Tilbake til hovedside

Sukkerfrie marsipanhjerter med frysetørket bær og sjokolade

Til fredag er det Valentine's day og dere har kanskje lyst til å glede en som betyr ekstra mye for dere. Spiselige gaver er en sikker vinner. Hvem blir vel ikke rørt og glad for noe som det er lagt tid og arbeid i, og som man kan spise!? Jeg vil gjerne dele denne oppskrften med dere i dag slik at dere kan kjøpe de ingrediensene som trengs, men husk at dere alltids kan bytte ut en ingrediens med en annen, spør meg gjerne om dette i kommentarfeltet hvis dere er usikre! 

Til årets kjærlighetsdag vil jeg friste dere med røde marsipanhjerter som er laget med tørket bringebær og jordbær, og som har et deilig lag med enten mørk raw sjokolade eller rosa sjokolade laget av hvit sjokolade. På grunn av de frysetørkede bærene er marsipanen søt og syrlig, en perfekt kombinasjon. Lengre nede på siden kan dere lese mer om sjokoladen jeg har brukt. 

Oppskriften er stor og gir MANGE små hjerter - størrelsen på hjertene velger dere selv:
♦ 5 dl mandelmel - bruk skolda mandler = ca 220 gram
♦ 1 dl sukrinmelis = ca 60 gram
♦ 15 dråper stevia vanilla creme
♦ 4 ss yaconsirup
♦ 4 ss vann
♦ 3 ss knuste frysetørkede bringebær
♦ 3 ss knuste frysetørkede jordbær
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/2 ts Wilton rød konditorfarge - den er vegansk!

- Bland alle ingrediensene utenom 3 ss av de frysetørkede bærene (det er pynt), yaconsirup, vann og konditorfarge.
- Tilsett konditorfargen og gni den godt ut. På dette tidspunktet vil mandelmelet bare se rosa ut, men det er først når yaconsirup og vann tilsettes at den røde fargen kommer frem så ikke ta helt av med mengden konditorfarge!
TIPS! Det er lurt å bruke engangshansker for den røde fargen setter seg overalt!
- Tilsett yaconsirup og 2 ss vann og jobb dette godt inn i det tørre. Tilsett 2 ekstra spiseskjeer med vann.
- La marsipanmassen stå kjølig i minst 8 timer slik at den får satt seg og blir lettere å kjevle ut.
- Kjevl ut marsipanmassen mellom to bakepapir og stikk ut hjerter i den størrelsen dere selv ønsker. Jeg stakk en slikkepinne i de store hjertene. Nå kan dere fryse ned marsipanen eller tørke den - les mer om dette lengre nede!
- Etter et par timer i fryseboksen er marsipanen klar tl å dyppes i raw eller rød sjokolade - mer om dette lengre nede! Dypp marsipanen 2-3 ganger.
- Dryss over restene av de frystetørkede bærene og sett kjølig.


♥ Som jeg skrev har jeg brukt raw sjokolade til noen av hjertene. Oppskriften jeg bruker er DENNE oppskriften på raw overtrekkssjokolade som jeg mener aldri kan gå galt. Dere kan selvsagt bruke en mørk og god sjokolade fra butikk, det ser dere helt selv. Hjertene med sjokolade er pyntet med frysetørket bringebær og jordbær. 
♥ Den rosa sjokoladen er laget av DENNE oppskriften. Forskellen er at jeg har brukt stevia berry dråper i stede for vanilje og jeg har farget sjokoladen med Wilton rød konditorfarge. Hvis dere har tenkt å gjøre det samme er det en viktig ting dere må merke dere og det er at når konditorfargen blandes med den flytende sjokoladen skiller den seg først og vil ikke bli rød. Når den hvite sjokoladen derimot har stått en stund "smelter konditorfargen sammen med den hvite sjokoladen" og dere får en mørk rosa sjokolade. Rør godt når dere dypper hjertene i denne sjokoladen og oppbevar den ferdige marsipanen med rød sjokolade i kjøleskapet eller kjølig. Den smelter mye lettere enn den mørke pga. konditorfargen så dette er viktig at dere merker dere! :)
♥ Utenom overnevnte har jeg også tørket noen av hjertene i dehydrator i 24 timer, det er de som er knallrøde uten sjokolade på. Når marsipanhjertene blir tørket er de litt seigere og tørrere, naturligvis, men de får også en fastere konsistens og smaker mer. Det er overhode ikke vits å bruke et døgn til å tørke de, men ønsker dere det tørker dere de på 42 grader i 24 timer i dehydrator eller på 50 grader i ovn (gjerne varmluft) med døren på gløtt i 24 timer. Dere kan selvsagt tørke de på høyere temperatur/ steke de. Skal disse dyppes i sjokolade må de kjøles ned først. 

#oppskrift #mat #snop #godteri #valentinesday #hjemmelaget #marsipan #sukkerfri #sukkerfritt #sunt #sunn #suntoggodt #sjokolade #raw #rawsjokolade #iherb #konditorfarge #foto #vektklubb #slanking #inspirassjon #vegan #vegansk #utenegg #melkefri #kosthold

15 smil :)

Hilde

11.02.2014 kl.22:46

Det ser fantastisk ut :) hvor får du tak i frysetørret bær?

Mjuuugly

11.02.2014 kl.22:56

Hilde: Så bra :) Helsekost/økologiske butikker, innvandrerbutikker, iherb.com og noen velassorterte dagligvarebutikker. Du må ikke få sjokk når du ser pris per gram på frysetørkede bær for en liten pose på 50 gram holder leeenge :)

Naviana

12.02.2014 kl.02:42

Vakre, du er så flink ^^

Helene

12.02.2014 kl.10:00

Så utrolig fine de var, lekre rett og slett :D jeg håper det går bra med deg for tiden :D

Mjuuugly

12.02.2014 kl.12:07

Naviana: Takk <3

Mjuuugly

12.02.2014 kl.12:08

Helene: Tusen takk for det :) Vet du, det går veldig bra med meg og ME-en for tiden, utrolig nok. Håper alt er fint med deg!!

Laila

12.02.2014 kl.14:36

Ser helt fantastisk ut! Du er bare så flink. Og så hyggelig å høre at du er i en god periode :-)

Marit

13.02.2014 kl.13:04

Så utrolig søte - og fine! Så kjempegodt ut, som vanlig :-)

asta

13.02.2014 kl.14:34

Du å du så lekkert! Fikk lyst å lage til mannen i huset, til i morgen ;) så himmelsk godt ut!!

Kan jeg spørre hva slags kosthold du hovedsakelig har nå

:))

Mjuuugly

14.02.2014 kl.11:06

Laila: Takk, så hyggelig å høre!!

Mjuuugly

14.02.2014 kl.11:07

Marit: Tusen takk :)))

Mjuuugly

14.02.2014 kl.11:12

asta: Så hyggelig å høre!
Ja, for tiden spiser jeg høyprotein. Gluten- og sukkerfritt, og så rent som overhode mulig, men jeg prøver meieriprodukter. Til nå har det gått fint. Jeg kjøper økologiske melkeprodukter i danmark, hovedsaklig for å unngå å støtte Tine ;) Bortsett fra det, mye bær og grønnsaker, ubehandla fettkilder som hamp, linfrø og kokos, supermat og fisk/skalldyr (spiser ikke fugl/kjøtt). Grunnen til høyprotein er fordi jeg har begyt å trene (ehm, bevege meg) og jeg funker veldig bra på det :)

Eirik Randsborg

14.02.2014 kl.14:42

Ja dette så veldig godt ut :)

Fins det butikker Norge som selger yaconsirup til dette?

eller må man kjøpe det på nett.

Kan det ev erstattes med andre ingredienser?

Mjuuugly

14.02.2014 kl.16:02

Du kan bruke hvilken som helst sirup hvis du ikke får tak i yacon. Anbefaler yacon da det har lav GI. Mange helsekostbutikker har yaconsirup :)

Mona

14.02.2014 kl.20:33

Det så utrolig godt ut!:)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits