Tilbake til hovedside

Sukkerfrie marsipanhjerter med frysetørket bær og sjokolade

Til fredag er det Valentine's day og dere har kanskje lyst til å glede en som betyr ekstra mye for dere. Spiselige gaver er en sikker vinner. Hvem blir vel ikke rørt og glad for noe som det er lagt tid og arbeid i, og som man kan spise!? Jeg vil gjerne dele denne oppskrften med dere i dag slik at dere kan kjøpe de ingrediensene som trengs, men husk at dere alltids kan bytte ut en ingrediens med en annen, spør meg gjerne om dette i kommentarfeltet hvis dere er usikre! 

Til årets kjærlighetsdag vil jeg friste dere med røde marsipanhjerter som er laget med tørket bringebær og jordbær, og som har et deilig lag med enten mørk raw sjokolade eller rosa sjokolade laget av hvit sjokolade. På grunn av de frysetørkede bærene er marsipanen søt og syrlig, en perfekt kombinasjon. Lengre nede på siden kan dere lese mer om sjokoladen jeg har brukt. 

Oppskriften er stor og gir MANGE små hjerter - størrelsen på hjertene velger dere selv:
♦ 5 dl mandelmel - bruk skolda mandler = ca 220 gram
♦ 1 dl sukrinmelis = ca 60 gram
♦ 15 dråper stevia vanilla creme
♦ 4 ss yaconsirup
♦ 4 ss vann
♦ 3 ss knuste frysetørkede bringebær
♦ 3 ss knuste frysetørkede jordbær
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts Wilton rød konditorfarge - den er vegansk!

- Bland alle ingrediensene utenom 3 ss av de frysetørkede bærene (det er pynt), yaconsirup, vann og konditorfarge.
- Tilsett konditorfargen og gni den godt ut. På dette tidspunktet vil mandelmelet bare se rosa ut, men det er først når yaconsirup og vann tilsettes at den røde fargen kommer frem så ikke ta helt av med mengden konditorfarge!
TIPS! Det er lurt å bruke engangshansker for den røde fargen setter seg overalt!
- Tilsett yaconsirup og 2 ss vann og jobb dette godt inn i det tørre. Tilsett 2 ekstra spiseskjeer med vann.
- La marsipanmassen stå kjølig i minst 8 timer slik at den får satt seg og blir lettere å kjevle ut.
- Kjevl ut marsipanmassen mellom to bakepapir og stikk ut hjerter i den størrelsen dere selv ønsker. Jeg stakk en slikkepinne i de store hjertene. Nå kan dere fryse ned marsipanen eller tørke den - les mer om dette lengre nede!
- Etter et par timer i fryseboksen er marsipanen klar tl å dyppes i raw eller rød sjokolade - mer om dette lengre nede! Dypp marsipanen 2-3 ganger.
- Dryss over restene av de frystetørkede bærene og sett kjølig.


♥ Som jeg skrev har jeg brukt raw sjokolade til noen av hjertene. Oppskriften jeg bruker er DENNE oppskriften på raw overtrekkssjokolade som jeg mener aldri kan gå galt. Dere kan selvsagt bruke en mørk og god sjokolade fra butikk, det ser dere helt selv. Hjertene med sjokolade er pyntet med frysetørket bringebær og jordbær. 
♥ Den rosa sjokoladen er laget av DENNE oppskriften. Forskellen er at jeg har brukt stevia berry dråper i stede for vanilje og jeg har farget sjokoladen med Wilton rød konditorfarge. Hvis dere har tenkt å gjøre det samme er det en viktig ting dere må merke dere og det er at når konditorfargen blandes med den flytende sjokoladen skiller den seg først og vil ikke bli rød. Når den hvite sjokoladen derimot har stått en stund "smelter konditorfargen sammen med den hvite sjokoladen" og dere får en mørk rosa sjokolade. Rør godt når dere dypper hjertene i denne sjokoladen og oppbevar den ferdige marsipanen med rød sjokolade i kjøleskapet eller kjølig. Den smelter mye lettere enn den mørke pga. konditorfargen så dette er viktig at dere merker dere! :)
♥ Utenom overnevnte har jeg også tørket noen av hjertene i dehydrator i 24 timer, det er de som er knallrøde uten sjokolade på. Når marsipanhjertene blir tørket er de litt seigere og tørrere, naturligvis, men de får også en fastere konsistens og smaker mer. Det er overhode ikke vits å bruke et døgn til å tørke de, men ønsker dere det tørker dere de på 42 grader i 24 timer i dehydrator eller på 50 grader i ovn (gjerne varmluft) med døren på gløtt i 24 timer. Dere kan selvsagt tørke de på høyere temperatur/ steke de. Skal disse dyppes i sjokolade må de kjøles ned først. 

