Tilbake til hovedside

Raw mini mango-og sjokoladekake!

Dere som følger meg på instagram har allerede fått en smakebit av denne deilige kaken, men her skal jeg dele oppskriften. Først vil jeg bare si at denne kaken er veldig lett å lage og dette er en mini kake (les mer nede) som gir ca 4 mektige porsjoner. Mange raw kaker skal fryses og spises næmest som is, det trenger ikke denne kaken, og mangofyllet er fløyelsmykt og smelter i munnen. Best er kaken likevel hvis dere serverer den kald :) 

                     Mango og sjokolade er en nydelig kombinasjon av det søte, syrlige og bitre. 
       
LES DETTEB FØR DERE LAGER KAKEN :)
Jeg har brukt en mini kakeform til denne kaken. Diameteren på denne kakeformen er 12 cm og bildet nedenfor viser hvor liten den er i forhold til en teskje og en spiseskje. Dere kan fint bruke en litt større kakeform, det vil bare gi en litt lavere kake, men går helt fint. Eventuelt kan dere doble mengden og lage en stor kake, eller dere kan kle en plastikkboks/glassboks med plastikkfolie og lage kaken i den slik jeg har gjort HER. 
Selvom kaken ikke krever bløtlegging av nøttene anbefaler jeg likevel bløtlegging av nøtter. Det jeg gjør er at jeg av og til bløtlegger masse bøtter og frø og tørker de i dehydratoren min etterpå. Deretter oppbevarer jeg de i en lufttett beholder i kjøleskapet til jeg skal bruke de. Grunnen til at jeg gjør dette er at på denne måten har jeg alltid bløtlagte nøtter tilgjengelig, og kan gå i gang på kjøkkenet med en gang. Dere trenger ikke gjøre dette, dere kan bruke tørre nøtter, men jeg anbefaler dere å bløtlegge cashewnøttene i en time, og mandlene i 8 timer. Macadamianøttene trenger ikke bløtlegging. Merk dere at hvis dere bruker bløtlagte nøtter i denne kaken vil dere trenge mindre væske enn det som er oppgitt i oppskriften, ellers er det samme mengde. 

Raw mini mango-og sjokoladekake (ca 4 porsjoner):
Bunn:
♦ 1,5 dl mandler = 50 gram
♦ 1/2 dl kokos
♦ 4 ss yaconsirup / eller annen sirup
♦ 1 ss kakaopulver
♦ 1/2 ts vaniljepulver
♦ 1 klype salt
Mangofyll:
♦ 200 gram fersk mango
♦ 2,5 dl cashewnøtter og makadamianøtter = 130 gram
♦ 3 ss agavenektar / eller annen sirup
♦ 3 ss limesaft
♦ 2 ss flytende kokosolje
♦ 1 ts lecitin
♦ 1/4 ts vaniljepulver
Sjokoladesaus: Er laget av yaconsirup, kokosnektar, kakaopulver og kokosolje. Dette røres godt sammen. Enkelt og greit :) 

Bunn:
- Bruk foodprosessor og start med å kverne mandler og kokos. Ikke kvern mandlene helt, litt tyggemotstand er godt. 
- Tilsett de andre ingrediensene og kjør til en seig deig. 
- Press kakebunnen ned i en valgfri kakeform.
Mangofyll:
- Bruk foodprosessor og start med å kverne cashewnøtter, makadamianøtter og mango til krem. Pass på at nøttene er helt kvernet.
- Tilsett de andre ingrediensene utenom kokosolje og blend i et par minutter. Helt til slutt tilsettes kokosoljen. 
- Hell mangofyllet over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet i MINST 12 timer. Legg gjerne over et lokk eller plast, og ikke sett kaken i nærheten av noe som lukter mye, feks. løk.
- Etter disse tolv timene skal kaken ha satt seg nok til å kunne skjæres i, dette kan lett kjennes på toppen av kaken om den er fast nok. 
- Oppbevar eventuelle rester i en lukket boks i kjøleskapet et par dager eller frys ned.

           
                                                 GOD HELG ALLE SAMMEN :)

17 smil :)

Marianne H

20.09.2013 kl.21:17

Wow, den så god ut :) herlige land så flink du er :)

Mjuuugly

20.09.2013 kl.21:38

Marianne H: Takk for det :)

Ingvild

20.09.2013 kl.22:30

HERLIG! Den ser helt utrolig god ut. Du er så flink og som vanlig helt fantastisk fine bilder :D

AKP Photography

22.09.2013 kl.13:50

Åååh nam den ser heeilt nydelige ud!!! :D

NINA

23.09.2013 kl.13:46

WOHOOO, DU ER ET GENI PÅ KJØKKENET!!! :D

er herlig å være innom her, akkurat nå sitter søsteren min på egen pc, og jeg på min... sammen snakker vi om hvor utrolig flink du er! :) DET SER HELT FANTASTISK UT!! NAM:)

Ha en super dag!

Mjuuugly

23.09.2013 kl.14:40

NINA: Tusen hjertelig takk for fine ord, de varmer! Ha en super dag dere også :)

Pia

25.09.2013 kl.20:49

hva kan man bruke istedenfor ♦ 1 ts lecitin? 1 ts gelatinpulver?

Mjuuugly

25.09.2013 kl.21:36

Pia: Jeg har INGEN erfaring med gelatinpulver så det ville jeg ikke prøvd. Du kan bruke 1 ss ekstra med kokosolje :)

Ragnhild

27.09.2013 kl.14:23

Husker bildet av denne på IG ja, og den ser og høres sååå nydelig ut!!

Heidi (botn.blogg.no)

07.10.2013 kl.13:21

Måtte bare legge igjen en kommentar om at dette var helt fantastisk fine bilder! :)))

Ha en flott mandag videre.

Mjuuugly

07.10.2013 kl.15:56

Heidi (botn.blogg.no): Tusen takk for det :)

Missjeannne

20.11.2013 kl.19:47

Nam nam, denne vil jeg smake ;)

Fredrik

21.11.2013 kl.10:23

Denne må jeg prøve å lage :-)

Hva er det du har oppå kaken? (Ikke sausen men det andre)

Er det kokos fra en "nyknekt" kokosnøtt og melken/nektaren fra den du bruker?

Har du noen hint om blandingsforhold på ingrediensene i sausen?

Er heeeelt fersk på kake :-)

Mjuuugly

22.11.2013 kl.07:46

Fredrik: Takk for kommentar! Det jeg har på toppen er tørket kokosflak, altså tørket kokoskjøtt som er slicet i stede for å grovkvernes slik som kokosmasse. Det andre er raw sjokolade og tørket mango :) Kokosen i denne oppskriften er bare tørket vanlig, usøstet kokos. Jeg kjøper min fra sanabona, den er raw. :)
CAOPPSKRIFT på sausen er 2 ss yaconsirup, 2 ss kokosnektar, 1-2 ss kakaopulver og 1 ts kokosolje. Det viktigste er å smake deg frem til en blanding du syns er god. :)

Fredrik

22.11.2013 kl.11:33

Tusen takk for raskt svar :-)

Tørker du kokosflak og mango selv? Fant kokosflak på sanabona og tørket mango på nøttefabrikken, og tenker å gå for det kanskje.

Ellers så bytter jeg nok ut begge sirupene og kokosnektaren med lønnesirup, som du har skrevet et sted på bloggen alle kan erstattes med f.eks lønnesirup. Gjør det bare for at jeg ikke må kjøpe inn så mye. Dette er tross alt bare min andre kake i mitt liv ;-)

Du skal få høre om jeg blir fornøyd med resultatet. :-)

Mjuuugly

22.11.2013 kl.11:54

Fredrik: Mangoen tørket jeg selv, men kokosen kjøper jeg. Hvis jeg kjøper fersk kokosnøtt spiser jeg kokoskjøttet så ferskt som overhode mulig. Helt riktig at du kan bruke hvilken som helst sirup. Smak og behag =)
Masse lykke til =)

eva

24.05.2014 kl.21:22

Tror jeg dør av lykke:D for en fantastisk blogg!!

cathrine

06.09.2014 kl.15:22

hehe elsker at det er tatt et lite jafs av mangoen, akkurat sånt som jeg gjør når jeg lager mat! ;) Prøver meg på blåbærkaken as I write, krysser fingrene for at jeg får det til!

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits