Tilbake til hovedside

Sjokoladefylte dadler med søtt og salt!

Desember er her og det er tid for søte fristelser i bøtter og spann. Den første godbiten er fylte dadler som er superenkle å lage og smaker nydelig av søtt og salt. Her kan dere fint hoppe over steg tre, -å dyppe de fylte dadlene i sjokolade, men dere som følger bloggen vet jo at jeg dypper alt i sjokolade og mener at alt blir bedre med et lag av dette gullet på utsiden. Jeg har brukt mandelsmør i denne oppskriften. Mandelsmør kan enkelt og billig lages hjemme, bare se HER eller det kan kjøpes billig på iHerb.com. Har dere ikke tid til å vente på at mandelsmøret skal komme i posten selges dette på stort sett alle helsekostbutikker. Har dere bare annet nøttesmør kan dere fint bruke det i stede!

   

Oppskrift på sjokoladefylte dadler:
♦ 20-30 dadler uten stein
Fyll:
♦ 100 gram mandelsmør
♦ 4 ss yaconsirup / annen sirup
♦ 1 ss smelta kokosolje
♦ 1 ss kakaopulver
♦ 1 ts carobpulver (valgfritt)
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1/4 ts salt
Oppskrift på hjemmelaget, raw overtrekksjokolade finner dere HER!
♦ Søtet kakaonibs

- Ingredisene bør være romtemperert. Rør godt ut og fyll dadlene med passelig mengde fyll. Jeg brukte en halv teskje ca, men disse dadlene var ganske små.
- Skal dere dyppe dadlene i sjokolade anbefaler jeg å fryse de ned i noen timer før dere dypper de i flytende sjokolade.


De beste dadlene på markedet er definitivt medjool dadler som skal og bør være så myke og saftige at de ikke trenger å bli tygget. Jeg fikk ikke tak i medjooldadler denne gangen og brukte utsteinte dadler fra helsekostbutikken. Det viktigste når dere velger dadler er å finne noen som kjennes myke og saftige ut. Tørre dadler er ikke godt!  

   

Jeg har klart å bli syk, og ikke bare ME-syk. Jeg er forskjøla, har spysyka og luftveisinfeksjon. Synes ganske synd på meg selv nå ja! Jeg ønsker dere alle en fredelig og god 1. søndag i advent!

32 smil :)

Hedvig

01.12.2013 kl.17:22

Det ser helt nydelig ut! Fikk noe lignende da jeg var på besøk høs kusinen min i høst - fylte dadler med karamell og trukket i sjokolade! Det var fantastisk og det ser jammen dette ut også! :) Takk for oppskrift :)

Dur

01.12.2013 kl.17:53

Takk for spennende oppskrift, ser veldig godt ut!

Håper du blir frisk fort, masse god bedring :)

AKP Photography

01.12.2013 kl.19:07

Åååh nam, denne må eg få testa ud :D

Tine

01.12.2013 kl.19:55

Alt er som alltid utrolig lekkert laget til, det ser supergodt ut. God bedring, håper du kråner til snart, og får energi til å frike ut i førjulstiden :)

Laila

01.12.2013 kl.20:08

Så fantastisk godt ut!! Ønsker deg riktig god bedring!

Lotte

01.12.2013 kl.23:30

Masse god bedring!

Nina Bakke

02.12.2013 kl.00:12

Så fine :)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:28

Hedvig: Enkelt og godt! :)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:28

Dur: Takk! =)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:28

AKP Photography: Gjør det ja =)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:30

Tine: Tusen takk, det trengs, henger ca 1 måned på etterskudd med julegavene så nå må jeg bli frisk!

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:30

Laila: Tusen tak. Føles som jeg er på bedringens vei nå =)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:30

Lotte: Takk <3

Mjuuugly

02.12.2013 kl.07:30

Nina Bakke: Takk takk :)

Magne D. Antonsen

02.12.2013 kl.15:41

Bra julegodt!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

Helen

02.12.2013 kl.17:13

Skal prøves! God bedring!

Eldeen

02.12.2013 kl.18:14

Mmm, dette er helt i min gate! Noe av det beste jeg veit er medjooldadler fylt med økologisk peanøttsmør. :D Kanskje jeg skal avansere litt og prøve denne varianten også!? :D

GOD BEDRING! <3

Mjuuugly

02.12.2013 kl.18:42

Magne D. Antonsen: Gøygøy, takk! =)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.18:42

Helen: Takk! Føler meg saaaakte men sikkert bedre =)

Mjuuugly

02.12.2013 kl.18:44

Eldeen: Så bra du likte den! Din variant er jo super til crawlings når man bare MÅHA med en gang =) Peanøttsmør minnet meg forresten på at det er på tide med snickers igjen snart!
Så lekkert, men kjenner jeg blir litt kvalm av for mye daddel. Overspiste før jeg fant ut at jeg var gravid med minstemann. Dadler inneholder jo en del folat :)

Mjuuugly

03.12.2013 kl.14:19

Melissa Spania Kostholdsveiled: Haha, eller oida, ikke bra nei =)

RisRosOgKlaging

03.12.2013 kl.17:34

Disse så helt utrolig gode ut! Tusen takk for oppskriften!

Du får ha masse god bedring, håper virkelig du snart blir frisk igjen!

Mjuuugly

03.12.2013 kl.17:53

RisRosOgKlaging: Tusen takk for det, er på bedringens vei, heldigvis =)

Ragnhild

04.12.2013 kl.12:25

Åååå, herlig! Jeg elsker dadler fylt med nøttesmør og en bit sjokolade, så disse bitene vet jeg at hadde falt meget godt i smak!

Live

04.12.2013 kl.16:56

Heisann,

Disse ser helt fantastiske ut!! Her i huset har vi nøtte alergi, hva ville du ha byttet mandelsmøret i??

Tusen takk Live

bollee

04.12.2013 kl.17:00

hvor lenge holder disse seg? Jeg tenker å gi bort noen til jul, når bør jeg i så fall lage de? de så utrolig gode ut!

Nina Bakke

05.12.2013 kl.07:02

Skikkelig lekre :)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:18

Ragnhild: Ja, du ville nok likt disse da ja =)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:21

Live: Hvis dere tåler frø/kjerner ville jeg laget smør av solsikkekjerner i stede for mandelsmøret. Hvis ikke kan du lage sjokolade av yacon og yaconpulver :)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:22

bollee: Jeg vet ikke hvor lenge de holder seg for jeg fryser ned snopet jeg lager. Du kan jo gjøre det samme, hvis ikke ville jeg ikke laget de så altfor lang tid i forveien. Ferskt er best, men frysing funker kjempebra. :)

Mjuuugly

05.12.2013 kl.18:22

Nina Bakke: Takk for det =)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits