Tilbake til hovedside

Luksusfrokost: Glutenfri panneKAKE!

... Eller pannekaketårn! Åh, som jeg elsker slike morgener som denne da jeg våknet og hadde energi til å lage en skikkelig luksusfrokost til min kjære og meg selv. Det er ikke til å stikke under stol at å starte dagen med en slik kake er en luksusfrokost, - i hvert fall for meg som bruker 5 timer på å våkne! Dette er en stor porsjon og restene egner seg veldig bra til lunsj og kveldsmat. Pannekakene metter godt og hvilket tilbehør man vil ha velger man helt selv, men min favoritt er rørte bær, yaconsirup, hakka nøtter og fersk frukt/bær. Pannekakene er ikke søte så derfor egner et søtt tilbehør seg godt til disse pannekakene :)

     
Oppskriften gir 5-7 pannekaker:
♦ 1 egg fra økologisk, frittgående høner
♦ 1 dl fettredusert mandelmel - ikke "vanlig" mandelmel. Kjøpes på helsekost.
♦ 1 dl glutenfri melblanding - hvilken som helst funker. Jeg brukte DENNE.
♦ 1,5 dl økologisk kokosmelk / evt. annen væske
♦ 1 dl vann / evt. annen væske 
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Økologisk meierismør eller olje til steking 
- Bland det tørre godt sammen. 
- Rør inn egg og væske. Se an væskemengden litt, pannekakerøra skal være tykk! 
- Varm ei stekepanne og smelt smør/olje. Stek pannekakene på middels til sterk varme i noen minutter på hver side.
- Toppes med rørte bær, yaconsirup, granateplekjerner/bær og hakka nøtter. YUM!

Rørte bær:
♦ En neve frosne blåbær
♦ En neve forsne jordbær
♦ 1 ss sukrin
♦ 1/5 ts stevia
- Bærene tines og røres med stavmikser eller i foodprosessor.      Så, fristet disse pannekakene, eller?
       

Salaten over alle salater!

Denne salaten har vært min favorittsalat i flere år nå og grunnen er ganske enkel fordi den har så mange smaker, både det søte, salte og bitre. Jeg elsker virkelig smakene i denne salaten og det er på høy tid at jeg får delt den med dere. Det er ikke så ofte jeg tar meg tid til å lage dene salaten siden den krever mange ingredienser, men derfor koser jeg meg alltid ekstra når jeg lager den. Alle ingrediensene MÅ være med og ingen kan utelates for da blir ikke resultatet bra, etter min smak. :)

 
SALATEN OVER ALLE SALATER INNEHOLDER:
♥ Isbergsalat
♥ Ruccolasalat
♥ Rødløk
♥ Agurk
♥ Søte cherrytomater
♥ Mais
♥ Kidneybønner
♥ Granateplekjerner og/eller fersk ananas.
♥ Fetaost + litt av oljen den ligger i.
♥ Soltørka tomater - kan droppes, men ellers MÅ alle ingrediensene være med! :)

         NAM! 
   

VINNERENE...

Tusen takk til alle som deltok!

VINNERENE:
♥ Gave 1: Maria B Karlsen
♥ Gave 2: Ragnhild - kokkelere.blogspot.com
♥ Gave 3: Wenke Høitomt
♥ Gave 4: Merete (med mailen merete_87...)
♥ Gave 5: Koda og Lula - lillekoda.blogg.no

♥ Trøstepremie 1: Sunniva
♥ Trøstepremie 2: MOA
♥ Trøstepremie 3: Liv (med mailen oliven...)
♥ Trøstepremie 4: May Bente Breivik
♥ Trøstepremie 5: Stine Marie Steinnes
♥ Trøstepremie 6: Camilla - babygullet.blogg.no
♥ Trøstepremie 7: Eldeen - eldeen.blogg.no

Dere skal nå ha mottatt en mail fra meg med spørsmål om adressen deres. VIKTIG! Jeg reiser på tirsdag så hvis dere ønsker at gaven skal bli sendt raskt må dere gi meg adressen deres innen mandag kl 15. Hvis jeg ikke får mailen innen da  blir gaven sendt fredag. :)

Irrgrønn suppe - sunt, knallgodt og...

... definitivt ikke så skummel som den ser ut som! Grønn mat skremmer ofte vettet av nordmenn og forbindes med ugress og besk smak, men sånn skal det ikke være! Jeg har brukt en del interessante ingredienser som sammen gir en veldig utradisjonell, men spennende og NYDELIG suppe! Hemmligheten og prikken over i'en i denne suppa er cumin - tacokrydderets konge. Jeg har kun brukt en anelse cumin, kun nok til å smake et hint i hver munnfull. Jeg prøvde bare for moroskyld, men cumin hevet denne suppa minst fem hakk og må IKKE UTELATES! Hva dere velger å toppe suppa med er opp til dere, men jeg vil virkelig anbefale ristede pinjekjerner. Ristede pinjekjerner er vel noe av det beste som finnes tror jeg!

     MÅ prøves!
  
SPINAT-OG ERTESUPPE:
(2 porsjoner)
♦ 4 dl = ca 200 gram grønne erter
♦ 100 gram fersk spinat
♦ 1 løk
♦ 3 fedd hvitløk
♦ 1/3 middels stor purre
♦ En dæsj kokosolje
♦ 3 dl kokosmelk (jeg brukte økologisk fullfett som gir mest næring og best smak)
♦ 2 dl vann
♦ 1/2 ts salt, 1/2 ts nymalt sort pepper, 1/4 ts cumin = spisskummen på norsk, må ikke forveksles med kummin! Jeg elsker DETTE!!!
♦ En god neve pinjekjerner

- Start med å surre finhakket løk, purre og hvitløk gyllen i litt kokosolje. 
- Tilsett erter (jeg brukte frosne), kokosmelk, vann og krydder. Kok opp.
- Når ertene er tint/smøre legges den skylte spinaten over. Det vil være dårlig plass til all spinaten, men det tar bare sekunder før spinaten faller sammen og gir god plass. Ta eventuelt bare litt og litt spinat. 
- Blend til en jevn suppe ved hjelp av en stavmikser. Serveres straks.
- Ristede pinjekjerner lages enkelt ved å riste pinjekjerner i ei tørr stekepanne på middel til sterk varme, men pass på at de ikke blir brent.
VIKTIG OM VARMEBEHANDLING AV SPINAT: Husk at spinat ikke skal kokes lenge og helst ikke varmes opp mange ganger. Grunnen er ganske enkel at spinat inneholder nitrat og nitrat omdannes til nitritt ved oppvarming. Nitrat er ikke farlig for mennesker, det er derimot nitritt. 


ÅH, dere! Jeg husker enda mitt første møte med fersk spinat. Det var med skrekkslagen fryd jeg la den pakken med spinat i handlekurven, kun av ren nysgjerrighet. Det var en ganske interessant smaksopplevelse for meg som vokste opp med å tro at spinat er mat for skipperen og ikke for meg. Jeg trodde virkelig spinat var besk og bitter på smak, så feil kan man altså ta. Les gjerne om mitt første møte med fersk spinat HER. Denne suppa skal garantert lages igjen, men da serveres som forrett til skeptiske familiemedlemmer/venner. 

 

Hot tomatgryte med risnudler og hvite bønner!

Utenfor snør det i en bitende kald kuling og derfor kan jeg ikke tenke meg en bedre dag enn i dag å dele denne varme tomatgryta med dere. Denne gryta smalt jeg raskt sammen forrige uke og den ble så bra at jeg var nødt til å lage den igjen bare for å få delt den med dere. Tomatgryta kan med fordel lages større for den blir bare bedre av å stå et par dager! 
 
Til to porsjoner hot tomatgryte:
♦ 1/2 løk
♦ 2 fedd hvitløk
♦ En dæsj kokosolje
♦ 1 boks hakka tomater a 500gram
♦ 2 gulrøtter
♦ 1 god neve = ca 50 gram tørre risnudler
♦ 1 boks store, hvite bønner
♦ 2 toppa ss tomatpurré
♦ 2 dl vann *
♦ 1 ts sukrin
♦ 1/2 ts chilisaus. Jeg brukte denne, den er nydelig, men HOT! Bruk eventuelt fersk eller tørket chili.
♦ ANBEFALES : 1 ts røkt soyabiter  **
♦ Salt, pepper og en god ts italiensk kryddermix (eventuelt en god dæsj oregano).
 * Mengden vann vil variere etter hvilke risnudler dere bruker. Jeg brukte noen som skulle bløtlegges i ti minutter og koke i 5 minutter. Disse nudlene trakk derfor ikke til seg så mye væske. Spe på med eventuelt mer vann om nødvendig. 
** Røkt soyabiter gir virkelig en smaksboost i denne gryta, men jeg tviler på at så mange av dere har denne tilgjengelig. Anbefales, men kan selvsagt droppes om dere ikke har. 

- Surr hakka løk og hvitløk gyllen i en god dæsj kokosolje. 
- Lag gulrotspaghetti ved bruk av en spiralizer, grønnsakskutter, ostehøvel eller liknende. 
- Skyll bønnene godt. Tilsett alle ingrediensene i gryta med løken, inkludert risnudler. Risnudlene vil ikke være dekket av væske, men blir kokt i dampen. Kok gryta under lokk. 
- Kok alt i 10-15 minutter eller til risnudlene og gulrotspaghettien er gjennomkokt. Smak til med eventuelt mer krydder.
- Dryss over litt røkt soya ved servering.

Så, hva sier dere til denne deilige tomatgryta?  
 

Jordbær, ananas - og kokossmoothie!

En frisk og tropisk smoothie kan lyse opp en hver mørk vinterdag og denne smoothien vil garantert sende ganen tilbake til sommer, sol og varme med den deilige kombinasjonen av jordbær, ananas og kokos. Slike tropiske smoothier er mine favorittsmoothier, ingen over og ingen ved siden. Bruk gjerne frossen ananas! 

 
Oppskrift til to store smoothies:
Jordbærsmoothie:
♦ 4 dl frosne jordbær
♦ 2 dl kokosmelk - fullfett eller light etter hvor mye kokossmak dere vil ha. Jeg brukte fullfett. *
♦ 1 dl vann *
♦ 1 ss gojipulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
Ananassmoothie:
♦ 1/2 halvfrossen ananas, oppkuttet i biter
♦  2 dl kokosmelk - fullfett eller light etter hvor mye kokossmak dere vil ha. Jeg brukte fullfett. *
♦ 1/2 ss lecitin (valgfritt)
♦ 1/4 ts steviapulver - eller smak til.

- Det er ikke nødvendig å lage smoothien i to omganger slik jeg gjorde, da er det bare å hive alle ingrediensene i blenderen.
- Vil dere at smoothien skal skille seg slik jeg gjorde her lager dere smoothien i to omganger slik oppskriften viser og heller de lagvis i et glass.
* Mengden væske vil variere etter hvor god blender dere har og mengden frossen frukt dere bruker. Jeg brukte halvfrossen ananas og frosne jordær. Bruk alltid minst mulig væske for å få en tykk smoothie.

   

Rask og enkel raw food lunsj!

Januar - måneden for omleggelse av kosthold og livsstil. I hvert fall hos veldig, veldig mange nordmenn. Jeg holder derimot en knapp på sunn og næringsrik mat hele året og ikke kun i januar! En vegansk raw food lunsj som denne, eller middag om dere vil, er med på å gjøre hver dag mye sunnere. En slik raw food lunsj inneholder gjerne mer grønnsaker enn nordmenn flest får i seg i løpet av en hel dag og den er smaksrik, næringsrik, full av fiber og meget mettende, tro det eller ei! Ta denne lunsjen som en inspirasjon og varier med favorittgrønnsaker og dressinger. Dere vil garantert føle dere mett, men lett og god etter en slik lunsj!

 
Lunsjen består av:
♦ 1/2 spiralized squash. Jeg bruker DENNE spiralizeren for å lage spaghetti av squashen. 
♦ Revet rødkål, gulrot, rødløk og agurk. Jeg rev disse i foodprosessor sammen med en skvett hampolje og sitron! Hamp er et fantastisk frø, les mer HER!
♦ En stor bit fersk, søt og moden ananas. Ananasen er viktig for søtt og friskt innslag i salaten. 
♦ Toppet med fersk persille og deilig dressing som dere skal få oppskrift på etter hvert. 
 
Raw frukt og grønt inneholder mye vann og en slik "salat" metter derfor mer enn man aner. Jeg pleier å lage en større porsjon og oppbevarer restene i kjøleskapet som jeg småspiser på de neste dagene. 

   
Ser det ikke godt ut!? :)

Mjuuugly's store give away!!!

ENDELIG! Tid for give away -stor give away! Gavene er nøye plukket ut etter mine egne favoritter og satt sammen til fine pakker. Les nøye det som står nedenfor om kriteriene for å være med i give awayen før dere melder dere på! Jeg ønsker dere alle sammen masse lykke til!


 
♦ Gave en består av 1 stk boks Best of greens fra Pure Planet, 1 stk Dark chocolate with hazelnut toffee og 1 stk Orange peel dark chocolate.
♦ Greens har jeg spist(eller drukket om dere vil) i flere år, men jeg har variert mye mellom typer merke og ulike greens. Per dags dato bruker jeg dette pulveret og jeg elsker det. Det er veldig mildt på smak, -til å være greens. Appelsinsjokoladen inneholder appelsinskall som dere sikkert har skjønt i det siste ELSKER jeg sjokolade med appelsin. Den andre sjokoladen har jeg aldri smakt, men den så god ut.
♦ Les mer om best of greens HER, toffeesjokoladen HER og appelsinsjokoladen HER.


 
♦ Gave to består av 1 stk pose Raw cacao powder fra Navitas Naturals, 1 stk Dark chocolate with hazelnut toffee, 1 stk Orange peel dark chocolate, 1 stk Raw organic food bar with chocolate chips, 1 stk smaksprøve på Dark chocolate forest mint og 1 stk smaksprøve på Dark chocolate cranberries and almonds.
♦ Kakaopulveret er en stor favoritt. JEG ELSKER DET! Alle oppskriftene på bloggen som inneholder kakao/sjokolade har jeg brukt dette kakaopulveret. Bare søk i søkefeltet etter insirasjon til å bruke dette kakaopulveret. Organic food baren er også en stor favoritt. Eget innlegg om den kan leses HER!
♦ Les mer om kakaopulveret HER, appelsinsjokoladen HER, toffeesjokoladen HER, organic food baren HER, mintsjokoladen HER og tranbær-og mandelsjokoladen HER.


 
♦ Gave tre består av 1 stk Stevia english toffee drops og 1 stk Yacon syrup.
♦ Kombinasjonen av steviadråpeene og denne yaconsirupen gir en helt fantastisk god karamellsmak, faktisk veldig lik "smil". Jeg bruker mye denne yaconsirupen og disse karamelldråpene og det er bare å søke i søkefeltet etter oppskrifter.
♦ Les mer om karamelldråpene HER og yaconsirupen HER.


 
♦ Gave fire består av 2 stk poser sukrin som altså heter Erythritol på Engelsk. I tillegg inneholder gaven 1 stk Raw organic food bar with chocolate chips, 2 stk smaksprøver på Dark chocolate with cranberries and almonds og 2 stk smaksprøver på Dark chocolate with forest mint.
♦ Jeg bruker i perioder mye sukrin og det vet jeg at mange av dere også gjør! Les eget innlegg om organic food baren HER.
♦ Les mer om erythritol HER, organic food bar HER, tranbærsjokoladen HER og mintsjokoladen HER.


 

♦ Gave fem består av 1 stk Raw coconut crystals (kokos/palmesukker), 1 stk Raw coconut nectar (kokos/palmesirup) og 3 stk Raw organic food bars with chocolate chips.
♦ Les eget innlegg om palmesukkeret HER, eget innlegg om palmesirupen HER og eget innlegg om organic food barene HER. Alle er store favoritter som brukes/spises mye.
♦ Les eventuelt mer på iHerb om palmesukkeret HER, palmesirupen HER eller organic food barene HER.


 
♦ For å øke vinnersjansene deres litt valgte jeg å ha noen trøstepremier også.
7 stykk trøstepremier som hver inneholder 1 stk Organic food bar with chocolate chips (les mer HER), 1 stk smaksprøve på Dark chocolate forest mint (les mer HER), 1 stk Dark chocolate cranberries and almonds (les mer HER), 1 stk smakssprøve på lys Agave nectar (les mer HER) og 1 stk smaksprøve Calorie-free sweetener (les mer HER).

GIVE AWAY - KRITERIER!
- For å være med i denne give awayen MÅ dere kun legge igjen en kommentar nedenfor med gyldig e-post. De av dere som ikke legger igjen e-post kommer ikke til å være med i trekkningen da jeg ikke orker styret med å måtte finne vinnerene.
- Det vil være en FORDEL å dele bloggen min på facebook og/eller bloggen deres/andre medier, og i tillegg like Mjuuugly på facebook (link i sidefeltet på bloggen). De som gjør dette har større vinnersjanse enn de som ikke gjør det.
- Hvis det er en av gavene dere ønsker dere mer enn andre må dere legge igjen nummer på gaven i kommentarfeltet. Skriv KUN ett nummer, da vil dere være med i trekkningen om den spesifikke gaven!
- Hvis dere ikke legger igjen et nummer i kommentarfeltet vil jeg trekke tilfeldig og dere kan ende opp med hvilken som helst av gavene.
- Adressen gaven skal sendes til må være norsk.
- Vinnerene trekkes lørdag 19. januar!

Jeg vil gjerne tilføye at alle gavene er betalt av egen lomme og at jeg verken er blitt sponset eller har brukt rewards for å betale for gavene. Grunnen er ganske enkel at jeg er så takknemlig for at dere følger bloggen min og følger den i tykt og tynt at jeg gjerne vil gi dere gaver.


                                    GIVE AWAYEN ER AVSLUTTET OG VINNERENE ER TRUKKET!

SAMLEINNLEGG: Sjokoladeåret 2012!


Det var mange som likte samleinnlegget med sjokoladeoppskrifter for 2011 og derfor gjør jeg det samme igjen i år. Sjokoladeåret 2011 finner dere HER! Trykk på bildene for direkte link til oppskriftene :)

 
   
  
   
  
  
  
  
  
 

Før jeg gikk gjennom arkivet for å finne disse oppskriftene følte jeg at 2012 var et veldig dårlig bloggår. Jeg har rett og slett følt at jeg har vært en dårlig blogger, men da jeg gikk gjennom arkivet så jeg jo at jeg har lagt ut masse gode oppskrifter til dere, -i tillegg til disse med sjokolade. Ta en titt i arkivet dere også hvis dere er på jakt etter ny inspirasjon eller oppskrifter.

                                   ♥ Neste innlegg er en STOR give away, heng med! :) ♥
Kategorier


PhotobucketInstagram

hits