Tilbake til hovedside

Hjemmelagde sukkerfrie Freia påskeegg med melkekrem!

Hvem liker Kinder maxi?
Hvem liker Freia påskeegg med melkekremfyll? Dere vet de eggene i lilla kartong med sjokolade utenpå og hvit krem inni som bare kommer i butikk til påske? Vel, jeg er ekstremt svak for slike, men de er så usunne at det gjør vondt å tenke på og derfor har jeg lenge tenkt på lage en sunnere versjon. Dessverre fant jeg aldri en oppskrift jeg kunne gå 100% god for, - før nå! Jeg lover dere, disse ser ikke bare gode ut, de er så og si identiske på smak og konsistens med Freia's påskeegg. Disse er i motsetning til Freia sine sukkerfrie. Her har man altså full kontroll over ingrediensene man bruker, og er det noe man ikke liker eller tåler bytter man det enkelt ut med noe annet. Hovedingrediensen er hjemmelaget hvit melkesjokolade. Tåler dere ikke melk bruker dere rismelkpulver eller soyamelkpulver i stede! Det samme gjelder kremfløten, bytt den ut med hvilken som helst allergivennligere melkealternativ. Jeg har laget disse påskeeggene med både kremfløte og ris-kremfløte, og begge resultatene er helt nyyyydelige!

Dere vil bli sjokkert over hvor enkel denne oppskriften er, bare se litt lengre ned!
Oppskrift til ca 25 små påskeegg:
♦ 1,3 dl smeltet hjemmelaget sukkerfri hvit sjokolade
♦ 0,5 dl økologisk kremfløte *
♦ 2 ss = 25 gram økologisk melkepulver **
♦ 3 dråper stevia vanilla creme
Hjemmelaget raw overtrekksjokolade
* Jeg bruker økologisk kremfløte som jeg kjøper i Danmark. Alternativt kan dere bruke vegetabilsk kremfløte som riskremfløte, soyakremfløte eller kokoskremfløte.
** Tåler dere ikke melk kan dere bruke rismelkpulver eller soyamelkpulver. dette vil naturligvis påvirke smaken.

- Lag den hvite sjokoladen.
- Rør inn melkepulver og kremfløte. Kremfløten bør være romtemperert slik at melkekremen ikke stivner med en gang
- Hell melkekremen over i former og frys ned.
- Ta melkekrem ut av formene og dypp de straks i sjokolade. Jeg dyppet 2-3 ganger per bit.
- Pynt med hvit sjokolade eller raspet hvit sjokolade.
- Oppbevares kjølig til servering :)

Melkekremen holder seg stabil i romtemperatur og smelter ikke, den holder seg myk og deilig. Avkjølt smaker den mindre og er mye hardere så jeg anbefaler dere å oppbevare denne i romtemperatur før servering! Likevel anbefaler jeg et lag med mørk, hjemmelaget sjokolade utenpå og det på grunn av at melkekremen er veldig søt og mektig, og gir en god kontrast til det søte. Nå slipper vi vente til påske med å nyte påskeegg med melkekrem, nå kan vi spise de hele året med god samvittighet! Er ikke det flott så vet ikke jeg.

Jeg håper denne oppskriften faller like godt i smak hos dere som den gjorde hos mine venner og meg!#mat#kosthold#oppskrift#hjemmelaget#melkesjokolade#hvit#sjokolade#snop#godteri#snacks#konfekt#sukkerfri#sukkerfritt #melkekrem #freia #påskegg #kondermaxi  #melk#søttoggodt#bringebær#inspirasjon#foto#vektklubb

Babyen vår, Freia har bursdag og blir 5 år i dag. Og ja, hun er oppkalt etter Freia melkesjokolade, hehe. Gratulerer så mye med dagen, kjære gollejenta vår. Vi elsker deg så enormt mye!

12 smil :)

Prinsessen

14.04.2014 kl.17:58

NAM denne oppskriften er skrevet ned!

Masse klemmer fra prinsessen. blogg.no <3

The Hippiecrit

14.04.2014 kl.18:35

Gud, for et nydelig kattebilde :)

MaritBE

14.04.2014 kl.20:33

Det der SÅ og hørtes bare heeelt magisk ut! Denne må jeg prøve en vakker dag jeg klarer :-)

Marte Hopstad

14.04.2014 kl.20:50

Herlig! Det så veldig fristende ut :) skikkelig fine bilder :)

Monika B Olsen

15.04.2014 kl.09:34

Hei!

Fant tilfeldigvis bloggen din her om dagen :) og glad er jeg for det. :) En fantastisk flott blogg, her er det mye som skal prøves . Blir så glad når folk er så flinke :)

Ha en flott påske

Hilsen Monika

Carita

11.05.2014 kl.18:08

Yum! Ser jo helt perfekt ut :3 Må få laget dette snart.

Laila

09.06.2014 kl.23:17

Ser fantastisk ut! Håper det går bra med deg og formen er bedre! Lenge siden update fra deg men titter stadig innom for å se om det er nyheter:-). Håper virkelig du har fått hjelp via Balderklinikken og du nyter sommeren! Klem fra Laila

Eldeen

10.06.2014 kl.22:14

M-m-mmm! Dette ser sååå godt ut! Jeg har drømt om den heeelt siden påske! Om ikke energien kicker til snart, så blir jeg nødt til å smiske litt med min kjære tror jeg, hehehe. :-D Håper det går bra med deg! <3

Anette

24.06.2014 kl.12:52

Hei,

nå er det lenge siden du har blogget! Håper alt er bra med deg og at du er friskere heller enn dårligere. Håper det komme gode og fristende oppskrifter igjen her snar t:)

God sommer!

Hilsen Anette
Ikke dumt :D

Ida

08.07.2014 kl.03:01

Kikker stadig innom bloggen din med et lite håp om at du er tilbake igjen- savner innleggene dine! Håper du har det greit, du er fantastisk :-)

Anette

02.08.2014 kl.16:08

Hei,nå er det lenge siden du har blogget,håper du ikke er blitt sykere,men at du stadig blir friskere av me og snart kommer med nye gode oppskrifter😀😁 god sommer fra Anette

Mjuuugly

12.09.2014 kl.19:14

The Hippiecrit: Takk. Hun er nydelig <3

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits