gjorde meg enda gladere var; "Denne kaka likte jeg veldig godt siden den ikke var så søt, den smakte mye og hadde lang ettersmak ". Jeg elsker tilbakemeldinger, både ris og ros, men det er så utrolig hyggelig når andre liker og spiser det jeg lager. Det er nok det aller, aller fineste komplimentet jeg kan få! Ha en god helg alle sammen! :)

Sukkerfri sjokoladekake med bringebærkrem!

For mange, mange år siden da jeg ble kjæreste med mannen min, som da bare var en guttunge var Valentine's day store greier. Vi brukte hundrevis av kroner på smykker, hjertebamser, skrev lange og utfyllende kjærligghetserklæringer til hverandre og gikk ut for å spise en "bedre middag" på Peppes pizza. Hehe, det var tider det, eller ikke, men det er uansett mange år siden. Nå går Valentine's day oss hus forbi, men i år ville jeg gjøre noe ekstra for mannen min, så i dag bakte jeg et hjerte til han. From me to you because I love you, Jørgen! ♥

    Kaka er sukkerfri, glutenfri og melkefri og den kan enkelt bakes uten egg ved å bruke no egg.

       
Sjokoladekake:
♦ 2 økologiske egg fra frittgående høner
♦ 5 dl kokosmelk / annen melk. Jeg brukte kokosmelk light som ikke setter smak på kaka.
♦ 5 dl mandelmel - kverna mandler
♦ 3 dl glutenfri, lys melblanding
♦ 2 dl fettredusert mandelmel
♦ 1,5 dl sukrin
♦ 1,5 dl kakaopulver
♦ 10 ss smelta kokosolje / annen olje.
♦ 2 ss carobpulver (valgfritt)
♦ 1 ss psyllium husk 
♦ 2 ts bakepulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts stevia
♦ 15 dråper stevia english toffee

Bringebærkrem:
♦ Kremen av 1 boks kokosmelk *
♦ 1,5 dl tinte bringebær
♦ 5 dråper stevia berry / stevia med smak

Pynt:
♦ Raw sjokoladehjerter
♦ Rosa kokos - oppskrift HER!
♦ Riskrem fra sprayboks
♦ Bringebærkrem

Sjokoladekaka:
- Pisk sukrin, stevia og egg til eggedosis. Tilsett litt og litt kokosmelk.
- Bland alt det tørre godt sammen. Tilsett litt og litt mens maskinen går. Jeg brukte bare foodprosessor til dette. 
- Hell over kokosoljen mens maskinen går, dette er viktig, ellers stivner kokosoljen. 
- Deigen blir tykk, men det skal ikke være nødvendig med ekstra væske. 
- Smør ei kakeform med litt kokosolje, da er det lettere å få kaken ut av formen. Jeg brukte ei rund form med diameter på 24 cm (tror jeg). 
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, men ta en test etter 30 minutter ved å stikke en gaffel midt i kaka - er det deig på gaffelen må kaka stå litt til.
- Avkjøl helt før du kutter kaka til et hjerte hvis du vil ha en hjertekake. 
Bringebærkrem: 
- Bland kokoskrem, bringebær og steviadråper. Det er kun kremen i kokosmelken som skal brukes, ikke vannet under. 
* For å få kokoskrem må man bruke fullfett kokosmelk. Sett kokosmelken i kjøleskapet da vil den skille seg og ha et lag kokoskrem på toppen. Jeg bruker den rosa kokosmelken fra santa maria, ikke den økologiske siden den noen ganger ikke vil skille seg. Den rosa boksen med kokosmelk fra santa maria er hundre prosent trygg hvis dere skal ha kokoskrem, den trenger stort sett ikke stå i kjøleskapet for å skille seg heller. 

 
Valentine's day eller ei, dette er en helt vanlig sjokoladekake gjort litt ekstra stas på. GI ET HJERTE TIL NOEN DERE ER GLAD I, ikke bare i dag, men flere dager i året. Jeg tror denne kaka passer utmerket som dåpskake, bursdagskake eller bare som en liten oppmerksomhet til noen som fortjener litt et hjerte. Ikke glem hverdagene, det er de det er flest av! Og dere, gi et hjerte til noen dere er glad i! ♥

       
Jeg vil gjerne legge til at denne kaka er KNALLGOD! Kanskje den beste sjokoladekaka jeg noen gang har laget! Den minner meg veldig om den sjokoladekaka mamma laget til selskap da jeg var liten, som var min favorittkake over alle, så jeg er veldig fornøyd med oppskriften og håper den faller i smak hos dere også! 

Mine iHerb favoritter, del 7!

Det er på tide med et nytt innlegg med iHerb-favoritter! Jeg er stadig på jakt etter nye favoritter og derfor prøver jeg mange produkter. Noen faller veldig godt i smak, og andre ikke, men favorittene vil jeg gjerne dele med dere slik at dere kan ha samme glede av de som jeg. Jeg håper ikke dere blir lei av slike favorittinnlegg? Dried cherries:

Gode som snacks og sinnsykt gode i raw sjokolade. Disse er veldi sure, men fantastisk gode med masse smak. Jeg spiser de som godteri rett fra posen eller har de i sjokolade, men jeg vil tro de kan brukes til alt man ellers bruker tørket frukt til. Dere finner dried cherries HER! Italian seasoning:
Åh, denne urteblandingen må dere bare prøve! Alle som lager mat fra bunnen av må ha denne mixen i krydderhylla. Jeg bruker Italian seasoning til ALLE tomatbaserte retter jeg lager, f.eks. tomatsuppe, pizzafyll, lassagne og pasta bolognese. Det er så og si umulig å bruke for mye av denne urteblandingen, men jo lengre den får koke inn, desto fyldigere og bedre smak blir det. Den er helt topp. Dette er en urteblanding med oregano, merian, timian, basilikum, rosmarin og salvie. Dere finner Italian seasoning HER! Thai seasoning: 
Mitt favorittkrydder over alle krydder! Dette krydderet smaker fantastisk godt og jeg bruker det på alt. Mixen er usaltet og inneholder asiatiske urter og kajennepepper gjør krydderet sterkt. Av en eller annen grunn nyser jeg hver gang jeg krydrer med det, men det bryr jeg meg ikke om for dette krydderet er jeg totalt avhengig av. Jeg tilsetter det både i og på mat. Dere finner Thai seasoning HER! 
Smoked soya - vegetarian bites:
Røktee soyabiter som setter en ekstra "piff" på smaken og chrunch på maten. Gir en røkt smak og det er lite som trengs da dette smaker mye! Minus at det er soya, pluss at det er økologisk og non-GMO, men jeg liker det og bruker det som sagt som en ekstra "piff". Dere finner smoked soya HER!

Coconut crystals:

En gammel favoritt som jeg har skrevet et eget innlegg om HER. Raw, økologisk palmesukker som brukes i raw kaker og snacks, men også i kaker og bakst. Gir en deilig karamell-"aktig" smak som brunt sukker og er en så stor favoritt at den fortjener en plass i iHerb-favorittene! Dere finner raw coconut crystals HER!

Dadler:
Når man har prøvd diverse dadler merker man raskt at dadler ikke bare er dadler, det er sinnsykt store forskjeller i smak og konsistens. Favoritten er helt klart medaljong dadler som er de store, myke (eller, de SKAL være myke, men er ikke alltid det) som selges i nesten alle dagligvarebutikker. Ulempen med disse er at de ofte er tørre og ikke så ferske som de bør være, dessuten er det veldig uhygienisk at dadlene ligger i åpne pakker i butikken. Disse dadlene fra iHerb er de beste dadlene jeg noen sinne har smakt, de er så myke at de rett og slett smelter i munnen, og de trenger ikke tygges... Utrolig gode som bare må oppleves av alle dere der ute som liker og bruker dadler. "Dadler" blir aldri dadler etter dere har smakt disse! Dadlene finner dere HER!
Glutenfri melblanding:

Denne glutenfrie melblandingen er god på smak og utmerket i kombinasjon med annet glutenfritt mel. Jeg bruker litt av denne og mye av annet glutenfritt mel når jeg baker. Det ligger allerede noen oppskrifter  på bloggen med denne, men flere blir det for denne bruker jeg hele tiden nå. Jeg har prøvd mange glutenfrie melblandinger, og denne er god på smak og passer godt i søt bakst siden den er mild på smak og helt lys på farge. Bør prøves. Den glutenfrie melblandingen finner dere HER!
Fettredusert peanøttmel:

Rett og slett ristede peanøtter som er fettredusert og malt til mel. Jeg bruker dette peanøttmelet til baking sammen med annet glutenfritt mel. Smaken er selvsagt peanøtt, bakeevnen er god sammen med annet mel og jeg digger den søte smaken. Jeg har mange oppskrifter på bloggen med fettredusert peanøttmel og flere vil det bli. Bruk peanøttmelet det i alle oppskrifter som krever mel, men tenk gjerne utenfor boksen og bruk det f.eks i smoothies, oppskrift HER. NAM! Dere finner peanøttmelet HER! Finnes også i en større pakke, den finner dere HER!
Avskallet mandelmel:

Dette er mandelmel av skoldede mandler, kanskje litt fisefint, men perfekt til marsipan og bakst hvis man ikke orker å skolde mandlene. Avskallet mandelmel finner dere HER. 


Giovanni hair reconstructor:
Jeg pleier ikke anbefale hud-og hårpleie, men denne hårkuren er så god at jeg bare er nødt til å dele den med dere! Dette er faktisk en mirakelkur for mitt hår. Jeg har prøvd ulike kurer i årevis, noen gode, mange eldendige, men denne er favoritten over alle til nå. Massér inn en liten mengde i hårtuppene, la den virke i minst 5 minutter, men gjerne lengre, og resultatet er silkemyke lokker uten fett hår. Kuren er billig og veldig(!) drøy i bruk. Jeg bruker denne kuren 3 dager i uken og jeg har hatt min i et halvt år, og den er langt i fra tom. Ikke dyretestet og uten parabener og animalske produkter. MÅ prøves av dere som er på evig jakt etter en kur til tørt og slitt hår. Giovanni hair reconstructor finner dere HER!


                  Aldri handlet fra iHerb før? Bruk koden min og få $5 i rabatt ved første bestilling!

Hjemmelaget raw pesto!

Pesto er perfekt tilbehør til alt av tomatbasert mat og pasta, men passer også godt til fisk og som topping på pizza. Denne pestoen er raw vegansk, altså uten parmesan som brukes i "vanlig" pesto, og kjernene er ikke ristet. Jeg har valgt å bruke 50/50 solsikkekjerner og pinjekjerner siden pinjekjerner er veldig dyrt. Har dere mulighet, så bruk kun pinjekjerner, men denne pestoen er veldig god slik den er med solsikkekjerner. Lag et glass, ha det stående i et tett glass i kjøleskapet og bruk litt etter behov. Pestoen holder seg ukesvis, men taper smak etter hvert. Jeg hadde min i et par uker før den var tom.

   
Raw pesto: 
♦ 1 potte basilikum 
♦ 1/2 dl pinjekjerner
♦ 1/2 dl solsikkekjerner 
♦ 1 dl kaldpresset olivenolje.
♦ 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
♦ 2 fedd hvitløk
♦ 2 ss næringsgjær - VIKTIG, gir "oste"smak. Les mer HER!
♦ Noen runder med pepperkverna. 

- Plukk av de støsrste bladene av basilikumplanten. 
- Blend alle ingrediesene til pesto. Jeg brukte foodprosessor, men stavmikser går nok fint. 
- Oppbevar i et tett glass/boks i kjøleskapet.
 
 
Her har jeg laget raw spaghetti pesto ved å spiralize squash og rørt inn raw pesto og søte cherrytomater. Veldig godt! 

   
Hva med dere, liker dere pesto og har lyst å prøve denne raw, veganske varianten?

Himmelsk gode veganske burgere - må prøves!

Disse burgerene var et prosjekt jeg lenge har tenkt på uten å gjennomføre det. På fredag fikk jeg ånden over meg så jeg smalt sammen denne oppskriften og stekte litt av deigen med en gang. Jeg var ikke helt overbevist da jeg blandet ingredisene sammen siden jeg har hatt mange uheldige møter med veganske burgere, både hjemme på kjøkkenet og på restauranter. Men ettersom ingrediensene ble blandet, duftene spredte seg på kjøkkenet og deigen hang sammen på første forsøk, - DA økte selvtilliten og jeg kunne ikke vente med å smake. Det endte med brent tunge, men en veldig fornøyd "kokk". WOW! Denne oppskriften er genial da burgerene kan formes til boller og stekingen går som en lek, HURRA!!!!!!! ... Dagen derpå er deigen enda smidigere og man kan forme den til akkurat det man vil. Jeg lagde burgere og "kjøtt"boller.

   
Mjuuugly's himmelske veganburgere:
Oppskriften gir ca 6 burgere eller et "dusin" boller
♦ 1 boks kidneybønner = 250 gram
♦ 2 dl glutenfrie havregryn

♦ 3 ss smelta kokosolje
♦ 2 løk
♦ 1/2 purre
♦ 1/3 chili
♦ 2 fedd hvitløk
♦ 2 ss glutenfri soyasaus - tamari
♦ Salt og nymalt pepper
♦ Rikelig med kokosolje til steking

VIKTIG: Se bildene for detaljert fremgangsmåte hvis forklaringen min er dårlig. Bildene kan forstørres. 
- Start med å finhakke løk, purre, chili og hvitløk og surr dette gyllen i en god dæsj kokosolje.
- Grovmal 1 dl havregryn og legg dette i en bolle. Mal så 1 dl havregryn til mel. Jeg brukte foodprosessor. Stavmikser skal også gå fint. 
- Skyll kidneybønnene godt i kaldt vann, rist av overflødig væske. 
- Blend havremelet og kidneybønnene til en grov mos. La det gjerne være noen bønnebiter igjen. Eventuelt kan man gjøre dette med en gaffel. 
- Bland den grovmalte havregrynen, bønnemosen, den stekte løken, den smelta kokosoljen, salt, soyasaus og nymalt pepper godt. Jeg brukte hendene og jobbet dette godt sammen. SMAK. 
- Varm ei stekepanne, tilsett kokosolje og lag ei "prøvekake". Dagen derpå vil burgerdeigen være fastere enn den er nå, men den skal være formbar nå. Hvis den ikke er det må det tilsettes mer væske eller mer mel etter hvilken konsistens deigen har.
- Jeg ovnstekte burgerene på 220 grader i 15 minutter på hver side. Burgerene kan fint stekes i stekepanne, men jeg har bare en liten stekepanne så det gikk raskere med fire i ovnen på en gang. 
- Ikke lag burgerene for tynne, da går de raskt i stykker.
- Bruk rikelig med olje til stekingen så får dere en sprø skorpe.

 
   DAG 2: Deigen er fastere:


     I tillegg til burgerene lagde jeg pasta bologense med "kjøtt"boller. Siiiiiiinnsykt godt!
   
Noen der ute som vil prøve denne oppskriften?
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits