Tilbake til hovedside

Hjemmelaget bringebærpudding - uten sukker og meieriprodukter!

Sjokoladepudding, karamellpudding, vaniljepudding... Hvorfor ikke bringebærpudding, tenkte jeg, og laget nettopp det. Resultatet ble en nydelig søtsyrlig bringebærpudding som jeg toppet med vispet riskrem og raspa mørk sjokolade. Bringebærpuddingen er dessuten sukkerfri og vegansk, altså uten gelatin og meieriprodukter. En dessert til hverdags og fest, lekker er den også, ikke sant? 

  

Til 4 bringebærpuddinger:
♦ 300 gram bringebær
♦ 300 gram ris kremfløte = eller annen vispbar kremfløte
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 stor ts agar agar - vegansk alternativ til gelatin. Les mer HER! 
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts stevia
Pynt:
♦ 150 gram ris kremfløte
♦ Bringebær
♦ Raspa raw sjokolade / annen mørk sjokolade

- Mos bringebærene med en gaffel. Bruk en finmasket sil og press ut all brigebærsaft som overhode er mulig. Frøene er ikke spesielt gode, og det er MANGE av de i bringebær så derfor ønsker jeg å få bort disse. Det kan være lurt å koke opp bærene før de siktes, da skiller de seg lettere. 
- Kok opp bringebærsaft, sukrin, stevia og vaniljepulver. 
- Når bringebærsaften koker tilsetter du en teskje agar agar. Bildet viser nøyaktig hvor mye jeg brukte. Kok videre i 1 minutt.
- Pisk kremen. Jeg brukte bare foodprosessor til dette. 
- Hell litt og litt bringebærsaft over i kremen, mens vispen går. 
- Hell bringebærpuddingen over i serveringsglass med en gang. Agar stivner raskt. Avkjøl. 

   
                                       Er bringebærpudding noe dere kan tenke dere å prøve?  

Tilslørte jordbærpiker - en nydelig dessert for store og små!

Dette er resultatet av en dessert jeg laget da jeg var på besøk hos min mor, helt uten tilgang på mine "spesielle og sære" ingredienser. Alt her er kjøpt på en (relativt) dårlig butikk, så disse ingrediensene bør finnes i de aller fleste butikker. Det eneste jeg hadde med meg hjemmefra, var sukrin. Jeg har alltid noen pakker sukrin med meg når jeg skal på besøk til mamma eller andre, meg om det, men bruker dere sukker eller annen søtning er det bare å bruke det! 

Dette er en ordentlig deilig sommerdessert som faller i smak hos store og små. Kombinasjonen søte bær, sjokolade, vanilje og salte havrekjeks er bare, helt nyyydelig! Bytt gjerne ut bærene etter sesong og bruk frukt når det passer best.

 
Til 6 jordbærpiker:
♦ 1 pk. glutenfrie digestivekjeks = eller andre havrekjeks, men disse er utrolig gode, dog. ikke sunne :)
♦ 1. ok norske jorbær
♦ 1 vaniljestang
♦ 400 gram Yoplait vaniljeyoghurt 0% = eller soyayoghurt. 
♦ 1 pk. mørk sjokolade. Jeg brukte økologisk, vegansk 85%
♦ 2 ss sukrin

- Jordbærene renses og skjæres opp i passelige biter. Rør inn sukrin.
- Vaniljestangen deles på midten og 1/3 av frøene skrapes ut og blandes inn med yoghurten. 
-  Kjeksene knuses lett og sjokoladen rives med rivjern. 
- Legg jordbær, kjeks, yoghurt og sjokolade lagvis. Jeg fikk to lag og topp med sjokolade.
- Må spises med en gang ellers vil kjeksen bli svampete :)


Nå er jo blåbær - og bringebærsesongen i gang for fullt. Prøv med disse, eller vent et par uker og prøv med bjørnebær. Nam! Dere vil nok trenge litt ekstra sukrin eller annen søtning, men det er bare å smake seg frem! 

 

Deilig sjokoladeglasur med raw sjokolade!

I går startet jeg dagen med en frisk  juice, i dag startet jeg dagen med et stort stykke sjokoladekake med dene deilige sjokoladeglasuren. Bedre start på dagen finnes ikke! En enklere og bedre sjokoladeglasur skal dere lete lenge etter, for dette er simpelt, men uimotståelig godt!. Denne glasuren passer dessuten like fint til cupcakes, muffins og kaker!

  
Til en stor porsjon sjokoladeglasur til kaker, muffins og liknende:
♦ 1 pakke ris kremfløte = 300 gram **
♦ 2 dl smeltet raw, hjemmelaget sjokolade. Oppskrift HER eller for en annen variant HER!

- Kremen piskes luftig og sjokoladen tilsettes i en tynn stråle mens kremen piskes.
- Det er viktig at kremen er romtemperert og ikke kald hvis ikke vil sjokoladen stivne med en gang den kommer i kontakt med kremen.
- SMAK! Trengs det mer søtning? Mer kakao? Tilsett dette nå. 
- Smør umiddelbart sjokoladeglasuren over en avkjølt kake eller muffins, eller hell sjokoladeglasuren over i en sprøytepose og avkjøl. Glasuren må stå noen timer i kjøelskapet for å bli stiv nok til å lage diverse fine detaljer med sprøyteposen.
- Glasuren blir fløyelsmyk i romtemperatur, men er veldig fast i kjøleskapet, derfor er det best å smøre glasuren over kaken/muffinsene FØR den går i kjøleskapet.  

                            Beklager dårlige bilder, men her ser dere hvilken krem jeg mener:

** Kremen jeg har brukt er som dere ser ris kremfløte fra SoyaToo! Denne kremfløten finnes også i soya og kokos, og hvis jeg hadde tålt soya ville jeg valgt den siden den er veldig god på smak. Her kan dere bruke hvilken krem dere vil, men jeg synes denne riskremen er grei på smak. SoyaToo og andre veganske, melkefrie alternativer til kremfløte finnes på velassosierte matvarebutikker og helsekostbutikker. 

                                                               Jeg elsker sjokolade!!! 
 

Gluten-og sukkerfrie vafler!

Jeg kan ikke huske sist jeg spiste vafler fordi den éne gangen jeg prøvde å lage allergivennlige vafler gikk prosjektet mitt rett vest, men denne gangen gikk det derimot mye bedre! Vaflene blir mørke på farge siden jeg har brukt fettredusert mandelmel som er ganske mørk på farge. Jeg vil anbefale dere å følge oppskriften og ikke bytte ut det fettreduserte mandelmelet, men eventuelt bytte ut det glutenfrie melet + mandelmelet med annet glutenfritt mel (ikke bytt det ut med mer fettredusert mandelmel eller kokosmel da disse trenger mer væske). Vaflene blir ikke søte så om dere ønsker søte vafler kan dere gjerne tilsette litt steviapulver, noen dråper stevia eller annen søtning. Mine smaksløker er ikke vant til søtt lenger så jeg syns disse ble veldig gode med det søtsyrlige bringebærsyltetøyet. Smak på røra og finn en passelig sødme etter DERES smaksløk! Jeg valgte å bruke egg i vaflene mine, men det går sikkert fint å bruke no egg som erstatning, men det har jeg foreløpig ikke prøvd. Disse vaflene metter mye mer enn vafler laget på hvitt mel og jeg tror det kommer av mandelmelet. Vaflene smaker nydelig kardemomme og mandler, og faktisk veldig likt "vanlige" vafler!

   
Til ca. 12 stk gluten-og sukkerfrie vafler alá Mjuuugly:
♦ 3 stk egg fra økologisk og frittgående høns
♦ 0,5 dl sukrin
♦ 5 dl mandelmelk / annen melk. Oppskrift på mandelmelk finner dere HER!
♦ 2 dl fettredusert mandelmel *
♦ 2 dl glutenfri melblanding, lys **
♦ 1 dl mandelmel ***
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/3 ts kardemomme
♦ Masse kokosolje til steking

* Kjøpes på helsekost evt. funksjonellmat.no. Elsker dette melet!
** Jeg brukte en glutenfri melblanding fra iHerb, men det kan byttes ut med annen glutenfri lys melmiks som kan fåes kjøpt i stort sett alle butikker. 
*** Er det samme som kvernet mandler. Jeg bruker en variant mandelmel som er skoldet.


Rørte bringebær:
♦ Et par never fryste bringebær, tines
♦ 1 ss sukrin
♦ 1 ss gojipulver (valgfritt)
♦ 1/4 ts stevia
 
Fremgangsmåte:
- Pisk egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett mandelmelk og pisk luftig.
- Bland alt det tørre godt sammen og tilsett litt og litt i det våte, gjerne mens maskinen går. Jeg brukte foodprosessor så slapp jeg klumper. 
- Vaffelrøra vil tykne bittelitt, men skal bli konsistensen til "vanlig" vaffelrøre, om mulig litt tykkere.
- Stek vaflene på høy varme. Avkjøl.
- Rørte bringebær lages enkelt ved å mose bringebær med en gaffel og tilsette søtning. Smak til med søtning, jeg hadde noen veldig søte bringebær og trengte derfor lite søtt. 

Som dere ser ble noen av vaflene stygge og ikke stekt med hele hjerter. Jeg har ikke rørt et vaffeljern på minst ti år (ja, bortsett fra den gangen det gikk rett vest da...) så jeg fikk ikke teken på stekingen før bollen med vaffelrøre nærmet seg tom. For at dere ikke gjør den samme feilen så vil jeg anbefale høy varme på vaffeljernet, rikelig med olje og god tid per vaffel.

Dere kan tro jeg ble varm i hjertet da mannen og en kompis satt i stua og gamet (dere vet, sånn mannegreie med to stk. mannfolk, to stk. konsoller og en stk. TV!) og spiste vaflene mine! Litt stolt også må jeg innrømme siden denne kompisen er ganske kresen og ikke liker nøtter, så den kan jeg leve på i noen uker! :)

   
 
 #oppskrift #kosthold #mat #bakst #hjemmelaget #sukkerfri #sukkerfrie #vaffel #vafler #vaffeldagen #glutenfri #glutenfrie #melkefri #utenmelk #suntoggodt #søttoggodt #sunt #sunn 

Kokosis med sjokoladesaus!

Jeg får noen ville idéer av og til og så lenge jeg har energi til det er det bare å brette opp ermene med en gang og kokkelere på kjøkkenet. Denne gangen ble det kokosis og den ble vanvittig god! Passelig søt, mild og med biter av kokos, masse kokos! Denne isen er selvsagt sukkerfri, men også vegansk, soya, egg, nøtt -og laktosefri. En skikkelig allergivennlig is med andre ord! Denne bør du virkelig prøve.


Kokosis (to-tre porsjoner):

♦ 3 dl økologisk kokosmelk
♦ 1 dl vann
♦ 2 dl usøtet kokos
♦ 3 ss palmesukker (kokossukker, kokospalmesukker)
♦ 1 ts vaniljepulver

Slik lager du isen:
- Bland alle ingrediensene og lag is.


I iskremmaskin:
- Jeg fikk meg iskremmaskin til jul, men har ikke helt fått teken på den enda.
- Har du iskremmaskin så bruk den, da går det mye raskere. 
- I maskin må du huske å tilsette isblandingen ETTER at maskinen er skrudd på!

I fryser:
- Is kan du enten lage i maskin eller du kan fryse den ned i en boks.
- Lager du den i fryser må du røre i den hvert 20. minutt for å passe på at den ikke krystalliserer seg. Bruk gjerne lokk på boksen så det ikke danner seg et iskrystaller på toppen.
- Ta isen opp en god stund før servering.

   Se den lekre isen! Klar til å spises, nam!


Litt om palmesukker:

Bytter du ut palmesukkeret med sukrin vil dette i tillegg være en lavkarbo-is, men jeg vil likevel ikke anbefale å bytte ut palmesukkeret da det gir en veldig god og karamellisert smak. Palmesukkeret har en GI på ca. 35, men til gjengjeld inneholder det også store mengder inulin som er svært bra for fordøyelsen vår. Inulin kan ikke fordøyes av mennesket og går ufordøyd gjennom tynntarmen og fungerer som "mat for de snille" (probiotika om du vil) tarmbakteriene i tykktarmen. Dette gir en gunstig tarmflora og ikke minst et bedret immunforsvar da det sies at 70% av immunforsvaret ligger i tarmene.

Til sjokoladesausen:
♦ 3 ss kokosnektar eller yaconsirup
♦ 3 ss kokosmelk, evt. vann.
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 stor ts carob pulver

Enkelt og greit:
- Rør godt sammen alle ingrediensene.
- Se an konsistensen. Hvis yaconsirupen er kald blir sausen tykkere.


- Til slutt strødde jeg over bittelitt palmesukker over sjokoladesausen og det ble veldig, veldig godt!
Denne ble nydelig og forloveden min elsket den! Jeg vil si dette er en is for alle, ingen sære smaker, men mektig! :)

   Vel bekomme!
 
 

Varme epler med hjemmelaget "vaniljeis"

Hvem hadde trodd at denne oppskriften er helt uten meieriprodukter, sukker og egg? Oppskriften er vegansk (uten ingredienser med animalske røtter) og helt uten kunstige tilsetningsstoffer og gluten. En kjernesunn dessert med andre ord. I går kveld høljet det bokstavelig talt ned utenfor her, så da fikk jeg så enormt lyst på en varm dessert og så kom jeg på at varme epler og vaniljeis er utrolig godt! De norske eplene er så gode for tiden. Søte og syrlige, sweet'n sour! :D

 

Vaniljeis (til en stor porsjon):
♥ 3 frosne bananer
♥ 2 dl økologisk kokosmelk
♥ 1 liten ts ekte vaniljepulver
♥ 10 dråper vanilla creme
- Vaniljeisen har jeg hentet inspirasjon fra Silje's oppskrift, og liker du hennes, bør du absolutt prøve denne også!
- Du bør vente til bananene såvidt begynner å tine. Ellers henger bare foodprosessoren seg opp.
- Så er det bare å blende alt til du får en softis-liknende konsistens.
- Spis umiddelbart eller frys ned noen minutter. Isen smelter raskt!
Fint å vite: Isen kan fint dypfryses, men ta den opp en stund før servering :)


Varme epler
:
♥ Epler
♥ Kanel
♥ Sukrin
♥ Kokosolje
-Blandes godt og stekes i ovnen på 220 grader til eplene er varme og myke.


Jeg helte i tilegg litt yaconsirup over isen. Og hvis du tror denne isen smaker veldig banan, så tar du feil. Merkelig nok forsvinner veldig mye av banansmaken når bananene er frosne. Min kjære elsket dette!Nam, nam, nam!

Bakt banan med blåbær og rå sjokoladesaus

Så godt, så sunt og så enkelt! I sjokoladesausen brukte jeg yacon og manukahonning, men du kan fint bruke bare yacon, agavenektar, honning eller sirup. Hvis du i tillegg tilsetter 1 ss med kokosfett blir sjokoladesausen til en sjokoladedip som HER, altså tykkere i konsistens. Men her ville jeg ha sjokoladen som saus. Jeg hadde den rå sjokoladesausen over en foliebakt banan, og ferske blåbær. Min kjære hadde bakt banan, is og sjokoladesaausen. Han syns hvertfall den var veldig god :)


Jeg brukte (til to store porsj.):
♦ 1 ts manukahonning
♦ "En god dæsj yaconsirup àlà noen spiseskjeer"
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts mesquitepulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts carobpulver (valgfritt)
♦ 6 store ts kakaopulver

- Bland godt og hvis du syns sausen er for tykk tilsetter du bare litt vann. (Agavenektar er tynnere i konsistensen så det er godt mulig det ikke trengs vann hvis du bruker det.)
- Og siden jeg kaller sausen "rå" så er den nettopp det. Ingrediensene er rå, ubehandlet og økologiske. Det gir deg mer for pengene og denne sausen kan nytes med god samvittighet!
- Bananen pakkes inn i folie og legges på grillen eller i ovnen på full styrke til den er myk og gjennomstekt.

Som du sikkert har skjønt: denne sausen kan brukes slik du ellers ville brukt vanlig sjokoladesaus eller karamellsaus! På is, bær, frukt, desserter. brownies osv.. Vil du ha den søtere så tilsetter du bare ekstra søtning som sukrin, stevia, xylitol eller det du måtte ønske. 

     Og selvfølgelig en nærmere titt ;)


NAM!Ananas sorbet!

Selvfølgelig på min, allergivennlige, måte. Dette er noe allâ ananas isen jeg laget forleden, men denne sorbèen smaker nydelig i sommervarmen. Bare husk at den smelter fort så det kan være en fordel å sette den inn i frysen litt etter at den er ferdiglaget, eller du kan tilsette frø, som suger til seg væske.
I denne har jeg:
♦ 5 isbiter
♦ 2 store never fryst ananas
♦ 1,5 dl hamp melk
♦ 1/3 ts vaniljepulver
♦ 6 dråper stevia sitron,
men du kan også bruke fryst banan eller annen søtning av eget ønske.
Jeg laget denne i foodprosessoren. Har mine mistanker om at blenderen ville krevd litt for mye væske og da vil resultatet bli smoothie. Det skal ikke være nødvendig med mer væske enn det som står i oppskriften, men du bør nok vente til ananasn begynner å tine før foodprosessoren takler det. Ellers er det bare å kjøre på, blend alt godt og "dra" ned fra kantene et par ganger hvis det er nødvendig. ;)

Isende forfriskende og yummy snacks til varme og late sommerdager!
Det blir forhåpentligvis maaaange av de dagene fremover, eller hva? Nå skal jeg se om jeg ikke får somlet meg til byen en tur, for å forhåpentligvis fylle kroppen med litt krefter... Jeg skal so(l/v)e på bryggekanten. Høre måkene skrike. Lukte på sjøbrisen. Se på (forhåpentligvis) blide sørlendinger! Nyte en is soya-latte fra den beste kaffebaren (etter min mening) i byen, Lauras og sist men ikke minst; jeg skal sette tenna i norske jordbær, min andre kurv sålangt. Sommeren er deilig. Måtte den vare lenge og ha mye godvær å by på! Jeg håper denne ananas sorbèen faller i smak!
Ha en nydelig tirsdag :)

Tid for ananas is!

Godværet har virkelig tatt over etter det elendige 17.mai-været vi hadde her på mandag. Sol fra skyfri himmel og gradestokken måler opp mot 25 grader i skyggen. For min del har jeg sovet bort hele godværet, bortsett fra i dag! Det var kjempedeilig å sitte i bikini uten å fryse, men tror det var et sjokk på kroppen for har vel svettet ut minst en liter væske i løpet av et par timer i sola. Dere kan tro det smakte godt med iskald is da kroppen nærmest dampet av varme!!!     Ananas is:

     ♥ 1 frossen banan
     ♥ 1,5 dl soyafløte (kan piskes til krem)
     ♥ 2 skiver ananas
     ♥ 1/2 ts vaniljepulver
     ♥ 1/2 ts stevia
♦ Blend først den frosne bananen til softiskonsistens,
♦ tilsett soyafløten, vaniljepulver, stevia og ananas (gjerne frossen).
♦ Blend alt til en gjevn masse og spis umiddelbart eller sett i frysen i et kvarters tid, det gjorde jeg.
♦ Jeg satt porsjon nr. to i frysen og spiste den noen timer senere. Den hadde da krystallisert seg, men etter den hadde tint litt ble den himla god! Jeg har ikke bilde, isen forsvant på null komma null, merkelig...
Isen er som dere ser vegan og allergivennlig.

Oppskriften er laget etter inspirasjon av Silje's "softis", nam, nam!        

Fruktfromasj, mmm...

Laget fruktfromasj i går og den ble luftig og god. Vet ikke hvor disse oppskriftene kommer fra, men de popper opp i hodet av og til, moro er det hvertfall når de blir så vellykket som dette. Oppskriften er helt uten gluten, laktose, sukker, nøtter og egg, men inneholder soya for de som bør være obs på det. Bruker du agar-agar i stedet for gelatin blir dette også en vegansk dessert. Frisk og god!


Oppskriften:
♦ 1/2 banan
♦ 1/2 appelsin
♦ Saft av 1/4 sitron
♦ 1/2 pk. soya kremfløte
♦ 3 store kokosmelk isbiter/eller en skvett kokosmelk
♦ 1/2 ts vaniljepulver, litt sukrin og stevia, smak deg frem.
Blend alt i blender eller kjøkkenmaskin, lag agarblandingen.
♦ Agarblandingen: 1dl vann kokes opp sammen med en liten spiseskje agar. Rør godt og kok på svak varme noen minutter.
Hell agarblandingen over i fromasjblandingen mens den blendes, bland godt. Stivner raskt så hell over i former med en gang og sett i kjøleskapet. Serveres med f.eks granateplekjerner som her. Oppskriften gir 3 passelige porsjoner.

    

Sjokolademousse med cashewnøttkrem!

Konsistensen på denne moussene ble litt tykkere enn mousse, litt som luftig sjokoladepudding, men det spiller ingen rolle, det ble nydelig. Cashewnøttkremen er så god, den bør prøves. Fint alternativ til alle som ikke tåler laktose eller gluten. Dessuten, den kan brukes til alt mulig, ikke bare til sjokolademousse. Det var visst ikke så lett å finne ut hva denne cashewnøttkremen inneholdt. Kjæresten tippet Captein Morgan (rom), "den derre rismelken med mandelgreiene" og mandler. Med andre ord, litt karamellsmak på kremen, det er nok dråpene med stevia English Toffee som er takken for det, men det var også en god dose ekte vanilje i.Oppskrift, cashewnøttkrem:
♦ 1 dl cashewnøtter (bløtlegges i et par timer, bytt vann, skyll)
♦ Litt vann
♦ 1 ss sukrin
♦ Vanilje (bruk ekte vaniljesukker, vaniljepulver eller frø av vaniljestang)
♦ 2 dråper stevia English toffee
♦ 2 dråper stevia vanilla creme
♦ 1 ts mandelmel *
*
Jeg tok for mye vann, kremen ble for bløt, derfor måtte jeg spe med mandelmel for å gjøre konsistensen tykkere. Det skal ikke være nødvendig i det hele tatt, bare unngå å ta for mye vann og tilsett heller mer vann hvis blenderen henger seg opp. Konsistensen skal være tykk, men flytende. Du kan fint bruke blender til dette.Oppskriften på sjokolademoussen kan du lese HER, men jeg har (igjen) en liten twist på den, denne gangen soyakrem. Sjokolademousse:
♦ 4 eggehviter
♦ 2 ss sukrin
♦ 5 dråper stevia english toffee
(Visp stive)
♦ 1,5dl vann
♦ 1 ss agar agar
(Kok opp, rør godt og kok på svak varme noen minutter)
♦ 1 dl soya kremfløte
♦ 3 store ss rått kakaopulver
♦ 1/2 ss karob
(pisk soyakremen, tilsett kakaopulveret og evt. karob)

Ta eggehvitene over i en bolle, bland krem og agarblandingen godt, vend sjokoladeblandingen over i eggehvitene. Pisk forsiktig med ballongvisp, hell over i former, settes kjølig. Stivner raskt! Soyakremen jeg brukte er denne, mens her har jeg skrevet om samme krem, bare på sprayboks. Når moussen er stivnet kan kremen lages, helles over og pyntes med gojibær. Oppskriften gir tre porsjoner og dette, med kremen, er mektig! Knallgodt! Mmm...

     

SjokoLokoLadeMousse!

På min måte såklart! Jeg er imponert. Jeg har laget sjokolademousse for første gang og det ble vellykket, helt på øyemål og følesans. Selvfølgelig måtte jeg prøve om foodprosessoren vispet eggehvitene stive like fort (kremt) som mammas. Det gikk raskt OG den bråker ikke ille som forventet.

Jeg brukte agar agar i stedet for gêlatin, les gjerne hvorfor HER.


Oppskrift:
♦ 1 liten ss agar
♦ 6 dråper stevia vanilla cream
♦ 1ss carob
♦ 2ss sukrin og litt stevia
♦ 4 eggehviter
♦ 2 ss rått kakaopulver
♦ Kokos og kakaonibs til pynt

- Kok opp agar og litt vann, en dl eller to. La det koke på svak varme til agaren er oppløst, tilsett steviadråpene, og carob. Rør til det er en flytende masse, avkjøl litt, men ikke la agaren begynne å stivne.
- Pisk eggehvitene, nesten stive. Tilsett 2ss sukrin, litt stevia og 2ss rått kakaopulver. 
- Tilsett agarblandingen, rør litt og kjør på igjen ;) Når mousen er fin i konsistensen tar du den over i former og setter i kjøleskapet.   Ordentlig mektig kveldskos dette, men gud så nydelig med sjokolademousse med god samvittighet!

Hjemmelaget bær-gelè!

Denne gelêen ble frisk og god! Oppskriften har jeg funnet på selv så jeg bommet litt på agarmengden. Min ble litt for tynn, litt som syltetøy, men det er ikke verre enn å tillsette litt ekstra agar! Bare pass på å ikke ta for mye agar, da blir det gummikonsistens.

                                Dårlig bilde, men ble veldig godt altså :)
                               

Jeg brukte:
- 1 stor neve fryste bringebær
- 1 stor neve fryste bringebær
- 1 stor ss yaconsirup
- 3/4 ss agarpulver
- 4 dl vann
- 1ts acaipulver (kan sløyfes)
- 2ss blåbærsyltetøy (kan sløyfes)
- Stevia og sukrin etter smak
NB: bruk minst 1 hel ss agar (hvis du bruker same merke som jeg har).

♦ Jeg varmet bærene i vannbad, sammen med 1ts acai, sukrin, stevia og yacon.
♦ Agaren legges i en gryte, kokes opp med vann eller juice, kokes på svak varme.
♦ Da den var klar tok jeg i 2 ss med blåbærsyltetøy (uten sukker, naturlig søtet) rørte godt i og tilsatte bærblandingen.
♦ Tas av planten, helles i former og settes i kjøleskapet til de er stivnet.

Nytes...
 
Kategorier
Instagram

hits