Tilbake til hovedside

Sukkerfrie, karamelliserte valnøtter - KNAS!

Oppskriften dere får i dag er en ny favoritt hos meg, nemlig karamelliserte valnøtter. Disse er bare helt ufattelig gode og de er crunchy som bare det! Perfekt snacks til lørdagskosen, på dessertbordet eller som en gave. Jeg anbefaler ALLE som tåler valnøtter og alle som liker sukrin til å prøve denne oppskriften. Dette er definitivt min nye nøtttefavoritt.




Sukkerfrie, karamelliserte valnøtter:
♦ 340 gram valnøtter - Jeg brukte en hel pose med disse! = ca 9 dl
♦ 120 gram sukrin = ca 1,5 dl
♦ 40 gram palmesukker = ca 0,75 dl
♦ 2 ss kokosolje
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 10 dråper stevia english toffee - valgfritt
♦ 1 ts salt

Følg oppskriften nøye og dette er lekende lett!
- Varm opp kokosoje, sukrin, palmesukker og vaniljepulver i en tykkbundet kjelle eller stekepanne.
- Bruk høy temperatur og rør godt slik at karamellen ikke brenner seg. Ikke gå fra komfyren og hold barn unna for dette blir varmt!
- Når sukrinen begynner å smelte kan dere skru ned vrmen litt. Rør godt til sukrinen er helt oppløst. Dere vil se at sukrinen er helt oppløst når den er nesten like flytende som vann.
- Når sukrinen er flytende tilsettes valnøtter. Nå vil sukrinen krystallsere seg og den må smeltes på nytt. Bruk høy temperatur, men pass på at det ikke brenner seg, da blir alt ødelagt!
- Valnøttene er ferdig karamellisert når all sukrinen har smeltet igjen og ligger som  vann under valnøttene. Pass på at alle valnøttene er dekket av karamell før de avkjøles på et bakepapir.
- Hele prosessen tar ca 40 minutter.
- Strø over salt til slutt!






Jeg håper dere stoler på meg og prøver disse! Valnøtter er sunt og godt i seg selv, men karamellisert, crunchy og med den salte finishen er de bare helt nydelige!

18 smil :)

Fryd

06.12.2013 kl.17:07

MM, høres kjempegodt ut!!

Ida

06.12.2013 kl.18:15

Nydelig! Smakte dei sukrinen? Kald liksom? :)

Viktoria

06.12.2013 kl.19:40

Nam! Disse må prøves :) Takk for oppskrift!

AKP Photography

06.12.2013 kl.19:52

Nam d hørres himmelskt ud! *Bokmerka* :D

Takk for oppskrift :D

jizo

06.12.2013 kl.22:55

så godt ut, det har jeg aldri prøvd før

Ragnhild Give Away

06.12.2013 kl.23:43

Yum!!! Jeg lagde noe lignende i høst, men ikke med toffee-smak, og puttet de i salater med ferske fiken- det var godt det!!

Iselin Renée

07.12.2013 kl.07:42

Så smart, så supergodt ut :)

RisRosOgKlaging

08.12.2013 kl.11:43

Jeg er ikke så glad i valnøtter for seg selv, veldig godt i godiskuler, når jeg ikke kan kjenne valnøttsmaken. Men dette så helt utrolig godt ut, tror jeg må lage denne oppskriften, men med mandler eller noen andre nøtter :)

Marina Aurora

08.12.2013 kl.23:20

Skal prøvest!

Laila

09.12.2013 kl.09:50

For en god ide! Man tenker som regel mandler i denne sammenhengen - blir testet ut dette også! Du skaffer meg mye jobb i førjulstiden :-)

Marit

09.12.2013 kl.15:25

Nam, det så og hørtes helt fantastisk ut :-) takk for tipset :-)

Mjuuugly

09.12.2013 kl.17:01

Ida: Ja, de blir litt kalde aav sukrinen.

Mjuuugly

09.12.2013 kl.17:06

RisRosOgKlaging: Ja gjør det, men valnøtter er jo såååå godt! :D

Marina Aurora

20.12.2013 kl.13:02

Skal prøve disse i dag, men så lurte jeg på.. Går det ann å bruke løsvekt stevia i stede ? Har ikke sukrin..

Mjuuugly

20.12.2013 kl.13:55

Marina Aurora: Hvis du karamelliserer kokossukkeret lenge nok skal det gå fint uten sukrin, men med bare stevia vil ikke funke fordi det skal så ekstremt små mengder stevia til for å få sødme :)

Susanne Nesse - sunn matglede

10.01.2014 kl.12:23

Ser nydelig godt ut! :-) Du er så flink!

Mjuuugly

10.01.2014 kl.16:18

Susanne Nesse: Takk for det :)

The Hippiecrit

05.02.2014 kl.22:16

Jaaa! :D Dette skal prøves!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits