Tilbake til hovedside

Fra frø til bukkehornspirer!

Jeg har tidligere skrevet at jeg ble anbefalt å begynne og spire alfalfa, men jeg ble også anbefalt å spire bukkehornsfrø, også kalt bukkehornskløver. Dette ble jeg anbefalt av en bekjent som faktisk ble helt frisk av ME'en kun ved å endre kostholdet litt og ved å begynne å spise STORE mengder spirer daglig. Han var faktisk så dårlig at han lå issolert i senga si uten lys og med hørselsvern. Han er i dag helt frisk.

Bukkehornkløver:
♦ Frøet brukes mye i østen, har en karrikrydret smak og minner om lukten av asiastiske retter.
♦ Spirene av bukkehornsfrø inneholder spesielt mye proteiner, jern, kalsium og vitaminer.
♦ Det tar 4-6 dager fra frø til spiseklar spire.
♦ Karrismaken avtar ettersom spirene vokser, men likevel har bukkehornspirer mye kraftigere og krydret sak enn feks. alfalfaspirer.
♦ Er enkle å spire; gjøres på samme måte som bla. HER.
♦ Te laget av bukkehornkløver har lenge vært brukt mot luftveisplager.
♦ Brukes mot hetetokter og depresjoner i overgangsalderen.
♦ Også ved dårlig fordøyelse, diabetes og for høyt kolesterol har bukkehorn vist seg å ha god effekt.
♦ Bruk spirene i salater, som pålegg eller som snacks. Skal du bruke de i gryter (varmebehandle), tillsett de helt mot slutten da spirer ikke bør varebehandles!
♦ Les gjerne mer om bukkehornkløver her: rolv.no
♦ Kjøpes på helsekost

Spirer er levende mat! De starter som frø og ved vann og mørket utvikler de seg og får små haler. Etterhvert blir halen lengre og noen spirer får også blader. Ved litt lys blir bladene grønne og det dannes klorofyll. Fra frø til spire har næringsinnholdet doblet seg flere hundre prosent!!!

Her er bilder, dag for dag - fra frø til spirer:              
     

    

  

Iherb stæsj!

Min kjære var på butikken og hentet to pakker for meg i dag. Moro!


♦ Raw Cacao Nibs: Hakket kakaobønne uten skall. Samme merke som cacaopulveret. Kan strøs over frokostblanding, i yoghurt, ha i kakao, desserter, på frukt, i rå sjokolade osv,osv...

♦ Avalon Organics Lavendel body and handlotion: Elsker såpa, ville derfor prøve denne. Virker veldig god.

♦ Avalon Organics Lavendel HandSoap: Samme som jeg har skrevet om HER.

♦ Avalon Organics Lavendel Shave Cream: Gleder meg til å teste ut denne!

♦ Alba Botanica: Solkrem. UVA/UVB. Spf 15. Uten bla. parabener og parfyme.

♦ Acai Powder: Acai skårer trolig høyere enn alle andre antioksidantrike matvarer, frukt og grønt (bortsett fra krydder,men det inntas i så små mengder). Rått kakaopulver har jeg skrevet om før at skårer rundt 85000 ORAC, Acai skårer 105000 ORAC og til sammenlikning skårer vårt kjære blåbær 6000! Dette er da tørket bær, skal ha det i smoothies.

♣ Alba Botanica og Avalon Organics tester IKKE på dyr!

                             CacaoNibs:
                              

Verdens beste gave?

Jeg fikk en fantastisk fin gave av mine to søte venninner i går. Jeg fikk beskjed om at de ville jeg skulle få noe jeg kom til å bruke kun på meg selv og det kommer jeg virkelig til å få gjort! Gavekort på spaklinikk!!! Kunne det vært en bedre gave? Gavekort på spa er vell noe alle kvinner har lyst på... Årh, nå spørs det bare hva jeg skal bruke det på da :)

                       Vidunderet:
                       

Ellers var det en moro (og hard!) kveld i går. Fikk også en Champagneflaske på 1,5 LITER! Glad vi ikke åpnet den, ble nok i går for å si det sånn... Håper du hadde en fin kveld og får en minst like hyggelig kveld i dag!

I dag har jeg bursdag og...

...det er et halvt år siden jeg (og samboeren) sluttet å røyke! Tiden har flydd og for å være helt ærlig føles ut som det er flere år siden jeg tok den siste. I dag blir det fest og jeg skal servere cashewnutdip, hva tror dere folk sier om det? Hehe, jêg har hvertfall noe å knaske på da om de andre ikke liker det ;) Ellers skal jeg prøve å komme med innlegg senere, har fått pakke og fikk handla litt i går, men føler jeg er ganske stressa så mulig det innlegget kommer i morgen!
 
                      Med det håper jeg du har hatt en sålangt fin dag og får en knallgod helg!

                     

Mine to søte venninner Astri og Nina la inn dette innlegget i lokalavisen for et par uker siden, så søtt av de. Dette bildet er snart tre år gammelt og her skulle vi på fjelltur :)

Det er tid for te!

Yogi Choco Tea er tydeligvis en favoritte hos veldig mange. Personlig syns jeg den var tam og merkelig. For meg ble det helt feil, sjokoladete høres rett og slett for godt ut til å være sant og fåreløpig er ikke det motsatte blitt bevist. Jeg har derimot funnet ut at denne chocoteen kan brukes til andre ting, gi en ekstra piff på ellers så smaksløse teer. Kombinasjonen jeg kom frem til i dag var nok en smule rar for mange av dere: 

Lillans Sort Te/m vanilje & Yogi Tea Choco



Jeg brukte:
♦ 1 Porsjon sort te/m vanilje
♦ 1 Pose chocote (denne lot jeg trekke lengre enn den sorte)
♦ Litt (ekte) vanilje
♦ Litt rismelk/m hasselnøtt og mandel
Smaken ble en artig blanding av nøtter, sjokolade, krydder og vanilje.

♦ Den sorte teen med vanilje har jeg brukt til mye. Det er ikke mye vaniljesmak i den så noen dråper eller litt vaniljepulver gjør fort susen. Ellers er den god med mandelmelk og rismelk med vanilje. Jeg har også brukt denne med honning (for sår hals), kjempegodt, så denne kommer jeg nok til å ha i skapet. Kjøpt her.

♦ Yogi-teen var egentlig en skuffelse. Som jeg skrev, sjokoladete høres bare for godt ut til å være sant, så det ble bare rart. Blanda med mandelmelk, rismelk, andre teer derimot er denne fin, men jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen. Fås kjøpt i de fleste helsekostbutikker.

   

Ikke kast brune bananer!

Det var litt av en overskrift, men ok. Vi kaster altfor mye mat her til lands og noe av det som kastes er frukt og grønt. Det er ingen grunn til å kaste epler med mykt og skrumpete skall, rynkete gulrøtter, myke pærer, overmodne tomater, inntørka salater, skadet agurk eller- bananer med brunt skall eller med brune flekker. 

Fjern uønskede flekker/skall og frys ned!
Spesielt banan er jeg avhengig av å ha tilgjengelig fra frysen hele tiden. Brukes i smoothies. Fryst banan er mye bedre enn fersk i smoothies, syns jeg da. Smaken blir ikke så fremtredene og konsistensen ikke så slimete. Ellers går det også an å fryse ned oppkuttet tomater som feks. tas opp til en gryterett, suppe, lasagne eller liknende. Man trenger ikke spise frukten eller grønnsakene rå, men man kan tilsette de i retter og da merker man absolutt ikke om  de har vært fryst ned i flere måneder. Kjøper man ekstra med frukt og grønt på tilbud og fryser ned, sparer man penger og har likevel tilgang på gode råvarer, i egen fryser!

Fjern brune flekker, kutt opp, legg i en plastboks, kan fint brekkes opp...
  

Så mitt tips i natt; Ikke kast frukt og grønt - frys ned og du har fersk frukt og grønt til matlaging og smoothies!

Gave fra min kjære <3

Jeg har fått kaffekvern! Yiiihaaa!!! Nå skal jeg kjøpe gode kaffebønner, fryse de ned og alltid ha fersk kaffe på lager, MEN, det er i hovedsak ikke kaffebønner som skal kvernes. Dere har jo fått med dere at jeg ikke drikker kaffe lengre, så nei, jeg skal ikke begynne å drikke masse kaffe bare fordi jeg fikk dette kaffekvernet ;)

Hva jeg skal bruke kaffekvernet til?
♦ Kverne frø - chiafrø, linfrø, hampfrø, sesamfrø, gresskarkjerner osv...
♦ Kverne nøtter - mandler, cashewnøtter, valnøtter, peanøtter, hasselnøtter, pistasjnøtter osv...
♦ Kverne vaniljestenger, kaffebønner, loppefrø osv...

Jeg er rett og slett møkklei av blenderens jukseblending. Den tar nøtter, men de har en tedens til å synke til bunnen og jeg får ikke brukt alt. Frøene blir delt, spruter til alle kanter og fester seg deretter på glasset. Når man bruker frø og vil ha utbytte av frøenes kjempesunne fettsyrer, og omega 3, så er det aller best å kverne frøene helt! Denne lille maskinen gjorde kverningen til en lek!

 Chiafrø før de ble kvernet                                         Kvernet Chiafrø
    

 Linfrø før de ble kvernet                                          Kvernet linfrø
    

 Mandler før de ble kvernet                                     Kvernet mandler (ble nesten som mandelsmør)
    

Oppfriskende smoothie

Liker du sursøtt? Da tror jeg denne smoothien vil falle i smak. Du kan gjøre den søtere eller surere ved å tilsette mer/mindre banan eller søtning. Jeg elsker søtsurt og hadde med meg en hel flaske med denne drikken på ferja i går. Vil du kun ha en smoothie dropper du mandelmel og chiafrø eller linfrø, men vil du ha en litt mer næringsfull smoothie bruker du det som står i oppskriften under...

     

Yammy smoothie:
♥ Saften av en halv sitron
♥ Saften av en hel appelsin
♥ Frossen spinat
♥ 1/3 banan
♥ 1ss chiafrø / eller linfrø
♥ 2 never frosne blåbær
♥ 3ss mandelmel / eller proteinpulver
♥ Stevia / eller annen søtning

Mmm, denne var frisk, sur, søt og full av vitaminer!

              

Dagens "grønne":

Nå drar jeg snart på harrytur over dammen. Ên av fordelene med å bo i Kristiansand er å ha Danmark på andre siden av fjorden. Får se om jeg finner noe snacks der da, foruten sprudlene vindråper.

Dagens grønne var ikke helt grønn, men fargerik var den:


Oppskriften var enkel (hvis man har ingrediensene):
- Rismelk/m vanilje
- Litt kokosmelk
- 1ss linfrø
- 2ss kakaopulver
- 2ss mandelmel
- 1ts bipollen
- 1ts hvetegresspulver
- 1ts byggjuicepulver
- 1ts alfalfapulver
- Stevia
- Blend først linfrøene (så de blir knust). Blend, svitsj, finish!

Denne holdt meg mett lengre enn den vanlige som er uten linfrø, kokosmelk, mandelmel og rismelk.

100% sukkerfri måned!

Jeg leker med tanken. En helt sukkerfri måned. Du vet kanskje at det finnes mye skjult sukker?
Bla. finner man sukker i posesauser, supper, buljong, ketchup, sennep, kaviar, boksemat, tørket frukt(!), krydder, i chipsposen, på chillinøttene, yoghurt, i sprøstekt løk, rødbeter og sylteagurk på glass og lista kunne sikkert vært mye lengre. Men jeg skal ikke erstatte dette med light-variantene for da kommer alle de kunstige søtstoffene i stedet og det spekuleres i om de er like farligere eller farligere enn sukker... 

                                

Min kjære mor sa: "Ja, men det må jo være lov å kose seg litt av og til". Jeg svarte, "Selvfølgelig, men vil man unngå sukker kan man kose seg med andre ting som er laget av nautlig søtning, man trenger ikke raffinert sukker for å kose seg!".

Planen er en sukkerfri måned fra 1.mars - 1.april, så tar vi det derfra ;)

Du lurer kanskje på hva jeg sitter igjen med da og hva jeg kan kose meg med da, når jeg har fjernet både sukker og kunstig søtning. Joda, det finnes naturlig sukker, helt ubehandlet og helt nydelig.
Natuliglig søtt:
♥ Agavenektar
♥ Yaconsirup
♥ Sukrin
♥ Stevia
♥ Xylitol/bjørkesøt
♥ Ekte, ubehandlet honning
♥ Palmesukker
♥ Ekte lønnesirup (av sevje, lønnetrærenes blod) og manukahonning - disse er edle og dyre.
♥ F.O.S, sucro, rissirup, malt, fruktose...
Jeg kommer til å bruke det jeg har, nemlig: agave, yacon, xylitol, sukrin og stevia.

2 bilder fra google.   <-- Steviaurten.

Jeg ønsker å kutte sukkeret fordi:
♦ Det er unødvendig og jeg trenger det ikke, ingen trenger det.
♦ Jeg blir stresset, får høy puls, sover dårlig og blir fysisk dårlig etter et sukkerinntak.
♦ Det ER avhengighetsskapende.
♦ Jeg vil ikke lengre "støtte sukkerindustrien".
♦ Jadajada, det gir også økt fare for hull i tennene, overvekt, diabetes, kreft, hjerte- og karsykdommer, adfetsproblemer, psykiske lidelser + m.m!
♦ Les gjerne Dag Viljen Poleszynski's fine ord her.

                        Jeg tror det verste vil bli vin og chips, men jeg finner nok noen fine alternativer :)
                          

Bipollen - naturens perfekte næringsmiddel

Nå har jeg nevt bipollen et par ganger og det er på tide å fortelle litt mer om dette. Bipollen har et unikt innhold av livsnødvendige næringsstoffer og kalles derfor "naturens perfekte næringsmiddel". Man kan faktisk leve på bipollen i to uker, men dette er selvfølgelig ikke noe man skal prøve på.

Sjekk denne, full av bipollen :)
 Gooogle

Bipollen hjelper mot alle typer allergi, også pollenallergi. -Man skal starte kjempeforsiktig, 1 korn om dagen, øke til 2 korn etter en uke, 3 korn uka etter osv. Dette bygger opp kroppens motstandskraft og blir brukt av mange pollenallergikere årlig. Mange med allergi har fått et helt nytt liv ved å innta bipollen og bør ikke være uprøvd av allergikere. MEN; det er en grunn til at man starter med 1 korn, man kan få allergiske reaksjoner, sjeldent, men man skal være forsiktig. Jeg er ikke allergisk, men jeg bruker bipollen daglig, hvorfor?

Bipollen inneholder:
♦ B-vitaminene, B1, B2, B3, B5, B6, B12
♦ Vitamin C, A, D, E, H, K, PP
♦ Mineralene: Kalsium, fodfor, jern, kobber, kalium, jod, sesilium, natrium, titan, mangan, sink, bor, molybden, kobolt, magnesium, selen
♦ 14 fettsyrer
♦ 11 karbohydrater
♦ 11 enzymer og coenzymer
♦ 20 proteiner, globuliner, peptoner og aminosyrer
♦ 17 sporstoffer
♦ Bipollen brukes for økt energi og velvære
♦ Styrker immunforsvaret og luftveier
♦ Med andre ord, jeg bruker dette som et multivitamin
♦ Les gjerne litt mer her.

                                                 Jeg ønsker dere en nydelig dag :)

                        

En måned uten kaffe!

Da jeg startet denne bloggen for halvannen måned siden var jeg storforbruker av kaffe og jeg skrev dette innlegget da det begynte å gå opp for meg at jeg ville endre kaffevanene mine. I dag er det en måned siden jeg har drukket kaffe (utenom en Irish Coffê for å være helt presis) og jeg angrer ikke på valget mitt.

Ukene... For 6 uker siden begynte jeg å redusere inntaket. Her snakker vi trossalt 1 liter-halvannen i løpet av dagen, som utgangspunkt. For 5 uker siden drakk jeg kun en kopp daglig og fant da ut at jeg liksågodt kunne kutte den helt ut, som da er 1 måned siden, i dag. Den første uka hadde jeg hodepine og jeg hadde veldig lyst på en kaffe med melk. Da hodepinen meldte seg tok jeg en kopp te og prøvde å unngå svart te denne uka. Te hjalp, hodepinen forsvant og det tok ikke mange dager før "koffeinabstinensene" forsvant. 
                                        

Hvorfor ville jeg kutte kaffen?
- For å bli kvitt min "koffeinavhengighet".
- For å slutte å lure kroppen til å våkne.
- For å redusere sur PH balanse, ME gir nok smerter i kroppen.
- For å redusere farene ved å miste viktig kalsium og magnesium gjennom koffeinets vanndrivene effekt.
- For å redusere hjertebank, stressfølelse av koffeinet.

Nå, 1 måned senere, hvordan føler jeg meg:
- Jeg føler jeg våker av den grønne drikken om morgenen.
- Jeg trenger ikke te eller koffein for å føle meg våken.
- Jeg får ikke sure oppstøt og ikke hjertebank pga. mye koffein.
- Jeg føler meg renere. Kaffen fikk meg til å føle meg skitten,uggen og rar i magen.

Jeg har funnet ut at en kopp te med rismelk eller hjemmelaget nøttemelk er mye bedre enn kaffe med melk, men jeg kommer selvfølgelig til å ta en kopp kaffe av og til, men det skal ikke være daglig. For en ukes tid siden trengte jeg en kopp te om morgenen, helst grønn da, men ikke det trenger jeg engang. Før våknet jeg faktisk ikke uten koffein, nå våkner jeg, problemet er å komme seg noen vei, det er neste skritt.
 

                      J e g     e r k l æ r e r     m e g     s e l v     f o r     k o f f e i n a v v e n n e t !

Godpakke fra Iherb!

Alltid like moro, uansett innhold. Pakker i posten er som julaften for små barn. I går kom det to med litt forskjellig oppi.

                     

♥ Hele Amaranthkorn: Ikke så kjent i Norge ennå tror jeg? Brukes som du ville brukt annet tilbehør som ris/quinoa/couscous... Kokes. Naturlig glutenfritt. Inneholder mye protein, fiber, kalsium, jern og magnesium.

♥ Spirulina i pulverform: Jeg skal bruke dette i smoothies, grønn drikk eller strø over salat. Smaker lite, men litt jernaktig. Veldig kort sagt; spirulina inneholder 11 vitaminer, 12 mineraler bla. B12 (som vegetarianere/veganere bør ta tilskudd av), masse protein, klorofyll og betakaroten. Spirulina er -mat- og et superfood pga. det kjempehøye innholdet av næringsstoffer.

♥ Chlorella: Trenger påfyll hver 2.uke nemlig! Det var egentlig to av disse boksene, men min mor fikk den ene for hun skal også begynne å ta de.

♥ Himalaya-salt: Dette har jeg skrevet om før. Uraffinert, naturlig salt fra "Himalaya fjellene". Beste saltet i verden spør du meg. Mild smak, framhever smaken på maten. Inneholder 72mineraler fra naturen. Dette er en halvkilos pose og bør kjøpes etter man har kjøpt en strøboks.

♥ Avskallede hampfrø: Kort sagt: supergod kilde til omega 3, protein, sink, fosfor og magnesium. Disse er da uten skall og harskner da lett. Brukes for det høye innholdet av omega 3.

                                            Håper du får en fin og avslappende søndag :)

Bodylotions til vintertørst hud!

Det startet med Coconut, gikk forventningsfullt over til Bulgarian Lavender, skuffet etter lavendelen prøvde jeg Chai Vanilla og siden alle disse tre var så kraftige på lukt trengte jeg også en Uten Parfyme. Her er resultatet:

Dessert Essence Family
 

♦ Coconut: Den beste. Lukter kokos, minner om sommeren, men lukten er svært kraftig! Det trengs veldig lite til å gi mye duft og det blir for mye om du smører inn f.eks hele beina. Denne er derimot fin å blande ut med den uten parfyme (blå) eller bare ha litt på hender og pulspunkt for godlukt.

♦ Chai Vanilla: Denne lukter godt. Chai Tea lukt. Denne kan man hvertfall ikke ha for mye av og jeg bruker denne kun på hendene! Den lukter mer krydder enn vanilje, dessverre, jeg håpet nemlig den skulle lukte mer vanilje, men absolutt grei.

♦ Bulgarian Lavender: Denne lukter ikke godt! Uansett hvor lite man smører på syns ikke lukten blir bedre. Denne har en "rar" lavendellukt. Om det er slik lavendel fra Bulgaria dufter, aner jeg ikke, men denne anbefales ikke.

♦ Fragrance Free: Denne er praktisk. Lukter ingenting (selvfølgelig). Grei til tørr mannfolkhud, grei å blande ut de to førstenevnte, da de har en intens lukt og fint om man ikke vil ha bodylotionduft. Om sensommeren vil jeg tro man slipper parfymeglade veps og bier!

Generelt om alle fire:
♦ Uten parabener og silikon
♦ Trekker raskt inn i huden og gir fuktighet
♦ Naturlig dufter fra oljer i naturen (og eteriske oljer)
♦ Naturlige ingredienser
♦ Ingen kunstige dufter og farger
♦ Ingen animalske ingredienser
♣ Dessert Essence tester IKKE på dyr

Disse har jeg kjøpt på Iherb.com og du kan lese mer om hver av de HER. Koster 5.62$ (ca 30kr) for 237ml. 


Jeg har i tilegg prøvd "Almond"lotionen nå i samme serie, men den er absolutt ikke noe å anbefale. Den lukter godt, men å smøre seg inn med mandel føles bare merkelig. Hehe, men god krem da :)

                          I dag skal vi til min mor på middag og jeg deg en kjempefin lørdag :)
           

Fredagskos!

Det er fredag og snøstorm ute! Jeg er klar for nok en kveld i sofaen, men i kveld med masse godsaker, supersnacks selvfølgelig! 

                                  

♥ Banancupcakes med sukrin melisstrø, samme som i oppskriften, men cacaonibs i tillegg. Åh-himalaya <3
♥ Cashewnøttdip som i går med himalayasalt, pepper, hvitløkspulver og kajennepepper.
♥ Grønnsaker, oppkuttet rødbete, kålrot og gulrot.
♥ Luna, en av mine favorittrødviner. Denne er så utrolig lett og frisk!

                                              Nå er jeg klar for sofakos med film :)

Nytt medlem i boksamlingen!

Jeg må ha verdens beste kjæreste! I går sjokkerte han meg, nok en gang, men denne gangen hadde jeg ingen anelse. Oppfølgeren til "Kjernesunn Familie - Slik gjør du det" lå under pleddet i sofaen... Ble veldig glad, har nemlig hatt veldig lyst på denne oppfølgeren som altså er "Kjernesunn Mat - Forvandler familien på få uker".

Kjernesunn mat - Forvandler familien på få uker


Dette er altså kokeboken med oppskrifter uten sukker, kumelk, gluten og kunstige tilsetningsstoffer!
Jeg har tatt en titt ogolahla for noen fristende lekkerbisker som pryder sidene og ikke minst oppnålige oppskrifter! Ofte synker skuldrene så fort jeg har åpnet en kokebok. Bildene og ingredienslistene er rett og slett altfor proffe for meg. Disse oppskriftene derimot, de tror jeg alle klarer. Jeg kommer garantert tilbake med noen oppskrifter til dere når de er prøvd ut, men ên bok av gangen!

Eksempler på oppskrifter fra boka:
♥ Smoothies og shakes
♥ Bananbomber (bananlapper)
♥ Lasagne med og uten pastaplater
♥ Rotfruktchips
♥ Pizzabunn (glutenfri)
♥ Diper og dressinger¨
♥ Masse godissnacks

Til de som ennå ikke har "Kjernesunn Familie" - boka eller ikke har hørt om de er dette en filosofi som går ut på å kutte ut sukker og kunstige tilsetningsstoffer. Resultatet har rett og slett blitt en lykkeligere familie og boka gir deg grundig veiledning for hvorfor og hvordan akkurat din familie skal legge om til en kjernesunn livsstil. Bøkene anbefales til ALLE som vil ha et renere, sunnere, grønnere og miljøvennligere liv!
Les innlegget jeg skrev om "Kjernesunn Familie - Slik gjør du det" her.

                           Fine bøkene! :)
                           

Banancupcakes!-Mmm...

Denne oppskriften er uten hvete, melk, gluten, soya, egg, gjær, sukker og den er vegan! Jeg må tydeligvis være i en kreativ periode for jeg eksprimenterer med det ene og det andre. Denne oppskriften fant jeg på selv, herligheten hvor fornøyd jeg var etter to forsøk og de ble helt nydelige!



Ca. oppskrift :)
♥ 1,5 stor banan
♥ 2ss kokosolje pure
♥ 1 neve mandler, bløtlagt, hakkes
♥ 2ss rått kakaopulver
♥ 2ss agavenektar (eller lønnesirup,yacon,honning....)
♥ Stevia, himalayasalt og kanel, for ekstra piff.

Smelt kokosoljen i vannbad
Mos bananene til ei røre (la det gjerne være igjen noen bananbiter, kakene smaker ikke banan hvis ikke).
Tilsett resten av ingrediensene. Rør rundt.
Smak til med søtning, salt og kanel.
Helles som klatter på bakepapir.
Jeg stekte på rist. 180grader ca 20min? Jeg vet ikke, sjekk de. Du ser de får en slags skorpe og de slipper bakepapiret om du prøver å fjerne de. De er myke når de er varme, men blir fastere når de avkjøles... Du kan tilsette det du vil av ekstra smaker, som hakket nøtter, tørket frukt, frø, kokos, kakaonibs osv.

NB: Ikke bruk kjøkkenmaskin/blender. Gjør dette for hånd. Bruk gaffel. Bruker du maskin blir bananene helt kjørt og kakene blir altfor myke. Bruker du oppskriften ovenfor blir de som brownies, harde i kantene og myke inni!

Disse er mektige, men helt skjønne!

NAM! Cashewnøttedip!

Jeg er hekta, rett og slett hekta! Denne dipen er perfekt for mine ganer og jeg er så glad jeg har funnet en så enkel, men så god erstatning for "Tines økologiske lettrømme" som har vært flittig i bruk her. Denne oppskriften er sikkert ikke unik, men jeg fant den hvertfall på selv og jeg har tenkt å dele oppskriften med alle nøtteelskere der ute. 

Herligheten:


Oppskriften er enkel:
♥ Bløtlegg cashewnøtter noen timer, til de er myke.
♥ Bytt vann, skyll godt.
♥ Hiv i blenderen med litt vann.
♥ Blend og ha i vann etter behov.
♥ Når du har riktig konsistens tilsetter du krydder etter ønske, men vær forsiktig, vi vil jo ikke overgå cashewsmaken!
♥ Jeg brukte himalayasalt, hvitløkskrydder og grovmalt pepper.
Bruk den som dip til grønnsaker, i dag hadde vi bare gulrøtter ved siden av og det passer utmerket!
Liker du Pollys Cashewnøtter/m salt og pepper, liker du dette!!!

YAMMI!!!

Til dere Ketchupglade mennesker der ute!

Norge er storforbrukere av Ketchup og her er et økologisk og naturlig sukkerfritt produkt til de som liker en skvett Ketchup på maten. Dette er et godt alternativ til alle som ønsket å trampe ned på skjult sukker, uten å øke inntaket av kunstige tilseningsstoffer- og søtstoff!

Danival Bio Ketchup


♣ Smaker godt, likner på Heinz Ketchupen.
♣ Uten tilsatt sukker, men inneholder naturlig søtning fra rissirup.
♣ Ingredienser: tomatpurê, rissirup, eddik, ekte havsalt og krydder.
♣ Alle ingrediensene er fra økologisk godkjent landbruk.
ANBEFALES! Kjøpes på helsekost, prisen er stiv, rundt 60,-, men det er den verdt

Idun sukkerfri ketchup er ingen bedre erstatning, ja den er uten tilsatt sukker (farin), men i stedet er den søtet med sukralose som kan kjøpes under navnet "splenda". Dette er et kjemisk fremstilt søtstoff av sukrose og er ikke godt for noen. Kunstige søtstoff har ingen kalorier fordi kroppen ikke kjenner det igjen og blir ikke tatt opp, men det har lenge vært forsket på om disse ukjente stoffene er "mat for kreftceller". INGEN har godt av kunstig søtstoff og så langt det er mulig bør man styre unna! Sukralose går under dekknavnet E-955. Det er store diskusjoner om sukkerholdige produkter eller sukkerfrie/lettprodukter er bedre/verre enn den andre.
Jeg mener: hold deg unna begge deler og gå for naturlig søtstoff!

Sol på grå dager!

Sol har vært mangelvare de siste månedene på sørlandet. Jeg nyter rekordvinteren og synet av snøen vi har, men merker lengselen etter å kjenne sola varme i ansiktet bli større for hver dag som går. Jeg er inne i en dårlig periode og jeg sov bort de fine dagene med sol vi hadde i forrige uke, men i dag har jeg bestemt meg, jeg skal ta sol! Og det skal jeg fortsette med frem til sola titter frem mellom snøbyger og grå skyer. Har ikke tatt sol siden i vår og har ikke kjent sol på kroppen siden august. På tide med litt D-vitamin iform av solstråler som omdannes til vitamin i huden.

Yes, jeg har nemlig tro på at moderate mengder solarium er godt for både kropp, sjel og ikke minst humøret! 

                                          Se, BLÅ himmel i bakgrunnen!
                                         

Spinatsalat med bla. fersk røbete og peanøttdressing!

Dette er en veganrett, altså uten animalske røtter. Man trenger ikke kjøtt i salaten når man har gode rådvarer. Hvorfor har jeg aldri prøvd peanøttdressing før? Mmm....

                         

Dette hadde jeg i:
♣ 2 gode never fersk spinat
♣ 1 liten røbete, skrelles, kuttes i biter
♣ Kidneybønner
♣ Mais, uten sukker
♣ Ananas, uten sukker
♣ Agurk
♣ "Peanøttdressing"

Peunøttdressingen fant jeg bare på når jeg laget salaten.
Tok 1 god spiseskje peanøttsmør (som forøvrig er knallgod!) og blandet med vann til blandingen ble flytende.
Helles utover salaten, NAM!!!
 Denne inneholder 99,3% peanøtter, resten 0,7% er havsalt.

Har du aldri prøvd rødbete? Da er det på tide nå! Jeg var skeptisk, ante ikke hvordan jeg skulle tilberede den og har derfor unngått å kjøpe rødbete. Her om dagen tok jeg sjansen, det bør du og. Rødbete kan brukes som andre rotgrønnsaker; kokes, dampes, stekes, moses, raspes. Skrell den, kutt den i biter og spis den rå. Smaken er som rotgrønnsaker. Minner litt om gulrøtter og kålrot. og er absolutt ikke så kraftig og sur på smak som de man får kjøpt på glass.

                      MMM....
                      

Rå, økologisk snackbar!

For et par uker siden fikk jeg disse i posten og det tok ikke lang tid før de var testet ut. Førsteinntrykket var ikke bra, men jo mer jeg har spist disse, jo bedre har de blitt og. Ingrediensene er det ingenting å si på, de er rå (ikke varmebehandlet over 42grader) og de er helt uten kunstige tilsetningsstoffer.

Raw Organic Food Bar - Chocolate & Coconut
  

♦ Rå ingredienser
♦ Uten gluten
♦ Uten raffinert sukker
♦ Uten kunstige tilsteningsstoffer
♦ Søtet med naturlige ingredienser som dadler, agavenektar, rosiner og honning
♦ Ingen GMO (genmodifiserte organismer)
♦ Uten soya, peanutter og transfett
USDA Organic



Så, hva mener jêg om disse barene, etter at du har lest alle disse positive setningene ovenfor?
Jeg er overbevist om at disse er et knallgreit mellommåltid eller snacks på farten, men jeg syns derimot ikke de holder mål. I romtempratur blir de veldig klissete og de føles fettete i hender og munn. Dette pga. de ikke har noe "ytterlag" og hovedingrediensen er cashewsmør og det blir naturligvis klissete da. I kjøleskapet blir de bedre, men likevel veldig fettete i munnen. Smaken er god, nøtt og kokos dominerer! Er du ute etter en sjokoladebar med kokossmak er ikke denne idêell, sjokoladesmaken er der knapt. Jeg liker disse, smaken ER god, men da avkjølt. Jeg kommer ikke til å kjøpe disse igjen med det første, nå står resten av familien for tur.

Organic Food Barer kan kjøpes på super-nature.no, eller på Iherb.com, som er mye billigere, selvfølgelig.

                                              Ha en kjempefin dag! :)

En liten skjønnhetsboost?

Jeg har tidligere omtalt "Hugo Naturals-French Lavender Essential Mist" og her kan du lese det jeg skrev. Nå har jeg da prøvd søsteren, med vanilje og søt appelsin og resultatet var positivt. Sjokk? Nei, jeg legger bare inn godbiter til dere! :)

Hugo Naturals -
Vanilla & Sweet Orange Essential Mist


Som søsteren lavendel har jeg blitt helt hekta på denne ôg. Herlig body mist, altså kroppsspray. Lukten er søt vanilje og appelsin, men meg og min kjære syns den minner om pistasj(is). Bruker denne som bodyspray, etter dusj eller om jeg trenger en liten boost eller litt fuktighet til ansiktet. Sprayer den i håret, i ansiktet eller på tøyet. Duften forsvinner fort, dessverre, men ellers er det et knall alternativ til parfyme. Noen vil nok syns den lukter litt for søtt, men ikke jeg :)

Inneholder naturlige ingredienser. I hovedsak er dette utvannet etetriske(rene) oljer i vann. Uten syntetisk alkohol, parabener, parfyme, farge, etc... Anbefales. Liten og praktisk, drøy i bruk og koster rundt 12kr! Har du lyst å bestille den finner du den her.

Hugo Naturals tester IKKE på dyr

Dagens fangst og pakker i posten!

Åh, så moro. To hentelapper i posten i dag. Det store spørsmålet er alltid hvilke pakker det er, og i dag var det en fra CDON og en fra Iherb. Den fra CDON tok bare 4 dager. Veldig raskt må jeg si. Som jeg nevnte tidligere var jeg og min bedre halvdel en tur i byen og...

...dagens fangst ble som følger:

♥ Meridian blåbærsyltetøy:
Uten sukker. Jeg trodde denne var økologisk, men det var den altså ikke og jeg trodde det var denne, menmen...
♥ Danival Ketchup: Økologisk, UTEN sukker eller uheldige søtstoff.
♥ Rismelk/m hasselnøtt og mandel & Rismelk/m vanilje: Påfyll. Disse har jeg skrevet om her og her.

Pakken fra Iherb inneholdt:

♥ Alba Botanica Solkrem: UVA/UVB beskyttelse. Uten parabener og parfyme. Prøvde den på armen og trakk fort inn. Tror denne blir en slager i sommer.
♥ En gratisprøve: wellness formula 2stk. Aner ikke hva det er.
♥ Dessert Essence Hand & BodyLotion: Uten parfyme og parabener. Jeg har 3 av søsknene til denne og kjøpte denne nettopp fordi den er uten parfyme. Greit for gubben og greit til å blande ut for en mildere duft av andre lotions.
♥ Yogi Rooibos tea: Søt ferskensmak. Aldri nok te? Hehe.
♥ Now Foods Raw Cashewnuts: Uten salt. Ubehandlet. Hele. Mmm..... Til cashewmelk, mel og hjemmelaget konfekt.
♥ Now Foods XyliWhite: Tannkrem med Xylitol, men uten fluor. Med natron for hvitere tenner, men dette er ikke til hverdags.

♣ Alba Botanica ♣ Dessert Essence ♣ Now Foods tester IKKE på dyr!

Og pakken fra CDON inneholdt:

♥ Bøkene jeg bestilte fra CDON, her kan du lese det jeg skrev om de da. Kommer ikke til å lese disse ennå. Har andre prioriteringer i bokverdenen først ;)


Ha en fortreffelig aften alle sammen!!!

En nyyydelig lørdag!

Sola skinner fra skyfri himmel, det er snø og kaldt. Det er helg, lørdag og jeg har for en gangs skyld stått opp til et rimelig tidspunkt for å få noe ut av denne helt nydelige dagen!

Meg og min bedre halvdel skal til byen først og fremst for påfyll av levaxin (stoffskiftemedesinen min), men også for en aldri så liten tur innom vinmonopolet. Litt rødvin slår aldri feil her i hus nei. For å komme til vinmonopolet må man gjennom en liten gate innendørs og dêr finner man yndlingsbutikken, "Sans&Smak", så du skal ikke se bortifra at jeg klarer å dra med meg noen godsaker derfra i dag og. 


                                          Ha en alldeles nydelig lørdag, sol eller ikke! 

                                       

Verdens beste kjæreste!

Da jeg skulle krype under teppet i sofaen fant jeg denne boka. Jeg hadde mine mistanker om at han hadde planer om å gi meg denne, men ikke i dag, ikke så uventet. Passer meg helt perfet! Helga er reddet! Dette er virkelig en bok jeg gleder meg til å sette meg ned med og nyte hvert ord og hver linje. Jeg er så takknemlig for at min kjære har forstått det, hvor viktig dette med å endre kostholdet er for meg.

Den grønne supermaten

Av David Sandoval

Litt ironisk satt vi og drakk en supersmoothie da jeg fant boka. Den ble yummi og et bilde kommer selvsagt :)

 

Denne bestod av:
- vann
- frossen spinat
- frosne selvplukne blåbær og bringebær... *himmel*
- banan
- byggress
- rått kakaopulver
- knuste chiafrø
- stevia

Jeg vil anbefale å droppe kakaopulveret og heller ha i acai. Rett og slett fordi den var kraftig nok.

Anbefaling til lesehester..

Nå er det helg og hva er vel ikke bedre enn å starte med et lite økonomisk tips? ;)

Jeg syns bøker er dyrt i Norge, altfor dyrt. Hvis jeg derimot skal kjøpe bøker vil jeg at de skal være billigst mulig og jeg har derfor sjekket noen sider for å finne de billigste og jeg anbefaler deg derfor å ta en titt nedenfor:

www.cdon.com - Er ikke billigst på bøker til ordinær pris, men de har mange bra tilbud og disse tilbudene er verdt å sjekke ut! Cdon stikker seg godt ut når de kommer med sine fantastiske tilbud. Cdon har mellomlager i Oslo, men sender egentlig fra Sverige, men ikke bry deg om det, det er IKKE toll og moms på pakkene du bestiller fra CDON, kjempegreit! Frakten er på 29,-.

www.capris.no - Denne siden har masse billige bøker. Utenom kuppene på CDON er capris helt klart nr.2 med sine gode priser. Frakten er 19,- og så vidt jeg har forstått trenger man ikke tenke på toll eller moms her heller. Absolutt verdt en sjekk.

Jeg sammenliknet noen priser for dere, sjekk det ut:
             
Foto: capris.no

Den grønne supermaten:
capris.no:           288,-
cdon.com:          288,-
bokkilden.no:      329,-
haugenbok.no:    329,-

10år yngre på 10 uker:
capris.no:           305,-
cdon.com:          305,-
bokkilden.no:      349,-
haugenbok.no:    349,-

Sprouts guide:
capris.no:            87,-
cdon.com:         109,-
bokkilden.no:     138,-
haugenbok.no:    ----

The Secret (på norsk):
capris.no:           129,-
cdon.com:          291,-
bokkilden.no:      342,-
haugenbok.no:  salg: 189,-

Ønsker deg en riktig Goood Helg!

Smooth sjokodrink!

Når søtsuget melder seg hos meg er det ikke noe annet som kan dempe det enn en skikkelig sjokoladedrink. Jeg er en sjokomoms og jeg mener en dag ikke helt er den samme uten, nettopp, sjokolade! Den trenger ikke nødvendigvis være usunn selvom den smaker sjokolade og er søt. Nupe! Denne drinken er proppet med godsaker for både kropp og sjel!

Oppskrift:
- 2dl mandelmelk
- 1dl rismelk/m mandel&hasselnøtt
- 1dl vann
- 1ss knuste chiafrø
- 2ss rått kakaopulver
- 1stor ss mandelmel
- 1/3 banan
- Stevia
- Blend, svisj, finish!

   NAM!
   

Bøker på vei :)

Bestilte noen kjempebillige bøker på cdon.com og nå gleder jeg meg til de kommer i posten. Jeg har bursdag om et par uker og da ønsker jeg meg litt dyrere bøker, men inntil den tid var det moro med supersalg på nettet!

Super-MAT

Har ikke de store forventningene til denne boka, men regner med jeg kanskje kan lære litt nytt og nyttig om den vanilge "norske" supermaten. Den var superbillig, 69,-. Her kan du lese mer om den.

Yoga - øvelser for inspirasjon og velvære

Har alltid ønsket å lære meg litt yoga og har en periode også meditert litt. Jeg håper denne boken vil lære meg litt yoga og gi meg inspirasjon til å gjøre dette daglig. Kjempebillig, 39,-. Les mer her.

Sunn og sterk RYGG

Denne boka er nok egentlig ganske viktig for meg. Jeg har dårlig rygg i "genene" og sliter med vond rygg og nakke/skuldersmerter. Dette kommer nok av kombinasjonen ME og det stillesittende livet jeg lever. Da jeg trente aktivt, mye, hadde jeg aldri vondt i ryggen. Aldri! Jeg håper denne boka kan hjelpe meg å bygge opp ryggen med øvelser jeg kan gjøre hjemme, forsiktig og i mitt tempo. Billig denne også, 49,-. Les mer her.

Bildene er tatt fra cdon.com

Chiafrø - planterikets beste kilde til omega 3

Syns du tran smaker vondt og du mener du spiser for lite fet fisk i løpet av uka? 2ss chiafrø inneholder mer omega 3 enn et helt stykke laks. Høres det forlokkende ut? Da burde du lese mer.



Chiafrø inneholder spesielt store mender kalsium, omega 3,  antioksidanter, proteiner og fiber.
Innhold av omega 3 i:
-
Chiafrø: 62,3%
- Linfrø: 54,6%
- Gresskarkjerner: 15%
- Soyabønner: 15%
- Valnøtter: 5%
Som du ser ovenfor har også linfrø store mengder omega 3, men...

Fordeler med chiafrø fremfor linfrø:
Chiafrø kan lagres mye lengre uten å harskne.
Chiafrø er lettere å fordøye.
Chiafrø inneholder mer omega 3, fiber, kalsium og protein enn linfrø.



2ss chiafrø daglig vil gi deg:
♥ Mer omega 3 enn du ville fått gjenom et stykke laks. (5g vs 3g i laks).
♥ 200mg kalsium. (Tilsvarer 1/4 av anbefalt daglig dose eller 1 glass melk). Her skriver dog sanabona.no at det er 205 mg kalsium pr.100g chiafrø, men de fleste utenlandske sider viser at dette er feil.
♥ 7gram fiber, noe vi absolutt bør bli flinkere til å spise.
♥ 4g fullverdig protein
♥ God fordøyelse. Chiafrø, som linfrø og loppefrø, får et gelêaktig lag i kontakt med væske og svulmer opp. Ved diarè suger de opp overskudd av væske i tarmene. Ved hard mage presser de på tarmene da de vokser mange ganger sin egen størrelse og det gjør det lettere å komme på toalettet.
♥ Metthetsfølelse. Da frøene vokser mange ganger sin egen størrelse.
♥ En god dose antioksidanter. Chiafrø inneholder mer antioksidanter enn blåbær.

Bruk Chiafrø som du ville brukt alle andre frø! - I bakeverk, smoothies, på frokostblandingen, i yoghurten, i gryta, det du vil. De burde likevel knuses, for å få mest mulig av omegaen!
De smaker ikke mye, men smaken er god.

Kildene mine, og mer informasjon om Chiafrø finner du her og her.

Treg mage? Bruk loppefrø

Psyllium, som også kalles "Loppefrø" kan du også få som fibertilskudd (psyllium husk), da er skallet av frøet brukt  for det er her fiberet ligger. Jeg derimot, jeg kjøpte loppefrø og jeg anbefaler alle med til tider treg mage om å kjøpe dette.

          Loppefrø:
             

♦ 1-3ts skylles, legges så i vann i 10 minutter, drikkes. Kan gjentas i løpet av dagen ved behov.
♦ Ved løs mage/diarê kan man også ta loppefrø. Loppefrøene suger nemlig til seg væske i tarmene og vil normalisere tja, kall det væskebalansen...
♦ Dette er en helt mild og naturlig måte å få fart på tarmene, det gir ingen bivirkninger, men det er viktig å drikke nok vann.
♦ Loppefrø inneholder vannløselig fiber, de suger til seg væske og danner en gelêaktig hinne. Frøene vokser opptil 20 ganger sin opprinnelige størrelse og dette gir metthetsfølelse.
♦ Kan brukes sammen med gjærbakst, i kontakt med vann blir frøene gelêaktige og gjør gjærbaksten saftig og det gir fiber. Mange bruker loppefrø i brøddeigen.

Rismelk med hasselnøtt og mandel

I dag fikk jeg prøvd rismelken jeg kjøpte forrige uke og dette var godsaker! Denne melken er søt og passer nok fint i dessertoppskrifter. Jeg kommer til å bruke den i te og i smoothies.

Rice Dream - Hazelnut & Almond


♦ Gluten-og laktosefri.
♦ 100% naturlige og økologisk dyrkede ingredienser (inneholder: vann, ris, hasselnøtter, solsikkeolje, mandler, bygg, vanilje og havsalt).
♦ Uten tilsatt sukker, men inneholder naturlige sukker.
♦ Kan fint brukes av vegetarianere og veganere.
♦ Lavt fettinnhold og den er kolesterolfri.
♦ Fargen er som på bildet, lukten er hasselnøtt,smaken er karamellaktig og ettersmaken er nøtter. Helt nydelig!-men søt!

Her kan du lese om søsteren, rismelk med vanilje.






Testdrikk med rismelken
♦ 2dl rismelk/m hasselnøtt og mandel
♦ 1dl vann
♦ 1ss rått kakaopulver
♦ 1ss knuste chiafrø (2g omega3)
♦ 3ss mandelmel
Blend, svisj, finish! 
 



"Massen" er bare mandelmelet som eser ut i væske, blir litt som havregryn når det har ligget litt i vann! Godt :)

Hvordan spire frø, trinn for trinn

Jeg tenkte jeg skulle vise deg hvordan du kan spire frø uten spireglass, spireposer, spirebrett osv. Så lenge du har frø (eller bønner og linser) tror jeg nesten helt sikkert du kan finne utstyret i skuffer og skap hjemme.

Du trenger:
1 norgesglass/syltetøyglass
1 hårstrikk
1 dametrømpe/sokk
Frø, bønner, linser - det du vil spire :)

Glasset jeg bruker er et spireglass, med gitter i lokket, jeg har kjøpt det her.
♦ Nå tar jeg av lokket for å vise dere hvordan man spirer med vanlige glass.


♦ Klipp av foten på strømpen (det trenger du ikke om du har sokk)
♦ Ta mengden frø (det du skal spire) oppi glasset du bruker, hell i vann.
♦ Tre på strømpen, og ta på strikket, som bildet under.
♦ Pass på at strikket ikke er for løst rundt glasset, er det det, knytt en knute på strikket.


♦ Hell ut vannet. Dette kan du gjenta et par ganger, men du trenger ikke ta av strømpen.
♦ Det du gjorde nå var å skylle frøene, det er veldig viktig. For å fjerne bitterheter. (igjen: dette gjelder uansett hva du skal spire) Dette kommer du til å gjøre mange ganger de neste dagene.


♦ Hell på nytt, friskt vann, minst tre ganger så mye som mengden du bruker. Det er viktig at du ikke tar for lite vann, frøene/bønnene/linsene/nøttene vokser mye(!!!).
♦ Settes mørkt i 8-12 timer.


Etter 8-12timer:
Det gromsete vannet helles ut. (Dette er superfood for potteplantene, de setter stor pris på litt av dette).
♦ Hell på nytt, ferskt vann, rist litt på glasset.
♦ Hell av vannet igjen. Gjenta dette et par ganger til vannet ikke lengre er grumsete.
    

La vannet renne godt av.
♦ Det du gjorde nå var å skylle spirene, det er akkurat det samme du skal gjøre når du vanner de.


Settes skrått inntil noe, så vannet kan renne ut.
♦ Settes i et mørkt rom.


♦ Etter ca 12 timer skal de vannes igjen og akkurat samme prosses som ovenfor. 
Dette gjentas ca 2 ganger daglig til spirene er ferdig, det er dog forskjellig spiringstid på de fleste frø, linser og bønner.  

HER kan du se hvordan spirene skal se ut (ca.) dag for dag...

VIKTIG: Det viktigste er at det ikke er vått, men fuktig. Ikke vann hvis det ser ut som det er fuktig nok i glasset. Jeg har aldri trengt å vanne mer enn 2 ganger om dagen, morgen og kveld. Vær nøye med å helle ut det meste av vannet når de vannes og det er viktig at glasset står skrått, slik at resten av vannet kan renne ut.

Etter 4 dager (tok mine) settes spirene lyst (hvis de har blader). Da danner de klorofyll og blir fine og grønne. Ta av strømpen, skyll spirene godt og fjern frø som ikke har spiret (disse synker som regel til bunnen).

Anbefaling: Herlig håndsåpe!

Dette er en fantastisk håndsåpe. Jeg elsker den, samboeren elsker den, gjestene elsker den. Lukta er himmelsk, såpa gjør hendene rene og myke uten å tørke de ut. Dette er virkelig en god håndsåpe!

Avalon Organics - Glycerin Hand Soap - Lavender
                     

Litt om denne såpa:
Uten kunstig farge og syntetisk duft
Ingen parabener
Inneholder E vitamin, essensielle oljer og organisk dyrkede ingredienser
Fuktighetsgivende glyserin
Avalon Organics støtter bærekraftig landbruk
Ingen animalske ingredienser
♦ Lukten er ekte, lavendel. Etterlater hendene myke og rene.
♣ Avalon Organics tester ikke på dyr!

Kjøpes på Iherb.com, HER finner du Iherb¨s utvalg av Avalon Organics-produkter.

                                

Irish Cream Tea

Dette er for meg helt perfekt! En te som erstatter "Irish cream kaffe". Det må sies med en gang at denne smakte fælt uten mandelmelk (med vanilje og stevia). Det var to vidt forskjellige opplevelser. Jeg har ikke prøvd med andre typer melk eller nøttemelk, men har du tilgang til mandelmelk anbefales denne på det aller varmeste!

                     Kjøpes HER    

"Irish Cream" er en sort te med kakao og aroma. Smaken er kremete og kakaokaramellaktig og helt nydelig med mandelmelk. Mandelmelken gjør teen mer fyldig, gir nøttesmak og den blir ikke så kvalmende og falsk på smak som den gjør uten melken. I tillegg smaker den like godt kald! Dette er en te jeg skal prøve meg litt frem med. Kanskje en liten ts rått kakaopulver utrørt med litt soyakrem og kakaonibs på toppen kan få gjestene mine til å falle pladask. Lov å håpe. Har du ikke tilgang til mandelmelk har jeg en annen, liknende god-te på lager :)

                                      Mmm....
                                     

Pakker!!!

Alltid like moro! Iherb igjen, selvfølgelig. Handler foreløpig det meste der. Prisen er vell uslålig og servicen er knallbra. Men jeg har likevel planer om å bestille noe småtteri på noen norske sider, da slipper man å tenke på 200,- grensen, som til tider kan være vanvittig irriterende. Her er innholdet i de to pakkene som kom i dag, forøvrig bestilt for 13 dager siden.

Pakke 1:


Påfyll pakke dette..
♦ Personna Razor Blades: Barberblader. 3 blader. Vi er fornøyd med disse.
♦ Spirulina: 180stk, 500mg. Disse tas daglig. Storforbruk!
♦ Chlorella: 120stk, 1000mg. Disse tas også daglig. Storforbruk!
♦ Hugo Naturals Mist: Spray med essensielle oljer av vanilje og appelsin.

Pakke 2:


♦ Rå, økologisk, sjokolade/kokos-barer: Gleder meg til å teste disse.
♦ Hugo Naturals Lavender Mist: Denne har jeg skrevet om før og skal ha den på soverommet og spraye på puta, sengetøyet ol. etter behov. Den andre står i stua.
♦ Yogi - Grønn te/m blåbær "slim life": Ikke noe slankegreier, men dette var faktisk den første grønne teen jeg likte. Kommer omtale etterhvert da.
♦ Rå, chia frø: Masse omega 3, det liker vi og spesielt når frøene er ubehandlet! Også en god fiberkilde.

Kommer nok til å skrive omtale om flere av disse produktene :)

Jeg har en gladmelding!

Jeg er et skritt nærmere en friskere hverdag! Dette er ganske utrolig egentlig.

Som veldig mange andre har jeg slitt med dårlig immunforsvar etter at kyssesyka tok knekken på mitt daværende usedvanlige gode immunforsvar. Jeg har årlig etter kyssesyka hatt 4-6 luftveisinfeksjoner, tilsvarende forskjølelser og kom selvfølgelig aldri forbi den årlige sesonginfluensaen. Jeg trenger ikke gå lengre tilbake enn til i sommer. Jeg var stort sett syk hele sommeren, hostet ekle klumper og trodde en periode jeg hadde klart å få lungebetennelse. I august var jeg sikker på jeg hadde klart å få "svineinfluensaen" og slo meg til ro med det da alle andre stresset beina av seg for å få kloa i vaksine.

Jeg valgte med andre ord å stå over "svineinfluensavaksinen" og det er det mange grunner til, men jeg mener spesielt at hvis man skal bygge opp et bedre immunforsvar nytter det ikke gå rundt grøten. Folk lå som døde fluer hele høsten, syns jeg. "Alle" var jo syke. Influensa, forskjølelse og spysyka. Jeg derimot, jeg har ikke hatt en luftveisinfeksjon engang! Jeg har faktisk ikke vært syk på 6måneder og det er ny rekord. 

Grunnen til at jeg har funnet ut at dette er et steg i riktig retning er rett og slett fordi typen dro med seg hjem en forskjølelse her om dagen. Det slår aldri feil: ên dag etter er det min tur. Ikke denne ganga! Jeg har ikke blitt smittet! Jeg velger å tro at mine daglige, grønne tilskudd og superalgene spirulina og chlorella har klart å reparere litt av det ødelagte immunforsvaret.

Okei, så blir jeg sikkert syk om et par dager, kun fordi jeg har skrevet dette innlegget, men jeg har likevel ikke vært syk på et halvt år og det er likevel ny rekord!  EDIT 12.mars: NEI, jeg ble ikke syk og har fortsatt ikke vært det :)

                                                Jeg ønsker deg en fantastisk fin kveld!
                                             
Me, myself and I

Jeg trodde aldri jeg kom til å si dette:

Jeg elsker spinat! Jeg har, som veldig mange andre, innbildt meg at spinat smaker fælt. Min grunn er rett og slett "Toro¨s kremet spinatsuppe". Etter at jeg smakte den suppen trodde jeg spinat var fæl på smak, der tok jeg feil! Det var nok suppen og alle ingrediensene til Toro som var grusomme, spinat smaker nemlig herlig og kan ikke sammenliknes med den suppa!

Jeg har lenge hatt lyst til å kjøpe spinat, men da fersk og ikke frossen siden jeg (trodde) jeg ikke likte det. Fersk spinat er ên av veldig mange grønnsaker nærbutikken vår ikke har, men i går var jeg altså på "Ultra" og der hadde de. Grunnen til at jeg har hatt så lyst til å like spinat er ganske grei...

Spinat:
♦ Inneholder mye antioksidanter,-vitamin C, vitamin E.
♦ Er også veldig rik på folsyre, kalsium, kalium, betakaroten, vitamin K, og litt jern,
♦ Men for å få utbytte av jern i spinat bør man spise spinat sammen med matvarer rike på c-vitamin.
♦ Litt tørr spinat kan få tilbake sprøheten ved å legges i kaldt vann før tilberedning.
♦ Kan fryses som den er eller forvelles og så fryses ned.
♦ Mange studier tyder på at de som spiser regelmessig spinat har mye mindre fare for kreft.
♦ Jeg- syns smaken er mild og minner om avokado.
♦ Spinat inneholder store mengder oksalsyre som er kjent for å binde med seg kalsium fra kroppen, derfor kan det være lurt å unngå store mengder rå spinat og heller forvelle den lett. Små barn skal heller ikke ha veldig mye spinat pga. oksalsyren. 
♦ Spinat inneholder nitrat som ondannes til nitritt ved oppvarming og spinat bør derfor ikke varmes opp flere ganger. Det samme gjelder brennesle. Jo mer varmebehandling, jo mer nitritt dannes.

     Enkel spinattest:
    
     1 potet kokes
     2 never spinat
     1 ss kokosolje pure
     Himalayasalt
     - Blendes når potetene er kokt! Mm...

    

Gårsdagens fangst!

I går var jeg med bestevvenninna mi på Sørlandssenteret og fikk handlet noen godsaker. Jeg merket tidlig at jeg var sliten og hadde lite energi, men vi hadde allerede avlyst forrige møte. Vi møtes ikke ofte og jeg trodde det skulle gå fint, men jeg tok feil og var helt gåen i hele går. Hadde feber noe som resulterte i nattesvetting og 18timers søvn i natt. Beklager derfor for ingen blogging i går, men sånn er det med M.E. Men her er jeg igjen og jeg har tenkt å dele gårsdagens helsekost-kjøp med dere!
 
                     

Naturata Buljong: Økologisk, gjærfri-grønnsaksbuljong. Alle ingrediensene er fra økologisk landbruk. Jeg kjøpte denne på "Ultra" og den kostet rundt 45,-. Det er billig og denne anbefales til alle som bruker buljong. Denne boksen gir 10liter.

Mørk Tahini: Rett og slett knuste sesamfrø/m skall. Ingen andre ingredienser. "Lys Tahini" er uten skallene. Brukes på samme måte som peanuttsmør. Smaken er sær, men skal prøve meg frem.

Hvite Bønner: Økologiske. Jeg elsker hvite bønner. Ulempen er at de skal ligge i bløt over natten, så koke en evighet, men verdt det :)

Loppefrø: Også kjent som "Psyllium Husk". 1ts i vann i 10minutter, drikkes og gir fart på tarmsystemet. Brukes ved treg mage og er helt uten bivirkninger.

Alfalfa Frø: Til spiring. Økologiske. Jeg er kjempefornøyd med "Helios" sine alfalfafrø. Kalles også "Lucernefrø".

Sukrin-Melis: Erytritol. Knust sukrin. Brukes som vanlig melis. Har naturlig 0 kalorier da det er en sukkeralkohol og blir ikke tatt opp i kroppen. Påvirker ikke blodsukkeret og anbefales ved diabetes. Dette er ikke et kjemisk fremstilt søtningsstoff, det er naturlig fra naturens side. Kommer tilbake til sukrin.

                            Håper du har hatt en fin dag og får en fortsatt fin kveld :)

Creamy grønnsaksuppe uten bla. kjøtt, laktose og gluten.

Det er snøstorm på sørlandet og jeg kjenner med en gang at suppesuget melder seg. Jeg finner frem de grønnsakene kjøleskapet har å by på og jeg setter i gang. Som du ser i ingrediensene jeg har brukt inneholder denne suppa ikke, kjøtt, laktose, gluten, egg, soya og det er en vegansuppe. Det er ikke dermed sagt den er vond, åh, laaangt ifra!

For å få den creamykonsistensen jeg mener denne suppa har, har jeg brukt oppskriften jeg fant på Ninan's blogg. Jeg har tatt steget et skritt lengre og tilsatte brokkoli, siden suppa inneholder mest brokkoli. Har du ikke brokkoli kan du fint kun bruke potet. Vil du ha en annen smak i, bruk gulrot. Jeg må si tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss. Jeg har nemlig mange idêer med den som grunnoppskrift og hadde aldri i verden funnet ut av den blandingen selv :)

Om du vil følge oppskriften, trenger du:
♦ 1 potet
♦ 1 gulrot
♦ Litt kålrot
♦ 1 Løk
♦ 2 Hvitløksfedd
♦ 500g brokkoli
♦ 2-3ss kokosolje + til bruning
♦ 1stk buljongterning
♦ 1ss jyttemel
♦ Kidneybønner
♦ Salt med Himalayasalt etter smak

♦ Forkok 1 potet og litt brokkoli. La vannet være igjen i gryta og sett til sides.

♦ Brun løk og hvitløk i ei gryte med kokosolje


♦ Tilsett litt ferdigutblanda grønnsaksbuljong i vann ca 5dl, spe med mel.
(Jeg brukte 1 stor spiseskje med jyttemel) Bruk det glutenfrie/melet du normalt bruker.
Bland i resten av grønnsaksbuljongen.


♦ Hiv nå den ferdigkokte poteten, brokkolien og 2-3ss kokosolje oppi blenderen/kjøkkenmaskinen.
Bruk mer vann om den er for tykk. Denne blandingen vil nå være creamy og er fint en suppe i seg selv, very good! Salt og pepre som du vil..
  

♦ Tilsett blandingen i suppa, rør og hell over ønskede grønnsaker.
(Jeg brukte ca 400g brokkoli, 1stor gulrot og kålrot) Bruk det du vil. Kok til suppa er ferdig!
Jeg tilsatte kidneybønner når suppa var ferdigkokt, for å få litt ekstra proteiner. Det trenger du selvfølgelig ikke:)
  

               Husk: det som er så greit med suppe er at du lager den etter de ingrediensene du har!

                                 
                                                                  Velbekomme!

Grønn te/m ananas og fersken!

Jeg nevnte for noen dager siden at denne lukter helt fantastisk, det gjør den alstå! En tropisk blanding av grønn te, ananas, fersken, jorbær, solsikkeblomst og aroma. Jeg kunne bokstavelig talt satt en skål med denne teen på stuebordet og ville hatt noe godis å sniffe på hele kvelden! Lukten er kraftig, men smaken er mild og søt tropisk.

Bruk aldri kokende vann og la aldri grønn te trekke for lenge, maks 4min. Grønn te blir fort bittert og det smaker forferdelig.

     
                                                               Slik ser teen ut, med biter av ananas, fersken og jordbær.


Denne teen anbefales på det varmeste, kan kjøpes her!                  Ha en fin tirsdag :)

Mandelkuler med rått sjokoladetrekk!

En ny dose mandelmelk ble laget i går kveld, noe som betyr en ny dose mandelmasse til overs. Forrige gang ble det mandelmel derfor trenger jeg ikke det nå. Denne gangen blir det "marsipan". Jeg gjorde som forrige gang: Tørket mandelmassen på 80grader med varmluft i ca 3timer og lot det stå i ovnen resten av natten. Blendet ikke mandlene etter det, da ville det blitt mandelmel. Dette er veldig ca.mål, jeg bruker ikke oppskrift og smaker meg til riktig konsistens og sødme.

Mandelkulene:
♦ Bland mandelmasse ♦ 2ss mandelmel ♦ 1ss rått kakaopulver ♦ Litt agavenektar ♦ Stevia ♦ Vann

ANBEFALES: (Hadde jeg hatt sukrin hadde jeg malt det til melis og laget marsipan slik: mandler, melis, agavenektar). Sukrin hadde jeg altså ikke og måtte derfor improvisere litt for å få massen til å holdes sammen. Overnevnte blanding gikk til slutt an å forme til noen rare kuler, men har du sukrinmelis eller sukrin, -bruk det!

Rått sjokoladetrekk:
♦ Smelt ca 3 ss rått kakaofett ♦ 1 ss kokosolje i varmt vann. (ikke over 40grader).
♦ Tilsett ca 2 ss agavenektar/yacon/honning ♦ 1 ss carob ♦ 4 ss rått kakaopulver ♦ Stevia
(Tommelfingerregelen er 1del kakaofett til 2 deler kakaopulver).

Rull mandelkulene i sjokoladen. Settes kaldt.

Left Overs Raw Choco:
Det skal ikke sløses med dyrebar kakao! ♦ Hakk nøtter etter ønske og hiv oppi sjokoladen. Pittelittitt himalayasalt er veldig godt i sjokolade med nøtter..Hell i former, settes kaldt. 

      Mandelmassen klar til å bli skvist sammen til rare kuler som du ser her ;)
       
Rått kakaofett og kokosolje            Sjokoladesaus                              Mandelkule får sjokoladetrekk
  
   Mandelkulene med nytrukket sjokolade            LeftOvers: Nøttestjerner
    
                                        Klare til å nytes!
                                       
                                        Foto: Mjuuugly selvfølgelig

Hvis noen lurer på hvor jeg kjøpte stjerneformen, var det i denne butikken, de har nettbutikk, men det ser dessverre ikke ut som de har det settet jeg kjøpte. Veldig praktisk hvertfall!

Mandelkulene smakte fantastisk, men ble litt tørre. Skulle hatt sukrinmelis, men det kommer! :) Restesjokoladen var nydelig. Det blir den alltid. Veldig enkelt. Med kakaofett, kakaopulver og honning kan du faktisk lage nydelig sjokolade. Tillsett tørket frukt, nøtter eller frø etter ønske.. Dette er sjokolade som ikke kan sammenliknes med "vanlig" sjokolade. Denne er fyldig og kraftig, full av næring, energi, livsglede og ekte kakao av beste kvalitet!

USDA - organic

Du har kanskje sett noen produkter være merket med "USDA-organic"? Du har kanskje tenkt at det har noe med økologiske dyrkede ingredienser, men hva betyr egentlig dette merket?


Produkter med dette merket: skal inneholde minst 95% økologiske ingredienser produsert uten syntetisk gjødsel og sprøytemiddel, og de skal være dyrket på bærekraftig og økovennlige metoder. USDA tillater 5% syntetiske ingredienser eller ingredienser som ikke finnes i økologisk form, som salt og vann.

USDA produkter inneholder ikke: genetisk modifiserte organismer (GMO), syntetiske farger og dufter. Produktene skal være uten ingredienser som kommer fra hogst av sjeldne planter og trær, og være uten nanoteknologi.

Ikke noe lureri: Statlige inspektører i USA undersøker frølagring, økologisk fremstillingsmetoder og konserveringsmidler for å bekrefte at produktet er økologisk. Produkter som selges med økologisk etikett uten å være produsert i tråd med USDA's nasjonale krav for økologisk standard kan belage seg på en bot opptil $11 000.

                         Med andre ord, se etter dette merket de gangene du har muligheten! 




Kategorier


Photobucket



Instagram

hits