Tilbake til hovedside

Verdens beste raw marsipan - enkel oppskrift!

Dette er oppskriften for alle der ute som ønsker å redusere sukkerinntaket og som ikke liker sukrin! I denne oppskriften har jeg brukt raw palmesukker/kokossukker som har en søt karamellaktig smak. Jeg elsker palmesukker og hvis dette er helt nytt for dere kan dere lese mer om det HER! Palmesukker selges nå i stort sett alle helsekostbutikker under navnet "cocosa" og selv om det ikke er favoritten er dette merket også nydelig. Personlig syns jeg at denne marsipanen er mye bedre enn "originalen" med melis og mandler, men også bedre enn marsipan laget på sukrin, oppskrift her. Jeg tørr påstå at dette er verdens beste marsipan!

Marsipanen smaker deilig av mandler, vanilje og karamell. NYDELIG! Denne marsipanen må dere prøve i løpet av desember!






Opprskriften gir nok til et dusin raw marsipan:
♦ 300 gram skolda mandelmel  = ca 6 dl
♦ 100 gram palmesukker = ca 1,6 dl 
♦ 6 ss raw yaconsirup / annen sirup
♦ 4 ss smelta kokosolje
♦ 4 ss vann
♦ 1 ts vaniljepulver

Hjemmelaget raw overtrekksjokolade!
Hjemmelaget raw rosa kokospynt!
TIPS! Bytt ut vann med hjemmelaget knallrosa konditorfarge!

Jeg brukte bløtlagte, skolda, tørka og kverna mandler. Dette er mye arbeid og tar mye tid, og hvis dere vil ha en raskere versjon bruker dere enten kverna mandler eller ferdigkjøpt skolda mandelmel (helsekost), men IKKE fettredusert mandelmel! 
- Start med å male palmesukker til melis. Dette lages enkelt i en foodporsessor, et kaffekvern eller en stavmikser.
- Bland ingrediensene godt sammen.
- La deigen stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten.
- Kjevl ut litt deig og stikk ut marsipan med søte pepperkakeformer. Eventuelt skjær marsipanen i firkanter eller trill kuler. Dette velger dere selv.
- Frys ned marsipnanen nopen timer, dypp den i sjokolade og strø over rosa kokospynt.






19 smil :)

MaRIT

10.12.2013 kl.19:49

Disse skal jeg lage :-) Samboeren min har diabetes og elsker marsipan, så disse blir nok midt i blinken :-)

Lise

10.12.2013 kl.20:11

Tusen takk!!! Tenkte akkurat at jeg trengte ei oppskrift og her kom den som bestilt!!! Perfekt!!! Tenkte jeg skulle prøve med to forskjellige, en som denne og en med kanskje litt sukrin, og kanskje honning? Tenkte jeg ville prøve på å få en lys farge, til jeg skal prøve meg på troika :)

Mjuuugly

10.12.2013 kl.20:14

MaRIT: Så bra! Palmesukker har generelt lav GI, men om han reagerer må du blande inn litt sukrin :)

Mjuuugly

10.12.2013 kl.20:15

Lise: SÅ BRA du likte den! Oppskriften jeg har linket til i innlegget er nesten helt hvit, og den er med sukrin og agavesirup, så det vil garantert funke med honning. Personlig har jeg ikke problemer med surin, men den "kalde metalliske" smaken er jo der uansett, -men ikke i denne, heldigvis! :)

Kristine

10.12.2013 kl.20:37

Det ser helt fantastisk ut!

Gjett om jeg skal prøve! Tusen takk :)

Har du forresten en god oppskrift på hvit rå sjokolade? Jeg har prøvd følere ganger, men klare ikke treffe blink.

Laila

10.12.2013 kl.22:22

Så godt det ser ut! Har mye av ferdig mandelmel fra Now Foods/Iherb. Kan ikke den brukes?

Liv

11.12.2013 kl.12:56

Du legger ut så mange fantastiske oppskrifter!! Er helt imponert. Har prøvd maaaange av oppskriftene dine. Skulle ønske du kunne gi ut bok:)Liker å ha ting på papir. Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid! Og TUSEN millioner TAKK for at du deler og bruker tiden din på dette!!!

Therese

11.12.2013 kl.14:24

Det her så fantastisk ut!!! Må prøves :)

http://pomplemos.wordpress.com/

Helene

11.12.2013 kl.14:30

Denne marsipanen ble kjempe god!! Jeg tåler ikke så godt rå eggehvitte, så selv om jeg ikke er veganer er denne midt i blinken for meg :D

Marit

11.12.2013 kl.19:06

Nam, det så såå godt ut :-) Fikk skikkelig lyst på dette nå, hehe.

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:42

Kristine: Jeg har to oppskrifter på hvit sjokolade, men ingen raw, har ikke fått til en oppskrift som er god. : http://mjuuugly.blogg.no/1331099899_hvit_mandelsjokolade.html
og denne: http://mjuuugly.blogg.no/1385966445_hjemmelaget_sukkerfri.html

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:42

Laila: Ja, så lenge det ikke er fettredusert :)

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:43

Liv: Tusen takk for fine ord, det betyr mye <3

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:43

Therese: Tak =)

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:43

Helene: SÅ BRA! :D

Mjuuugly

12.12.2013 kl.12:45

Marit: Kjør på :)))

Kristine

12.12.2013 kl.14:05

Tusen takk for svar:)

Anne-Mette

16.12.2013 kl.12:39

Laget denne for et par timer siden. Helt sykt godt. Hurra. Går fint inn her uten sjokolade også så blir halve av hver. Neste gang tror jeg at jeg skal ta 20 gram sukrin melis og 30 gram kokosblomstmelis for å lage den mer tannlege og blodsukker vennlig. Men dette blir ikke siste gang denne supre oppskrift søkes opp på din supre blogg. Tusen takk ;)

Mjuuugly

17.12.2013 kl.15:44

Anne: Så hyggelig å høre :) Ja, en blanding av sukrin og kokossukker er nok en god ide :)

Anne-Mette

08.04.2014 kl.09:21

Hurra påske marsipan til kjøring i kjøleskapet nå. Denne er så god altså. Takk igjen for oppskrift.

Mjuuugly

11.04.2014 kl.18:24

Anne: Så bra :D

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits