Tilbake til hovedside

Raw crunchy "crispo" sjokolade!

Den forrige oppskriften jeg delte med dere var raw eple- og kanel energibarer som inneholder spiret bokhvete. Derfor vil jeg nå dele en oppskrift med dere som inneholder spiret og tørket bokhvete, se mer HER! Denne sjokoladen er en av mine nye favoritter og grunnen er den søte crunchen! Dette er en raw sjokolade som i motsetning til de fleste raw sjokoladene jeg lager, er mild og søt på smak og passer derfor godt til barn eller til folk som er glad i lys sokolade. Jeg kaller den "crispo" pga. den deilige crunchen! 




Oppskriften gir nok til et brett raw crispo à 15-20 biter: 
♦ 40 gram kakaomasse
♦ 20 gram kakaofett
♦ 1 ss kokosolje
♦ 1 ts yacconsirup
♦ 1 ts carobpulver
♦ 1 ts yaconpulver
♦ 1/2 ts lecitin - valgfritt
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 3 ss spiret, tørket bokhvete
♦ 3 ss palmesukker
♦ 1 ss yaconsirup
 
- Start med sjokoladen. Smelt kakaomasse, kakaofett og kokosolje. Rør inn yaconsirup, yaconpulver, carobpulver, lecitin og vaniljepulver. 
- I en egen skål: Rør bokhvete, palmesukker og yaconsirup godt sammen. Pass på at yaconsirupen er blandet godt med bokhveten slik at det er litt palmesukker på all bokhveten. 
- Blad sjokolade og bokhvete og hell over i former. Pass på at det er litt bokhvete i alle formene. 
- Sett kjølig. 
  NYT!





#oppskrift #hjemmelaget #sjokolade #supermat #superfood #raw #rawfood #bokhvete #iherb #vegansk #crispo #snack #snacks #godteri #sunn #sunt #suntoggodt #sukkerfri #sukkerfritt #glutenfri #melkefri #glutenfritt #vegan #mat #kosthold #inspirasjon #foto

15 smil :)

Astrid

10.02.2014 kl.19:59

Åååh, de ser veldig gode ut! Takk for oppskrift :)

Nina

10.02.2014 kl.21:46

Nydelige bildet, ser fantastisk ut :)

carine

10.02.2014 kl.22:02

Hei! Jeg er så glad jeg ble tipset om bloggen din. Jeg er helt fersk på sjokoladefronten og lager så det ryker . Tusen takk for herlig inspirasjon og fantastiske bilder. Her skal jeg følge godt med.

Mjuuugly

10.02.2014 kl.23:56

carine: Tusen takk for det <3 Du har en veldig fin blogg selv!

Mjuuugly

10.02.2014 kl.23:56

Nina: Takk <3

Naviana

11.02.2014 kl.15:20

De ser gode ut! :) Må nesten få spirt opp litt bokhvete. Jeg lurer på om du har hørt om kokosmelkepulver? Så det i en asia- butikk en dag og tenkte kanskje det kunne fungere litt som melkepulver for å lage mildere sjokolade...

Mjuuugly

11.02.2014 kl.15:29

Naviana: Nei, dette har jeg ikke hørt om, men høres interessant ut. Jeg kan tenke meg at det kanskje er litt som kokosmel da, men ikke vet jeg :)

Ellen S Grønlund

11.02.2014 kl.21:54

Ser godt ut, ønsker deg en fin uke :)

Naviana

11.02.2014 kl.22:37

Ja, det er vel en viss fare for at det er kokosmel... I så fall er navnet litt misledende. Men det sto på pakken at om man blandet det ut med litt vann, skulle det bli akkurat som kokosmelk.... Uansett er det nok varmebehandlet. Kan jeg spørre hvor du kjøper kokosmelk? Jeg er ikke så glad i hermetikkbokser... ;)

Mjuuugly

11.02.2014 kl.22:52

Ellen S Grønlund: Ønsker deg og en riktig god uke :)

Mjuuugly

11.02.2014 kl.22:54

Naviana: Hvis ikke det er dyrt er det nok verdt å prøve, høres jo veldig interessant ut. Jeg kjøper stort sett alltid den økologiske fra santa maria, det er hermetikk... Kokoskrem derimot selges på boks i typisk store butikker som meny, ultra, obs ol. Har ikke funnet en økologisk kokosmelk i boks :/

Naviana

12.02.2014 kl.02:32

Ah, ja, da er vi nok i samme bås ;) Jeg liker faktisk litt tanken på å kjøpe tørket om man importerer noe, for det vil jo mer enn halvere transportbehovet og ting holder seg bedre. Men da må det i så fall tørkes for å best mulig bevare næringsstoffene.

Mjuuugly

12.02.2014 kl.12:06

Naviana: Enig med deg i det :)

Anette

05.04.2014 kl.13:51

Hei Anette! Takk for fin sjokolode inspisrasjon ;) jeg lager disse crispoene akkurat nå. Men jeg har ikke kakaomasse, bruker pulver og kakofett. Jeg skjønner ikke alltid helt forholdet mellom fett og enten pulver eller masse. Synes nesten aldri det blir ritkig, Nå har jeg spedd ut med masse fett, for kakaomassen har vel en del fett i seg som blir flytende når det smelter. Hva er vanligvis forholdet ditt mellom pulver og fett? Vet du har skrevet om det tidligere,men kan ikke finne det.

Anne-Mette

11.04.2014 kl.15:12

Tusen tusen takk for en super god oppskrift:) på iherb hadde jeg kjøpt ferdig spiret og tørket bokhvete med en feil og det var så bra å få en oppskrift. Synes de smakte som toblerone men da har jeg et lag hvit sjokolade også. Du redder påskeegget mitt i år med disse fantastiske sjokoladene og konfekt. God påske;)

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:24

Anette: Beklager sent svar. Når jeg bruker kakaomasse bruker jeg 2 deler kakaomasse og 1 del fett, f.eks, 100 gram kakaomasse og 50 gram kakaofett. Når jeg bruker kakaofett og kakaopulver sper jeg bare på med så mye kakaopulver eg har lyst på, og etter størrelsen på porsjonen :)

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:35

Anne: Jeg er enig med deg, den minner om toblerone. Og å tilsette hvit sokolade hørtes nydelig ut, nam! Ha en nydelig påske :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits