Tilbake til hovedside

Fudgy mandelkarameller!

Denne oppskriften skulle dere fått i desember, men slik ble det aldri, og siden vi bare er i januar tenker jeg det er fint å dele den med dere nå. Disse mandelkaramellene er myke og deilige, og de smelter i munnen akkurat slik fudge skal gjøre. Mandelkaramellene er laget på utradisjonelt vis og er helt uten smør, sukker og fløte, men konsistensen er nesten helt den samme som fudge og avkjølte blir de faste og fine i konistens og trenger ikke sjokoladetrekk for å holde en fin form.

VIKTIG! Til denne oppskriften vil dere trenge basen til min hvite sjokolade - oppskriften finner dere HER!



Oppskrift til et "dusin" fudgy mandelkarameller:
♦ 1/2 dl flytende hvit sjokolade
♦ 2 dl mandelmel - jeg anbefaler skoldet
♦ 3 ss kokossukker / palmesukker
♦ 2 ss yacconsirup
♦ 10 dråper english toffee
♦ Hjemmelaget raw overtrekksjokolade

- Start med å lage den hvite sjokoladen.
- Blend aalle ingrediensene i en foodprosessor til alt er godt blandet, eventuelt kan dere gjøre dette med hendene, men da må dere forvente mye graps.
- Form mandelkaramellen til en ball. Nå vil den skille ut overflødig fett fra kakaosmøret i den hvite sjokoladen. Jeg tørket bort dette med et tørkepapir.
- Når det meste av det overflødige fettet er tørket bort kjevlet eg ut deigen, skjærte mandelkaramellen i passelige små biter og la de i fryseboksen. Deretter dyppet jeg mandelkaramellene i sokolade og pyntet med glitter fra wilton (ikke sukkerfritt).
- Skal de fudgy mandelkaramellene serveres i romtemperatur anbefaler jeg å dyppe de i hemmelaget sjokolade. Vil dere derimot ha de stående i kjøleskapet eller avkjølt er det ikke noe problem å droppe sjokoladen, men de blir best med sjokolade. Alt blir bedre med sjokolade.... ;)







Husker dere forresten jeg skrev at mitt gamle favorittobjektiv var ødelagt? Og at jeg skrev denne smiskeerlæringen til min kjære:  " Jørgen, du vet det f1,8mm objektivet jeg bruker hele tiden? Det er ødelagt, og det vet du jo for det var du som ødela det første gang. Men nå er det slik at det ikke funker i det hele tatt og jeg tenkte at siden det er desember og det nærmer seg jul og du fikk lønning i går, ja, så tenkte jeg at jeg kanskje kunne oppgradere til f1,4mm... Ja, siden jeg likevel må ha nytt vet du, og ja, siden det er desember og snart jul, og fordi jeg virkelig trenger det objetivet.... Dessuten! Jeg er jo syk og i følge deg er det du som har smittet meg. Min helg har vært tilbragt under dyna og med hodet i toalettskåla, eller med andre ord, - jeg har ikke brukt ei krone denne helgen! ..... " 
Vel, lille julaften kjøpte jeg meg det og jeg er mildt sagt meget fornøyd! *Happyface* 

24 smil :)

AKP Photography

10.01.2014 kl.19:07

Åååå de såg bare skamgoe ud, hate at eg ikkje tåle mandler :(

Mjuuugly

10.01.2014 kl.19:09

AKP Photography: Det skjønner jeg godt. Mandler er så godt og kan brukes til så mangt. Er det bare mandler du ikke tåler? Hva med å prøve cashewnøtter i stede? :)

Tine

10.01.2014 kl.20:55

herlighet så inspirerende, likte bloggen din veldig :) kanskje jeg skal bli fast leser av bloggen din :)

Mjuuugly

10.01.2014 kl.21:10

Tine: Det er du hjertelig velkommen til å gjøre :)

Kristine

10.01.2014 kl.22:46

Å, hallo frøken! Dette så helt utrolig godt ut! Jeg skal prøve disse med en gang søtningstoff er tilbake i kostholdet :)

Mjuuugly

11.01.2014 kl.16:53

Kristine: a, det må du gjøre :) Hvorfor spiser du ikke søtningsmidler, om jeg kan spørre?

Marlene Nilsen

12.01.2014 kl.03:36

så sykt godt ut , litt for godt ! :O

MaritBE

13.01.2014 kl.18:09

Oh my, denne MÅ jeg lage en dag!! Tusen take for oppskrift :-)

Mjuuugly

16.01.2014 kl.18:25

MaritBE: Ja, gjør det :)

Ellen S Grønlund

16.01.2014 kl.19:45

Se veldig godt ut :)

GlobetrotterElisa

17.01.2014 kl.10:00

Lurer på om dette skal bli helgens prosjekt! Har snublet innom bloggen din et par ganger etter søken på det sunne og gode! Er selv veldig opptatt av rawfood og mat uten sukker og gluten... Det du presenterer på bloggen er virkelig fristende!

Hanne

18.01.2014 kl.09:21

Disse såg fantastisk gode ut. Må prøves. Takk for oppskrift :)

Vilde Sofie

18.01.2014 kl.15:42

Endelig fikk jeg testet disse! Jeg har siklet på dem i åtte dager alt ;) Kjempegodt! (Bare med noen små justeringer fra min side fordi jeg aldri klarer å følge en oppskrift :p) Du er godisdronningen!

Mjuuugly

18.01.2014 kl.16:35

GlobetrotterElisa: Tusen takk for det. Gleder meg å høre du har nytte av bloggen! :)

Mjuuugly

18.01.2014 kl.16:36

Hanne: Takk selv :)

Mjuuugly

18.01.2014 kl.16:37

Vilde Sofie: SÅ BRA! Viktig å følge sine egne smaksløker! :)

ninach :)

21.01.2014 kl.13:12

Hei!! holder du til i oslo? Det hadde seriøst vært en drøm om du hadde hatt en kafè/bakeri i oslo med dine oppskrifter.......(!!!!) <3 Det er virkelig noe som mangler.... =)

Ragnhild Give Away

21.01.2014 kl.21:12

Fantastisk!! Ja takk til et par slike biter ;)

Ida Stenersen

24.01.2014 kl.00:16

Naam :D

Lotte Cornelia Ninja Fagerheim

26.01.2014 kl.22:35

Det så skikkelig godt ut :) Jeg håper du slipper unna ME snart, jeg vet selv hvor jævlig det kan være. <3

Mjuuugly

27.01.2014 kl.14:52

ninach: Så hyggelig å høre. Å drive en kafé eller liknende er en av mine mål i fremtiden, men per dags dato er det bare med tanken :) Jeg bor i Kristiansand :)

Mjuuugly

27.01.2014 kl.14:53

Lotte Fagerheim: Takk for det, ja, ME er noe møkk :/

GlobetrotterElisa

07.03.2014 kl.12:55

Disse bør komme med en advarsel...!!! Jeg lagde først en porsjon som ble borte før jeg rakk å blunke. Så klinte jeg til med dobbel porsjon, men hadde ikke mer sjokolade til å dyppe de i. Jeg fikk sjokoladen i hus rett etterpå, men disse rakk aldri å få sjokolade på seg... for å si det sånn! Så bør advares mot overspising altså! Hvor får du kjøpt det glitteret? (Sånn i tilfelle det blir igjen noen som jeg kan servere...)

Mjuuugly

08.03.2014 kl.16:36

GlobetrotterElisa: Hihihihi, det var hyggelig å høre, og jeg kjenner meg godt igjen.... Glitteret er kjøpt på ebay, av merket "wilton" som selges på typisk Ultra, jernia ol. Det er dog. ikke sukkerfritt, men det er så utrolig små mengder, så jeg tillater meg å bruke det til pynt :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits