Tilbake til hovedside

Deilig krydderkake med ostekrem - uten sukker og gluten!

Krydderkake er perfekt å servere i juleselskaper da alle krydderene som brukes forbindnes med julen. Da denne kaken ble stekt duftet det pepperkaker i hele leiligheten og det var en sann fryd for nesa. Av ren kjærlighet (*kremt* egoisme) åpnet jeg døren mange ganger så hele nabolaget skulle få lukte den deilige duften... ;) Den søtsyrlige ostekremen setter prikken over i'en på krydderkaken, og jeg advarer, den er så god at den kan spises med skje rett fra bollen.
Oppskriften gir en stor krydderkake à 27cm i diameter:
♦ 3 egg - romtempererte.
♦ 1 dl sukrin
♦ 1,5 dl palmesukker
♦ 15 dråper stevia english toffee
♦ 1 pk. Toro glutenfri lys melblanding
♦ 1 dl SMELTET kokosolje
♦ 1 boks kokosmelk = 4 dl / annen melk - romtemperert.
♦ 2 ss sitronsaft *
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 2 ts xanthan gum - kan droppes, men anbefales!
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 0,5 ts nnatron *
♦ 3 ts kanel
♦ 2 ts vaniljepulver
♦ 1 ts nellikpulver
♦ 1 ts allehåndepulver
♦ 1/3 ts ingefærpulver
♦ 1/3 ts kardemomme
* Kan droppes, men da øker dere mengden bakepulver til 2,5 ts.

Ostekrem:
♦ 2 pk. Philadelphia kremost naturell - romtemperert.
♦ 3 dl sukrinmelis
♦ 20 dråper stevia vanilla creme
♦ 100 gram smør - romtemperert.
♦ 1/3 ts vaniljepulver

- Start med å piske egg, sukrin, palmessukker og english toffee til luftig eggedosis. Jeg brukte foodprosessor.
- Tilsett litt og litt melk, kokosolje og sitronsaft mens maskinen går.
- Bland alt det andre godt sammen og tilsett litt og litt mens maskinen går.
- Kakedeigen vil bli tykk! 
- Smør ei rund springform (MINIMUM i 27cm diameter da keken hever mye i ovnen) med litt kokosolje og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter.
- Til ostekremen bruker dere ei visp, maskin eller stavmikser og blander alt godt sammen. Sett gjerne kremen kjølig før den smøres utover den avkjølte kaken. 
 
 
  


Sannheten med denne kaken er at jeg laget den for over en måned siden til et bursdagsselskap. Slik er det å være matblogger, jeg må planlegge. Under ser dere det égentlige resultatet av kaken, -slik den ble servert til bursdags"barnet" og av den grunn har jeg ingen bilder av kaken oppskjært. Moro var det i hvertfall, for denne kaken slo an hos samtlige av de smakte, og alle disse spiser både gluten og sukker til vanlig, HURRA!
 

Høst er tid for eplekake - uten sukker, melk og gluten!

Eplene er så deilige nå om høsten, søte og syrlige på samme tid og for noen uker siden fikk jeg uventet besøk og da stod årets første eplekake for tur. Hadde jeg visst om besøket før, hadde jeg laget vaniljeis til, men det gjorde jeg ikke så da brettet jeg opp ermene, raida kjøkkenskap og kjøleskap og brukte det jeg hadde. Resultatet ble en deilig eplekake, og vi spiste to rause stykker hver og var mette og fornøyde. Det er grunnen til at halve kaka er spist opp, vi forsynte oss godt, og uten god blitz til kameraet er det uaktuelt å ta bilde av kaken uten dagslys.. ;) MERK dere at dette er en stor kake hvor jeg brukte en kakeform med diameter på 27 cm. Kaken hevet nesten ut av kakeformen og jeg var bekymret en liten stund, men det gikk bra, men vær obs på dette hvis dere må bruke en mindre kakeform :) 

     
Oppskrift på en stor og god eplekake:
♦ 3 egg fra frittgende, økologiske høns
♦ 1 dl sukrin
♦ 1/2 dl kokossukker / palmesukker
♦ 15 dråper stevia english toffee
♦ 7 dl mandelmel = kverna mandler = 300 gram
♦ 2 dl fettredusert mandelmel = 100 gram
♦ 6 dl melk ( jeg brukte vanilje rismelk + kalsium) 
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 1 ss eplesidereddik / syre / sitronsaft
♦ 1,5 ts xanthan gum *
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1/2 ts natron
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts kanel
Kanelepler:
♦ 3 epler
♦ 1/2 dl sukrin 
♦ 1/2 dl kokossukker / palmesukker
♦ 1,5 ts kanel  

* Xanthan gum kan droppes hvis dere ikke har det, men baker dere mye glutenfritt vil jeg anbefale dere å gå til innkjøp av dette da det hjelper godt i glutenfri baking. Et glutenfritt bakeresultat kan bli veldig, veldig bra uten xanthan gum, men det blir bedre med det, uansett! :)

- Start med å piske egg, sukrin, kokossukker og steviadråper til eggedosis. 
- Blad alt det tørre godt sammen. 
- Tilsett litt og litt melk mens maskinen går og tilsett alt det tørre, litt etter litt mens maskinen går. Til slutt tilsettes eplesidereddik/syre. 
- Smør en kakeform godt med kokosolje og hell kakedeigen over.
Kanelepler: Eplene skrelles og kjernen fjernes. Kutt eplene i ca 8 biter per eple.
- Sukrin, kokossukker og kanel blandes i ei skål og eplebitene rulles i dette til de er helt tildekt.
- Stikk eplebitene ned i kakedeigen, med "skallsiden" opp. Fortsett å dypp alle eplebitene ned i kaken. Det er godt med mye epler!
- Strø restene av sukrin/kanelblandingen over kaken. 
- Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 45 minutt, deretter på nederste rille i 15 minutter med bakepapir over. 
Avkjøl og nyt!

Dette er de eneste bildene jeg fikk knipsa før vi gikk amokk på kaka. Det første bildet er før steking, de andre er etter :)

         

Festkake til 17.mai - eller andre anledninger!

Da er det på tide for meg å dele årets festkake med dere. Jeg har tenkt på denne kaken i ukesvis og jeg hadde tre krav til den: sjokolade, bær og krem! Og sannelig ble det ikke det, pluss litt til! Dette er en kake dere gjerne må lage til andre anledninger enn 17.mai, men for meg var 17.mai en god unnskyldning til å lage denne kaken til dere! ;) Jeg elsker å dele slike oppskrifter med dere av den enkle grunn at det å spise glutenfritt, sukkerfritt og melkefritt verken er kjedelig eller smaksløst! 

  Kaken jeg har laget blir HØY da jeg har brukt en springform med diameter på 16 cm. Jeg anbefaler dere en større form og heller kun ett lag med bringebærkrem i stede for to!
         
Sjokoladekake:
♦ 1 økologisk egg
♦ 2 ts no egg * - kan byttes ut med to egg
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 dl palmesukker / kokossukker
♦ 5 dl kokosmelk /annen melk
♦ 1/2 dl smeltet kokosolje
♦ 4 dl glutenfri lys melblanding. Jeg bruker denne!
♦ 1 dl fettredusert mandelmel
♦ 1 dl kakaopulver
♦ 1 ss carob (valgfritt)
♦ 1,5 ss psyllium husk 
♦ 1 ts bakepulver
♦ 1/2 ts natron (valgfritt)
♦ 1 ts vaniljepulver
*Røres ut i 4 ss vann. Tilsvarer 2 egg.
Bringebærkrem:
♦ 1 dl ris kremfløte = 100 gram
♦ 4 dl frosne = 2 dl tinte bringebær
♦ 1/3 ts stevia
Hvit krem:
♦ 2 dl ris kremfløte = 200 gram
Karamelliserte nøtter:
♦ 1/2 dl valnøtter
♦ 1/2 dl mandler
♦ 1/2 dl sukrin
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt
♦ 1 ts kokosolje

- Sett ovnen på 180 grader.
Sjokoladekaken:
- Start med å vispe egg, sukrin, palmesukker og vaniljepulver til luftig eggedosis. Tilsett litt og litt kokosmelk underveis til dere har tilsatt all kokosmelk.
- Bland det tørre godt sammen og tilsett litt og litt mens maskinen går. Kakedeigen vil bli tykk, men det skal den være. Tilsett smeltet kokosolje helt til slutt.
- Smør ei springform med litt kokosolje, hell i kakedeigen og stek kaken midt i ovnen på 40-60 minutter avhengig av størrelse på kakeformen. En stor kakeform = kortere steketid, en liten og dermed høy kake som min trenger lenger steketid.
- Ta en kakestest ved å stikke en gaffel/pinne i kaken.
- Avkjøl kaken HELT!
Bringebærkrem:
- Visp riskremen og steviaen til luftig krem. Mos bærene og bland inn i kremen. Sett kjølig.
Hvit krem:
- Pisk riskremen nesten stiv, det er lettere å få kremen stiv når den er avkjølt i forkant. Sett kaldt.
Karamelliserte nøtter:
- Smelt kokosolje, sukrin og vaniljepulver på middels-sterk varme. Pass på at sukrinen ikke brenner seg ved å regulere temperaturen og røre hele tiden.
- Hakk nøttene og rist dissee i den smelta sukrinen. Når dere tilsetter nøttene vil sukrinen klumpe seg igjen, da skal den smelte helt igjen før nøttene er brent.
- Hell nøttene ut over et bakepapir og strø over salt. Avkjøl og hakk opp.
Bygge kaken:
- Når kaken er helt avkjølt kan den deles i to eller tre. Skjær med kniv gjennom kaken og prøv å få den så jevn som mulig.
- Smør på et tykt lag med bringebærkrem, legg på et nytt lag med kake osv.
- Kaken dekkes med hvit krem og toppes med raspa, raw og hjemmelaget sjokolade, karamelliserte nøtter og bær av eget ønske eller sesong.

Noen tips til kaka:
♥ Jeg har brukt en liten springform med diameter på 16 cm, altså en veldig liten kakeform. Kaka blir da veldig høy og vokser nærmest ut av formen. Bruk gjerne en større kakeform. Kaken vil da bli lavere, men mye enklere å arbeide med, og ikke minst skjære opp.
♥ Grunnen til at jeg brukte 1 egg og no-egg var at to av tre egg knuste på vei ut av kjøleskapet.... Ja.... Derfor ble det egg-erstatning, men her kan dere bruke enten kun egg, kun no-egg eller begge deler slik jeg gjorde.
♥ Kremen jeg bruker er vispbar ris kremfløte fra merket "SoyaToo!" som kan kjøpes i velassosierte matvarebutikker og helsekostbutikker. Denne kremen selges også i soya og kokos, men det finnes ogå mange andre alternativer der ute. Husk at det også finnes laktosefri kremfløte for dere som vil bruke det. Her trenger dere kun en vispbar kremfløte.

   
Jeg vil anbelafe dere å droppe det tredje laget jeg laget her. Grunnen er at kaken ser fin ut, -helt til det skjæres i den, da blir det gris. Egentlig ville jeg ikke vise dere bildene under en gang, fordi jeg syns de ble helt grusomme, men det er slik denne bløtkaken blir hvis dere velger å gjøre den like høy. Dropp det tredje laget og ha heller ett tykt lag med bringebærkrem!  

     

Sukkerfri sjokoladekake med bringebærkrem!

For mange, mange år siden da jeg ble kjæreste med mannen min, som da bare var en guttunge var Valentine's day store greier. Vi brukte hundrevis av kroner på smykker, hjertebamser, skrev lange og utfyllende kjærligghetserklæringer til hverandre og gikk ut for å spise en "bedre middag" på Peppes pizza. Hehe, det var tider det, eller ikke, men det er uansett mange år siden. Nå går Valentine's day oss hus forbi, men i år ville jeg gjøre noe ekstra for mannen min, så i dag bakte jeg et hjerte til han. From me to you because I love you, Jørgen! ♥

    Kaka er sukkerfri, glutenfri og melkefri og den kan enkelt bakes uten egg ved å bruke no egg.

       
Sjokoladekake:
♦ 2 økologiske egg fra frittgående høner
♦ 5 dl kokosmelk / annen melk. Jeg brukte kokosmelk light som ikke setter smak på kaka.
♦ 5 dl mandelmel - kverna mandler
♦ 3 dl glutenfri, lys melblanding
♦ 2 dl fettredusert mandelmel
♦ 1,5 dl sukrin
♦ 1,5 dl kakaopulver
♦ 10 ss smelta kokosolje / annen olje.
♦ 2 ss carobpulver (valgfritt)
♦ 1 ss psyllium husk 
♦ 2 ts bakepulver
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts stevia
♦ 15 dråper stevia english toffee

Bringebærkrem:
♦ Kremen av 1 boks kokosmelk *
♦ 1,5 dl tinte bringebær
♦ 5 dråper stevia berry / stevia med smak

Pynt:
♦ Raw sjokoladehjerter
♦ Rosa kokos - oppskrift HER!
♦ Riskrem fra sprayboks
♦ Bringebærkrem

Sjokoladekaka:
- Pisk sukrin, stevia og egg til eggedosis. Tilsett litt og litt kokosmelk.
- Bland alt det tørre godt sammen. Tilsett litt og litt mens maskinen går. Jeg brukte bare foodprosessor til dette. 
- Hell over kokosoljen mens maskinen går, dette er viktig, ellers stivner kokosoljen. 
- Deigen blir tykk, men det skal ikke være nødvendig med ekstra væske. 
- Smør ei kakeform med litt kokosolje, da er det lettere å få kaken ut av formen. Jeg brukte ei rund form med diameter på 24 cm (tror jeg). 
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, men ta en test etter 30 minutter ved å stikke en gaffel midt i kaka - er det deig på gaffelen må kaka stå litt til.
- Avkjøl helt før du kutter kaka til et hjerte hvis du vil ha en hjertekake. 
Bringebærkrem: 
- Bland kokoskrem, bringebær og steviadråper. Det er kun kremen i kokosmelken som skal brukes, ikke vannet under. 
* For å få kokoskrem må man bruke fullfett kokosmelk. Sett kokosmelken i kjøleskapet da vil den skille seg og ha et lag kokoskrem på toppen. Jeg bruker den rosa kokosmelken fra santa maria, ikke den økologiske siden den noen ganger ikke vil skille seg. Den rosa boksen med kokosmelk fra santa maria er hundre prosent trygg hvis dere skal ha kokoskrem, den trenger stort sett ikke stå i kjøleskapet for å skille seg heller. 

 
Valentine's day eller ei, dette er en helt vanlig sjokoladekake gjort litt ekstra stas på. GI ET HJERTE TIL NOEN DERE ER GLAD I, ikke bare i dag, men flere dager i året. Jeg tror denne kaka passer utmerket som dåpskake, bursdagskake eller bare som en liten oppmerksomhet til noen som fortjener litt et hjerte. Ikke glem hverdagene, det er de det er flest av! Og dere, gi et hjerte til noen dere er glad i! ♥

       
Jeg vil gjerne legge til at denne kaka er KNALLGOD! Kanskje den beste sjokoladekaka jeg noen gang har laget! Den minner meg veldig om den sjokoladekaka mamma laget til selskap da jeg var liten, som var min favorittkake over alle, så jeg er veldig fornøyd med oppskriften og håper den faller i smak hos dere også! 

Vegansk snickerskake!

Denne veganske, sukkerfrie og glutenfrie snickerskaken laget jeg for en god stund siden og serverte den til min kjære, min mor og hennes kjære, og den ble tatt svært godt imot. En nydelig kake etter min smak, som ikke er altfor søt og mektig. Kaken er mager, det er dog. IKKE sjokoladefrostingen, men den er himmelsk god og smelter på tunga. Snickerskake:
♦ 3 dl fettredusert peanøttmel
♦ 3 dl mandler (males til mandelmel, evt. mandelmel, men ikke fettredusert)
♦ 1 dl sukrin
♦ 3,5 dl melk (jeg brukte kokosmelk og den ga ikke kokossmak på kaka)
♦ 20 dråper english toffee
♦ 2 toppa ts no egg /evt. to egg
♦ 1,5 ss psyllium husk
♦ 1,5 ts natron + syre /evt. 2 ts bakepulver
♦ 1/2 ts salt

♦ + 2 dl peanøtter ristes i stekepanne sammen med litt kokosolje og godt med salt.

Slik lager du snickerskaka: 
- Bland alt det tørr godt sammen. 
- Tilsett resten av ingrediensene og litt og litt kokosmelk. 
- La røra stå en halvtimes tid. Den vil tykne og det skal holde med nøyaktig 3,5 dl væske. 
- Hell kakerøra over i en smurt form, jeg brukte en kakeform som er 24cm i diameter og det gir en ganske flat kake. Strø over ristet peanøtter eller bland de inn i røra, men spar noen til servering. 
- Stek kaka midt i ovnen på 180grader i ca 40 minutter. Hvis kaken blir mørk ovenpå legger du et bakepapir over. Ta stikkprøve med en gaffel: henger det deig igjen må den stekes lenger. 
- Avkjøl helt før du kutter i den.

Sjokoladefrosting:
♦ Kokoskremen fra en boks kokosmelk. *
♦ 100g smelta kakaomasse **
♦ 4 ss smelta kokosolje
♦ 3 ss yacponsirup
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 dl palmesukker, kvernet til melis eller sukrin om du vil
♦ 25 dråper english toffee

* Hvis kokosmelken ikke har skilt seg setter du den kaldt en stund og den vil skille seg. Det går ikke an å bruke light når du skal bruke kokoskremen. 
** Du kan bruke kakaofett men da bruker du halve mengden og ekstra kakaopulver. Smak deg frem. 

Slik lager du sjokoladefrosting:
- Smelt kakaomasse + kokosolje. 
- Bland resten av ingrediensene. Rør inn smeltet kakaomasse og kokosolje. 
- Skal du smøre frostingen over kaken uten å bruke sprøytepose lar du frostingen stå kjølig en stund til den former seg. Jeg brukte sprøytepose og lot frostingen stå i kjøleskapet et par timers tid for deretter å dandere lekre små topper på hvert enkelt kakestykke.
MERK at alle ingrediensene bør være varme når de skal blandes sammen, over 32 grader, siden det er denne temperaturen kakaomassen trenger for å smelte.  

     ♥ Sjokoladefrostingen vil ikke smelte i romtemperatur, men den bør heller ikke stå for varmt.


Mager, kjernesunn og VEGANSK sjokoladekake!

Sukkerfri, glutenfri, laktosefri, eggfri, lavkarbo, mager og vegansk. En saftig, ganske flat og kompakt sjokoladekake som minner om brownies i konsistens og med en kraftig sjokoladesmak og god ettersmak av peanøtter. ME LIKE! Rett og slett en nydelig kake! Til alle med nøtteallergi: jeg beklager!
Til en kake trenger du:

♦ 3 dl fettredusert peanøttmel
♦ 1,5 dl fettredusert mandelmel
♦ 5 dl valgfri melk (jeg brukte kokosmelk og økologisk soyamelk)
♦ 1 dl sukrin
♦ 2 toppa teskjeer NO EGG / evt. 2 egg
♦ 25 dråper stevia (jeg brukte hasselnøtt)
♦ 6 ss kakaopulver
♦ 2 ss carob
♦ 1,5 ss psyllium husk 
♦ 2 ts vaniljepulver
♦ 1,5 ts natron **
♦ Saft av en halv sitron **
** Evt. bakepulver.

Slik lager du min veganske sjokoladekake:
- Rør sammen alt det tørre, pass på at det er godt blanda. 
(Bruker du egg blander du egg og sukrin til luftig eggedosis i foodprosessor, blander de tørre ingrediensene godt sammen og tilsetter litt og litt).
- Rør inn steviadråper, sitronsaft og litt av melken.
- Du vil merke at røra tykner raskt. Tilsett mer væske.
- La røra svelle i 5-10 minutter.
- Jeg brukte nøayktig 5 dl væske, men det vil variere ettersom jeg ikke har oppgitt mel i gram. Du må se an konsistensen, røra skal være tykk, men flytende og det er viktig at du lar den svelle litt før den stekes siden psyllium husken suger til seg mye væske. 
- Smør en rund form med litt kokosolje og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 30-40 min.
- Jeg åpnet døren noen ganger for å slippe ut fuktighet. 
- Ta stikkprøve med en gaffel: er det deig på gaffelen må den stekes lengre. 
- Steketiden vil variere etter hvilken form du bruker. Blir kaken mørk uten at den er ferdig så legger du bare et bakepapir over kaken og steker den videre.

   
NB: Siden denne kaken er både glutenfri og uten egg så hever den ikke mye. Jeg brukte en stor rund form, tror den er 28cm i diameter og dere kan se at kaken blir ganske flat, men jeg syns ikke det gjorde noe at den ble så flat for den ble saftig og god som brownie. Vil du ha en høyere kake må du bruke en mindre form eller større røre.

              Kutt kaken opp i porsjonsbiter og topp hver bit med din favorittglasur, mmmmm.....
     

Tid for brownies! Mmm....

Nå skal dere få oppskriften på en SUPERENKEL vegansk sjokoladebrownies. Jeg elsket denne, typen elsket denne, men den er veldig mektig. Bortsett fra å være vegansk er browniesen uten sukker, soya, egg og gluten. Jeg laget min i en brødform, men det anbefales ikke for da er det vanskelig å få den ut uten å mose hele kaken. Bruk helst en liten rund form til denne oppskriften, men hvis du lager en større porsjon kan du fint bruke en vanlig rund form. 

                           Smaker nydelig, mørk brownies og faktisk veldig lite banan! :D

Brownies alà meg :)

♦ 3 bananer
♦ 4 ss raw kakao
♦ 2 ss raw palmesukker
♦ 3 ss kokosnektar eller yaconsirup
♦ 1 ss raw carob
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 2 ss kokosolje
♦ En god neve hasselnøtter
♦ Noen spiseskjeer cacaonibs (Jeg bruker en blanding av usøtet raw, søtet og med sjokoladetrekk)

TIPS: Hakk gjerne litt mørk vegansk/sukkerfri/hjemmelaget sjokolade. Det blir ekstra godt!!

SLIK GJØR DU:
- Mos bananene.
- Tilsett alle de andre ingrediensene.
- Pass på at alle ingrediensene er romtempererte, evt. sett bollen i varmt vann slik at kokosoljen smelter og fordeles ut i deigen.
- Se an konsistensen, den skal være så tykk at du må smøre den utover kakeformen.
- Hakk hasselnøttene (blir veldig gode om du rister de i ei stekepanne bittelitt!).
- Fordel ut over en smurt form.
- Stekes på 200 grader i 30-40 min. Tiden avhenger i hvor liten eller stor form du bruker. Jo flatere kaken blir jo kortere steketid. Den er ferdig når toppen er fast, men du ser selv hvordan du vil ha konsistensen.

Jeg serverte med pisket økologisk soyakrem med 1/2 ts vanilje som jeg satt i frysen til den ble som softis. Anbefales :)
 

Kjernesunn bursdagskake med sjokoladeglasur!

Jeg var i bursdag forrige helg og i den anledning tenkte jeg å lage en kjernesunn kake: melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg lagde nøyaktig samme kake som "karamellkaken" jeg har lagt ut oppskrift på før, men denne gangen tenkte jeg å gjøre den litt mektigere og laget et deilig, tykt sjokoladelag til topping. Veldig godt og denne kaken anbefales. Den er veldig nøytral på smak og jeg vil tro de fleste liker den, det gjorde hvertfall jentene i bursdagen, + min kjære som fikk smake av test-kaken min!


Oppskriften på karamellkaken er kopiert fra egen blogg, jeg droppet kokosen på toppen av kaken og doblet oppskriften for å lage en test-kake, men ellers er den helt lik oppskriften under:


Til kaka trenger du:
♦ 3 egg fra økologisk, frittgående og glade høns!
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 dl palmesukker
♦ 3 dl mandelmel
♦ 1 dl kokosmel
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ 1,5 ts natron
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ 1 dl vann
♦ 5 ss yaconsirup (denne er best)
♦ 20 dråper stevia english toffee

Slik gjør du:
- Visp egg, sukrin og palmesukker til luftig eggedosis.
- Du trenger ikke bruke palmesukker, men det gir en veldig god smak. Bruk eventuelt litt mer sukrin.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Tilsett det tørre, sitron, steviadråpene, yaconsirup og vann med eggedosisen. Jeg gjorde dette i en foosprosessor, men du kan bruke håndmikser.
- Hell røra over i en rund, smurt kakeform eller en kakeform kledd med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i nøyaktig 15 min. 
VIKTIG: Avkjøl kaken!


Sjokoladeglasur:
♦ 2 dl palmesukker
♦ 0,5 dl sukrin
5 ss kokosolje
1 neve kakaosmør
♦ 10 ss kakao
2 ss carob
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ Og ca 2 dl vann

- Kvern sukrin og palmesukker til melis.
- Smelt kakaosmøret. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye jeg brukte, men hvertfall 50 gram, det er ikke så nøye om du bruker mer, men ikke bruk for lite for da vil glasuren bli veldig bløt!
- Bland alle ingrediensene utenom vannet.
- Spe med vann til du får en tykk, flytende glasur.
- VIKTIG: Alle ingrediensene bør være romtempererte. Sjekk konsistensen på glasuren ved å legge en liten klatt på en tallerken i kjøleskapet, -slik vet du om glasuren er tykk/bløt nok.
- Tilsett mer vann om nødvendig!
- Hell over glasuren mens den er flytende og det er veldig viktig at kaken er helt avkjølt hvis ikke renner glasuren bare av kaken.
- Glasuren vil tykne når den avkjøles.

  

Pynt:
Kokos
♦ Gojibær
♦ Kakaonibs, søte kakaonibs og kakaonibs med sjokolade
Incabær


Jeg tør påstå at denne kaken kan serveres i barneselskaper uten at barna rynker på nesa. En vinnerkake spør du meg!

       Bilde av test-kaken, yum:
 

Glutenfri karamellkake med sprøtt kokoslokk!

Jeg har sovet 48 av 72 timer de siste tre dagene, men tror dere ikke søtsuget meldte seg og jeg smalt sammen dén kaka!!? Jo, det gjorde jeg og den ble himmelsk. Jeg kan ikke annet enn å gi meg selv et stort klapp på skuldra! Jeg hadde aldri trodd en kake kan bli så vellykket uten oppskrift og alt på øyemål, men det er det tydeligvis! Min kjære hadde besøk på søndag og både han og kompisen elsket kaka og spiste til magen bulte og buksen strammet. Det må være lov å være stolt av seg selv, hvertfall med et slikt resultat! Kaka er så saftig at den nesten smelter på tunga, smaker karamell(!) og har et nydelig, sprøtt kokoslokk! Her skal dere få oppskriften på en glutenfri, sukkerfri, laktosefri og soyafri karamellkake! Enjoy!Til kaka trenger du:

♦ 3 egg fra økologisk, frittgående og glade høns!
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 dl palmesukker
♦ 3 dl mandelmel
♦ 1 dl kokosmel
♦ 1 ss psyllium husk
♦ 1/2 ts bakepulver
♦ 1,5 ts natron
♦ Saft av 1/2 sitron
♦ 1 dl vann
♦ 5 ss yaconsirup (denne er best)
♦ 20 dråper stevia english toffee

Topping:
♦ 2 ss extra virgin kokosolje
♦ 5 ss kokos

Slik gjør du:
- Visp egg, sukrin og palmesukker til luftig eggedosis.
- Du trenger ikke bruke palmesukker, men det gir en veldig god smak. Bruk eventuelt litt mer sukrin.
- Bland alt det tørre godt sammen.
- Tilsett det tørre, sitron, steviadråpene, yaconsirup og vann med eggedosisen. Jeg gjorde dette i en foosprosessor, men du kan bruke håndmikser.
- Hell røra over i en rund, smurt kakeform eller en kakeform kledd med bakepapir.
 
- Til toppingen
: Bland kokosolje og kokos. Strø over kaka med hendene for da er det lettere å få det likt fordelt.
- Kokoslokket ble utrooolig godt og sprøtt. Du kan med fordel doble oppskriften å få enda mer over kaka.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i nøyaktig 15 min.

   Herligfred så godt det dufter i leiligheten mens kaka stekes...
 

VIKTIG: Hvis du bare bruker bakepulver trenger du ikke natron og sitron siden bakepulver er en ferdig blanding. Natron + syre = heving og sammen med bakepulver gir det enda litt ekstra heving. Jeg har prøvd dette mange ganger med positivt resultat. Syre kan være sitron, eddik eller surmelk. Mer om bakepulver, natron og syre kan du lese om her.

VIKTIG 2:  Ønsker du en saftig kake er det veldig viktig at du bruker psyllium husk (det samme som loppefrø, husk, fiber husk). Dette er vannløslig fiber som dobler størrelsen sin mange ganger i kontakt med vann og danner en geléaktig hinne. Denne geléhinnen gjør bakverket saftig. I tillegg gir psyllium husk fiber til bakverket.

       NYDELIG kake som jeg garantert skal lage igjen. Vel bekomme :)

 

Himmelsk eplekake på kjernesunt vis!

Gud så nydelig denne kaken smakte. Nå er jeg bare nødt til å dele oppskriften med dere for denne fortjener absolutt en plass i bloggen min! Tenk dere at en så nydelig kake kan være helt uten gluten, (raffinert) sukker og laktose. I hovedsak har jeg brukt mandler i kaka og egg, så dette er ingen kake for de som må/vil unngå egg eller har nøtteallergi, men for alle oss andre: spis med god samvittighet!

   Himmelsk eplekake med "vaniljeis":


Her er ingrediensene jeg brukte:
♦ 3 store egg
♦ 7 store ss sukrin
♦ 9 store ss mandelmel
♦ 3 store ss jyttemel
(Du kan bruke samme mengde kokosmel eller bokhvetemel, eller du kan doble mengden og bruke mandelmel).
♦ 1 ts ekte vanilje
♦ 1,5 ts bakepulver
♦ 1 ts stevia (1 pose) eller steviadråper etter smak.
♦ 3 norske (!) epler
♦ 2 never bløtlagte mandler
♦ Kanel og sukrin til å strø over kaka!
Det var det! Ingen oppblåst og kranglete mage av dette nei!

UPDATE: Hvis du bruker 1/2 ts bakepulver (ikke nødvendig), 1 ts natron og saften av 1/2 sitron vil kaka heve MYE!SLIK GJØR DU:
- Kvern mandlene, sett til side.
- Bland egg og sukrin til eggedosis.
- Bland det tørre for seg og tilsett det i eggedosisen. Bland.
- Tilsett ett eple uten skall, bland.
- Tilsett de kverna mandlene, men ikke bland for mye. Vi ønsker ikke mer mandelmel, vi ønsker store og gode biter av mandler!
- Hell over i en rund form, smørt eller med bakepapir.
- Skrell de to siste eplene. Kutt i biter. Jeg brukte litt tykke biter. Eplesmaken "forsvinner" fort i kaka hvis ikke.
- Jeg hadde ett lag kanel under eplene og la over eplene.
- Strø over sukrin og kanel.
- Stekes på 180 grader i 30 minutt på midterste rille. Jeg åpnet døren to ganger for å slippe ut fuktighet. Kaka ble perfekt, men du kan evt. sjekke med en gaffel eller trepinne, den skal være tørr.

Jeg serverte kaka med denne hjemmelagde og deeeeilige vaniljeisen! Anbefales på det varmeste!Nå skal jeg leve på kake et døgns tid ;)

Sitronkake med "skummel" ingrediens! ;)

I dag har jeg blogget i et halvt år allerede. Tiden flyr, men det må da feries med en kake. Sitreonkaka jeg lovet dere for *kremt* et par uker siden. Kaken ser nok tilsynelatende vanlig ut til å være glutenfri, altså den hever ikke slik man er vandt til, men den inneholder en ingrediens dere ALDRI hadde gjettet om dere fikk kaken servert. Jeg lover! Dette høres sikkert skummelt ut, men kaka inneholder 4 dl med hvite bønner. Sykt? Nei, genialt! Man kan ikke smake at det er bønner i det hele tatt og dette er virkelig noe dere bør prøve å "lure i" en kake dere skal servere sære samboere ;). Inspirasjonen om bønner i kake fant jeg på denne fantastiske bloggen HER, men denne oppskriften har jeg ikke hentet noe sted.

   Sitronkake med bringebærtopping:


Bland først:
♦ 5 ss sukrin
♦ 3 eggeplommer fra økologiske, frittgående og lykkelige høner!

Tilsett så:
♦ 1 dl sitronsaft
♦ 2 ss sitronskall
♦ 4 dl kokte, hvite bønner (eller 1 boks)

Bland det tørre for seg og tilsett:
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts bakepulver
♦ 1 ts natron
♦ 1 ts stevia (= 1 pk. med denne)
♦ 1/2 ts himalayasalt
♦ 1 ss fiber husk (psyllium husk eller knuste loppefrø). Du kan droppe dette og tilsette ekstra mandelmel.
♦ Ca 1,5 dl mandelmel, se an konsistensen.

- Deigen skal være vanlig kakekonsistens.
- Stekes på 180 grader i 25 min, sjekk med gaffel for sikkerhetsskyld.
- Avkjøl.


Bringebærtopping:
♦ 200 gram bringebær (jeg brukte frosne)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts stevia (= 1/2 pk. med denne)
♦ 3 ss sukrin
♦ 1/2 ss agar-agarSlik gjør du:

- Kok opp bringebærene, tilsett vanilje, stevia og sukrin. Rør godt. Smak til med evt. mer søtning.
- Tilsett agar og la det småkoke ett minutt, til agaren er oppløst.
- Smør over kaken med en gang.
- Strø over kokos og sett kjølig slik at massen stivner.Dette var en helt ny smaksopplevelse for meg. Ikke bytt ut de hvite bønnene, prøv, det er det verdt. De er ikke farlige i det hele tatt! >;) Hvis du ikke tåler mandler kan du bruke annet glutenfritt mel etter eget ønske. Ellers er kaken snill med magen, blodsukkeret og ved allergier. Masse fiber, sundt fett, antioksidanter, proteiner, trege karbohydrater og friske smaker. Kaka er kjempesaftig! I tilegg er den syrlig, så øk evt. søtningen etter eget behov. Bon apetitt!

Sjokoladekake uten sukker, gluten og laktose!

Dette er en glutenfri, melkefri (laktosefri) og sukkerfri sjokoladekake. Ingrediensene vil sikkert skremme gud og hverman, men ingen fare, denne kaken smaker som vanlig sjokoladekake og den eneste forskjellen er at denne kaken ikke er så søt som "normalt". Denne kaken, i motsetning til tradisjonell sjokoladekake sender ikke blodsukkeret opp i skyene, gir ikke oppblåst mage, kvalme og mageknip. Følger du oppskriften slipper du også gluten og laktose som kan være en stor påkjenning for fordøyelsen. En allergivennlig kake med andre ord, så lenge man tåler egg, nøttene kan du fint droppe og mandelmelet erstattes med annet glutenfritt mel.Laget denne kaken på søndag, men da stod jeg med skjeer og øyemål om hverandre og endte opp med en knallgod kake, men ingen oppskrift. I dag måtte jeg prøve på nytt og resultatet ble likt, men med oppskrift, kun for dere!

Oppskrift:
5 egg
3 store ss sukrin
25 dråper stevia (jeg brukte 10 vanilla creme og 15 english toffee)
5 store ss mandelmel / evt. annet glutenfritt mel
4 ss kokosmel
3 store ss kokos
1/2 ts himalayasalt
♦ 2 ts bakepulver
♦ 4 ss kokosolje, pure (for matlaging) / evt. annen smaksnøytral olje
♦ 2 grovraspa gulerøtter (viktig, smaker ingenting, men gjør kaka saftig)
♦ 3 store ss rått kakaopulver / evt. vanlig, usøtet kakaopulver
♦ 1 liten ss karob (kan sløyfes, bruk heller litt mer kakao da)
♦ 1 banan
♦ 3 store ss rå kakaonibs / evt. litt hakka mørk sjokolade
♦ 1 god dl mandler

Mangler du noen av ingrediensene, spør, de kan garantert byttes ut med noe du har i kjøkkenskapet!Fremgangsmåte:
♦ Visp de fem eggene, sukrinen og steviaen til luftig eggedosis. (Bilde en til venstre oppe)
♦ Tilsett mandelmel, kokosmel, kokos, salt, bakepulver og olje, bland videre. (Bilde to)
♦ Blandingen over vil nå se slik ut. (Bilde tre)
♦ Grovrasp to mellomstore gulerøtter for hånd, eller lenge leve latskapen, bruk maskin. Tilsett kakaopulver og evt. karobpulveret. (Bilde fire)
♦ Blandingen over vil nå se slik ut. (Bilde fem)
♦ Tilsett bananen i biter, kakaonibs/sjokoladebiter og hakket mandler. Bland, men la det være biter igjen. Vi syns hvertfall det er best med biter. (Bilde seks)
♦ Hell over i en rund form, jeg tror denne formen er av den vanlige store formen. (Bilde syv)
♦ Stekes ved 180 grader, midterste rille i ca 25 min. Stikk med gaffel, det skal ikke være deig på gaffelen.
♦ Avkjøl, bland sjokolademelis og strø over kokos eller evt. frys ned halve kaken uten glasur.

Velbekomme!


Sjokoladekakebrownie!

I dag fikk jeg endelig laget en kake som jeg er såpass fornøyd med at jeg vil dele oppskriften med dere. Jeg har laget to andre kaker før og begge har blitt saftige og veldig gode, men de har ikke hevet nok! I dag fikk jeg lyst å prøve å lage en eller annen form for sjokoladekake (øhm, sjokk!). Jeg har ikke fulgt noen annen oppskrift enn mine egne kreative smaksløker! Så, jeg er faktisk mektig imponert over meg selv! *Klappe på skulderen!*

                 

Allergi:
Kaken er 100% glutenfri, 100% laktosefri, 100% sukkerfri (farin) og 100% soyafri. Inneholder egg og nøtter.

OPPSKRIFT:
♦ 4 XL egg
♦ 3 ss sukrin/sukrinmelis/sukker
♦ 1 ss ekte vaniljesukker/litt vaniljepulver
♦ 25 (ja 25!) dråper stevia vanilla creme
♦ 2 ss yaconsirup/agave/honning
Bland til egedosis, luftig og fin røre. Tilsett så:
♦ 3 ss smeltet kokosolje (pure)
♦ 4 toppet ss mandelmel (jeg har laget mitt selv)
♦ 3 toppet ss kokosmel
♦ 2 toppet ss kakaopulver
♦ 1 ss carobpulver / eller kakao
♦ 4 ss kokos
♦ 3 ss kakaonibs 
♦ 1/2 ts salt
♦ 2 ts bakepulver
Bland godt! Tilsett så cashewnøtter og banan, men la det gjerne vært noen klumper igjen i røra:
♦ 1 banan
♦ 1 stor neve cashewnøtter delt i to.
Stekes på 185 grader til du kan stikke en gaffel nedi uten at det er deig igjen på gaffelen. CA. steketid: 25min. Husk, ta oppskriftene med en klype salt. Mandelmel kan nemlig være veldig forskjellig. Hvis det er som pulver (slik som kokosmelet) vil 4 toppet spiseskjeer være altfor mye (tiltrekker seg  m y e   væske). Du kan nok fint bytte ut kokosmelet med mandelmel eller annet glutenfritt mel, men jeg syns kokosmel gjør seg godt i kaker.
                                                                                                                
                 Velbekomme :)
                

Kokkelerer og styrer om dagen

OG jeg jobber med en oppskrift. En deilig oppskrift faktisk, men jeg vil ikke legge den ut ennå fordi jeg ikke fikk den til å heve som jeg trodde den skulle. Rart det der. *Klø seg i hodet*...

Denne sukkerkutten altså, den har ikke bare fått meg til å kokkelere voldsomt, men den har også skjerpet smakssansene mine veldig! Det er faktisk helt utrolig hvor mye ting smaker nå i forhold til da jeg hadde et betydelig inntak sukker. Og ikke minst har jeg blitt veldig obs på alt som er søtt. Smaksløkene løper i vann bare man nevner bær eller cupcake. Før lå faktisk smaksløkene i dvale frem til de fikk litt sjokolade. Har aldri vært noe fan av smoothies og juice før, er det noe rart egentlig? Det sakte jo ingenting og var ikke søtt nok. Jeg tror det er mange som har det sånn og jeg er ganske sikker på at det må være sukkeret!

Dagens "kokkekunst"


Det ser kanskje ikke sånn ut, men denne kaka ble ordentlig saftig!!!!
Jeg håper jeg finner den "rette" oppskriften til dere, så jeg får lagt den ut her. Tro meg, denne kaken var helt nydelig. Samboeren mente det samme og spiste ivei. Problemet er likevel at den ikke hevet nok. Kaka er uten gluten, laktose, soya og sukker, hvem hadde trodd det? ;)

        
Kategorier
Instagram

hits