Tilbake til hovedside

Superenkel kakao - sukkerfri og vegansk! :)

Det har blitt skikkelig kaldt her nå, men jeg skal ikke klage for det er fantastisk fint høstvær og naturen viser seg fra sitt aller peneste og mest fargerike nå i oktober! Jeg vil gjerne dele en ENKEL kakao med dere som er rask å lage og veldig, veldig god. Bruk den melken dere liker best, selv foretrekker jeg mandelmelk eller hasselnøttmelk.
  
Til to kopper kakao trenger du:
♦ 5 dl hjemmelaget mandelmelk (evt. annen nøttemelk/melk) 
♦ 2 ss palmesukker (gir veldig god smak!)
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1/2 ss carob, valgfritt
♦ 1 ts vaniljepulver
Krem:
♦ 1/2 boks fullfett kokosmelk (kun kremen)
♦ 1 ss sukrin
♦ 1/2 ts vaniljeessens (evt. vaniljepulver)

♦ Kanelstang (evt. et lite dryss kanel)

Slik gjør du: 
- Kok opp alt til kakaoen i en gryte, bruk ei ballongvisp så blir kakaoen luftig og god. 
- Kakaoeen bør koke et par minutter slik at palmesukkeret smelter.
Kremen: 
- Kokosmelken må være fullfett, light vil ikke gi krem.
- Det er kun kokoskremen i kokosmelken du trenger. Hvis kokosmelken ikke har skilt seg må den settes kjølig en liten stund, slik vil den skille seg og danne et tykt lag med krem over kokosvannet. 
- Bruk et par spiseskjeer av kokosvannet, men kun nok til at kokoskrem, sukrin og vaniljeessens blandes til luftig krem. 
- Hell forsiktig over kakaoen.


                                                                         Herrrrrrlig! :)
                 

Savner du brus?Jeg sluttet å drikke brus for halvannet år siden og grunnen var at jeg ville slutte med kunstig søtning, spesielt aspartam. Jeg har aldri vært noe glad i brus med sukker så det har aldri vært noe alternativ for meg. Da jeg sluttet å drikke sukkerfri brus (og liknende leskedrikker) forsvant den kroniske hodepinen jeg har slitt med i alle år, og jeg får svært sjeldent hodepine lengre. Mange syns det er vanskelig å slutte å drikke brus, og selvsagt skal man få lov til å kose seg med brus hvis man vil det. Anbefaler disse til alle som ønsker å redusere brusinntaket og/eller er på jakt etter et sukkerfritt alternativ som ikke inneholder kunstig søtning. Disse er SKIKKELIG gode!

YUMMY "brus":
♥ Valgfri farris med eller uten smak
♥ 1 pose valgfri drink stick (les mer under)
♥ Masse isbiter!
Det tar ca 10 minutter så er pulveret helt oppløst i drikken.Now Foods Sugar Free Drink Sticks:

♦ Søtet med xylitol (bjørkesøt) og stevia.
♦ Naturlige ingredienser.
♦ Ingen kunstige tilsetningsstoffer!
♦ Inneholder masse vitaminer. OBS: Husk grenseverdiene for import som du finner HER.
♦ Hver sticks inneholder 15 kalorier.
♦ 4 g karbohydrater per stick, hvor 1 g er sukkeralkohol. Netto karbohydratinnhold er altså 3 g per stick!
 ♦ SUPERT alternativ til saft, brus, juice og annen drikke.
♦ En boks med 12 sticks med pulver koster ca 23 kr.
♦ Finnes i fire smaker. Direkte link finner du HER.
♦ Selges også som smaksprøver à en stick på 4 gram. Disse er gratis hvis du bestiller de sammen med andre varer. Veldig greit å kjøpe en av hver smak så finner man ut hvilke man liker best!
♦ Personlig syns jeg alle er like gode bortsett fra Tropical Punch med fiber, den er fæl, men det er kun min mening!


Jeg elsker disse nå som det (av og til) er varmt ute og jeg har behov for ekstra væske. Dessuten er de veldig gode som blandevann sammen med juice og vodka. Hysj, det sa jeg ikke! ;)


Unngå dehydrering med denne mineralbomben!

