Tilbake til hovedside

Energijuice til vonde dager!

Jeg hadde en kjempefin og effektiv søndag i går. Dagen ble tilbrakt der jeg liker meg best, nemlig på kjøkkenet, men jeg gikk meg også en god tur. Slike dager setter jeg enormt stor pris på, slike dager hvor jeg føler meg normal, hvor jeg klarer å gjøre ting jeg vil og som gir meg noe. Dagen i dag er det verre med, -slik det er etter gode dager. Jeg våknet med vond hals, feber, smerter i kroppen og totalt mangel på energi. Nei, jeg blir ikke syk, det er slik det er med ME. Av erfaring vet jeg at det er én ting som funker bra på en elendig ME-kropp, og det er en ferskpresset juice! Jeg juicet etter hva jeg hadde og juicen ble veldig, veldig god, og viktigst av alt, jeg følte meg bedre med en gang! 

 
Til 0,5 liter energijuice:
♦ 1/2 ananas uten skall = ca 300 gram
♦ 1 appelsin = ca 200 gram
♦ 3 gulerøtter = ca 200 gram 
♦ 2x2cm fersk ingefær 
- Juices og serveres selvsagt med masse isbiter.

 
Prøv denne juicen neste gang dere har en vond dag, brygger på noe eller føler dere tappet for energi. Jeg lover ikke en mirakelkur, men jeg lover at dere vil få en deilig smaksopplevelse og at kroppen deres kommer til å føle seg lett og takknemlig etterpå.  

Yummy juicy breakfast!

I dag startet jeg dagen med denne deilige juicen. Juicen inneholder mer frukt og grønt enn Ola Nordmann spiser på en hel dag, hoho! Deilig kombinasjon av frukt og grønt og jeg lover dere, dere kommer til å bli sjokkert over hvor frisk og god denne juicen er! 


Til nesten en liter juice:

♦ 5 små gulrøtter
♦ 2 appelsiner
♦ 1 rød paprika
♦ 2 dl frossen skogsbærblanding / evt. frosne blåbær og bringebær 
♦ En god neve isbiter 

- Gulrøtter, appelsin (uten skall) og paprika (uten frø og kjerne) juices. Jeg bruker denne juicemaskinen!
- Juice, skogsbær og isbiter blendes til smoothie-juice. SMAK! Kanskje dere trenger bittelitt søtning, f.eks. stevia eller sukrin, men dette avhenger etter hvor søt frukten er. Jeg trengte ikke søtning i det hele tatt.
- Hvis dere ikke har en juicemaskin juicer dere appelsinene med ei juicepresse og blender alle ingrediensene (dropp isbitene). Tilsett vann hvis maskinen henger seg opp.
- Hell gjerne halve juicen over i en lufttett beholder og ta den med til lunsj eller trening.

                                                                    ♥ Drikk og nyt ♥
 

Immunforsvarstyrkende granateplejuice!Utenfor er det minusgrader, snø og stiv kuling. Vinteren har virkelig kommet for alvor, i år også. Lite tyder på at om et par måneder er bakken bar igjen og det begynner å vokse grønne vekster i hele Norges skog og mark. Jeg brygger på en forskjølelse og har et ærend jeg må få unnagjort uteonfor husets fire vegger og har dermed ikke tid til å bli sengeliggende riktig enda. Medisinen ble en vakker, smaksrik, antioksidant og c-vitamin-juice. Nydelig på smak, og nydelig syn for øynene.   Til ett stort vinglass:
   ♦ 1 granateple = 3 dl kjerner
   ♦ 1 appelsin
   ♦ 2 dl kokosvann 


Tips:
Granatepler er en eksotisk og dyr frukt. Kiloprisen er til tider til å få hakeslepp av så mitt beste tips er å kjøpe granatepler når de er på tilbud. Ofte koster de 10-20 kr stykk på tilbud og det er ikke en gal pris.

Noen ord om granatepler:
" Granateple er en leskende antioksidantbombe. Granateple har 10 ganger mer antioksidanter enn appelsiner og nesten 40 ganger mer enn epler. Studier har vist at granateple styrker immunforsvaret og kan beskytte mot blant annet prostatakreft. Granateplet er kalorifattig, men svært fiberrikt på grunn av frøene. Det inneholder også antioksidanter slik som polyfenoler og tanniner. Granateplet er en god kilde til vitamin C og B6. Antioksidantene i granateplet viser lovende resultater i behandling av kreft og revmatisme. Vitamin C beskytter cellene mot tidlig død, letter jernopptaket i kroppen og kan styrke immunforsvaret vårt. " Sitert fra bama.no.

Oppkvikkende fredagsjuice!

Jeg skammer meg. Jeg har ikke behandlet juicemaskinen min særlig pent i det siste, og i dag tok jeg den frem for å tørke støv av den og for å lage en oppkvikkende juice. Det er ofte det jeg trenger på ettermiddagen, en oppkvikker, og da er juice perfekt for den gir akkurat passe energi, uten å inneholde koffein eller teobromin. Jeg reagerer nemlig på rå kakao med å bli våken så kakao på kveldstid er like uheldig som kaffe, vær obs. på at det KAN være kakaoen som gir deg energi og at du kanskje er en av de som bør begrense inntaket på kveldstid. Over til juicen, denne juicen er nydelig. Her får du to frukt og en grønn i én juice. Smaker frisk og godt, og absolutt ingen lavkarbo! :)
Til ett stort vinglass trenger du:

♦ 2 gulrøtter
♦ 1 appelsin uten skall
♦ 1/3 ananas uten det ytterste skallet

- Juice og server med masse isbiter! 
- Jeg rørte inn ei god teskje med gojipulver, bare sånn for å gjøre juicen enda litt suprere!


Kjære juicemaskinen min: Jeg beklager at jeg har sviktet deg. Jeg lover å benytte meg mer av dine gode egenskaper og fra nå av skal du få stå i lyset oppå kjøleskapet så jeg ser deg hver dag og ikke glemmer at du alltid er der for meg når jeg trenger en oppkvikker. Vi sees snart, klem fra Anette :)

Rød kvinnejuice ;)

Laget meg en rød juice tidligere i dag. Herlig, og sjekk det fine glasset da! Jeg må få si det igjen; en fin og sunn drikk fortjener et fint glass! Glasset er fra Thailand, smilets land!

Rød kvinnejuice:
♦ 1 liten rødbete
♦ 4 økologiske gulrøtter med skall
♦ 1 bit ingefær

- Juices og serveres med isbiter. Frisk og god!

Må bare si at det er KJEMPEMORO med overveldende svar på innlegget om at jeg blir rå i en periode, så tusen hjertelig takk for det! For tiden står dehydratoren og durer og går. Det er litt vanskeligere enn jeg hadde trodd å få riktig konsistens på det jeg tørker, men øvelse gjør mester og om ikke lenge kommer det oppskrifter!

 

Grønn og skjønn start på dagen!

Jeg har startet dagen med en grønn, klorofyllrik og rensende drikk i snart to år. Drikkene varierer jeg etter dagsform og magefølelse. Jeg er et vanemenneske og hvis jeg finner noe jeg liker så gjør jeg dette, gang på gang. Det samme gjelder de grønne morgendrikkene mine. Hvis jeg finner en god kombinasjon så drikker jeg denne lenge før jeg prøver noe nytt. For tiden har jeg dilla på en grønn juice med grønne tilskudd. Felles for grønne tilskudd er smaken. Mange finner smaken ubehagelig og for å oppsummere veldig kort og brutalt: alger smaker sjø, mens greens-tilskudd smaker gress. Denne grønne juicen derimot, den er mild og god på smak.Grønn og skjønn morgendrikk:

♦ 3 små epler (gjerne syrlige)
♦ 1/4 pose fersk spinat
♦ 1 stor bit ingefær (bruk så mye du liker)
♦ 1 ts alfalfa pulver
♦ 1 ts kamut hvetegress

- Juice epler, spinat og ingefær. Start med et eple, så ingefær, spinat og avslutt med eple, evt. epler, slik at eplejuicen skyllder gjennom spinaten.
- Hvis eplene er økologiske så juicer du hele eplet, med skall og kjernehus, hvis eplene ikke er økologiske så fjerner du skall. Vi ønsker ikke sprøytemidler i juicen vår!
- Rør eller shake inn alfa og hvetegress. Jeg brukte melkeskummer.
- Husk isbiter!PSSST! Du kan i tillegg tilsette alger (chlorella eller spirulina), men dette vil ødelegge mye av smaken så jeg velger å drikke den uten alger og heller nyte juicen!

Hvis du ikke har grønne tilskudd, men har lyst til å prøve en grønn start på dagen vil jeg anbefale dere DENNE juicen. Det er min absolutte favoritt. Mange liker den med ananas, men jeg syns den er best med eple og jeg er en ordentlig ananasmomser. Tilsett litt spinat for ekstra klorofyll og du har en knall start på dagen!

Appelsin-og rødbetejuice!Rødbeter gir en magisk, knallrød farge til juicen og bør absolutt prøves. Et triks som får enhver, litt kjedelig juice til å se utrolig fin og flott ut, men ikke bland rødbeter med grønn juice, det gir en grumsete farge. Rødbeter smaker som rotgrønnsaker flest, den er søt, men har også en jordaktig smak. Hvis du bruker en liten bit rødbete i juicen vil denne jordsmaken forsvinne helt, men blir mer fremtredende jo mer du bruker. Jeg elsker rødbeter, de har en helt utrolig flott farge som er til å bli glad av, bare se på den fine juicen!Appelsin-og rødbetejuice:
♦ 3 små appelsiner
♦ 1/2 rødbete
♦ En bit ingefær
♦ 1 ts granateplepulver (innlegg kommer)

- Appelsinene må skrelles uansett om de er økologiske.
- Rødbeten skrubbes, evt. skrelles, mens ingefæren bare er å juice med skall.
- Jeg rørte inn pulveret når juicen var klar.
- Jeg bruker skum og juice og drikker juicen med masse isbiter!

Ananas-og granateplejuice!


Oioioi, det er tre dager siden siste juice. Vil tro dere begynner å bli sultne på en ny oppskrift? (Eller ikke...) Hehe. Her kommer uansett en ny juice og den skiller seg ut med at jeg har brukt granateple! Har du noen gang smakt granateple? Hvis ikke er det på tide nå! Granatepler er den frukten som står øverst på listen for "norsk" supermat. Med det mener jeg matvarer med svært høyt næringsinnhold. Kakao, goji, acai, camu osv, har ikke kommet på denne listen enda. Derfor "norsk" supermat. Det som gjør at granateple topper listene er det høye innholdet av antioksidanter. Studier viser også at granatepler styrker immunforsvaret og er spesielt heldig ved bruk under prostatakreft. Granatepler er fiberrikt (pga. frøene) og inneholder mye vitamin C. Det hjelper ikke at en frukt er sunn om den ikke smaker godt nok til å spises. Granatepler smaker nydelig (søtt og fruktig) og kan spises i store mengder! De knaser når man spiser de og er veldig saftige.


Ananas-og granateplejuice:

♦ 1/2 ananas
♦ 1/2 granateple
♦ En bit sitronÅ åpne granatepler
uten å stikke hull på kjernene er en kunst. Her kan du se hvordan det skal gjøres. Som du ser på bildet over så ligger kjernene i lommer inni eplet med et tynt hvitt lag rundt. Dette smaker lite, har konsistens nesten som papp og skal ikke spises. Jeg er ikke så nøye så jeg kutter den i to, graver ut kjernene med en skje og fjerner det hvite etterpå.

- Juice og nyt! Husk isbiter! Dette ble en tropisk, søt og syrlig juice. Perfekt!
Granatepler er veldig dyrt ellers i året, men jeg ser at de er på tilbud overalt for tiden så det er absolutt en god grunn til å slå til med noen granatepler neste gang du ser de på tilbud!

                                                 God helg kjære lesere! :)

Gulrot-og appelsinjuice!

Her juices det som aldri før og det tror jeg dere begynner å bli mektig klar over. I dag kommer jeg med en knalloransje juice til dere med bare tre ingredienser. Når man kun bruker tre ingredienser blir smakene rene og tydelige, så denne juicen smaker tydelig appelsin, gulrot og ingefær. Få, men herlige ingredienser. Sammen med isbiter blir dette en frisk coctail, kjempegodt! Dessuten er dette en immunstyrkende juice med masse vitamin C og betakaroten som er en kraftig antioksidant som omdannes til vitamin A i kroppen vår.

                                  Hvorfor spise grønnsaker når man kan drikke de som deilig juice? :)Her er oppskriften til gulrot-og appelsinjuice:

♦ 2 appelsiner
♦ 3 gulrøtter
♦ 1 bit ingefær (bruk en stor bit om du er glad i ingefær og en liten hvis du er skeptisk!)

- Appelsinene må skrelles da skallet er bittert og gir fra seg en ekkel smak, mens gulrøttene og ingefæren juices med skall, så lenge de er økologiske :)
- Husk isbiter og drikk mens juicen er fersk!

