Tilbake til hovedside

Raw eple- og kanel energibarer!

Disse energibarene er fantastisk gode med smak av eple, kanel og vanilje, og de er ypperlig som et lite mellommåltid eller snacks når ulvehungeren melder seg og dere er nødt til å ha noe å bite i, med-en-gang! Putt de i veska eller i treningsbaggen og dere har et sunt, mettende og godt knask tilgjengelig til svake øyeblikk. Energibarene er enkle å lage og krever få ingredienser. Det dere må merke dere er SPIRET BOKHVETE! Spiret bokhvete er billig supermat som inneholder store mengder proteiner, jern, fosfor, magnesium, kalium og kalsium. Bokhvete inneholder ikke gluten og er et godt og næringsrikt alternativ til alle som ikke spiser gluten og som savner korn. Dessuten, bokhvete er kanskje det enkleste man kan spire, bare les og lær HER! 
Oppskrift til 10-12 raw eple- og kanel energibarer!
♦ 5 dl spiret bokhvete
♦ 2,5 dl mandler, bløtlagt i minst 10 timer.
♦ 1 dl hampfrø uten skall
♦ 2 stk epler
♦ 3 ss palmesukker - valgfritt
♦ 1/3 sitron
Eplemos:
♦ 150 gram dadler - bløtlegges i 1 time.
♦ 1,5 dl bløtleggingsvann fra dadlene
♦ 2 stk epler
♦ 3 ts ceylon kanel
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt

- Start med å spire bokhveten i ca 1 - 2 døgn, eller til den får en liten hale.
- Bløtlegg mandler og dadler.
- Skrell eplene og blend alle ingrediensene til eplemosen. Jeg brukte foodprosessor.
- Hakk mandler og skjær de resterende to eplene i små biter. Bland eplemos og alle de andre ingrediensene godt sammen.
- Fordel massen jevnt utover et paraflexx bakeunderlag *** (evt. bakepapir) og pass på at den blir like tykk overalt.
- Tørk i dehydrator i ca 8 timer ***, skjær stykket opp i passelige energibarer, fjern paraflexx/bakepapiret og tørk videre til energibarene er helt tørre. Det er viktig at energibarene er helt tørre!

*** TIL DERE SOM IKKE HAR DEHYDRATOR:
Ingen grunn til å henge med leppa. Dere kan fint lage disse barene uten dehydrator! Det dere da må gjøre er å tørke energibarene i ovnen på 50 grader (gjerne varmluft) og med døren på gløtt. Det tar en del timer så det er best at dere er hjemme og kan passe på når de tørkes. Snu de under veis. Om dere ikke har "tid" til å lage de raw, altså tørke de på lav temperatur over mange timer kan dere også sette opp temperaturen til ca 100 grader og tørke til de er helt tørre.
Med denne oppskrften kan dere også lage raw granola som dere ser på bildene nedenfor. For å lage granola strør dere bare bokhvetemassen løst ut over 2-3 paraflexx bakeunderlag eller 2-3 stekebrett med bakepapir for de av dere som ikke har dehydrator. Når granolaen er helt tørr brytes den opp i små biter, puttes på lufttette glass og oppbevares tørt og mørkt. 
Her har jeg eple- og kanelgranola med hjemmelaget mandelmelk, eplebiter og et dryss ekstra ceylon kanel. Nam :)
 
#mat #kosthold #oppskrift #raw #rawfood #supermat #superfood #suntoggodt #sunt #sunn #glutenfritt #glutenfri #iherb #energibar #hjemmelaget #sukkerfri #sukkerfritt #vegan #vegansk #snack #snacks #treningsmat #trening #slanking #vektklubb #inspirasjon #foto

5 smil :)

amalie99

05.02.2014 kl.17:18

Det skall jeg prøve og lage en gang <3

Nina Bakke

06.02.2014 kl.07:15

Så lekre og fristende bilder :)

Marit

06.02.2014 kl.11:58

Så deilig :-)

GlobetrotterElisa

07.02.2014 kl.12:11

Perfekt når man er en del på farten - og i sekken når man er på tur! Dehydrator står øverst på ønskelisten og kommer til å bli kjøpt inn i nærmeste fremtid. Når den er i boks skal det lages energibarer! Nam nam!

Mjuuugly

10.02.2014 kl.17:17

GlobetrotterElisa:Kjempepraktisk med dehydrator syns jeg :)

Skriv gjerne en kommentarKategorier

Instagram

hits