Det tok meg et gang ganger før jeg vendte meg til smaken av kokosvann, eller kokosjuice som noen kaller det. Man er vandt til den tradisjonelle "kokos"-smaken, og slik smaker ikke kokosvann, det smaker mye renere, mye friskere og mye yngre enn kokos. Da jeg først begynte å like kokosvann så har jeg vært hekta siden. Det er bare et stort minus og det er prisen. Prisen på kokosvann er å få bakoversveis av, men nå, endelig, har jeg funnet meg en helt ny favoritt! 

Er dere klar over at prisen på 500ml kokosvann koster rundt 50 kr i Norge (*vil ikke si merket*), mens man får 330ml til under 12kr på iHerb.com!?

       


Mineralrik drikk til hete sommerdager:
♦
1 boks kokosvann
♦ Saft fra 1/4 sitron
♦ Masse isbiter
That's it, så enklelt!
Oppfriskende, kaldt, godt og energigivende skal du lete lenge etter!

Noen få ord om kokosvann:
Kokosvannet utvinnes fra unge, grønne kokosnøtter, ikke de brune,tørre og hårete kokosnøttene vi finner i butikkene her i landet. Kokosvannets oppgave er å gi næring og holde kokoskjøttet fuktig slik at kokosnøtten kan spire og gro, ja for kokosnøtten er nemlig ingen nøtt, det er et frø! Kokosvann er kalorifattig, det er karbofattig, det inneholder masse livsviktige mineraler og det kan med fordel byttes ut med enhver sportsdrikk. Kokosvann har samme elektrolytt-balanse som vårt eget blod og inneholder bla. store mengder kalium som er spesielt viktig i forbindelse med dehydrering etter fysisk, hard trening, svette, oppkast eller diarè! I tillegg inneholder kokosvann laurinsyre som man også finner i morsmelk og som skal ha antibaktrielle egenskaper.

Bortsett fra alle fordelene jeg har skrevet om ovenfor så er det et par andre grunner til at jeg er så glad i kokosvann. Jeg føler meg nemlig automatisk mye bedre etter å ha drukket det, jeg får umiddelbart energi, mindre smerter i kroppen, om jeg er litt dehydrert/tørst så forsvinner alle symptomene med en gang, og for ikke å glemme smaken! Denne smaker mildere enn den man får kjøpt her hjemme. Jeg synes denne er bedre og jeg anbefaler dere å prøve den etter en lang dag i sola eller en hard treningsøkt! Jeg bare elsker kokosvann og håper dere kan få den samme gleden av det som jeg.

Det er DENNE jeg kjøper, den er (EDIT: ikke økologisk), ikke fra konsentrat og jeg kan virkelig gå god for den. Jeg har hamstret og har sikret meg nok for resten av sommeren! :D Tropisk drink uten alkohol!

Vi har vel alle hengt over bardisken en sen lørdagskveld, flørtet med bartenderen og gitt han frie tøyler til å lage en supergod drink, spesielt for oss? Drinkene er kjempegode der og da, men man våkner opp og gulper søt likør til langt ut på kvelden. Jeg drikker ikke drinker og det er det flere grunner til; mye sukker, høy prosent og nerver opp i halsen dagen derpå. Det er likevel en spesiell drink jeg vil dele med dere. Drinken er supergod og den er oppfunnet av min tidligere kollega, MEN den er også en berusende drink av flytende sukker og akohyler. Jeg beholder orginalen hemmelig, den lar jeg bartenderen få æren for den dagen han kommer frem i lyset med den, men jeg gir dere en mye sunnere og bedre drink!Drikk den med eller uten alkohol! Like god på edrufest som på fest, i barneselskaper eller på hete sommerdager under parasollen, og drikke den med god samvittighet!


Mjuuugly's tropiske drink:
(til 2 drinker)
♦ 2 appelsiner
♦ 2 dl jordbær
♦ 1 dl ananas / evt. mango!
♦ 1/3 sitron

- Juice appelsinen eller bruk en sitruspresse. Pass på å få ut all saft hvis du bruker sitruspresse.
- Mos jordbær og ananas/mango i foodprosessor eller med stavmikser, til en tykk mos.
- Jeg bruker fryste jordbær og ananas som jeg tiner. Det funker veldig bra det også.
- Start med isbiter! Fyll glasset nesten fullt!
- Deretter tilsetter du halve mengden jordbær og ananas.
- Hell deretter appelsinjuice over.
- Skvis litt sitron på toppen. 

          Enjoy!

Fyldig, hjemmelaget kakao!


Her kommer en oppskrift på en fyldig og god hjemmelaget kakao. Den er søt og barnevnnlig i smaken. Så hvis du ønsker en litt mørkere kakao tar du litt mer kakao. Dessuten er den er vegan, sukkerfri og laktosefri, noe de fleste kakaoer IKKE er. Kjempeenkelt og veldig godt nå som jula er rett rundt hjørnet og det er kaldt og flott på utsiden!

Fyldig kakao til to personer:
♦ 6 dl nøttemelk (jeg brukte paranøttemelk, veldig, veldig godt!)
♦ 1/2 ts ekte vanilje
♦ 4 ss kakaopulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ts carob
♦ 1 ts lucuma

Slik gjør du:
- Jeg varmet opp alle ingrediensene. Rørte godt med ei ballongvisp, men lot det ikke koke siden alle ingrediensene er rå. Dessuten trenger den ikke koke, bare den er varm når den serveres!
- Husk å røre i den av og til da det ofte synker et lite lag med nøtter fra nøttemelken til bunns.
TIPS: Ved å tilsette et par klyper med dine favoritt julekrydder, så får du en ekstra varmende kakao!

Nytes i en varm armkrok, foran peisen eller under et mykt pledd i sofaen! :)

Grønnsakscoctail med melkesyrebakterier!


Etter å ha lest dette fine innlegget som renpenedelsten skrev om melkesyrebakterier ble jeg inspirert til å kjøpe denne coctailen. Jeg er en av de som må bli MYE flinkere til å få i meg naturlige melkesyrebakterier og i løpet av høsten håper jeg på å få melkesyregjæret mine egne grønnsaker, men inntil den tid får jeg drikke denne coctailen. Og den smakte slettest ikke så verst!


Melkesyrebakterier:

Melkesyrebakterier har en naturlig plass i tarmene (og vaginaen) vår. Ved en antibiotikakur drepes både gode og dårlige bakterier, dog. også melkesyrebakteriene som også kalles for "de snille bakteriene". Det er mange som merker at de lett får infeksjoner eller blir syke i under eller ettertid av en antbiotikakur. Under en slik kur er det derfor ekstra viktig å fylle på med melkesyrebakterier. Melkesyregjærede grønnsaker (som i denne coctailen) eller f.eks surkål, er stappet med disse gode bakteriene. Det sies at nøkkelen til et sterkt immunforsvar starter i tarmene. Disse melkesyrebakteriene styrker immunforsvaret ved å drepe de skadelige og dårlige bakteriene. Vi har rundt ett kilo bakterier i tarmene og det er viktig at en stor del av disse bakteriene er gode.


Helios melkesyregjæret grønnsakscoctail:
♦ Inneholder kun økologiske ingredienser.
♦ Ingrediensene er: rødbeter, gulerøtter, selleri, reddikk og acerola (en frukt).
♦ Melkesyrebakteriene omdanner sukkeret i grønnsakene til melkesyre L(+) og denne juicen inneholder store mengder L(+).
♦ Smaker i grunn bare rødbete og selleri. Liker du rødbeter på glass liker du hvertfall denne.
♦ Helios selger denne grønnsakscoctailen, en melkesyregjæret gulerotcoctail og en melkesyregjæret grønnsakscoctail med bla. tomat i stedet for rødbete..
♦ Kan kjøpes på diverse helsekostbutikker.

Kakao til kalde dager!


Høsten er ikke lengre like rundt hjørnet, her er den allerede godt i gang. Fordelen med høsten er at man kan krype opp i sofaen, krølle seg godt inn i et teppe, nyte en god kopp te eller et varmende glass med rødvin. Ute hører man løvet rasle på bakken, vinden ule i trærene og regnet dryppet fra hustaket. Man kan få tiden til å gå med å strikke, lese ei fengende bok eller se yndlingsserien på tv. Om vi vil eller ikke, høsten er her og da er det smart å gjøre det beste ut av denne fargerike årstiden. I dag høljet det ned så det var spesielt godt med en varmende kopp med hjemmelaget kakao. Ikke vanskelig i det hele tatt og jeg håper det kan friste dere til å lage deres egen kakao av favorittingrediensene.
Jeg brukte:
♦ 3 dl øk. soyamelk (prøv gjerne med mandelmelk!!!)
♦ 2 store ts rått kakaopulver
♦ 1/3 ts vanilje
♦ 1/3 ts kanel
♦ 1/4 ts maca
♦ 1/2 ss manuka honning
♦ Stevia etter smak
- Jeg varmet opp melken med kakaopulver, vanilje, maca, kanel og stevia. Ikke la det koke, bare varme.
- Visp godt så kakaoen blir luftig og skummet.
- Da kakaoen var ferdig tilsatte jeg manuka honningen.

                                                           

Grønn superdrikk i grønne omgivelser :)

Høres ikke det fint ut? Jo, det var det også. Jeg tok på meg støvler og trasket ut i skogen med superdrikken på termos og bøtte til blåbær. I det grønne var det godt å kunne nyte en iskald drikke etterhvert, som ga meg både umiddelbar energiboost og langsomme karbohydrater. Den ga meg masse energi. Grønn bart får man også! Skummelt? Nei! Friskt og godt!

Oppskrift på grønn superdrikk (1 pers.):
♥ 2 never frossen ananas (her kan du også bruke eple, men ananas er absolutt best!)
♥ 1 neve frossen spinat
♥ 1 ts hvetegress juice pulver*
♥ 1 ts spirulina
♥ 1 ss activated barley
♥ 1/2 ts vanilje
♥ Vann
♥ Isbiter
Blend alt. Skal du drikke den med en gang kan du med fordel tilsette noen isbiter, blende og nyte umiddelbart. Jeg fylte på med isbiter til slutt siden jeg ville at drikken skulle holde seg kald ekstra lenge. Knust is smelter mye fortere.

*Hvetegress juice pulver fungerer som hvetegressjuice, bare litt mer praktisk da det er pulver, lang holdbarhet og man slipper å spire hvetegresset. Jeg er kjempefornøyd med dette, både USDA-merket, non GMO og økologisk, dessuten blander det seg supert med vann så det blir som hvetegressjuice!

Forfriskende og mineralrik drikk!

Ok, jeg skal ikke gni det inn, men været har vært helt fantastisk denne uken, men spesielt i dag. Alle kjenner følelsen etter noen timer rett ut i sola, svett og tappet for energi? Ja, solen stjeler mye energi. Det kan også hende du føler deg svimmel hvis du reiser deg litt for raskt, ser svarte prikker og rett og slett føler deg litt uvel. Jeg prøver, men er ikke alltid like flink til å få i meg nok væske og på slike varme dager trenger man MYE væske, spesielt hvis svetten renner. For ikke og snakke om harde treningsøkter! Det er lett å undervurdere kroppens behov for væske og de livsviktige mineralene og spormineralene vi minster ved svetting. Jeg kan anbefale denne drikken til alle dere som kjenner dere igjen i det jeg skrev ovenfor. Den er forfriskende, avkjølende, mineralrik og søt på samme tid. Føler meg umiddelbart bedre etter å ha drukket en slik drikk i sommerheten.
Du trenger

♥ 1/2 ts Himalayasalt
♥ Saft av 1/2 sitron eller 4 sitronisbiter
♥ 3-4 stevia vanilla creme-dråper
♥ Masse is
♥ Vann
( + Hvis du har Aloe Vera beregnet til å drikke, tilsett 1 ts med dette! )


Husk å røre godt! Himalayasaltet synker til bunns og smaker ikke spesielt godt hvis du får det inn i større mengder... Himalayasalt er ikke farlig i større mengder slik vi vet at vanlig bordsalt er. Himalayasalt er faktisk et mineraltilskudd, og du kan lese mer om saltet i innlegget jeg skrev HER.

Ønsker deg en fin lørdagskveld :)

Kakao!

Selvfølgelig ikke vanlig kakao med sukker og/eller kunstige tilsetningsstoffer. Og ok, dette er det siste innlegget om disse "free samples" fra Iherb, men denne fortjener en plass her. I går skrev jeg om CafêCeps coffee, nå er det søsteren som står for tur, nelig CocoCeps Cocoa. Dessverre fikk jeg bare to prøver av denne så her får jeg bestille selv.

Madre Labs - CocoCeps Organic Cocoa Blend


Flott, jeg har funnet meg en hverdagskakao som smaker godt og som gjør godt for kroppen. Selvfølgelig kan jeg også lage min egen kakao med rått kakaopulver, men er ikke det litt dumt da? Bruke rått kakaopulver (skal ikke varmes opp over 42grader) når jeg kan drikke denne? Dere som allerede har smakt rått kakaopulver vet at dette er bittert og må søtes. Samme er det med denne. Den er bitter og må søtes, smaker ikke godt ellers. Og til dere som ikke har smakt kakaopulver, fortvil ikke. Smaken blir god med søtning!!

Kakaoen ovenfor:
♥ 1pakke/1 ss med CocoCeps
♥ Litt (ekte) vaniljesukker
♥ 5 dråper med stevia vanilla creme
Mandelmelk
Smak til med evt. er søtning. Rør og nyt!MadreLabs - CocoCeps Organic Cocoa Blend
♦ 100% rent - ikke tilsatt sukker, smak, kunstige tilsetningsstoffer eller farger.
♦ Inneholder lite koffein, 15mg pr. pakke. Sammenliknet med ca 35mg i grønn te og 95mg i kaffe.
♦ Inneholder økologisk kakao (som har stimulerende stoffer som ellers også finnes i sjokolade, koffein er et av dem) og økologisk cordyceps sonensis (brukes for energi og levealder) og økologisk reishi (trolig verdens mest brukte medisinske sopp).
♦ Gir en lett oppkvikker uten store mengder koffein.
♦ Forskjellen er rett og slett at CafêCeps inneholder kaffe, mens CocoCeps inneholder kakao.
♦ NB: Bør søtes!
♦ Du kan lese mer og/eller bestille HER.

Selvom "cordyceps sinensis" står som legemiddel på urtelisten skal jeg bestille denne. Et legemiddel er ikke noe farlige saker, det er bare for å forhindre at vi importerer og ikke handler fra Norge eller EU. "Legemiddel" på urtelisten kan fint kjøpes i butikk i Norge og innenfor EØS/EU, men ikke utenfor. Urettferdig... Så får vi se om disse slemme tollerne stopper denne uskyldige kakaoen min!

Lag appelsinbrus

Det er fantastisk nydelig påskevær på sørlandet i dag! Sola skinner, igjen, og snøen har smeltet mye de siste dagene. Det så mørkt ut for bare noen dager siden, men utrolig hvor fort snøen smelter når det først blir plussgrader. Jeg hadde en grusom dag i går. Kroppen har rett og slett aldri vært så ille, men etter mange timer med søvn er jeg glad og fornøyd i dag :)

Laget meg et glass med deilig appelsinbrus:


Jeg anbefaler alle å prøve farris/farris bris, en halv sitron og (til de som har) 3-4 dråper stevia - vanilla creme og selvfølgelig masse isbiter. Dette er surt, mens ettersmaken er søt med vaniljekrem. Nam, nam.

I dag hadde jeg ikke sitron, derfor ble det appelsin. Gjør ikke meg noe, appelsinene om dagen er søte, gode og veldig saftige. Denne smaker litt som fanta, ikke dumt altså!

Oppskrift på appelsinbrus:
♦ Saften av 1 appelsin
♦ Farris bris
♦ 3 stevia vanilla cremedråper
♦ Masse isbiter.
♦ Rør godt og sugerør er viktig
Namnam :D


                                          Ø N S K E R    D E G    E N    K N A L L F I N    S Ø N D A G ! ! !

Alternativ brus!

Unngår du brus pga. det høye sukkerinnholdet? Unngår du også sukkerfri brus pga. kunstige tilsetningsstoffer og skadelig aspartam? Da har jeg et tips til deg, lag din egen brus, med akkurat det du vil!Appelsinbrus:
♦ Ferskpresset juice av en appelsin (hadde jeg hatt to hadde jeg tatt det!)
♦ Farris Bris naturell
♦ Isbiter
♦ Sugerør
(Du kan selvfølgelig bruke vanlig Farris, annen frukt og juice fra kartong også)
Press appelsinen, hell over i glass, tilsett Farris og isbiter, smak. Jo mindre kullsyresmak du vil ha, jo mer juice tar du oppi eller mindre farris.

Sugerør brukes for å beskytte tennene mot syreangrep som dere vet ofte forekommer av hyppig inntak av spesielt sitrusfrukter, frukt, brus og kaffe!For meg som nå er på sukkeravvenning var denne ypperlig! Jeg hadde lyst på brus og denne som er uten sukker OG kunstig søtning kommer til å bli brukt mye her fremover, absolutt! Ikke bare er denne uten sukker og kunstig søtning, men den er også proppet av vitamin C og vil du ha enda mer vitamin C presser du litt sitron også! Velbekomme ;)
Kategorier
Instagram

hits