Jeg fikk et spørsmål om juice så jeg tenkte jeg kunne ta det med her. Spørsmålet var om en juice er et måltid i seg selv eller om man må spise noe i tillegg. Et veldig bra spørsmål spør du meg! Juicene inneholder jo både frukt og grønnsaker og er i seg selv proppet med vitaminer, mineraler og enzymer. Juicene metter godt, men bare for en liten stund, så juicene jeg sålangt har lagt ut her er ikke et måltid i seg selv, men et svært næringsrikt og kalorifattig mellommåltid. Du kan drikke juicene til et måltid, men helst på tom mage før et måltid. Aller helst drikker du juicene om morgenen, en halv time-time før frokost. dette vil gi deg en knallstart på dagen! Lager du derimot smoothie av juicen og legger til proteiner og fett kan du fint erstatte smoothien med et måltid. :)

Knallgrønn superjuice!


Ja, jeg er i juicehumør for tiden og det går selvsagt hardt utover dere! Hehe, men sånn er det. Jeg drikker ca. to juice om dagen og starter dagen med en grønn juice. Har de siste dagene drukket den lysegrønne juicen, men i dag laget jeg en annen variant, en knallgrønn superjuice! Vanligvis starter jeg dagen med greens som chlorella, spirulina, hvetegress, alfagress med innslag av supermat som maca, bipollen eller aloe vera. Ikke alt i en, men alt etter formen. For tiden lager jeg altså grønne juicer i stedet. Grunnen er "breakfast", man bryter nattens faste og spiser. Kroppen suger til seg denne næringen og starter man dagen med en grønn drikk gir man kroppen en fantastisk start på en ny dag. Kroppen går gjennom masse hardt arbeid i løpet av en dag så gi den en kickstart om morgenen! Rensende, nærende og styrkende. Herlig! Juicen smaker ananas og mildt stangselleri og man kjenner tydelig ingefæren stikker på tunga, men det er bare å regulere mengde etter eget ønske :)


                                               Man kan nærmest kjenne enzymene bruse i blodet!!! :D
Knallgrønn superjuice (en stor juice eller to små):

♦ 1/2 ananas med skall
♦ 1/2 agurk
♦ 1/2 pose spinat
♦ 1 stilt stangselleri
♦ 1 neve alfaspirer
♦ 1 bit ingefær

Juice og drikk! Husk isbiter!

Lysegrønn, rensende juice!

Denne juicen må jeg bare dele med dere! Ingrediensene kan sikkert skremme mange og enhver, men denne juicen er perfekt balansert mellom det søte, syrlige og bitre. Selvom du ikke liker stangselleri tør jeg påstå at denne juicen vil falle i smak hos deg uansett! Juicen smaker tydelig søtt eple med hint av ingefær og med en tydelig, men mild ettersmak av stangselleri. Virkelig supergod! Denne må du bare prøve!
Lysegrønn, rensende juice:

♦ 2 søte epler
♦ 1 bit agurk
♦ 1 stilk stangselleri
♦ 1 god neve alfalfaspirer
♦ 1 skive sitron
♦ 1 liten bit ingefær

- Juices og helles over i glass med masse isbiter. Isbitene er superviktig! Jeg bruker både juice og skum!

NB: Jeg bruker alltid økologiske frukt og grønnsaker, dermed kan man fint bruke skallet også! Mye av næringen ligger nemlig rett under skallet og ved å skrelle frukt eller grønnsakene vil man miste denne næringen. Hvis du ikke har tilgang på kun økologiske frukt eller grønnsaker, så skrell dem! Vi ønsker ikke sprøytemidler i juicen vår!Rensende er den også, kort om hver av ingrediensene:
◊ Epler:
Epler inneholder ikke spesielt mye vitaminer og mineraler, men har en del vitamin C som ligger rett under skallet, spis derfor økologiske epler med skall! Epler inneholder også pektin som er bra for fordøyelsen. Pektin tas ikke opp i tarmen, men binder væske og forhindrer dermed både forstoppelse og diaré.
◊ Agurk: Agurk er en svært vannholdig grønnsak som bare det er rensende og nærende. Vanninnholdet i agurk er rundt 96%!
◊ Stangselleri: Inneholder masse kalium, en del kalsium og noe vitamin C og B. Kalium er svært viktig ved væsketap som ved detox, diaré, oppkast eller mye svette.
◊ Alfalfa:
Alfaspirer er noe av det sunneste som eksisterer på jord. De små spirene er proppfulle av vitaminer og mineraler. Det som gjør alfaspirene rensende er dens høye innhold av klorofyll. Klorofyll dannes når spirene utsettes for lys og er grønnfargen på bladene til spirene. Klorofyll er svært rensende ved at det binder skadelige stoffer i mage og tarm og tar med seg dette ut gjennom fordøyelsen. Klorofyll er spesielt kjent for å rense lever, blod og tarmer. SLIK spirer du alfafrø uten spireglass.
◊ Sitron: Sitron er fantastisk! Har lenge vært brukt som en rensende og avgiftende sitrusfrukt. Skal sette fart på fordøyelsessystemet og er rik på vitamin C.
◊ Ingefær:
Er en antioksidantbombe, betennelsesdempende, smertestillende og har i lang, lang tid vært brukt mot kvalme, forskjølelse og urolig mage.
◊ Kilder: frukt.no og rolv.no

Nå skal jeg lage meg en slik herlig juice og jeg skal rulle den rundt i munnen, drikke den sakte og kjenne at kroppen suger til seg alle næringsstoffene som en svamp. Herlig! Ha en fin dag alle sammen :)

Tropisk juice drøm!I dag 19.januar er det lille julaften for meg, jeg danser rundt, himmelen er rosa og jeg er lykkelig. Hvorfor? Fordi jeg har fått meg juicemaskin! En lekkerbisk som kan forvandle epler og gulerøtter til fantastisk, ferskpresset juice på sekunder! Ikke bare epler og gulerøtter, men alt av frukt og grønt!

Da jeg startet på denne reisen inn i et nytt og bedre kosthold ønsket jeg meg ikke en juicemaskin. Jeg har aldri vært noe spesielt glad i juice og så meg mer enn godt fornøyd med blenderen min. Nå, etter halvannet år har smaksløkene forandret seg og lysten på juice har blitt mye større. Det kan beskrives som et konstant sug etter frukt og grønt og det føles heeerlig! Det er herlig å kjenne at kroppen er fysen på sunn, næringsrik og energigivende mat! Ferskpresset juice er intet unntak og jeg må lese meg opp litt nå, for jeg er ingen juiceekspert, men oppskrifter og juice vil komme som perler på en snor! Herlig, herlig!
Min første juice ble en tropisk juice-drøm:
♦ 2 små økologiske appelsiner.
♦ 1/2 ananas.
♦ 1 dl tinte, norske jordbær.
♦ 1/3 ts ekte vaniljepulver.

- Juices og nytes umiddelbart
- Denne juicen er en drøm for ganen. Søt og syrlig! 

     Man blir virkelig glad og energisk av en slik juice, SMIL! :D
 

De sorte prikkene er vaniljepulveret. Det er denne juicemaskinen jeg har kjøpt, Philips saftsentrifuge HR 1861.

Rensende, ferskpresset juice

Jeg fikk smaken på grapefrukt da jeg ble anbefalt å drikke dette på tom mage mot treg mage og vann i kroppen og siden har jeg likt grapefrukt. Det var "Helios grapefruktjuice" jeg har kjøpt, men nå har jeg blir større fan av å presse sitrusfrukter som enkelt kan presses selv. Juicen jeg laget er frisk og god på smak, men også bitter pga. grapefrukten. Nydelig måte å rense kroppen på da ingrediensene er både agviftende, vanndrivende og med en god dose vitaminer!
     Rensende ferskpresset juice:
     ♦ Saft av en grapefrukt
     ♦ Saft av en stor appelsin
     ♦ Saft av 1/4 sitron
     ♦ Masse isbiter
     ♦ 5dråper stevia vanillacreme eller liknende, ganske surt hvis ikke.
     Jeg brukte sitruspresse, har ikke juicemaskin, men sitruspresse funker bra :) Det ser kanskje ikke mye ut, men det er 4dl i glasset.

Grapefrukt er søt og bitter på samme tid. Den rødlige fargen kommer av den kraftige antioksidanten "lykopen" og grapefrukten inneholder like mye C-vitamin som annen sitrufrukt. Det er nok ikke uten grunn at det anbefales å drikke ren grapefruktjuice under "C24". Det er en rensekur som går over ett døgn og man skal drikke en blanding av olivenolje og grapefrukt, skal visstnok ikke smake så godt nei og man blir sittende på do i ett døgns tid. Hver sin smak, jeg velger å kose meg med et glass ferskpresset grapefruktjuice og nyte de naturlig rensende egenskapene.

NB: Grapefrukt forsterker virkningen av noen typer legemidler/medisiner så man skal være forsiktig med å innta grapefrukt hvis man går på medisiner, spesielt blodtrykkspreparater og medisiner mot høyt kolesterol.

 

Kategorier
Instagram

hits