#oppskrift #mat #snop #godteri #valentinesday #hjemmelaget #marsipan #sukkerfri #sukkerfritt #sunt #sunn #suntoggodt #sjokolade #raw #rawsjokolade #iherb #konditorfarge #foto #vektklubb #slanking #inspirassjon #vegan #vegansk #utenegg #melkefri #kosthold

Halloween snacks: Gulrotcupcakes med ostekrem - uten sukker og gluten!

I morgen er det Halloween og til helgen har jeg arrangert en Halloweenfest for nære og kjære venner. Jeg har planlagt menyen, les; snopet i et par uker nå og tenker å dele to oppskrifter med dere. Jeg elsker Halloween og grunnen til det er at jeg kan få brukt mine kreative sanser på kostyme og sminke, og virkelig ta den helt ut! Men jeg elsker også Halloween fordi det gir meg muligheten til å samle venner og bekjente til en aften hvor jeg kan servere smaksbiter på mine oppskrifter som er sukkerfrie og allergivennlige. Disse muffinsene ble mitt prøveresultat på en av godbitene jeg skal lage til helgen, og det ble en STOR prøveporsjon, haha!Her har jeg tatt utgangspunkt i ingredienser som er lett å få tak i slik at alle burde klare å lage disse før helgen. Disse muffinsene smaker bare nydelig og var faktisk bedre dagen derpå enn nystekte. Gulrotmuffinsene er ikke så søte så dere kan gjerne være rausere med søtningen, om dere vil. Og til mine veganske og melkeallergiske venner, jeg beklager en oppskrift med både egg og melk, men dere vet dere kan brune no egg i stede for egg, melkefritt smør i stede for smør og soya kremost i stede for Philadelphia i denne oppskriften! Og i morgen  på fredag får dere en raw vegansk lekkerbisk, omg, den er nyyyyyyyydelig! :)Til 1 STOR kake eller 22 mellomstore muffins:
♦ 3 romtempererte egg fra økologisk, frittgående høns
♦ 1,5 dl sukrin = 130 gram
♦ 30 dråper stevia vanilla cream /evt. steviapulver
♦ 1 dl smelta kokosolje / annen olje / smør
♦ 5 dl kokosmelk / eler annen melk - romtemperert
♦ 2 ss fersk sitronsaft / annen syre
♦ 1 pk toro glutenfri lys melblanding = 362 gram
♦ 2 ts xanthan gum * valgritt, men anbefales i glutenfri bakst
♦ 4 ts kanel
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts natron
♦ 1/2 ts kardemomme ( valgfritt ) 
♦ 4 dl raspa gulrøtter = 3 mellomstore = 200 gram 

Ostekrem: 
♦ 400 gram kremost (Philadelphia). Mannen kjøpte light siden det var det butikken hadde, men den anbefales ikke siden den smaker mindre enn originalen. 
♦ 100 gram romtemperert smør
♦ 3 dl sukrinmelis = 150 gram
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ 20 dråper stevia vanilla cream 
♦ 1/2 ts wilton golden yellow konditorfarge
♦ 1 dråpe wilton julerød konditorfarge - wilton er uten knuste lus :)

- Start med å piske egg, sukrin og steviadråper til eggedosis.
- Tilsett melk, sitronsaft og flytende kokosolje. Alle ingrediensene bør være romtempererte. Blend luftig.
- Bland alt det tørre godt sammen. Rasp gulrøttene, litt på grov og litt på fin.
- Tilsett det tørre litt og litt mens maskinen går. Gulrøttene tilsettes til slutt og kjøres bare et par sekunder.
- Merk at røra er tykk, det skal den være.
- Hvis dere skal lage kake: Smør en stor rund springform minimum 27 cm, gjerne større og stek på 180 grader på nederste rille til kaken er gjennomstekt.
- Muffins: Stekes på midterste rille på 180 grader i 20 minutter. Lager du mindre muffins trenger de kortere steketid og er de større trenger de lengre tid, det må dere se an.
- Avkjøl på rist.
Ostekrem:
- Kremost, smør, vaniljepulver, steviadråper og konditorfarge blandes enten for hånd eller med elektrisk visp til en luftig krem.Tilsett litt og litt sukrinmelis. NB: Her bør smøret være mykt og romtemperert.
- Legg ostekremen i en sprøytepose og avkjøl den i kjøleskapet, eller smør den utover muffinsene/kaken.

TIPS! Tilsett konditorfarge i kakerøra for spennende vri. Oransje, rød, grønn eller som jeg gjorde med de fire siste - svart!


              Hjelp må man ha!... Legg merke til hevingen. Haha, merkelige muffins, men klager ikke :)       PS: Bidene viser bare en tredjedel av alle muffinsene det ble. Hva tenker dere, frister disse? :)

Deilige blåbærmuffins - uten sukker, gluten og meieriprodukter! :)

Disse muffinsene ble jeg så fornøyd med at jeg laget de to ganger på én uke. En gang til meg selv som test og en gang til bursdagsselskap for nevøen min på 10 år, og muffinsene ble tatt veldig godt i mot av alle, selv om de er laget uten meieriprodukter, sukker og vanlig mel. Muffinsene er enkle, men det er en ting dere må merke dere og det er at dere må bruke "ordnentlige" blåbær, gjerne selvlukkede, men frosne fra butikk går fint. Blåbærene til toppingen er KUN pynt, de smaker ikke blåbær, og er, etter min smak, IKKE "ekte" blåbær" siden de ikke er blå inni, men grønne og smaksløse. Disse store blåbærene er fine til pynt, men ikke bruk de i muffinsrøra! 

       Deilige blåbærmuffins toppet med riskrem:
    
 
Oppskriften gir ca 15 små blåbærmuffins:
♦ 1,5 dl frosne blåbær, tines
♦ 1 dl sukrin
♦ 2 egg fra frittgående og økologiske høner
♦ 3 dl mandelmel - kverna mandler
♦ 1 dl fettredusert mandelmel
♦ 1 dl glutenfri melblanding*
♦ 0,5 dl palmesukker - gir god smak, men kan byttes ut med mer/mindre sukrin.
♦ 3 dl kokosmelk light
♦ 3 ss smelta kokosolje
♦ 2 ts psyllium husk / fiber husk
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Riskrem og ferske blåbær til topping

- Start med å piske egg og sukrin til luftig eggedosis. Jeg brukte foodprosessor.
- Bland alt det tørre godt sammen! 
- Tilsett litt og litt kokosmelk i eggedosisen mens maskinen går, og deretter tilsettes alt det tørre litt og litt.
- Hell i den smelta kokosoljen mens maksinen går. 
- La muffinsrøra svelle i minst 10 minutter. Muffinsrøra vil da tykne, men nå rører dere inn de tinte blåbærene. 
- Jeg brukte ca 2 toppede spiseskjeer per muffins. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter. Jeg tester muffinsene ved å stikke en trepinne i midten av muffinsen og hvis det ikke er deig på pinnen er de ferdige. Dere kan bruke en gaffel også. 
- Avkjøl helt før dere topper med riskrem og blåbær.
- Muffinsene kan fint fryses (uten topping), men er best ferske.
- Kremen finnes også i kokoskrem og soyakrem, men vanlig krem går også fint :) 
 

* GLUTENFRI MELBLANDING:
Jeg er veldig glad i DENNE melmiksen som jeg kjøper fra iHerb og jeg bruker den stort sett til all glutenfri baking. Hvis jeg er tom har jeg noen ganger brukt Toro's lyse glutenfrie melblanding som selges i alle butikker,  og den funker veldig fint. I tillegg finnes Semper glutenfrie melblandinger i mange butikker, men dette merket har jeg ikke brukt enda siden jeg er fornøyd med de to andre.  

      Nomnom :)
    
    

Søte mini sjokoladekaker :)

I går fikk dere oppskrift på sukkerfri sjokoladekake med bringebærkrem som jeg hadde skåret ut til et hjerte. I dag vil jeg gjerne dele hva jeg gjorde med de avkutta kantene av kaka, for man skal ikke kaste mat. Det jeg gjorde var å lage mini sjokoladekaker! Hver kake er en munnfull og perfekt til selskaper! Lekkert, ikke sant?

   
Her brukte jeg:
♦ Restene fra sjokoladekaka - oppskrift HER!
♦ Raw sjokolade - oppskrift på raw overtrekksjokolade finner dere HER!
♦ Kverna gojibær
♦ Knallrosa kokos
♦ Mini muffinsformer
- Det eneste dere trenger å gjøre er å kutte opp kaka i passelige biter, fryse ned til bitene er dypfryste, smelt sjokoladen og dypp sjokoladekakebitene i sjokolade til de får et tykt og fint sjokoladelag. 
- Disse gikk rett i fryseboksen etter jeg hadde dyppet de i sjokolade. Egner seg bra til frysing :) 

      
Jeg ble så glad for mannens tilbakemelding på kaka, han elsket den og tok med seg kake til svigerfar i dag. Svigerfars konklusjon, som gjorde meg enda gladere var; "Denne kaka likte jeg veldig godt siden den ikke var så søt, den smakte mye og hadde lang ettersmak ". Jeg elsker tilbakemeldinger, både ris og ros, men det er så utrolig hyggelig når andre liker og spiser det jeg lager. Det er nok det aller, aller fineste komplimentet jeg kan få! Ha en god helg alle sammen! :)

Sjokolade-og mandelcookies!

Inspirert av min egen oppskrift, nydelige, vegansk peanøttcookies kommer jeg nå med et alternativ til dere som ikke liker eller tåler peanøtter. Jeg syns ikke disse cookiene ble like gode som peanøttcookiene, men smaken er vel som baken? Disse er veganske, glutenfrie, soyafrie og sukkerfrie, så det er bare å fyre løs! :)
Til 14 store sjokolade-og mandelcookies:
♦ 3 dl fettredusert mandelmel **
♦ 4 dl kokosmelk (ikke light)
♦ 0,5 dl sukrin
♦ 0,5 dl yaconsirup
♦ 15 dråper english toffe stevia eller vanilla creme stevia 
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 1 ss psyllium husk / fiber husk 
♦ 1 ts vaniljepulver 

+
♦ Hakka, rista og gjerne salte mandler til topping.
♦ Hakka, mørk sjokolade (jeg brukte hjemmelaget rå sjokolade) til å blande inn i røra.

** Jeg brukte DETTE fettreduserte mandelmelet fra funksjonell mat som er kjøpt på helsekost. Hvis du bruker mandelmel, altså kverna mandler, trenger du nok mindre væske så da må du starte med litt kokosmelk og la røra stå litt og se an konsistensen. 

Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene.
- Tilsett væske. Start med tre desiliter av kokosmelken. 
- La røra stå i noen minutter, tilsett mer væske. Rør godt. 
- La røra svelle i ti minutter, den blir seig. Rør inn hakka sjokolade. Lag små cookies og strø over hakka mandler.
- Stekes på 180 grader i 30-40 min alt etter hvor myke du vil ha de. Cookiene er likevel veldig mye når de tas ut av ovnen og må avkjøles helt før du flytter på de. 
- Oppbevar i kakeboks. Kan fint fryses.
 
 

NYDELIGE, veganske peanøttcookies!

Den eneste gode unnskyldingen for å ikke lage disse peanøttcookiene er hvis du er allergisk mot peanøtter, for disse er rett og slett himmelsk gode! Ernæringsmessig er det heller ikke mye å sette fingeren på, cookiene er sukkerfrie, glutenfrie, laktosefrie, soyafrie, veganske og de inneholder masse fiber, proteiner og sunt fett. Smaken er av peanøtter og karamell"ish". Sjokoladen setter prikken over i'en, men er absolutt ikke nødvendig. Min kjære elsket disse og det samme gjorde jeg, og vi spiste opp alle sammen på null komma niks!

 
 Til 15 peanøttcookies trenger du: 
♦ 3 dl peanøttmel ***
♦ 3-4 dl kokosmelk, ikke fettredusert!
♦ 0,5 dl sukrin
♦ 0,5 dl yaconsirup
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 15 dråper english toffee (kan droppes til fordel for annen søtning).
♦ 0,5 ts salt
♦ 1 dl salte peanøtter til topping

*** Eventuelt kan du bruke kverna peanøtter. Siden peanøttmelet jeg brukte er fettredusert må du se an væskemengden om du bruker kverna peanøtter, men trolig trenger du mindre væske enn oppgitt. Bruker du salte peanøtter skal du ikke tilsette salt i oppskriften!

SLIK GJØR DU:
- Blad de tørre ingrediensene godt sammen. 
- Tilsett væske. Start med litt kokosmelk. La svelle i ti minutter, se an konsistensen om du trenger mer væske. Jeg brukte nøyaktig 3,6 dl til denne oppskriften, men det vil variere.
- Lag passe store cookies og stek de midt i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
- Cookiene er myke når de tas ut av ovnen, ikke flytt på de før de er avkjølte.

Sjokoladen
er laget av litt smelta kakaofett, kakaopulver, carobpulver, yaconsirup, yaconpulver og vanilje. Alternativt kan man hakke litt sjokolade å ha i røra!

 
       Nom, nom, nom, nom... Mer er det ikke å si!
 
 

Oppskrift eplemuffins

Fikk dårlig samvittighet da jeg la ut bilder av eplemuffinsene, men ikke oppskriften. Jeg har ikke oppskrift, men kan så godt jeg husker skrive ned det jeg puttet i røra. Det eneste som er litt usikkert er melmengden jeg puttet oppi, men følg sansene. Jeg kommer til å endre innlegget hvis jeg lager muffinsene igjen og de blir bedre eller annerledes ut ifra denne oppskriften. Muffinsene er uten laktose, gluten, raffinert sukker og soya.

  

Oppskriften er ca:
♦ 4 egg
♦ 4 store spiseskjeer sukrin
♦ 10 dråper stevia english toffee (kan byttes ut med annen søtning)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Mandelmel (ca. 5 store spiseskjeer)
♦ 1 ss jyttemel
♦ 1 ss kokosmel
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1/2 ts himalayasalt
♦ To never mandler
♦ 2 epler, uten skall og kjerne.
♦ Kanel (bruk så mye du vil ha)

Slik gjør du:
♦ Visp egg, sukrin, vaniljepulver og evt. stevia til luftig eggedosis.
♦ Tilsett det tørre: mandelmel, jyttemel, kokosmel, bakepulver, himalayasalt, kanel og mandler.
♦ Visp til mandlene er knust.
♦ Tilsett epler i biter, blend litt, men la det være klumper av epler igjen, det syns hvertfall jeg er best, smak av eple i muffinsene.
♦ Konsistensen skal være som vanlig muffinsrøre. Syns du den er for bløt, tilsett mer jyttemel, kokosmel eller mandelmel. Er den litt for tykk, tilsett vann.
♦ Hell over i mellomstore muffinsformer, 3/4 fulle, stekes på 180 grader i ca 20 min? Sjekk med gaffel, det skal ikke være deig på gaffelen. Denne oppskriften ga 10 store muffins.

Som dere ser, ingenting fett i denne oppskriften, det er ikke en feil, men bruk gjerne olje eller smør muffinsformene med fett, som sagt, de henger godt fast i muffinsformene hvis ikke.

Eplemuffins

Jeg har ingen oppskrift til dere. Var søtsugen i går og hadde to epler som begynte å bli rynkete i skallet så da var det frem med smaksløkene igjen gitt. Det ble noen nydelige eplemuffins med mandler og kanel. Glutenfrie, sukkerfrie, soyafrie, melkefrie (og laktosefrie).. Nomnom, de ble saftige og smakte akkurat slik jeg husker mammas eplekake smaker. Eneste minuset er at de satt godt fast i muffinsformene og de hever ikke som muffins/kaker bakt med gluten, men øvelse gjør mester, hvertfall med glutenfri bakst!

Jeg har funnet ut at jeg ikke er en sjokolademoms, men et sjokolademonster!Krydderkake/eplekake/gulerotkake/marsipankake/sjokoladekake? Sjokoladekake! Eplemuffins/blåbærmuffins/sitronmuffins/sjokolademuffins? Sjokolademuffins! Lakris/smågodt/sjokolade? Sjokolade! Ja, dere skjønner "greia", jeg velger alltid sjokolade fremfor alle andre valg. Finner jeg en god oppskrift på is kan jeg love at det kommer en liknende oppskrift igjen. Is og eplekake/muffins, ja, dêt er godt!!
                                                                                                                        
 

Ingen påskemarsipan på meg nei!

I kveld er vi på besøk hos min kjære mor og middagen bestod av ferske "rægår" med loff, salat og majones. Nupe, ikke noe loff og majones på meg. Jeg laget meg en stooor salat med masse reker og kidneybønner. Trist var det heller ikke. Jeg ble knallmett og jeg kan huske da jeg spiste reker med loff før, da måtte jeg spise en halv loff for å bli mett, minst...

Vell, dessert blir det alltids her også, spesielt i helgene. Mamma og min kjære koste seg med freias nye kvikklunsjsjokolade og påskemarsipan. Faktisk, av alle dager denne uka, det fristet ikke! Jeg laget meg cupcakes, de ble knallgode og de ga meg balansert blodsukker, godt humør og ingen sukkersjokk!

Hihi:)


Kveldens CupcakeSnacks, oppskrift:
♦ 2 bananer
♦ 3ss kokosolje (pure)
♦ 2ss sukrin
♦ 1ss rått kakaopulver
♦ 1ss rå kakaonibs
♦ 1/2 ss carobpulver
♦ 3ss kokos
♦ 3ts peanøttsmør
Moses, skvises, blandes sammen.. Stekes på 180grader i tja, rundt 30 min. Til og med min skeptiske mor likte disse veldig godt og ba meg lage noe liknende til neste helg, det likar vi!  Nam nam nam nam !

Kveldens CupCakeSnacks, bilde:

Banan-cupcakes med vri!

Dere husker kanskje banan-cupcakesene jeg laget for en stund siden, HER er hvertfall innlegget.
Mmm, dette er snadder!!!

"Grunnoppskriften":
♦ 3 bananer
♦ 3 ss kokosolje (pure)
♦ 1 ss yaconsirup (eller agavenektar, honning, manuka...)
♦ 5 dråper stevia-vanilla cream (du kan bruke kun stevia og/eller vanilje)
- Smelt kokosoljen i vannbad, mos bananene, la det gjerne være noen bananbiter igjen

Namnam - Peanøtt-banan-cupcakes!


Peanøtt-banan-cupcakes:
♦ Halve "grunnoppskriften"
♦ 2 store ts peanøttsmør
♦ 1 ss kokos
- Bland godt sammen. Legg små klatter på bakepapir.
Dette er perfekt balansert. Søtt, men ikke for søtt pga. peanøttsmøret. Har du aldri smakt peanøttsmør med banan på ei brød? Da burde du, det er en perfekt kombinasjon, faktisk.

Choco-â-banan-cupcakes:
♦ Halve "grunnoppskriften"
♦ 1 ss rått kakaopulver
♦ 1 ss rå kakaonibs 
♦ 2 ss kokos
- Bland godt sammen. Legg små klatter på bakepapir
Disse er kraftige og fulle av aromaen til den herlige kakaoen. Vær obs på at dette sikkert er altfor kraftig for "nybegynnere". Mer søtt eller carobpulver i denne blandingen gjør de mildere. Hakkede nøtter passer utmerket i denne blandingen!

Stekes på 180grader i 30-45min. Tilsett gjerne litt mandelmel eller kokosmel i peanøtt-banan-cupcaksene for å gjøre kakene litt fastere i fisken.

Banancupcakes!-Mmm...

Denne oppskriften er uten hvete, melk, gluten, soya, egg, gjær, sukker og den er vegan! Jeg må tydeligvis være i en kreativ periode for jeg eksprimenterer med det ene og det andre. Denne oppskriften fant jeg på selv, herligheten hvor fornøyd jeg var etter to forsøk og de ble helt nydelige!Ca. oppskrift :)
♥ 1,5 stor banan
♥ 2ss kokosolje pure
♥ 1 neve mandler, bløtlagt, hakkes
♥ 2ss rått kakaopulver
♥ 2ss agavenektar (eller lønnesirup,yacon,honning....)
♥ Stevia, himalayasalt og kanel, for ekstra piff.

Smelt kokosoljen i vannbad
Mos bananene til ei røre (la det gjerne være igjen noen bananbiter, kakene smaker ikke banan hvis ikke).
Tilsett resten av ingrediensene. Rør rundt.
Smak til med søtning, salt og kanel.
Helles som klatter på bakepapir.
Jeg stekte på rist. 180grader ca 20min? Jeg vet ikke, sjekk de. Du ser de får en slags skorpe og de slipper bakepapiret om du prøver å fjerne de. De er myke når de er varme, men blir fastere når de avkjøles... Du kan tilsette det du vil av ekstra smaker, som hakket nøtter, tørket frukt, frø, kokos, kakaonibs osv.

NB: Ikke bruk kjøkkenmaskin/blender. Gjør dette for hånd. Bruk gaffel. Bruker du maskin blir bananene helt kjørt og kakene blir altfor myke. Bruker du oppskriften ovenfor blir de som brownies, harde i kantene og myke inni!

Disse er mektige, men helt skjønne!
Kategorier
Instagram

hits