Tilbake til hovedside

Fruktsalat med sunn og god raw sjokoladesaus!

WOW, her er det skikkelig vinter nå. Vi har godt over en meter snø ute og inngangsdøren til leiligheten vår er bokstavelig talt snødd inne. Jeg er en av de få som nyter snøen og koser meg under myke pledd med godt og varmt å drikke. Av og til har jeg også energi og overskudd til å hoppe og sprette rundt i snøen som en liten unge. Med snøstorm utenfor er det ingenting som minner om at våren er rundt hjørnet, men det er ikke så mye som skal til, - for med en fruktsalat som denne får dere virkelig tankene tilbake til sommer, sol og varme. Bon appetit!

En fruktsalat som denne ser lekker og luksuriøs ut og kan godt serveres i finere selskap. Server da fruktsalaten i coctailglass eller andre fine glass med stett. Prikken over i'en til denne fruktsalaten må være ei kule med hjemmlaget raw vaniljeis. For meg holder det å spise den med sjokoladessaus og hampfrø!
FRUKTSALAT MED RAW SJOKOLADESAUS TIL TO PERSONER:
♦ 1/2 granateple
♦ 1/4 ananas
♦ 1/2 appelsin
♦ 1/2 blodappelsin / rød appelsin
♦ 1/2 eple
♦ 1/2 banan 
♦ 1 kiwi
♦ 2 ss hampfrø - les mer om hamp HER!
RAW SJOKOLADESAUS:
♦ 3 ss raw yaconsirup
♦ 2 ss raw kakaopulver
♦ 1 ts raw carobpulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts vaniljepulver

Det er en fordel at yaconsirupen er romtemperert når den skal røres sammen med de andre ingrediensene. Bortsett fra det er det bare å kutte opp frukt, blande ingrediensene til sausen, helle den deilige sjokoladesausen over frukten og strø litt hampfrø over til slutt.

Dere velger selvsagt selv hvilken sirup dere vil bruke, men jeg er storforbruker av yaconsirup. Yaconsirupen jeg bruker når jeg lager raw food er denne som jeg bestiller fra Gojiking/VitaMe. Yaconsirup er rik og fruktig på smak, har lav GI og inneholder mye inulin som er mat for de gode tarmbakteriene våre. Med andre ord er yaconsirup gunstig for fordøelsen vår! Jeg elsker rett og slett yaconsirup. En annen yaconsirup, som ikke er raw, men som smaker godt er denne fra iHerb. :)

#kosthold #vegan #vegansk #mat #dessert #oppskrift #frukt #fruktsalat #sunt #sunn #sukkerfri #sukkerfritt #sunn #sunt #suntoggodt #rawfood #raw #superfood #supermat #iherb #rawsjokolade #sjokoladesaus #vektklubb #slanking #inspirasjon #foto

Fudgy mandelkarameller!

Denne oppskriften skulle dere fått i desember, men slik ble det aldri, og siden vi bare er i januar tenker jeg det er fint å dele den med dere nå. Disse mandelkaramellene er myke og deilige, og de smelter i munnen akkurat slik fudge skal gjøre. Mandelkaramellene er laget på utradisjonelt vis og er helt uten smør, sukker og fløte, men konsistensen er nesten helt den samme som fudge og avkjølte blir de faste og fine i konistens og trenger ikke sjokoladetrekk for å holde en fin form.

VIKTIG! Til denne oppskriften vil dere trenge basen til min hvite sjokolade - oppskriften finner dere HER!Oppskrift til et "dusin" fudgy mandelkarameller:
♦ 1/2 dl flytende hvit sjokolade
♦ 2 dl mandelmel - jeg anbefaler skoldet
♦ 3 ss kokossukker / palmesukker
♦ 2 ss yacconsirup
♦ 10 dråper english toffee
♦ Hjemmelaget raw overtrekksjokolade

- Start med å lage den hvite sjokoladen.
- Blend aalle ingrediensene i en foodprosessor til alt er godt blandet, eventuelt kan dere gjøre dette med hendene, men da må dere forvente mye graps.
- Form mandelkaramellen til en ball. Nå vil den skille ut overflødig fett fra kakaosmøret i den hvite sjokoladen. Jeg tørket bort dette med et tørkepapir.
- Når det meste av det overflødige fettet er tørket bort kjevlet eg ut deigen, skjærte mandelkaramellen i passelige små biter og la de i fryseboksen. Deretter dyppet jeg mandelkaramellene i sokolade og pyntet med glitter fra wilton (ikke sukkerfritt).
- Skal de fudgy mandelkaramellene serveres i romtemperatur anbefaler jeg å dyppe de i hemmelaget sjokolade. Vil dere derimot ha de stående i kjøleskapet eller avkjølt er det ikke noe problem å droppe sjokoladen, men de blir best med sjokolade. Alt blir bedre med sjokolade.... ;)Husker dere forresten jeg skrev at mitt gamle favorittobjektiv var ødelagt? Og at jeg skrev denne smiskeerlæringen til min kjære:  " Jørgen, du vet det f1,8mm objektivet jeg bruker hele tiden? Det er ødelagt, og det vet du jo for det var du som ødela det første gang. Men nå er det slik at det ikke funker i det hele tatt og jeg tenkte at siden det er desember og det nærmer seg jul og du fikk lønning i går, ja, så tenkte jeg at jeg kanskje kunne oppgradere til f1,4mm... Ja, siden jeg likevel må ha nytt vet du, og ja, siden det er desember og snart jul, og fordi jeg virkelig trenger det objetivet.... Dessuten! Jeg er jo syk og i følge deg er det du som har smittet meg. Min helg har vært tilbragt under dyna og med hodet i toalettskåla, eller med andre ord, - jeg har ikke brukt ei krone denne helgen! ..... " 
Vel, lille julaften kjøpte jeg meg det og jeg er mildt sagt meget fornøyd! *Happyface* 

Easy peasy tomatsuppe til travle dager!

Riktig godt nyttår alle sammen! Jeg håper starten på det nye året har vært fint for dere, og at 2014 blir et fantastisk godt og minnerikt år for dere alle! Jeg vil starte året med en oppskrift på en deilig suppe som er superrask å lage, men som smaker deilig. Her har regnet høljet uendelig ned i hele desember og januar, aldri før har det regnet så mye som dette, og for å være ærlig: NÅ ER DET NOK! En rykende varm og smaksfull suppe er det eneste som hjelper humøret på slike dager. Her får dere oppskriften. 

Suppa er klar til servering på 15 minutter:


Oppskrift til ca 2 liter tomatsuppe:
♦ 1,6 kg = 4 bokser hakket tomater - velg gode tomater!
♦ 4 dl kokosmelk / eller annen melk
♦ 1 gul løk
♦ 2 fedd hvitløk
♦ 1 rød chili
♦ 1 bit fersk ingefær = ca 1cmx0,5cm
♦ Kokosolje 
♦ 2 stk gulerøtter = 200 gram
♦ 1 bit sellerirot = 200 gram 
♦ 1 ts sukrin *
♦ 1 ts salt
♦ 1 ts italien seasoning eller oregano
♦ 1 ts smoked paprika (valgfritt, men godt krydder som anbefales)
♦ Ca 1/3 ts nymalt pepper
Forslag til tilbehør: Kokte økologiske egg og brun ris macaroni.

* Dere vil trenge litt mer sødme hvis tomatene dere bruker er syrlige. Smak dere frem underveis! 

- Start med å finhakke, løk, hvitløk, chili og ingefær. Fres gyllen i litt kokosolje.
- Rasp gulerøtter og sellerirot og tilsett alle de andre ingrediensene til suppa. Kok i 10 minutter.
- Sett på vann til egg og pasta og kok dette i ca 8 minutter.
- Når suppa er ferdig kan den kjøres med stavmikser for en ekstra fin og jevn suppe, men dette er ikke nødvendig om dere ikke har stavmikser.
Suppa kan fint fryses ned! 

Kategorier


PhotobucketInstagram

hits