Tilbake til hovedside

Syltet rødbeter uten sukker - perfekt tilbehør til julematen!

Oppskriften jeg skal dele med dere i dag er ikke en søtsak, men et deilig tilbehør til julematen. Den siste tiden har jeg vært så utrolig fysen på julemat og her om dagen syltet jeg rødbeter og dagen etter laget jeg en deilig julemiddag med poteter, brun saus, sopp, rosenkål og syltet rødbeter. Nam, så godt! Bortsett fra denne middagen har jeg spist rødbetene sammen med pålegg på brødskiver, og det er bare så ufattelig godt! Syltet rødbeter er søtt og surt, og det er kjempeenkelt å lage. Søtt og surt er for meg perfekt kombinasjon, både som pålegg, og som tilbehør!



Oppskriften gir et fullt 1-liters norgesglass med syltet rødbeter:
♦ 700 gram rødbeter
♦ 2,5 dl vann
♦ 2,5 dl eplecidereddik 5%
♦ 1 dl sukrin
♦ 1 ts salt
♦ 1 ts karve (viktig)
♦ 4 nellikspikere - for julesmak
♦ 1/2 stjerneanis - for julesmak
♦ 1/2 ts steviapulver / evt. noen dråper - jeg bruker DETTE pulveret! *
♦ 1/3 ts allehånde - for julesmak
♦ 1/3 ts nymalt sort pepper

Viktig: Det er stor forskjell på steviaen ute på markedet og derfor er dere nødt til å starte med mindre enn det jeg har oppgitt, og smake dere frem. Pulveret jeg bruker er ikke så bittert som andre typer stevia og derfor kunne jeg bruke så mye som en halv teskje.
- Start med å koke rødbetene med skall i lettsaltet vann. Dette tar alt fra 45-90 minutter, avhengig av størrelsen på rødbetene. Når rødbetene er møre er de ferdige.
- Skrell røbetene og kutt de opp i passelige biter. Dette er noe gris og jeg vil anbefale engangshansker!
- Kok opp alle ingrediensene til eddiklaken og la den koke til sukrinen er oppløst. Jo lengre eddiklaken koker, desto mer smak. Jeg kokte min i 15 minutter.
- Sil av krydderet, eller gjør som meg og plukk bort nellikspikere og stjernanis, men behold karven.
- Rødbetene legges i et rent glass og eddiklaken helles over. Det må være nok lake til å dekke alle rødbetene.
- La rødbetene avkjøles før glasset settes i kjøleskapet.
Rødbetene blir bedre etter noen dager i kjøleskapet!




Jeg håper dere tilgir meg for at det ikke bare kommer søtsaker i desember, men også litt mat. Litt mat må vi jo også ha, ikke sant? Mellom alt det søte selvsagt ;)

18 smil :)

Veronika BS

05.12.2013 kl.18:21

Det ser godt ut!

ANNELI

05.12.2013 kl.18:21

Nam, så godt ut:)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:23

Veronika BS: Kjempegodt! :)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:23

ANNELI: JA!, nam!

Kath

05.12.2013 kl.18:45

Mmmm! Det fristet :)
Rødbeter er knallgodt. Likte det ikke når jeg var liten, men nå er det nydelig. Godt på brødkiva med leverpostei :D

Nina

05.12.2013 kl.21:58

Lekkert :)

Mjuuugly

06.12.2013 kl.09:16

Kath: Så bra =)

Mjuuugly

06.12.2013 kl.09:16

Sunt og sukkerfritt hos Lovely: Samme her =)

Mjuuugly

06.12.2013 kl.09:17

Nina: Takk :)

Kristine

06.12.2013 kl.12:01

Det her var helt perfekt! Jeg hadde tenkt til å prøve meg på røbter i dag, og da kommer du med oppskrift! Tusen takk og god helg :)

idapie

06.12.2013 kl.12:20

Kickass!

Shit, bloggen din gjør meg skikkelig GLAD! Det er så mye feelgood!

Mjuuugly

06.12.2013 kl.15:53

Kristine: Så bra :D

Mjuuugly

06.12.2013 kl.15:53

idapie: Takk ;)

Ragnhild Give Away

06.12.2013 kl.23:46

Rødbete er så godt! Jeg har faktisk aldri syltet selv før, men er kjempeglad i bakt rødbete, rødbetesuppe og rå revet rødbete i salater.

Laila

09.12.2013 kl.09:48

Skal lages til julebrunchen 1. juledag! Takk igjen for fin oppskrift!

live

12.01.2014 kl.05:46

Først: takk for en fantastisk blogg!! Uten deg hadde jeg nok sultet; ) Hvordan vil du anbefale å erstatte stevia i rødbetene? Jeg klarer ikke å vende meg til steviasmaken, dessverre!

Mjuuugly

16.01.2014 kl.18:24

live: Bare å bruke annen søtning :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits