Tilbake til hovedside

Kjøkkenutstyr: grønnsaksspaghetti og rivjern!

Som matblogger får jeg ofte mail om jeg tar imot tilbud som reklame, affilatelenker og vareprøver, og dere må tro det er mye rart jeg blir spurt om!! Det aller meste (99,5%) er søppel, rett og slett fordi det er helt uvesentlig for innholdet på bloggen min og fordi denne bloggen ikke skal være kjøpt og betalt. Når jeg derimot får tilbud som angår mat er jeg straks interessert. For noen uker siden fikk jeg mail fra hamonoya.no om jeg var interessert i å prøve noen av produktene deres. Om jeg er interessert i å prøve kjøkkenutstyr? OH YES!

Jeg må understreke at produktene er sponset av Hamonoya, men at jeg ikke har inngått noe avtale om å skrive om produktene, så alt jeg skriver her er frivillig og kun mine egne meninger om produktene.Den første vareprøven er en GEFU Spirelli spaghetti slicer til grønnsaker. Dere som har fulgt bloggen min vet at jeg allerede har en spiralizer som eg er veldig glad i, men denne er relativt stor og den tar mye(!) plass på kjøkkenbenken. Spirelli derimot, er liten og handy. Med andre ord et godt alternativ til spiralizer. Men hvordan funker denne spirelli'en da? Det er to størrelser på knivbladene, og man får altså grønnsaksspaghetti i to tykkelser. Reklamen sier at spirelli skal lage spaghetti av squash og gulerøtter. "Myke" grønnsaker som squash, aubergine, agurk, søtpotet og godt modne rødbeter funker utmerket, men skal man lage gulerotspaghetti må gulerøttene være veldig store for at spirelli skal klare å lage spaghetti av den. Grønnsakspaghetti er en lekker og morsom måte å spise grønnsaker på, og i raw food er det helt vesentlig å ha en slicer av et eller annet slag. Alt i alt er det ingenting å utsette på denne kjøkkenduppedingsen. Den gjør jobben raskt og enkelt og den krever lite plass og rengjøring. GEFU Spirelli er ny på markedet og selges per dags dato hos Kitch'n  for 299,- og Traktøren.

   

   Den andre vareprøven er et MIcroplane fint rivjern nr. 45004. "Alle" kjente kokker på tv bruker slike rivjern og jeg har lenge hatt lyst på ett, uten at jeg har tatt meg råd til det. Rivjernet er sylskarpt og funker helt utmerket på "tørre" ting som sjokolade, sitrusskall, muskattnøtt, kanel, nøtter og harde oster som parmesan. Det funker også å rive "våtere" ting som f.eks chili, ingefær, og hvitløk og da får man en purrè som ved bruk av en hvitløkspresse (se bilde). Dette er nok en kjøkkenduppedings som ikke står øverst på listen til alle, men som gave til hobbykokken, matentusiasten eller som vertinnegave er denne bare helt perfekt. Prisen er jeg litt usikker på da den varier fra butikk til butikk, men per dags dato selges Microplane rivjern (i forskjellige størrelser) hos Tilbords, Kitch'n, Traktøren og Rafens.#mat #kosthold #gefu #microplane #hamonoya #kjøkkenutstyr #spaghetti #grønnsaksspaghetti #vegan #rawfood #raw #rivjern #inpirason #suntoggodt

Min nye venn:

    
SPIRALIZER! Det er rett og slett kun latskap at jeg ikke har fått meg en slik før, siden jeg har siklet på en i 2,5 år, siden jeg har hatt råd til en mange ganger, og fordi jeg lager og spiser såpass mye raw food som jeg gjør. Gosj, latskapen lenge leve... MEN jeg har hatt en veldig god start på helgen, jeg har nemlig fått tak i mengder, jeg gjentar m-e-n-g-d-e-r av grønnkål og så kom denne herlige pakken til meg!

        Vi kommer til å bli veldig gode venner, vi to!

Nå er det slik at sanabona.no har fått inn spiralizer så da hadde jeg faktisk ingen unnskyldinger for å utsette slizeren min lenger. Jeg betalte 399,- for min nye venn, pluss 69 kr frakt.(PSSST: Du kan hente pakken din selv og da betaler du null i frakt!). Jeg er ikke sponset av sanabona, men jeg er veldig glad i nettsiden og jeg sprer gjerne positive ord om sanabona videre. God service og fine priser gjør sanabona.no verdt et besøk, og siden nettsiden er norsk slipper man å tenke på toll og moms.

   

Magic Bullet: Kvern og blender i ett!

Veldig mange av dere har hatt sprøsmål om kaffekvernet/kvernet/blenderen jeg bruker og nå har jeg endelig fått skrevet innlegget. Jeg har lenge brukt DETTE kaffekvernet og det var supert til sin jobb. Dessverre tok jeg kverken på tre kvern så da det tredje tok kvelden måtte jeg krype til korset og innse at jeg måtte se meg etter et nytt kvern. Jeg er totalt avhenig av å ha et kvern som takler litt hardt arbeid og som kan kverne frø, nøtter, kaffebønner og lage diper, patèer og sauser. Jeg har funnet meg en god kompis, nemlig Magic Bullet, som også er kjent fra TV shop!
Skal prøve å være kort og konkret:
♦ Inneholder mange deler (se bilde) og etter min mening mye unyttige deler som jeg aldri kommer til å bruke (som f.eks koppene med farget topp, sil-lokkene og juiceren.
♦ Jeg har aldri prøvd juiceren så den kan jeg ikke uttale meg om. (HYL ut om det er noen andre som har erfaring med den!). Jeg bruker DENNE juiceren og kommer aldri til å erstatte den! :)
♦ Det er to kvern, et med knivblader som er fin til smoothies og et med flate knivblad som er fin til å kverne frø. Begge er veldig gode.
♦ Jeg synes blenderen er imponerende god, og da bruker jeg knivbladet som har blader som står oppover. Den hakker is og fryste bær.
♦ Jeg er superfornøyd med kvernet, og da bruker jeg kvernet med de flate knivbladene på.
♦ Man har to kolber til å kverne med, et lite og et stort.
♦ Det er en egen kolbe til blenderen/juiceren.
♦ Enkel å vaske.
♦ Tar lite plass på kjøkkenbenken!
♦ Det er ingen av/på knapp. Man skrur på maskinen ved å sette den i hakkene.
♦ Et minus er at kolbene er av plast og kan fort knekke.
♦ Et annet minus er at hvis kvernet og kolbene ikke er skrudd helt riktig på så lekker det man lager utover hele maskinen, -så det bør man være obs på.
♦ Jeg kjøpte mitt på netthandelen hvor jeg vant en auksjon og betalte totalt 126 kr for alt. Nå tror jeg ikke de har den inne, men prisen kommer anpå budet du gir og om du vinner budrunden. 
♦ Jeg har hørt rykter om at Euro Pris selger Magic Bullet, men det vet jeg ikke sikkert. 


   Her er et eksempel på før og etter jeg kvernet noen cashewnøtter:     Under ser dere bilde av utstyret jeg bruker. Alt det andre ligger i esken.
 
 
Så nå håper jeg dere har fått svarene dere lurer på. Jeg er veldig fornøyd med denne hvertfall :)

Uten kaffekvern!

Mitt forrige kaffekvern streiket. Kanskje ikke så nøye for deg, men krise for meg! Jeg var superfornøyd med kvernet, men siden den streiket måtte vi *kremt* min kjære, opp å bytte. Hos Lefdal fikk han beskjed om at de hadde sluttet å selge Bosh kaffekvernet jeg var så fornøyd med og at den dessuten var billigere så vi kunne få et dyrere kvern som kostet 699,- i butikk. Flott det, så måtte vi vente i en uke. I dag kom kvernet mitt og det så riktig så fancy ut skal jeg si dere, men det nådde langt ifra opp til forventningene!


Som dere ser er kvernet stort, men stilig og sikkert veldig bra, tenkte jeg. Jeg måtte kjøre en testrunde med mandler. Jeg er avhengig i at kvernet kan kverne nøtter, frø, krydder, kaffebønner, -ALT! Vel, slik gikk det ikke. Kvernet jobbet så fint så, men etter tre minutter med iherdig jobbing var det bare kommet ut en halv finmalt mandel(!) Jeg må ha et kvern som kan kverne til en finmalt masse, til smør eller bare hakke litt og derfor var jeg så fornøyd med mitt gamle.

Nå viser det seg at dette kvernet er et kaffekvern med kvern, mens det gamle var et kaffekvern med kniver så nå må jeg få tak i et kaffekvern med kniver. Jeg må legge til at dette kvernet er nok helt genialt til kaffe da, men da også kun til kaffe. Du kan trykke inn antall kopper og hvor finmalt kaffen skal bli. Altså om den er til filter eller ekspresso. Så gjør kvernet hele jobben og kaffen er ferdigmalt på null komma niks. Flott med god kaffe, men det hjelper ikke meg!

Så nå er jeg på jakt etter et kaffekvern fra Lefdal som kan kverne alt.
Dette er det jeg har sett på til nå, noen som har kjenskap til dette eller andre?

Mitt gamle kaffekvern.

Råsaftsentrifuge!

Du kan tro jeg ble både nysgjerrig og skeptisk da jeg fant ut at denne foodprosessoren hadde råsaftsentrifuge. Jeg hadde ingen anelse om hva dette kunne være, men etter en rask tur innom google fant jeg fort ut at dette altså skulle være en slags elektrisk sitruspresser. Jeg hadde ikke de største forventningene, men ga da altså denne råsaftsentrifugen en sjans i dag!

 
Det er ikke verre enn at man seter sitrusfrukten oppå den gule og presser ned. Noe så "genialt", hva? Nå trenger jeg ikke presse sitronene mine for hånd engang... Hehe.

              
En appelsin og en halv sitron, nydelig. Dette tok meg tiden det ville tatt i å presse en halv sitron og helt uten å bli kraftløs i kroppen. Jeg er fornøyd. Ekstradelen med det kule navnet, råsaftsentrifugen, fungerer!

Mitt nye familiemedlem!

Så deilig, nå har jeg fått meg min etterlengtede foodprosessor! Det ble litt dyrere enn planlagt, men denne måneden gikk det greit. Dessuten, "elkjøp" hadde ikke akkurat verdens største utvalg i foodprosessorer, det samme gjelder Lefdal, Elprice OG Expert. Utsolgt overalt, så et tips; skal du ha foodprosessor, kjøp over nett og smør deg med tålmodighet. Men dêt hadde ikke jeg tid til!

Jeg er helt ny på dette. Det eneste jeg har er en trofast blender og et nytt kaffekvern. Ja, så denne foodprosessoren blir tatt godt imot her i hus ja. Når jeg forstår den da... Hvordan man skal bruke den... Ja, det kan nok bli festlig... Hmfsj...

Her er vidunderet:


LES:
Den tar såpass mye plass på kjøkkenbenken at den har blitt byttet ut med kaffetrakteren. Tenk dere det! Hvem hadde trodd det for halvannen måned siden? Dessuten, den er så mye penere å se på, ikke vell? Helt nyforelska jeg, til og med blenderen virker god!

For de spesielt interesserte: HER kan du lese mer om min nye kompis.

Foodprosessor tips mottas med glede!

Har du en foodprosessor du vil anbefale meg? Da hadde jeg blitt veldig glad. Jeg har planer om å investere i en foodprosessor, men da i den rimelige kategorien. Jeg ser man får foodprosessor helt ned i 400,- men er skeptisk på om de er gode nok.

Jeg skal ikke bruke den til tunge deiger, men til alt annet, som kverne, blende, purê, vispe, raspe, strimle, hakke...
Det er en stor fordel om den ikke bråker som fy og trenger absolutt ikke ha blender i tillegg!

Har du noen tips om hvilke jeg bør/ikke bør se nærmere på? Jeg blir kjempeglad for alle tilbakemeldinger!

 
Google

Gave fra min kjære <3

Jeg har fått kaffekvern! Yiiihaaa!!! Nå skal jeg kjøpe gode kaffebønner, fryse de ned og alltid ha fersk kaffe på lager, MEN, det er i hovedsak ikke kaffebønner som skal kvernes. Dere har jo fått med dere at jeg ikke drikker kaffe lengre, så nei, jeg skal ikke begynne å drikke masse kaffe bare fordi jeg fikk dette kaffekvernet ;)

Hva jeg skal bruke kaffekvernet til?
♦ Kverne frø - chiafrø, linfrø, hampfrø, sesamfrø, gresskarkjerner osv...
♦ Kverne nøtter - mandler, cashewnøtter, valnøtter, peanøtter, hasselnøtter, pistasjnøtter osv...
♦ Kverne vaniljestenger, kaffebønner, loppefrø osv...

Jeg er rett og slett møkklei av blenderens jukseblending. Den tar nøtter, men de har en tedens til å synke til bunnen og jeg får ikke brukt alt. Frøene blir delt, spruter til alle kanter og fester seg deretter på glasset. Når man bruker frø og vil ha utbytte av frøenes kjempesunne fettsyrer, og omega 3, så er det aller best å kverne frøene helt! Denne lille maskinen gjorde kverningen til en lek!

 Chiafrø før de ble kvernet                                         Kvernet Chiafrø
    

 Linfrø før de ble kvernet                                          Kvernet linfrø
    

 Mandler før de ble kvernet                                     Kvernet mandler (ble nesten som mandelsmør)
    
Kategorier
Instagram

hits