Tilbake til hovedside

Raw bringebær cake pops!

Cake pops eller kake på pinne er morsom måte å servere kake på. Her har jeg laget raw cake pops med smak av bringebær og selvsagt er cake popsene dyppet i sjokolade... Disse er enkle å lage, men bør stå noen timer i kjøleskapet for å få satt seg. Derfor anbefaler jeg ag deigen kvelden i forveien, trill ut dagen etter og dypp i sjokolade. Enkelt og veldig godt. Cake pops er en sikker vinner hos barna!




Oppskriften gir 15 store bringebær cake pops:

♦ 100 gram skolda madelmel = 2 dl
♦ 50 gram cashewnøtter = 1 dl
♦ 30 gram kokos = 1 dl 
♦ 250 gram frosne bringebær = ca 1,3 dl ferdig saft
♦ 4 ss palmesukkker
♦ 1 ss kokosolje
♦ 1 ts vaniljepulver
Hjemmelaget raw overtrekksjokolade
♦ Hjemmelaget raw rosa kokospynt

Jeg brukte bløtlagte, skolda, tørka og kverna mandler. Dette er mye arbeid og tar mye tid, og hvis dere vil ha en raskere versjon bruker dere enten kverna mandler eller ferdigkjøpt mandelmel, men IKKE fettredusert mandelmel! 
- Bringebærene tines, moses og presses gjennom ei finmasket sil. Press ut så mye saft som mulig, det er kun frøene dere ikke trenger. 
- Blend alle ingrediensene i en foodporsessor. 
- La deigen hvile i kjøleskapet i noen timer, men gjerne over natten. 
- Form til runde pops, stikk en pinne i hver cake pops og frys ned i et par timer. 
- Dypp cake popsene i hjemmelaget raw sjokolade og pynt med knallrosa kokos. 

Tips! Har dere dehydrator kan disse fint tørkes og vil da få en enda bedre konsistens! Dropp da kokosoljen og tørk popsene på 41 grader i 10 timer. Frys de deretter ned før dere dypper de i sjokolade. 





Formen er bedre, heldigvis! Jeg er så lei av å være syk nå. Denne høsten har vært helt ekstrem... Nå har jeg derimot et nytt problem! Favorittobjektivet til kameraet mitt er ødelagt og det er overhode ikke like festlig å ta bilder til bloggen. Jeg håper fine, snille mannen min tok hintet av statusoppdateringen jeg la ut på Facebook på søndag: 

" Jørgen, du vet det f1,8mm objektivet jeg bruker hele tiden? Det er ødelagt, og det vet du jo for det var du som ødela det første gang. Men nå er det slik at det ikke funker i det hele tatt og jeg tenkte at siden det er desember og det nærmer seg jul og du fikk lønning i går, ja, så tenkte jeg at jeg kanskje kunne oppgradere til f1,4mm... Ja, siden jeg likevel må ha nytt vet du, og ja, siden det er desember og snart jul, og fordi jeg virkelig trenger det objetivet.... Dessuten! Jeg er jo syk og i følge deg er det du som har smittet meg. Min helg har vært tilbragt under dyna og med hodet i toalettskåla, eller med andre ord, - jeg har ikke brukt ei krone denne helgen! ..... " 

10 smil :)

Ragnhild

04.12.2013 kl.12:29

Så utrolig lekre!! Og ikke minst høres de nyydelige ut.

Vi skal ha dåp for babis på nyåret og jeg drømmer om et stort kakebord med masse raw sunne kaker. Pops må definitivt være med der.

Dur

04.12.2013 kl.14:07

Nam, disse vil jeg prøve på! Kommer nok til å teste å tørke dem, hvordan bør konsistensen være da?

Og lurer på om det kan være godt å blande inn litt granateplepulver også? :)

ElinPelin

04.12.2013 kl.16:21

Nam!

Laila

04.12.2013 kl.20:01

Ser herlig ut! Skal ha en bakedag med mange av dine oppskrifter. Og Jørgen: please ta hintet :-)

AKP Photography

05.12.2013 kl.10:28

Nam nam nam :D Må få fingen ud å laga cake pops snart!!

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:18

Ragnhild: JA til raw kaker i dåp!

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:20

Dur: JA! Prøv med granateplepulver, det er jo bare deilig! Hvis du skal tørke de så tørk de til de er tørre utenpå og seige inni, -det er som regel det beste =)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:20

ElinPelin: :)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:22

Laila: Hihi =)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:22

AKP Photography: Ja, det syns jeg du skulle :)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits