Tilbake til hovedside

Vegansk julepostei til frokost og brunch!

For meg som ikke spiser kjøtt og fjærkre kan påleggsutvalget ofte bli ensformig og kjedelig, og jeg må hele tiden planlegge hvis jeg skal bort og spise. Som vegetarianer og veganer vil jeg tro at dette utvalget blir enda mer begrenset. I dag vil jeg dele en ny påleggsfavoritt med smak av jul, nemlig vegansk julepostei. Jeg har brukt agar i oppskriften for å få posteien fast og fin i formen. Oppskriften er stor så den må gjerne halvveres, men posteien egner seg greit til frysing, men er best fersk!






Oppskriften gir 1/2 brødform med julepostei:
♦ 2 bokser kidneybønner = ca 500 gram
♦ 3 dl glutenfri havregryn = ca 110 gram
♦ 1 stor gul løk
♦ 2 store fedd hvitløk
♦ 1 ss kokosolje
♦ 3,5 dl vann
♦ 1/2 ts agar-agar. Les mer HER! *
♦ 2 ss eddik eller sitronsaft
♦ En god neve fersk timian / evt. 1-2 ts tørket
♦ 1 ts salt
♦ 1/2 ts nymalt sort pepper
♦ 1 ts allehåndepulver
♦ 1 ts ingefærpulver
♦ 1/4 stk muskatnøtt (tilsvarer kanskje 1/3 ts pulver?)

*  Dere kan fint droppe agaren, men da må dere ikke forvente at posteien blir fast nok til å holde en form. Dropper dere agaren oppbevarer dere bare juleposteien i en lufttett boks eller glass.

- Start med å surre løk og hvitløk gyllen i kokosoljen.
- Grovkvern havregrynene, ikke mal til mel.
- Kjør den stekte løken i en foodprosessor til mos. Tilsett bønner og kjør noen sekunder. Vi ønsker noen biter. Tilsett havregryn og la maskinen gå noen sekunder til. Tilsett agarblandingen mens maskinen går.
Agarblanding: Vann, krydder og eddik kokes opp. Muskatnøtten rives på rivjern. Når vannet koker tilsettes agaren og blandingen kokes i to minutter. Hell straks over i foodprosessoren.
- Kle en brødform eller annen form med bakepapir, hell posteien over og sett i kjøleskap i et par timer.
- Juleposteien oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet og er holdbar i fem dager. Posteien kan også fryses, men den er best fersk.





Jeg trenger vel ikke si det en gang, men juleposteien passer perfkt sammen med syltet rødbeter, vegansk hvitløksmajones og glutenfrie knekkebrød.  

7 smil :)

RisRosOgKlaging

20.12.2013 kl.17:58

Denne så utrolig god ut! Fikk skikkelig lyst til å lage den, dumt den inneholder bønner og løk, skal helst ikke spise det.

Håper du får en kjempe fin helg!

- Yara

Jane H. Johansen

21.12.2013 kl.16:53

Oioi, så lekker!! Digger fargen på den. Ser nesten skummelt ut som kjøttpostei ;)

Mjuuugly

21.12.2013 kl.17:43

RisRosOgKlaging: Så dumt for den er kjempegod!

Mjuuugly

21.12.2013 kl.17:43

Jane H. Johansen: Ja, me too, nesten litt for lik :P

Ranveig

28.12.2013 kl.21:28

Wow! Ser veldig godt ut :)

wel0vefashion

29.12.2013 kl.16:04

Hei kjempeflott blogg du har og fine innlegg. Du skriver bra!

Ta gjerne en titt på bloggen vår. Vi har akkuart postet et innlegg om som heter VI LESER DIN BLOGG. Kjempeflott om du kunne kommentere. De fem beste bloggene blir nevnt i de tre neste innleggene!

Hjertelykke

04.01.2014 kl.03:03

Hei. Utrolig fin inspirasjon i bloggen, og for en fantastisk postei:)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits