Tilbake til hovedside

Superenkel raw sjokolade protein shake - perfekt etter trening!

En liten oppdatering først! Herlighet, dette året har bare vært helt sinnsykt for min del. Jeg har begynt på en medisin som skulle hjelpe for ME (LDN = lav dose naltrekson) og jammenmeg er jeg bedre enn noen sinne. Det er helt uvirkelig å kjenne at jeg lever og at kroppen fungerer. Av den grunn kan jeg nå TRENE igen, - etter 7 år på sofaen! Jeg tenker å komme tilbake med et utfyllende innlegg om formen min og denne medisinen senere, det er fortsatt bare gått 2,5 uvirkelige måneder, så det er enda tidlig.

Ok, det var oppdateringen. Siden jeg trener er jeg for tiden opptatt av å få i meg proteiner, og det i bøtter og spann. Jeg har også fått med meg at styrketrening er i vinden som aldri før nå og jeg håper derfor dere er klare for en vår og muligens sommer med oppskrifter rike på proteiner? Først ut er en raw sjokolade protein shake. Denne shaken er PERFEKT rett etter hard trening da den inneholder lite fett, raske karbohydrater og proteiner. Skal dere derimot drikke denne som et mellommåltid vil jeg anbefale små justeringer som dere kan se mer om nede på siden. Shaken blir luftig og deilig! 
Denne shaken anbefales rett etter trening = fra 0-60 minutter etter en styrke/og eller kondisjonsøkt!
Til 1 porson: 
♦ 2 scoops hampprotein = 30 gram (scoop følger med)
♦ 100 gram frossen (!!)banan *
♦ 10 isbiter 
♦ 2,5 dl kokosvann **
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 1 ts vaniljepulver

* Bananen er viktig for konsistens og sødme. Ønsker dere derimot en lavkarboversjon bytter dere enkelt ut bananen med valgfri sødme etter smak. 
** Kokosvann er GULL etter trening da det fyller på med salter og mineraler som vi mister under svetting. Kokosvann gir også god smak og sødme, men dette er luksusvarianten. Skal shaken drikkes som et mellommåltid anbefaler jeg en teskje lecitin og kokosmelk i stede for kokosvann, og hvis dere ikke har kokosvann anbefaler jeg vann (gir kjedelig smak) eller fettfri valgri melk som soya eller rismelk. 

- Ingrediensene blendes i en foosprorsessor til alle isbitene er most. Hvis dere bruker blender er det mulig dere vil trenge mer væske og shaken blir tynnere.

Etter at dere har drukket denne shaken er det på tide med et ordentlig restitusjonsmåltid som inneholder både fett, karbohydrater og protein, og da gjerne en middag. Pass på at dere får i dere dette måltidet 1 - maks 2 timer etter en hard treningsøkt!
Håper shaken faller i smak hos dere også, dette er en stor favoritt hos meg! Nå skal jeg (HIPP HURRA!) ut på ukens 4. gåtur!!! :D

#oppskrift #mat #kosthold #trening #treningsmat #raw #rawfood #protein #proteinshake #vegan #hamp #hemp #banan #kokosvann #vegansk #melkefri #sukkerfri #naturlig #sunn #sunt #suntoggodt #hjemmelaget #vektklubb #slanking #vektnedgang #diett #inspirasjon #foto

21 smil :)

Helene

21.03.2014 kl.19:47

Så godt å høre at du er bedre!!! Jeg har også hatt mye mer energi i det siste, og det føles som du sier etter flere år på sofaen, helt utrolig! Jeg går også på LDN, i tillegg ble jeg mye bedre etter å ha vært på Eiken :) gleder meg til masse treningsoppskrifter fremover, og jeg håper at formen vår holder seg <3 klem fra Helene <3

Eldeen

21.03.2014 kl.22:05

Så kjekt å høre at du har blitt bedre! Har hørt flere andre også har hatt veldig god effekt, men selv har jeg ikke turt å prøve, da broren min gikk fra å være ganske ME-syk til å bli svært alvorlig ME-syk da han prøvde dem for nærmere et år siden nå (og han er fortsatt veldig syk). Om det var medisinene eller ikke kan vi jo ikke være helt sikre på, men forverringa var så alvorlig at jeg har vært veldig skeptisk på å prøve selv, og fastlegen min tror det kanskje er greiest å vente/la være. På den annen side så frister det jo veldig når jeg hører at flere andre blir så mye bedre! :-)

Selv begynte jeg forresten med D-ribose (som jeg handler på iHerb) for et års tid siden, og det har hjulpet mye på de kognitive problemene (konsentrasjon, hukommelse, taleevne osv.) og en god del på følelsen av melkesyre i hele kroppen. Jeg føler meg langtifra frisk, men det gjør hverdagen litt lettere. :-)

Hihi, shaken din ser god ut, og det veit jeg forresten at den er! Det er nesten så jeg tror at du har spionert på meg i vinduet, for jeg pleier også å lage shake av hampprotein, frosne bananer, kakaopulver og vann/plantemelk + evt. vanilje. Hehe. :-D Har aldri prøvd med lecithin oppi, så det må jeg gjøre! :-D

Iselin Renée

22.03.2014 kl.06:08

Åååh den så god ut, må teste ut den oppskriften så fort som mulig :D

Maria

22.03.2014 kl.08:38

Så fine bilder! Og så bra at du føler deg så bra :D Har tenkt å prøve proteinpulver snart, men klarer liksom ikke velge. Kanskje det blir av hemp.

Marte

22.03.2014 kl.12:12

Denne så veldig deilig ut altså! :D
Så godt å høre at formen din er bedre! Vil gjerne høre mer om det, evt om bivirkninger eller ei fra medisinen? Og det du lager ser nok en gang vilt digg ut! ;)

RisRosOgKlaging

22.03.2014 kl.15:58

Høres helt fantastisk ut, må være kjempe kjekt å få en så god virkning av medisinen :)

Denne protein shaken så utrolig god ut! Jeg hadde det proteinpulveret, men det var virkelig ikke godt. Jeg syns det virket som om jeg drakk sandkorn selv om jeg blandet det ut i smoothie, det blandet seg ikke. Kanskje jeg fikk et dårlig produkt, måtte hive det til slutt siden det bare tok plass i kjøleskapet. Men jeg kan sikkert bytte det ut.

Så flotte bilder du har tatt! Helt fantastisk!

Ragnhild

23.03.2014 kl.20:23

Så herlig å høre at du er så mye bedre med nye medisiner!! HURRA!

Denne ser kjempegod ut, alt blir jo perfekt med sjokolade. Selv bruker jeg så og si aldri proteinpulver, men jeg liker faktisk veldig godt smaken av hampprotein og har brukt det endel tidligere.

Håper formen bare stiger og stiger <3

Mjuuugly

24.03.2014 kl.07:54

Helene: Så fantastisk å høre. Ønsker deg en en nydelig vår!

Mjuuugly

24.03.2014 kl.07:58

Eldeen: Det vil alltid være en liten sjans for at man reagerer dårlig på en medisin kroppen ikke er vandt med. Det skal sies at eg var SÅ DÅRLIG da jeg begynte og trappet forsiktig opp. Jeg hadde to måneder hvor jeg var totalt sengeliggende og hadde ikke akkurat store forventninger til LDN, men så prøvde jeg alternativ doseregime (=dobbel dose av "anbefalt daglig inntak) og da ble jeg bra på dagen! Helt merkelig. Når det er sagt vil jeg anbefale alle som har ME og/eller fibromyalgi til å prøve. For min del er syns jeg ikke det er noe å tape når man allerede har en så lav livskvalitet som i hvertfall jeg hadde da jeg prøvde. OG man må ikke gi opp selv om man blir dårlig i begynnelsen. Virkningen kan ta opp til et år før den vises tydelig :)

Mjuuugly

24.03.2014 kl.07:58

Iselin Renée: Ja gjør det! :)

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:00

Maria: Mange gode proteinpulvere der ute, men skal man ha et vegansk vil jeg anbefale soya eller hemp da det ernæringsmessig de proteinpulverene med best amonisyresammensetning. Tåler du melk er et godt myreproteinpulver et veldig bra alternativ :)

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:00

Marte: SÅ bra! =))

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:02

Kesia, Balanser kostholdet: Ja, jeg er nødt til å dele mer om LDN etterhvert :))

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:04

RisRosOgKlaging: Det blir litt kornete, men jeg lar shaken stå en stund før jeg drikker den slik at pulveret blir "bløtlagt" -på en måte, hvis du skjønner. Ellers har jeg prøvd flere hempproteinpulvere og de er samme, men jeg liker de da;)

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:09

Ragnhild: Jeg liker også hemp veldig godt, både frøene og pulver, men ja, hemp har jo en særegen smak. Litt "solsikkekjerne"-aktig kanskje? Bra den så god ut, som du sier, alt med sokolade ER o godt :D

Mjuuugly

24.03.2014 kl.08:10

Mjuuugly: Myse* ikke myre ;)

Eldeen

24.03.2014 kl.19:14

Ja, jeg har reagert negativt på flere andre medisiner jeg har prøvd ut, så det er jeg klar over. Jeg mener også at det meste er verdt et forsøk, hvis det finnes en ørliten sjanse for bedring. Allikevel er jeg skeptisk, for jeg tenker at det er en viss fare for at jeg vil reagere på samme måte som broren min - vi har jo tross alt de samme genene, så det er mer nærliggende å sammenligne meg med han, enn med andre. Han gikk fra å være stort sett husbunden, men oppegående (omtrent som jeg er nå), til å bli sengeliggende med behov for intravenøs væske - han var mer eller mindre bevisstløs det meste av døgnet til slutt, og fullstendig pleietrengende. Han prøvde ut forskjellige doser, før han til slutt var så dårlig at han kutta det ut (til slutt greide han jo ikke engang å få i seg væske, og langt mindre å svelge piller.). Han er fortsatt sengeliggende det meste av tida, mange måneder etterpå, men greier i alle fall å spise og drikke vanlig mat/drikke nå.

Hadde det vært en tilfeldig person jeg hørte om som reagerte sånn, så hadde jeg nok ikke tenkt så mye på det, men siden det er broren min, så blir det liksom litt annerledes. Sånn det er i dag er jeg tross alt i stand til å vaske meg og ta meg mat på egenhånd de aller fleste dager i alle fall, noen ganger kommer jeg meg til og med litt ut blant folk, og det betyr tross alt veldig mye, selv om det er små ting. Etter å ha sett med mine egne øyne hvor ekstremt dårlig man faktisk kan bli av ME, har jeg slutta å tenke "nå kan det umulig bli verre" om min egen situasjon, og priser meg lykkelig for de små tingene jeg faktisk er i stand til.

På den annen side, kjenner jeg også ei som har blitt veldig, veldig mye friskere av LDN, så jeg er absolutt overbevist om at det kan være løsningen for veldig mange, og jeg gleder meg til å lese mer om din erfaring med LDN. Jeg har ikke helt utelukket det over ting som bør prøves ut selv enda heller, men avventer det litt foreløpig. :-) Antakelig vil vel legen min få mer erfaring og kunnskap rundt dette etter hvert også, slik at det føles litt tryggere å prøve det. ;-)

Göran

25.03.2014 kl.12:49

Wow, vilket recept!

Kom gärna med förslag på kosttillskott och träning?

Gå in på http://resand.blogg.se och kommentera och ge tips!

25.03.2014 kl.22:56

Så bra du har blitt bedere av den! Selv ble jeg dårligere, og hørt om mange som også har blitt det..

Mjuuugly

26.03.2014 kl.15:55

Eldeen: Jeg forstår deg veldig godt at du blir skeptisk når en du kjenner så nært er så hardt rammet.

Benedikte

29.03.2014 kl.22:06

Så herlig å høre LDN hjelper deg. Jeg har fulgt deg i mange år nå, har selv MS. LDN har hjulpet meg masse også:) Lykke til videre:)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits