Tilbake til hovedside

Nå får du $8 i rabatt...

...ved bruk av koden min, VOR992, på din bestilling fra iHerb. Husk at rabattkoden kun gjelder førstegangskjøp og dette tilobudet gjelder kun til onsdag 29.februar, etter dette vil koden min gi deg $5 i rabatt som normalt. 

Rabattkoden er forlenget. Du får $8 i rabatt på din første bestilling ved å bruke koden min, VOR992 frem til 31. mars! 

En gang for alle: iHerb, import av urter, legemidler osv... LES!

Dette blir et samleinnlegg hvor jeg tar for meg de mest vanlige spørsmålene om iHerb.com! Fra nå av vil jeg svare dere med å linke til dette innlegget slik at dere kan lese dere opp selv. Jeg vil svært gjerne hjelpe dere så godt jeg kan i forbindelse med netthandling, men det er veldig slitsomt for meg å skulle svare dere på de samme spørsmålene gang på gang på gang..... Hehe. Her kommer svarene dere lurer på, en gang for alle!

HER er link til legemiddellisten.
♦ HER er link til urtelisten hvor du finner oversikt over urter.
♦ HER er link til grenseverdiene.
♦ HER finner du dopinglisten.

Legemidler, urter, handelsvarer, osv:
♦ Urter kvalifiseres som henholdsvis handelsvare (H), reseptpliktig legemiddel (LR) og legemidler (L). For å vite om en urt (som chlorella, spirulina, stevia, mandler, hamp, chia, papaya, rosenrot, ginseng, quinoa, osv, osv, osv.....) må du sjekke urtelisten, HER. Hvis urten du skal importere fra land utenfor EØS/EU, som USA og dermed også iHerb.com, MÅ urten være merket som en handelsvare (H), for at du garantert kan få den gjennom tollen lovlig. Handelsvarer (H) er fritt for privat import også fra land utenfor EØS/EU!
♦ Bestiller du legemidler (L) og reseptpliktige legemidler (LR) kan du være heldig å få pakken gjennom tollen, men pakken skal egentlig bli stoppet og returnert, så dette er et valg du tar på eget ansvar. Mister du pakken får du ikke igjen pengene(hvis du handler med billigste fraktmulighet/shipping), så det er opp til deg om du vil bestille noe som kvalifiseres som legemiddel.

VIKTIG Å MERKE SEG:
♦ URTER merket som handelsvarer (H) er kun lov å importere for inntil 3 måneders forbruk. Alt OVER dette kvalifiseres som legemidler. Med andre ord: bestiller du tre bokser chlorella blir chlorellaen kvalifisert som legemiddel, selvom chlorella i utgangspunktet er en handelsvare og kan importeres fritt.

♦ URTER merket som handelsvare (H) med høyt innhold av vitaminer og mineraler kan bli stoppet og returnert hvis de overstiger grenseverdiene. Grenseverdiene for vitaminer og mineraler finner du HER. Det er svært viktig å sjekke disse verdiene hvis du kjøper noe som inneholder høye verdier av noe og at de ikke overstiger norske regler da USA har lov å bruke mye høyere innhold av vitaminer og mineraler enn oss her i Norge!!!!

Selvom et produkt selges over disk i Norge betyr det ikke at du har lov å importere det. Reglene for import fra land utenfor EØS/EU er strenge! F.eks i butikk får man kjøpt vitamin C 1000mg, men bestiller du dette fra iHerb.com må det maks være 200mg per tablett for at den skal kvalifiseres som handelsvare (H) og lovlig til import.

Og så over til fortollingsbrev:
Du kan oppleve å få tilsendt et brev fra posten/tollerene om at du må fortolle pakken din. Fortolling skal kun skje hvis pakkens verdi er over 200 kr (frakt er ikke med, den kan være så høy den bare vil!). Det som av og til skjer er at hvis man har bestilt nøyaktig rundt 200kr, eller pakken mangler dokumentasjon på innhold og verdi, så vil du få tilsendt et fortollingsbrev. Hvis du bevisst har handlet for over 200 kr så er det jo bare å betale dette gebyret, men det er ikke poenget her. Hvis du har betalt UNDER 200 kr og likevel får fortollingsbrev, så skal du ikke tolle! Send mail til privatfortolling@posten.no oppgi navn og referansenummeret som står i brevet og legg ved betalingsbekreftelsen du fikk på mail fra iHerb da du bestilte pakken. Da ser de selv at pakkens verdi er under 200 kr, men skriv i tillegg dette og at du håper de sender pakken din fortest mulig. Pakken vil da bli sendt så fort de får behandlet mailen :)

Brev om at pakken inneholder legemidler:
♦ Mange opplever i disse dager å få et brev fra tollvesenet om at pakken inneholder legemidler, og at den vil bli returnert med mindre du har dokumentasjon på å få imporert dette. Det du da må gjøre:
♦ Hvis du vet at pakken inneholder et legemiddel så er det ikke noe annet å gjøre enn å la de returnere pakken din.
♦ Hvis du lurer på hva i all verden det er snakk om, hvorfor de mener det inneholder legemidler når du var helt sikker på at pakken ikke gjorde det, så må du ringe og høre nøyaktig hvilket legemiddel pakken er stoppet for.
♦ Nå vet du da hvilket eventuelt legemiddel det er snakk om og hvis dette legemiddelet står som handelsvare (H) i urtelisten må du si dette og tollerene har mest sannsynlig tatt feil! Pakken din blir da sendt til deg dagen etter :)
♦ Du leste riktig, tollerene tar feil. Masse feil og mange stikkprøver, så det er derfor det er så himla nøya å vite hvilket legemiddel det er snakk om.
♦ Og husk nå for all del at hvis pakken faktisk inneholder et legemiddel du ikke var klar over, (L), (LR), men også dette med over 3 måneders forbruk eller har for høye grenseverdier, så blir pakken returnert og du har kanskje lært noe til neste gang :)

Hvis du ikke vet hvilken pakke det er snakk om: 

Hvis du har mange pakker du venter på og du får brev om fortolling eller legemiddel, så må du rett og slett ringe nummeret i brevet og oppgi referansenummeret som står oppgitt i brevet. Det de gjør da er å gå ut og sjekke pakken din som ligger på lageret så det kan ta litt tid, så gir de deg sendingsnummeret som står på pakken. Sendingsnummeret er nummeret iHerb sender ut på bekreftelsen når du har bestilt pakken og da er det lett for deg å logge deg på iherb og sjekke hva pakken inneholder :)

Dopinglisten:
Midler som står på dopinglisten må dere aldri i verden finne på å bestille, dette kan føre til strenge straffer som svartelisting og i verste fall fengsel. Alle som bestiller dopingmidler er fullstendig klar over at de gjør det, men ALDRI bestill f.eks slankepiller fra USA, da disse lett kan inneholde slike stoffer!

Det jeg nå har skrevet gjelder ikke bare USA, men ALLE land utenfor EØS/EU.

HUSK, HUSK, HUSK: Alt dette er egentlig helt unødvendig å lese om hvis du bare er helt sikker på hva det er du bestiller. Kostilskudd er som å leke med ilden. Amerikanerene har kjempehøye verdier på kosttilskuddet sitt, noe som ikke er lovlig her. VIT hva du bestiller og bruk urtelisten når du bestiller noe nytt, men HUSK at tollerene titt og ofte tar feil og at du mest sannsynlig har helt rett når du mener pakken inneholder et lovlig produkt!

Og så til slutt... Hvis det fortsatt er noe som er uklart med tanke på f.eks bestillinger, toll, rabattkoder, informasjon om iHerb og liknende så les kategorien min "iHerb.com" der jeg allerede har svart på masse! :)

Dette ble et fryktelig langt og kjedelig innlegg, men nå er det skrevet, en gang for alle, aldri igjen. Hehe. Konklusjonen er les deg opp, vit hva du bestiller, stå på ditt og kos deg med handlingen. Det er ikke så farlig som det virker så lenge du bestiller det som er lovlig :)

SPØRSMÅL SKRIVES I KOMMENTARFELTET UNDER :)

Et lite iHerb.com-tips!

Jeg vil bare tipse dere om at billigste fraktmulighet på iHerb.com for tiden er $3 og dette tilbudet vil vare ut janur. Fast pris på billigste shipping er $4 så her er det en dollar og spare per bestilling. I tilegg er DHL-levering satt ned med opptil 33% per pakke, og det kan fort bli ganske mye! Merk billigste fraktmulighet på iHerb gjelder pakker med en vekt på opptil 1360 gram (3 pounds), og med en verdi opptil $80. Vekten regnes ut automatisk.


Og jeg vil i tilegg tipse dere om å dele ut iHerb-koden deres til flest mulig mennesker.
Selv har jeg, TAKKET VÆRE DERE(!!!), kunne bestille flere pakker uten å betale for dem, fordi dere har vært så snille å bruke koden min. Tusen hjertelig takk for det, og del ut deres egen kode til venner og bekjente, så får dere selv noen dollar å handle for! Koden finner dere under "My account", "iHerb rewards" og så må du må passe på at koden din er "active". Jo fler som bruker koden din, desto flere dollar ruller inn på iHerb-kontoen din som du kan handle for. Hvis du likevel aldri har bestilt fra iHerb.com må du gjerne bruke rabattkoden min; VOR992, når du handler på iHerb for første gang, og du vil få minus $5 på din første bestilling. Disse dollarene trekkes automatisk fra når du går til kassen.

IHERB.COM: tips, tips, tips...!!!!!

Jeg har til min store forskrekkelse og glede(!) funnet ut at iHerb.com nå har $2 i shipping!!!! Altså under 12 kr frakt fra USA og rett hjem i postkassa! Dette gjelder på pakker som veier under 1360 gram, men vekten regnes ut automatisk når du sjekker kassen! Jeg har ingen idè om hvor lenge frakten kommer til å være så lav, men dette er helt utrolig! Frakten er egentlig på $4 så det er ikke så voldsomt stor forskjell, men under 12 kr? Det er nesten prisen av ett frimerke i Norge!!! Fant det nettopp ut når jeg skulle inn å bestille litt kokos og jeg må selvsagt dele dette med dere. Jeg vet at mange av dere elsker iHerb. Alle bør elske iHerb! 

 Blogger som jeg er må jeg selvsagt dokumentere. Hihi:Selvom det står at de ikke refunderer pakkens verdi om den blir borte kan jeg med hånbden på hjerte si at jeg stoler fullstendig på det billigste fraktalternativet og jeg bruker det alltid hvis pakkene veier under 1360 gram. Dere kan selv tenke dere hvor mange pakker jeg har fått levert fra iHerb de siste 18 månedene, det er ikke få.... Kun to av utallige pakker har jeg mistet og det var under askekaoset! Jeg bruker billigste fraktmulighet og jég stoler på den selvom det ikke er sporingsnummer på pakka!

Og dere må gjerne bruke koden min (VOR992) om dere ikke har bestilt fra iHerb.com før, så får dere $5 i rabatt på første bestilling og da får dere en egen kode som dere kan gi bort til andre! Hvis noen bruker din kode får du etter en liten stund noen dollar å handle for gjennom iHerb, det er derfor jeg ønsker at du skal bruke min kode!

                                God natt og sov godt! :)

Iherb - om tilbakebetaling ved forsvunnet eller returnert pakke...

Nå har jeg sjekket grundig dette med tilbakebetaling av pakker som har blitt returnert. Nå har det seg slik at Iherb tilbakebetaler beløpet på pakker som har blitt returnert, borte eller liknende, men KUN pakker som er bestilt med DHL eller UPS-levering. Det vil si at International Airmail (4$) ikke blir refundert! Jeg syns dette er utrolig dårlig for jeg har selv en del pakker som ikke har kommet til tollvesenet engang. Gudene vet hvor de pakkene befinner seg... Lykkelig er vel den som fikk mine pakker gratis levert. Men nå må det også sies at mine pakker forsvant i askekaoset og det er kun to av sikkert hundre pakker som har forsvunnet.


Det vil egentlig si:
♦ Hvis du bestiller en pakke som du vet, 100% sikkert at ikke blir returnert (ikke inneholder legemiddel), -kan du bestille med billigste fraktmulighet.
♦ Hvis du tør satse på at pakken glir gjennom tollen og ikke er redd for at den blir returnert og dermed også mister sjansen for tilbakebetalt beløpet, -kan du også bestille med billigste fraktmullighet.
♦ Hvis pakkens vekt er over 1360 gram, -vil det være het trygt for da må pakken likevel sendes med DHL/UPS-levering (da billigste fraktmulighet faller bort ved pakker over 1360 gram).
♦ Hvis du bestiller med DHL/UPS-levering vil du garantert få tilbakebetalt pakkens verdi (minus frakt og eventuelle tileggskostnader),- så da er det også helt trygt.
♦ Pakker som blir borte med International Airmail blir ikke refundert! Dette skjer dog. ikke ofte!
♦ Med andre ord: Hvis du bestiller pakker for under 1360 gram, som kun inneholder handelsvarer (H) og du ikke er redd at pakken skal bli borte ved levering, - er det helt trygt å bruke international airmail-leveringsmulighet.

Syns dette er dumt selv, men egentlig er det ganske forstålig. Hvorfor skal Iherb betale tilbake for pakker som blir stoppet og returnert av tollvesenet, dette har man jo ansvar for selv å sjekke opp i. 
Her er et par linker, for å minne dere på det:
♦ Legemiddellisten finner du her.
♦ Urtelisten med reseptpliktige legemidler (LR) og legemidler (L) finner du her.
♦ Dopinglisten finner du her og du må aldri bestille noe som inneholder noe av dette. Du kan bli politianmeldt, innkalt til høring eller få bot, men kosttilskudd inneholder ikke dopingmidler uten at du er klar over det. Alle som bestiller kosttilskudd med dopingmidler VET det veldig godt selv og satser på at tollerene overser det.
♦ Urtelisten finner du her. Alle urter (ink. stevia som mange lurer på) merket med (H) kan importeres fritt til privat bruk!
Her finner dere siden jeg fant ang. å få refundert for pakker som blir borte eller returnert.

Hvis noen av dere likevel har fått refundert pakkens verdi og har bestilt med International Airmail-levering vil jeg veldig gjerne høre fra dere! Håper dette kan være til hjelp!

Litt mer om Iherb

Jeg har skrevet litt generell informasjon om Iherb før, men jeg syns det er på sin plass at jeg forteller enda litt mer. Jeg bruker trossalt produkter kjøpt fra Iherb daglig og jeg er utrolig glad for at jeg har funnet denne siden. Det har gjort det lettere og ikke minst mye, mye billigere for meg å gå til innkjøp av bla. grønne tilskudd, superfoods, hud-og dyrevennlige velværeprodukter og annet stæsj. Når man har ME er det spesielt deilig å ha nettsider hvor man kan shoppe uten å flytte på fua og bruke minimalt med krefter. Vi har jo behov vi også, shoppingbehov og nettshopping tilfredsstiller disse behovene.

                                                                

HER
kan du lese det jeg har skrevet om Iherb før og det bør leses først hvis du er litt usikker på hvordan Iherb funker.

Fortollingsbrev fra posten:
Man kan oppleve å få et brev om fortolling når man handler på Iherb. Det er et brev der posten, eller tollen, spør om tilatelse til å fortolle pakkene dine for deg, automatisk. Det bør man ikke gjøre. Eller du kan fortolle pakken selv på ditt lokale postkontor. Dette brevet får du fordi de tror varens verdi er over 200,- eller inneholder ulovlige stoffer, dette stemmer i de fleste tilfeller IKKE. Det du gjør da er egentlig ganske enkelt: Send en mail til privatfortolling@posten.no og legg ved referansekoden til pakken (står i brevet) og bestillingsbekreftelsen på pakken det er snakk om (denne får du på mail kort tid etter at du har bestilt pakken). Det som skjer da er at du får pakken din noen dager senere når de ser innholdet og verdien i pakken. 

                         

Litt om rabattkoden:
Jeg har også nevnt rabattkoden flere ganger og nå vil jeg fortelle dere hvorfor jeg "reklamerer" med den. Det er en vinn-vinn kode. Jeg har ikke mange lesere, men jeg vil tro at mange av de som leser bloggen av og til får lyst å handle fra Iherb pga. mine anbefalinger. Når man handler fra Iherb første gang har man mulighet til å bruke en rabattkode, altså (coupon code) hvor Iherb trekker fra 5$ ved slutten av bestillingen. Det finnes tusenvis av disse rabattkodene, hvorfor? Jo, fordi når du da har bestilt din første pakke, så får du din egen rabattkode og kan nå gi den ut til venner og familie. Denne koden vil igjen gi dine venner en rabatt på 5$ når de handler for første gang. DU, derimot, du kan tjene på det de handler. Jeg har ikke helt forstått det der, men etter at noen har registrert min kode har jeg "tjent" noen dollar. Disse kan ikke (som jeg har forstått) bli brukt før etter en måned. Det er ikke mye man tjener, men alt er bedre enn ingenting. Som jeg sa, jeg har ikke helt forstått det der eller hvor mange dollar man tjener, men det jeg har fotstått er at du kan tjene noen dollar og disse kan du velge å trekke fra på bestillinger, men brukes innen et halvt år.

Din kode:
For å finne ut hva din kode er går du inn på "My account" så er det noen alternativ med blå skrift. Trykk på "Iherb rewards" og her står da koden din øverst, den skal stå på "active". Her kan du også finne ut mye informasjon om denne koden og hvordan dette fungerer, uten at det har hjulpet meg så veldig mye *host*. Når noen bruker koden din vil det komme opp en "Pending Credit", men det er ikke før (etter en måned) kreditten er "Available Credit" at du kan bruke den. "Total Income" er hvor mye du tilsammen har tjent.

                        

Greit å vite:
♦ For å slippe toll og moms må varens VERDI være under 200,-.
♦ Frakten regnes IKKE med i 200,- grensa over. Hvis pakken f.eks koster 190,- og frakten 300,- skal du likevel ikke betale toll eller moms.
♦ Du kan oppleve at tollvesenet har åpnet pakken og krøllet den fint sammen igjen for så å sende deg den da alt var greit likevel.
♦ Land utenfor EU/EØS (som USA) er Norge veldig strenge med, derfor er det ikke lov å handle varer som blir ansett på som legemiddel i Norge, selvom det er fullt lovlig og selges her.
♦ Liste over legemiddel finner du HER.
♦ Urtelisten A og B finner du HER.
♦ Urter fra urtelisten over merket med "L" og "LR" blir blir kvaliffisert som legemiddel og er derfor ulovlig fra land utenfor EU/EØS, mens "H" er handelsvare og kan importeres fritt, også fra USA.
♦ Det er heller ikke lov å handle kosttilskudd for mer enn 90 dagers forbruk fra land utenfor EU/EØS, husk dette. OBS: mange kosttilskudd inneholder "legemiddel".
♦ I tillegg bør man huske at kosttilskudd ofte inneholder høyere doser enn hva som er lov å importere. Så selvom alle ingrediensene er lovlig, kan grenseverdiene overstiges og produktet blir da ansett som "legemiddel" og blir returnert.

Jeg håper dette var litt til hjelp :)

                                                                     

Iherb.com

Det er visst på tide å skrive litt om Iherb for nå har det blitt noen linker dit ja. Kom over nettsiden tidlig i høst og ble frelst med en gang! Fant fort ut at de har enormt utvalg av kosttilskudd, vitaminer, mineraler, superfood, rawfood, supergreens, hudpleie, dyrevennlige produkter, miljøvennlige produkter + ja, you name it!
Jeg har bestilt enormt mye og har bare positivt å si.

♣ Servicen er utrolig god. Jeg har sendt fire mail og har fått svar på under 5 timer hver gang (og den ene sendte jeg på natta amrikansk tid). 

♣ Frakten er billig. Man har mulighet til å betale 4$ (opptill 1360g). Da er leveringstiden ca 2 uker, men kan ta lengre tid om det blir stoppet i toll eller på posten.

♣ Man har mulighet til å få det levert med DHL. Koster fra 10-25$ og da får man pakken på døra i løpet av 4-5dager.

♣ Hvis varene du har bestilt blir stoppet i tollen og returnert - får du igjen hele beløpet bortsett fra frakten. Her må du purre på de.

♣ Du finner kjente merker som: Jason Natural, Weleda, Flora (Udo's Choice), Pure Planet og Yogi te 

♣ Jeg har bestilt bla. hudkrem, bodylotions, såper, hårkur, dusjgêl, barberblader, barberhøvel, skrubb, ansiktsmasker, og tannkrem. Det meste av dette er fri for parabener, ikke testet på dyr og naturlige ingredienser!

♣ Av spiselige varer har jeg bestilt bla. kokosolje, rått kakaopulver, fått kakaofett, spirulina, chlorella, brokkolifrø, kokosmel, risprotein, hampprotein, sjokoladebarer, xylitol, agavenektar, stevia, bipollen, hvetegress, alfaalfa + masse mer. Masse av dette har da økologiske ingredienser, ingen kunstige tilsetningsstoffer og/eller er kun naturlige ingredienser

  Foto: Google

Ja, jeg er frelst! Tusen takk til Iherb som har denne nettsiden og gir meg muligheten til å velge produkter som er hud-dyr-og-miljøvennlige til en rimelig penge!

                               
Kategorier
Instagram

hits