Tilbake til hovedside

Himmelsk gode raw pistasj-og brownie konfektbiter!

Jeg garanterer dere - disse konfektbitene får bein å gå på! Bare sjekk ingrediensene. Her er det brukt mye snadder for munn og gane. Jeg kunne ikke ha disse i kjøleskapet da jeg gikk til køleskapet fire ganger i timen, bare for å ta en bit. Hehe. Oppskriften krever dog. pistasj nøttesmør, men det betyr ikke at dere er nødt til å bruke det jeg har brukt. Dere kan fint lage deres eget pistasj nøttesmør! Putt pistasjnøtter i en foodprosessor sammen med litt salt og en spiseskje olje, gjerne smeltet kokosolje. Blend og skrap nøtter ned fra kantene i maskinen av og til. Det vil ta ca 10 minutter å lage smøret. Nøttesmøret oppbevares i helt lufttette, mørke glass i kjøleskapet, men aller helst bør det fryses ned for lengre holdbarhet. 

                 Håper dere tar dere tid til å prøve disse deilige konfektbitene, dere vil bli hekta! 




Brownie:
♦ 2 dl mandler = 100 gram (bløtlagt og tørka)
♦ 3 ss yaconsirup
♦ 3 ss kakaopulver
♦ 1 ss smeltet kokosolje
♦ 1 ss carob (valgfritt)
♦ 1 ts vanilepulver
Pistasj- og sjokolade:
♦ 1,7 dl cashewnøtter = 100 gram
♦ 40 gram pistasjnøtter
♦ 40 gram raw sjokolade
♦ 4 store ss pistasj nøttesmør = 50 gram
♦ 2 ss kokosnektar
♦ 2 ss smeltet kokosolje

- Start med å kverne mandlene litt. Vi vil ha litt biter, så ikke kvern de helt. Tilsett de andre ingredienseene og kjør maskinen til det blir en seig og klebrig deig. Foodprosessor funker utmerket til dette.
- Trykk browniedeigen ned i en boks eller liknende, gjerne med bakepapir for å få den lettere ut.
- Pistasjnøtter og sjokolade finhakkes og porsjonen deles i to.
- Cashewnøttene blendes til det er nesten mel og den ene delen pistasjnøtter og sjokolade, nøttesmør, kokosnektar og kokosolje blendes til en seig og klebrig deig.
- Ta deigen ut av maskinen og bland den med den andre delen med pistasj og sjokoladebiter.
- Trykk deretter pistasj og sjokoladedeigen over browniedeigen og sett konfekten kaldt i minst 12 timer. Det er viktig at deigen får satt seg slik at konfekten blir fast og fin.
- Ta konfekten ut av boksen og skjær i passelige biter. Konfektbitene kan fint serveres slik de er nå, men jeg anbefaler å fryse de ned litt og deretter dyppe de i hjemmelaget raw overtrekkssjokolade.








#oppskrift #kosthold #mat #godteri #snop #godis #sjokolade #konfekt #hjemmelaget #raw #rawfood #rawsjokolade #kake #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #glutenfritt #utenegg #melkefri #vegan #vegansk #sunn #sunt #suntoggodt #snack #snacks #iherb #inspirasjon #foto #vektklubb

22 smil :)

RaversSpeech

10.03.2014 kl.19:41

Det så farlig godt ut :3

Nina

10.03.2014 kl.19:50

Ser helt nydelig ut :)
Herlighet så lekkert det ser ut! Både konfektene, måten du framstiller dei på og bildene du tar :) Imponerande, virkelig :) Kan eg få spørre kva kamera du bruker? Virkelig flotte bilder :)
Kan godt tro på at man blir hekta! Jeg er en skikkelig sucker for pistasj! Så himmelske ut ja :D

Mjuuugly

10.03.2014 kl.23:49

RaversSpeech: :D

Mjuuugly

10.03.2014 kl.23:49

Nina: :D

Mjuuugly

10.03.2014 kl.23:50

Linda Marie Stuhaug: Tusen takk for fine ord <3 Jeg bruker et veldig gammelt canon 550D men med et veldig bra objektiv, nemlig Canon 50mm f/1,4 som vanligvis brukes mye til portrettbilder :)

Mjuuugly

10.03.2014 kl.23:50

Lovelylillers sunne oppskrifte: Pistasj er faaaaaaarlig! ;))))

Charlotte

11.03.2014 kl.15:44

O..M..G...

Hehe, huff du lager alt for mye godt! Dette må prøves!

TAKK for at du deler din kunnskap og dine oppskrifter! =D

Drømmelykke

11.03.2014 kl.21:07

Vann i munn! Elsker pistasj! Nesten godt jeg ikke har alle ingrediensene i hus.. foreløpig.. ;-)

lisbeth bøen

12.03.2014 kl.00:40

Er veldig glad i sidene dine, du kommer stadig opp med nye ideèr! Jeg dukket inn i en helt ny verden her:)) Du har gitt meg masse inspirasjon!

Er helt hekta på deilig og næringsrik sjokolade nå, og jeg spiser så mye jeg har lyst på uten fnugg av dårlig samvittighet. Kjenner at kroppen min elsker det og da elsker jeg kroppen min også :-)

Takk, kjære deg, masse arbeid har du lagt ned her for å glede oss andre her ute.

Og denne skal testes ut umiddelbart!

Mjuuugly

12.03.2014 kl.14:49

Så bra det frister og takk for at du kommenterer! :)

Mjuuugly

12.03.2014 kl.14:50

Jeg vet... Pistasj er farlig godt og det er i hvertfall disse :O

Mjuuugly

12.03.2014 kl.14:52

Tusen takk for fine ord, det betyr veldig mye for meg skal du vite! Glad du har nytte av det jeg legger ut, velbekomme :)

RisRosOgKlaging

12.03.2014 kl.17:02

Ser helt utrolig godt ut!

Mjuuugly

12.03.2014 kl.18:18

RisRosOgKlaging: Så bra!! :)

Fotografietmitt

12.03.2014 kl.22:17

Alle dine oppskrifter ser jo helt nydelige ut!

Mjuuugly

12.03.2014 kl.22:38

Fotografietmitt: Så hyggelig at du synes det! :)

Ragnhild

13.03.2014 kl.12:40

Disse kom rett på må-lage-listen min altså. De ser helt uendelig gode ut!! Du er flink!

Mjuuugly

13.03.2014 kl.13:32

Tusen takk, men det er du også! :)
HerligHET så fristende dette så ut!! Har fulgt bloggen din tidligere, for noen år siden, og så har jeg vært ute av blogg-bildet en stund og nå er jeg tilbake så det var gøy å se at du fortsatt holder koken :-)

Mjuuugly

21.03.2014 kl.16:51

LevLogisk: Så hyggelig å høre, og se deg tilbake igjen. Husker "levlogisk" :)

Carita

11.05.2014 kl.18:19

Nam! <3

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits