Tilbake til hovedside

Proteinrike peanøtt-og bananpannekaker - uten gluten, melk og sukker :)

Lag disse deilige pannekakene til frokost, lunsj eller til etter treningsmat i helgen. Pannekakene er knallgode og smaker av peanøtt og banan, og er dermed også naturlig søte. Proteininnholdet er høyt (se protein-og kaloriinnhold lengre nede) og bananene sørger for raske karbohydrater. Av den grunn er dette en fin etter treningsmat. Da jeg stod og tok bildene dere ser under fikk jeg tilskuere... Tre nysgjerrige små barn stod over rekkverket der jeg bor og kikka interessert ned på meg. Da eg var ferdig fikk de smake og to av de elsket de(!!!), mens den tredje ikke var overbevist. Alltid moro når jeg får muligheten til å la barn smake på det jeg lager og det er jo ekstra stas når de også liker det!





PROTEININNHOLDET i hele røra er hele 95 gram. Det blir 7,2 gram protein PER PANNEKAKE.
KALORIINNHOLDET i hele røra er 1085 kalorier. Det blir 84 kalorier PER PANNEKAKE!

Mjuuugly's proteinrike banan-og peanøtt pannekaker!
Oppskrift til ca 13 små pannekaker:
♦ 2,5 dl peanøttmel = 120 gram
♦ 2 stk små bananer = 225 gram uten skall
♦ 2 dl kokosmelk - økologisk fullfett
♦ 3 økologiske egg = 1 helt egg + 2 eggehviter
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ts glutenfritt bakepulver
♦ 1/2 ts salt

♦ Ekstra væske
♦ Kokosolje til steking

- Blend alle ingrediensene i en foodprosessor. Jeg lot det være noen biter av banan igjen i røren, det ser dere selv om dere vil eller ikke.
- La pannekakerøra stå i kjøleskapet over natten, eller i minst en time eller to, slik at den får satt seg. Den vil tykne og dere bør tilsette bittelitt mer væske rett før røra skal stekes. Bruk vann eller kokosmelk og bruk bare nok til en flytende,men tykk røre.
- Varm opp ei stekepanne med litt kokosolje til middel-sterk varme. Jeg stekte pannekakene på styrke 5 og 6 av 9.
- Det vil være plass til tre pannekaker per steking, ca 1,5 ss røre per pannekake. 
VIKTIG! Pannekakene må steke i ca 4 minutter før dere snur de. Snu pannekakene når de er så vidt tørre i kantene.
- Serveres lune med f.eks frisk frukt og rørte bær. Her har jeg enkelt og greit bringebær, sukrin, vaniljepulver og psyllium husk.




#mat #kosthold #oppskrift #trening #treningsmat #hjemmelaget #frokost #lapper #pannekaker #bananpannekaker #peanøttmel #iherb #protein #banan #kjernesunn #glutenfri #glutenfritt #sukkerfri #sukkerfritt #sunn #sunt #suntoggodt #slanking #vektnedgang #vektklubb #inspirasjon #foto

13 smil :)

Astri

28.03.2014 kl.19:28

Du er god Anette :-)

FrøkenFitness

28.03.2014 kl.19:33

Ser utrolig godt ut!! Kanskje jeg skal prøve meg på oppskriften din, er jo så glad i å lage pannekaker til frokost. Kan jeg da eventuelt erstatte peanøttmel med peanøttsmør? :))
Så koselig med tilskuere som får smake på maten da.. :)

Pannekakene ser vertfall aldeles nydelige ut - og smakskombinasjonen på samme linje! NAM :)

Marte Hopstad

28.03.2014 kl.19:59

Nam! :)

unicornraape

28.03.2014 kl.22:24

jeg spiser ofte proteinpannekaker fra proteinfabrikken, men dette er jo et supert alternativer dager hvor man har litt bedre tid :) skal lagre oppskriften, takk for godt tips :)

Nina Bakke

29.03.2014 kl.07:30

DU lager så mye nydelig mat, og herlige fristende bilder :)

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:44

Det er du og Astri <3

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:46

Nei, det tror jeg dessverre ikke funker. Jeg anbefaler deg å prøve melet, det funker utmerket til bakst og snop :)

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:47

Takk for det. Veldig hyggelig å høre det fra flinke deg!

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:47

:) :)

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:48

Syns du skal prøve disse ja. Lag røra kvelden i forveien så er det bare å steke opp til frokost :))

Mjuuugly

29.03.2014 kl.12:49

Tusen Takk! Det betyr mye for meg å høre deg si det ;)

Victoria Wisløff

29.03.2014 kl.22:07

Åå nam! De så sinnsykt gode ut :)

Iselin Renée

30.03.2014 kl.09:45

De så fantastisk gode ut :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits