Tilbake til hovedside

En bursdag - to raw terter!

I dag har jeg bursdag og blir 25 år. HIPP HURRA for meg, eller noe sånn... Hehe ;) Jeg feiret dagen min med disse to lekre tertene som jeg laget for noen dager siden og spiste i dag. Terte nummer en er en terte med rester fra cookie dough konfektkulene jeg ga dere oppskrift på og fyllet er en jordbær-og bringebærkrem. Terte to er en browniebunn laget av pistasj, mandler og kakao, og med samme fyll som terte nummer en. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det før, men pistasjnøtter og sjokolade, åh herligfred, det er bare helt sinnsykt godt! 

Disse tertene er veldig mektige, men de er minimini og èn terte holder til 1, maks 2 personer: 




Cookie dough terte bunn:
♦ En liten neve av DENNE OPPSKRIFTEN! 
Pistasj- brownie terte bunn - NOK TIL 2 MINI TERTER: 
♦ 0,5 dl mandler
♦ 3 ss raw pistasjnøttsmør *
♦ 2 ss kakaopulver
♦ 2 ss yaconsirup
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/5 ts salt
Jordbær-og bringebærkrem:
♦ 100 gram jordbær (frossen vekt)
♦ 100 gram bringebær (frossen vekt)
♦ 0,5 dl cashewnøtter = 30 gram
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1 ts psyllium husk - eventuelt chiafrø
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ Steviapulver - valgfritt

* Pistasjnøttsmør kan fint lages hjemme. Da er det bare å blende pistasjnøttene i en foodprosessor i ca ti minutter.

- Start med å lage tertebunnene. Deigen bør stå i kjøleskapet over natten slik at den er lett å jobbe med.
- Mandlene kvernes lett i en foodprosessor, dere ser selv hvor store mandelbiter dere vil ha. Tilsett de aandre ingrediensene og kvern til det blir en seig deig.
- Dagen etter kjevles tertebunnene ut mellom to bakepapir og trykkes godt ned i terteformen.
- Lag jordbær- og bringebærkremen ved å kverne cashewnøttene til mel i en foodprosessor Blend inn de andre ingrediensene og hell over tertebunnene.
- La tertene stå i kjøleskapet over natten slik at den blir fast.
- Server med raspet raw sjokolade og friske bær.

♥ TIPS! Når det gjelder pistasj-brownie terten er det selvsagt bare å droppe hele terten og trille kuler av deigen i stede, og deretter dyppe i sjokolade. 






#oppskrift #kosthold #mat #godteri #snop #godis #kake #kaker #dessert #desserter #terte #terter #bursdag #jordbær #bringebær #hjemmelaget #raw #rawfood #rawterte #rawkake #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #glutenfritt #utenegg #melkefri #vegan #vegansk #sunn #sunt #suntoggodt #snack #snacks #iherb #inspirasjon #foto #vektklubb

27 smil :)

Kamilla Haaland

26.02.2014 kl.18:24

så sykt godt ut!

Victoria Wisløff

26.02.2014 kl.18:26

Utrolig flott blogg du har! Håper du har hatt en super onsdag så langt :)

Kristine

26.02.2014 kl.20:25

Du er utrolig dyktig! Dette ser kjempe deilig ut :)

Tonje***

26.02.2014 kl.20:31

Gratulerer!

Mjuuugly

26.02.2014 kl.21:01

Kristine: Takk :)

Mjuuugly

26.02.2014 kl.21:01

Tonje***: Takk for det :))

Laila

26.02.2014 kl.22:43

Gratulerer med dagen og takk for oppskrifter!!

Naviana

26.02.2014 kl.22:58

Wow, elsker bildene! <3 Lager du kokebok i den stilen skal jeg garantert kjøpe ^^ Du må få deg pinterest!

Skal se nærmere på oppskriften og sannsynligvis lage disse en dag også.

Mjuuugly

27.02.2014 kl.17:25

Laila: Takk selv :)

Mjuuugly

27.02.2014 kl.17:26

Naviana: Tuen takk for det, jeg gjør så godt jeg kan. :) Jeg opprettet pinterest konto, men jeg skjønner ingenting :( Har du tips om en side med trinn-for-trinn eller inn-med-teske veiledning? ;)

Kjernesunn mat

27.02.2014 kl.20:35

Det så utrolig godt ut! :D

Del gjerne fremtidige oppskrifter på gruppebloggen kjernesunnmat!

Naviana

27.02.2014 kl.21:04

Det vet jeg du gjør, ikke noe press! :) Ser bare at mange matblogger har egen pinterest. Her er link til min side der: www.pinterest.com/naviana. Jeg har et oppskriftsalbum som jeg kaller The Feast ;) Poenget med pinterest er at man kan lage en slags bildelink, fra sin egen blogg/nettside eller andre sine. Mange bruker det kun for å promotere seg selv, andre for å dele og hente inspirasjon. Man laster ofte ikke opp bilder, men "pinner" bilder fra andre nettsteder. Ha link i sidemenyen din til din pinterest- side, og "pinn" bilder fra nye ting du lager sånn etterhvert. Jeg innstallerte en plugin til nettleseren min (firefox) slik at det kommer et lite pinterest- ikon øverst. Når jeg trykker på den kommer alle bildene som vises på en nettside opp og jeg kan legge dem til på siden min. Når noen trykker på bildene havner de direkte på nettsiden jeg "pinnet" bildet fra. Var det forståelig?

http://about.pinterest.com/basics/

http://www.realsimple.com/work-life/technology/how-to-use-pinterest-00100000087471/index.html

(Siste link har 3 kortfattige sider med forklaring)

RisRosOgKlaging

28.02.2014 kl.11:54

Bildene dine ser så utrolig flotte ut! Helt nydelig! :) Skulle ønske jeg kunne ta disse tertene ut av PC skjermen, haha.

Gratulerer så mye med dagen som var! Håper du fikk en fin bursdag :)

- Yara
Hei!

Flott blogg du har - jeg har fulgt en stund :) Mange fine og gode oppskrifter! Disse tertene så jo bare helt nydelige ut!

Gratulerer med dagen som var, forresten. Ha en fortsatt fin helg!

Ragnhild Give Away

02.03.2014 kl.22:39

Litt sent ute, men gratulerer så mye med dagen som var :D

Tertene ser nyyyydelige ut!

Anette

03.03.2014 kl.17:53

Disse så helt fantastiske ut! Jeg må prøve en dag. Har en del spiret bokhvete og hadde tenkt å lage crispo sjokolade, så da kan jeg jo bare fortsette med disse! Spørsmål om det: har du noen erfaring med hvor lenge spiret og tørket bokhvete holder seg i glass? Jeg har et stort glass med lokk, og har ikke fått brukt det opp. Har stått noen mnd nå. Kan det bli dårlig?

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:31

Naviana: I grunn ikke, haha, jeg er håpløs! :P

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:32

RisRosOgKlaging: Takk for det, og så hyggelig at tertene frister :)

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:32

Line Feten (I et lite Norgesgl: Tusen takk for det!!

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:33

Ragnhild Give Away: Tusen takk :)

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:34

Anette: Jeg tror spiret, tørket bokhvete på tette glass holder i månedsvis, gjerne år kanskje. Du kan helt sikkert spise bokhveten nå. Det er vanskelig å si holdbarhet, men av erfaring kan de stå lenge uten å miste smak. Bare smak, er de greie kan de spises, er det mugg eller rar lukt gør du ikke :)

Marlin

09.03.2014 kl.00:55

Åh, det ser kjempe godt ut! :)

Maria U

09.03.2014 kl.11:58

Det ser faaarlig godt ut!

Mjuuugly

10.03.2014 kl.19:39

Marlin: Så bra :)

Mjuuugly

10.03.2014 kl.19:39

Maria U: Hihi, men det er lov av og til ;)

22.03.2014 kl.07:20

Hei! Dette er jammen den flotteste bloggen jeg har sett! Du er virkelig en kunstner. Nydelige bilder og inspirerende oppskrifter!!

Mjuuugly

24.03.2014 kl.07:58

Anonym: Åh, tusen takk, kjære deg. Blir rørt av å høre slike fine ord!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits