Tilbake til hovedside

Nydelig raw sjokolade-is for nybegynnere!

Rask og enkel sjokoladeis alle kan klare å lage. Sjokoladeisen er dessuten raw, altså vegansk, sukkerfri, melkefri, soyafri og eggfri. Smaken er nydelig og aromatisk, men juster mengden kakao etter egne smaksløker. Jeg har nemlig brukt mye råkakao i oppskriften, noe som gir en kraftig og intens (men etter min smak deilig) sjokoladesmak! 

     

Denne oppskriften ble først publisert i blandet "MEDIUM" som kom ut i Mai. Nå har det gått noen måneder siden oppskriften var på trykk, derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere! Isen laget jeg spesielt med tanke på nybegynnere innen raw food, og dermed er oppskriften enkel å lage og har få ingredienser, men smaken er det derimot ikke noe å si på!

 

Til 1,2 liter raw sjokoladeis:

♦ 500 gram frosne bananer
♦ 2 dl cashewnøtter - naturelle
♦ 1 boks økologisk kokosmelk = 400 gram
♦ 8 ss rått kakaopulver  
♦ 1 ss rått carobpulver (kan droppes) 
♦ 1 ts vaniljepulver

- Start med å kutte banenene i små biter og frys ned. 
- Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann i minst 1 time. Hell av bløtleggingsvannet og skyll nøttene godt. 
- Bruk foosporsessor: Blend cashewnøtter, litt kokosmelk, litt av kakaopulveret, carobpulver og vaniljeulver til en kremete saus. Pass på at alle cashewnøttene er ordentlig blendet. Tilsett resten av kokosmelken. 
- Ta bananene opp av frysen og la de tine til du kan knekke de opp og legge de i foodporsessoren. Blend på full styrke. Foodporsessoren vil kanskje være litt sta og du må kanskje hjelpe med å skrape banan ned fra kantene i foodprosessoren, men jo mer bananene tiner, desto enklere blir det for foodporsessoren å kverne. 
- Smak om du ønsker mer kakaopulver. 8 ss gir en ganske kraftig smak, men tar da bort mye av banansmaken. Smak deg frem selv hvor mye kakaopulver du vil bruke. 
- Isen kan spises med en gang, men best blir den i konsistens om du kjører den i en iskremmaskin eller fryser den ned i 1-2 timer. Jeg fryste ned isen i en 1,2 liters brødform, rørte i den hvert 20.minutt til den var frossen og dekket den med en plastpose. Dypfryses isen må du regne med et par timer til tining. 

Bildene av sjokoladeisen viser samme is, men i to forskjellige serveringsforslag. Server gjerne isen med ferske bær, raspa raw sjokolade, hjemmelaget raw sjokoladesaus, hakka nøtter eller annet godt.
    

Nam nam? :)
 

Stikkord:
Follow on Bloglovin

22 smil :)

Helga

03.09.2013 kl.17:54

Ser fantastisk ut! Så på det ene bildet at du hadde jordbær og vanilje (?) også? Kunne du ha lagt ut oppskrifter for dem også?

Mjuuugly

03.09.2013 kl.17:55

Helga: De vil komme etter hvert, men de kommer :)

AvMeg

03.09.2013 kl.18:44

Nam :)

Mjuuugly

03.09.2013 kl.18:54

AvMeg: Ja, nam! :D

Lovelyliller.com

03.09.2013 kl.20:27

rå bananis er undervurdert!! Så godt :D gratulerer med magasinsidene :D

Nicole

03.09.2013 kl.20:39

Den ser fantastisk god ut! Skal prøves en gang om ikke så alt for lenge :D

Iselin Renée

04.09.2013 kl.08:23

Det så utrolig fristende ut, nam!

Ronja

04.09.2013 kl.13:39

Hei!

Jeg fikk ME-diagnosen i sommer etter 3 år med helvete. Jeg bestemte meg for å prøve veganerlivsstilen for å se hvilken effekt jeg fikk, og på søken etter nye oppskrifter fant jeg denne fantastiske bloggen din :) Jeg hadde vært kjempeinteressert i å få se hva du spiser i løpet av en uke? Jeg vil forresten få tipse om boka til Alicia Silverstone (ja,hun fra Clueless!)som heter "The Kind Diet". Den boka lever jeg etter og den har nesten bare gode oppskrifter!

Mjuuugly

04.09.2013 kl.18:35

Lovelyliller.com: Takktaakk :)

Mjuuugly

04.09.2013 kl.18:35

Nicole: Gjør det :)

Mjuuugly

04.09.2013 kl.18:35

Iselin Renée: :))

Mjuuugly

04.09.2013 kl.18:45

Ronja: Så hyggelig å lese at du fant bloggen min på søking etter oppskrifter :) Mine kostvaner er ikke bra for tiden og jeg må jobbe med å komme inn i en god rutine igjen med mange små måltider. Jeg sover for tiden ekstremt mye og en måltidsplan er helt umulig å skrive opp når jeg spiser til alle døgnets tider, for tiden. Takkk for tipset om boka :)

Kristine

04.09.2013 kl.21:18

Dette ser helt fantastisk ut! Jeg elsker bananisen og spiser det ofte :)

Mjuuugly

05.09.2013 kl.16:49

Kristine: Takk for det, ja, det er nydelig :)

RisRosOgKlaging

05.09.2013 kl.20:33

Ser helt utrolig godt ut! Fikk nettopp ismaskin så denne skal jeg virkelig prøve ut. Men jeg lurte litt på om det er 500g ikke fryste bananer, eller om det skal være 500g frosne bananer? Kanskje et litt teit spørsmål. Men jeg tror kanskje bananene blir litt tyngre når dem er fryst..

Mjuuugly

06.09.2013 kl.00:09

RisRosOgKlaging: Ikke teit spørsmål. Hadde faktisk tenkt å skrive at det er 500 gram frosne, og ikkke 500gram ikke-frosne :) Håper isen faller i smak hos deg også :)

RisRosOgKlaging

06.09.2013 kl.11:24

Takk for svar! :) Flott, da vet jeg det!

Det gjør den helt sikkert!

God helg :)

Ragnhild

07.09.2013 kl.21:55

Herlig herlig!! Hjemmelaget raw is er såå godt, og intens mørk sjokoladeis er selvsagt favoritten. NAM!!!

Lina - KONKURRANSE

09.09.2013 kl.09:29

Utrolig kul blogg du har laget! :-) Jeg blir veldig inspaired når jeg besøker denne. Men du! Jeg har akkurat blitt med i en dødsbra konkurranse hvor du kan vinne en reise! Vil du ikke være med du og?

Maria D.

12.09.2013 kl.09:15

Det så kjempe godt ut!

hilde

27.09.2013 kl.12:37

hei, herlige oppskrifter.

hva med en pin-knapp, sånn at jeg kan pinne dem til pinterest for 'read later recepies' ?

Mjuuugly

28.09.2013 kl.17:40

hilde: Jeg skjønner foreløpig ingenting av pinterest, beklager ;)

Skriv gjerne en kommentar



Kategorier





Instagram

hits