Tilbake til hovedside

Hjemmelaget sukkerfri og økologisk hvit melkesjokolade!

ADVARSEL: Fare for at tennene løper i vann!
Her skal dere få oppskrift på hjemmelaget hvit melkesjokolade som både er sukkerfri og økologisk. Melkeprodukter er ikke en ingrediens jeg bruker mye, men jeg har gradvis innført økologisk meieriprodukter (ikke Tine!) i kostholdet mitt og det funker bra. Jeg lover at flertallet av oppskriftene jeg legger ut forblir melkefrie! Ok, over til sjokoladen. Den er akkurat slik hvit sjokolade skal være, nemlig søt, myk og som smelter i munnen hvis den blir liggende. Jeg har brukt minimalt med sukrin for å unngå den "kalde metalliske" smaken mange reagerer på. Den hvite sjokoladen var en test før et "større og viktigere prosjekt" til påske og jeg har derfor ikke fått introdusert den til venner enda, men jeg gleder meg. Jeg lover dere, liker dere hvit melkesjokolade vil dere elske denne! 

TIL VEGANERE/MELKEALLERGIKERE: Fortvil ikke. Dere kan lage denne sjokoladen dere også, men da vil dere trenge soyamelkpulver eller rismelkpulver. Link til disse finner dere nedenfor og det eneste dere gjør er å bytte ut melkepulveret med soya eller ris. Det vil selvsagt ikke bli samme smaken, det vet dere jo, men det vil likevel bli en deilig og mild sjokolade! 

STOR porsjon hvit melkesjokolade: 
♦ 150 gram kakaosmør
♦ 3 ss kokosolje
♦ 1 ss lecitin - kan droppes.
♦ 1 dl økologisk melkepulver = 50 gram
♦ 30 gram sukrinmelis = 3 toppet spiseskjeer.
♦ 15 dråper stevia vanilla creme

- Smelt kakaosmør, kokosolje, steviadråper og lecitin. 
- Rør ut sukrinmelis og melkepulver og hell den hvite sjokoladen over i former. Sett kjølig. 
Veldig enkelt og utroooolig godt! 

SOYAmelkepulver finner dere HER! Rismelkepulver kan kjøpes på økosjokolade.no HER eller i helsekostbutikk. 

#mat #kosthold #oppskrift #hjemmelaget #melkesjokolade #hvit #sjokolade #snop #godteri #snacks #konfekt #sukkerfri #sukkerfritt #melk #søttoggodt #bringebær #inspirasjon #foto #vektklubb

18 smil :)

Andrea Ramstad Aatlo

10.04.2014 kl.20:36

Å, det så så så godt ut!

Nysgjerrigper

10.04.2014 kl.23:28

Hei. Lurer på hvilke økologiske meieriprodukter du har innført, og hvorfor du ikke velger Tine (som du skrev), eller evt andre norske økologiske meieriprodusenter framfor å velge produkter som må bestilles via nettbutikker som iherb, som jo ikke scorer voldsomt høyt miljømessig, siden produktene jo må fraktes over atlanteren?

Hilsen nysgjerrig leser, som forøvrig liker bloggen din veldig godt!

Nina Bakke

11.04.2014 kl.07:23

Nam, Nam :) Ser nydelig ut!

Lu

11.04.2014 kl.09:37

Bare et spørsmål - hvorfor ikke Tine?

Eldeen

11.04.2014 kl.13:03

Nam, nam, nam! :-D Jeg har både soyamelkpulver og rismelkpulver, så tror jeg blir nødt til å prøve meg på en melkefri variant av denne! :-D Hvor har du forresten kjøpt den fine sjokoladeformen din? :-D

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:33

Nysgjerrigper: Skjønner godt hvorfor du lurer på dette og det vil jeg gjerne svare på. Jeg er opptatt av økologisk og kortreist mat og kjøper så mye ferske økologiske råvarer som overhode mulig. Når det gjelder dette økologiske melkepulveret er sannheten at jeg kjøpte dette i en butikk i Danmark forrige helg, men jeg kommer til å kjøpe det fra iHerb når jeg er tom rett og slett fordi jeg aldri har sett økologisk melkepulver i Norge. Heller økologisk siden det er animalsk, enn ikke-økologisk fra butikk i Norge.

Når det gjelder hvilke produkter jeg kjøper må jeg si at jeg kjøper mye fra Rørosmeieriet, blant annet smør, cottage cheese og rømme. Utenom Rørosmeieriet handler jeg ALT av meieriprodukter fra Danmark. Vi reiser mye og danskene har et mye, mye større og bedre utvalg av økologiske meieriprodukter. Kjøper mye ost og skyr med smaker (disse er som oftest sukkerfrie i Danmark.

Hvorfor jeg ikke velger å kjøpe produkter fra Tine er ganske enkel at jeg ikke kan FORDRA markedsføringen de driver med som skjult reklame og sponsing til barn helt ned i barnehagealder. Jeg mistet totalt respekten for Tine etter jeg så "En smak av Hund" på Youtube for noen år siden, og nå velger jeg å støtte småmeierier i stede for å kjøpe fra Tine av prinsipp. :)

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:34

Lu: Les svaret mitt til "Nysgjerrigper" :)

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:34

Eldeen: Så moro du skal prøve oppskriften. Formen er kjøpt fra Ebay, kostet en formue!!!

Eldeen

11.04.2014 kl.18:50

Det blir nok moro for meg også! Hihi, såpass ja! Jeg har kjøpt masse former fra eBay, men har holdt meg til dem som koster litt mindre enn en formue. :-P Har en lignende form som denne fra Økosjokolade, og det er den dyreste og mest eksklusive jeg har, hehehe. :-) Hadde håpa på at denne kanskje var litt billigere, men det er den vel kanskje ikke da, hehehe. ;-)

Mjuuugly

11.04.2014 kl.19:07

Eldeen: Selve formen er veldig billig, 15 kr eller noe??, men selgeren skulle ha 400!!! kr i frakt.... Så måtte handle ganske mange former for at det skulle lønne seg :P

Eldeen

11.04.2014 kl.23:29

Wooow! :-O Det var jo helt vilt! :-O Du må virkelig ha hatt veldig lyst på den formen! Hehehe. Kom det raskt fram? Er det en selger du vil anbefale? Jeg søkte litt i sta, og fant en jeg tror er lik. Den kosta 11-12 kroner for selve formen og ca. 45 kroner for frakt, så det var jo litt mer levelig! :-) De hadde masse annet fint også, men veit ikke om jeg kan få flere former i samme frakta eller om det blir 45 i frakt per stykk. Ønsker meg noen med påskefigurer og noen sånne sjokoladebar-former. :-) (For jeg har jo bare ei diger kasse med former fra før, så jeg trenger jo helt klart noen til, haha. :-P Viktig med påskeformer til påske og juleformer til jul!)

Mjuuugly

12.04.2014 kl.18:19

Eldeen: Ja, det er nok den selgeren jeg kjøpte de fra. Som sagt, den frakten var for flere former da, så jeg fikk en del veeeeldig fine former, men likevel galskap å ta så mye i frakt :((( jeg anbefaler virkelig den selgeren, formene er av god kvalitet, men plastikk så de er jo ikke like gode som silikon. Leveringstiden var en ukestid :)

Vet du jeg har så mye former jeg og at mannen blir gal, men jeg er som en unge på julaften når jeg får nye former, det er så stas! Rett og slett lukker jeg ørene til fornuft og kjøper akkurat de formene jeg vil ha, og så mange jeg vil ;);)

Ellers handler jeg mye former fra Kina ved å søke på "chocolate silicon mold" ol. Da får man gjerne former til 20 kr inkludert frakt, men leveingstiden er lang!

Johnsine

12.04.2014 kl.19:35

Å hærreguuuud! I can not believe it! Fantastisk. Du er så flink!!

Mjuuugly

14.04.2014 kl.16:25

Johnsine: Tusen takk, jeg gjør mitt beste :)

Marit

15.04.2014 kl.11:50

Jeg elsker hvit sjokolade, så denne må jeg prøve :-)

Ingvild

17.05.2014 kl.00:01

Hei! For en fantastisk blogg, jeg har brukt flere dager på å velge ut mange oppskrifter jeg skal prøve meg på. Selv har jeg også ME, med veldig mange matintoleranser. Kjenner mange andre med ME, men ingen som har så omfattende problemer med mat som det jeg selv har. Derfor er det fantastisk å lese om deg, maten du spiser og dine erfaringer med produkter her! De flotte bildene og enkle beskrivelsene er veldig inspirerende, det gir meg troen på å klare å lage maten selv. Tusen takk for at du gjør det du gjør :-)

Fortsett sånn, og god bedring :-)

Tuddelidu

28.06.2014 kl.17:26

Utrolig, nydelige bilder du legger ut!! Blir jo helt på felgen etter å prøve selv jo!! Mange blogger med gode oppskrifter etc, men syns din merker seg ut altså! Du virker utrolig flink! Det ser så velgjort ut :)

Tester/prøver du mye ut? får du mye inspirasjon av andre? eller blir det mye eksperimentering selv også?

Hva er lecitin egentlig? binder vann og olje?!

Håper ellers formen er bra og ser frem til nye innlegg!

Monika

27.07.2014 kl.17:37

Hei hei :) Dette ser helt fantastisk ut :D jeg elsker hvitsjokolade! Men jeg har et spørsmål, jeg prøvde å lage denne nettopp (hadde ikke lecitin og brukte rismelkpulver), men da jeg blandet det smeltede kakaosmøret og oljen, med rismelkpulver/sukrinmelis så ble det bare klumpete... altså melkepulveret klumpet seg bare i smøret/oljen, og ble ganske hard.. :p Har du noen formening om hvorfor dette skjedde, ev. hva jeg kan gjøre for å unngå dette :)? vet du om dette kan skje dersom smøret/oljen er for varm :p?

Forresten, bilde du bruker på layouten din er helt fantastisk! :D Ser utrolig delikat & nydelig ut! <3

Martin

12.09.2014 kl.09:47

Hei! :)

Veldig mange gode oppskrifter her. Jeg har bare et problem når det gjelder melkepulver. Når det tilsettes til sjokolademassen, så blir det så kornete. Det er akkurat som om melkepulveret ikke løser opp i blandingen, og den ferdige sjokoladen blir "sandete". Aldri hatt det problemet med mørk/melkefri sjokolade. Blir hjemmelaget melkesjokolade alltid sånn, eller er det noe jeg gjør? Bruker akkurat de samme ingrediensene som deg.

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits