Tilbake til hovedside

Anbefaling: Utradisjonelt julebord - MÅ oppleves!

Søndag den 16.desember dro jeg med meg min bedre halvdel, min fine mamma og hennes kjære for et utradisjonelt julebord på "Tilstede mat og mer" i Kristiansand. Tilstede mat og mer er en av få restauranter i Norge som selger raw, vegansk mat, men har også vegetarisk og fisk/skalldyr, og meeeengder med allergivennlige raw og fristende kaker/desserter! Maten er uten sukker og hvetemel og laget på økologiske, sesongbaserte og kortreiste ingredienser. Julebordet skulle inneholde det samme; masse raw food, litt varm mat, noe fisk og skalldyr og et dessertbord med utvalg for alle. Jeg gledet meg i dagesvis for det er virkelig noe luksus med å få servert raw food!

...Og alle forventningene ble innfridd ganger 100! Jeg så stjerner fra jeg ankom til jeg dro. Jeg var faktisk i himmelen for det var et helt utrolig godt utvalg!!! Dere skulle virkelig vært der, og derfor fikk jeg tillatelse til å ta masse bilder slik at dere kan se hvor mye fristende som ble servert. Og det beste: 23. DESEMBER VIL TILSTEDE MAT OG MER HA SAMME JULEBORDET IGJEN og jeg oppfordrer dere alle som har mulighet til å legge bort alt av julestress og dra nesa deres ned til Kristiansand for en helt unik smaksopplevelse!

                                                  
   
Som jeg skrev: søndag 23.desember vil Tilstede servere samme julebordet igjen. Prisen er 295,- per voksen og 145,- per barn under 12 år og her er det mat for alle og en hver. Kontakt Tilstede mat og mer på telefon 45454714 for mer informasjon eller bordbestilling, eller ta en titt på facebooksiden deres HER! Lille julaften pleier å være "hellig for meg", men hvis formen holder seg skal jeg faktisk ned igjen til søndag, SÅ verdt var det!

 VIKTIG: Dette innlegget er på ingen måter sponset! 

Diabetes? Spis raw food!

For noen dager siden kom jeg over denne dokumentaren som jeg vil anbefale videre til dere. Kort fortalt handler den rett og slett om mennesker med diabetes type 1 og 2 som blir satt på en raw food diett i en måned. Resultetene er enorme bare etter et par dager og etter en måned er samtlige deltakere medisinfrie eller har redusert dosen betraktelig. Det blir sagt at diabetes ikke kan kureres. TULL! Raw food kan kurere eller delvis kurere diabetes! Og hvis du er i tvil om denne påstanden så se filmen og bedøm selv! Jeg er hvertfall ikke i tvil, spis raw food hvis du har diabetes! 

       SIMPLY RAW REVERSING DIABETES IN 30 DAYS - En film jeg anbefaler ALLE å se!

Ikke si at jeg ødelegger middagen din!

Du er advart; dette innlegget er kanskje provoserende! Det siste halvannet året har mitt engasjement for dyrevennlig hudpleie, dyretesting, pelsindustri, dyremishandling og økologisk og lokale animalske matvarer økt. Grunnen til dette er enkel: økt bevissthet! Får man vite hva som foregår der ute så tar man bevisste valg, så enkelt er det faktisk!

Enten så prøver mennesker å skjule sannheten eller så fortrenger vi den hvis vi vet den for å unngå dårlig samvittighet. Vi er mennesker og vi er onde, men vi er så heldige at vi kan ta et bedre valg. Vi styrer hele verden og vi torturerer nøykatig slik det ble gjort under 2.verdenskrig! Ikke si at jeg ødelegger middagen din fordi jeg anbefaler denne filmen. Jeg vil kun at sannheten kommer frem, for den skjules godt, og jeg vil at vi mennesker skal slutte å lukke øynene og fortrenge sannheten! Hvis du med hånden på hjertet ikke har noe problem med innholdet i filmen så syns jeg faktisk synd på deg.

Filmen viser alt du IKKE vil vite om dyr som blir BRUKT til mat, klær, underholdning og forskning. Jeg advarer mot sterke scener, men med mindre du er vegetarianer/veganer så ikke la de sterke scenene hindre deg i å se filmen! Denne filmen bør sees for den er en tankevekker av de sjeldne.... Og hvis du tror Norge er så mye bedre så kan du ta en titt på DENNE dokumentaren som vises over 12 episoder, den skulle nemlig blitt vist på TV... Du kan også ta en titt på DETTE klippet om norske pelsfarmer. Den Amrikanske "Food Inc." er også å anbefale, den finner du HER, men la siden laste litt!

Husk å slukke lyset i morgen!

I morgen, lørdag 26. mars klokken 20.30 er det Earth Hour. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering hvor alle som har tilgang på lys kan være med å bidra. Bidra til å vise at man er villig til å være med i kampen mot klimaendringene! Earth Hour arrangeres naturligvis rundt om i hele verden og alt fra Eiffeltårnet i Paris, Operahuset i Sydney og Stortinget i Oslo skal slukke lyset denne timen.

Min kjære og jeg slukket lyset for første gang i fjor, men vi tok den litt lengre og dro ut kontakter og slo av all elektrisitet. Med stearinlys, snacks og god vin satt vi i sofaen og mimret og snakket i langt over en time. Det var veldig koselig og vi var enige begge to om at dette var riktig så koselig!

Slukk lyset for kosens skyld, miljøet og klimaet. Bli med å slukk lyset du også! Gjør det beste ut av denne timen i mørket. Spill spill under stearinlys, fyr i peisen, les en bok, ta et bad, spis noe god snacks og kos dere!

     Du kan gjøre som jeg har gjort og melde deg på Eath Hour HER!

Og du... Husk at klokken skal stilles FREM i morgen natt, fra Kl 02.00 skal den stilles til 03.00 og da er det offisielt sommertid! :)

"Få meg frisk" vises på NRK i kveld!

Jeg vil bare anbefale leserene mine til å ta en titt på denne dokumentarfilmen som vises på TV denne uken. Dokumentaren handler om ME og vi følger ME-syke Anette Gilje på veien til en friskere hverdag. Hun lå på det verste lenket til sengen i over 20 timer i døgnet og følte at skjebnen hennes var innenfor husets fire vegger. Vi får se hva som ble løsningen for henne! Dette er den første og eneste norske filmen, som jeg vet om hvertfall, som handler om ME! 


Dette er en film jeg har hatt lyst til å se helt siden den ble vist på diverse kinoer rundt i landet, men den har aldri blitt vist i Kristiansand, så nå får je endelig sjansen til å se den!  Det er vanskelig å sette ord på en slik sykdom, derfor håper jeg noen av dere tar dere tid til å se filmen. Nedenfor ser dere tid den blir vist på TV denne uken:

Filmen vises:
NRK1 mandag 13. desember kl. 19.45.
NRK2 Kl.00.15 Tirsdag 14.12
NRK1 Kl.10.35 Tirsdag 14.12
NRK1 Kl.15.10 Onsdag 15.12
NRK1 Kl.12.40 Torsdag 16.12
(Tatt fra DENNE siden)
♣ Dessuten er filmen tilgjengelig på nett HER!

Ellers håper jeg å komme sterkere tilbake med enda flere juleoppskrifter til dere!


Update: Fantastisk film, dere må se den!

HUSK fakkeltog MOT pels i helgen!

Det er noen dager siden innlegget om pels ble pubilsert og jeg forventer ikke at dere skal huske at det er denne helgen det er fakkeltog, derfor må jeg minne dere på det! NOAH's fakkeltog MOT pels arrangeres denne helgen i 7 norske byer så hvis du bor i nærheten av en av disse byene og har anledning så er det ingen gode grunner for å bli sittende hjemme denne kvelden.Jeg gjør det pent og ryddig for dere, jeg oppsummere hvor og når fakkeltogene arrangeres:

Dagen for alle togene er LØRDAG 13. NOVEMBER!!!

OSLO:
Oppmøtested: Youngstorget
Kl: 17.30
Dere skal gå opp gjennom Karl Johan og avslutter utenfor Stortinget. Det vil være mulig å kjøpe fakler til 20 kr/stk som går til NOAH's pelskampanje PelsUT! Ved Stortinget blir det salg av vegansk pai og te!
Facobooks side for Oslo finner du HER!

BERGEN:
Oppmøtested: Markens sørlige ende (ved Jernbanestasjonen)
Kl: 18.00
Dere vil gå til Torgalmenningen hvor det vil bli holdt pappeller. Fakler kjøpes for 30 kr/stk ved oppmøte eller på forhånd!
Facebooks side for Bergen finner du HER.

TRONDHEIM:
Oppmøtested: Torget ved scenen
Kl: 17.30
Det vil bli fakkeltog rundt i byen og appeller. Her kan det også kjøpes fakler til 20 kr/stk.
Facebooks side for Trondheim finner du HER.

TROMSØ:
Oppmøtested: Ved Rådhuset
Kl: 17.30
Toget går gjennom Stogata. Salg av fakler til 20 kr/stk og appeller fra De Grønne og Dyrebeskyttelsen.
Facebooks side for Tromsø finner du HER.

KRISTIANSAND:
Oppmøtested: Øvre torv (ved scenen)
Kl: 17.30
Her selges det fakler til 20 kr/stk og jeg vil tro turen går gjennom Markens!
Facebooks side for Kristiansand finner du HER.

KRISTIANSUND:
Oppmøtested: Kongens Plass
Kl: 18.00
Fakler selges for 20 kr/stk og det vil bli holdt appeller.
Facebooks side for Kristiansund finner du HER.

STAVANGER:
Oppmøtested: Arenageren (utenfor Sølvberget)
Kl: 18.30
Fakler kan kjøpes for 20 kr/stk og det vil bli holdt appeller utenfor Arengaren.
Facebooks side for Stavanger finner du HER.Inntektene fra faklene går til NOAH's pelskampanje - PelsUT og det vil bli muligheter for å bli støttemedlem i NOAH. Nye støttemedlemmer får T-skjorter med PelsUT print og det er viktig å huske at NOAH jobber for dyrs rettigheter generelt, så her gjør man en veldig god sak ved å bli medlem!

♣ HUSK at ca 40 millioner kroner av skattepengene våre går til å STØTTE pelindustrien. Dette kan vi ikke gjøre noe med før noen politikere våkner, men vi kan gå i fakkeltoget og vise hva vi mener om sakan. Sammen kan vi gjøre en stor forskjell og det er svært viktig at flest mulig deltar så får vi kanskje slutt på pelsoppdrett for godt! Møt opp og vis ditt engasjement!

En smakebit av norsk kjøtt-og meieriindustri!

Jeg fikk noen kommentarer etter at jeg la ut link til "FOOD, inc", om at matindustrien i Norge heldigvis ikke driver på på denne måten. Jeg fikk også en link til en norsk dokumentar som tar for seg akkurat dette og nå tenkte jeg at dere skal få denne linken. (Takk til deg som ga meg denne!).

Vi liker å tro at kjøtt merket med "Norsk kvalitet/100% rent norsk kjøtt/og liknende" er så mye bedre enn å kjøpe kjøtt fra f.eks Tyskland. Og vi liker å tro at dyrene behandles mye bedre her til lands. Vi tenker fortsatt på Norge som "idyllen med grønne enger, småbruk med gress-etende kuer og frittgående høns". Dyrene vi spiser behandles bedre i Norge, men langt ifra godt nok og du kan se det selv!

"Smaken av Hund"-heter filmen. Her er link til episode 1:
Episodene 2-12 finner du HER!

I disse filmklippene kan dere få se sannheten om hvordan kjøtt-og meieriindustrien i Norge drives og dere kan gjøre dere opp en egen mening. Filmen ser gammel ut, men opptakene er fra 2005 så det er ingen grunn til å tro at ting er bedre i dag. Filmen er delt opp i 12 x ca 5,30 min, så du må se deg gjennom hvert enkelt klipp, men du bør se hele, virkelig!!!

Jeg gjør oppmerksom på at filmen inneholder sterke sener, men spesielt episode 6.

FOOD, inc!

Ok, jeg gir meg ikke så lett for jeg har veldig lyst å få flest mulig til å se denne filmen, altså "FOOD, inc". I dag fikk jeg denne i posten og nå kan jeg innta godkroken i sofaen og sette meg ned og la innholdet i denne filmen synke enda dypere inn. Nå har jeg sett den to ganger og jeg har begge gangene blitt fysisk dårlig etter å ha sett den, men likevel føles det bra å vite hvordan denne matindrustrien driver på. Jeg har faktisk endret en stor del av meg selv etter å ha sett denne filmen, men det kan jeg eventuelt komme tilbake til etterhvert hvis noen er interessert.

                                    "You'll never look at dinner the same way again"
                                      Freia's kosebamse :)

Nå vil jeg altså at du som leser dette innlegget skal se filmen for du kan se den GRATIS på DENNE linken. Det er bare å trykke play. Filmen stopper etter 72 min hvor du får beskjed om at tiden er ute og at du kan se resten en annen gang. Da merker du deg tidspunktet filmen stoppet og ser den eventuelt videre litt senere. Det er altså ingen gode unnskyldinger for å ikke se filmen. Den er gratis, uten reklame og det er noen sterke sener, for dyrekjære, men ikke så sterke at man ikke kan se hele.

Jeg kjøpte "FOOD, inc" på play.com og betalte ca 90 ,- inkludert porto. Dessverre er den kun med Engelsk tale, ikke tekstet, men play.com er forrøvrig en veldig bra side hvis du er interessert i bla. billige bøker på Engelsk.

Husk Bondens marked!

I morgen er det igjen duket for nok et Bondens marked og for å gi dere enda et argument til å dra minner jeg dere på det i dag, i tilegg til at jeg skriver opp hvor du finner nærmeste Bondens marked! Så bor du i nærheten? No excuses! ;)
LØRDAG 25. SEPTEMBER:
♣ Bodø:  På Torvet
Kl. 10 - 15
♣ Drammen: På Bragernes torg
Kl. 11 - 16
♣ Kristiansand: På Torvet
Kl. 10.30 - 15
♣ Trondheim: På Torvet
Kl. 11 - 16 (Med stort utvalg i økologiske produkter fra hele 16 produsenter!!!) HELDIGGRISER!

Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det igjen. Bondens marked er et marked hvor vi som kunder kan handle direkte fra produsenten. Du kan stille alle spørsmål og få gode svar. Min erfaring er at disse produsentene er svært hyggelige og behjelpelige. De gir deg gjerne smaksprøver og visittkort med lenke til hjemmesidene dems. Her har du muligheten til å støtte lokale produsenter, betale direkte og stille spørsmål du gjerne aldri får svar på fra andre. Dette er supert! Dessuten, det er jo høst! Jeg håper det bugner av sesongens frukt og grønt! Det er lov å håpe! :) Jeg krysser fingrene for litt upasteurisert ost med løk og hvitløk.
Hvis du ikke har anledning til å ta turen innom et av markedene ovenfor, kan du sjekke tid neste Bondens marked arrangeres i nærheten av din by, HER.


Kanskje vi sees da? :D

En tankevekker, se denne filmen!

De fleste av oss har en viss anelse om hvordan matindustrien hersker og driver på som de selv vil og kan gjøre. De fleste av oss har lest artikler, sett dokumentarer eller lest gripende historier. Felles for de fleste av oss er at vi fortenger denne sannheten og fortstetter å spise fra disse produsentene eller denne drittmaten. Jeg blir så utrolig provosert (og engasjert) når jeg ser filmer som denne og jeg er bare er nødt til å spre budskapet videre til dere.

Denne filmen må du bare se. Legg den til på facebook, oppford venner og familie til å se den eller legg den inn på din egen blogg. Jeg tror ikke det er mulig at man med hånden på hjertet kan gå i butikker eller på gatekjøkken etter å ha sett denne filmen, uten et stikk av dårlig samvittighet eller kvalme. De fleste vil nok ha noen "fantastisk gode argumenter" for å unngå dårlig samvittighet, etter å ha sett filmen, men jeg håper det stikker ekstra hos disse menneskene! De argumentene kan garantert ikke måle seg opp mot de fornuftige så la vær. Kast håndkleet og bare innrøm at du ikke har noe problem med denne maktmisbruken matindustrien driver! Jeg sitter igjen med dype inntrykk og tanker om denne filmen og det kommer jeg nok tilbake til etterhvert.

Jeg stopper her i denne omgang og lar filmen tale for seg selv:


Hele "FOOD, inc"-filmen finner du HER .Vær oppmerksom på enkelte sterke scener.

Dette bør du lese om LP (Lightning Process)

Jeg har kommet over et utrolig flott innlegg om LP. Rettere sagt en analyse av The Phil Parkers Lightning Process. Mange av oss med ME får LP klistret opp i fjeset og det forventes at vi skal prøve dette før alt annet selvom LP ikke er en godkjent behandlingsform (enda). Selvom mange prøver, lykkes med teknikken og får det vesentlig bedre med seg selv, så er det veldig mange med ME som ikke har noe utdanningsgrunnlag/jobbkarriere og skal dermed se langt etter 16.000 kr for et opphold på tre dager. Og når faktisk de fleste ME-syke ikke blir friske (men gjerne bedre i en periode) så ønsker man ikke bruke en så betydelig stor sum.

 
             Trykk på bildet for link til innlegget!

Innlegget er skrevet av en skeptiker og forfatteren har ikke ME selv, så dette skriver han av egen interesse. Utrolig flott skrevet og her fikk jeg meg mange oppvekkere underveis. Innlegget er langt! Jeg måtte dele det opp, men dere bør absolutt ta en titt på dette og kanskje det våkner noen skeptikere i dere óg? Jeg blir både rørt til tårer og glad over at noen av egen interesse går så dypt inn og sjekker kilder, som i denne analysen. Tusen takk, vi trenger flere av dere!

Altså. Misforstå meg rett, -jeg er ikke i tvil om at LP-teknikken er super for ALLE. Om det er for å takle stress, depresjoner, angst og andre psykiske problemer er jeg overbevist om at veldig mange vil få god nytte av LP. Men for å kurrere spesifikke sykdommer som ME, fibromyalgi og MS blir disse statistikkene Phil Parker kommer med altfor dårlige for at dette burde selges som behandlingstilbud for syke (og desperate) mennesker. LP er ingen behandling for slike kroniske sykdommer, men kan være til veldig god hjelp ved de psykiske plagene som følger med slike sykdommer!

Håper dere tar en titt!

Bondens marked i din by?

Endelig! Endelig fant jeg informasjon om "Bondens marked" i Kristiansand. Jeg har hørt om dette, lest om dette og syns det har vært riktig så interessant, men jeg har aldri funnet dato og klokkeslett for min by. Dette er noe jeg gleder meg veldig til og jeg vil anbefale dere å sjekke ut tid nærmeste "Bonends marked" arrangeres i din by. Sommeren er jo en herlig tid til slike markeder, med fin temperatur, nydelig natur og forhåpentligvis pent vær. Selv skal jeg innom både "Bondens marked" og "Posebymarked i Posebyen" som er et marked med salgsboder av nytt og brukt, kunst, hjemmelaget, gamle skatter av alle mulige slag og kaffeterie med hyggelige priser. "Posebyen" er forresten den eldste delen av sentrum hvor de gjør alt de kan for å bevare de eldgamle og skakke husene som står igjen etter bybrannen i 1892.. Virkelig den koselige og rolige delen av byen uten voldsom trafikk, søppel, mas, tiggere og butikker. Skal du til Kristiansand bør du ta deg en tur innom "Posebyen"!


Litt om Bondens marked:
Bondens marked er et torg hvor vi som kunder kan kjøpe produkter direkte fra produsenten. Produsenten trenger ikke nødvendigvis være bonde, men må være en person som bearbeider lokale råvarer gjennom småskalaforedling. Det stilles tre krav hvis du ønsker å stille ved Bondens marked, de er:
"♦ Råvarene skal være lokale og sporbare (så langt praktisk mulig).
♦ Foredlingen skal ha en håndverksmessig/småskala preg.
♦ Produsenten(e) skal selv stå for salget."
Slik vil du kunne få all den informasjonen du trenger eller ønsker, direkte av produsenten. Her kan du støtte lokale gårdsbrukere og betale direkte til produsenten fremfor til alle mellomledd, i tilegg er det en dans på roser for miljøet! Det legges stor vekt på åpenhet og sporbahet for vi som forbrukere har rett på å vite hvor og hvordan maten vår er produsert! Dette bør du gi en stor sjans!

Sjekk hvor Bondens marked arrangeres i nærheten av ditt hjemsted!

God helg og skål!

Da var det fredag og tid for en liten fredagsdrink, på mitt vis. Kakaopulveret har ikke kommet så det blir ikke den tradisjonelle fredagssjokoladedrinken i dag, men en nydelig frisk smoothie med ananas, jordbær, banan, appelsin, kokosmelk og mange andre godsaker. Yum,yum! Jeg avbryter vårrengjøringen i kveld fordi vi skal en tur over dammen og det er mat og drikke inkludert i prisen. Skal fortsette igjen i helgen, men gå litt hardere til verks. Hvem hadde trodd at spirulina, chlorella, grønne drinker, null kjøtt, null meieriprodukter, null bearbeidet matvarer IKKE er nok for å rense denne kroppen? Hehe, kanskje jeg ER ren? Lov å håpe. Hvertfall har jeg allerede mer energi og fikk ikke sove de to siste nettene selvom jeg var veldig trett. Nok rensesnakk, kommer tilbake til dette hvis noen er interessert.

Dere bør også se klippet hvor lege Dag Schiøth snakker om superfood, interessant, intervjuet kan leses og sees HER! Forresten, jeg hatet spirulinasmaken for en tid tilbake, men nå går både spirulina og chlorella i pulverform ned på høy kant. Jeg har faktisk blitt vandt til smaken, så til dere som syns det smaker #%&@$, det er håp! :D

                      Akkurat nå koster jeg meg med min grønne superdrink og David Sandoval!


Jeg har en idiotisk spireprosses på gang og jeg har tenkt å vise dere den idiotiske spireboksen. Ja, for den er bare idiotisk! Nyt en rolig kveld i sofaen eller på dansegulvet, men la den dårlige samvittigheten av en fortært godtepose eller noen drinker (uten superfoods) for mye ligge død. Den er ikke verdt det. Grip dagen, minuttene, stillheten, friheten og nyt dagen som det skulle vært din siste. God helg mine kjære lesere!

Raw-og superfoods til God Morgen Norge!

I dag fikk jeg mail fra supernature om at Sara Chacko (en av forfatterene av den nye boken Super-mat) og David Sandoval (forfatteren av Den grønne supermaten) kommer til God Morgen Norge nå til mandag. Tenkte jeg måtte tipse dere om dette slik at dere også kan få det med dere. Husk også at reprisen av God Morgen Norge begynner fra kl. 10.30, så vet syvsoverene det. ;) For de av dere som ikke har muligheten til å se dette kan dere gå inn på www.tv2.no/gmn å se opptaket der senere på mandag. Klokkeslettet er uvisst, men det legges kanskje ut på nettsiden utover morgendagen.

                          Kanskje vi får se noe av dette på mandag?


David Sandoval regnes som en av de fremste ekspertene rundt temaet superfoods og grønn mat. Han er mannen bak "Pure Planet"-produktene, boken "Den grønne supermaten" og han har mye av æren for interessen rundt super-foods her i landet. Han reiser mye rundt og holder foredrag og er stadig innom Norge, kanskje ikke bare for å snakke om super-foods, men det får være hans sak ;)
Sara Chacko vet jeg lite om annet enn at hun holder foredrag, er en av forfatterene av den nye "super-mat"-boken og er kanskje en av landets mest profilerte kvinner rundt temaet raw-og superfoods.

Gleder meg. Jeg syns det er kjempeflott med raw-food, superfoods og grønn mat i meida. Kjempeflott, fortsett med det og gi oss mer!!!EDIT:
Programmet kan sees HER! Anbefales!

MATGLEDE messe!!!

Jeg gleder meg som en unge! Denne helga arrangeres det matglede messe her, i kristiansand, av alle steder i hele landet- i min by! Jeg har faktisk gledet meg til denne messen i et par måneder og i morgen braker det løs med glutenfrie bakverk og alternative, allergivennlige matvarer. Det er en ulempe med å bo i en såpass liten by med dårlig utvalg i både økologiske matvarer og alternative produkter, men denne messen veier opp mot resten av året.


Jeg har fulgt allergimat.no en stund og i følge programmet de har lagt ut kommer det mye godbiter med glutenfrie, laktosefrie, soyafrie produkter og generelt allergivennlige alternativer. Brisk selger glutenfrie pizzabunner, toro kommer med en stor nyhet, funksjonell mat selger sukrin i bøtter og spann, danmpbageriet kommer med bakst og syv glutenfrie brødsorter. I tilegg vil du se kjente produkter som: kur delight, mandelmel, jyttemel, quinoa, cocosa, den flate maves grød og forskjellig stæsj fra helios, Det skal også lanseres nye godbiter!!! For andre som bor i nærheten av Kristiansand, ta en tur dere også. Det er bare denne helgen og hvem vet, det er ikke sikkert de arrangerer messen i Kristiansand til neste år. Vil du lese mer om messen kan du lese HER. Jeg gleder meg og håper jeg finner noen godsaker :)

Nettsidetips...

For noen dager siden kom jeg over en nettside jeg vil dele med dere. Jeg har ført vært inne og snoket på siden, men de sendte ikke til Norge da, dêt gjør de nå! Siden er som kinsarvik, har et enormt utvalg i alternative produkter, bare denne siden er dansk. Noe er veldig billig, mens annet ikke lønner seg å handle. Portoen er dyr (fra 100kr), men jeg tror det vil lønne seg å heller handle mye. Ta en titt: helsebasen.dk

                     

Men siden jeg er i gang med nettsider vil jeg gjerne anbefale dere en annen side. Ikke helsekost, men en norsk side med stort utvalg i kosmetikk og hårpleieprodukter. Jeg har tidligere vært fan av "blivakker.no", men denne siden har hatt dyr porto og nå finnes det da en som er billigere enn blivakker. Jeg er storfornøyd med feelunique.com og anbefaler alle å sjekke ut den siden, men de sender ikke hårsprayer, derfor har jeg vært på utkikk etter en norsk side som sender dette, blush.no er siden, sjekk den ut.

             

Slukk lyset og still klokken i dag!

I dag er det den store "Earth Hour" dagen! Kl 20.30 i dag slukkes lyset i byer, bedrifter, privathjem og organisasjoner over hele verden! Lyset skal skrus av i ên time fra kl halv ni til halv ti og dette gjøres for klimaet. Målet i år er en milliard deltakere og meg og min kjære, ja, vi skal skru av lyset og litt annet elektronikk, tenne stearinlys og ja, være med å delta! Vil du melde deg på (til høyre, helt oppe) og lese mer om denne dagen, hold deg oppdatert her hos WWF.

Det er ca 8760 timer i ett år, det er snakk om kun 1/8760 timer, slukk lyset for klimaet du også!

                                        

Still klokken riktig:

Det er ikke bare "Earth Hour" dagen i dag. Klokken skal også stilles en time FREM i natt. Fra 02.00-03.00. Klokken stilles FREM mot sommeren og TILBAKE til vinteren. Nydelig, det blir nå offisielt sommertid og det går mot lysere dager, varmere dager og grønne skoger.

♥ Om våren kommer naturen frem, om høsten trekker den seg tilbake.
♥ Om våren tar man FREM hagemøblene, mens om høsten setterr man hagemøblene TILBAKE igjen.

                    

                   PS: Fra og med i dag vil alle bildene som ikke er tatt av meg være linket!

Skriv under: ME/CFS- rett behandling til rett pasient

Det er vell et år siden jeg skrev under på denne underskriftskampanjen, men i dag kom jeg over den igjen og vil derfor dele den med dere. Håper også noen vil skrive under, jo flere som skriver under, jo større er sjansen for at vi blir hørt!

                  

ME/CFS-senteret på Ullevåll Universitetssykehus er ett skritt i riktig retning, men det er likevel fortsatt en lang vei å gå. Mange med ME/CFS får ikke den hjelpen og behandlingen de har rett på og det blir fort en ond sirkel hvor man ikke får informasjon og tilrettelagt behandlig. Mange blir også kastet ut i kurs/tiltak hos NAV, noe som forverrer sykdommen betraktelig. Det hjelper ikke å plassere et menneske med ME/CFS i et tiltak for så å håpe alt skal bli bra av seg selv, det trengs tilrettelagt behandlig til hvert enkelt individ. Vi er mennesker, vi er forskjellige og det er også sykdommen. Noen kan stå, noen kan gå, mens andre kan jobbe og vi trenger behandling utifra vår egen sykdomstilstand.

Du kan lese mer og skrive under ved å gå inn på DENNE linken.

                          Håper, og krysser fingrene for at du vil være med å hjelpe!

Raw Food på Tv 3

Nå har jeg kost meg med en episode Celebert Selskap med Trine Grung hvor hun serverer raw food. Fikk "selvsagt" ikke med meg dette da det gikk på TV, men så leste jeg på senseoflife's blogg at man kunne se dette på tv3.no. Knall!

Utrolig fristende meny! Og det ser helt nydelig ut!
Kathrine Sørland mente det manglet kjøtt og det er godt mulig jeg fullfører hovedretten med bønner. Det er spesielt hovedretten som får mine tenner til å løpe i vann; sjekk bare disse bildene da:

  Forrett: Eksotisk og fargerik papayasalat                    Hovedrett: Grønnsaklasagne
    

                                   Dessert: Jordbærsorbê/m rå sjokolade
                                   

Ved å trykke HER finner du oversikt over alle tidligere sendte episoder av Celebert Selskap, trykk på "program" og så "ep. 28" for å se episoden. Bildene er fra tv3.no

IMOT PELS!? - gå i fakkeltog!

I morgen, tosdag 21.januar arrangeres NOAHs fakkeltog mot pels i flere byer rundt om i landet.
Fakkeltoget blir arrangert i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Kristiansund, Moss og Ålesund. Informasjon om tid og oppmøtested for din by finner du HER!
Fakkeltoget er et årlig arrangement så det nytter ikke tenke at du tar det neste gang, det er et helt år til. 

                                                                   Uff! Foto: Alle tre fra google
                               

OM NOAH:
♦ NOAH er en organisasjon som jobber for dyrs rettigheter
♦ De godtar ikke utnytting av dyr! - dyr er ikke til for å bli utnyttet, de er til for å leve sitt eget verdige liv
♦ NOAH møter politikere, påvirker lovendringer og har iøyenfallende aksjoner for å trekke medias oppmerksomhet til dyrs rettigheter
♦ NOAH får ikke økonomisk støtte fra staten, men driver organisasjonen av medlemsinntekter, gaver og egeninnsats
♦ NOAH er organisasjonen for mennesker i alle aldersgrupper, som ønsker en verden uten utnytting av dyr - raskest mulig!
♦ Mye mer om NOAHs arbeid kan du lese om her: dyrerettigheter.no


                                           Fine minken og reven langtifra der de burde være!          
     


                       Ønsker du slutt på pelsindustrien? Møt opp og marker din motstand!
Kategorier
Instagram

hits